• madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:45
      https://media.tenor.com/d-B7Qb8g2JgAAAAM/bunny-happy-easter.gif
    • madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:48
      To było kolorowe i zabawne
      Nowe życie, które zacząłem
      W mojej nowej klatce.

Byłem tylko małą rzeczą
      Kiedy przynieśli mnie ze sklepu
      I położyli na podłodze
      W mojej klatce.

Zabierali mnie na dwór pobawić się w
      Miłość i cały czas mnie głaskali,
      a pod koniec dnia wspinałem się
      do mojej klatki.

Ale w miarę jak mijały dni i tygodnie,
      widywałem ich coraz mniej. Wydawało mi się,
      że ich kochający dotyk Śnił mi się
      w mojej klatce.

W nocy przed ich domem
      czułem się smutny i tak zaniedbany
      Często przestraszony i bez ochrony
      W mojej klatce.

Podczas suchej lub deszczowej pogody
      Czasami cieplej, czasami zimniej
      Po prostu siedziałem i dorastałem
      w mojej klatce.

Kot i pies ścigali się obok mnie
      Bawiąc się tylko ze sobą
      Podczas gdy ja siedziałem tam czując się samotny
      W mojej klatce.
    • madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:49
      Kilka wielkanocnych folklorów i wierszy ma na celu uświadomienie dzieciom głębokiego znaczenia i ducha tej świętej okazji. Jednym z takich wierszy jest „Wielkanoc przychodzi tylko raz w roku” JS Bacha. Ten wiersz opowiada o tym, jak grupa dzieci cieszy się świętem Wielkanocy. Dzieci wesoło oblewają się czekoladą, kiedy ich ojciec jest w pubie na kufel piwa. Nawet najmłodsi nie pozostają w tyle. Ale pośród całej zabawy, oni również zdają sobie sprawę, że Wielkanoc jest okazją do wspomnienia Pana, który poświęcił swoje życie za ludzkość. Oto słowa wielkanocnego wiersza „Wielkanoc przychodzi tylko raz w roku”.
    • madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:53
      Wielkanoc to wspaniałe święto, które obchodzone jest na pamiątkę zmartwychwstania Pana Jezusa. To święto jest uważane za bardzo święte i pomyślne, ponieważ nie tylko wzmacnia wiarę ludzi w Boga i dobrą wolę, ale także jest uosobieniem nadziei. Jest okazją do podziękowania Jezusowi za to, czym nas pobłogosławił. Święta Wielkanocne, popularny wiersz wielkanocny, składa hołd Panu Jezusowi Chrystusowi za całą radość i wesołość, jakie niesie ze sobą święto Wielkanocy.
    • madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:55
      https://media.tenor.com/nbHzJ8j3UxoAAAAM/chicken-chicken-bro.gif
    • madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:57
      Wielkanocne refleksje

NASZYMI OCZAMI widzimy
      piękno Wielkanocy
      Gdy ziemia budzi się ponownie.

NASZYMI UCHAMI Słyszymy
      Ptaki słodko śpiewają,
      By powiedzieć nam, że znowu nadeszła wiosna.

NASZYMI RĘKAMI zbieramy
      Złote żonkile
      I pachnące hiacynty.

Ale tylko NASZYMI SERCAMI
      możemy odczuć CUD MIŁOŚCI BOŻEJ,
      Która odkupia wszystkich ludzi.

I tylko NASZĄ DUSZĄ
      możemy odbyć naszą „pielgrzymkę do Boga”
      i odziedziczyć Jego Wielkanocny Dar ŻYCIA WIECZNEGO.
    • madohora Re: Wielkanoc 10.03.23, 23:59
      Wiersz „Zabawny króliczek” dziadka Tuckera przedstawia historię zajączka zwanego Wielkanocą. W swoim entuzjazmie, by zachowywać się zabawnie, Easter zepsuła swój występ komediowy, kiedy upuściła jajka, którymi żonglowała, i wszystkie zostały rozbite. Mimo że Easter rozważała zmianę imienia po tym fiasku, później zdecydowała się wytrwać i zasłynęła jako Easter Bunny. To ciekawa opowieść wyrażona w poetyckiej formie. Zasadniczo jest przeznaczony dla dzieci. Możesz użyć tego wiersza jako krótkiego występu dzieci na scenie. Oto tekst tego interesującego wiersza wielkanocnego „Funny Bunny” autorstwa dziadka Tuckera.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:01
      Zajączki i kolorowe jajka są tak synonimem Wielkanocy, że nie można sobie wyobrazić świąt wielkanocnych bez nich. Oprócz tego, że są głównie widoczne w atmosferze przyjęcia wielkanocnego, odnotowują również swoją obecność w każdym alternatywnym wielkanocnym wierszu lub opowieści. Jednym z takich wierszy jest „Spotkanie z zajączkiem wielkanocnym”. Ten peom autorstwa Roweny Bennett opisuje spotkanie z Zajączkiem Wielkanocnym.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:06
      https://media.tenor.com/qfzB6WqjavoAAAAM/diy-happy-easter.gif
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:08
      Niektóre rzeczy, które przynosi Wielkanoc

Wielkanocna kaczka i wielkanocna pisklę,
      pisanki z gęstą czekoladą.

Wielkanocne czapki dla wszystkich,
      Easter Bunny dzwoni!

Wesołych Świąt Wielkanocnych zawsze niesie
      ze sobą tyle przyjemnych rzeczy.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:10
      Wielki Tydzień składa się z wielu ważnych wydarzeń, które prowadzą do Wielkanocy. Wielki Czwartek upamiętnia Ostatnią Wieczerzę, kiedy Chrystus przepowiedział swój koniec i swoje zmartwychwstanie oraz rozdawał odpowiednio chleb i wino jako swoje ciało i krew. Pomyślny dzień Wielkiego Piątku upamiętnia dzień Ukrzyżowania Chrystusa, a kulminacją Wielkiego Tygodnia jest Niedziela Wielkanocna, która obchodzona jest jako dzień Zmartwychwstania Jezusa Chrystusa. Poza znaczeniem religijnym, Wielkanoc uznawana jest za wspaniałą okazję, która uwalnia ludzi od mroźnej zimy i niesie ze sobą porę kwitnienia - wiosnę.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:12
      W Wielkanoc ludzie wymieniają się pięknymi kartkami z życzeniami. Tradycja wymiany kartek wielkanocnych narodziła się w wiktoriańskiej Anglii, kiedy to do rysunku królika (lub zajączka wielkanocnego) dodawał pozdrowienie. Od tego czasu ludzie wysyłają kartki z życzeniami do swoich bliskich na Wielkanoc. Projekty kartek wielkanocnych, które wyrażają duchowe uczucia i życzenia na wiosnę oraz zawierają popularne ikony i symbole religijne tego wiosennego święta, cieszą się ogromną popularnością wśród mas. Oprócz szerokiej gamy łatwych do wysłania kart papierowych, klienci mają również możliwość dodania własnej wiadomości wraz z kartką z życzeniami.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:14
      Oprócz wysyłania e-kartek i papierowych kartek, możesz także wysłać bliskiej osobie domowej roboty kartki z życzeniami na Wielkanoc, jeśli chcesz nadać jej osobisty charakter. Twórz piękne kartki w domu, używając przedmiotów do rękodzieła, takich jak brokaty. Wytnij papier kartonowy w różne kształty, takie jak zajączek wielkanocny lub pisanki. Napisz zabawne lub inspirujące cytaty związane z festiwalem, podaj imię i nazwisko nadawcy, włóż kartkę do czystej koperty i wyślij bliskiej osobie. Na pewno doceni Twoją troskę i będzie pielęgnował Twoją kartkę przez wiele lat.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:18
      Święta Wielkanocne zwiastują nadejście wiosny. Matka Natura kwitnie niezliczonymi odcieniami wspaniałych wiosennych kwiatów. Po mroku mroźnych zimowych miesięcy nadszedł czas, aby ponownie powitać tulipany, krokusy, żonkile i białe lilie w całej ich nieskazitelnej elegancji. Tak więc, zgodnie z wiosennym świętem, ludzie wymieniają się bukietami kwiatów wielkanocnych, a ołtarze kościołów są przystrojone kwiatami wielkanocnymi. Tradycję kultywuje się także dla upamiętnienia przyczyny święta – zmartwychwstania Pana Jezusa Chrystusa, trzy dni po ukrzyżowaniu. Czytaj dalej, aby poznać kilka interesujących faktów na temat kwiatów wielkanocnych.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:20
      Wielkanocne Kwiatowe Czapki
      W starożytności jako kapelusze w stylu aureoli noszono proste wieńce z narzeczonych kwiatów. Stały się znane jako czepki z kwiatów wielkanocnych. Dziś wielkanocne czepki kwiatowe powstają poprzez ozdobienie kapelusza świeżymi, ciętymi, wiosennymi kwiatami. Możesz również stworzyć wielkanocną kwiatową czapkę ze świeżych ciętych lub jedwabnych kwiatów. Czapkę można ozdobić wstążkami, sznureczkami lub malutkimi pluszakami. Czapki z kwiatami to ładne prezenty na festiwal
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:24
      Podczas pełnego wrażeń weekendu wielkanocnego można obejrzeć fajny film z rodziną. Chociaż nie można natknąć się na konkretne filmy wielkanocne, wiele popularnych i animowanych filmów bawiło się tematem festiwalu. Podczas gdy niektóre filmy podkreślały duchowy aspekt festiwalu, inne skupiały się na związanej z nim zabawie i wesołości.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:26
      Pasja Chrystusa” zainspiruje ich do nauczenia się tolerancji. Oparty na Nowym Testamencie film przedstawia ostatnie dwanaście godzin życia Pana Jezusa Chrystusa, podczas których został aresztowany, osądzony, torturowany, a następnie ukrzyżowany. Możesz otrzymać DVD z filmem w języku innym niż angielski, wraz z napisami.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:28
      Harveya (1950)
      W rolach głównych James Stewart, Josephine Hull, Victoria Horne i Jesse White, „Harvey” to klasyk z 1950 roku. Film w reżyserii Henry'ego Kostera jest adaptacją nagrodzonej Pulitzerem sztuki pod tym samym tytułem. Film uwolniłby wszystkie napięcia i okazał się niezłym artystą na Wielkanoc.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 00:30
      https://media.tenor.com/YPFk6RIHJUQAAAAM/happy-easter-easter-bunny.gif
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 11:36
      Pbig_grinlaczego inny królik powiedział, że zajączek wielkanocny był egocentryczny?
      O: Ponieważ jest jajocentryczny.
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 11:39
      P: Dlaczego królik pocierał głowę?
      Odp .: Ponieważ miał ból jaj!
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 11:42
      P: Co kogut mówi do kury, którą lubi?
      A: Jesteś gorącą laską!
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 11:46
      P: Jaka jest różnica między fałszywym banknotem dolarowym a szalonym królikiem?
      Odp .: Jeden to złe pieniądze, a drugi to szalony króliczek!
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 12:01
      P: Jak możesz stwierdzić, gdzie był zajączek wielkanocny?
      O: Jaja (X) oznaczają to miejsce!
    • madohora Re: Wielkanoc 11.03.23, 12:03
      P: Jak nazywasz głupiego króliczka?
      O: Mózg zająca!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka