asia-mamaoli 19.01.12, 12:50 Mam skierowanie, dlatego interesuje mnie dobry neurolog dziecięcy w Białymstoku. Do kogo warto pójść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwon0192 Re: Dobry neurolog dla dziecka 19.01.12, 13:08 asia-mamaoli napisała: > Mam skierowanie, dlatego interesuje mnie dobry neurolog dziecięcy w Białymstoku > . Do kogo warto pójść? Słuchaj, mamy bardzo fachową i sympatyczna panią doktor Marzannę Wołk, Białystok, neurolog dziecięcy. Dodzwonisz się do niej na 85 874 43 34. jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Dobry neurolog dla dziecka 21.01.12, 21:28 My też chodzimy do dr Wołk. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kolecka.barbara Re: Dobry neurolog dla dziecka 26.09.13, 10:21 Jesteśmy po leczeniu u pani dr Wołk. Już zupełnie bez napadów. To jest właściwy neurolog. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasi12 Re: Dobry neurolog dla dziecka 27.09.13, 10:54 mam prośbę, podajcie mi do doktor Wołk jakiś drugi telefon, bo się nie moge dodzwonić, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaania1357 Re: Dobry neurolog dla dziecka 22.01.14, 09:11 Wiesz, bardzo jesteśmy wdzięczni pani doktor Wołk. Najpierw to za za szybkie rozpoznanie choroby. Bo wcześniej nasza rodzinna zauważyła za małe napięcie mięśniowe u naszego maleństwa. Bardzo przejęliśmy się tym. Zresztą kto by zachował spokój w tej sytuacji. Tym bardziej byliśmy zaskoczeni, że dotąd wszystko było w porządku. Tamtego dnia rodzinna od razu skierowała nas do neurologa dziecięcego. Pani doktor Wołk poprowadziła nas od początku jak trzeba i zaczęliśmy leczenie.Jest już dobrze. Jeździmy teraz na kontrole do dr Wołk i wszystko jest w porządku. Pozdrowienia, Ania z rodzinką Odpowiedz Link Zgłoś
mama.j Re: Dobry neurolog dla dziecka 09.11.14, 08:43 dr wołk na pewno. byłam i super pomogła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Dobry neurolog dla dziecka 19.01.12, 16:11 Na tej samej stronie masz podobny watek,nawet z wyszukiwarki nie trzeba było korzystać. forum.gazeta.pl/forum/w,46412,129652295,129652295,Szukam_dobrego_neurologa_dzieciecego_w_Bialymstok.html Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: Dobry neurolog dla dziecka 23.02.12, 18:41 Dr Wołk - bardzo chwalona i polecana. Przyjmuje na Szpitalnej 39. Można się szybko umówić na wizytę, ja czekałam z dzieckiem chyba 3-4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ania222tlen Re: Dobry neurolog dla dziecka 07.03.12, 11:46 Tylko nie dr WOŁK! Nie polecam. Moja córka jest naprawdę poważnie chora ma żadkie schorzenie genetyczne> Chodzilismy do niej kiedy Bianka jeszcze nie miała roku, kilkukrotnie!! I Pani dr ciągle nas przekonywała, że wszystko jest w pożądku, że BIanka ze względu na wczesniactwo ma czas do "nadgonienia" rownieśników. teraz wiem że to była bzdura, że trzeba było tym bardziej ją rehabilitować, no ale ślepo wierzyłam lekarzowi w końcu to fachowiec. Teraz opiekuje się nami dr Sendrowski przyjmuje w DSK i z czystym sumieniem polecam. dobry fachowiec z super podejściem do dziecka i rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.kowacz Re: Dobry neurolog dla dziecka 25.05.12, 21:20 Nasz Kubuś miał napady. U innych lekarzy nie udało się. A Pani Doktor Wołk wyleczyła nam synka, tak dobrała leki, że napadów nie ma. pozdrawiam Was, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
paulakowalak Re: Dobry neurolog dla dziecka 30.06.18, 09:05 bunkowa napisała: > Dr Wołk - bardzo chwalona i polecana. Przyjmuje na Szpitalnej 39. Można się szy > bko umówić na wizytę, ja czekałam z dzieckiem chyba 3-4 dni. Byłam u dr Wołk z dzieckiem na treningu Eeg-Biofeedback. Dobrze poszło. przedtem mieliśmy problemy w szkole i z koncentracją uwagi. Po tych treningach mocno poprawiło sie. Odpowiedz Link Zgłoś
julia_julia09 Re: Dobry neurolog dla dziecka 01.06.12, 14:32 Polecam panią dr Wołk. To dzięki niej nasza Julcia chodzi. Świetny lekarz! Dziękuję, Julia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_poczuk Re: Dobry neurolog dla dziecka 04.06.12, 22:41 Mój Maluszek miał napady padaczkowe. pojechaliśmy do Doktor Wołk i warto było, bo napady ustąpiły :) Kasia Poczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
basienka919 Re: Dobry neurolog dla dziecka 14.06.12, 19:24 Zaprzyjaźniona sąsiadka poleciła mi Panią dr Wołk, bo leczyła u niej dwójkę swoich Skarbów i była bardzo zadowolona. Dlatego też się zdecydowałam, zawsze to lepiej iść do kogoś sprawdzonego. Na pierwszą wizytę jechałam trochę spięta, wszytko dla mnie było nowe. Już od początku wizyty moja córcia po prostu przylgnęła do pani doktor Wołk. było super. Wkrótce po wizycie zobaczyłam, że leczenie u dr Wołk pomaga mojej kochanej Córci. Każdemu życzę takiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko-735 Re: Dobry neurolog dla dziecka 15.06.12, 09:10 My jeździmy do pani Dr Wołk z naszym Kamilkiem, ponieważ wiedziałam od mojej koleżanki z pracy, że Pani Doktor zna się na padaczce dziecięcej. Jestem taka szczęśliwa, gdyż po leczeniu przez panią Doktor napady się całkiem cofnęły. Jak ktoś z was ma dziecko z epi, albo z inną poważną chorobą, to wie co to znaczy, że wreszcie twoje dziecko jest wyleczone z napadów. To jest jak cud po prostu :) basienka919 napisał(a): > Zaprzyjaźniona sąsiadka poleciła mi Panią dr Wołk, bo leczyła u niej dwójkę swo > ich Skarbów i była bardzo zadowolona. Dlatego też się zdecydowałam, zawsze to l > epiej iść do kogoś sprawdzonego. > Na pierwszą wizytę jechałam trochę spięta, wszytko dla mnie było nowe. Już od p > oczątku wizyty moja córcia po prostu przylgnęła do pani doktor Wołk. było super > . > Wkrótce po wizycie zobaczyłam, że leczenie u dr Wołk pomaga mojej kochanej Córc > i. Każdemu życzę takiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anik864 Re: Dobry neurolog dla dziecka 17.06.12, 00:35 Masz rację. Warto chodzić do takiej sprawdzonej lekarki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwon0192 Re: Dobry neurolog dla dziecka 18.06.12, 09:58 Dr Wołk jest świetnym neurologiem . Byliśmy ponownie teraz u niej i spokojnie potwierdzamy,ze to bardzo dobry lekarz, przy tym ze zrozumieniem dla ludzi. Polecam. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
amellia987 Re: Dobry neurolog dla dziecka 21.06.12, 08:54 Odpowiadasz na: iwon0192 napisała: > Dr Wołk jest świetnym neurologiem . Byliśmy ponownie teraz u niej i spokojnie > potwierdzamy,ze to bardzo dobry lekarz, przy tym ze zrozumieniem dla ludzi. Pol > ecam. Iwona My zaczęliśmy jeździć do pani dr Wołk jeszcze z naszym najstarszym synem, z poważnymi rzeczami, które Pani Doktor wyprowadziła nam na prostą. Teraz pojechaliśmy do niej z najmłodszym, kiedy rodzinny przed szczepieniem zlecił nam zrobienie kwalifikacji u neurologa. Dzięki wizycie u pani dr Wołk jesteśmy spokojni, że nic nie zostało przeoczone i że faktycznie możemy Wojtka szczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka-sylwinka Re: Dobry neurolog dla dziecka 01.10.12, 11:41 daj mi namiary na doktor Wołk. iwon0192 napisała: > Dr Wołk jest świetnym neurologiem . Byliśmy ponownie teraz u niej i spokojnie > potwierdzamy,ze to bardzo dobry lekarz, przy tym ze zrozumieniem dla ludzi. Pol > ecam. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
iwon0192 Re: Dobry neurolog dla dziecka 01.10.12, 12:14 Do dr Wołk tel 85-874-43-34. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasi12 Re: Dobry neurolog dla dziecka 27.09.13, 10:37 podajcie mi do doktor Wołk jakiś drugi telefon, bo się nie moge dodzwonić, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
kamillzukrowski Re: Dobry neurolog dla dziecka 29.06.18, 18:27 My tez byliśmy u doktor Wołk z córcią na wizycie oraz na treningu Eeg-biofeedback i pomogło na problemy z koncentracją uwagi naszej małej Teraz dobrze się koncentruje i ogarnęła sprawy szkolne. Jest w porządku. pozdrawiamy wszystkich, KŻ Odpowiedz Link Zgłoś
barbra1981 Re: Dobry neurolog dla dziecka 24.08.12, 13:43 Witam! Czy ktoś słyszał o dr Juchnickiej. Udało mi się zarejestrować na względnie szybki termin jednak krótka kolejka też daje do myślenia ;) Będę wdzięczna za opienie o pani dr. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.kowacz Re: Dobry neurolog dla dziecka 02.10.12, 17:43 Jak dostaliśmy skier do neurologa dziecięcego, z powodu napadów, to pojechałam z Kubusiem do dr Wołk. Jestem b. zadowolona, i najważniejsze: wyleczyła mi Kubusia! jeździmy do niej teraz już tylko na kontrole. Jest w porządku. pozdro, aneta Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda.buszko Re: Dobry neurolog dla dziecka 07.11.14, 18:07 Pani dr M.Wołk ul Szpitalna. Jesteśmy pod jej opieką od 6 lat. J.B. Odpowiedz Link Zgłoś
amilewska7 Re: Dobry neurolog dla dziecka 09.02.14, 01:45 Nigdy w życiu nie polecam Dr. Wołk, ponieważ mój synek Kubuś miał zwiększoną ilość napadów i skontaktowałam się telefonicznie to usłyszałam od pani doktor że wizytę mam dopiero za 4 miesiące i zmieniła mu nie tak dawno leki. Na moje pytanie które brzmiało co ja mam w tym wypadku zrobić to usłyszałam że mogę przyjechać na wizytę prywatnie lub wziąść skierowanie od lek. rodzinnego do szpitala DSK. Więc wzięłam i pojechaliśmy z Kubusiem. Po przyjęciu na oddział zajął sie synem Dr. Sendrowski. Krzysztof S. zajmuje się moim Kubusiem od 1,7 roku. Jestem bardzo zadowolona z opieki i podejścia do mojego syna Kubusia. Wyłącznie polecam tego pana doktora i ręczę własną głową, że lepszego lekarza nie znajdziecie na całym świecie. Polecam najlepiej Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
b.mamma Re: Dobry neurolog dla dziecka 30.07.14, 20:40 Ile kosztuje wizyta prywatna u dr. Wołk? Odpowiedz Link Zgłoś
eweewe3 Re: Dobry neurolog dla dziecka 08.08.14, 22:38 Witam!Mam najświeższe informacje..:-) wizyta kosztuje 120zl także nie mało biorąc pod uwagę ceny białostockich lekarzy przyjmujących prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kallina.q Re: Dobry neurolog dla dziecka 17.10.14, 10:04 Prosze o radę. Chcę pojsc do neurologa bo moje dzidzi tak dziwnie sie uklada, jakoś zawsze w lewą strone. Mysle o tym nawet teraz w pracy a siedze tu od 6.30. chcę bezpłatnie i potrzebuje skierowania. co powiedziec rodzinnemu żebym od rszu dostala skierowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
laboratoriumcalodobowe Re: Dobry neurolog dla dziecka 17.10.14, 11:09 Pewno dostaniesz to skierowanie od ręki. zwyczajnie pójdź i sama zobaczysz. Pracuję w służbie zdrowia, nie jako lekarz, i czasem sie takie sytuacje spotyka. Wiesz, rodzice nieraz zastanawiają się, czy to normalne, że maluch, bez względu na pozycję, ani myśli układać się symetrycznie. W dodatku gdy płacze, to pręży się, napina, wygina i znów skręca - najczęściej w tę samą stronę. Człowiek zastanawia sie, czy takie dziecko potrzebuje rehabilitacji? A może samo z tej przypadłości wyrośnie? :-) To nazywa sie Asymetria ułożeniowa, czyli takie asymetryczne nawyki, które dominują w postawie i ruchu dziecka. Maluch uporczywie układa się wciąż tak samo, wyraźnie preferując jedną stronę, np. skręca ten sam bok ciała albo układa głowę tylko na jedną stronę. Nie wiem tylko czy towłaśnie tak wygląda u ciebie? W sumie to wszystkie noworodki przychodzą na świat z mniejszą lub większą asymetrią. Jest to rezultat asymetrycznego ułożenia dziecka w brzuchu matki w ostatnich tygodniach ciąży. Im wcześniej dziecko zejdzie w dół kanału rodnego i przyjmie jedną pozycję, tym silniejsze będzie jego przyzwyczajenie do niej. Wiele zależy też od temperamentu malca - ruchliwe dzieci w brzuchu mamy często zmieniają pozycję i mniej utrwalają jedną z nich. Ta sama zasada obowiązuje też po urodzeniu, to sie tak szybko nie zmienia. W sumie to zdrowe niemowlę powinno uporać się z asymetrią między 2. a 4. miesiącem życia. Czasem preferencja jednej strony utrzymuje się dłużej, a mimo to nie zwiastuje poważnych zaburzeń. Na to, jak długo niemowlę pozostaje wierne swoim asymetrycznym nawykom, ma wpływ m.in. sposób opieki. Jeśli będziemy nosić malucha wciąż po tej samej stronie, podtrzymywać go przy kąpaniu zawsze tą samą ręką i układać do odbicia nieodmiennie na tym samym barku lub kolanie - kłopot z asymetrią na pewno się przedłuży. Podobnie będzie, jeżeli dziecko ląduje zawsze po tej samej stronie łóżeczka, jesli kładziesz je zawsze w to samo miejsce. Tak czy siak, lepiej pójdź z tym do lekarza, mysle, że lepiej jak najszybciej. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kallina.q Re: Dobry neurolog dla dziecka 17.10.14, 13:11 Będę w poniedziałek u rodzinnego, po skierowanie do neurologa. mam szybkie pytanie; do którego neurologa iść? Odpowiedz Link Zgłoś
laboratoriumcalodobowe Re: Dobry neurolog dla dziecka 17.10.14, 14:00 Do kogo z neurologów pójść? Najlepiej podpowie ci lekarka rodzinna. Przecież to rodzinna kieruje pacjentów do neurologa. Potem tacy pacjenci wracają od neurologa do niej. Stąd rodzinna wie dokładnie, który neurolog jest skuteczny. To proste. Dlatego najlepiej zapytaj lekarkę rodzinną, do którego neurologa warto pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
pablicka Re: Dobry neurolog dla dziecka 23.10.14, 18:42 Dostałam namiar do dr Wołk. Chodzimy do niej, warto. Na pewno fachowiec w swojej dziedzinie plus dobre podejście do dzieci...i do rodziców też, potrafi dodać otuchy i niczego "nie owija w bawełne". Póżniej koleżanka z mojej firmy szukała też, podałam, i ona również jest zadowolona z pani Wołk. naszemu dziecku doktor Wołk bardzo pomogła i jesteśmy teraz pod jej stałą opieką na wizytach kontrolnych. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
alallicja Re: Dobry neurolog dla dziecka 01.11.14, 08:03 Jeżdżę do doktor Wołk z dwójką moich pociech. Jesteśmy pod jej kontrolą od 6 lat. Rozpoznała u starszego jego chorobę, potem badania to potwierdziły i pani dr Wołk wyprowadziła nas z tego. Doktor Wołk jest super lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
alamagnus Re: Dobry neurolog dla dziecka 30.06.18, 09:19 moj synek miał kłopoty w szkole, przez złą koncentracje uwagi. Zrobilismy u dr Wołk trening eeg-biofeedback i problem się rozwiązał. dobra metoda, sprawdziłam. A.D.Magnus Odpowiedz Link Zgłoś
jonikeewelina Re: Dobry neurolog dla dziecka 30.06.18, 10:27 ile trzeba czekac na wizyte od umowienia sie? Odpowiedz Link Zgłoś
paulaignaciak Re: Dobry neurolog dla dziecka 30.06.18, 10:52 my czekalismy tydzien. umawialismy sie przez tel. pozdrawiam, paula Odpowiedz Link Zgłoś