gupik25 29.08.10, 12:50 Mam takie pytanie, czy warto by zrezygnować z tradycyjnego telefonu stacjonarnego [ TP \NETIA \ERA ] i przesiąść się na Telefon internetowy, czy ktokolwiek z was tak ma i jak to się spisuje w praniu ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 13:04 Korzystam od roku z usług tej firmy . Jestem zadowolony www.ipcall.pl/Portal/ Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 13:43 a czy ten operator obsługuje numery alarmowe [ Policja , Straż , Pogotowie i inne służby ] ?? Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 14:39 Obsługuje też telefony alarmowe . Z tym , że do telefonii VOIP potrzebny jest telefon działający w technologii VOIP , ewentualnie bramka VOIP do której można podłączyć tradycyjny aparat telefoniczny Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 14:52 to to ja wiem, tylko nie wiedziałem czy mając taki telefon połączę się z tymi służbami, ii jeszcze jedno, jaka jest jakość rozmów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 15:17 jakość rozmów normalna , taka jak w telefonii tradycyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 15:50 rowniez goraco polecam voip dziwie sie, ze po tylu latach dzialania ten system jeszcze nie wykonczyl koncernow typu tpsa Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 19:35 pewnie temu że ludzie nie wiedzą że coś takiego w ogóle coś takiego może być i jest, a ta usługa nigdy dotąd nie była reklamowana, tylko wszędzie TP \ NETIA \Era ] i inni, choćby nawet Vectra i UPC z usługami typu 3 w jednym kablu Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 20:02 dawaj, zajmiemy sie promocja! zrobimy kupe szmalu, przy tym eliminujac tpsa! Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 14:44 tylko że w tym wypadku trzeba zmienić także aparat telefoniczny, lub dokupić przystawkę do której można podłączyć zwykły telefon, tak więc mało kto tu zrozumie o tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 15:51 gupik25 napisał: > tylko że w tym wypadku trzeba zmienić także aparat telefoniczny, lub dokupić pr > zystawkę do której można podłączyć zwykły telefon, tak więc mało kto tu zrozumi > e o tej sprawie. na allegro tego nie ma? nie wiem czy ktokolwiek kupuje specjalny telefon. chyba ze korporocje telefony cisco, ale w domku bramka i zwykly telefon jest najpopularniesze Odpowiedz Link Zgłoś
scoorpioo Re: Telefonia Internetowa VoIP 12.06.15, 11:43 polecam forum www.evoip.pl mozna tam zadawac pytania odnosnie technologi voip Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 15:46 macrow napisał: > rowniez goraco polecam voip > > dziwie sie, ze po tylu latach dzialania ten system jeszcze nie wykonczyl > koncernow typu tpsa na swiecie wykancza. tylko w krajach trzeciego swiata jeszcze sie nie przyjal. za to mozemy sie pochwalic jednymi z najwyzszych podatkow Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 17:30 Dość ciężka jest też konfiguracja telefonu , bądź bramki Voip , nawet średnio zaawansowani posiadacze komputerów mogą mieć z tym problem , ale operator , który podałem wyżej służy fachową pomocą , przez całą dobę Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 20:43 coś mi się zdaje że konfiguracja czegoś takiego jest bardzo podobna do konfiguracji routera. Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 21:37 wszystko zależy od telefonu lub bramki którą kupisz , router można konfigurować 5 min , a telefon 2 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 31.08.10, 10:11 a ty jaki masz sprzęt, i jak masz podłączone, kabel od providera [ dostawcy internetu ] masz podłączony do routera czy jak nie masz routera to masz podpięty do telefonu [ lub bramki ] i od tej bramki\telefonu jeszcze jednym kalem do komputera ?? Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 31.08.10, 20:44 Udało mi się kupić na Allegro niby używany , ale w idealnym stanie , w oryginalnym opakowaniu telefon za 70 zł. Jestem z niego bardzo zadowolony . W domu mam router do którego podłączone są dwa komputery oraz wspomniany wyżej telefon , bo w sumie telefon VOIP , z tego co pisze w instrukcji , traktowany jest jako swego rodzaju komputer :) Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 14.01.11, 16:52 właśnie się [ prawie ] zdecydowałem na VOIP , jaki masz aparat telefoniczny, czy często masz awarie i jak masz podłączony ten telefon, przez router, czy masz tam 2 wyjścia, Odpowiedz Link Zgłoś
gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 14.01.11, 17:11 a tu www.voiptest.org/results/1004364.jpg , czy takie łącze wystarczy do telefonii VOIP ?? Odpowiedz Link Zgłoś
krystianwroc Re: Telefonia Internetowa VoIP 21.12.13, 17:04 Takie łącze z pewnością wystarczy. Ja mam 10 i korzystam bez problemu z EasyCall Odpowiedz Link Zgłoś
scoorpioo Re: Telefonia Internetowa VoIP 12.06.15, 11:31 Witam, Ja sporo korzystam z rozwiązań Voip. Mam przypisanych wiele numerów do jednego konta Voip, przez co z Niemiec, Wielekiej Brytanii I Polski klienci dzwonią na stacjonarny numer a mój pracownik odbiera to z jednego aparatu telefnicznego. Do tegomozliwość przekierowań, ivr, fax, poczta głosowa. Powiem szczerze rewelcyjna sprawa przy dobrej jakości połączeń I niskiej cenie. Internet mam 10Mb - down /1.5Mb up. Ważne jest aby Upload był w miarę wysoki powyżej 1Mb najlepiej. trzeba pamiętać że głos przychodzący to dawnload a wychodząc to upload dlatego zeby dobrze słyszała ciebie osoba do której dzwonisz uploąd musi spełniać pewne nimalne wymagania. Ja korzystam z www.net4call.pl bardzo pomocni przy konfiguracji, nie mogę złego słowa powiedzieć na tę firmę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.pietrasik Re: Telefonia Internetowa VoIP 27.11.15, 12:38 jeśli chcesz korzystać z voipa w firmie to sugeruję www.telecube.pl/ głownie ze względu na wirtualną centralę, oferowaną w rozsądnej cenie, z dużą ilością funkcji i do tego z bardzo intuicyjnym panelem i nawet mega skomplikowane schematy tej centrali można sobie samemu ustawiać, przy użyciu graficznego interfejsu. Dla osoby prywatnej może być halonet bo też mają dobrą usługę i do tego tanie numery www.halonet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ave.ace Re: Telefonia Internetowa VoIP 22.07.16, 07:58 ja korzystam z usług net4call.pl/ ceny i jakość jest super. Wchodząc na ich stronę można się kontaktować przez czat, pisać można praktycznie o byle głupotę np jak coś skonfigurować a odpowiedź jest błyskawiczna Odpowiedz Link Zgłoś
100_prc_grafen Re: Telefonia Internetowa VoIP 16.08.16, 15:55 hej, a czy może słyszał ktoś o takim operatorze VoIP jak zadarma? Trafiłam ostatnio na reklamę w google, mają niskie taryfy na rozmowy oraz możliwość kupna numeru telefonicznego i to bez abonamentu... ale nie wiem czy warto zmieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
farciarzmaskotka Re: Telefonia Internetowa VoIP 16.08.16, 17:04 Gupik...... A my sie chyba znamy , co? Cos mi sie zdaje sie sie kiedys spotkalismy juz.... Farciarz Odpowiedz Link Zgłoś