nerwowa10 18.01.11, 09:05 Kierownictwo kina Helios w Białymstoku dokumentnie "pogięło"! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frise Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 18.01.11, 09:47 Chyba pania kierowniczke... :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 18.01.11, 11:36 jestem przeciwny stawianiu pomników za życia. ale czy nazwanie sali kinowej imieniem Pawła należy do tego typu przedsięwzięć? pewności nie mam. istnieje oczywiście prawdopodobieństwo, że Paweł jak każdy normalny człowiek, stać się może bohaterem skandalu. ale wystarczy wtedy śrubokręt i się tabliczkę odkręci. koszty niewielkie, a promocja obecnie znakomita. to po pierwsze. po drugie zaś: mamy w Białymstoku aleję bluesa, gdzie również są tabliczki upamiętniające żyjące postaci. więc dlaczego tabliczka bluesmana z Polski rodem nikomu nie przeszkadza, a tabliczka aktora z Białegostoku już tak? po trzecie: w Łodzi jest aleja gwiazd, w Międzyzdrojach jest aleja gwiazd, o tej w Hollywood nawet nie ma co wspominać. nikomu nie przeszkadza, że gwiazdy mają swoje tablice. ale u nas od razu "kompletnie pogięło!". bywały czasy, gdy społeczeństwo fundowało artystom nie tylko tablicę przy sali kinowej, ale całe dworki ofiarowywało w prezencie. był to wyraz uznania dla twórczości. wyraz uznania okazany już za życia. ostatnio zdarza sie to dosć rzadko, za życia z reguły kogoś opluwamy, aż tu nagle po śmierci okazuje się, jaką to niepowetowaną stratę ponieśliśmy. jakiż to autorytet straciliśmy. Paweł rzeczywiście zawsze o Białymstoku wypowiadał się w samych superlatywach. i ta tablica to może być wyraz naszej wdzięczności. mało tego, swoją tablicę mogą też dostać inni aktorzy wywodzący się z Białegostoku: Kasia Herman, Justyna Sieńczyło, Anna Romantowska, Andrzej Beya Zaborski, Artur Krajewski. w filharmonii organizowane są spotkania z osobistościmi Podlasia i przeglądy ich twórczości. dlaczego nie zrobić tego w kinie? no dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
first.tb Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 18.01.11, 13:52 Popieram w całej rozciągłości! Argumentacja słuszna i nie jest to myślenie typu: powiodło mu się, wybił się? No, to trzeba dokopać! Poza tym Paweł Małaszyński prócz bycia dobrym aktorem jest, zdaje się, bardzo fajnym człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 18.01.11, 14:02 Redaktor Koronkiewicz ma rację a te teksty o "pogięciu" to czysta zawiść ludzka. Odpowiedz Link Zgłoś
blackdoggy Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 18.01.11, 21:52 "Ależ my wiedzieliśmy, że recenzenci zjadą ten film. Prawda jest taka, że robimy w niepoważnym kraju, niepoważne kino i jest trudno. Film jest dla widowni, a nie dla recenzentów. I jeżeli kolega wysyła mi SMS, że w końcu dostał bilet do kina, o który się starał od trzech dni, to znaczy, że film się ludziom podoba. To najważniejsze - stwierdził aktor, a Lewandowski dodał ironicznie: - Słabe kino i słabi krytycy." Czy tylko ja mam wrażenie, że Pan Paweł sobie zaprzecza? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Pani Kierowniczko ja też chciałbym mieć swoją salę 18.01.11, 22:08 Sala Morfiego [ żyjącego ] w kinie Helios .... hm...to brzmi dumnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontonist1 Re: Pani Kierowniczko ja też chciałbym mieć swoją 20.01.11, 23:50 morfeusz_1 napisał: > > Sala Morfiego [ żyjącego ] prosze bardzo, w sam raz dla Ciebie www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101025/BIALYSTOK/502064120 Odpowiedz Link Zgłoś
niveau Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 20.01.11, 22:33 Całkiem niezły pomysł. Zawsze jakaś promocja. Filmu nie widziałam i nie planuję oglądać, ale sam Małaszyński wydaje się być spoko gościem. I naprawdę w każdym wywiadzie, od Tele Tygodnia po Twój Styl, podkreśla, jak ważny jest dla niego Białystok i jak bardzo lubi nasze miasto :) Swój człowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mischa_zuckerberg Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 21.01.11, 00:29 A mi sie wydaje, iz Bialostoczanie (no, przynajmniej ich spora czesc), cierpia na syndrom zlotych medalistow. Co to zacz? Ano, "swojak" Bialostoczanin zanim sie znizy sie by odklonic sie obcemu to najpierw sprawdzi w pamieci czy warto. Czy warto podac reke komus, kto nie jest juz uznany, zakwalifikowany wstepnie poprzez wpisy encyklopedyczne, ot, przynajmniej w Wiki. Co sie takze przeklada na praktyczne decyzje komu mozna przyznac nazwe salki lub innego pokoiku. Tymbardziej, ze miejsce jest pewnie porownywalne ze wzgorzem wawelskim, ni mniej ni wiecej tylko sam "Helios". Ze ja, jak zyje, nie slyszalem o takim miejscu? Bom pewnie nie dorosl by mi uchylic ten tajny sekret ukrytej "plaszczadki" na litere "H". ... Aktor filmowy? To dla takich ortodoksyjnych zwolennikow zlotych medalistow, nikt ponizej Arnolda Schwarzeneggera - niema czego szukac w Bialymstoku bo mu nawet nikt sie nie odkloni. I bardzo dobrze. Niech wie jeden z drugim, ze w tym miescie przechodzi tylko "pierwyj sort", zadne tam podroby, zadne tam dziesiate wody po kisielu. A swoja droga, aktor Malaszynski tak naprawde, to chyba nie jest znowu az dziesiata schwarzeneggerowa "woda po kisielu"? To ja sie pytam tych ostrych krytykow lomocacych pana Malaszynskiego - a na ktora "pokisielowa wode" przyzwola by go w Bialymstoku uznac? Siodma? Piata? Trzecia? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 21.01.11, 18:00 Ja nie komprende... Misza Ziutek o czym ty do mnie rozmawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mischa_zuckerberg Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 21.01.11, 18:48 ...o wysokich bialostockich progach. Progach, ktore sa za wysokie nawet dla jednego z najlepszych dzisiaj polskich aktorow filmowych. No bo i rzeczywiscie jak ktos smial zaproponowac dodanie nazwiska kultowego aktora filmowego do nazwy salki filmowej - "C-5"? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 21.01.11, 19:28 :) Teraz widzę i zgadzam się w stu procentach ale żeś pierwotnie tak namotał, że dalipan nie zrozumiałam jakie jest klu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anja-paulina32 Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 08.04.12, 02:30 shiva772 napisała: > :) Teraz widzę i zgadzam się w stu procentach ale żeś pierwotnie tak namotał, ż > e dalipan nie zrozumiałam jakie jest klu ;) Anna Janina K.(shiva772) ,ty zbytnio sie nie produkuj,bo twoje wpisy nie dosc ze sa tendencyjne to i za bardzo nie wiadomo o co ci w nich chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
blublax Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 21.01.11, 19:30 galeriabrowarna.blogspot.com/2011/01/dekada-sztuki-hipokryzji.html Odpowiedz Link Zgłoś
marcelam Na pierwszym miejscu 01.04.12, 21:57 www.tvn24.pl/0,1740125,0,1,najgorszy-polski-film-roku-_-wyjazd-integracyjny,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjusz_lulejko Re: Na pierwszym miejscu IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 02.04.12, 02:57 Aktor Malaszewski z Bialego jest spoko, ogladalem go w kilku filmach i byl dosc przekonywujacy. Aktorzy, a wsrod nich i ci, bardzo dobrzy, czesto gesto wystepuja w filmach sknoconych przez rezysera. Nie kazdego aktora stac na zwiezle: Z glupim rezyserem nie pracuje. Tak i tu, film znalazl sie w worku ze smieciami a razem z filmem aktorzy; nawet ci dobrzy. Ot, minusy pracy w filmach. Odpowiedz Link Zgłoś
anja-paulina32 Pawe Malaszynski najgorszym aktorem 08.04.12, 02:23 "Wyjazd integracyjny" okazał się, zdaniem dziennikarzy, filmem gorszym niż "1920 Bitwa Warszawska", "Jak się pozbyć cellulitu", "Och Karol 2" i "Weekend". Za najgorszych aktorów uznano Pawła Małaszyńskiego (za kreację w "Weekendzie") oraz Nataszę Urbańską (za rolę w "1920 Bitwa Warszawska"). Natasza Urbańska otrzymała również wyróżnienia w kategoriach: duet (razem z Borysem Szycem) oraz żenująca scena (z CKM-em w "1920 Bitwie Warszawskiej"). Odpowiedz Link Zgłoś
anja-paulina32 Re: Sala im. Pawła Małaszyńskiego w Heliosie 08.04.12, 02:33 komediowo.pl/title,Wyjazd-integracyjny-i-Natasza-Urbanska-najgorsi-w-polskim-kinie,wid,14386870,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś