Dodaj do ulubionych

Likwidacja II LO dla dorosłych

IP: *.chello.pl 13.03.04, 08:39
A co ze sprawą Złockiej i "gejografa". Wygląda na kolejną wyciszoną aferę...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.biaman.pl 13.03.04, 18:09
      Jako absolwent tej szkoły, obecnie dyrektor powaznej instytucji, protestuję.
      Pani Złockiej zaś doradzam, by może sobie odetchnęła na wcześniejszej
      emeryturze.
    • Gość: Ewa Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: 212.33.80.* 15.03.04, 19:05
      Złocka, bardzo to po katolicku! cha! Cha!
    • Gość: Adam Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: 212.33.80.* 15.03.04, 19:26
      Myślę, że przeniesienie szkoły dla dorosłych do innego lokalu jest posunięciem
      bardzo słusznym. Dowodzi tego między innymi przywoływana sprawa domniemanego
      molestowania pedała-ucznia przez nauczyciela szkoły wieczorowej.
      Tylko dzięki taktowi i zdrowemu zachowaniu uczniów z I LO prawie nigdy nie
      doszło do poważnych incydentów.
      A zdarzały się policyjne akcje wyłapywania dealerów narkotyków (ze szkoły
      wieczorowej właśnie), przemarsze pijanych "dorosłych" po korytarzach.
      Kradzieże okryć z szatni młodzieży sąsiadujących z "dorosłymi".
      Jeśli ktoś chce mówić odpowiedzialnie o wychowaniu młodzieży, to powinien
      powiedzieć, że młodzież nie powinna spotykać się z takim elementem, który w
      szkole szuka nie nauki i wiedzy, tylko atrakcji i partnerów.

U pani redaktor Dargiewicz widzę rozdwojenie jaźni: najpierw oburzona opisuje
      jaki wpływ może mieć zachowanie młodzieży i nauczycieli szkoły dla dorosłych na
      młodzież, by zaraz znów z oburzeniem opisywać próby oddzielenie szkoły dla
      dorosłych od młodzieży najlepszej szkoły w mieście.A może po prostu u pani
      redaktor Dargiewicz nienawiść do ILO spowodowała zlasowanie się jej mózgu"?

• Gość: Dola Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.znet.pl 15.03.04, 22:11
        Wypowiedź pana Adama wymaga sprostowania. Po pierwsze, "pedał-uczeń" - notabene
        uczeń wieczorówki - był molestowany przez nauczyciela szkoły dziennej, czyli I
        LO. Po drugie, policyjne akcje wyłapywania dealerów narkotyków zdarzały się nie
        tylko "wieczorową porą", ale również w biały dzień, wśród łasych na amfetaminę
        nienagannych i łkających na myśl o otrzymaniu piątki, a nie szóstki uczniów I
        LO. Po trzecie, kradzieże w szatniach miały miejsce często w ciągu dnia, kiedy
        jedne klasy wychodziły ze szkoły, a inne dopiero przychodziły i szatnie były
        pootwierane. Złodziejami okazywali się nierzadko koledzy z tej samej lub
        równoległej klasy. Oczywiście do kradzieży przyczyniali się także uczniowie
        szkoły wieczorowej, ale nie w większym procencie niż z dziennej. Czuję się
        upoważniona do tego typu wypowiedzi, jako że jestem absolwentką I LO. Lubię tę
        szkołę i cenię większość nauczycieli, z którymi miałam do czynienia, ale
        uważam, że nie jest to szkoła idealna i nie można jej wybielać za wszelką cenę,
        choćby kosztem szkoły wieczorowej. O ile pamiętam, rzadko mieliśmy kontakt z
        uczniami II LO dla Dorosłych. Zdarzało się to tylko przelotnie, kiedy lekcje
        kończyły się późno i w szatni zbierali się już ludzie z wieczorówki. Być może
        teraz dzieje się inaczej, ale nawet jeśli tak, to demonizowanie tej młodzieży
        jest przesadą. Ich trudny charakter i nieobycie nie wynikają z wrodzonych złych
        cech, ale z trudnych warunków życia w jakich musieli dojrzewać, a o których nie
        mają bladego pojęcia wypielęgnowani i dopieszczeni uczniowie I LO.
        Co do przeniesienia liceum dla dorosłych do innego lokalu, to przyznaję, byłoby
        to dobre posunięcie, choćby tylko dlatego, żeby uwolniło się od ciągłych ataków
        ze strony dominującego I LO. Niestety, istnieje inna opcja - bardzo
        prawdopodobna... Jeśli nowy lokal się nie znajdzie, szkoła zostanie
        zlikwidowana, nauczyciele stracą pracę, a uczniowie szansę na bezpłatne i
        prowadzone na przyzwoitym poziomie kształcenie.
      • Gość: Ela Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 19:16
        Złota!!! A ja coś wiem!!!!!!!
    • Gość: Mona Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.light.csk.pl 15.03.04, 22:44
      Co ta Złocka sobie myśli??????? jej to wsia RYBA bo lada moment pójdzie se na
      emeryturke a KADRZE nauczycieli z II LO odbiera "chleb" bo nie można tego
      inaczej ująć... Zamiast w taki głupkowaty sposób sie wypowiadać to może
      pomyślałaby o wcześniejszej emeryturce wtedy napewno już nic by jej nie
      przeszkadzało !!!!!!!!!! Ta szkoła jest poprostu ŚWIETNA !!!!!! i jest wielką
      szansą dla tych którzy jeszcze się obudzili i zdobyli chęci na kształcenie
      się... nauczyciele są poprostu WSPANIALI !!!!!!! chyba nikt niewyobraża sobie
      nauki bez takiej KADRY !!!!!!!!! TA SZKOŁA MUSI NADAL ISTNIEĆ I ZRÓBMY
      WSZYSTKO BY TAK BYŁO !!!!!!!
    • Gość: Uczeń Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.bsk.vectranet.pl / 195.85.229.* 15.03.04, 23:02
      Jak można likwidowac tak świetną szkołę z tak wspaniałą kadrą? Poza tym jak
      widzimisie jednej kobiety może sprawić ze likwiduje się szkołę? Władzami miasta
      którzy są szefami Złockiej rządzi ona sama?
      • Gość: Dorosła Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.piasta.pl 15.03.04, 23:33
        Może Złocka ma rację, że powinno się stworzyć jedną szkołę dla dorosłych.
        Bardzo dobrym miejscem na to jest budynek liceum przy Brukowej. Mieści się tu
        już II LO dla Dorosłych, Liceum Zaoczne i Policealne Studium. Trzeba przenieść
        tylko I LO do innego budynku, a stworzyć dzienne liceum dla dorosłych. Są
        przecież tacy, którzy mogą uczyć się rano. Miejsce to jest dobre, bo wielu
        dorosłych jest spoza Białegostoku, a z Brukowej jest blisko na dworzec PKS i
        PKP.
    • Gość: uczennica Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.light.csk.pl 15.03.04, 23:48
      Dlaczego akurat teraz ta szkoła ma być zlikwidowana? Dlaczego po prawie 60
      latach istnienia zaczeła komuś przeszkadzać?
      Tą szkołe skończyły moje dwie Ciocie z wynikami bardzo dobrymi, obecnie jedna
      jest siostrą zakonną misjonarką ,a durga jest pielęgniarką.Ja też chcem
      ukonczyć tę szkołe!!! Jestem uczennicą tej szkoły od lutego podoba mi się ta
      szkoła, atmosfera jest miła, nauczyciele są w porządku ... no właśnie ,dlaczego
      dyrektor Złocka jest taką egoizdką? dla tych nauczycieli to jedyna praca.
      Dlaczego Pani chce powiększyć bezrobocie? Może to Panią dyrektor nie interesuje
      bo Pani jest już ku końcowi swojej pracy,ale dla tych nauczycieli jest to
      bardzo ważne, za tą prace utrzymują swoje rodziny. A Pani ma rodzine???
      ZOSTAWCIE TĄ SZKOŁE W SPOKOJU!!!
      DAJCIE SIĘ NAM KSZTAŁCIĆ!!!
      TO NASZA OSTATNIA SZNSA!!!
    • wnikliwy1 Re: Likwidacja II LO dla dorosłych 15.03.04, 23:54
      LIKWIDACJA przepraszam to jest chyba nie możliwe.Szkoła o takiej długiej
      tradycji..Szkoła która jest szansą dla tak młodych ludzi!Osobiście z tej szansy
      skorzyształem.Uważam że gdyby nie ta szkoła mielibysmy dzisiaj okolo pare
      tysięcy ludzi bezrobotnych bez wykształcenia bez perspektyw..Nie można zabrać
      młodym szansy rozwoju niezależnie czy są oni "trudnymi" uczniami czy nie.Młoda
      dziewczyna zachodzi w ciąże i nie stać jej na nauke w platynych liceach albo
      szkolach zaocznych a w dziennym nikt nie chce "latawic"..niestety taka jest
      prawda ale dla tych mlodych matek ta szkoła to praktycznie jedyne dobre
      rozwiazanie! Bardzo ubolewam nad tą decyzją mam nadzieje że nie jest jeszcze
      zatwierdzona ..uważam że jest to jedyna szkoła w Białymstokua może i w całym
      regionie tak potrzebna ze zlikwidowanie jej byłoby najgłupszym posunieciem
      jakie Wydział Edukacji mógłby sobie pozwolić.Szkoda tylko że czasami tymi
      ludźmi wcale nie kieruje dobro społeczne.!
    • Gość: gość Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.light.csk.pl 16.03.04, 00:26
      w innych miastach zakładają nowe szkoły wieczorowe bo do nich jest wiecej
      naboru a wy chcecie likwidować??? na mózg wam padło?
      Pani dyrektor ,a gdy by to było Pani dziecko, które nie miało by innego wyjścia
      jak szkoła wieczorowa co w tedy? ciekawa jestem czy wtedy też Pani była by za
      likwidacją tej szkoły,czy wtedy też była by ważna dla Pani ilość sal? Może
      niech Pani postawi się w sytuacji tych uczniów i ich rodziców!
      • Gość: uczen Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:01
        dlaczego chcecie zabrać nam tak wspaniałą szkołę????? to nasza ostatnia
        szansa,!!!!!!!!, mamy wspaniałą kadrę!, szkoła jest super!czy pani Złocka nie
        może tego zrozumieć!!!!przez tyle lat nic jej nie przeszkadzało a tu nagle ma
        jakieś ale, niech sobie idzie na emeryturkę, a nie zabiera nam-uczniom-
        wykształcenie, a wspaniałym nauczycielom-zabiera "chleb", ZOSTAWCIE TĄ SZKOŁĘ W
        ŚWIĘTYM SPOKOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: CZYTELNICZKA Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:27
          uważnie czytam te wszystkie wypowiedzi i doszłam do wniosku że tym ludziom
          którzy się wształcą w tej szkole, naprawdę bardzo zależy, nie rozumiem tylko
          dlaczego 1 LO w rankingu zajeło 1 miejsce? bo gdyby brać pod uwagę panią
          dyrektor Złocką to na pewno nie było by na 1 miejscu!!!!!!!!!!!!!! każdej pani
          dyrektor powinno zależeć na tym, aby uczniowie chcieli się kształcić i właśnie
          tak jest w przypadku tych uczniów którzy walczą jak mogą o tą szkołę czuli 2 Lo
          dla dorosłych, dlaczego zabiera się możliwość kształcenia dla osób które chcą
          to robić, więc nie rozumiem dlaczego taka decyzja pani Złockiej!!!!!!!!!!!!
          jeżeli ludziom w Kuratorium Oświty zależy na młodieży uczącej się to niech
          zostawią szkołę tam gdzie jej miejsce, czyli na ul, Brukowej 2. SZKOŁA Z
          TRADYCJAMI POWINNA BYĆ ZACHOWANA , niech ktoś to w końcu przeczyta i zrozumie!!
          • Gość: Młoda Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:38
            po co mamy się przenosić na ul.Narewską?? my tego nie chcemy, zostawcie nas na
            ul.Brukowej.Jeżeli pani dyrektor Złocka chce odetchnąć to niech idzie na
            emeryturę!!!!!!!! czy ktoś zrozumie w końcu że mamy wspaniałą kadrę i nie
            chcemy żadnej innej. Bedziemy walczyć o szkołę , o to aby została na swoim
            miejscu czyli na ul Brukowej, ludzie z ul Narewskiej dojeżdzają do szkoły an ul
            Brukową, jest umieszczona blisko centrum-co umożliwia łatwiejszy dojazd do
            domu, a także co najważniejsz dużo osób dojeżdza i w 10 minut jest już na
            dworcu!!!!!! jeżeli pani Złockiej coś przeszkadza to niech zabiera 1 LO a nas
            zostawi w spokoju.
            • Gość: Karcz Łukasz 2 LO! Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.choroszcz.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 18:50
              Jestem uczniem 2 lo dla dorosłych na ul.Brukowej 2.Obecnie jestem uczniem
              semestru 5. Wżadnej innej szkole nie zagrzałem miejsca tak długo jak właśnie w
              tej szkole co świadczy tylko i wyłacznie o tym że jest to najlepsza szkoła jaka
              może być.Nie rozumiem wymówki pani Złockiej że gdy przychodza wieczorowi to nie
              ma wolnych sal na spotkania z rodzicami,kółka tematyczne itp. Jest to wielki
              absurd,gdyż semestrów jest koło 20 ale jednego dnia maksymalnie znajduje sie w
              szkole 11 semestrów i jakim cudem raptem brakuje miejsca w tak wielkiej
              szkole!! Jezeli czytają tą wypowiedź osoby zamieszane w tą sprawe zastanówcie
              sie i pomyślcie co zrobicie jak kiedyś waszemu dziecku noga się podwinie i
              zostanie mu szkoła ostatniej szansy jaka niewątpliwie jest 2 liceum dla
              dorosłych. ZASTANÓWCIE SIĘ!!!!
    • Gość: Romantyk Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.03.04, 23:32
      Wg mnie likwidacja naszej szkoły jest posunięciem absurdalnym i
      nieprzemyślanym. Ten kto wpada na takie pomysły powinien najpierw zastanowić
      się nad tym,czy potrafi myśleć.. Może "ktoś";) dzięki temu,że usunie NAS z 1LO
      dostanie "nagrodę"?(czyt."w łapę")Bo nie widzę innego wyjaśnienia.. Słyszałem
      też coś wg mnie zabawnego ..że niby MY demoralizujemy młodzież - śmieszne..jak
      można demoralizować,już zdemoralizowaną młodzież 1LO? Wiele osób(czyt.dzieci) z
      1LO to osoby,które spożywają alkohol,palą papierosy i Bóg wie co
      jeszcze "robią" .. NASZA SZKOŁA PRZETRWA I BĘDZIEMY O NIĄ WALCZYĆ,TEGO NIE
      MOŻNA TAK ZOSTAWIĆ!!TU NIE CHODZI "TYLKO" O OCALENIE SZKOŁY,ALE TEŻ O JEJ
      TRADYCJE. O NAUCZYCIELI, UCZNIÓW I UCZENNICE,KTÓRZY POŚWIĘCAJĄ SWÓJ
      CZAS,ZDROWIE NIERAZ TEŻ I WIĘCEJ BY ZDOBYWAĆ WYKSZTAŁCENIE. WALCZĄ I MAJĄ
      NADZIEJĘ NA LEPSZE JUTRO,LECZ NIEKTÓRZY LUDZIE CHCĄ IM TO ODEBRAĆ..PYTAM
      DLACZEGO?????????????????JAKA Z TEGO KORZYŚĆ????KTO SIĘ NA TYM WZBOGACI???BO
      NAPEWNO NIKT NIE TRACI...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka