monini-monini 25.11.09, 11:05 Jakie macie wrażenia z metody Vojty?Jak reaguja na nia wasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: METODA VOJTY 25.11.09, 12:42 tortury wobec wlasnego dziecka, niech sie Vojta sam tak rehabilituje Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: METODA VOJTY 25.11.09, 18:32 Osobiście nie musiałam dzieci poddawać takim próbom ale bliska znajoma ze łzami w oczach opowiadała jak to miała wyrzuty sumienia po pierwszym razie. Więcej nie poszła bo dziecko potwornie krzyczało. Średnio wierzę w te ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: METODA VOJTY 25.11.09, 21:00 Dziecko płacze ale nie z bólu, tylko dlatego, że jest unieruchomione wbrew swojej woli. Nie ma prawa czuć bólu. Moje dziecko było tak rehabilitowane. Na początku było całkiem bez płaczu później już niestety tak. W końcu zrezygnowałam ale też córka nie miała w zasadzie nic poważnego, więc może po prostu samo przeszło. Ja generalnie wierzę w tę metodę ale wykonywaną przez fachowca. Nauka jej jest trudna i ja w końcu nie wiedziałam, czy robię to sama dobrze czy nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś