Dodaj do ulubionych

Senator Janowska apeluje o utrzymanie aresztu d...

IP: *.lodz.mm.pl 03.03.04, 07:09
Gratuluję dobrego samopoczucia Pani Senator, a może opowie Pani dalej o
swoich działaniach w kolejnych firmach - PAMOTEX - Pabianice , RUSAŁKA -
Łódź - tam odniosła Pani również wielki sukces, wszystkie upadły. Powoli
staje się Pani groźnym rekordzistą, na którego trzeba uważać. Myślę, że
Prokuratura w Białymstoku zauważy te sukcesy. A w Fastach i Andropolu ludzie
dalej pracują, więc nich Pani nie wkłada w ten mechanizm swoich dłoni. A co
najważniejsze, mamy winnego upadłości Uniontexu , przyznał się dobrowolnie .
Pani Senator , proszę przyznać się równieź do upadłości Pamotexu i Rusałki. I
tak to jest jak polityka miesza się z gospodarką. A na koniec , Pani Senator,
proszę odpowiedzieć, na ilu posiedzeniach Senatu była Pani nieobecna. Nie
wyszło, ani na uczelni, ani w polityce, ani w gospodarce. Proszę wrócić do
domu, może tam się uda.
Obserwuj wątek
    • Gość: KOLO ja jednak bym ich potrzymał IP: 193.201.167.* 03.03.04, 09:59
      może pani senator i nie jest wysokich lotów (albo nie dali jej w łapę), ale co
      do apelu o przetrzymanie wierchuszki Fast to jestem za. Znam panów T i Ł i
      powiem jedno: nie spotkałem menedżerów, którzy by tak instrumentalnie
      traktowali pracowników podległych sobie zakładów. Losy zatrudnienia w holdingu
      na prawdę nie odgrywają u nich istotnego znaczenia. Powiem więcej: to świetna
      karta przetargowa w potyczkach z wierzycielami (min. parabudżety, banki).
      Argument, że kilka tysięcy osób straci pracę w regionie, gdzie i tak jest duze
      bezrobocie to czuła struna do grania na społecznych emocjach wierzycieli.
      Apeluję: wybierzcie nowy zarząd i działajcie póki są zamówienia. Układy pana T
      i Ł to nie wszystko i nie tylko one decydują o sukcesie firmy... a
      ww "menedżerowie" mają bardzo lepkie ręce i głowy do interesów (niestety
      własnych a nie zakładowych)
      • Gość: kubek Re: ja jednak bym ich potrzymał IP: *.ld.euro-net.pl 03.03.04, 10:14
        "- Nigdy się na to nie zgodzimy, bo to samobójstwo - powiedział nam wczoraj
        Andrzej Krukowski z zakładowej organizacji związkowej "Sierpień '80". - Może
        pani senator miałaby z tego jakieś korzyści, ale na pewno nie pracownicy. Firma
        musi być zarządzana przez kompetentnych i odważnych ludzi, jakimi są nasi
        prezesi, a nie przez amatorów z "Solidarności", jak to się dzieje w
        Unionteksie."

no cóż nie wnikając w to jakimi biznesmenami są panowie prezesi (chwilowa w
        pace :))) - wypowiedź przewodniczącego świadczy o jego głebokiej trosce o
        losy...
        a)pracowników
        b)zakładu
        c)prezesów
        / zakreśl właściwą odpowiedź
        • Gość: KOLO Re: ja jednak bym ich potrzymał IP: 193.201.167.* 03.03.04, 10:21
          Oczywiście C. Skądinąd wiem jak się odbywało w Fastach obejmowanie spóścizny po
          byłym przewodniczącym Solidarności. Sam pan T przedstawiał mi zaplanowany
          przebieg wydarzeń...
          • Gość: kubek Re: ja jednak bym ich potrzymał IP: *.ld.euro-net.pl 03.03.04, 11:07
            cóż pytanie było z tych retorycznych :)))
            ale zastanawia mnie w tym wszystkim postawa pana przewodniczącego który chyba
            doskonale się orientuje jak wyglądała działalność "prezesów" w Łodzi nazwałbym
            to włażeniem w ....(nawet bez mydła ;)))
    • Gość: ajax Senator Janowska IP: *.ite.waw.pl 03.03.04, 11:05
      Pani senator kompromituje siebie i senat swoim postepowaniem. Przed kilkoma
      laty w Lodzi wlaczyla sie w przesladowania kamienicznika, ktory staral sie o
      eksmisje narzuconych mu lokatorow. Wrobila go w afere o grozby karalne jakoby
      skierowane przeciwko nim. Niedawno zapadl praowmocny wyrok w tej sprawie i
      kamienicznik zostal przez Sad Najwyzszy ... UNIEWINNIONY. Pani senator nawet
      nie przeprosila, nie przyznala sie do bledu i przesladowania niewinnego
      czlowieka. Sugeruje rezygnacje z dzialalnosci politycznej ...
      • Gość: hmmm Re: Senator Janowska IP: *.ld.euro-net.pl 03.03.04, 11:09
        ten człowiek rzeczywiście był aż tak "niewinny" - no to chyba czytaliśmy o dwu
        różnych łódzkich kamienicznikach...
        • Gość: Wiktor Brawo pani senator Janowska IP: *.iig.pl 03.03.04, 12:07
          Choć nie przepadam za partią p. Marka Pola w tym przypadku moje gratulacje.
          Dzięki Pani senator ktoś wreszcie dobrał się do tyła tym właścicielom-
          złodziejom z Fast. Niech siedzą za kratami. Ot mistrzowie kapitalizmu - po
          znajomości z p. Drygalskim kupili za 60 tys. zł Fasty, które są warte
          kilkdziesiąt milionów złotych. Oczywiście nie spłacali starych długów, tylko od
          razu założyli spółkę Nowe Fasty i się uwłaszczyli.
          Niech się pani nie przejmuje tę protestującą ponoć załogą - wiem, że gdyby ktoś
          nie poszedł z pracowników na pikietę w obronie Wojciecha T., to dostałby
          wypowiedzenie.
          • Gość: samotna matka do wiktora IP: *.grajewo.net 03.03.04, 23:27
            wiktor - może tobie grożono zwolnieniem jak nie będziesz przed prokuraturą i
            popierając Janowską chcesz się ustawić i też bruździć innym z 'wyższego' stołka

> "Dzięki Pani senator ktoś wreszcie dobrał się do tyła tym właścicielom-
            złodziejom z Fast" - a co ... sam byś też pewnie chciał skosztować 'tyłów' ...

> "Niech się pani nie przejmuje tę protestującą ponoć załogą - wiem, że gdyby
            ktoś nie poszedł z pracowników na pikietę w obronie Wojciecha T., to dostałby
            wypowiedzenie." - fałszywa informacja ...
          • Gość: samotna matka a i jeszcze jedno ... IP: *.grajewo.net 03.03.04, 23:37
            > "Ot mistrzowie kapitalizmu - po znajomości z p. Drygalskim kupili za 60 tys.
            zł Fasty, które są warte kilkdziesiąt milionów złotych."
            to spróbuj sprzedać za kilkadziesiąt mln.zł "Fasty" - nie wiesz co piszesz ...
            zastanów się zanim kolejny raz zastukasz w klawiaturę
    • Gość: związkowiec Re: Senator Janowska apeluje o utrzymanie aresztu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:22
      Senator Janowska ma rację
    • Gość: samotna matka łapy precz od Fast IP: *.grajewo.net 03.03.04, 23:19
      komu doniesieniem do prokuratury Pani Janowska dała d....
      a może to zemsta za to że .....

dalej proszę sprzątać na swoim podwórku - teren Łodzi (100ha - Unionteks)
      łącznie z syndykiem - a nie zajmować się podlasiem

może już czas na 'zasłużony' odpoczynek .... rozum nie ten i kora mózgowa się
      prostuje ...

pracownica " Bielsko - Bialskich 'Fastów' "
      ( www.senatorjanowska.arg.pl/przed/uniontex.html )
    • Gość: samotna matka do wielbiciela IP: *.grajewo.net 03.03.04, 23:33
      bardzo mi się podobała Twoja wypowiedź !
      gratulacje - jestem pełna podziwu ...
    • Gość: samotna matka do Pani Janowskiej IP: *.grajewo.net 03.03.04, 23:41
      Może wreszcie zrobić porządek z pedofilami, gwałcicielami, bandziorami przez
      duże "B" a zostawić właścicieli firm, które zatrudniają tysiące pracowników

Czy ma Pani miejsce w senacie na załogę Fast ? Może posiedzenia byłyby wtedy
      ciekawsze i byłaby Pani na każdym z nich obecna ....
    • Gość: samotna matka > Senator Janowska apeluje o utrzymanie aresztu IP: *.grajewo.net 03.03.04, 23:47
      > Janowska przyznaje też, że to ona m.in. doprowadziła do upadłości Unionteksu,
      by "na jego zgliszczach" mogła powstać spółka pracownicza.

Sąd okręgowy łącznie z prokuraturą białostocką po tych słowach powinien zamknąć
      Panią na 'Kopernika' ... w najgorszym wypadku odesłać do Tworek ... a
      właścicieli natychmiast zwolnić. Postępowanie przeciwko Panom T. i Ł. powinno
      toczyć się dalej a oni do tego czasu winni zająć się firmą "Fasty"
      • Gość: Wiktor Samotna matka - puknij się w główkę IP: *.iig.pl 04.03.04, 07:28
        Widzę, że zwolennicy kryminalistów z Fast kontratakują. Tego można było się
        spodziewać. Szkoda tylko, że piszą bzdury, na zamówienie "garujących" prezesów.
        Odniosząc się do tych głupot stwierdzę tylko, że też bym chciał za 60 tys. zł
        stać się właścicielem nawet zadłużonych Fast. I zaręczam, że byłbym w stanie
        sprzedać grunt pod nimi za kilka lub kilkanaście milionów złotych. Bo o to
        toczy się dziś gra. Przecież pan Wojciech T. nie spłaca żadnych długów starych
        Fast - on ma już zupełnie nową firmę, nowe Fasty, i stare długi ma w d...
        A poza tym zaręczam, że pan Wojciech T. nie ma monopolu na zarządzanie firmą.
        Inni osiągnęliby pewnie lepsze efekty, nie okradając Skarbu Państwa
        • Gość: samotna matka a może sam się puknij IP: *.grajewo.net 04.03.04, 07:54
          Widzę że dużo wiesz o biznesie i zarządzaniu firmą. Dziwie się że nie
          ubiegłeś 'garujących prezesów' z Fast i sam nie kupiłeś firmy.

A zajęcie się Fastami to czysta zagrywka polityczna przed zbliżającymi się
          wyborami.
          • Gość: Wiktor Puk puk puk IP: *.iig.pl 04.03.04, 07:59
            Chętnie bym zarządzał Fastami, ale niestety nie miałem takich znajomości jak p.
            Wojciech T. Gdybym wiedział, że za czapkę gruszek można kupić ten zakład, to na
            pewno bym to zrobił. Ciekawe gdzie jest polityka w przypadku FAst. Bo ja widzę
            tylko jedno wielkie złodziejstwo.
            A tak a propos to jako pracownica Fast nie powinnaś teraz stać przy
            maszynie?????
        • Gość: samotna matka i jeszcze jedno .... IP: *.grajewo.net 04.03.04, 08:00
          > "I zaręczam, że byłbym w stanie sprzedać grunt pod nimi za kilka lub
          kilkanaście milionów złotych."

Takich cwaniaków, co wypisują czego oni by nie zrobili jest wielu ... trzeba
          było to wszystko zrealizować, a nie siedzieć tutaj i wypisywać komentarze ...
          • Gość: Wiktor Samotna matka przestępcy Wojciecha T. IP: *.iig.pl 04.03.04, 08:08
            Oczywiście, że byłbym w stanie to zrobić - ale nie miałem takiej szansy. Bo
            dyskusja w sprawie Fast dotyczy właśnie równości szans w naszym kraju. W tym
            przypadku, pododbnie jak w wielu innych, tych równych szans nie było.
            Bez znajomości p. Wojciech T. nawet budki z warzywami nie potrafiłby poprowadzić
            A ty jesteś może samotną matką - ale prezesa Wojciecha T. I stąd zamiast stać
            przy taśmie siedzisz przy kompie.
            • Gość: kubek Re: Samotna matka przestępcy Wojciecha T. IP: *.ld.euro-net.pl 04.03.04, 08:50
              panowie prezesi kupili fasty zadłużone na 50 mln zł , za ich czasów dług wzrósł
              do 100 mln zł (przynajmniej tak podaje prokuratura) no cóż w zasadzie Wiktor
              nawet nie mając talentów menadżerskich prezesów miałbyś spory problem w
              wygenerowaniu kolejnych 50 mln więc te talenty raczej należy włożyć między
              bajki - a "spontaniczne" protesty załogi jakoś dziwnie kojarzą mi się z czasami
              dość dawno minionymi ....
              • Gość: Wiktor Re: Samotna matka przestępcy Wojciecha T. IP: *.iig.pl 04.03.04, 10:18
                Rzeczywiście miałbym problem w wygenerowaniu kolejnych 50 mln zł długu:-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka