Dodaj do ulubionych

Telefonia Internetowa VoIP

29.08.10, 12:50
Mam takie pytanie, czy warto by zrezygnować z tradycyjnego telefonu stacjonarnego [ TP \NETIA \ERA ] i przesiąść się na Telefon internetowy, czy ktokolwiek z was tak ma i jak to się spisuje w praniu ??
Obserwuj wątek
    • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 13:04
      Korzystam od roku z usług tej firmy . Jestem zadowolony
      www.ipcall.pl/Portal/
      • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 13:43
        a czy ten operator obsługuje numery alarmowe [ Policja , Straż , Pogotowie i inne służby ] ??
        • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 14:39
          Obsługuje też telefony alarmowe .
          Z tym , że do telefonii VOIP potrzebny jest telefon działający w technologii
          VOIP , ewentualnie bramka VOIP do której można podłączyć tradycyjny aparat
          telefoniczny
          • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 14:52
            to to ja wiem, tylko nie wiedziałem czy mając taki telefon połączę się z tymi służbami, ii jeszcze jedno, jaka jest jakość rozmów ??
            • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 15:17
              jakość rozmów normalna , taka jak w telefonii tradycyjnej
    • macrow Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 15:50
      rowniez goraco polecam voip

dziwie sie, ze po tylu latach dzialania ten system jeszcze nie wykonczyl
      koncernow typu tpsa
      • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 19:35
        pewnie temu że ludzie nie wiedzą że coś takiego w ogóle coś takiego może być i jest, a ta usługa nigdy dotąd nie była reklamowana, tylko wszędzie TP \ NETIA \Era ] i inni, choćby nawet Vectra i UPC z usługami typu 3 w jednym kablu
        • macrow Re: Telefonia Internetowa VoIP 29.08.10, 20:02
          dawaj, zajmiemy sie promocja!
          zrobimy kupe szmalu, przy tym eliminujac tpsa!
          • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 14:44
            tylko że w tym wypadku trzeba zmienić także aparat telefoniczny, lub dokupić przystawkę do której można podłączyć zwykły telefon, tak więc mało kto tu zrozumie o tej sprawie.
            • fiat_lux Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 15:51
              gupik25 napisał:

> tylko że w tym wypadku trzeba zmienić także aparat telefoniczny, lub dokupić pr
              > zystawkę do której można podłączyć zwykły telefon, tak więc mało kto tu zrozumi
              > e o tej sprawie.

na allegro tego nie ma? nie wiem czy ktokolwiek kupuje specjalny telefon. chyba
              ze korporocje telefony cisco, ale w domku bramka i zwykly telefon jest
              najpopularniesze
              • scoorpioo Re: Telefonia Internetowa VoIP 12.06.15, 11:43
                polecam forum www.evoip.pl mozna tam zadawac pytania odnosnie technologi voip
      • fiat_lux Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 15:46
        macrow napisał:

> rowniez goraco polecam voip
        >
        > dziwie sie, ze po tylu latach dzialania ten system jeszcze nie wykonczyl
        > koncernow typu tpsa

na swiecie wykancza. tylko w krajach trzeciego swiata jeszcze sie nie przyjal.
        za to mozemy sie pochwalic jednymi z najwyzszych podatkow
        • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 17:30
          Dość ciężka jest też konfiguracja telefonu , bądź bramki Voip , nawet średnio
          zaawansowani posiadacze komputerów mogą mieć z tym problem , ale operator ,
          który podałem wyżej służy fachową pomocą , przez całą dobę
          • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 20:43
            coś mi się zdaje że konfiguracja czegoś takiego jest bardzo podobna do konfiguracji routera.
            • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 30.08.10, 21:37
              wszystko zależy od telefonu lub bramki którą kupisz , router można konfigurować
              5 min , a telefon 2 dni :)
              • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 31.08.10, 10:11
                a ty jaki masz sprzęt, i jak masz podłączone, kabel od providera [ dostawcy internetu ] masz podłączony do routera czy jak nie masz routera to masz podpięty do telefonu [ lub bramki ] i od tej bramki\telefonu jeszcze jednym kalem do komputera ??
                • piwo_z_rana_jak_smietana Re: Telefonia Internetowa VoIP 31.08.10, 20:44
                  Udało mi się kupić na Allegro niby używany , ale w idealnym stanie , w
                  oryginalnym opakowaniu telefon za 70 zł.
                  Jestem z niego bardzo zadowolony .
                  W domu mam router do którego podłączone są dwa komputery oraz wspomniany wyżej
                  telefon , bo w sumie telefon VOIP , z tego co pisze w instrukcji , traktowany
                  jest jako swego rodzaju komputer :)
                  • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 14.01.11, 16:52
                    właśnie się [ prawie ] zdecydowałem na VOIP , jaki masz aparat telefoniczny, czy często masz awarie i jak masz podłączony ten telefon, przez router, czy masz tam 2 wyjścia,
                    • gupik25 Re: Telefonia Internetowa VoIP 14.01.11, 17:11
                      a tu www.voiptest.org/results/1004364.jpg , czy takie łącze wystarczy do telefonii VOIP ??
                      • krystianwroc Re: Telefonia Internetowa VoIP 21.12.13, 17:04
                        Takie łącze z pewnością wystarczy. Ja mam 10 i korzystam bez problemu z EasyCall
                        • kibic725 Re: Telefonia Internetowa VoIP 28.08.15, 22:20
                          Działa miodzio
                      • scoorpioo Re: Telefonia Internetowa VoIP 12.06.15, 11:31
                        Witam,
                        Ja sporo korzystam z rozwiązań Voip. Mam przypisanych wiele numerów do jednego konta Voip, przez co z Niemiec, Wielekiej Brytanii I Polski klienci dzwonią na stacjonarny numer a mój pracownik odbiera to z jednego aparatu telefnicznego. Do tegomozliwość przekierowań, ivr, fax, poczta głosowa. Powiem szczerze rewelcyjna sprawa przy dobrej jakości połączeń I niskiej cenie. Internet mam 10Mb - down /1.5Mb up. Ważne jest aby Upload był w miarę wysoki powyżej 1Mb najlepiej. trzeba pamiętać że głos przychodzący to dawnload a wychodząc to upload dlatego zeby dobrze słyszała ciebie osoba do której dzwonisz uploąd musi spełniać pewne nimalne wymagania. Ja korzystam z www.net4call.pl bardzo pomocni przy konfiguracji, nie mogę złego słowa powiedzieć na tę firmę. pozdrawiam
    • kamil.pietrasik Re: Telefonia Internetowa VoIP 27.11.15, 12:38
      jeśli chcesz korzystać z voipa w firmie to sugeruję www.telecube.pl/ głownie ze względu na wirtualną centralę, oferowaną w rozsądnej cenie, z dużą ilością funkcji i do tego z bardzo intuicyjnym panelem i nawet mega skomplikowane schematy tej centrali można sobie samemu ustawiać, przy użyciu graficznego interfejsu. Dla osoby prywatnej może być halonet bo też mają dobrą usługę i do tego tanie numery www.halonet.pl/
    • ave.ace Re: Telefonia Internetowa VoIP 22.07.16, 07:58
      ja korzystam z usług net4call.pl/ ceny i jakość jest super. Wchodząc na ich stronę można się kontaktować przez czat, pisać można praktycznie o byle głupotę np jak coś skonfigurować a odpowiedź jest błyskawiczna
    • 100_prc_grafen Re: Telefonia Internetowa VoIP 16.08.16, 15:55
      hej, a czy może słyszał ktoś o takim operatorze VoIP jak zadarma? Trafiłam ostatnio na reklamę w google, mają niskie taryfy na rozmowy oraz możliwość kupna numeru telefonicznego i to bez abonamentu... ale nie wiem czy warto zmieniać...
    • farciarzmaskotka Re: Telefonia Internetowa VoIP 16.08.16, 17:04
      Gupik...... A my sie chyba znamy , co?
      Cos mi sie zdaje sie sie kiedys spotkalismy juz....

Farciarz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka