Dodaj do ulubionych

TVP3 Bialystok

IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.06.04, 17:35
Wlasnie pisze prace o TVP3Bialystok. Strasznie fajnie mi się Wasza telewizje
oglada(mam nagranych kilkadziesiat godzin:). Zastanawiam się co Wy -jako
mieszkańcy Podlasia:-) - myslicie o Waszej tv regionalnej. Jak Waszym zdaniem
prezentuje region? Czy jestescie z niej zadowoleni? Czy podobaja sie Wam
programy, różnorodnosc. Za główny atut ośrodka w Białymstoku uznawane sa
programy dla mniejszosci. Czy Waszym zdaniem programy te maja jakis wplyw na
ksztaltowanie sie tożsamosci tych grup na Podlasiu.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel x Re: TVP3 Bialystok IP: *.elpos.net 08.06.04, 17:37
      Ja codziennie ogladam wiadomosci lokalne.
    • spec5150 Re: TVP3 Bialystok 08.06.04, 17:38
      Gość portalu: magda zet napisał(a):

> Wlasnie pisze prace o TVP3Bialystok. Strasznie fajnie mi się Wasza telewizje
      > oglada(mam nagranych kilkadziesiat godzin:). Zastanawiam się co Wy -jako
      > mieszkańcy Podlasia:-) - myslicie o Waszej tv regionalnej. Jak Waszym zdaniem
      > prezentuje region? Czy jestescie z niej zadowoleni? Czy podobaja sie Wam
      > programy, różnorodnosc. Za główny atut ośrodka w Białymstoku uznawane sa
      > programy dla mniejszosci. Czy Waszym zdaniem programy te maja jakis wplyw na
      > ksztaltowanie sie tożsamosci tych grup na Podlasiu.
      > Pozdr

nie oglądałem tego dużo ale mi się nie podoba. Kiedyś fajne programy prowadził
      Koro ale z tego co rozumiem już tam nie pracuje. Te program dla mniejszości są
      nudne chyba nawet dla samych mniejszości. Może na Białorusi to oglądają chociaż
      z tego co widziałem tam raczej wolą słuchać polskiego radia po polsku. Ogólnie
      flaki z olejem.
    • Gość: piecyk gazowy Re: TVP3 Bialystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:41
      Mnie wkurza ten discopolowaty laluś, taki blondynek co wiadomości czyta.
      Brrrr!!!
    • rodia5 Re: TVP3 Bialystok 08.06.04, 18:03
      Gość portalu: magda zet napisał(a):

Czy Waszym zdaniem programy te maja jakis wplyw na
      > ksztaltowanie sie tożsamosci tych grup na Podlasiu.
      > Pozdr

Tozsamosc mniejszosci na Podlasiu jest juz uksztaltowana, nie przecenialbym
      wiec roli TV3 w jej ksztaltowaniu. Sadze jednak, ze telewizja dziala
      intensywnie w kierunku promowania tozsamosci regionalnej (poczucia bycia
      mieszkancem Podlasia), co jest rzecza zacna.
    • Gość: darek Re: TVP3 Bialystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:37
      1. Rozpolitykowana, nudna na niskim redakcyjnym poziomie.
      2. Dla ludzi z zewnąrz może ciekawa (raz na 1000 godzin. Bo pokazuje
      mniejszości, porozwalane chaty i kresową biedę.
      3. Program dla mniejszości - trzeba zapytać mniejszości.
      4. Zero dokładnie zero rozrywki.
      5. Program mozna kupić (zasponsorować) za flaszkę jak nigdzie indziej:)
    • Gość: Anfernee Re: TVP3 Bialystok IP: *.iig.pl / *.iig.pl 08.06.04, 23:11
      Do tego co dopisali poprzednicy dodam jeszcze jedno - za mało sportu.
      Raz w tygodniu półgodzinny magazyn, telegazeta kulawa jak cholera (poślizgi w
      zamieszczaniu wyników rzędu 12 godzin).
      Ale z drugiej strony co się dziwić - prawie każdy z redaktorów sportowych ma
      własny biznes, a to co robi w TVB to tylko dodatek. Szkoda tylko, że nie widzą
      tego ci, co im płacą ...
      • Gość: Arturro Re: TVP3 Bialystok IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.06.04, 00:01
        jak to mowia o tej telewizji.. tv batyskaf ..?? tv bialorus..?? 3/4 wiadomosci
        to pierdzielenie o starych babkach wsiowych wyplatajacych grzywe koniom lub
        ubijajacych ser. Temat tygodnia na poziomie babki ziemniaczanej.
    • Gość: naja Re: TVP3 Bialystok IP: *.dz.euro-net.pl 09.06.04, 10:45
      Nie widzialam specjalnie, jakie tam sa programy dla mniejszosci, chyba jeden
      tylko blok jakis, i to w niedziele rano. nie wiem kto to oglada.
      sama bym chetnie obejrzala cos wiecej,ale chyba tylko ludze "z Polski
      centralnej" wciaz podkreslaja istnienie tych programow, ja ich nie zauwazam.
      • Gość: wołodia Re: TVP3 Bialystok IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 11:36
        Specjalnie nie widziałaś, bowiem są to programy nie dla mniejszości, ale
        programy mniejszości (vide "lista płac po każdym proogramie czy reportażu
        tvB...)
    • Gość: widz Re: TVP3 Bialystok IP: *.iig.pl / *.iig.pl 09.06.04, 11:36
      Nasza TVP3 ma fobię na punkcie kryptoreklamy. Tak sie boją, żeby przypadkiem
      czegoś nie zareklamować, że np. w informatorze kulturalnym prędzej zamieszczą
      informację o konkursie piosenki przedszkolnej w przedszkolu nrxxx, niż o
      koncercie odbywającym się w jakimś pubie...
      Podobnie nasze wiadomości, czyli Obiektyw. Zwróć uwagę, że w każdym w zasadzie
      wydaniu (może ja tak tylko trafiam...) pojawiają się chóry gospodyń wiejskich i
      wyrób drewnianych łyżek, tak jakby to było wszystko co się tu ciekawego
      dzieje...
    • e-tron Re: TVP3 Bialystok - to CEPELIADA 09.06.04, 12:10
      TV B-stok to jedna wielka CEPELIA
      • e-tron Re: TVP3 Bialystok - to CEPELIADA 09.06.04, 12:11
        przepraszam, jeśli obraziłem Cepelię
    • Gość: aaa Re: TVP3 Bialystok IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.06.04, 16:14
      no własnie, to fajnie się ogląda raz na jakiś czas, ale ile można podziwiać
      babcie w chustach śpiewajace polskie lub białoruskie pieśni, ewentualnie
      robiące coś (pająki, kilimy....) z okazji takich czy innych świąt. Programów
      żadnych poza obiektywem nie dam rady oglądać bo są po prostu nudne
      (odzwierciedlają w 200% misyjny charakter TVP), a w samym obiektywie przeważaja
      info o bocianach, zubrach, festiwalach piosenki jakiejśtam i pokazują dziury
      zabite dechami i śpiewające babcie w ludowych strojach. Z niezrozumiałych
      przyczyn nikt nie potrafi albo nie chce temu programowi nadać tzw. bigla,
      trochę tempa, info o rzeczywistych problemach regionu, przekretach, których tu
      pewnie nie brakuje a wszyscy dziwnie milczą na ten temat.
      Dla celów ankietowych informuję, że mam miedzy 20 a 30 lat i wykształcenie
      solidne.
      Pozdrawiam
      • spec5150 Re: TVP3 Bialystok 09.06.04, 16:41
        Gość portalu: aaa napisał(a):

> Dla celów ankietowych informuję, że mam miedzy 20 a 30 lat i wykształcenie
        > solidne.

to dobre wykształcenie. ja skończyłem studia jeszcze wyższe ;)
        • Gość: aaa Re: TVP3 Bialystok IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.06.04, 16:44
          ja też:) i uważam że to solidne wykształcenie. A ty?
          • spec5150 Re: TVP3 Bialystok 09.06.04, 16:59
            Gość portalu: aaa napisał(a):

> ja też:) i uważam że to solidne wykształcenie. A ty?

cieszę się, że skończyłem studia. "solidne wykształcenie" rajcuje przede
            wszystkim mnie samego. w ogłoszeniach, które przeglądam od jakiegoś czasu widzę
            "wymagane wyższe wykształcenie lub ekwiwalent w doświadczeniu", także chyba dla
            potencjalnego pracodawcy już to chyba nie znaczy aż tak dużo.
            • Gość: aaa Re: TVP3 Bialystok IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.06.04, 17:09
              niedawno chyba skończyłeś studia:) dla potencjalnego pracodawcy znaczy niewiele
              chyba, że masz odpowiednie układy już na wstępie. wtedy, owszem wykształcenie
              jest mile widziane. Pozostaje tylko mieć nadzieję że coś zmieni się w tym
              kierunku. I że absolwenci wyższych uczelni nie będą naginać w byle jakiej
              robocie za 800 zł netto. Przy okazji: jestem kobietą, wodą , ogniem, burzą....
      • Gość: naja Re: TVP3 Bialystok IP: *.dz.euro-net.pl 09.06.04, 18:47
        Wydaje mi sie, ze raczej poczekamy na taka telewizje, jak mowisz "z biglem".
        Mam wrazenie, iz brakuje odwagi naszym tutejszym dziennikarzom, a moze po
        prostu za duzo wokol ich ukladow.Rozumiem to nawet, kazdy chce pracowac i
        raczej nie podskakuje.A tych "cepeliad" bym nie likwidowała. Niech bedzie taka
        kultura mniejszosci w tej telewizji, tylko może jeszcze cos jeszcze o tych
        mniejszosciach. Młodych nie ma wsrod bialorusinow, czy ukraincow na Podlasiu?
    • Gość: darek dyrekcja TVB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:28
      Szefowie TVB to wiecznie sie po sądach ciągają był juz pijak złodziej teraz
      mamy odgrzewanego komucha dodać do tego 7 zwiazków zawodowych z lewusami
      przewodniczącymi i juz widac że w takim tyglu nie da sie normalnie pracować no
      chyba że cie posuwa wydawca jak panią ........
      • Gość: TV Re: dyrekcja TVB IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 09.06.04, 20:18
        że Cię wywalili (tak tak nie jesteś anonimowy) to teraz plujesz na firmę
    • Gość: magda zet Re: TVP3 Bialystok IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.06.04, 09:23
      Hmm...Troche mnie zaskakuje to co piszecie,ale moze dlatego,ze ja mam troche
      inny punkt widzenia. Mnie te Wasze baby wyplatajace koniom grzywy strasznie
      ciesza. To o wiele lepsze niz kolejny program w stylu "Uwaga" czy "Ekspres
      reporterow". To mi sie wlasnie wydaje fajne w Waszej tv,ze nie ugania sie za
      tania (w gruncie rzeczy)sensacja. A z ta cepeliada to niestety problem. Duza
      jest pokusa zeby to co ludowe przedstawiac idac na latwizne - ludowe zespoly w
      ludowych strojach, odgrzewane piesni i obrzedy. Wydaje mi sie,ze to jest w
      ogole problem dzisiejszej kultury-ta nieumiejetnosc jakiegos sensownego i
      uczciwego podejcia do tego tematu.
      Chociaz moze faktycznie jako forum jakiejs spolecznej debaty TVBialystok sie
      chyba nie sprawdza.Moze dla mnie jest interesujaca przez swoja innosc -moj
      osrodek jest zupelnie inny. I na tym chyba polega idea osrodkow regionalnych:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka