Dodaj do ulubionych

Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone

26.02.13, 23:57
Mam dylemat -pomożcie.Wybralam w Polskone model klasycznych drzwi ,retro z ozdobnymi koronami całośc z drewna.Komplet kosztuje około 1600 zł-w tym prawie 700 zł ościeżnica regulowana ,opasująca 12 cm mur.
I teraz tak sobie główkuję -jak zaoszczędzić.Oscieżnicę regulowaną drewnianą można kupić już za 200 zł .Ozdobne opaski ,koronę mogę zamówić w Polskone -to akurat będzie pasowało.Tylko co ze skrzydłem ?Generalnie zamawia się pod konkretny wymiar także najpierw obsadzę oscieżnicę a potem zamówię resztę...Z kolorem łatwo sobię poradzę bo całość ma być w prawie czarnym hebanie .
Jak myślicie ?
Obserwuj wątek
    • slim.fast Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 27.02.13, 08:52
      A jesteś zdecydowana na Polskone?

Od razu ci napiszę, że dół i góra drzwi nie są wykończone, musisz sobie dopłacić za ten luksus. Po drugie: po 1,5 roku pękają połączenia między wypełnieniem (płyciną) a ramą drzwi, mamy nadzieję, że to tylko lakier, ale reklamacja jest złożona i czekamy już drugi tydzień na odpowiedź. Trzecia sprawa: Polskone bardzo, ale to BARDZO nie lubi reklamacji, ile trzeba się z nimi naużerać, żeby łaskawcy przyjechali, to ręce opadają. Wiem, bo już raz byli u nas, lakier u dołu drzwi się odspajał, bo tam właśnie nie ma zabezpieczenia żadnego.

Podsumowując: drzwi ładne, podobają mi się do dziś, cena bardzo zachęcająca, ale dziś już bym się GŁĘBOKO zastanowiła nad zamówieniem u nich. :/
      • dorjana1 Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 27.02.13, 13:14
        O kurcze to podłamałam się lekko.Nie mam gdzie zamówić sensownych drzwi -u stolarza już nie chcę ,wolę coś ''z taśmy'' bo mam już doswiadczenie z zamawianymi i do dziś nie wierzę że tyle pieniędzy zapłaciłam za rozpadające się po dwóch latach drzwi wejściowe.
        Slim.fast co oznacza dół i góra niewykończone ?
        Zaden producent nie lubi reklamacji-kto budował dom ten wie...mam kilka lat krótsze życie przez ten syndrom ...
        Znalazłam jeszcze drzwi-kubiszyn ale drodzy są za 3 sztuki ( fakt że z frezowanymi pięknymi koronami ) chcą 7.800 ...Polskone za podobne niecałe 5.000
        • slim.fast Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 28.02.13, 11:17
          No to ja ci powiem, że mieszkamy w nowym domu już 1,5 roku i niejedną reklamację już przeżyliśmy, łącznie z tym, że kiedy wróciliśmy z wakacji to zastaliśmy pękniętą szybę w jednym z okien od wewnątrz. I co? I producent bez mrugnięcia okiem przyjął reklamację, szybę wymienili i wszystko gra. Tak samo z podłogami, jedna deska na położonych 150 metrach podłogi się odspoiła i też wymieniają bez problemu. Drzwi zewnętrze miały nieco inny kolor na całości niż na listewkach - też kolejna firma wymieniła bez zająknięcia. Listwy przypodłogowe się "skurczyły" po dwóch sezonach ogrzewania, też za chwilę będą wymieniać. I tylko i wyłącznie z firmą Polskone mamy problemy, już się boję co to będzie w przyszłości, bo latem kończy się gwarancja na te drzwi i nie wiem co będzie dalej.

A pęknięcia zaraz ci pokażę, tylko wrzucę foty.

Co do wykończenia góry i dołu drzwi to oni piszą, że można sobie opcjonalnie zamówić " zabezpieczenie dolnego ramiaka przed nadmiernym działaniem wilgoci", a oznacza to właśnie to, że spód drzwi i góra nie są niczym zabezpieczone, ani malowane, ani oklejane w standarcie.

Jasne, że trafiają się pewnie lepiej wykonane przez nich drzwi, ale ja pluję sobie w brodę, bo przed zakupem czytałam w sieci o tych problemach z reklamacją u nich i pomyślałam sobie "a może się nie trafi, może akurat MY trafimy na to lepsze wykonanie" i co? I mam za swoje. :/

Musisz więc sama rozważyć wszystkie za i przeciw.
      • leda16 Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 27.02.13, 15:47
        slim.fast napisała:
        . Po drugie: po 1,5 roku pękają połączenia między wypełnieniem (
        > płyciną) a ramą drzwi, mamy nadzieję, że to tylko lakier, ale reklamacja jest z
        > łożona i czekamy już drugi tydzień na odpowiedź.

Na razie mam takie drzwi pełne, do piwnicy, od roku, ale zamówiłam cały komplet w ilości 5 sztuk. Białe z MDF. Wytrzymały mrozy i nic się z nimi nie dzieje.
        • dorjana1 Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 27.02.13, 22:29
          ja chcę w okleinie naturalnej,mdf może trwalszy ale u nas nie pasuje
          • dorjana1 Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 27.02.13, 22:31
            głupoty gadam z tą trwałością mdf-u ,przypomniałam sobie swoją szafkę pod umywalkę firmy Koło,po roku szuflady całe w purchlach ...
    • slim.fast Zdjęcia 28.02.13, 11:23
      Wiem, że fotki fatalne przy tej pogodzie za oknem, ale poglądowo coś tam widać:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/sb/re/qmye/YULQghpY3jZ9i80f5B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/sb/re/qmye/GBckvSrphuMVA4zb3B.jpg
      • leda16 Re: Zdjęcia 28.02.13, 15:18
        Ooo nawet sporo widać :(.
        • dorjana1 Re: Zdjęcia 28.02.13, 22:39
          Kurcze na białym to rzeczywiście widać...tak jakby drewno wysychało prawda ?
          Chyba wyślę firmę Polskone w kosmos.Ale gdzie ja mam kupic te drzwi to nie wiem ,muszę je mieć do końca kwietnia :(
    • justa-kow Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 01.03.13, 11:50
      Ja nie polecam tej firmy. Zamówiliśmy u nich drzwi zewnętrzne czarne od zachodniej strony, ale schowane w podcieniu. Oczywiście wszystko było dobrze do zgłoszenia reklamacji, kiedy to drzwi nie chciały się otwierać i zamykać bo zostawili za małe luzy i pod wpływem słońca skrzydło się poszerzało czy jakoś tam. Generalnie pomiędzy 17-19 nie dało się z nich korzystać. Reklamacji nie uwzględnili i z zasady tego nie robią. Na szczęście umowę mieliśmy podpisaną z firmą monterską na usługę z materiałem i oni robili skracanie na własny koszt. Teraz drzwi mają 4 lata i idą do wymiany, bo się powypaczały, mają szpary i wiatr hula. Więc się zastanów.
      • ela38 Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 06.03.13, 15:32
        Ja też mam wszystkie drzwi wewnętrzne Polskone.
        So far so good, nic się z nimi nie dzieje. Za to bardzo słabo wspominam obsługę w trakcie realizacji zamówienia (kupowaliśmy na Bartyckiej). Beznadziejni sprzedawcy.
        Ale same drzwi, wg mnie, OK. Mam je już prawie 3 lata.
        Dorka, jak masz ochotę to zapraszam na oglądarkę:)
        • ivaz Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 09.04.13, 12:28
          Ja tez mam drzwi polskone z serii Modern 2, całe białe bez szkła, od 3 lat mocno uzytkowane, jak na razie nic się z nimi nie dzieje, wyglądają jak nowe, więc moge smiało polecić.
          • slim.fast Re: Zamawiam drzwi wewnątrzne- Polskone 09.04.13, 22:21
            A moje Modern 2 właśnie w przyszłym tygodniu wracają do fabryki do ponownego lakierowania, niestety :/ Zostaję na nie wiem ile czasu bez 5 sztuk drzwi...
    • slim.fast POLSKONE najgorszą firmą roku 2013! 17.10.13, 11:32
      Pamiętacie mnie jeszcze? Napiszę część dalszą mojej historii, może kolejna osoba się zastanowi i odpuści sobie zamawianie drzwi POLSKONE.

Sprawa z POLSKONE oparła się u nas w końcu o rzecznika praw konsumenta, od MAJA czekamy bowiem na felerne, popękane drzwi, które zabrali nam do renowacji (aczkolwiek sprawa zgłoszona była już w LUTYM, ale kolejne naprawy od marca do maja nic nie dały, drzwi jeździły w te i wewte do malowania i znów wracały w fatalnym stanie)........ Ostatecznie po majowych reklamacjach mieli wykonać 7 nowych skrzydeł + drzwi przesuwne i dotąd NIC. Telefonicznie słyszeliśmy jedynie, że "drzwi będą najpóźniej za 2 tygodnie" i tak od 4 MIESIĘCY. Licząc pierwsze zgłoszenie reklamacji to bujamy się z nimi już PONAD PÓŁ ROKU! Część drzwi mamy "zastępczych", części wcale nie ma, dom wygląda OKROPNIE i tak dziwię się, że tyle dotąd mieliśmy do nich tyyyyyyyyyyyle cierpliwości. :/

Ludzie! Uważajcie na tę firmę, nie zamawiajcie u nich nic, jeśli nie chcecie mieć potem kłopotów!!! Jak dla mnie - POLSKONE najgorszą firmą 2013 roku! I nawet nie chcę myśleć, co będzie dalej!
      • slim.fast Re: POLSKONE najgorszą firmą roku 2013! 01.11.13, 11:54
        No a dalej jest to, że z 10 skrzydeł drzwi, jakie przywieźli NOWE, 4 nie nadawały się do niczego, pochlapane farbą, szprosy w drzwiach z szybami odstawały od tych szybek, słowem: MASAKRA. Wszystko mi opadło, a serwis Polskone ma gdzieś klientów, bo przed wysyłką tych drzwi nawet ich NIE SPRAWDZILI, także nic tylko rekomendować tę firmę wszystkim po wsze czasy! Brak mi już słów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka