mateu910 Tajemnica relikwii księdza Jerzego Popiełuszki 11.06.10, 11:42 matko, co to za koszmar!? toż to klasyczne bezczeszczenie zwłok! to barbarzyństwo w czystej postaci! co za koszmarna ciemnota w tym naszym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
peer4 to jednak dziki i poganski kraj ???? 11.06.10, 11:45 co ten kraj robi UE ???? do Unii Azjatyckiej nalezyta !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem poganski? chcialbyś... 11.06.10, 14:05 pogański niestety nie jest...ale dojony przez Watykan. peer4 napisał: > co ten kraj robi UE ???? > do Unii Azjatyckiej nalezyta !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Sp.Ks Jerzy to jak brylant najczystej wody 11.06.10, 11:45 Piekno kultu kosciola jest zaklete w poswiecenie az do meczenskiej smierci. To, ze Polske i Narod Polski zlaczono w dziejach religia Rzymska-Katolicka jest wyraznym symbolem Opatrznosci Bozej. Aspektem religi Kosciola Rzymsko Katolicki jest najwieksza organizacja chrytatywna na swiecie i on jest naszym Kosciolem. Darem Boga jest zaistnienie jako Ojca Swietego Jana Pawla II najwiekszego wsrod Slowian. W chwilach tragicznych dla Polakow zawsze ktos znaczny mogl sie o nas upomnic i ulzyc nam w cierpieniach pomoca. Mozna sobie choc troche wyobrazic gdyby Polske dotknela jakas furmaczna sekta to najprawdopodobnie bysmy tego barbarzynstwa ze Wschodu jak i Zachodu nie przetrwali. P.S. Obecnie na naszych oczach potkneli sie o wiare lewacy i bluzniercy ktorzy sa nam obcy. Przyjrzyjmy sie z bliska jak naprawde wyglada ten tlumek zdemoralizowanych z gw i skad on pOchodzi. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
funnyangel Re: Sp.Ks Jerzy to jak brylant najczystej wody 11.06.10, 12:02 "Aspektem religi Kosciola Rzymsko Katolicki jest najwieksza organizacja chrytatywna na swiecie" Mniejsza tam o gramatykę ;) ale żeby napisać, że kk ma coś wspólnego z działalnością charytatywną, to już trzeba być ślepym :) Bo kk owszem, chętnie bierze, ale NIGDY NIE DAJE :> Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Sp.Ks Jerzy to jak brylant najczystej wody 11.06.10, 15:02 Daj mu spokuj przeciez to idiota jest. Jemu klecha by rodzine siekiera wymordowal, zgwalcil dzieci, dom spalil, nasral na glowe, a on by dalej chwalil "swiety kosciol". Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Sp.Ks Jerzy to jak brylant najczystej wody 11.06.10, 12:20 rozumiem ze powyzsza wypowiedz jest ironiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
szary212 Re: Sp.Ks Jerzy to jak brylant najczystej wody 11.06.10, 14:17 sdfsfdsf napisał: > rozumiem ze powyzsza wypowiedz jest ironiczna? To "coś" wygląda jak tłumaczenie automatyczne z angielskiego tekstu;) A co do "Alicji" poniżej, to wolę tłumaczenie Słomczyńskiego, jakoś mi od dzieciństwa wrosło w idiolekt: "Było smaszno, a jaszmije smukwijne Świdrokrętnie na zegwiku wężały Peliczaple stały smutcholijne, i zbłąkinie rykoświstąkały" Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Sp.Ks Jerzy to jak brylant najczystej wody 12.06.10, 03:41 opinia-pollpressagency napisała: > Piekno kultu kosciola jest zaklete w poswiecenie az do meczenskiej > smierci. To, ze Polske i Narod Polski zlaczono w dziejach religia > Rzymska-Katolicka jest wyraznym symbolem Opatrznosci Bozej. Aspektem > religi Kosciola Rzymsko Katolicki jest najwieksza organizacja > chrytatywna na swiecie i on jest naszym Kosciolem. Darem Boga jest > zaistnienie jako Ojca Swietego Jana Pawla II najwiekszego wsrod > Slowian. W chwilach tragicznych dla Polakow zawsze ktos znaczny mogl > sie o nas upomnic i ulzyc nam w cierpieniach pomoca. Mozna sobie > choc troche wyobrazic gdyby Polske dotknela jakas furmaczna sekta to > najprawdopodobnie bysmy tego barbarzynstwa ze Wschodu jak i Zachodu > nie przetrwali. P.S. Obecnie na naszych oczach potkneli sie o wiare > lewacy i bluzniercy ktorzy sa nam obcy. Przyjrzyjmy sie z bliska jak > naprawde wyglada ten tlumek zdemoralizowanych z gw i skad on > pOchodzi. BONAWENTURA. Jajcarski post! Lubie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk MaKaBrA 11.06.10, 11:46 MAKABRA....jak z komedii dreszczowca... Ile razy Popieluszko tyle razy SALWY SMIECHU... Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Tajemnica relikwii księdza Jerzego Popiełuszki 11.06.10, 11:47 powyzsze dowodzi tylko jednego - Kosciol niejedna tajemnice ma za uszami. Panstwo w panstwie. I dlatego jest to zenujace i obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
funnyangel Żaden to męczennik 11.06.10, 11:49 Męczennikiem by był, gdyby zamęczyli go, bo bronił wiary. On pchał się w politykę i wiara nie ma tu nic do rzeczy. Zabicie księdza było najgłupszą rzeczą, jaką durne komuchy mogły wymyślić. Gdyby go nie tknięto, dziś nikt by o nim nawet nie pamiętał. A tak to proszę, błogosławionym został i czarnuchy jatkę otwierają. Swoją drogą, jak to możliwe, że nasz naród taki głupi jest i wciąż kościołowi tyłek liże, klechów po łapskach całuje, to ja nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
nikt_inny Re: Żaden to męczennik 11.06.10, 12:32 Jezus też mieszał się do polityki - ogłosił się "Królem żydowskim" i za to go zabili. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Żaden to męczennik 11.06.10, 15:46 to Rzymianie wg Biblii nazwali Go tak więc się ignoracie nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Żaden to męczennik 11.06.10, 17:08 Poczytaj sobie Ewangelie ze zrozumieniem. Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie. Królestwo moje nie z tego świata (czyli, nie na ziemi). Jezus nie uprawiał polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
p4nther Re: Żaden to męczennik 11.06.10, 16:17 TVP - Popiełuszko. Polskie Radio - Popiełuszko. Otwierasz lodówkę - zimny Popiełuszko. Na szczęście już go beatyfikowali, więc następne większe darcie japy będzie przy rychłej kanonizacji. Niech im Bóg w dzieciach wynagrodzi, niech kanonizują na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Oda do wątroby 11.06.10, 11:51 Albo ja jestem jakiś nienormalny albo coś tu jest nie tak? KK potępiając różne wierzenia w tym pogańskie czyli oddawanie czci przedmiotom sam propaguje takie zachowania. O ile jestem w stanie zrozumieć pogańskie modły do drzew, wody czy tam wiatru to składanie pokłonów i wznoszenie modlitw do członków ciała zakonserwowanych w formalinie wzbudza u mnie uczucia co najmniej niesmaku. Kościele Katolicki dokąd zmierzasz z takimi praktykami??? Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Oda do wątroby 11.06.10, 13:07 Jesteś całkowicie normalny! To tylko "to" coś jest nie tak. Ci poganie modlą się do okna w którym stał Wojtyła, do kamieni na których siadał, do drzew na które oddał mocz. KK zmierza ku samozagładzie jak stado lemingów. Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Co za oszołomy, ja pierdziele 11.06.10, 12:00 Proponuje Kościołowi, niech zacznie produkować nową kiełbasę: "popiełuszka białostocka". Odpowiedz Link Zgłoś
zibikraw czarni debile ! co na to Polskie prawo? 11.06.10, 12:13 to nie jest czasem zbeszczeszczenie zwłok? Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 to zrobił to nielegalnie 11.06.10, 12:15 całe szczęście że nie wszyscy w PRL byli taki legalistami.. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Gdzie prokuratura??!! Piszmy do nich maile!!! 11.06.10, 12:16 www.pk.gov.pl/index.php?0,807 Ludzie - piszmy maile do prokuratury generalnej! Natychmiast powinni się zająć tym przestępstwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Re: Gdzie prokuratura??!! Piszmy do nich maile!!! 11.06.10, 13:57 myslisz ze znajdze sie odwazny prokurator??? Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Rozumiem że to samo myslicie o mózgu żyda 11.06.10, 12:21 ainsztaina i zwlokach lenina ? Czy to to już co innego ? Jesteście konsekwentni w poglądach ? Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Rozumiem że to samo myslicie o mózgu żyda 11.06.10, 15:10 Mozg Einstaina wyciela jedna osoba po kryjomu, zupelnie jak w opisywanym artykule, ale nikt z tym mozgiem nie paradowal po ulicach ku uciesze mas ergo twoj argument nie trzyma sie kupy. Lenina oprawili w ramki tak samo zindoktrynowani, komunisci jak katole wielu roznic miedzy nimi nie ma za to analogii cala masa ergo trafiles znowu kula w plot. Powiedz lepiej czy istnieje jakiekolwiek barbarzynstwo, przestepstwo, czy tez zwykla glupota w wykonaniu KrK ktorej bys nie bronil? Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Rozumiem że to samo myslicie o mózgu żyda 11.06.10, 16:59 > Powiedz lepiej czy istnieje jakiekolwiek barbarzynstwo, przestepstwo, > czy tez zwykla glupota w wykonaniu KrK ktorej bys nie bronil? Tak istnieje. Wina zaniechania czyli odpuszczanie w pewnych kwestiach. np. Gdyby Twoja matka chciała Cie wyskrobać to ja bym ją zniechęcał do tego czynu i Cię bronił i robiłbym to samo gdybyś Ty chciał ją oddać na etanazję. usatysfakcjonowany ? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierze_futerkowe Re: Rozumiem że to samo myslicie o mózgu żyda 11.06.10, 15:30 nielenin napisała: > ainsztaina i zwlokach lenina ? Czy to to już co innego ? > Jesteście konsekwentni w poglądach ? Pytanie jest w liczbie mnogiej, ja mogę mówić tylko za siebie i... tak! Dokładnie to samo myślę. Zwłoki każdego człowieka powinny być pochowane zgodnie z zasadami wiary, którą on za życia wyznawał. A jeśli za życia wyraził ostatnią wolę, to zgodnie z tą wolą (są na przykład ludzie, którzy ofiarowują swoje ciała Akademii Medycznej, żeby studenci mieli na czym się uczyć). Ja mam mieszane uczucia nawet wtedy, kiedy oglądam w muzeum mumie czy szkielety z czasów starożytnych. To też kiedyś byli ludzie, mieli swoje wierzenia na temat życia pozagrobowego, zostali pochowani i po przeprowadzeniu badań naukowych powinni do tych grobów (odpowiednio zabezpieczonych przed złodziejami) wrócić, a w muzeum można zbudować replikę. A co do meritum dyskusji, to mnie się to "nagłe odkrycie" wydaje mocno podejrzane. Fakt, że o tym, że ks. Popiełuszko będzie kiedyś świętym, zaczęto mówić wkrótce po jego śmierci. Ale wycinanie relikwii "na zapas"??? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Jeszcze bym zrozumiała, gdyby ten lekarz wyniósł np. kawałek jego sutanny, kawałek sznura, którym był związany... z tego można np. zrobić wotum, nie ma profanacji zwłok i nie trzeba się martwić, co z tym zrobić, jeśli do wyniesienia na ołtarze jednak nie dojdzie. Przecież mogło tak być! I co by wtedy zrobili z tymi strzępkami? Poza tym, nie wierzę, że przez 26 lat trzymano to w takiej ścisłej tajemnicy. OK, za komuny mogli milczeć z obawy, że SB to wytropi i zniszczy. Ale później? Dlaczego nie ogłoszono tej - radosnej z punktu widzenia katolików - wieści, kiedy było już wiadomo, że do tej beatyfikacji dojdzie? Mówiąc wprost: wątpię, czy to są rzeczywiście szczątki ks. Popiełuszki. PS. Nazwisko uczonego, o którym wspomniałaś w swoim poście, pisze się Einstein. Odpowiedz Link Zgłoś
kufa-62 Re: Rozumiem że to samo myslicie o mózgu żyda 11.06.10, 16:48 CZŁOWIEKU! WĘŹ KOŁO PIER. SIE W CZOŁO! TO, BYŁO OKOŁO 100LAT TEMU! Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Re: Rozumiem że to samo myslicie o mózgu żyda 11.06.10, 16:55 > CZŁOWIEKU! WĘŹ KOŁO PIER. SIE W CZOŁO! TO, BYŁO OKOŁO 100LAT TEMU! no wziąłem 2 koła i pytam Cię Jakie 100 temu? A dziś co tam u rusków stoi ? A mózg ainsztaina to dziś trzymają jako relikwie nauki .. więc jakie 100lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
maurycyzwolki Rzeczpospolita prawa ! 11.06.10, 12:24 No i się rypło nie po raz pierwszy! Czarna zaraza ignoruje prawo na kazdym kroku.Są ponad prawem.Doktor od trupów napisał protokół z sekcji i też ma się dobrze,mimo tego,że złamał prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
przylaszczynski Won Średniowiecze do Watykanu, Włosi was skopią!!! 11.06.10, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin a co z sercem Chopina ? 11.06.10, 17:31 i z prochami z grobu nieznanego żołnierza ? Badź konsekwenty i odpowiedz ! Odpowiedz Link Zgłoś
northsider Tajemnica relikwii księdza Jerzego Popiełuszki 11.06.10, 12:30 Relikwie to chyba jeden z najbardziej poganskich klimatow w kosciele rzymsko-katolickim. Relikwie moga miec znaczenie tylko dla kogos kto wierzy w magie, gdyz tym wlasnie sa. Z wiara w Boga maja tyle wspolnego co diament z kupa gooowna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek_2 Moze jeszcze sloik z moczem i troche swietej kupy. 11.06.10, 12:34 ......pokazujcie swiatu jak debilna jest ta religia..... Odpowiedz Link Zgłoś
kobrr ciemnogród... 11.06.10, 12:38 tzw katolicy modla sie do szczatków ludzkich, kamieni, kawałka pomalowanej deski czy tkaniny zapominajac o naukach Boga - " Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich". Dekalog. Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Tajemnica relikwii księdza Jerzego Popiełuszki 11.06.10, 12:38 mieszkam od paru ladnych lat za granica ciesze sie ze wyjechalem to co w tym momencie przeczytalem jest dla mnie niemozliwe he he prima aprilis juz minal? czy to jest jakis zart redakcji? tego po prostu nie da sie mysla ogarnac haha Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz Nowa patronka kościoła 11.06.10, 12:42 No to mamy nową patronkę kościoła. Obok św. Hipokryzji będzie św. Formalina, patronka relikwii. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Nowa patronka kościoła 11.06.10, 12:51 Część wątroby,śledziony i nerek....Brrrrrrrr!Proszę o sole trzeżwiące! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Tajemnica relikwii księdza Jerzego Popiełuszki 11.06.10, 12:46 Wiara w relikwie to pogaństwo i bałwochwalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
przylaszczynski Ohyda bez szacunku, religia odpycha! Wstyd i hańba 11.06.10, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
przylaszczynski Pod tajemnicą kościelną żyją matacze i przestępcy! 11.06.10, 12:53 Odpowiedz Link Zgłoś
jkal kolejna POrażka MO/SB z gen Pietruszką na czele, 11.06.10, 12:59 kto wobec nich wyciągnie sankcje? Wszystko co mogli to spiteralizowali.Nawet dokształt w szkołach GRU/KGB im nie POmógł. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Re: kolejna POrażka MO/SB z gen Pietruszką na cze 11.06.10, 13:51 co ty tak naprawde chcialbys na temat relikwii powidziec???? Odpowiedz Link Zgłoś
p4nther Re: kolejna POrażka MO/SB z gen Pietruszką na cze 11.06.10, 16:19 To je o Popiełuszce a nie o Platfusach kiepie. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Czy to XXI wiek czy średniowiecze? 11.06.10, 13:00 Coś podobnego wydarzyło się w kraju podobno europejskim. Kościół katolicki to sredniowiecze. Takiego zacofaństwa w narodzie polskim sie nie spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin a co z prochami w grobie nieznanego żolnierza ? 11.06.10, 17:45 no i z sercem Chopina ? co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Jako katoliczka jestem 11.06.10, 13:03 po prostu: zbulwersowana! Szok normalnie, rozumiem średniowiecze, ale XXI wiek i taki skandal? Wierzyc nie przestanę, ale praktyki kościelne już nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Re: Jako katoliczka jestem 11.06.10, 13:53 moje slowa... ta "firma"=KK nie ma nic wspolnego z wiara...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Jak się przechowuje krew w formalinie?? 11.06.10, 13:04 Teraz to pewnie już tylko skrzepy są. (zw, idę rzucić pawia) Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Jak się przechowuje krew w formalinie?? 11.06.10, 13:25 ben-oni napisał: > Teraz to pewnie już tylko skrzepy są. (zw, idę rzucić pawia) A słyszałeś może o Cudzie świętego Januarego? Odpowiedz Link Zgłoś