madohora 30.07.09, 00:29 zamknięty Szarada Anagramowa TERAZ wiecej BITÓW mi nie potrzeba Przecież nie będę w tym komputerze grzebać.... T _ _ _ _ _ _ _ _ _(10 liter) Link Obserwuj wątek
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 00:38 zamknięty Ariada Och, jakieś tu wszystko swojskie i stare chyba (7) Po tylu latach a jeszcze mnie zadziwia (0) Senne, małe miasteczko jakich wiele (3) Czas płynie tak samo przez wszystkie niedziele (0) Czasem coś drgnie, coś się ożywi (0) Przebiegną ludzie, z plecakami, zda się że szczęśliwi (3) Kolorowymi strojami, są jak plama, jak tęcza (1) Ale to trwa tylko chwilę, ja za to zaręczam (0) Oni biegają tu i tam ze swoimi apratami (0) A ja zachwycam się kamieniczkami (5) Zgubiłam się, nie wiem w którą iść stronę (5) Stoję na rynku, a oczy mam przerażone (3) Taksówki nie wezmą, nie mam grosza przy duszy (0) Lecz i tak mam dosyć innych wzruszeń (0) Liczby w nawiasach wskazują, który wyraz stanowi rozwiązanie ariady Odpowiedz Link
hardek1944 Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 07:42 zamknięty STARE MIASTECZKO Z KOLOROWYMI KAMIENICZKAMI W RYNKU Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 02.08.09, 17:51 zamknięty Powiem wam coś o czym nie wiecie Kiedyś tu chciałam układać swe życie Lecz mnie nie pociągały okoliczne "kawalery" Tylko leśnictwa i PGR-y -- Madohora -- Nikiszowiec Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 00:40 zamknięty Kalambur Przez Trzebiatów przeszło z trąbą duże zwierzę Podobno indyjskie, lecz ja w to nie wierzę S _ _ _(4 litery) To zwierzę jest na herbie Trzebiatowa Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 02.08.09, 17:54 zamknięty Tak jak gęsi Rzym uratowały Tak słoń w Trzebiatowie miał udział niemały Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 00:43 zamknięty Szarada Anagramowa NASZ przewodnik tłumaczy co to jest ABAK Ja tej wycieczce jestem dość rada Tutaj SZATA z lnu śnieżno - biała Kto w niej chodził już będę wiedziała B _ _ _ _ _ (6 liter) K _ _ _ _ _ _ (7 liter) Odpowiedz Link
hardek1944 Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 07:43 zamknięty BASZTA KASZANA Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 02.08.09, 19:37 zamknięty Stoi dzisiaj z lekka zaniedbana Kamienna Baszta Kaszana Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 00:47 zamknięty Stoi w Trzebiatowie Baszta Kaszana Legenda o niej dzisiaj jest dość znana Gdy był najazd Turków, gdzieś w wieku XIV Pewna dziewczyna schowała się w baszcie Nie widomo gdzie tę kaszę gotowała Lecz na Turków z wieży ją wylała Nikt nie wie, kim była ta dziewczyna Nikt już nie pamięta jej imienia Lecz legenda do dziś w świecie krąży I mnie ją ktoś opowiedzieć zdążył Odpowiedz Link
hardek1944 Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 30.07.09, 07:40 zamknięty TRZEBIATÓW Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 02.08.09, 17:32 zamknięty W tym roku chyba tam wyjechać nie zdążę Lecz w okolicach Trzebiatowa często krążę Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 02.08.09, 19:39 zamknięty Trzebiatów, mój ulubiony Dlatego, że często zaglądam w tamte strony Odpowiedz Link
madohora Re: Trzebiatów - w Szaradach Anagramowych 02.08.09, 19:40 zamknięty Powiem tylko, gdziekolwiek bym nie pojechała Zawsze chętnie w tamte okolice będę wracała Odpowiedz Link