niewzruszonyporuszyciel 19.02.10, 15:16 Kosno pod pręgierz!!! www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100219/REG00/870196161 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macrow Liczba mnoga :) 19.02.10, 15:52 "Nasze stowarzyszenie jest skonfliktowane z magistratem. Szukają na nas haków" dlaczego w liczbie mnogiej? to JEGO stwoarzyszenie i na NIEGO trzeba znalezc sposob! Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Liczba mnoga :) 19.02.10, 16:17 Bo on wicie rozumicie ma członków sporo, ale nie powie ile :). Kawał cwaniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Liczba mnoga :) 19.02.10, 16:33 Chwileczke. "...kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nie przeznaczonym, ogloszenie, plakat, afisz (...) rysunek, bez zgody zarzadzajacego podlega karze ograniczenia wolnosci lub grzywny". Fajnie. Jednak kazde demokratyczne panstwo zapewnia takie "miejsce publiczne do tego przeznaczone". Vide: Londyn - Speakers' Corner w Hyde Park. Gdzie znajduje sie takie miejsce w Bialymstoku? A zalozmy gdyby w Bialymstoku pojawil sie taki lokalny "Zbychu", "Miro" czy inny quoootas ubijajacy prywatne interesy w czasie, za ktory jest oplacany z kieszeni podatnika i na sprzecie (komorki nielimitowanym czasem) za pieniadze podatnikow, to na kazdego probujacego krytykowac tez wysocy partyjni nasylaliby "sluzby miejskie"? A przeciez nie tak dawno jeszcze miasto ponoc bylo zalepione rysunkami z gwiazda Davida zwisajaca z szubienicy czy swastykami i wtedy nawet pies z kulawa noga nawet nie probowal tego obsikiwac; bo wszystko bylo O.K.? Pan Kosno napewno nie jest moim idolem ale nie wolno uzywac na jednego maluczkiego - olbrzymiego aparatu wladzy. Bo odrazu powstaje podejrzenie, iz ta wladza ma cos do ukrycia... Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Liczba mnoga :) 19.02.10, 16:57 Ojej, tam o swoim stawowym sojuszniku piszesz? No, no. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.kosno10 Re: Liczba mnoga :) 19.02.10, 21:58 to POziom czlonków PO:) sado maso:) stad POmysl na splagiatowane logo:) ujawnianie przez Rafala Kosno prawdy o POsożytach z PO Partii Oszustów denerwuje jej czlonkow:) straż miejska zadarła z zielonymi =to POczątek końca straży miejskiej:) A zieloni mają darmową reklamę:) pl.wikipedia.org/wiki/CenzuraCenzura (łac. censere - osądzać) - świadome wprowadzenie w błąd poprzez selektywny dobór zazwyczaj masowo rozpowszechnianych informacji. [1] Cenzura jest ogółem działalności mającym na celu odniesienie jakichś korzyści przez cenzurującego. Rozpowszechnianie informacji niepełnych (prawda selektywna) oraz błędnych (kłamstwo) powoduje pożądaną manipulację światopoglądu lub poziomu świadomości. Prowadzi to do ograniczenia prawa do wypowiedzi jednej osoby bądź instytucji przez inną, również przez państwo podstawowych praw człowieka – prawa do wolności słowa i wolności prasy. W niektórych krajach, takich jak np. Stany Zjednoczone cenzura jest całkowicie zabroniona przez pierwszą poprawkę do Konstytucji. W Polsce cenzura prewencyjna jest sprzeczna z Konstytucją[5]. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 wrecz przeciwnie.... 19.02.10, 16:34 im mniej halasu o nic, tym lepiej... ! prawo jest prawem, dla takich jak on.. ! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.kosno10 rowno rok temu:) a proPO prawa:) 19.02.10, 22:04 19.02.2009r słuzbowe auta POnad prawem? --- Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.kosno10 Re: rowno rok temu:) a proPO prawa:) 19.02.10, 22:07 STRAZ MIEJSKA MA CHRONIC TUR+TUSK+OLASKIEGO PRZED OD+P0+WIEDZIALNOSCIA ZA PRZEKRETY www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID+/20090808/BIALYSTOK/499352988 dodano: 8 sierpnia 2009, 1:00 Trzech na jednego czyli straż miejska vs. Rafał "Zielony" Kosno Otwieranie wystawy po wycięciu trzech tysięcy drzew i zasuszeniu lip na ulicy Lipowej to hipokryzja i oszustwo przedwyborcze - mówił Rafał "Zielony" Kosno podczas otwarcia wystawy "Ziemia z nieba". Straż miejska czaiła się obok. Trzech mundurowych odprowadziło szefa Federacji Zielonych na bok. Rafał "Zielony" Kosno otoczony. Straż miejska odprowadziła go na bok i wylegitymowała. (Fot. Jerzy Doroszkiewicz) Wideo www.youtube.com/watch?v+wCwR9IWIezU www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/section?Category+WIDEO&id+https://www.youtube.com/watch?v+wCwR9IWIezU Rafał "Zielony" Kosno cierpliwie odczekał do końca uroczystego otwarcia wystawy "Ziemia z nieba". Za 340 tys. zł Rynek Kościuszki ozdabia ekspozycja, której celem jest dokumentacja za pomocą zdjęć lotniczych stanu Ziemi u progu XXI wieku oraz przekazanie najnowszej wiedzy historycznej, przyrodniczej i geograficznej o poszczególnych jej zakątkach. "Ważnym celem wystawy jest promocja Idei Zrównoważonego Rozwoju, zachowań proekologicznych i otwartości kulturowej. Ziemia widziana z lotu ptaka to przede wszystkim przekaz dużej dawki pozytywnej energii wynikającej z obcowania z pięknem i różnorodnością naszej planety" informują organizatorzy. Tymczasem Kosno zarzucił Tadeuszowi Truskolaskiemu, prezydentowi Białegostoku, hipokryzję i oszustwo przedwyborcze. - Kiedy ludzie dowiedzą się o pana planach budowy spalarni śmieci, co spowoduje podwyższenie cen śmieci i zanieczyszczenie środowiska, rozliczą pana z tego - grzmiał przez megafon na baterie Kosno. I zapowiedział, że będzie organizował w tej sprawie referendum. Natychmiast okrążyło go aż trzech strażników miejskich. Odprowadzili go na bok i kazali pokazać dokumenty. wbrew zasadom demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: rowno rok temu:) a proPO prawa:) 21.02.10, 09:35 > Natychmiast okrążyło go aż trzech strażników miejskich. Odprowadzili go na bok > i kazali pokazać dokumenty. wbrew zasadom demokracji > > W każdym demokratycznym kraju służby takie, jak straż miejska maja prawo do legitymowania. Czyli publicznie iświadomie poświadczasz znieprawdę. Do 3 lat za to grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: 19.02.10, 16:58 "Wybatorzyć!!!" Nie ma takiego wyrazu w języku polskim Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: 19.02.10, 17:12 Ale za to jest "Smagac batogiem" i "Wybatozyc". Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 sorawdz ogniem i mieczem... 19.02.10, 17:14 10 lat temu, moglym sie zalozyc , ze jest...! emigracja ma to do siebie, ze zabija jezyk...! stachkonwa napisał: > "Wybatorzyć!!!" > Nie ma takiego wyrazu w języku polskim Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: sorawdz ogniem i mieczem... 19.02.10, 22:15 rafał nie daj się,daj czadu w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: sorawdz ogniem i mieczem... 19.02.10, 22:28 "Nasze stowarzyszenie jest skonfliktowane z magistratem. Szukają na nas haków" No i widocznie znalazła Rafale. Zaś tłumaczenie sytuacji, "a auto prezydenta stało nielegalnie" nijak się ma z zaistniałą sytuacją. jeśli chcesz podaj prezydenta i straż miejską do sądu. ale Twojej rozprawy to w niczym nie zmieni. prawo obowiązuje każdego, czy jest zielony, czy też nie. pora to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
spragniony_bidet Re: sorawdz ogniem i mieczem... 19.02.10, 22:40 Piękny Wojtku ! dobrze pier-do-lisz ! Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.kosno10 Re: sorawdz ogniem i mieczem... 20.02.10, 20:05 Wojtek "zaPOmnial" o swoim grafitti na murach Białegostoku np na Palacu Branickich "grÓpy obłęd:) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: sorawdz ogniem i mieczem... 21.02.10, 09:10 Gdyby miasto chciało szukac haków na ciebie, już dawno byś miał solidne kłopoty ze swoją podejrzaną organizacją podejrzanie finansowaną. Odczep się od Wojtka. On w przeciwieństwie co ciebie nie jest szantażystą zakochanym w brudnej forsie. Nie stoją ci w gardle te pieniądze zarabiane na (podobno) zatruwaniu środowiska? naprawdę jesteś aż tak cyniczny? Czy może po prostu psychiczny? A jak tam procesy o orła i żubra? Już je przegrałeś, czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.kosno10 Re: sorawdz ogniem i mieczem... 20.02.10, 19:56 POzyjemy zobaczymy:) a jesli to srasz miejska sie skomPOpromituje:)? z ich szefem zorganizowanej grupy przestepczej:)? wiekszosc mieszkanców miasta uwaza srasz miejska za bande wyludzaczy i zlodzei Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: sorawdz ogniem i mieczem... 21.02.10, 09:32 Kompromitują się sądy i prokuratura nie reagując na twoje pomówienia jak cytowane: rafal.kosno10 napisał: > POzyjemy zobaczymy:) > > a jesli to srasz miejska sie skomPOpromituje:)? > > z ich szefem zorganizowanej grupy przestepczej:)? > > wiekszosc mieszkanców miasta uwaza srasz miejska za bande wyludzaczy i zlodzei > Wszyscy mieszkańcy uważają ciebie za wyłudacza i złodzieja. No może nie wszyscy. Niektórzy za idiotę. Jutro złożę doniesienie o przestępstwie, którego w cytowanym powyżej poście się dopusciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: sorawdz ogniem i mieczem... 20.02.10, 09:14 To był tylko (głupawy, przyznaję po czasie) żarcik. Chodzi tylko o to, że pisze się przez "ż" to słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: sorawdz ogniem i mieczem... 20.02.10, 10:00 Ale gdyby sam Batory batem operował... Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: sorawdz ogniem i mieczem... 20.02.10, 20:36 No, jezeli juz siegamy az tak daleko w historie to pewnie Batory by bawolim batogiem batozyl... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 masz racje, to ja powinienem byl sprawdzic... :)! 21.02.10, 13:33 bogo2 napisał: > 10 lat temu, moglym sie zalozyc , ze jest...! > emigracja ma to do siebie, ze zabija jezyk...! > > > stachkonwa napisał: > > > "Wybatorzyć!!!" > > Nie ma takiego wyrazu w języku polskim Odpowiedz Link Zgłoś
niewzruszonyporuszyciel Re: 20.02.10, 20:47 "Wybatorzyć!!!" Nie ma takiego wyrazu w języku polskim Ups,glupio mi. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: 20.02.10, 21:07 Jako dysortograf mam obkutą regułkę - batóg - batożyć - wymienia się na G więc ż ale szczerze mówiąc na oko przez rz ładniej wygląda :)))))) Już nóżkami tupię na tą rozprawę, ciekwe jaki show nam Kosno zaprezentuje. Swoją drogą normalny człowiek powiedziałby - dobra nie znałem przepisu to płacę a ten ekolog z bożej łaski zasłania się jakimiś opowiastkami o skodach superb oficjeli. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: 21.02.10, 09:20 Jest takie określenie na pewną częśc ciała: "rzyc" (moja klawiatura nie rozumie, że istnieje "c" z kreseczką w górze). Z tego wynika, że "wybatorzyc" jest trafniejsze niż "wybatożyc", gdyż od razu określa miejsce, które trzeba wytrzaskac. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Gwoli scislosci 21.02.10, 19:01 Gwoli scislosci. Skoro juz "stach konwa" wzbil sie tu na wyzyny opisu tej cokolwiek intymnej i jakby schowanej czesci ciala to owa "stachowa", bo tak blyskotliwie opisana przez niego - "rzyc", nie tyle nadaje sie do "obtrzaskania" co chyba raczej do wysmagania batogiem... Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Gwoli scislosci 21.02.10, 19:04 W rzeczy samej. Wysmagania. Ale moja? Za co? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 21.02.10, 13:26 sprawiedliwosci stanie sie zadosc , w sadzie .... !!! najlepiej by bylo , aby koro byl w tym czasie reporterem sadowym gazety i zeby na forum mowil co sie dzieje....! nie wiem , czy gazeta zdaje zobie sprawe z tego, jak wazny zielonego proces jest...!!! to ze wklejam tu wklejke z porannego,to niech was obudzi....!!! www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100221/BIALYSTOK/856932632 Rafał Kosno ani nie potwierdził, ani nie zaprzeczył, czy w miniony wtorek przyklejał plakaty. Postanowił, aby rozstrzygnął to sąd. - Czekam cierpliwie i bardzo chętnie stawię się w sądzie - mówi. (...) niewzruszonyporuszyciel napisał: > Kosno pod pręgierz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 21.02.10, 13:38 "Wojtek "zaPOmnial" o swoim grafitti na murach Białegostoku np na Palacu Branickich "grÓpy obłęd:)" Rafale, ja o niczym nie zapominam. malowałem graffiti na murach jako młody człowiek. starałem się po nowych i odnowionych ścianach nie pisać. na pałacu Branickich (a konkretnie w wąskim przejściu prowadzącym z parku angielskiego do galerii arsenał) była swoista galeria szablonów. po remoncie ścian, nikt już tam nie malował rafale. ani ja, ani inni graffiterzy. ale Ty nadal jednego zdajesz się nie rozumieć. to że malowałem mury miasta, a prezydent źle zaparkował samochód, nie ma nic wspólnego z Twoją sprawą o rozlepianie w miejscach do tego niedozwolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 21.02.10, 15:00 alez sie nie tlumacz, zwlaszcza wiekiem... !!! tylko zrob wszystko, co w twojej mocy, aby proces zielonego, nie stal sie medialna hucpa...!!! w.koronkiewicz napisał: (...) > Rafale, ja o niczym nie zapominam. malowałem graffiti na murach jako > młody człowiek. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 21.02.10, 19:45 ja po prostu wspominam z rozrzewnieniem czasy szablonów. pamiętam ludzi, którzy wtedy wycinali i malowali. czasem widujemy się przelotem na ulicy i uśmiechamy się do siebie. było, minęło. mam w domu spory zbiór szablonów. niektóre się już niestety zniszczyły. niektóre gdzieś zapodziały. czasem znajdzie się jakąś odbitkę sprzed lat. czasem zostaje tylko wspomnienie. tymczasem szablon ciągle żyje. już nie w takiej politycznej formie jak kiedyś. obecnie jest bardziej dopracowany. czasem staje się dziełem sztuki, jak w przypadku prac niejakiego Banksy'ego. Brad Pit i Angelina Jolie kupili jedną z jego prac za kilkadziesiąt (kilkaset?) tysięcy dolarów. widziałem ten obraz. jest super. mnie stać było tylko na album Banksy-ego. ale być może niedługo będę posiadaczem równie ciekawych prac. niejakiego Egona F. z miasta Łodzi. pamiętam jego szablony jeszcze z lat 80-tych. z czasów Pomarańczowej Alternatywy i Wspólnoty Leżeeeć. Egon nadal wycina i robi to naprawdę w mistrzowskim stylu. dostałem ostatnio jego adres mailowy i zamierzam do niego napisać z prośbą o kilka odbitek. podobno mnie pamięta z dawnych czasów. i moja córka zaczęła wycinać szablony. dziś znalazłem w skrzynce pocztowej kopertę z podobizną Elvisa. jest super! 17 kwietnia są moje urodziny i chyba z tej okazji zorganizuję wystawę szablonów. moich i moich przyjaciół. jeśli się z czegoś będę tłumaczył, to chyba tylko z nieporadności. co się zaś tyczy procesu rafała, to nie rozumiem, co niby mam robić? proces jest procesem. przedstawione zostanie oskarżenie i rafał musi się do niego odnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 21.02.10, 20:57 17 > kwietnia są moje urodziny i chyba z tej okazji zorganizuję wystawę szablonów. > moich i moich przyjaciół. Znakomity koncept. Chętnie przyjdę. Lubiłem czasy szablonów. Lubiłem np. ten szablon koło kina Ton z czasów, gdy mazowiecki z Kohlem się całowali: kto nie jest z partią, ten jest z Niemcami. Doskonałe. Może napisz jakiś felieton o szablonach? Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 22.02.10, 13:40 pisałem nawet kiedyś pracę magisterską pod tytułem "pisanie po ścianie jako odwieczna potrzeba człowieka". napisałem ponad dwadzieścia stron, znalazłem nawet cytat z kraszewskiego, który w przydrożnym zajeździe obserwuje napisy wycinane diamentem na szybie(!), oczywiście profesor Tutka, oczywiście Mrożek, ale także napisy w białostockich toaletach i na białostockich murach (mój ulubiony "Rany boskie jestem kioskiem!"), gromadzę odbitki szablonów, zdjęcia - po czym przynosze to wszystko do promotora a on mówi - Przepraszam, a pan u mnie pisze? tak jakby zobaczył mnie po raz pierwszy. tak jakby zagubił listy mojej obecności na zajęciach (pół roku), tak jakby zgubił listę z tematami prac. ah! gdybym znalazł dziś ta pracę! niestety trafiam tylko na pojedyńcze kartki. szablony! otrzymałem ostatnio od kolegi wydawnictwo wrocławskiego IPN-u pod tytułem "Kontrkultura, graffiti, happening". i jest tam mnóstwo odbitek szablonów z lat 80-tych. i nazwiska najbardziej znanych szablonistów. niestety nie wymienili kilku naprawdę znakomitych ludzi. wiedza na ten temat zanika. i album by się przydał rzetelny. ale jak chcecie popatrzeć na szablony to polecam stronę: 3fala.art.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
3-antoni Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 26.02.10, 10:59 oj dużo się wydarzyło, kiedy mnie nie było. Biedny nasz Zielony, bo i literaturę fachową mogą skonfiskować, a windykator to nawet nie będzie pytał, czy komputer to mamusi, czy Rafałka ... Obłęd w oczach i zakleja to forum ... a może jeszcze jakiś jeleń się złapie i przekaże kasę na jednoosobową Federację i Pan Krosta nadal bezkarnie będzie mógł wypisywać bzdety w sprawozdaniach, ile to kasy idzie na prasę. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 26.02.10, 13:38 zrob wszystko, aby ten proces nie stal sie medialna hucpa....! pomiedzy tym, co on robil, a malowaniem zyda na murach niewielka roznica jest...!!!przeciez ciebie, takze , straz miejska moglaby rozpoznac po kawiarniach i rowerze...!!! nie cierpie, jak ktos umywa rece, ze niby,to nie jego proces jest..! twoj proces moglyby byc,podobny, w innych dekoracjach...! w.koronkiewicz napisał: > > co się zaś tyczy procesu rafała, to nie rozumiem, co niby mam > robić? proces jest procesem. przedstawione zostanie oskarżenie i > rafał musi się do niego odnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 26.02.10, 15:35 ależ oczywiście, że mój proces mógłby być podobny. jest jedna tylko różnica, mnie straż miejska nie musiała łapać. ja się do malowania Żydów przyznałem sam. i publicznie w gazecie oświadczyłem, że gotów jestem ponieść konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 26.02.10, 16:01 to troche dwuznacznie brzmi....? :) w zaden sposob nie chce wartosciowac,ale ty, inny jestes od innych..? w.koronkiewicz napisał: (...) > ależ oczywiście, że mój proces mógłby być podobny. jest jedna tylko > różnica, mnie straż miejska nie musiała łapać. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 26.02.10, 18:50 Ale to zielony ma proces. Na własne życzenie, jak jasno wynika z tekstu artykułu (gdybyś go przeczytał). To on sobie życzy miedialnej hucpy. Nikt więcej. I, jak widac, osiągnął swój cel. Szczęśliwe nasze miasto, skoro dziennikarze nie mają się czym zajmowac i piszą sążniste teksty na temat człowieka, który zwyczajnie i po prostu wymaga leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 09:25 > i piszą > sążniste teksty na temat człowieka, który zwyczajnie i po prostu > wymaga leczenia psychiatrycznego. I to powinien orzec sąd. Inaczej po wymierzeniu kary grzywny lub wydaniu wyroku w zawieszeniu ten człowiek dalej będzie bruździł, wyłudzał i szantazował. A tak będzie traktowany jako niepełnosprytny i olewany. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 13:51 alez ta dyskusja nie o zielonym jest...! dal sie zlapac duren, strazy miejskiej,jego sprawa...odpowie przed sadem...! ta dyskusja , o koro jest i o tym ze, jak zyda malowal na murach,to go nie zlapali... i prosze, nie ponizaj sie, do argumentacji lecznia psychiatrycznego... stachkonwa napisał: > Ale to zielony ma proces. Na własne życzenie, jak jasno wynika z > tekstu artykułu (gdybyś go przeczytał). To on sobie życzy miedialnej > hucpy. Nikt więcej. I, jak widac, osiągnął swój cel. Szczęśliwe > nasze miasto, skoro dziennikarze nie mają się czym zajmowac i piszą > sążniste teksty na temat człowieka, który zwyczajnie i po prostu > wymaga leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 15:00 Ta dyskusja jest o zielonym od początku. Wystarczy, że przeczytasz pierwszy post. Kosno nie dał się złapac, a wyraźnie chciał byc złapany i chciał sprawy sądowej- jak to pieniacz. Wybacz, ale po pierwsze- pieniactwo sądowe już jest dla mnie objawem choroby. Po drugie- ty się przyglądasz z boku, z Australii, ja tu mieszkam. czasem angażuję się w inicjatywy proekologiczne. I doskonale wiem, ile złego ten śmierdziel (tak, śmierdziel, zdarzyło mi się parę razy stac w jego sąsiedztwie) zrobił w kwestii ochrony środowiska. Najbardziej skorumpowany przez trucicieli środowiska polityk tyle złego by nie zrobił. Uwierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 15:41 podobnie jak moja mama, siostra, rodzina... to zaden argument.. !!! jak zjawie sie na kilka miesiecy, zeby pomieszkac tutaj, to cos sie zmieni... watpie... ?! koro nabral wode w usta... on wie , ze pomiedzy nim ,a zielonym, to nie prawo, o roznicy stanowi...! dlatego koro, o tym procesie pisac powinien ... nawet jezeli nie chce..!!!! stachkonwa napisał: (..,) > Po drugie- ty się przyglądasz z boku, z Australii, ja tu mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 15:46 Twój wpis świadczy o tym, że nie masz pojęcia, o czym piszesz. Mam nadzieję, że nie bierzesz ze sobą swojego australijskiego auta, ponieważ jeśli inaczej cię kosno dorwie, to bez jego "ekspertyzy" z podwórka nie wyjedziesz. Rafał to szkodnik stulecia mimo, że dopiero się to stulecie zaczęło. Pisanie o nim to jak dotykanie rękami psich kup na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 16:07 moze sie myle, ale nie ma zadnej roznicy pomiedzy ulotkami zielonego na murach , a malowaniem zyda na murach przez koro.. pisanie o zielonym, to temat warty wszystkiego.... szkoda ze tego nie widzisz....ale zawsze psie kupy na osiedlu dotkac rekami mozesz...!!! stachkonwa napisał: (..) > Pisanie o nim to jak dotykanie rękami > psich kup na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 17:25 Chciałbym, by zielony chociaż raz ci zalazł za skóre, to może wtedy byś pojął, o czym jest mowa. Albo jedno z trojga (1) żebyś stanął ook niego (a podobno tenże walczy o czyste powietrze, czemu je fetorami niszzy jego jakośc?)siorbiąc w trakcie tego, co mówisz (3) wytoczył ci proces z powodu, że piszesz sam o sobie "bogo2" (nie umiem wymyslic pretekstu, ale on umie, skro procesował się z orlenem o orła i z kampania piwowarską o zubra. To są wszystko autentyki. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 17:44 bogo napisał: "koro nabral wode w usta... on wie , ze pomiedzy nim ,a zielonym, to nie prawo, o roznicy stanowi...! dlatego koro, o tym procesie pisac powinien ... nawet jezeli nie chce..!!!! " szanowny bogo. przepraszam, że natychmiast nie odpisywałem na Twoje posty. zajmowałem się dziećmi. odwiedziłem staruszków. byłem z kumplami na piwie. wybacz mi proszę, że mam normalne życie. obawiam się drogi bogo, że nie mam najmniejszego pojęcia co starasz się mi wmówić. wiem jedno - otóż między mną, a rafałem i innymi obywatelami Polski nie ma żadnej różnicy. wszyscy jesteśmy równi wobec prawa. oczywiście mogę się przejść na salę rozpraw. ale dlaczego jest to dla Ciebie tak ważne? czy wpłynie to jakoś na przebieg procesu i decyzję sędziego? Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 18:33 Bogo uczepił się Kora jak pies majtek. Pytanie czemu? Bo ten malował pejsy na murach? Bo robił to nieudolnie? Bo nie został złapany? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 27.02.10, 18:46 Miało byc (2) żebyś spotkał się na spotkaniu w ważnych sprawach dotyczących spraw ekologi, w których onże RK wypowie się jeden jedyny raz w postaci wyjęcia z torby termosa i talerza, nalania sobie z termosa do talerza zupy i zjedzenia jej siorbiąc w trakcie tego, co mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
gypsy_girl Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 28.02.10, 19:41 w.koronkiewicz napisał: ale być może niedługo będę posiadaczem równie > ciekawych prac. niejakiego Egona F. z miasta Łodzi. pamiętam jego szablony > jeszcze z lat 80-tych. z czasów Pomarańczowej Alternatywy i Wspólnoty Leżeeeć. > Egon nadal wycina i robi to naprawdę w mistrzowskim stylu. dostałem ostatnio > jego adres mailowy i zamierzam do niego napisać z prośbą o kilka odbitek. > podobno mnie pamięta z dawnych czasów. Widzę że nie tylko mnie podobają się szablony Egona Fietke, który nie tylko jest świetnym szabloniarzem, ale tez artystą. W Łodzi znalazłam trochę jego nowych wlepek. Szkoda tylko ze tak mało się dzieje z jego udziałem w innych dziedzinach sztuki zero wystaw w Łodzi, a jest na co popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 28.02.10, 19:56 ha! skoro znawców Egona jest więcej, może warto mu zrobić w Białym wystawę? na dniach napiszę do niego list w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gypsy_girl Re: normalnosc , to najlepsza gwarancja, ze ... 06.04.10, 20:19 Zupełnie mi wypadło z głowy żeby zapytać co tam słychać u Egona? Wiadomo już jakie ma plany? Gdzie On się w ogóle podziewa, robi coś ze Wspólnotą? Odpowiedz Link Zgłoś