lidka449 08.06.12, 21:14 tak a propos turnieju Euro 2012 ten wątek mój duch mocno osłabł po meczu otwarcia; liczyłam na więcej... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illmatar Re: w zdrowym ciele zdrowy duch 11.06.12, 21:22 Cały czas myślę, co by na to odrzec w duchu filozoficznym, ale mam nastrój kawiarniany i chyba on też nie pasuje do tematu. Odpowiedz Link
abmiros Re: w zdrowym ciele zdrowy duch 12.06.12, 06:03 Ogladam niektore mecze europejskiego turnieju pilki noznej, i sadze, ze przecietna druzyna meksykanska, a te ogladam dosc czesto, wygralaby z przecietna druzyna europejska. W meczu Ukraina-Szwecja Ukraincy chyba byli nieco lepsi. Jutro oczywiscie trzymam kciuki za Polakami. Odpowiedz Link
abmiros Wzmocniony duch! 12.06.12, 23:15 No to po dzisiejszej dobrej grze Polakow nasz duch jest wzmocniony! Odpowiedz Link
scand Re: Wzmocniony duch! 13.06.12, 14:29 Oby. Czuję jednak że z Czechami znów będzie remis i odpadniemy nie przegrawszy meczu ( co będą komentatorzy wykorzystywać jako pocieszenie) Odpowiedz Link
lidka449 Re: Wzmocniony duch! 13.06.12, 20:38 może się uda wyjść z grupy,braciom Rosjanom daliśmy rade to i braciom Czechom tez damy,Polacy musza czuć ducha zwycięstwa ja "wyproszę u Św.Panienki" Odpowiedz Link
scand Re: Wzmocniony duch! 14.06.12, 12:03 > braciom Rosjanom daliśmy rade > to i braciom Czechom tez damy Z braćmi Rosjanami zremisowaliśmy. Jeśli wynik powtórzy się z Czechami - odpadniemy. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Wzmocniony duch! 14.06.12, 18:04 remis z Rosjanami to już był krok do przodu,teraz czekam do soboty i wierzę że wygramy z Czechami(bramkarza maja nieco kontuzjowanego więc już jest większa szansa Odpowiedz Link
abmiros Re: Wzmocniony duch! 15.06.12, 00:01 Przygotowuje sie do soboty szczegolnie starannie; nowy telewizor, polaczenia sprawdzone prez technika, dobre wino na ten mecz, dobre towarzystwo. Jezeli o winie mowa, to przypomina mi sie "jabcok" z czasow PRL. Chetnie bym do niego wrocil chociazby sprpbowac, jablka to jest polski owoc narodowy, w niczym nie gorzy od winogron w produksji dobrych napitkow. Niestety, mam do dyspozycji tylko bezalkoholowa odmiane soku jablkowego sprzedawanego tutaj w sklepach Aldiego. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Wzmocniony duch! 16.06.12, 10:44 taak dzisiejszy wieczór wszystko rozstrzygnie jak mówią wóz albo przewóz a propos soku jablkowego z żubrówką to dobry drink Odpowiedz Link
lidka449 Re: Wzmocniony duch! 16.06.12, 22:52 to już koniec nadziei... uszedł duch przegraliśmy z Czechami.... Odpowiedz Link
abmiros Polska ma sukces organizacyjny, 17.06.12, 17:35 no i są również opinie, że Polki swoją klasą przewyższają kobiety z krajów o tradycyjnej turystyce seksualnej. Odpowiedz Link
scand Re: Polska ma sukces organizacyjny, 18.06.12, 10:49 > przewyższają kobiety z krajów o tradycyjnej turystyce seksualnej. No nnnie, nie-moż-liwe, toż dopiero sukces organizacyjny ) Odpowiedz Link
abmiros Re: Polska ma sukces organizacyjny, 18.06.12, 23:22 Ludzie internetu! Ja nie mam ani czasu, ani ochoty, wyczytywania waszej mieszanki rzeczy ważnych z nieważnymi, i tam wyszukiwania tego co jest ważne. Rzeczy nieważnych możecie wypisywać ile chcecie. Dla takich jak ja wydzielajcie jednak wyraźnie to co ważne, a tam, w tej wyraźnie wydzielonej części, piszcie krótko, zwięźle, wyczerpująco i jednoznacznie, tylko to co jest informacją faktyczną. Wiecie o co chodzi? Czy nie jesteście do tego dość dojrzali? Odpowiedz Link
witekjs Re: "Dla takich jak Ty" - Ważne 19.06.12, 01:11 Zachowujesz się jak, wyjątkowo nietaktowny burak. Odpowiedz Link
illmatar Re: "Dla takich jak Ty" - Ważne 19.06.12, 12:53 Ja tego pana już dawno skreśliłam z listy. Jest czymś gorszym niż burak. Okazuje się, że wysiłek, żeby robić za ateistę nie zawsze oznacza poważny i ważki potencjał ducha. Odpowiedz Link
scand Re: "Dla takich jak Ty" - Ważne 19.06.12, 13:21 A więc ateizm sam z siebie nie uszlachetnia, tak jak religia sama z siebie nie degraduje człowieczeństwa ( jak chciał np. Feuerbach) ... Odpowiedz Link
witekjs Re: "Dla takich jak Ty" - Ważne 19.06.12, 13:39 scand napisał: > A więc ateizm sam z siebie nie uszlachetnia, tak jak religia sama z siebie nie > degraduje człowieczeństwa ( jak chciał np. Feuerbach) ... A więc ateizm sam z siebie nie uszlachetnia, tak jak religia, co nie mniej ważne, sama z siebie nie uszlachetnia... Odpowiedz Link
abmiros Re: "Dla takich jak ja - Ważne 02.07.12, 02:39 Mecz Hiszpania - Wlochy byl pieknym meczem, wartym ogladania. Gra Hiszpanow - warta nasladowania. Plotka mowi, ze Wlosi mieli od swojego trenera instrukcje, aby nasladowali gre Hiszpanow. Jezeli tak bylo, to trener Wlochow powinien byl wydac taka instrukcje calej druzynie, lacznie z samym soba, na kilka miesiecy przed meczem, bo do takiego zgrania druzyny potrzeba dluzszego czasu. Odpowiedz Link
abmiros Re: "Dla takich jak ja - Ważne 02.07.12, 06:50 Najciekawsze byloby dla mnie zorientowac sie, ile w tym wyniku 4:0 jest przypadku, a ile wypracowanej przewagi Hiszpanow, w sensie - trenerow hiszpanskich. Hiszpanie tym wynikiem zdeklasowali nie tyllko Wlochow, ale i wszystkich innych? Mysle, ze tak - moze poza Portugalczykami. Mam nadzieje, ze zobacze mecz Hiszpania-Meksyk. Bledy trenera wloskiego niewatpliwe, np. jezeli doszlo do tego, ze od 62 minuty Wlosi grali w dziesiatke. Czy juz sie podal do dymisji? Odpowiedz Link
witekjs O pozytywnych emocjach na stadionach i Internecie 02.07.12, 09:01 Myślę, że wszyscy jesteśmy zachwyceni tym, co pokazała nam organizacja Euro 2012. Okazało się, że istnieje w nas ogromna potrzeba pozytywnej, przyjaznej integracji, nawet z "obcymi", naszymi przeciwnikami w grze i Ich kibicami. Nie jest to walka, lecz gra, zabawa, która jednoczy nie tylko naszych zwolenników, ale wszystkich uczestników tej zabawy, szczególnie gdy są naszymi gośćmi. Pięknym przykładem okazały się wspólne przeżywanie meczów w strefach kibiców oraz stosunek Polaków do gości w dużych i niewielkich miastach. "Kibole" stanowili niedostrzegalną, separowaną mniejszość i nie odgrywali żadnej, istotnej roli. Myślę, ze podobnie możemy, powinniśmy podchodzić do naszej, wspólnej zabawy w Internecie. Nasze spotkania są przyjazną, ciekawą przygodą, gdzie mamy niezwykłą okazję, do okazania nie lekceważenia, lecz zainteresowania i życzliwości znanym i nie znanym internautom. Agresywni, nietaktowni uczestnicy i obserwatorzy gry muszą wiedzieć, że nie chcemy sprawiać sobie przykrości i odczuwać wyrzutów sumienia, gdy sprowokowani, zareagujemy zbyt emocjonalnie. Myślę, że te analogie nie są zbyt odległe. Pozdrawiam Was serdecznie. }:-})= Odpowiedz Link
scand Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 02.07.12, 12:05 Wspaniale to ująłeś. Co do Euro tylko ten mecz z Rosją był niemiłym zgrzytem. Szkoda, bo i z tymi "obcymi" pewnie można było się rozstać w lepszych relacjach. Za 6 lat Mundial w Rosji. Mam nadzieję że do tego czasu te incydenty zostaną zapomniane i nie odczujemy wrogości w stosunku do nas. Odpowiedz Link
witekjs Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 02.07.12, 12:13 scand napisał: > Wspaniale to ująłeś. > Co do Euro tylko ten mecz z Rosją był niemiłym zgrzytem. > Szkoda, bo i z tymi "obcymi" pewnie można było się rozstać w lepszych relacjach > . > Za 6 lat Mundial w Rosji. Mam nadzieję że do tego czasu te incydenty zostaną za > pomniane i nie odczujemy wrogości w stosunku do nas. Wrogość do Rosjan, nie była powszechna. kibice fraternizowali się w strefach kibica, na ulicach i w barach. Odpowiedz Link
scand Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 02.07.12, 12:44 > Wrogość do Rosjan, nie była powszechna. kibice fraternizowali się w strefach ki > bica, na ulicach i w barach. Będąc w Warszawie pewnie widziałeś to lepiej W takim razie i tu miejmy nadzieję że suma pozytywnych efektów przewyższy te negatywne... choć z drugiej strony zabrakło mi jednak jakiegoś gestu choćby ze strony władz Warszawy wynagradzającego jakby ten dzień zamieszek gościom z Rosji. Odpowiedz Link
abmiros Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 02.07.12, 16:23 Do takiego zgrania Polakow potrzeba kilka miesiecy w pilce noznej, w polityce kilka lat. Odpowiedz Link
witekjs Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 02.07.12, 16:32 abmiros napisał: > Do takiego zgrania Polakow potrzeba kilka miesiecy w pilce noznej, w polityce k > ilka lat. W życiu i Internecie zależy to, od pokładów empatii i tego, czego poszukujemy w spotkaniach z ludźmi. Bezdyskusyjnej akceptacji, czy życzliwości, którą im również, wraz z zainteresowaniem objawiamy. Myślę, że stale uczymy się tego w Internecie. Pozdrawiam. Witek }:-})= Odpowiedz Link
lidka449 Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 05.07.12, 08:16 właśnie pozytywne emocje to potrzebne wszystkim ludziom,umiejętność słuchania i akceptowania drugiej osoby Odpowiedz Link
witekjs Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 06.07.12, 10:22 lidka449 napisała: > właśnie pozytywne emocje to potrzebne wszystkim ludziom,umiejętność > słuchania i akceptowania drugiej osoby To co napisaliśmy, to nasze marzenie o tym, aby spotykać takich ludzi w życiu i Internecie. Musimy jednak wiedzieć, że nawet do 4% populacji to "psychopaci" - Osobowość dyssocjalna, psychopatia, osobowość antyspołeczna . Wszędzie możemy ich spotkać. Musimy o tym wiedzieć i nauczyć się jak reagować, unikać i bronić się przed nimi. Pozdrawiam. Witek }:-})= http://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_dyssocjalna pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_dyssocjalna quantumfuture.net/pl/psychopath_2.html Odpowiedz Link
lidka449 Re: O pozytywnych emocjach na stadionach i Intern 06.07.12, 12:21 oczywiście jak wszędzie w stadzie znajda sie i czarne owce,obyśmy je umiejętnie omijali szerokim łukiem tego sobie możemy życzyć Odpowiedz Link
abmiros Moje propozycje 16.06.12, 23:56 Zmienić trenera, i to koniecznie! Powód? Ten człowiek nawet nie umie wziąć przed meczem środków uspokajających, i w czasie meczu zachowuje się emocjonalnie. Rola trenera jest inna, spokojna, refleksyjna. =========== Polacy powinni zmienić wiele w swojej piłce nożnej, zacząwszy od usunięcia z niej którzy w niej do tej pory rządza, bo ci są do gruntu skorumpowani. Ja nie zarzucam im korupcji pieniężnej, na ten temat nic nie wiem. Ja zarzucam im, że nie potrafili wysycić polskiej piłki nożnej: - młodymi utalentowanymi zawodnikami.- - znacznie lepszym stylem gry niż ten polegajacy na niepotrzebnych krótkich podaniach, - - wysyłaniem Polakow do gry na cały swiat, aby mieli od kogo się uczyć, zdobywać doświadczednie od lepszych. ============================ Rozczarowałem się na grze nie tylko Polakow, ale i Rosjan. Wspolczuje Polakom i Rosjanom, ale Rosjanie niech się martwią sami za siebie, a Polacy za siebie, Ja się martwię o Polaków. ============================ Jest w tym wszystkim również i czynnik przypadku, "łut szczęścia". Obowiązkiem polskich trenerów jest sprowadźić łut szcześcia do minimum, a to można osiągnąć WYSOKIM PROFESJONALIZMEM DRUZYNY. Profesjonalizm trzeba zacząć od usunięcia wszystkich tych staruszków, którzy już przeźyli swoje i czas im odejść, bo nie wiedzą gdzie jest nowe. Polakom proponuję nowych inteligentnych ludzi, ktory będą się sprawdzać sukcesami, i tylko sukcesami. Nowych, młodych, inteligentnych ludzi, tak na zawodników, jak i na trenerów, jak i na zarządy. Nie mam pretensji do tych, którzy do tej pory zrobili uczciwie wszystko co mogli, bo oni po prostu więcej nie mogą. Podziękujmy im z odpowiednimi dyplomami. Odpowiedz Link
scand Re: w zdrowym ciele zdrowy duch 12.06.12, 09:54 Ja też ma ducha osłabionego drugą połową meczu z Grecją. Zobaczymy dziś, liczę na przypadek, że piłka jeśli będą liczyły się milimetry będą to milimetry na naszą korzyść. Liczę również na cud Odpowiedz Link
scand Re: w zdrowym ciele zdrowy duch 13.06.12, 14:28 Połowicznie Przecież ta główka Dżawajewa nie musiała być tak celna P.S. Męczy mnie przy oglądaniu tzw. doping negatywny czyli te wszystkie gwizdy kiedy gra przeciwnik, przeniosło się to już niestety nawet do siatkówki. Precz z dopingiem negatywnym ! - zapoczątkujmy ogólnopolską kampanię Odpowiedz Link
illmatar Re: w zdrowym ciele zdrowy duch 13.06.12, 16:02 Nie mogę się przyłączyć, bo nie lubię zawodowego sportu. Odpowiedz Link
scand Re: w zdrowym ciele zdrowy duch 14.06.12, 14:16 Ja lubię niektóre dyscypliny, niektóre nie. Siatkówka np. jest jedną z bardziej sprawiedliwych dyscyplin gdzie lepsi z reguły zwyciężają. W piłce ręcznej natomiast tak wiele zależy od sędziów, że psuje to oglądanie meczu. Odpowiedz Link