gawliki 14.03.11, 12:07 macie wybrane?wiecie gdzie i co?szulam we Wroclawiu czegos ciekawego,nie mam pomyslu ,najlepiej cos ciemnego moze kamien..mozecie cos polecic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agiatami absolutnie nie ciemne! 16.03.11, 11:47 chcesz myc jeszcze schody codziennie na zewnatrz? a zima pogodzic sie z szarym brudem niz miec lodowisko po myciu? znajomy musial wrocic do domu na czworakach po umyciu podestu przez pania sprzatajaca. sasiadka przez caly rok myje schody a ja tylko zamiatam :) a nawet czyms je impregnowala aby lepiej sie mylo. maz uparl sie na brazowe ,piekne plytki w domu i jak koty wiosna wrocily ze spaceru to slady kocich lapek przyblizyly mnie do natury na sile. Odpowiedz Link
dorjana1 Re: absolutnie nie ciemne! 17.03.11, 23:21 o widzę że koleżanka wyżej też wyluzowana i wyzwolona po pewnych doświadczeniach... to co kłaść?Bo mifff radził już wcześniej -nawet już sie za kostką brukową rozgladam ale szczerze mówiąc dobrze mi z betonem zwykłym... Odpowiedz Link
mieszko02 Re: wokol domu....schody,taras 18.03.11, 09:45 o, jestem bardzo zainteresowana Waszymi propozycjami. Własnie chciałam przeszukac forum, a tu temat na górze:) schody póki co betonowe, ale czas je "ubrać". Schody przechodzą w patio, które z kolei łączy sie z tarasem. Pomysł był na drewno, ale zaczęliśmy się zastanawiać czy samo przejście ze schodów pod drzwi wejściowe nie wyłozyć czymś trwalszym (obawiamy się szybkiego wytarcia drewna). I teraz jesteśmy w kropce, nie wiemy co wybrać. Nie chcę płytek, ale co zamiast? Czy jesli drewno na patio bedzie w ciemnym mahoniowym kolorze, to ten drugi materiał powinien byc w zblizonym kolorze czy kontrastowym (moim zdaniem - kolor jesli nie identyczny to kontrastowy)... co myslicie? Odpowiedz Link
alex_k Re: wokol domu....schody,tarasam 18.03.11, 10:24 Drewno egzotyczne się nie wytrze :-) Ja mam drewno i kostkę. Kostka w części grilowo - rekraacyjnej, na tarasach przy domu mam drewno, i już wiem, że to było najlepsze rozwiązanie z możliwych. Jest ciepłe, nie jest śliskie, nigdy nie odpadnie z tarasu, jest trwałe, no i wygląda cudnie. Wcześniej miałam płytki i moim zdaniem jest to rozwiązanie najgorsze z możliwych. Odpowiedz Link
mieszko02 Re: wokol domu....schody,tarasam 18.03.11, 12:01 drewno jest ok! sen z powiek spędzają mi te schody - 4 stopnie, jakieś 2 m szerkosci... Odpowiedz Link
alex_k Re: wokol domu....schody,tarasam 18.03.11, 12:37 Przecież schody też mogą być drewniane :-) www.google.com/images?um=1&hl=pl&rls=com.microsoft%3Aen-US&rlz=1I7ADFA_pl&biw=1345&bih=562&tbs=isch%3A1&sa=1&q=drewniane+tarasy+schody&aq=f&aqi=&aql=&oq= Odpowiedz Link
slim.fast Re: wokol domu....schody,taras 19.03.11, 10:12 O, właśnie, też myślę o drewnie na taras, tylko chciałabym wiedzieć jakie konkretnie polecacie? Podjazd czy podest wejściowy będą pewnie z czego innego, ale sam taras chciałabym mieć "przyjazny" dla człowieka ;) Odpowiedz Link
mifff Re: wokol domu....schody,taras 21.03.11, 22:19 gawliki napisała: > i dalej nie wiem co??????? Temat wałkowany od paru lat. forum.gazeta.pl/forum/w,43732,58474248,58474248,taras_z_czego_.htmlitd. W ciemnym kolorze jest bazalt Wybierz jasny kamień (kurzu nie widać), a koło Ciebie w Strzegomiu jest pełno kopalń granitu. Wykorzystaj rodzimy materiał :) Odpowiedz Link
alex_k Re: wokol domu....schody,taras 21.03.11, 21:32 Ja ma z tego drewna www.drewniany-taras.pl/drewno-bangkirai Odpowiedz Link
alex_k Re: wokol domu....schody,taras 21.03.11, 21:33 A tak wygląda (kawalątek, ale nie mam innegoo zdjęcia) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2614517,2,2,038.html Odpowiedz Link
mifff Re: wokol domu....schody,taras 21.03.11, 22:21 Co tam kawałek... Piękny maltańczyk :) Odpowiedz Link