Dodaj do ulubionych

PiS krytykuje władze województwa

14.11.10, 19:18
Jak można tak kłamać? To dopiero dewiacja!!! Pis w osobie pana Tura nic nie zrobił dla Białegostoku. Szkodził tylko, rozdawał ziemię kk. PO robi dużo dla miasta i regionu, to widać, słychać i czuć. Trzeba być ślepym, pozbawionym węchu i słuchu, żeby tego nie zauważyć. Jak trzeba być bezczelnym, żeby wmawiać ludziom coś czego nie ma.
Pisiory już postradały zmysły, kłamstwa im tylko zostały.
Obserwuj wątek
    • 3000m Re: PiS krytykuje władze województwa 14.11.10, 21:05
      Myślę, że nie postradali zmysłów. Są wybory więc muszą coś nawijać na uszy. Problem w tym, że brak im racjonalnych argumentów, co chyba nawet oni widzą plotąc takie farmazony. Coś muszą mówić bo przecież jak tu siedzieć cicho. Prawda jest jednak taka, że nawet najzajadlejszy zwolennik Pisu widzi, że w mieście i województwie następuje rozwój, zachodzą pozytywne zmiany. Ich przedstawiciel się wcześniej nie wykazał, co mam nadzieję większość mieszkańców pamięta do dziś. Prawda jest też taka, że nie zmienia się dobrych rozwiązań, mimo że rządzącej PO można wiele zarzucić, wiele przed nimi do zrobienia i wielu spraw nie udało się "ruszyć", jak choćby pozyskania w mieście inwestorów mogących zapewnić nowe miejsca pracy, to jednak gołym okiem widać, że miasto i region nie stoi w miejscu, a ponieważ to już przerabialiśmy, nie sądzę i mam nadzieję, że mieszkańcy nie mają zamiaru wracać do tamtego stanu rzeczy.
      • competer1 Re: PiS krytykuje władze województwa 14.11.10, 21:15
        Gdy wspomnę rządy Tura to życzę im jak najgorzej. Jurgiel i niebieska teczka z programem dla Podlasia... :). Będą proponowali zwiększenie produkcji mleka??? Prezes nieźle im we łbach namieszał!
        • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa 14.11.10, 21:30
          O tototto, streszczenie planu Jurgiela:
          "Przewidujemy tutaj budowę świadomości poprzez uczestnictwo wszystkich mieszkańców naszego regionu w zarządzaniu samorządami. Chcemy, żeby nasze województwo przy jak największej aktywności mieszkańców zrobiło skok rozwojowy..."
          -----------------------------------------------------------------------------------------------------
          Same konkrety. Świetny plan.
          Znowu jak na optymistkę przystało jestem spokojna.
          Ludzie nie są w ciemię bici.
          • azp11 Re: PiS krytykuje władze województwa 14.11.10, 23:09
            Wrzuć nam Shiva772 coś z planu twego ulubieńca - Palikota. Też chcielibyśmy wiedzieć, co w trawie piszczy.
            • ogabignac Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 08:10
              Bardzo proszę. Zamiast zaświadczeń obywatele sami pisaliby oświadczenia dla urzędów. Palikot dał propozycję konkretnego przykładu zwiększenia odpowiedzialności obywateli za swoje decyzje co zmniejszyłoby władzę biurokracji na rzecz społeczeństwa obywatelskiego.

Wołanie Jurgiela o współrządzenie zwykłych obywateli brzmi fałszywie po tym gdy to właśnie PiS centralizował władzę odbierając samorządom część ich uprawnień cedując je na rzecz wojewodów. PiS sprzeciwiał się rozdzieleniu Prokutatora Generalnego od Ministra Sprawiedliwości. PiS wprowadził totalną ingiwilację społeczeństwa zezwalając na nieograniczone podsłuchiwanie dziennikarzy. PiS powołał własną policję polityczną złożoną wyłącznie z lojalnych PiS-owi funkcjonariuszy - CBA, która nie podlegała koordynatorowi d/s służb specjalnych tylko bezpośrednio Ziobrze i Kaczyńskiemu.
              Jeżeli współrządzenie białostoczczan ma polegać na nocnych marszach z pochodniami pod siedzibę PO to już w Niemczech to przerabiano.
              PiS-owi już dziękujemy.
              • azp11 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 18:59
                Bardzo proszę. Zamiast zaświadczeń obywatele sami pisaliby oświadczenia dla urzędów. Palikot dał propozycję konkretnego przykładu zwiększenia odpowiedzialności obywateli za swoje decyzje co zmniejszyłoby władzę biurokracji na rzecz społeczeństwa obywatelskiego.
                I przepadł.
            • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 16:52
              To takie typowe dla pisorków - walić prosto z Palikota :) Z tego co wiem to u nas nie kandyduje. Ja odrzucam ziarno od plew - to co zaprezentował twój ulubieniec z wąsami to plewy.
              • azp11 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 18:55
                Nad czyimi wąsami Shiva772 tak się rozpisujesz?
                Co do Palikota, to chyba sama go na tym forum lansowałaś.
                • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 19:30
                  azp11 napisał:

> Nad czyimi wąsami Shiva772 tak się rozpisujesz?
                  > Co do Palikota, to chyba sama go na tym forum lansowałaś.

------------------------------------------------------------------------------------------

Jak zwykle nadinterpretujesz, nikogo nie lansowałam, jedynie "chyba" cię ratuje :)
                  Poza tym nie wiesz nawet kogo bronisz, voila: www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100727/REG00/854658104
                  • azp11 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 19:42
                    ..., jedynie "chyba" cię ratuje :)

Nie wiem, o czym piszesz. A Palikota lansowałaś.
                    Na temat Jurgiela nigdy się nie wypowiadałem. Coś ci się pomyliło.
                    • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 19:52
                      Ja też nie wiem o czym piszesz. Bo w tym wątku to ja np. poddaje krytyce to co przedstawił PIS jako swój program, (dokładnie pan Jurgiel) a ty tego programu wyraźnie bronisz.
                      Powtarzam: nie lansowałam Palikota, może nie rozumiesz słowa lansować?
                      • azp11 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 20:06
                        To ty pisałaś o propozycjach Jurgiela: świetny plan.
                        Ja na ten temat się nie wypowiadałem. Wygląda na to , że pomyliłaś swoje wypowiedzi z moimi :)
                        • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa 15.11.10, 20:26
                          Biedaku, nie rozumiesz co znaczy pisać z przekąsem? Naprawdę uważasz, że ja naprawdę uważam plan Jurgiela za świetny ;) ? Skoro nie jesteś za Pisem to dlaczego w tym wątku nagle wyskakujesz mi z PAlikotem? Tak sobie dla zabawy?
                          Ja to rozumiem jako obronę (tego co skrytykowałam) przez atak mojej osoby (poprzez wytoczenie najcięższego w twoim arsenale działa czyli Palikota). I niech mnie kule jeżeli było inaczej.
                          • azp11 Re: PiS krytykuje władze województwa 16.11.10, 18:18
                            Czy z przekąsem, czy bez przekąsu - to akurat nie ma najmniejszego znaczenia, faktów należy się trzymać. To nie ja pisałem o Jurgielu, ale ty. Przyznać też muszę, że dalsze twoje wnioski wręcz wprawiły mnie w zdumienie. Bronię Jurgiela, bo spytałem cię o Palikota? Ochłoń trochę Shiva772. Poza tym Palikot to żadne działo, co najwyżej trąbka, no...może trąba.
                            I jeszcze jedno! Wcale nie atakuję twojej osoby. Po prostu włączam się do dyskusji (po to jest to forum) Czasami z przekąsem :)
                            • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa 16.11.10, 18:36
                              Dobra, dobra :) Logika nie jest mi obca.
    • velobit Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 21:26
      W poprzedniej kadencji poseł Klim z PO był zastępcą Tura. Potem Tur kandydował z PO do sejmiku wojewódzkiego. Wystarczy sprawdzić fakty.
      • competer1 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 21:33
        Masz rację. Nie wiem czemu mi się tak kojarzy z tymi oszołomami :). Czuję, że miałby dzisiaj wiele z nimi wspólnego.
        • azp11 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 22:22
          „Czucie i wiara silniej mówi do ciebie niż...zdrowy rozsądek”
          • competer1 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 22:26
            Zdrowy rozsądek mają ci co spieprzają z tego tonącego okrętu. A mi wiara pozwala patrzeć z nadzieją, że ten okręt szybko zatonie. Oby za dużo uratowanych rozbitków nie było, bo gdzieś znowu zasieją defetyzm i powstanie jakiś nowy polityczny koszmar.
        • azp11 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:06
          Jak się zacząłeś rozwodzić nad Turem "na czuja", to niestety, sam wyszedłeś na oszołoma. Może więc lepiej trzymać się faktów?
          • competer1 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:16
            Być może i jestem. Jednak na bank nie większym od ciebie. Tura nie cierpiałem tak samo jak teraz pisdzielców.
            • azp11 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:25
              A co masz do mnie, konkretnie?
              • competer1 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:30
                Konkretnie to się odp. Nie bawi mnie bezowocne klepanie w klawiaturę, żeby cię oświecić. Mija to się z jakimkolwiek celem.
                • azp11 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:37
                  Więc spadaj, jeżeli nie potrafisz trzymać nerwów na wodzy.
                  • competer1 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:40
                    Co ty wiesz o moich nerwach? :) Ale w sumie masz rację. Jak widzę twojego prezesa, albo Jurgiela z niebieską teczką to je tracę. Ok, spadam.
                    • azp11 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 15.11.10, 00:01
                      Nie ma kogoś takiego, jak mój prezes. A i Tur nie był moim idolem.
      • osemek Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 21:59
        A wcześniej był zastępcą Jurgiela. I jego następcą - przypomnij sobie z czyjego namaszczenia został prezydentem, jak Jurgiel postanowił robić karierę parlamentarną
        • azp11 Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 22:12
          pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Tur
        • velobit Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 14.11.10, 23:47
          Czy z faktu, że Pawlak jest w rządzie zastępcą Tuska, wynika jego członkostwo w PO? Pawlak był już koalicjantem UW, SLD i nie wiem kogo jeszcze. W czasie kiedy Tur został prezydentem po raz pierwszy nie było jeszcze PiS. Na pewno nie namaścił go Jurgiel, bo PC i ZChN konkurowały ze sobą. Myślę, że najbardziej namaścił pana Tura biskup. Trzymajmy się faktów. Posługiwanie się kłamstwem, bo się kogoś nie lubi, to chyba jest nie fair.
          • osemek Re: Tur był z ZChN, a potem związany PO 15.11.10, 00:11
            Sam się w swoje sidła łapiesz. Czy Tur był kiedykolwiek członkiem PO? A czy Jurgiel jest członkiem zakonu PC, czy też może zdarzył mu się epizod w partii z przymiotnikiem "chrześcijański" w nazwie?
    • tojamyszka Slogany . 15.11.10, 08:06
      Od pewnego czasu , i słusznie , wyborcy staraja sie wytykać brak realizacji obietnic wyborczych Zatem obecn wyborcy przestaja obiecywac cokolwiek ale mowia jak w czasach PRL - sloganami . Mowią czego to nie zrobili ich poprzednicy , mowia jakie sa potrzeby , ale nie obiecuja ze zrobia . Juz nie slychac , ze bedzie lotnisko . Ba nawet decyzja z Ministerstwa ma przyjsc po wyborach , czyli pewnie trzeba liczyc sie z negatywna , bo gdyby miala byc pozytywna to juz by była i byloby ogloszenie , ze obecne wladze sie postarały ...A jak bedzie negatywna to znaczy , ze winne jest Ministerstwo . czemu Lomża buduje male lotnisko i im sie oplaca , czemu Suwalki maja taki sam zamiar , a czemy Bialystok , ktory chce byc metropolia nie wykorzystuje swojej szansy . Kto nami rzadzi ? Mnie nie interesuje jaka partia , ale ludzie ktorym powierzam swoj los przez najblizsze 4 lata . Na litość .. czy na prawde w naszym miescie , wojewodztwie nie ma juz gospodarzy? Nie chce zeby wojewodą był znow jakis weterynarz m, albo gospodyni domowa . Chce zeby w sejmiku byli ludzie porzedsiebiorczy , tacy ktorym zalezy na rozwoju i miasta i regionu . To tak wiele ? za cos sie przeciez bierze diety , za cos sie przeciez odpowiada . Mowienie , ze za 4 lata ktos Was rozgrzeszy jest frazesem . Pchacie sie do wladzy a nie macie pomyslu co z nia zrobic . Wiec ustapcie , niech te miejsca zajma ludzie nie z wyboru przez spoleczenstwo ale np. z knkursu . daje slowo , ze bylby to znacznie lepszy wybor , a do tego bezpartyjny .
    • fabianonly PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 15.11.10, 17:07
      Niech Pan Jurgiel nawet się nie wypowiada bo za swoich rządów nic nie zrobił dla miasta a teraz ma czelność krytykować innych!!!
      • czkajacy_czkalow Re: PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 15.11.10, 18:09
        A to nieslychane by tak wielu dyskutantow mialo tak bardzo poyebana skale wartosci.
        Niby to takie proste.
        Wartosci polityka badz dzialacza sprawdza sie po jego czynach.
        A tu?
        Gadki, szmatki, surojadki a to wszystko nie chce sie zlozyc w jakis spojny obraz.
        Zatrzymam sie na przykladzie dwoch nazwisk, dwoch panow (szkoda, ze nie pan), ktorzy odbebnili swoje kadencje. Pan Tur i pan Truskolaski.
        Prezydent Truskolaski, coby tam nie powiedziec, na swoim koncie ma rzecz niezwykla - odrestaurowany Rynek Kosciuszki. Ba, ta jego restauracja poszla tak daleko (o czym zapewne mieszkancy nie chca pamietac), ze juz sa klotnie autentyczne jak ta nowa przestrzen miejska zagospodarowywac, czy pozwolic tam na artystyczna aranzacje artefaktu z arsenalu wspolczesnej sztuki?
        Swietne!
        To sa dyskusje z wysokiej polki miast o starej kulturze a tu prosze taka polka znalazla sie juz i w Bialymstoku.
        Prezydent Tur z kolei zostanie zapamietany za swa liberalna polityke w sprawie wydawania pozwolen na budowle sakralne w Bialymstoku. I to mu sie chwali! Byl na tyle smialy by nie tylko pozytywnie odpowiedziec na naciski mieszkancow miasta po tyloletniej posusze inwestycyjnej ale tez, nolens-volens, stal sie aktywnym rzecznikiem historycznej zmiany sylwety miasta.
        Za jego kadencji, dotychczasowy socjalistyczny, koszarowo-sztywny zarys dachow blokow z tzw., wielkiej plyty zaczal sie przeistaczac w normalna, jak na miasto europejskie przystalo, bogata sylwete (skyline).
        Sylweta Bialegostoku na naszych oczach zaczyna sie wypelniac w elementy charakterystyczne dla historycznych miast europejskich; bogaty zarys wiez kosciolow, skomplikowane dachy domow, zielen, wzbogacajaca perspektywe.
        Nowe zakatki miasta mieszczanskiego z budynkami otaczajacymi niewielki o bogatej sylwecie - kosciol, jak na dzisiejszej ul. Kraszewskiego.
        Polski przyklad wspolczesnego miasteczka szwajcarskiego.
        I wlasnie pan Tur znalazl niegdys dosc sily w sobie by taka przemiane w miescie wprowadzic.
        Co to za typ dyskusji gdzie jedyna moneta wymienna jest ilosc plwocin spluwana na kazde z wymienianych nazwisk?
        • ogabignac Re: PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 15.11.10, 18:30
          Bój się Boga Ziutek! Znowu zmieniłeś nicka?!
          A czemu to kochanieńki? Hasła zapomniał i zalogować się nie móg?
        • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 15.11.10, 19:39
          czkajacy_czkalow napisał:

Prezydent Tur z kolei zostanie zapamietany za swa liberalna polityke w sprawie wydawania pozwolen na budowle sakralne w Bialymstoku. I to mu sie chwali! Byl na tyle smialy by nie tylko pozytywnie odpowiedziec na naciski mieszkancow miasta po tyloletniej posusze inwestycyjnej ale tez, nolens-volens, stal sie aktywnym rzecznikiem historycznej zmiany sylwety miasta.
          ----------------------------------------------------------------------------------------
          O właśnie, wszystko na temat Ziutka :) On widzi świat zupełnie inaczej.
          Jacy to niby mieszkańcy naciskali na budowę kościołów? Chyba tylko ci w sutannach :) Gdy Tur rozpoczął swoje rządy w Białymstoku było juz o kilka obiektów sakralnych za dużo.
          I jeszcze ten bzdet , że Tur był na tyle śmiały, żeby kościoły pozwalać budować hahahahahahah :)))))))))
          Trząsł portkami przed księżami dlatego nie umiał im odmówić! Poza tym trząsł portkami przed pozyskiwaniem funduszy z unii i przed budowaniem hipermarketów (czytaj odmawiał miastu zdrowej konkurencji) .
          Ale nie... Ziutek go nazywa "śmiałym". Ja bym go nazwała tchórzem a Ziutka manipulantem.
          • czkajacy_czkalow Re: PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 15.11.10, 20:05
            Dziewczyno, nie znam cie.
            Byc moze nawet jestes ladna.
            Bo wtedy wlaczyl-by sie meski watek szarmancji et c.
            I tym bardziej mi smutno dyskutowac z kims, pewnie mlodym, kto ma az do tego stopnia wyprany mozg.
            Zaluje, ale z twoich wypowiedzi wynika, ze jestes kolejna ofiara klasycznej techniki sowieckiego prania mozgu. Szkoda, ze ktos z wypranym mozgiem, co to nie potrafi sie wzniesc na szczyt fali skad widac szeroka perspektywe - uczy bialostockie dzieci wlasnie historii.
            Jakiego swiatopogladu nabeda?
            Beda widzialy swiat z perspektywy tak niskiej, ze az zabiej?
            Nie daj Boze...
            • shiva772 Re: PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 15.11.10, 20:19
              Tak tak, jestem młoda i zgrabna :)
              Poza tym, nie mam mózgu wypranego przez sowiecki system bo jestem młoda. Kiedy niby mieli mi ten mózg wyprać? W latach 90-ch? Jeżeli tak myślisz to tobie ktoś mózg ostro przeprał.
              Nie daj Boże mieć taką perspektywę jak ty. Łzesz i manipulujesz faktami. Ja tego nie robię. Mieszkam tu i wiem jak to z tym Turem i jego odwagą było. Tu nie ma o czym dyskutować.
              • niewzruszonyporuszyciel Re: PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 16.11.10, 00:01
                Ziutek vaginiusz erudyta probuje nam tu kit wcisnac jaki to ten tur rycerz niepokalany swiety byl i jak to nam niosl kaganek religijnosci.Obaj takie same zakute rycerskie lby maja.Tyle ze ten ktory byl naszym preziem zasponsorowal nam okres zacofania kiedy mozna bylo miasto rozwijac.Co sie budowalo w mniejszym Olsztynie gdy u nas powstawaly następne koscioly mozna latwo sprawdzic. W co inwestowano pieniadze ze sprzedazy dobrych lokalizacji- równiez.On w 30 dni wydal zezwolenie na opere.Taki byl szybki,ze zapomnial o tym kto ma wybudowac drogi i parkingi do tej inwestycji.Gospodarz pelna geba.Tyle ze nie swoja.
    • cartosound PiS krytykuje władze województwa. Wybory 2010 19.11.10, 12:15
      ciekawostki poczytajcie sobie tutaj www.klatkowski.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka