kaha1 05.06.09, 07:08 proszę oświećcie mnie co dalej po tym jak już mam warunki zabudowy. Co załatwiać w następnej kolejności aby jak najszybciej dostać pozwolenie na budowę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaha1 Re: mam wz co dalej 06.06.09, 08:25 projekt już jest u architekta od dawna. We wtorek idę do niego i do umowy dopisuję zobowiązanie wykonania wszystkich uzgodnień w konkretnym czasie, albo go zmienię bo nie podoba mi się to, że nie ma dla mnie czasu i mówi, że wszystko zrobi się później! Wczoraj złożyłam podanie o przyłączenie do dróg lądowych. Czegoś jeszcze nie wiem? Odpowiedz Link
brzdac22 Re: mam wz co dalej 08.06.09, 08:36 zamów sobie mapkę do celów projektowych, architekt będzie musiał nanieść projekt na ta mapkę i zrobi ć zagospodarowanie terenu... Odpowiedz Link
kaha1 Re: mam wz co dalej 08.06.09, 09:11 mapkę też już mam. Czyli z tego co widzę została praca tylko dla architekta? Odpowiedz Link
brzdac22 Re: mam wz co dalej 08.06.09, 21:36 jeżeli chcesz by także on załatwił umowy przyłączy to tak. nic więcej nie przychodzi mi do głowy :) Odpowiedz Link
kaha1 Re: mam wz co dalej 09.06.09, 06:55 przyłącza idą swoją drogą w innej firmie. ALe do pozwolenia nie są potrzebne z tego co wiem? Można przecież budować podpinając się do wody czy prądu sąsiada? Odpowiedz Link
brzdac22 Re: mam wz co dalej 09.06.09, 08:11 z tego co ja wiem, to żeby rozpocząć budowę to musisz mieć umowy o przyłączenie mediów... możesz ciągnąć prąd od sąsiada, bo wiadomo, że od podpisania umowy w prądowi to jeszcze wiele miechów upłynie zanim podłączą... ale umowę musisz mieć, żeby była wizja, że budynek będzie mógł być odebrany Odpowiedz Link
kaha1 Re: mam wz co dalej 09.06.09, 21:33 no to leci swoim torem, ale do pozwolenia nie jest potrzebne. Byłam u architekta dziś, składam w przyszłym tygodniu wniosek o pozwolenie na budowę, bo zdaje się, że najważniejsze rzeczy (poza przyłączeniem do dróg) już są.. No i teraz tylko czekać.. Odpowiedz Link