Dodaj do ulubionych

Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie

27.04.11, 20:33
gdzie bedzie mozna przeczytac to opracowanie?
moze rozszerzyc to o inne ulice?
Obserwuj wątek
    • licho7 Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie 27.04.11, 21:59
      Panie Wieśku a może jakiś kontakt do Pana ? Moja rodzina mieszkała na ul. Żóltej. Do dziś mamy tam dom . Chętnie nawiąże kontakt celu wymiany wiadomości. Dla mnie tamte okolice to wspaniałe czasy , niestety przeszłe.
      • wwrobel4 Re: Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie 28.04.11, 10:54
        Witam. Dziękuję serdecznie za zainteresowanie. Bardzo chętnie spotkam się z Panem w sprawie zebrania relacji. Kontakt do mnie uzyska Pan z całą pewnością pisząc lub dzwoniąc do redakcji "Gazety Wyborczej" i autorki tego artykułu.
        Pozdrawiam
        WW
    • ogabignac Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie 27.04.11, 22:14
      Zamiast wracac z ACK Sepularium do akademika na Zwierzynieckiej przez srodek miasta lubilem zapuscic sie w Kijowska i Mlynowa.
      Wlasnie z powodu tej piekarni.
      Mozna bylo tam zapukac w okno, zreszta szeroko otwarte z powodu goraca, i kupic czapke wspanialych bulek ktorze parzyly w paluchy.
    • chinagirl Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie 28.04.11, 09:31
      A najlepszy sklep zoologiczny w Białymstoku? Z wieeelkim jak smok glonojadem w ogromnym akwarium?
      • fritz_freiherr_zu_frommenthal Re: Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie 28.04.11, 17:48

- No prosze wszystkim sie wydawalo, ze Kijowska to jakies tam Zadupie...
        A gdziez indziej w miescie, w jakim miejscu, mozna sobie obejrzec w gliniakach rozne takie glonojady, czy inne glinojady wsrod glinianek - na glinokrzemianach obroslych zoltym glistnikiem?
    • jo.t Dzieje ulicy Kijowskiej w internecie 10.01.12, 20:36
      Inicjatywa i książka jak najbardziej trafiona, skoro kompletnie zburozno XIX - wieczne budynki, dawne uliczki znikneły, a wraz z nimi kawał historii miasta , to ktos taki jak Pan Wiesław jest niezbedny, zeby pomóc zachować chociaż część tożsamości miasta. Dobrze, ze władze na takie działania chociaż dają finanse, bo żeby pomyśleć o odremontowaniu kamienic z konca XIX- wieku, i zrobienu naprawde starego miasta z klimatem w miejscu gdzie powinno być, to juz nie ... w innych miastach takich domów sie nie wyburzyło, a zadbało i klimat miasta i jakiś duch jest ... u nas... no cóż ...zamiast wydobyć potencjał zrównano z ziemią.
      • hubertus_zamoscicus zdjęcia 16.01.12, 14:00
        Panie Wiesławie - mogę udostępnić bezpłatnie kilka zdjęć z dzielnicy, ale wyłącznie z podpisem autora.
        Pozdrawiam
        hubert
        hubertsiemienczuk.blogspot.com/2010/08/biaystok-mynowa-bema.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka