Dodaj do ulubionych

Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwam

11.03.12, 19:43
"Chcemy przypomnieć, że zdecydowaną większość Polaków stanowią katolicy. Polityczna decyzja nie ma prawa pozbawiać nas możliwości oglądania telewizji krzewiącej wartości naszej wiary. Czujemy się dyskryminowani w naszym kraju! - czytamy w odezwie do mieszkańców członków Solidarni 2010."

doskonale rozumiem oburzenie. wiara bez telewizji? jawna dyskryminacja katolików w Polsce!

Obserwuj wątek
    • Gość: Gośćio Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.elpos.net 11.03.12, 21:14
      Brak programów, audycji mniejszości narodowych i religijnych w TV i radio ?
      Jawna dyskryminacja mniejszości
      • ewalongoria Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 11.03.12, 21:23
        Ciągle, gdy włączam tv, a zdarza mi się to bardzo rzadko, natrafiam na programy a to mniejszości białoruskiej, a to litewskiej, a to ukraińskiej. O jakiej dyskryminacji mniejszości tu więc mowa? Katolicy w Polsce podobno stanowią większość. Więc.......?

Gość portalu: Gośćio napisał(a):

> Brak programów, audycji mniejszości narodowych i religijnych w TV i radio ?
        > Jawna dyskryminacja mniejszości
        • Gość: fan Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 21:35
          A ja w niedzielne południe nie mogę z abonamentowe jedynki korzystać bo lecą jakieś takie kościelne programy.... Na TVP Białystok też regularnie widzę czarne sukienki. O wiem czego nie ma! Żydów nie ma, a podobno tylu ich w Polsce żyje.
          Weź ty longoria zastanów się co piszesz.
          • 141288bs Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 15.03.12, 18:50
            Masz wybiorczy wzrok,tak jak kazdy troll.
        • Gość: Cośćio Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.elpos.net 11.03.12, 21:47
          Ty może nie natrafiasz a ja codziennie natrafiam a spróbuj zlikwidować to zaraz będzie lament o dyskryminacji ?
          Czyli mniejszość ma większe prawa niż większość
          • Gość: lucjusz_lulejko Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 11.03.12, 23:06
            Szan-Panie red. Koronkiewicz,
            Lubie pana. Ale napewno nie wtedy gdy jest pan sarkastyczny udajac madrale co to chce uzurpowac sobie prawo pouczania innych.
            Czy wiara moze byc czy tez nie, bez telewizji, to akurat nie panu o tym decydowac.
            I pan w swoim tanim sarkazmie zapedzil sie tym samym bez pomocy innych w kozi rog. I ja, tym razem pana nie bede stamtad wyciagac za uszy.
            Widzi pan, rzecz sie ma cala by decyzja jednego, silnego obecnie w Polsce politycznie, lobby, nie zamykala dojscia do telewizji cyfrowej wszystkim innym, spoza tego lobby kolesiow.
          • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 08:31
            A to mniejszości mają swoją osobną telewizję? Jaką? Możesz mi udzielić informacji? I czy ty publicznej telewizji nie oglądasz, skoro nie wiesz, że są tam programy o tematyce religijnej łącznie z transmisjami katolickich nabożeństw?
            • Gość: Gośćio Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.elpos.net 12.03.12, 09:06
              "Brak programów, audycji mniejszości narodowych i religijnych w TV i radio ?
              Jawna dyskryminacja mniejszości"

Najpierw przeczytaj co napisałem później odpowiadaj :)

Ps Nikt nie broni mniejszości tworzyć własnej telewizji oby tylko było finansowane z własnych datków :) Nie tak jak Radio Racja
              • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:41
                Audycje katolickie jak najbardziej są finansowane ze środków publicznych. A może nie? To gdzie jest ta własna telewizja mniejszości?
                • Gość: Gośćio Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.elpos.net 12.03.12, 11:28
                  Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedz bo jak się okazuje nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :D
                  Wskaż mi słowo gdzie napisałem Telewizja mniejszościowa a Ci odpowiem na Twe pytanie :)
                  Zwłaszcza wskaż mi Audycje i programy w TV publicznej które nie są finansowane z publicznej kasy :)

Puk puk obudz się kolego Tu ziemia
                  Każdy ma prawo założyć własną telewizje oby tylko ją finansowali widzowie i słuchacze :)

Kolega Stachu pewnie by chciał aby tylko działała telewizja publiczna i aby każdy płacił abonament za ten chłam co teraz mamy Stachu pewnie by chciał aby tylko jedna telewizja była w Rzeczpospolitej Polskiej Już nie długo będzi enam bardzo blisko do Białorusi :(
                  • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 06:22
                    Nieobecność telewizji Trwam na multipleksie nie oznacza żadnej Białorusi. Nikt tej telewizji nie zamyka, dostęp do niej jest łatwy i powszechny. Nie jest to zresztą jedyny dostępny kanał religijny. To po pierwsze. Po drugie płacenie abonamentu radiowo-telewizyjnego jest póki co obowiązkiem prawnym. Po trzecie- cokolwiek przykro czytać, gdy ktoś pisze, że katolickie programy w telewizji to chłam. Transmisje mszy też? Choć w sumie zgadzam się z opinią, że seriale typu "Plebania" albo "Ojciec Mateusz" to nie jest mistrzostwo świata.
            • 141288bs Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 15.03.12, 18:55
              Gość portalu: stach.konwa napisał(a):

> A to mniejszości mają swoją osobną telewizję? Jaką? Możesz mi udzielić informac
              > ji? I czy ty publicznej telewizji nie oglądasz, skoro nie wiesz, że są tam prog
              > ramy o tematyce religijnej łącznie z transmisjami katolickich nabożeństw?
              ------------------------
              zapomniales napisac,ze przez siedem dni w tygodniu i 12 godzin na dobe.
              • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 21:33
                > zapomniales napisac,ze przez siedem dni w tygodniu i 12 godzin na dobe.
                ----------------
                Ty chyba telewizję trwam oglądasz, a nie publiczną, proporcje ci sie pomyliły.
                • 141288bs Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 18.03.12, 11:36
                  Twoje BMI wciaz jest w normie.
                  • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 18:48
                    Moje BMI jest trochę nie w normie. Muszę się odchudzić.
    • ogabignac Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwam 11.03.12, 23:17
      Fajnie bedzie popatrzec na zbiorowe lizanie Rydzowego rewersu.
      • Gość: normalny Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.bialystok.vectranet.pl 12.03.12, 00:17
        a dlaczego wszyscy innikolesie z kasa maja dostep, jak ktos nie chce niech nie oglada, ale demokracja polega na tym ze kazdy ma prawo wyboru ,
    • azp11 Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 11.03.12, 23:49
      Oczywiście, V kolumnie nie podoba się to.
      • Gość: w.koronkiewicz Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.tel.tkb.net.pl 12.03.12, 07:12
        lulejko napisał:
        "Szan-Panie red. Koronkiewicz,
        Lubie pana. Ale napewno nie wtedy gdy jest pan sarkastyczny udajac madrale co to chce uzurpowac sobie prawo pouczania innych."

Ja też Pana bardzo lubię. I nie wiem dlaczego zarzuca mi Pan sarkazm. Podobnie jak organizatorzy marszu uważam, że krzewienie wiary katolickiej w Polsce bez dostępu do telewizji Trwam jest jawną dyskryminacją katolików. Jak krzewić to najlepiej telewizorem. Gdzie tu sarkazm?
        • Gość: Fan Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:54
          KK walczy o TV bo gdzie będzie mógł płatną reklamę puszczać? A walka o multipleks to typowa walka o tenże rynek reklamowy. Kościół z praktycznie każdego białostockiego i nie tylko, okna widać, więc kto chce ten trafi. Po wyłączeniu sygnału analogowego Trwam dalej będzie nadawała z satelity i w kablówkach. Nie ma jej dzisiaj na multipleksie i nic takiego się nie dzieje. Ile kosztują podatnika audycje katolickie w regionalnej i ogólnopolskiej TV to pewnie się dowiemy dopiero od jakiegoś posła od Palikota. Wyjdzie też wtedy na wierzch kłamstwo jakoby kościół był odcinany od mediów.
    • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:57
      Jan Pospieszalski jedynym niezależnym dziennikarzem w kraju? Gruba przesada.
      • Gość: fan Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 10:02
        On niezależnie jak się mają fakty zawsze przekazuje informacje z "pierwszej" ręki. Tak jak to zrobił ostatnio.
        • Gość: stach.konwa Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 10:04
          Nie chcę oceniać działalności pana Pospieszalskiego, zwracam jedynie uwagę, że tzw. niezależnych dziennikarzy jest znacznie więcej.
          • Gość: w.koronkiewicz Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.tel.tkb.net.pl 12.03.12, 10:19
            A ja Wam mówię psie syny, że Pospieszalski dziennikarz w kraju jedyny!

• jerzyk.eu Czyją telewizją jest Telewizja Trwam ? 12.03.12, 13:00
      Może głupie pytanie ale jednak. Czy właścielem tej telewizji jest kościół katolicki reprezentowany przez episkopat czy też jest to przedsięwzięcie prywatne ?
      • Gość: fan Re: Czyją telewizją jest Telewizja Trwam ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 15:16
        Właścicielem jest fundacja Króla i Rydzyka. Ma wspierać KK w głoszeniu Dobrej Nowiny. Trochę kopią w ziemi, trochę zajmują się telefonią komórkową, nielegalnymi zbiórkami pieniędzy, trochę edukacją, ale najwięcej to radio i TV.
        • Gość: Andrzej Re: Czyją telewizją jest Telewizja Trwam ? IP: 2.25.93.* 12.03.12, 19:27
          fan to juz skoncz mysl do konca,ze wlascicielem pozostalych stacji telewizyjnych w Polsce jest synagoga zydowska.
          • Gość: fan Re: Czyją telewizją jest Telewizja Trwam ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 21:21
            Jerzyk pytał o trwam, ale zapomniałem jeszcze o Naszym Dzienniku i o tym, że ostatnie sprawozdanie w KRS fundacja ma z 2006 roku. Zysk podawany nieoficjalnie za 2010 to jakieś 3,5 grubej bańki gdy wymagania na multipleks to chyba 7. Aha, fundacja pożyczyła od innych 70 grubych baniek(pożyczka odroczona), stąd pewnie obawy żeby im dawać częstotliwości. Generalnie ta działalność ma tyle wspólnego z krzewieniem wiary katolickiej co nawracanie na muzułmanizm poprzez sprzedawanie kebaba na ulicy.
            • bratanek2012 Jedni pozyczaja a inni kradna zerujac na ......... 12.03.12, 22:15
              www.dailymotion.com/video/xap2m5_yydowski-antypolonizm-przedsiybiors_news
            • jerzyk.eu Re: Czyją telewizją jest Telewizja Trwam ? 14.03.12, 07:30
              Czy fundację można zlikwidować i co wówczas dzieje się z jej majątkiem ?
    • Gość: er Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: *.internetia.net.pl 12.03.12, 22:56
      [img]https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/70000/70218/155x220.jpg[/img]
    • patr.yk28 Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 13.03.12, 01:43
      stopsyjonizmowi.wordpress.com/dowolny-temat/
      • w.koronkiewicz Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 13.03.12, 07:31
        "Mając kontrolę nad duchem i umysłem narodu, jest łatwo zdecydować, jakie opinie będą modne a jakie nie, jakie poprawne a jakie nie do pomyślenia, itd. W konsekwencji można przekształcić utrwalone mity narodowe w taki sposób, aby służyły one wyłącznie celom żydowskim. Następnie zatruwa się umysły dzieci, obracając je przeciwko ich własnym rodzicom i narodowej rodzinie."

I proszę to sobie zapamiętać! Kontrola nad duchem i umysłem narodu jest w telewizorze!!!
        • lechowski53 Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa 14.03.12, 10:59
          Co ma wspólnego kontrola z prawem do dostępu?
    • bratanek2012 Lista smierc i 14.03.12, 16:35
      Tajemnicza śmierć
      194
      piwo
      Kasztan1 @ 2012-03-08, 02:30
      - Jarosław Ziętara - dziennikarz śledczy, badał afery gospodarcze, wytropił aferę w PKS Śrem. Zamordowany 1 września 1992. Dopuszczono się na szczeblu kierownictwa MSW i UOP zacierania śladów prowadzących do służb specjalnych.

- Janusz Zaporowski - dyrektor Biura Informacyjnego Kancelarii Sejmu - zmarł 07.10.1991.
      W przeciągu kilku miesięcy od wypadku zmarł zarówno kierowca Lancii, jak i policjanci, którzy jako pierwsi przybyli na miejsce wypadku.

- Michał Falzmann - kontroler NIK-u, badający sprawę FOZZ - umiera "na serce" 18.07.1991 r.

- Walerian Pańko - Prezes NIK i szef Felzmanna - ginie wkrótce po nim w tajemniczym wypadku samochodowym 7.10.1991 r
      Z jego sejfu zniknęły ważne dokumenty w sprawie FOZZ. Śledztwo wykazało że samochód rozpadł się w wyniku wybuchu bomby umieszczonej pod autem. Jednak trzej policjanci, którzy jako pierwsi byli na miejscu wypadku, utonęli kilka miesięcy później podczas weekendowego wypoczynku (wszyscy trzej świetnie pływali). Oficjalnie podano że śmierć Pańki była wynikiem nieszczęśliwego wypadku.
      Jego kierowca został... skazany na więzienie i wkrótce... również zmarł.

- W 1991r. roku został zastrzelony Andrzej Struglik - były oficer kontrwywiadu wojskowego PRL, który pracował w firmie handlującej bronią. Struglik chciał się zwolnić, gdy kazano mu nielegalnie sprzedawać broń do innych krajów.

- Piotr Jaroszewicz - premier PRL - zamordowany 01.09.1992 r, wraz z żoną.

- Jacek Sz.- oskarżony w sprawie FOZZ - umarł w 1993r.

- W 1997 roku w tajemniczym wypadku zginął były poseł Tadeusz Kowalczyk, który dużo wiedział o związkach polityków i mafii.

- Marek Papała - Komendant Główny Policji - zamordowany 25.06.1998 r.

- Ireneusz Sekuła - poseł na Sejm - samobójstwo, 3-krotnie strzelił sobie w brzuch 29.04.2000 r.

- Jacek Dębski - polityk, były minister sportu - zamordowany 12.04.2001 r.

- W 2001 roku zamordowany został Stanisław Faltynowski - kelner z hotelu, w którym spotykali się członkowie mafii paliwowej z prokuratorami, politykami i oficerami służb. Oficjalnie jego śmierć uznano za samobójstwo.

- w lutym 2002 roku, zamordowany został Zdzisław Majka - drugi kluczowy świadek w sprawie mafii paliwowej. Jego zgon również uznano za samobójstwo, a syna który zabiegał o sekcję zwłok i rzetelne śledztwo, wsadzono na 3 miesiące do aresztu.

- Marek Karp - był założycielem Ośrodka Studiów Wschodnich, który zajmował się analizami sytuacji politycznej i ekonomicznej w krajach byłego bloku sowieckiego.
      "Oni za mną chodzą, śledzą mnie nawet tutaj, w szpitalu, ja stąd nie wyjdę żywy, za dużo wiem o wszystkim" ? mówił do swojego przyjaciela Stanisława Nowakowskiego Marek Karp na kilka dni przed śmiercią.
      Dyrektor Ośrodka Studiów Wschodnich leczył się z urazów po wypadku samochodowym, który wydarzył się 28 sierpnia 2004r. w pobliżu Białej Podlaskiej. Trafił do szpitala, gdzie według oficjalnej wersji "zmarł z powodu powikłań powypadkowych". Prokuratura sprawę umorzyła, lecz prawdziwych okoliczności wypadku nie zostały wyjaśnione do dziś.Przed śmiercią badał sprawę przejmowania polskiego sektora energetycznego przez rosyjskie spółki kontrolowane przez KGB i GRU. Podobno była to zaplanowana i zrealizowana w najdrobniejszych szczegółach egzekucja, dokonana dla zabezpieczenia paliwowych i energetycznych interesów rosyjskich służb specjalnych.

- Daniel Podrzycki - kandydat na prezydenta w 2005r. Zmarł podczas kampanii wyborczej w wyniku obrażeń odniesionych w wypadku drogowym. W latach 90. współpracował z gen. Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem, W 1997 wraz z Andrzejem Lepperem, Wł. Bojarskim i W. Michałowskim podpisał zawiadomienie do prokuratury w związku z nadużyciami podczas podpisywania kontraktu na budowę Rurociągu Jamalskiego.

- Podpułkownik Barbara P. - popełniła samobójstwo 19.01.2009 r, powiesiła się w swoim domku letniskowym korzystając z nieobecności męża.
      W delegaturze spekuluje się, że przyczyną mógł być mobbing ze strony szefostwa ABW.
      Samobójstwo Barbary P. nie jest pierwszą taką tragedią związaną z ABW. W kwietniu 2008 r. w Garwolinie powiesił się sędzia, któremu ABW przeszukało biuro, podejrzewając go o korupcję.

- Chorąży Stefan Zielonka - szyfrant w kancelarii premiera, lat. Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał dostęp do najściślejszych danych, m.in. wiadomości nadawanych z placówek zagranicznych do centrali.
      Zaginął 13 kwietnia 2009, Wywiad nie przekazał informacji o zaginięciu Zielonki ani do prokuratury wojskowej, ani do żandarmerii, o zaginięciu powiadomiono po 2 dniach. Utopiony, zwłoki znaleziono 27 kwietnia 2010 przy brzegu Wisły. Zgniło niemal doszczętnie wszystko, ale wyciągi z banków pozostały nienaruszone,bo znajdowały się w wodoszczelnej teczce, żeby policjantom ułatwić identyfikację (?). Przyczyny śmierci Stefana Zielonki nie zostały ustalone, a prokuratura nie potwierdziła, że żołnierz popełnił samobójstwo.

- Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. "Zmarł" 31.03.2010r.

- p Mieczysław Cieślar, "zginął w wypadku samochodowym" dokładnie 18.04.2010 r, miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A.Plicha.

- Grzegorz Michniewicz - Dyr.Gen.Kancelarii Premiera Tuska, a wcześniej czł. Rady Nadzorczej PKN Orlen, zaufana osoba Donalda Tuska i Tomasza Arabskiego. Natychmiast po śmierci Michniewicza znikła z internetu większość wiadomości i artykułów związanych z osobą samobójcy. Chyba musiał odkryć coś wyjątkowo przerażającego.
      Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym.
      Pan Michniewicz powiesił się, choć jeszcze tego dnia cieszył się z rychłego spotkania z rodziną w Boże Narodzenie.
      To był 23 grudnia, tuż przed Wigilią. Czy czas Świąt Bożego Narodzenia to okres podatny na samobójstwa?
      W śledztwie nie sprawdzono bilingów rozmów Michniewicza. Lekarz dokonujący sekcji zwłok nie określił nawet godziny zgonu Michniewicza, zaś prokuratura nie odtworzyła przebiegu ostatnich godzin z życia rzekomego samobójcy. Prokurator uznał, że nie doszło do ingerencji osób trzecich, a śledztwo szybko zakończono.

- Krzysztof Knyż - operator Faktów, pracował z W. Baterem (tym, który pierwszego dnia podał poprawną godzinę katastrofy Tu-154, co media odkryły po 10 dniach). Zmarł w Moskwie na sepsę 2 czerwca 2010r.Śmierć całkiem przemilczana.

- Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska.

- Dariusz Ratajczak - dr historii, autor tematów niebezpiecznych, zbioru esejów historyczno-politycznych skazany za kłamstwo oświęcimskie. 11 czerwca 2010 znaleziono jego zwłoki w zaparkowanym samochodzie pod Centrum Handlowym Karolinka w Opolu, w którym mogły przeleżeć wg śledczych kilka dni, sekcja zwłok wykazała, że zmarł w wyniku zatrucia alkoholem.

- Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101.
      Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko.
      Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

- Dr Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - "zmarł" w maju 2011 r.

- Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo.

- 12 czerwca 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynar
    • Gość: Andrzej Re: Przez Białystok przemaszerują obrońcy TV Trwa IP: 2.25.93.* 14.03.12, 16:40
      warszawskipis.pl/
    • Gość: Andrzej Edelman M. IP: 2.25.93.* 14.03.12, 16:45
      whitewolf-pl.blogspot.com/2009/12/tajemnice-edelmana.html
    • azp11 Przemaszerowali 18.03.12, 19:52

fotoforum.gazeta.pl/a/65196.html
      • Gość: lucjusz_lulejko Re: Przemaszerowali IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 18.03.12, 21:02

- No to mielismy calkiem niezla manifestacje.
        Manifestacje pokazujaca co wiekszosc Polakow mysli o partii, ktora probuje walczyc z religia katolicka.
        Partii sekularystycznej przygotowujacej grunt dla przejecia takze i Polski przez Islam, wzorem Francji i Anglii.
        To Bialostoczanie swoim marszem i ta dziewczyna na zdjeciu z podniesiona piescia, mowia nie-polskim mediom i ich nie-polskim interesom: No Pasaran! (Nie przejdziecie!).
        By glowny udzialowiec na polskim rynku medialnym, pan Axel Springer, nie ustawial regul gry w Polsce komu laskawca pozwoli skorzystac z waskiego spectrum nadawania TV cyfrowej.
        Pan Axel Springer byl laskaw pokazac swoje prawdziwe oblicze gdy w swoim super-sztandarowcu, niemieckim "Bild'zie", pol roku temu, pozwolil na artykul, ze to nie Niemcy budowali Obozy Koncentracyjne podczas Drugiej Wojny Swiatowej lecz ci "obrzydliwi Polacy" (sic!).
        No pasaran! - piatej kolumnie!
        • wwredny Re: Przemaszerowali 18.03.12, 21:20
          Gość portalu: lucjusz_lulejko napisał(a):

> Manifestacje pokazujaca co wiekszosc Polakow mysli o partii, ktora probuje walc
          > zyc z religia katolicka.
          Kiedys byl komunizm, teraz PO - wy macie manie oblezonej twierdzy, musicie miec kogos "kto chce was zniszczyc", inaczej nie potraficie zyc.

> Partii sekularystycznej przygotowujacej grunt dla przejecia takze i Polski prze
          > z Islam...
          hahahahahahahahaha
          • Gość: fan Re: Przemaszerowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 22:37
            Katolików niby 95%. Miasto prawie 300 tysięcy. Niech będzie że połowa to katolicy. To ze 150 tysięcy przyszło tylko 6? Chyba wierni z jednej tylko parafii przyszli w kolejkę po TV? Jakieś małe te poparcie.
            • Gość: lucjusz_lulejko Re: Przemaszerowali IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 18.03.12, 22:53

Nie tylko, ze dales sie juz poznac jako zazarty aktywista po-komunistycznych, antykoscielnych, bojowek pod "piekna" egida bijacego niegdys serca PZPR czyli ZOMO, to do tego jestes zupelnym tumanem w rozeznaniu prawidel socjologii spolecznej.
              To jak takis "matematyk" to moze bys upublicznil ten swoj swoj przelicznik stosunku ilosci mieszkancow do tych, dajacych swiadectwo w publicznych wystapieniach?
              No jaka masz przekladnie?
              I na czym ja opierasz?
              Czyzby na tym ile kotow spotkasz tego dnia swojej drodze?
              • Gość: fan Re: Przemaszerowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 23:06
                Lucek łachu. Gdyby PKS-y jeździły w niedzielę to pewnie przyjezdnych byłoby ze dwa razy więcej niż miejscowych. Jeśli należy się katolikom multipleks i księża namawiali do uczestnictwa w manifestacji to gdzie k... jest ten odzew??? I skończ pierd..ć o swoim komuszym dzieciństwie bo cyfrowych sygnałów wtedy nie było, a obrazić mnie w ten sposób nie możesz. Śpij w spokoju.
            • azp11 Re: Przemaszerowali 18.03.12, 23:21
              Kiedy podczas kampanii przedwyborczej zjawił się tu Sikorski szukając łatwowiernych, którzy zagłosowaliby na PO, swoją obecnością wsparło go kilkudziesięciu zwolenników i gdyby nie kibice Jagiellonii, cała akcja pozostałaby bez echa. Poparcie dla TV Trwam swoją obecnością na marszu wyraziło sto razy więcej mieszkańców Białegostoku. Kto potrafi myśleć, ten nie powie, że poparcie było małe.
              Twoje wyliczenia są dość poprawne, jednak wnioski nieprzemyślane. Kto powiedział, że każdy kto popiera ideę tego marszu, miał w nim fizycznie uczestniczyć? Czy z faktu, że nie było widać żadnej osoby prezentującej odmienne poglądy, wyciągniesz wniosek, że wszyscy kochają o. Rydzyka? Czy potrafisz podać przykład jakiejkolwiek innej manifestacji w naszym mieście, która zgromadziłaby tylu uczestników?
              • Gość: fan Re: Przemaszerowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 23:38
                I tu dochodzimy do sedna. Nie zastanowiło cię, że być może ta multipleskowa histeria Rydzyka nie udzieliła się wszystkim wierzącym? Jak widzę wolisz raczej swoje rozwiązanie tej zagadki bo bardziej pasuje do twoich teorii.
                • Gość: lucjusz_lulejko Re: Przemaszerowali IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 19.03.12, 04:06
                  Nie dosc, ze anty-polski to dodatkowo i zalgany do cna.
                  Pindoli cos o "multipieskowej histerii Rydzyka" (cokolwiek to ma znaczyc), a jednoczesnie slepy i gluchy na rozgrabianie tego niewielkiego spectrum TV cyfrowej przez podstawionych handlarzy drobnica. Handelesu, za ktorym stoja panowie Axel Springer, Michnik & Consortes.
                  "Wredny", "fan" i pomniejsi naszczekiwacze chca osmieszyc jedyna grupe spoleczna, ktora chce miec swoja, niezalezna, polska TV.
                  A, ktora nie chce dac sie wodzic na pasku przezutych teorii, ktore koniec koncow obracaja sie w zysk, wymienionych uprzednio, dziwnie ubranych panow.
                  Roznym popaprancom typu "wrednych", "fanow" jak widac wcale nie przeszkadza zgraja po-komunistycznych oszustow co to jeszcze za czasow Millera "wynegocjowala" u Rosjan najwyzsze stawki za rope i gaz ze wszystkich innych krajow europejskich.
                  Popaprancom gnojkowym nawet powieka pewnie nie drgnela gdy po przekazaniu przez Tuska calej procedury wyjasniania tragedii smolenskiej - Rosjanom, tamci przekazali swiatu swoje slynne opowiesci z radia Jerewan: To Polacy sa winni gdyz wszyscy tam byli spici zas glownodowodzacy silami powietrznymi Polski gen. Blasik, zapity w sztok, wydawal rozkazy w kokpicie.
                  Nikt, ale to nikt z rzadu Tuska, nie przeslal dyplomatycznej odpowiedzi tym rosyjskim kalumniom, zadnego nawet najprostszego aide me`moire. Nawet po tem jak za prywatne pieniadze rodzin stwierdzono ponad wszelka watpliwosc, iz znalezione cialo generala poprostu znajdowalo sie w zupelnie innej czesci samolotu.
                  I tak moznaby wyliczac jeden za drugim, kolejne zalgane fakty, ktore niczym czarne laty, przykleja sie sie na plecy Polakom.
                  Jakos kuzwa nie widac ani pracy reporterskiej ani tematow o ktorych sie mowi na ulicy?
                  I jaka tu role pelnia owe preferowane przez PO stacje, ktore "z biegu" dostaja owe licencje?
                  Polska - mlekiem i miodem splywajaca?
                  Dosc zaklamania!
                  • Gość: strynek "Ojciec Tadeusz Rydzyk to syn Matki Boskiej ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 05:15
                    "Ojciec Tadeusz Rydzyk to syn Matki Boskiej -urodzony w jej świeto"
                  • Gość: fan Re: Przemaszerowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 10:10
                    Ja widzę Lucek-ziutek wszarzu że aż przebierasz nóżkami, aby rzucić kamieniem, ale masz k...za daleko pieprzo...y emigrancie. Wbij se do zakutego łba, że rydzykowa histeria udzieliła się wąskiej grupie osób przez nakręconych księżulków, często kłamiących w żywe oczy podczas mszy. Ci biedacy myślą od kilku miesięcy, że sygnał zniknie całkiem i nie będzie nic. Tak byli i są informowani podczas zbierania podpisów i takie idiotyzmy noszą na swoich transparentach podczas manifestacji. Z jednej strony ich szkoda z drugiej nie za bardzo bo byłoby nudno na tym świecie, gdyby nie tacy manipulatorzy jak rydzyk z królem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka