littlewing 06.01.10, 22:26 kilka maili i telefonów.W sprawie zimy było kilka,w sprawie logo było kilka ,ciekawe co jeszcze moze zmienic kilka maili i kilka telefonów...żenada i cyrk ze strony magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiundzluzak Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 06.01.10, 22:32 E tam żenada. Udało się, ale nie do końca. Zazdwonił od nas ktoś z góry i poszło gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
pini111 A ten Polonez to chyba jakaś kicha? 06.01.10, 23:45 Poldka z "U Pana Boga za Piecem" sprzedano wszak mieszkańcowi Królowego Mostu, panu K. Auto miało wzmocnioną podłogę (ładunek wybuchowy, który jednak nie zdołał przewrócić auta) oraz wymieniony układ hamulcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Zażegnana KATastrofa Orkiestry 06.01.10, 23:51 Ja już pomijam to, ze ryczą iż "szatan to ich pan".. - No cóż.. - Osr.ni "sataniści".. Tylko zmiłujcie się.. Za co.. - i DLACZEGO - znęcać się nad tymi, którzy mieszkają w pobliżu takiego "koncertu"?? - ZA CO??? - Dajcie ludziom MUZYKĘ i UCZCIE ich MUZYKI.. - MUZYKI.. - a nie obłędnego łomotu i ponurego wycia przygłupów.. Jeśliby ktokolwiek zażądał bym podał przykład MUZYKI (pierwszy to "trick" tych ogłupianych "muzykom"), robię to z przyjemnością.. link: www.youtube.com/watch?v=KLa7wfV_3dw www.youtube.com/watch?v=zZ8MZaMTjH8 szasad.wrzuta.pl/film/3kq01BqFyz6/gheorghe_zamfir_james_last_-_lonely_shepherd - a tak wygląda różnica w MUZYCE i zabawie "kultury" i wrażliwych na piękno i odczucia wyższego rzędu - a "muzykom" i zabawom hołoty i chamowizny od "KAT"ów.. "Chylińskich" czy "Pejów" i "Lirojów". link: www.youtube.com/watch?v=OMs42UwOWxY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 15:01 Gdy ktoś Zamfira podaje jako przykład wyrafinowanego gustu, to robi z siebie idiotę na tyle mocno, że nawet komentowac tego nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 16:08 stachkonwa napisał: > Gdy ktoś Zamfira podaje jako przykład wyrafinowanego gustu, to robi > z siebie idiotę na tyle mocno, Przecież już ci pisałem, że nie tobie to oceniać. Poza tym kiczkis nie wspomniał o jakimkolwiek wyrafinowaniu. Sam to jak zwykle wymyśliłeś. > że nawet komentowac tego nie warto To po co komentujesz? Weź stoperan. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 16:13 Cytuję: "- Dajcie ludziom MUZYKĘ i UCZCIE ich MUZYKI.. - MUZYKI.. - a nie obłędnego łomotu i ponurego wycia przygłupów.. Jeśliby ktokolwiek zażądał bym podał przykład MUZYKI (pierwszy to "trick" tych ogłupianych "muzykom"), robię to z przyjemnością.. " Gratuluję zatem gustu wam obu. Przypominam wszak, ze skarpetki niemile pachną. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 16:36 Co ty pleciesz? Stosując twoją poetykę: Zespół KAT to akurat twój poziom. Gratuluję wyczucia stylu. Jeżeli nosisz śmierdzące skarpetki, to je po prostu zmień na czyste. Nie wiedziałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 16:47 Teraz serio- ty chyba jesteś naprawdę tak głupi, ze nie rozumiesz, co się do ciebie pisze. To wyjaśniam. Trzeba miec ucho, na które słoń nadepnął, żeby się zachwycac Zamfirem i uważac, ze to jest prawdziwa muzyka, jak to czyni kiczkis. jeśli masz takie zdanie jak on, to mogę ci tylko powiedziec: naucz się jakoś tak swoje walonki zakładac, żeby ci słoma przestała wychodzic. --- Tak się nabzdyczasz, tak twierdzisz, że niby taki z ciebie znawca muzyki klasycznej... To chyba prawda. Chyba jestem durniem, skoro rozmawiam z takimi, jak ty. --- Polecam utwory Chopina przerobione na fletnię pana. To wasz poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 16:51 "Chyba jestem durniem" Nareszcie. Zrozumiałeś w końcu. Teraz możesz zacząć wychodzić na prostą (tak jak alkoholicy). Masz naprawdę duże szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 16:53 Niestety, nie mogę i nie mam szans. Na końcu tej prostej ty jesteś. To wystarczający powód do odruchów wymiotnych i szukania innych dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 21:50 stachkonwa napisał: > Niestety, nie mogę i nie mam szans. Na końcu tej prostej ty jesteś. > To wystarczający powód do odruchów wymiotnych i szukania innych dróg. To mnie wcale nie dziwi. Osobniki twego pokroju nie lubią chadzać prostymi ścieżkami. Wolą kręte drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 08:46 stachkonwa napisał: > Polecam utwory Chopina Mam dla ciebie złą wiadomość. Wczoraj w Filharmonii Narodowej zainaugurowano Rok Chopinowski. Inauguracja Roku Chopinowskiego Jak ty to biedaku zniesiesz? Będziesz cierpiał niemiłosiernie. Ale zawsze możesz stres odreagować wybierając się na koncert KATzA (wzniesiesz się na wyżyny uniesień estetyczno - artystycznych) albo zorganizuj performance w twojej ulubionej konwencji. Na pewno poczujesz się lepiej po szoku doznanym poprzez przypadkowe zetknięcie się muzyką Chopina. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 10:37 Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 10:39 stachkonwa napisał: > Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Nie. Uświadamiam ciebie. Przecież musisz się na cierpienia przygotować:) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 11:14 To nie jest twoje zmartwienie, ale doceniam troskę. Gorzej z tobą. W tym roku będzie w mieście naprawdę sporo sztuki konceptualnej. A tego to ty nie zniesiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 13:03 Ale w którym mieście? W Łomży czy w Białymstoku? A może jeszcze gdzie indziej? Nie rozśmieszaj mnie. Około dwóch tysięcy imprez związanych z Fryderykiem Chopinem zaplanowano w Polsce i na świecie. W kilkudziesięciu krajach odbędą się koncerty i duże projekty. Cały świat zwariował? Czci pamięć ramoty czy miernoty (twoim zdaniem)? A może to ty zwariowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 16:27 To masz problem, drogie dziecko. Dokądkolwiek pojedziesz, może cię dopaśc jakiś konceptualny artysta Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 17:52 Jaki problem? Będę zaszczycony:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelam Czy to zdanie jest poprawne? 07.01.10, 01:29 ,,Tuż po południu zadzwonił telefon od organizatorów tegorocznego finału ...'' Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.wiki Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 02:02 Panie Wróbel, doskonale wiadomo, że sztab woŚP jest beznadziejny jako organizator. Kilka lat z rzędu, po zakończeniu imprezy okazywało się, że brakuje Wam pieniędzy, i na dodatek byliście (sztab) ją winni firmom, którym zlecaliście robotę. A ten program orkiestry? wybaczy Pan, ale zapewne przyciągnie wielu Białostoczan, rodziny, tym bardziej z dziećmi. I jeszcze pytanie: te koncerty po godz. 24 dla kogo miały być? dla rodzin? dla ludzi idących w poniedziałek do pracy? dla bezdomnych? czy dla sztabu? Panie Wróbel, weź się PAn do roboty, i te wszystkie niedociągnięcia napraw, I nie zwalaj Pan winy ani na magistrat, ani na mieszkańców, którzy faktycznie chcą się wyspać a nie KATować się do rana. A poza tym, to chodziło przede wszystkim o formalności, które dotyczą wszystkich organizatorów imprez. A do takich PAN - chyba - należy. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 15:03 Pan Wróbel wiele rzeczy na tym forum obiecał. Na wszelki wypadek nie odniósł się do swoich własnych obietnic. Chociaż np. ze mną chciał się zakładac. dedykuję mu tekst Młynarskiego: Co by tu jeszcze spieprzyc. Ale dlaczego na WOŚP się uparł? Janek Pospieszalski mu za dywersję płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 07:32 w taki oto sposób truskolaski stracił kilka tysięcy głosów - polityczny szantaż jednym słowem i niepoważne traktowanie organizatora imprezy. Szkoda , lubiłem go ! Odpowiedz Link Zgłoś
rufii Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 08:13 To w końcu będzie grał Kryzys czy Brygada Kryzys? ... tak to jest z tymi dziennikarzami. Żeby się nie powtarzać używają różnych sformułowań, nie zawsze znaczących to samo, a ty człowieku się zastanawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaherbatal Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanistycznym 07.01.10, 08:44 i od tego nie da się uciec. Cokolwiek przewrotnego powie na ten temat Prez. Arłukowicz (chyba nie wie kim jest Ozzy Os.). Proszę przeczytać co na temat KAT-a pisze wikipedia. W 1986 zespół wydał płytę pod tytułem 666 (czy tą płytę w swojej kolekcji posiada Pan Arłukowicz?). Teksty zespołu dotyczą: a) buntu wobec Boga(Czas zemsty, Noce szatana, Diabelski dom), b) magii i okultyzmu, c) kpiny z Kościoła katolickiego (Szydercze zwierciadło), d) elementów filozofii Nietzschego (głównie Bastard) - ulubionego filozofa Adolfa Hitlera, e) metafizyki. A teraz tekst utworu 666: Devil Szatan, Szatan! Zagładą hien Zagładą strugi lat Modlitw na cześć W krwi skąpanych ciał Devil Szatan, Szatan! Myśl słowa draży łeb Twój łeb Szatan, Szatan Z nim konać Nawet żyć Szatan Szatan i rum Jam czarna śmierć Śmierć w oczach wrogich paszcz Poddajcie się! Swiat był zawsze nasz! Szatan, Szatan! Z nim konać, nawet żyć Szatan Szatan i rum Devil Szatan, Szatan! Jest panem zła W nim rozum tkwi i mądrość - Mówie wam Trzy szóstki, szóstki trzy Mój i ludzi znak Szatan, Szatan! Z nim konać Nawet żyć Szatan Szatan i rum! Gratuluję, pomysłu zaproszenia tego zespołu do Białegostoku i pozwolenia na jego koncert za pieniądze z miejskiej kasy. Po zapaleniu światełka do nieba (mój Boże...) zagra satanistyczny zespół KAT. Panowie Prezydenci będą się na nim pewnie świetnie bawić, zwłaszcza Prezydent Arłukowicz ("Zapewniam, że nie ma jako takiego problemu z zespołem KAT. Ani repertuarowego, ani natury ideologicznej czy moralnej. Sam mam zresztą jego płytę i często mówi się, że to taki nasz Ozzy Osbourne" - cytat z Pana Arłukowicza podany za gazetą.pl), ale dlaczego mamy się godzić na to by zebrane pod pozorem zrobienia czegoś dobrego na placu dzieci (czy ktokolwiek inny)były wciągane w takie błoto i deprawowane. A jeszcze tak niedawno Ci sami ludzie z magistratu uczestniczyli w uroczystościach związanych z Miłosiedziem Bożym. Panowie stańcie po stronie dobra. Jest jeszcze czas na odwołanie koncertu tego zespołu. Pamiętajcie, że nie jesteście tylko urzędnikami, ale też chrześcijanami. A może nawet przede wszystkim chrześcijanami. Nie zgadzamy się na ten koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 10:22 Oto głos "prawdziwego chrześcijanina", pełen miłosierdzia i chęci niesienia pomocy potrzebującym. Dla pana zielonejherbaty nie jest istotny cel zbiórki, pan zielonaherbata ma w dupie chorujące na raka dzieci. Dla pana zielonejherbaty lepiej żeby te dzieci zdechły, niż żeby na pomoc dla nich zbierali sataniści. Gratuluję panie zielonaherbato. Ciekawe tylko, czy pana podejście do życia cieszy Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
antykompeter Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 13:49 osemek napisał: > Oto głos "prawdziwego chrześcijanina", pełen miłosierdzia i chęci > niesienia pomocy potrzebującym. Zanim zaczniesz drwić z chrześcijan, zapoznaj się z działalnością Caritas. Jeden raz w roku Owsiak zrobi zbiórkę pieniędzy i od razu wielkie halo. Caritas udziela pomocy na o wiele większą skalę przez okrągły rok, ale po cichu, bez obłędnego szumu medialnego. I dlatego tacy jak ty nic o tym nie wiedzą. W związku z powyższym postaraj się nie pisać więcej o prawdziwym chrześcijaństwie, miłosierdziu i chęci pomocy potrzebującym, bo zwyczajnie nie wiesz nic o tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.krzychu Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 14:09 Przykro mi, ale to właśnie Pan/Pani nic nie wie o tych sprawach. Dla przykładu Caritas za cały rok swojej działalności w 2007 zebrał 5 milionów 650 tys złotych podczas gdy orkiestra 32 miliony 288 tysięcy. Co więcej w sprawozdaniach Caritasu nie ma nigdzie wzmianki o tym jaka część tej kwoty idzie na utrzymanie tej instytucji a jaka trafia do potrzebujących, a Orkiestra udostępnia co roku pełne dane na ten temat. Tak więc proszę nie opowiadać że Caritas działa na większą skalę niż WOŚP bo to zwykłe kłamstwo, a takie przecież chrześcijaninowi nie przystoi. Dane z oficjalnych stron Caritasu i WOŚP Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 15:36 Po cichu, dzień w dzień potrzebującym pomaga wiele podmiotów: Caritas, Eleos, Babtyści, całe mnóstwo organizacji świeckich. Jedni kieruja się przy tym chrześcijańskim miłosierdziem inni świeckim humanizmem. Nawet gdyby przy tym osiągali satysfakcję seksualną albo robili to dla rozgłosu, to nie ma to żadnego znaczenia. Ważne jest, że pomagają. Natomiast przytaczanie szeregu róznych przedsięwzięć charytatywnych jako przeciwwagi, czy kontrargumentu wobec WOŚP jest zupełnie od czapy. No bo co chciałeś w ten sposób powiedzieć? Że jedni pomagający są lepsi od innych? A może że skoro ci pomagają to Owsiak nie powinien? Tak na prawdę to nie wiem o co ci chodziło. A może tylko chrześcijanie mają monopol na pomoc? Albo tylko mańkuci, tudzież obrzezani albo zbieracze etykiet od piwa. A co ja wiem o chrześcijańskim miłosierdziu? Nie tobie to oceniać. To pozostaw Panu Bogu. Wiem natomiast że koleś któremu przeszkadza to, że ktoś chce pomóc chorym na raka dzieciom, miłosierdny nie jest. I potrzebującym pomóc nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 15:49 osemek napisał: Wiem natomiast że koleś któremu przeszkadza > to, że ktoś chce pomóc chorym na raka dzieciom, miłosierdny nie > jest. I potrzebującym pomóc nie chce. Chybiona jest twoja argumentacja. Twoim zdaniem, bez obecności zespołu KAT ludzie nie wrzucaliby pieniędzy do puszek? Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 16:34 Nie, to twoja argumentacja jest chybiona. Twoim zdaniem jeśli zagra zespół KAT, to część ludzi nie wrzuci do puszek? Gdyby tak właśnie było, to potwierdziła by się w stu procentach moja diagnoza "miłosierdzia" w wykonaniu zielonejherbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 18:19 Koncertem Kata raczej nie będą zainteresowani ludzie w "pewnym" wieku. A to raczej oni mają bardziej zasobne portfele. Za to przyjdą młodzi, gniewni gołodupcy. Sam oszacuj co by się bardziej opłaciło, skoro dla kasy poświęciłbyś wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.krzychu Dlaeczego piszesz "nie zgadzamy się" 07.01.10, 10:36 Jesteś oficjalnym przedstawicielem jakiejś organizacji? Jak nie, to mów za siebie. KAT to klasyka rocka, nie chcesz to nie słuchaj a od innych się odwal. Odpowiedz Link Zgłoś
glupi_login Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 11:53 cos słabiutka ta twoja wiara jesli grupka muzykow moze nia zachwiac... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 12:29 Zielonaherbatal, daj se spokój. Zważ na jakim forum się znalazłeś. Tutaj miłością pała się do wszystkich za wyjątkiem chrześcijan. Te wszystkie osemki, dobre coś tam..............Kijem Wisły nie zawrócisz. Niektórzy dla forsy (obojętnie na jaki cel, szczytny czy mniej szczytny) gotowi są zrobić wszystko. Nawet to uszlachetnią. Ot, taka swoista prostytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 12:39 O, kolejny mistrz dla którego dzieci chore na raka powinny zdechnąć. Pewnie uważa że ich choroba jest boską karą za grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 12:48 osemek napisał: > O, kolejny mistrz dla którego dzieci chore na raka powinny zdechnąć. > Pewnie uważa że ich choroba jest boską karą za grzechy. Nie wycieraj sobie gęby chorymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.krzychu Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 13:10 A ty chrześcijanami. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 14:15 Ja sobie nimi geby nie wycieram. Dla mnie każdy sposób jest dobry na to, żeby im pomóc. Jesli pomóc im chcą sataniści - chwała im za to. Dla ciebie natomiast nieważne jest komu się pomaga, ważne jest kto pomaga. Ot - taka pani Dulska. Wszystko na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 15:43 osemek napisał: > Ja sobie nimi geby nie wycieram. Dla mnie każdy sposób jest dobry na > to, żeby im pomóc. To załóż dom publiczny (inaczej burdel). Tylko nie na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 15:47 O - i to jest właściwy poziom dyskusji. Właśnie mi miłosiednie pokazałeś, że wszyscy którzy nie krzyczą z tobą w jednym chórze, to ku.... Więc pewnie i narkomani, pedały, masony i co tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 16:26 Zauważ, że chrześcijaństwo jest religią miłości, a nie nienawiści. Albo zatem zmień siebie, albo religię. No chyba, że kijem religię zawracac chcesz. Ale sam napisałeś, ze nie zawrócisz. > Niektórzy dla forsy (obojętnie na jaki cel, szczytny czy mniej szczytny) gotowi > są zrobić wszystko. Nawet to uszlachetnią. Ot, taka swoista prostytucja. > Znasz to z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 16:41 O gustach nie powinieneś się wypowiadać. Już wystarczająco zrobiłeś z siebie idiotę. Ale że o religii też? Weź stoperan. Albo kup spluwaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 16:48 Wracaj krowy doic. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 16:52 Dziękuję za zaufanie:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 16:54 Nie muszę ci ufac. Kupuję pasteryzowane mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 20:32 stachkonwa napisał: > Nie muszę ci ufac. Kupuję pasteryzowane mleko. Przecież dopiero co twierdziłeś, że nie gadasz z osobami do których nie masz zaufania. Więc ja chyba mam, jak najbardziej, skoro gadasz ze mną. Wobec tego nie mogę się doczekać kiedy stracę twoje zaufanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 07.01.10, 21:26 Dziwnie okazujesz nieufnośc zenku-bochenku. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 08.01.10, 10:56 To nie ja pisałem o zaufaniu lub jego braku. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 08.01.10, 11:16 Czyżby? To przeczytaj uważnie, co sam napisałeś. Zwróc uwagę na wytłuszczony fragment: "Przecież dopiero co twierdziłeś, że nie gadasz z osobami do których nie masz zaufania. Więc ja chyba mam, jak najbardziej, skoro gadasz ze mną." Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 08.01.10, 13:05 Ale to ty wysunąłeś pierwszy "argument" zaufaniowy. Skleroza? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Panie Prezydencie KAT jest zespołem satanisty 08.01.10, 16:08 Ani ci nie ufam, ani nie traktuję poważnie. Jesteś takim maluskieńkim komarkiem, na którego czasem się machnie ręką. Tylko dlatego dalej bzyczysz, gdyż jestem empatyczny i nie mam zwyczaju zabijac owadów bez potrzeby . Patrzę na zwierzątko i się zastanawiam, co jeszcze bzyknie głupiego. Takie etologiczne zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
inezzka.j Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 11:53 ludzie ,a co za roznica kto bedzie gral koncert???wazny jest tylko cel.nie wypowiadajcie sie za wszystkich ze:"nie zgadzamy sie"!osobiscie juz nie slucham tego rodzaju muzyki,chociaz sie na niej wychowalam i wcale nie przeszkadza mi,ze zespol KAT wystapi.ciekawie bedzie wrocic wspomnieniami do lat "mlodzienczego buntu",tak jak innym podczas koncertu KSU.sadze ze to bedzie mila odmiana po innych disco-banialukach Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 12:32 jako stary punkrockowiec też bardzo się cieszę z występu KSU i Kryzysu. kiedyś przed laty koncerty tych kapel odbywały się w ciasnych i ciemnych studenckich klubach. najczęsciej w Gwincie, gdzie zapowiadał niejaki Bałtyk, a potem w ACK-u. na widowni liczącej kilkadziesiąt osób - wszyscy się praktycznie znali. w najbliższą niedzielę zespoły mej młodosci zagrają na miejskim rynku dla kilkuste - mk-oże kilkutysięcznej widowni. chciałbym to zobaczyć. zanucić znów "nie po to urodziłeś się, by z góry patrzeć na tłum szary". chętnie także posłucham wiceprezydenta Arłukowicza śpiewającego kawałki z ulubionej płyty zespołu KAT. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaherbatal Wszystko ma znaczenie 07.01.10, 14:41 Dziękuję za wszystkie komentarze. Kierując się logiką niektórych wypowiedzi można by przewrotnie zapytać czy byłoby dla Was bez znaczenia gdybyście się dowiedzieli, że za rok dla ratowania dzieci wystąpiłby zespół neonazistowski a za dwa lata darmową prezentację swojej twórczości wyemitowali producenci porno? Nie ma znaczenia czy grupa KAT jest amatorem czy klasykiem (ktoś przywołał taki argument) muzyki, którą wykonuje, ponieważ nie ma znaczenia czy ktoś jest amatorem czy klasykiem w propagowaniu satanizmu. Ważne, że propaguje zło w czystej postaci. A to że robi to już od dawna tym jest to bardziej smutne. Bo od razu myśli się ile w tym czasie dobra zmarnowali. Największym klasykiem satanizmu jest sam szatan. Nie ma znaczenia czy jego wyznawcami są ludźie tak znani jak Polański, czy zespoły takie jak Black Sabat czy KAT. Nie ma znaczenia czy ktoś głosi pochwałę szatana w słowach czy poprzez mordowanie zwierząt i ludzi bądź przez podpalanie świątyń. Wszystko to służy niszczeniu, nienawiści, bezsensownemu cierpieniu a w konsekwencji śmierci. Jest tak bo takie są atrybury tego komu ci ludzie oddają cześć. Dlatego dając pieniądze na ratowanie życia nie można jednocześnie głosić pochwały tego co Jan Paweł II nazwał kulturą śmierci. Nazwał to oczywiście bardzo delikatnie, bo chodzi przecież o ohydne bagno bezsensownej, okrutnej i obrzydliwej zagłady do której bez żadnej wątpliwości w konsekwencji prowadzi każdy przejaw satanizmu. I na to zgody nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.krzychu Re: Wszystko ma znaczenie 07.01.10, 14:55 Możesz sobie w swojej głowie rozgrywać wojny z szatanem ile dusza zapragnie, ale nie zmuszaj innych do podzielania Twoich fobii. Już raz w tym roku miał się świat zawalić jak Modonna występowała w Warszawie, teraz białostockie mohery robią "powtórkę z rozrywki" Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Wszystko ma znaczenie 07.01.10, 15:45 zielonaherbatal napisał: > Dziękuję za wszystkie komentarze. Kierując się logiką niektórych > wypowiedzi można by przewrotnie zapytać czy byłoby dla Was bez > znaczenia gdybyście się dowiedzieli, że za rok dla ratowania dzieci > wystąpiłby zespół neonazistowski a za dwa lata darmową prezentację > swojej twórczości wyemitowali producenci porno? Dla nich to jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Wszystko ma znaczenie 07.01.10, 16:37 Tak, dla mnie byłoby to bez znaczenia. Gdyby to co zamierzaliby zrobić dla orkiestry mieściło się w granicach wyznaczonych przez prawo, nie widziałbym żadnego problemu. Jak dla chorych dzieci chcą kwestować gwiazdy porno, to niech kwestują. Jak chcą to robić franciszkanie bosi - chwała im za to. Nie jest ważne kto zbiera, ale na co zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Wszystko ma znaczenie 07.01.10, 20:45 Trochę kiepski argument. W PRL ubecja, esbecja itp. działały zgodnie z prawem. W III Rzeszy Hitler też działał legalnie. Czy to oznacza, że usprawiedliwiasz zbrodniczość tych systemów? Bo były zgodne z obowiązującym wtedy prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Wszystko ma znaczenie 08.01.10, 10:51 osemek napisał: > Tak, dla mnie byłoby to bez znaczenia. No to prostytuujmy się:) Byle w szczytnym celu:) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Wszystko ma znaczenie 08.01.10, 16:09 > No to prostytuujmy się:) > Byle w szczytnym celu:) > Nie dośc, że gupawy zenek to jeszcze, za przeproszeniem, dziwka Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Wszystko ma znaczenie 08.01.10, 17:55 stachkonwa napisał: > Nie dośc, że gupawy zenek to jeszcze, za przeproszeniem, dziwka Odezwał się alfons. Odpowiedz Link Zgłoś
prosty-ch Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 15:04 Witam. Mam jedną uwagę na temat finału WOŚP. Zawsze wydawało mi się, że chodzi w tym przypadku o skuteczność zbiórki pieniędzy na szczytny cel. Tymczasem zostały zaproponowane zespoły, które są niestety bardzo niszowe. Jestem przekonany, że na KAT'cie będzie mniej niż 1000 osób. Wokalista KSU ma tak zryty głos, że ledwo śpiewa na koncertach w klubach, a co dopiero w plenerze i na zimnym powietrzu...Ponadto finał jest dla mieszkańców miasta i należy się kierować ich gustami, a nie indywidualnymi zachciankami organizatorów. Władze miasta robią wszystko aby sprawnie finał się odbył, ale sorki są granice. Jeśli dobrze zrozumiałem to nie ma wydanej decyzji na imprezę masową, a a termin złożenia kompletu dokumentów to 14 dni przed imprezą. Czy termin został dochowany? Zrozumiałbym gdyby sztab robiłby to pierwszy raz, ale tam są "stare wygi". Tak więc jest kwas i w urzędzie i wśród bardziej konserwatywnych mieszkańców. Szacun Wam za zaangażowanie, ale moglibyście się trochę bardziej postarać. ps. Nie jestem urzędnikiem miejskim ale starym działaczem młodzieżowym i życzę Wam wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 17:30 to taka kategoria pracownikow, jeszcze istnieje...? prezydent kwasniewski, z nich sie wywodzil, ale to dawno bylo... ;) ! prosty-ch napisał: (...)Nie jestem urzędnikiem > miejskim ale starym działaczem młodzieżowym (...) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 17:41 Za czasów Olka prawie magistra działacz młodzieżowy mógł miec najwyżej 35 lat. 35 lat to chyba nie stary? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 18:03 u mnie, w melbourne, na pewno nie....!!! w bialymstoku... nie wiem... :) moja siostra, w bialym, konczy 40-stke w tym roku, i po raz pierwszy na sylwestra siedziala za stolem, zamiast tanczyc, jak glupia...;) 35 lat ...? nie wiem, wiem , ze ten facet, to doskonale opisal.. en.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Garc%C3%ADa_M%C3%A1rquez#One_Hundred_Years_of_Solitude stachkonwa napisał: (...) 35 lat to chyba nie stary? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_glos_prawdy Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 21:13 tez nie wroze zbyt duzej kwoty zebranej na orkiestrze. moglyby zagrac jakies typowo POPowe zespoly, na ktore przychodzi duzo osob. ja np na pewno nie pojde na metalowy zespol... a na popowy po paru piwach bym chetnie poszedl i wrzucil kase do puszek... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 w przyszlym roku katastrofy nie bedzie... 07.01.10, 17:41 nikt sie nie da nabrac..!!! najgorzej jak zebrak, mysli, ze mu sie cos nalezy... !!! littlewing napisał: > kilka maili i telefonów.(..) Odpowiedz Link Zgłoś
krowawa Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 17:48 Ja sie coraz mniej dziwie ze jak mlody czlowiek posiedzi troche w tym grajdolku i nagle dostanie szanse na wyjazd to spieprza stad jak najdalej. Mam nadzieje ze zanim moje dzieci dorosna to sie zmieni, chociaz jak widac ciemnogrod trzyma sie mocno, wladze niby mlode i rozsadne trzesa portkami przed kilkoma oszolomami, podobne naciski na zespoly i koncerty pamietam z czasow komuny. Jak widac od 30 lat w tym temacie niewiele sie zmienilo, komuna i prowincja nadal siedzi mocno zakorzeniona w ludzkich glowach, wiec na wszelki wypadek ucze swoje dzieciaki angielskiego i niemieckiego, zeby nie musialy sie tutaj dluzej meczyc gdy beda mialy juz totalnie dosyc. Niech maja lepsze zycie niz rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 18:14 znaczy, co masz na mysli....? moje corki, ktore wywiozlem, do melbourne, a ktore teraz wchodza w doroslosc, maja zdecydowanie wiecej mozliwosci i szans, niz ja mialem, kiedy bylem w ich wieku... co nie znaczy, ze maja lepsze zycie, niz ja mam... ;) krowawa napisał: (...) > Niech maja lepsze zycie niz rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
krowawa Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 07.01.10, 18:34 Przynajmniej nie musza tracic energi i nerwow na walke z wiatrakami, a moga w tym czasie pojsc do kina, na koncert bez obawy ze wladza go odwola, jesli maja takie zdolnosci to namalowac obraz ktorego nikt nie bedzie chial cenzurowac, ewentualnie pojsc do normalnej pracy w normalnych warunkach. To nazywam lepszym zyciem, o ktore tak trudno w Bialymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 20:20 Arcyciekawy to nawrót do zasady iż "cel uświęca środki" - w wykonaniu "osemek"a & Company.. Czyli.. - "Nie ważne KTO.. ważne że "DZIECIOM".. - Dalej.. Idąc tokiem "rozumowania" Onetowców typu "osemek": - nie ważne ze pedofil.. ważne ze chce DZIEĆMI się zajmować.. opiekować się nimi.. "ZABAWIAĆ" je i "UCZYĆ".. - Wszystko dla DOBRA dziecka ofcourse.. - Nie ważne ze sadysta.. Ważne ze z chęcią "zaopiekuje się" małymi kotkami czy pieskami.. - Wszystko dla DOBRA małych kotków i piesków ofcourse.. A najśmieszniejsze w tym wszystkim (w szyderczym prześmiechu) jest to, ze "osemekowi" wcale, ale to wcale nie chodzi o dzieci. Jemu (i jemu podobnym) chodzi o KONCERT - i to właśnie tego.. a nie innego zespołu.. - Gdyby rzeczywiście chodziło mu o DZIECI, zrobiłby to, co zrobiła rzeczywista matka z "Salomonowego wyroku".. - Gdzie Salomon.. - mądry król, w sporze 2 kobiet o to, czyje jest dziecko - a wiec która jest jego prawdziwa matka, wydal "SPRAWIEDLIWY" wyrok ("Salomonowy") nakazujący rozciąć dziecko na dwie polowy i dać każdej z kobiet po połowie.. - Mądry król wiedział ze MATKA odda swe dziecko fałszywej matce, byle tylko uratować SWEMU dziecku życie.. - Tak tez się stało - i w ten sposób król rozpoznał prawdziwa matkę.. Gdyby "osemekom" RZECZYWIŚCIE chodziło o DZIECI a nie o KONCERT satanistów.. - natychmiast rzekłby: - "O co tu spor? - Co za problem?? - "Niech zagra BYLE KTO, byle to było z pożytkiem dla DZIECI".. Zamiast tego, w niezwykle "subtelny" sposób "nadaje" nowy sens wypowiedzi "zielonaherbatal" - twierdząc iż rzeczony - "ma w dupie chorujące na raka dzieci". - "osemek" twierdzi też że: - "Dla pana zielonejherbaty lepiej żeby te dzieci zdechły, niż żeby na pomoc dla nich zbierali sataniści".. Przeczytałem kilkakrotnie owa "miażdżoną" wypowiedź, i żadnych - ale to ŻADNYCH tego rodzaju stwierdzeń i sugestii nie znalazłem.. - W żaden sposób nie dało się "wydedukować" ani potwierdzić tezy "osemka", iż ten od herbatki "ma w dupie chorujące na raka dzieci" - a już tymbardziej NIEMOŻLIWYM jest znalezienie potwierdzenia w tejże wypowiedzi iż herbatka "wolałby" czy chciałby.. - "żeby te dzieci zdechły".. Bądźmy mniej subtelni niż "osemek" (- pomińmy przy tym oczywistą kwestię, iż jeśliby nawet ci sataniści nie zagrali, to i tak owe dzieci nie "powyzdychałyby" - jak to poetycko ujmuje "osemek"..) i prostacko i wulgarnie określmy bajdurzenia "osemeka" (e tutti quanti) jako.. "nadinterpretację" - która miała jednak konkretny cel.. Tyle ze to nie wina "osemeka" iż jest na poziomie taboreta i Chylińskiej.. To wina tych, którzy go wychowali i zaszczepili wzorce i zasady których używa i na których się opiera.. - Owszem.. to ciężka praca zaszczepić w człowieku to co najpodlejsze, wykoślawione.. ordynarne.. niechlujne i prostacko chamskie - i przekonać go przy tym, że są to WZORCE godne naśladowania.. - że są to wzorce estetyki, piękna(duchowego też..). dobrego gustu i smaku.. wzorce etyki. moralności i obyczajowości.. "Stasiu_kunewka" twierdzi iż przyznawanie się do znajomości Zamfira, to "robienie z siebie idioty" na tyle mocnego, ze dostaje się (czyli "Stasiu_kunewka" dostaje) tzw. "szczękościsku" aż tak silnego, iż jakiekolwiek komentowanie jest po prostu niemożliwe! _ To nie jest nawet żadna tam "nadinterpretacja".. - To jest najzwyczajniejsza INTERPRETACJA - a do takowej każdy ma święte prawo! Tak się uważa w Łumzy.. A co się uważa w Łumzy to święte.. A w owej Łumzy ("gdzie leży Warszawa? - kolo Łumzy.. A gdzie leży Berlin? - No kolo Łumzy!.. - A gdzie leży Paryż? - Co za głupek! - No przecie.. - kolo Łumzy!!") intelektualnym "Guru" jest.. oczywiście Stasiu_kunewka .. Wiec co rzeknie Stasiu.. to rzeknie Łumza.. - A co rzeknie Łumza.. to święte! - Uszanujmy wiec to.. - Zamfir jest "be" i "dla idiotów" - Tako rzecze Łumza ustami swego "Guru" i basta! - Co tu dyskutować? :))) - No jak tako rzecze Łumza.. to tak ma być! To nic ze "kiczkisowi" chodziło o MUZYKĘ - a nie o Zamfira - bo dla Stasiu_kunewki z kolei, nie chodziło ani o Muzykę ani o Zamfira, tylko chodziło mu o "kiczkisa".. - Wiec wszystko jest w najlepszym porządku.. - "kiczkis" nie zmieni swego zdania iż "Lonely Shepherd" to piękny.. liryczny utwor MUZYCZNY, zaś Stasiu_kunewka nie zmieni swego zdania odnośnie "kiczkisa".. - Chyba że do akcji wejdzie ze skrzydła "osemek", i (jak zwykle) poetycko i z subtelna elegancja doda iż "kiczkis" (jak zwykle) "cierpi na grafomańską słowną sraczkę".. I nie ma co ukrywać że wcale, ale to wcale nie jest mi zal Łumżyniaków ze maja takiego "Guru".. Można rzec sentencjonalnie iż "każdy ma takiego Arłukowicza na jakiego zasługuje".. - No i Łumza ma Stasiu_konewkę.. - Doigrali się! Zaś panu Arłukowiczowi nie pozwoliłbym zajmować się nie tylko ludźmi, ale nawet bydłem.. - Uuups.. Sprostujmy.. - Nawet zwierzętami.. Upodobania muzyczne p.Arłukowicza "podpowiadają" iż znacznie lepiej pasowałby jako np.. "kanar" łapiący jeżdżących bez biletów.. jako np. komornik.. czy jako np. rewindykator "wyciskający" ostatni grosz z ofiary.. Nie jest możliwym być trochę żywym, trochę martwym.. Nie jest możliwym być trochę w ciąży, trochę nie.. Muzyka zaś tych "KAT-ów" nie pozostawia nawet cienia wątpliwości jakie treści i jakie przekazy w sobie niesie i zawiera.. - Muzyka.. jest i może być ważnym elementem wychowawczym i kształtującym postawy i morale.. Muzyka może uszlachetniać.. ale i deprawować.. I tylko miałem na myśli pisząc - "- Dajcie ludziom MUZYKĘ i UCZCIE ich MUZYKI.. - MUZYKI.. - a nie obłędnego łomotu i ponurego wycia przygłupów.." - A że ruszyli natychmiast do kontrataku "osemeki".. "Staśki_kunewki" i im podobni?? - To prosta i oczywista konsekwencja tego, kto w tej schamiałej i skundlonej cywilizacji dominuje.. I jednak nie jest obojętne czy w obronie zwierząt będzie występować zespól muzyczny, złożony z tych, którzy pałami mordują małe foczki, - czy tez "na rzecz pokoju", wystąpi zespól złożony z terrorystów et.itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:00 Uważaj Kiczkis - już kunwa&company szykują dla ciebie szafot i gilotynę. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:20 "szafot i gilotynę" masło maślane Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:46 Ty szafot a osemek gilotynę :) Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:25 Po co szafot? To akurat metody kiczkisopodobnych. Tak jak nadinterpretacje, czy wkładanie w cudze usta swoich chorych myśli. Na przykład płynne przejście od koncertu chrytatywnego do pedofilii. Widać chów gebbelsa i urbana. Kiczkis, myslałem że takie gnidy, tacy propagandziści, wyzdychali razem z komuną. Ale się myliłem. Współczuję ci. Bardzo ci współczuję. Bo spłodzić takie gó..., tak manipulować, tak pluć kierując się wyłącznie bezinteresownym sku...syństwem może tylko człowiek głęboko nieszczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:43 Poczytaj teksty Kata. To dopiero gó..., plucie i sku....syństwo. Ktoś kto wyraża zgodę na takie rzeczy jest człowiekiem upośledzonym umysłowo. Współczuć nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:25 Dowodem skundlenia cywilizacji może byc fakt, że tacy jak kiczkis uważają się za wybitnych intelektualistów przemawiających ex cathedra. Na szczęście osobniki te przemawiają z zagranicy, więc to inne państwo ma z nimi problem, nie moje. Poza tym już kiedys pisałem, że ani nie pochodzę z, ani nie mieszkam w Łomży. Ale to bez znaczenia. To przecież bardzo stare i zacne miasto, a niektóre zakątki w nim sa naprawdę urokliwe. Jeśli wiec chciałeś mi Łomżą dokuczyc, to źle wybrałeś. Pewne miejsca w Łomzy są nawet ponad gust schamiałych i skundlonych kiczkisów. Ci bowiem w samej ksywie kodują, w czym sie lubują. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 07.01.10, 21:35 Oczywiście kundelki dały głos. Obaj jak na komendę. Ciekawa sprawa. "kodują, w czym sie lubują" - kunwa, coraz lepiej ci idzie. Z piaskownicy przeniosłeś się na huśtawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bialostoczanin Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 05:27 Dzięki ! Dla całej redakcji Gazety Wyborczej, dla Tadeusza Arłukowicza, dla Michała Strokowskiego i wszystkich innych przychylnych nam mieszkańców miasta dzięki którym jutro nie obudzę się z maczugą w jaskini. Za kilka słów, za pomoc przy bardzo trudnych decyzjach, za zwykłą chęć walki. Bez Was, bez nas, bez odważnych decyzji w całej historii tego świata nadal byśmy myśleli, że Ziemia jest płaska. Zawsze przy okazji takich sytuacji przypomina mi się moja pewna dyskusja z młodymi policjantami. Próbowałem w sposób legalny protestować, mniejsza przeciwko czemu. Chłopaki do mnie podeszli, zabrali...próbowałem tłumaczyć, że jest wolność słowa, że mam prawo .... i te piękne zdanie młodego policjanta "no co pan, w Białymstoku?..." Wszystkich zapraszam dziś pomiędzy godziną 15:00, a 16:00 na wspólną przejażdżkę drezyną z filmu Ryś na Rynek Kościuszki. Porozmawiajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 08:56 stachkonwa napisał: > Dowodem skundlenia cywilizacji może byc fakt, że tacy jak kiczkis > uważają się za wybitnych intelektualistów przemawiających ex > cathedra. Popatrz w lustro, przyjrzyj się sobie dokładnie i uderz się w piersi, góró z bożej łaski( to nie błędy ortograficzne ani literówki). Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 10:40 Jeśli innym zarzucasz nieuprzejmośc, sam masz obowiązek byc bardzo, bardzo uprzejmym. Inaczej twoje pouczenia nie są warte funta kłaków. I właśnie tak jest z tobą i twoimi poradami. Twoja uprzejmośc to uprzejmośc ze starego dowcipu o gościu w hotelu który zszedł do recepcji i powiedział: -Zasłałem łóżko -Ależ dziękuję, odrzekł recepcjonista -Płoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 10:43 Uprzejmie informuję, że pomyliły ci się chyba posty na które odpisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 10:45 Nie pomyliły się. Prawda zakłuła w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 10:53 Co to z ciebie za góró, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 11:11 A to już twoje zmarwienie, ze próbujesz pisac niechamsko, a wychodzi jak najbardziej chamsko. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 13:13 Każdy samozwańczy góró uważa, że cokolwiek ktoś napisze nie pasującego do jego percepcji świata, to zwyczajne chamstwo. Taki z ciebie góró:) Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 14:10 "ja np na pewno nie pojde na metalowy zespol... a na popowy po paru piwach bym chetnie poszedl i wrzucil kase do puszek..." bardzo ciekawe podejście do świata nie przepadam za metalem, obca mi jest fascynacja rogatym, ale kiedy czytam podobne teksty, w życiu nie pójdę na ten sam koncert co Ty. wstyd byłoby mi się znaleźć wśród ludzi, którzy swą pomoc okażą tylko wtedy gdy się narąbią. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: "Chleba im i igrzysk" i.. wystarczy.. 08.01.10, 14:53 w.koronkiewicz napisał: > "ja np na pewno nie pojde na metalowy zespol... a na popowy po paru piwach bym > chetnie poszedl i wrzucil kase do puszek..." To chyba nie są moje słowa. Raczej na pewno nie są. Napisał to "jedyny_glos_prawdy". Bardzo proszę pisać komentarz pod odpowiednim postem. To chyba nie jest trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaherbatal Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda. 08.01.10, 15:27 Zamiast światełko do nieba postawcie znicze przed Królem Herodem - jednym z największych katów dzieci w historii. To tak żeby było zgodnie z intencją. Zamiast 3 Królów - Truskolas, Arłuko i Polin, nieosących dary dzieciom przebierzcie jednego z nich (może tego drugiego) za Heroda, np. we współczesnym przebraniu - powiedzmy w stroju zespołu KAT i ustawcie przed nim znicze. Wszystko będzie zgodne z duchem i treścią muzyki zespołu Kat. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 08.01.10, 15:46 Tak tak. A chore na raka dzieci niech sobie zdychają w męczarniach. Lepiej żeby opuściły ten padół, niż były leczone za pieniądze zbierane z pomocą satanistów. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 08.01.10, 17:57 osemek napisał: > Tak tak. A chore na raka dzieci niech sobie zdychają w męczarniach. Tak, tak. Na pewno cały świat zginie bez zespołu KAT:) Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 08.01.10, 18:10 To z lektury postów zielonejherbaty można wywnioskować, że cały świat zginie przez zespół KAT. W tym całym onanizowaniu się straszliwą twórczością tej kapeli pan zielonaherbata zupełnie zapomniał, po co Kat w niedzielę gra. A to stanowi tu meritum. Pomoc dzieciom chorującym na raka. Nie to w co wierzą czy nie wierzą, czy o czym śpiewają lub nie śpiewają, członkowie tego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzenek Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 08.01.10, 20:02 osemek napisał: > To z lektury postów zielonejherbaty można wywnioskować, że cały > świat zginie przez zespół KAT. Wyciągasz błędne wnioski. Zespół wzbudza kontrowersje. Taka jest prawda. > W tym całym onanizowaniu się > straszliwą twórczością tej kapeli pan zielonaherbata zupełnie > zapomniał, po co Kat w niedzielę gra. A to stanowi tu meritum. > Pomoc > dzieciom chorującym na raka. Nie to w co wierzą czy nie wierzą, czy > o czym śpiewają lub nie śpiewają, członkowie tego zespołu. Jest więcej niż pewne, że więcej ludzi przyszłoby (tym samym więcej kasy wpłynęłoby na ratowanie dzieci) na wykonawców innego rodzaju. To dlaczego stawiasz na KAT? Twoje wywody nie trzymają się kupy. Są sprzeczne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 08.01.10, 20:56 Róbta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 08.01.10, 16:10 Jeśli nie chcesz dawac pieniędzy na WOŚP to nie dawaj. Nie masz takiego obowiązku. Ale po co do tego dorabiasz ideologię? Odpowiedz Link Zgłoś
papasmurf2000 Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 10.01.10, 11:44 Ciekawe jest podejście wszystkich, tak katolików jak i KATolików :P Należy sobie powiedzieć może czym jest satanizm jaki propaguje Kat, a nie wieszać psy na nich i to w dodatku wtedy kiedy robią coś dobrego dla innych. No więc po pierwsze: nikt nie musi zostać na Kacie, można pójść na kawkę, piwo etc. na czas ich koncertu i nie słuchać. Po drugie: padł argument, że ludzie którzy ich nie lubią są bardziej hojni od "metali", dlatego też WOŚP ma mniej zarobić. A to jest już czysta kpina... Po trzecie: Macie problem z tym, że zespół przyszedł się promować, a nie zarabiać dla dzieci...Przypominam,że grają za darmo! A na koncert i tak przyjdą raczej ich fani i słuchacze, tak więc przed kim się mają promować? Że niby ten skandal im robi reklamę w całej Polsce? Kat jest wystarczająco znany i bez tego, bo to jest kawał dobrej muzyki. No i na końcu satanizm jaki promuje Kostrzewski... Ja osobiście jestem wielkim ich fanem i cenię Romka za twórczość, wokal i za to jakim jest człowiekiem. A właśnie jakim jest? Miłym, dowcipnym, oczytanym. Sprawia dobre pierwsze wrażenie i na prawdę jest o wiele większym autorytetem niż niejeden ksiądz. Z resztą każdy może sobie poszukać jego wywiadów na youtube(tylko nie wylatujcie z tym u Wojewódzkiego bo tam się zbłaźnił, niestety). A jego teksty? Są buntem wobec Boga, to prawda. Wobec KK, tak. Ale czy namawiają do złego? Nie! Najwyżej w sposób dosadny o tym mówią. Są mistyczne i niesamowicie budują klimat, co niektóre są trochę chore, ale takich raczej nie zagrają na WOŚPie. Kostrzewski nie wieży w Boga, czyli w Szatana też nie. Satanizm jaki promują jest rodzajem filozofii życia. Nie namawiają do nienawiści(to raczej domena KK, nienawidzi wszystkiego co inne) wobec innych, do profanacji grobów, jedzenia kotów, picia krwi. Radzę się przysłuchać i pomyśleć, a nie bajdurzyć... I nie będę tu pisał co jest dobre w KK, religii katolickiej i satanizmie bo to nie na to miejsce. Pozdrawiam fanów i życzę udanej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 10.01.10, 15:12 A dlaczego nie wylatywać z wywiadem u Wojewódzkiego? Patrzcie, słuchajcie........ To jest wielka sztuka;) www.youtube.com/watch?v=H5aTDuG2zaY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zbychorycho Re: Zamiast światełko do nieba, znicze dla Heroda 10.01.10, 15:16 www.youtube.com/watch?v=FCHfXYMDDcU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Zażegnana KATastrofa Orkiestry 08.01.10, 20:51 Udział satanistów warunkiem powodzenia akcji? Strasznie chora sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaherbatal Dyskusja dostarczyła dodatkowych informacji. 10.01.10, 20:06 Dziękuję wszystkim, którzy przedstawili konkretne dowody satanizmu tego zespołu. Zadaje to kłam sugestiom Pana Arłukowicza, który mówił, że nic złego w tej muzyce nie ma. Panie Prezydencie proszę obejrzeć ten wywiad: www.youtube.com/watch? v=FCHfXYMDDcU&feature=related[/url]. To jest po prostu staraszne. Dziękuję Panu radnemu z PiS za to, że zareagował i napisał do Pana Prezydenta protestując przeciwko temu koncertowi. Niestety się nie udało. Życzę Panu prezydentowi, żeby w związku z tym co się stało, już więcej Prezydentem nie był. Dla dobra nas wszystkich. Jak mówi Biblia: Jeżeli ktoś z wielkich miałby być zgorszeniem dla małych, lepiej żeby przywiązał sobie kamień do szyi i rzucił w przepaść. Dokładnie tak jest w tym przypadku. Te słowa Jezusa jest bardzo radykalna. Ja tylko życzę, żeby człowiek, który mieni się chrześcijaninem już nie podejmował żadnych decyzji jako Prezydent, bo wiemy że robi to ze szkodą dla dobra wspólnego. A Pana Owsiaka proszę o organizowanie orkiestry w inny dzień niż niedziela. Tak żeby nie można było pieniędzy zbierać pod kościołami. Nie lubię obłudy. Czy to prawda, że w Białymstoku zbiera się tyle samo pieniędzy na WOŚP ile kosztuje organizacja tej imprezy? Odpowiedz Link Zgłoś