Gość: ana IP: *.dzi.vectranet.pl / *.dzi.vectranet.pl 06.03.04, 08:17 Takim wielkim oszustom zawsze się udaje, dziwią mnie tylko ci którzy poręczyli za tych złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubek Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast IP: *.ld.euro-net.pl 06.03.04, 10:36 wzruszyłem się :)))) razem z płaczącymi ze szczęścia księgowymi wywalę butel szampana , a potem symboliczne pół basa z przewodniczącym związków zawodowych... panie kięgowe - towarzysz STALIN nie żyje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn samotnej matki Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast IP: *.grajewo.net 06.03.04, 10:43 ana - jesteś pół inteligentna czy jak ? 1000 osób poszłoby na bruk ... sąd pomyślał o tych ludziach ... dostają wypłatę i za to utrzymują rodziny ... gdyby sąd wydał inną decyzję byłoby nieciekawie ... a są więksi 'cwaniacy' którzy robią większe przekręty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast IP: *.ld.euro-net.pl 06.03.04, 10:51 chyba robisz sobie jaja :))) - od kiedy sąd bierze dobro nawet 10000 ludzi pod uwagę przy orzekaniu środka zapobiegawczego....(a już tak abstrachując to w przypadku gdy sąd skarze panów prezesów i pójdą na symboliczne 2 latka do paki przewidujesz upadłość zakładu - cóż dziwne bo wychodzi na to że trzy osoby pracują na pozostały tyśiąc :)))) ale te jajca z szampanem i płaczem są jakby żywcem wyjęte z poprzedniej epoki - chyba nie ma się czemu dziwić patrząc na "obiektywność" GW - nazwiska poręczających mówią same za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor JEDNA WIELKA GRANDA!!! IP: 80.55.171.* 06.03.04, 13:01 Wypuszczenie tych złodziei za kaucją jest jedną wielką grandą. Czy sąd musi się bać tych pseudo-autorytetów podpisanych pod poręczeniem. Przecież dziś w gazecie niektórzy się przyznali, że poręczając myśleli o innym panu T. Teraz dalej ci geniusze biznesu będą mogli kraść. I te kłmliwe słowa żonki pana T. - "skąd ja wezmę 200 tys. zł na kaucję??". A na adwoktata co bierze 1000 zł za godzinę było ją stać. No a ten płacz w zakładzie-Boże jak ci ludzie boją się utraty pracy, że posuwaj nsię do takiego zachowania, robiąc z siebie błaznów, chodzacych na pasku prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 15:36 Kto poręcza za oszustów,tylko drugi.......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natali Jakiej partii są członkami prezesi? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 11:55 XIX wiek w Polsce początku XXI wieku. Pracownicy bronia złodziei, którzy rąbneli 8,5 mln złotych. A kaucja jest śmiesznie niska! Odpowiedz Link Zgłoś
gibbonitus Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast 07.03.04, 12:27 Pracownicy nie bronia zlodziei tylko swoich miejsc pracy. Bialystok to nie stolica. Dodatkowa, tysieczna armia bezrobotnych nie pozostanie niezauwazona. W naszym dziurawym miescie i tak bieda, ze az piszczy. Nie bronie zlodziei. Do paki ze zlodziejami, ale inteligentna czesc forumowiczow doskonale zdaje sobie sprawe jak trudno wydawac jednoznaczne sady w tej sprawie bo sprawa wcale prosta nie jest. Ktos napisal, ze z powodu aresztowania prezesow zaklad przeciez nie moze upasc. Na jakim ty swiecie zyjesz czlowieku? Jaki bank da kredyty na materialy do produkcji dla firmy pozbawionej kierownictwa? Prezesi w pierdlu mowiac brzydko to brak kasy, brak plynnosci finansowej, brak zaufania klientow na terminowosc dostaw etc. Podsumowujac upadlosc firmy. Fasty do zaorania - 1000 ludzi na bruk! Nigdy nie bylem w sytuacji bez srodkow do zycia, ale mimo to mam dosc wyobrazni i rozumu aby wyobrazic sobie desperacje i podbramkowa sytuacje pracownikow obrazliwie nazywanych obroncami zlodziei. Sytuacja jest zbyt zlozona aby wydawac jednoznaczne sady szczegolnie jezeli niektorzy z Was poddaja sadom probe obrony miejsc pracy zalogi zakladu. Pop... kraj. Zlodzieje do pierdla - TAK, 1000 ludzi na bruk - NIE! jak z tego wybrnac...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast IP: *.ld.euro-net.pl 07.03.04, 14:14 no cóż może i tak :)) prezesi na wolności - drzwi banków (i ich sejfów) stoją otworem - zaufanie do firmy wzrasta, płynność finansowa się poprawia , podsumowując firma kwitnie a wraz z nią i załoga :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do Gibb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 15:26 Bardziej niedorzecznej wypowiedzi od dawna nie czytałem. Absolutnie nie jest tak, że jak nie ma prezesów, to firma nie istnieje. Zaręczam cię, że gdyby nie było ich przez rok, to w normalnej firmie nikt by tego nie zauważył, wszystko by się kręciło. Owszem, pan Wojciech T. nie mógłby tylko kręcić tych swoich przekrętów - tzn. zakładać firm wydmuszek, zaciągać na nie kredytów itp. Dlatego argument, że z powodu aresztu 1000 osób z Fast trafiłoby na bruk jest NIEDORZECZNY. Teraz znów panowie prezesi będą mogli oszukiwać banki i Skarb Państwa. I jeszcze jedno - sam byłem bezrobotnym i wiem, jak smakuje ten chleb (a raczej jego brak) Odpowiedz Link Zgłoś
gibbonitus Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do 07.03.04, 16:36 Nie bronie zlodziei! Czytajcie dokladnie bo widze k... ze jestem brany za obronce tych zlamasow z pierdla. Przeczytajcie jeszcze raz i sprobujcie laskawie zrozumiec co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.iig.pl 08.03.04, 10:03 Rozumiem co napisałeś i absolutnie się z tym nie zgadzam. Uważam, że Fasty nie upadną przez to, że ich prezesi siedzą za kratami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.ld.euro-net.pl 08.03.04, 11:07 cóż właśnie o to mi chodziło również - całe zamieszanie , płacz księgowych (z radości) , szampan od kontrahentów (też z radości) , zdjęcia w "obiektywnej" wyborczej...i te nazwiska poręczających - Geremek, Mazowiecki, Bielecki - jakoś dawne czasy mi się przypomniały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.piasta.pl 10.03.04, 01:54 Złodziejaszki już są na wolności - znów bhędą mogli okradać nasze państwo, POlskę. Dzięki ci wspaniały sądzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Łupiński Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.iig.pl 10.03.04, 13:18 Masz rację!! To granda z tymi prezesami - ale w tym kraju wszystko jest możliwe. Wkrótce można się spodziewać tego, że pan Wojciech T. dostanie tytuł Ambasadora Biznesu albo biznesmena roku od BCC lub innej jakiejś loży masońskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:52 Bo to taki kraj, gdzie biednisą coraz biedniejsi, a bogatsi nie wiedzą co robić z kasą, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.iig.pl 16.03.04, 08:03 Ciekawe, czy pan Wojciech T. zaczął już swój złódziejski proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: 80.55.171.* 17.03.04, 21:18 I czy ktoś wie, czy prezesi Fast już zaczęli znów kraść?????? Odpowiedz Link Zgłoś
elsik Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do 24.03.04, 01:13 i co tam u prezesow? Odpowiedz Link Zgłoś
elli_nika Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do 27.03.04, 15:02 U prezesów wszystko dobrze - z ludźmi za to gorzej, przynajmniej w ostatniej z działajacych do tej pory w miarę normalnie firm holdingu - Andropolu. W tym miesiącu po raz pierwszy nie dostana wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: 80.55.171.* 27.03.04, 21:32 Przeciez z czegoś trzeba było tę kaucję zapłacić, nie????? Z poborów pracowników najłatwiej, nie????? Bo po aresztowaniu trochę strach robić przekręty w firmach wydmuszkach, nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Kaucja zamiast aresztu dla prezesów Fast - do IP: *.piasta.pl 28.03.04, 21:47 Oni nigdy nie przestana kantować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś