Dodaj do ulubionych

Bialostockie Idy Marcowe

25.03.12, 23:08
Wzorem bardzo starych a cyklicznych obrzedow z czasow imperium rzymskiego kiedy to w Marcu (starorzymski, miesiac Marsa), zaznaczano pelnie ksiezyca pokazami fajerwerkow, GW, uparlo sie by rownie cyklicznie chlostac Bialostoczan za "antysemityzm".
Ot tak, na wszelki wypadek.
Niech gnojki wiedza kim tak naprawde sa...
Oto, w jednym tylko miesiacu - Jedwabne, Szczuczyn, Wysokie Mazowieckie.
W dwoch wypadkach poszlo o kamienie, tj., zamalowane kamienie a to pomnika a to kirkutu, zas w jednym - Szczuczynie ot tak, ni z gruszki ni z pietruszki, wyciagnieto jakas niedokonczona a calkowicie rozpaprana sprawe z czasow wojny i lubudu(!), tym czyms, po glowie.
Nie, nie jestem na tyle zadufanym w sobie by uwazac siebie za chodzacego swietego
Kudy mi tam!
Ale, tez nie lubie by mi ktos, ni stad ni zowad, zaczynal oskarzac o warcholstwo i kupe innych paskudnych cech.
Nie lubie, chocby dlatego, ze bedac globetrotterem, nigdzie jeszcze nie spotkalem na kuli ziemskiej miejsca gdzie zamiast ludzi zyja anioly. I tak jak w Polsce musialem sie jakos sam wylizac z rozstrzaskanej o moja glowe butelki, tak i w innych miejscach na swiecie musialem przezyc straszliwy lomot za to, ze jestem bialy albo jeszcze gdzie indziej za to, ze jestem Chrzescijaninem.
Przezylem, Bogu dzieki.
I tak moglbym sie licytowac z dziennikarzami dyzurnymi od holokaustu w lokalnej GW. Licytowac o to ich wypuszczanie w maliny ludzi zajetych swoimi biezacymi sprawami i o to ciagle obmawianie "wiecie co wy wszyscy jestescie quoootasy bo takze na ziemi polskiej, Wehrmacht, ktory zawojowal Polske, urzadzil swoje przedsiebiorstwa panstwowe (Niemieckie!), do przerabiania ludzi na mydlo".
To ja sie pytam ustawiaczy tematow dla koncernu GW, dlaczego chcecie mnie bic za cos dzis, co sie dzialo na tym terenie przed trzema pokoleniami?
Co ja mam z tym wspolnego?
I dalej; dlaczego ci redaktorzy nie pisza wedle regul prawa obowiazujacego w Polsce?
Dlaczego oskarzaja mieszkancow miasta badz regionu "in toto"? A nie wyjatkow, bandytow, rozbojnikow?
Przeciez nikt ich dotad nie zlapal za reke! To dlaczego oskarza sie obywateli za kilkoro wyrzutkow? Jak smiecie pisarczyki!
Bardzo niedawno na cmentarzu prawoslawnym w Supraslu zdewastowano ponad setke grobowcow. Jeszcze w zeszlym tygodniu na cmentarzu Farnym ogolocono kilkanascie grobowcow z rzezb metalowych bedacych przedmiotami sztuki sakralnej.
I co?
I nico! Cisza w GW i w innych gazetach; chyba tylko dlatego, ze zlapani squooorviele i wandale nijak nie daja szansy na nowa hucpe typu: oto kolejny Polak, a wiec anty-Semita o morderczych sklonnosciach i do tego, pewnikiem, zwolennik paskudnej ND-ecji.
...
A moze byscie tak redaktorzy zeszli na ziemie z tych bialostockich zasadzek na antysemitow i zaczeli patrzyc bez tych dziwnych okularow, ktore doprawiaja rogi kazdemu Polakowi?
Obserwuj wątek
    • Gość: fan Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 23:48
      I porównał ziutek problem złomiarzy do problemu faszystów. Starość nie radość. Chyba GW ma ustawioną jako startową. Inaczej chyba nie można wytłumaczyć tej chorej miłości.
    • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 07:02
      Chciałbym tobie. lucjuszu oraz koledze azp11 tudzież sporej grupie innych "poczciwych", "obiektywnych" ludzi z tego forum serdecznie podziękować za budowanie atmosfery przyzwolenia dla wybryków rasistowskiej hołoty, która albo zdewastuje cmentarz albo pobije kogoś tylko dlatego, że ma inny odcień skóry. Winny wszyscy (szczególnie "GW"), tylko nie ta hołota...No co innego, gdy ktoś wasze kwiatki z cmentarze zabierze albo gdy ktoś uzna, że szpetna blacha na zabytkowym kościele to zly pomysł, to wtedy gardłujecie, że sie Boga, Ojczyznę i Honor szkaluje.
      -----
      A co do pobitego Ormianina,. Ksiądz Isakiewicz- Zalewski też jest Ormianinem. jego też trzeba bić, bo nie Polak z krwi i kości od 1000 pokoleń? Raz sie uderzcie we własne piersi zamiast w cudze. Nie ma większego szkalowania Polski niż rasistowskie wybryki i pobłażanie im.
    • wwredny Won na Oślą Ławkę trollu 26.03.12, 07:14
      albo bloga se załóż.
      • Gość: lucjusz_lulejko Bialostockie Idy Marcowe IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 26.03.12, 17:19
        A to prawdziwy majstersztyk by apel o rzetelnosc historyczna i trzymanie proporcji w iscie rorschachowym doborze tematow wciskanych przez nos Bialostoczanom polaczyc z biciem bardzo sympatycznego (jak dla mnie), Ksiedza Isakiewicza - Zalewskiego.
        To ja, swoim apelem o umiarkowanie, o to by nie ciagac prywatnych (a wiec czesto-gesto bardzo tragicznych), historii przez wertepy niesprawdzonych dotad pomowien roznych grup ludnosci, ktorym przyszlo zyc na pieknej Bialostocczyznie, "daje przyzwolenie dla rasistowskiej holoty"?
        A ja myslalem, ze rozne bandyckie "ustawki", kiereszowanie nozem drugiego pod restauracjami, wyrywanie rzezb z brazu na cmentarzu Farnym czy dewastowanie ponad setki grobowcow na cmentarzu prawoslawnym w Supraslu, to bardziej leza w sferze wplywu i dzialan lokalnej policji...
        To rzeczywiscie "stachu" (konwowy) uwazasz, ze kontynuowanie zalganej do cna historii tych ziem w GW, typu: "Armia Czerwona przejela te tereny (Bialostocczyzny)", dokladnie tak jak to robiono za komuny, to jedyna droga do likwidacji zwyklego bandytyzmu i wandalstwa?
        Coraz mniej cie rozumiem.
        • ksiundzluzak Re: Bialostockie Idy Marcowe 26.03.12, 18:27
          Cmentarz w Supraślu okradli i niejako zdewastowali, nie po raz pierwszy zresztą, złomiarze. Wbij se to do głowy. Nie nawiązuj do dewastacji dokonanej przez faszystów, bo nie ta miara tu przystoi w wypowiedziach takiego forumowego dupka. I nie ponad sto, a lekko ponad pięćdziesiąt krzyży odkręcono z nagrobków fantasto.
          • Gość: lucjusz_lulejko Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 26.03.12, 18:59
            "Fantasto".
            - Tyz pieknie.
            Po to by kwalifikowac sie na fantaste, trzeba miec choc troche oleju w glowie; ergo, logicznie konkludowac.
            A zatem, skoro jestes pewien, ze to jakas znana wszystkim grupa "Zlomiarzy", to dlaczego nie podzieliles sie ta wiadomoscia dotad z policja?
            Obydwaj mielibysmy spokojniejsze sumienia; ty - wskazalbys na winnych, ktorych znasz, ja - nie apelowalbym sobie a Muzom o dostarczenie jakichkolwiek dowodow na schwytanie zloczyncow.
            A nuz pomoglibysmy we dwoch niektorym redaktorom z GW zlapac gnojkow - winowajcow - zlomiarzy co to dewastowali kirkuty w Wysokim Mazowieckim i Jedwabnem?
            I a nuz, odtad tamci redaktorzy zaczna strzelac do celu dokladniej, ustawiajac swoj snajperski krzyzyk na zloczyncach a nie, jak dotad, siekajac na oslep po wszystkich mieszkancach pieknego Podlasia?
            • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.info 26.03.12, 19:01
              Czy ty naprawdę jesteś aż tak tępy, że nie odróżniasz okradania grobów od mazania na nich nazistowskich symboli? A może ty po po prostu te symbole za słuszne uważasz?
            • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 26.03.12, 20:10
              To ile tych odkręconych krzyżyków było? 50 czy 100 ziuteczku? Jakby nie patrzeć kradzież krzyży to nie łamanie nagrobków, ich wyrywanie , malowanie swastyk itp. Ty pewnie wyobrażasz sobie misternie odkręcających krzyże przeciwników prawosławia, ja jakoś nie mogę. Prędzej ktoś chętny do zbeszczeszczenia nekropolii użyłby młotka, sprayu lub swojego buta niż śrubokręta i wkrętarki.
        • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.info 26.03.12, 18:59
          Od czasu twoich peanów nad wyzwoleniem Białegostoku przez nazistowskie wojska wiem, że nic nie rozumiesz. Węsz dalej za spiskami "GW", a tym rasistowskim bandyto,m postaw pomnik wdzięczności za pilnowanie czystości polskiej krwi. Ty zbudujesz pomnik, azp11 będzie składał wianuszki i biedzie wam tak fajnie, ze aż się zes...cie ze szczęścia.
          • Gość: bk66 Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 20:47
            lucjusz i azp,sluszna uwage poczynili na wyczyny gw - wystarczy,ze kawalek kamyczka wyszczerbi,piesek nozke przy kamieniu podniesie,a juz jest wielki ajwaj!!!
            inne miejsca wiecznego spoczynku dla gw nie istnieja
            pomyslcie...czy tylko wasze sie liczy?
            • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 26.03.12, 20:57
              Urwa, następny zakochany w GW. Wy jakąś sektę dozgonnych miłośników razem tworzycie?
              • Gość: bk66 Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 21:16
                nie pytaj o milosc,a merytorycznie odpowiedz
                - zwroce ci uwage,ze najgorsza od dluzszego czasu jest sekta adasia,na kazdym skrzyzowaniu
                pelni sluzbe

• wwredny Re: Bialostockie Idy Marcowe 26.03.12, 21:27
                  To napisz cos merytorycznego a nie belkot - wtedy wymagaj merytorycznej odpowiedzi.
    • Gość: stach.konwa Lucjusz i bk kłamią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 07:34
      Oto dowód:
      bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,11317277,Na_cmentarzu_w_Supraslu_wandale_ograbili_53_nagrobki.html
      No, kolesie, macie tyle honoru, żeby przeprosić za kłamstwa w tym wątku?
      • Gość: bk66 Re: Lucjusz i bk kłamią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 08:58
        ty jestes manipulatorem...dlaczego nie napisales,ze policja oczekuje na zgloszenia
        na razie doliczono sie 53 - uszkodzenia...
        • wwredny Re: Lucjusz i bk kłamią! 27.03.12, 09:03
          Gość portalu: bk66 napisał(a):

> ty jestes manipulatorem...dlaczego nie napisales,ze policja oczekuje na zglosze
          > nia
          > na razie doliczono sie 53 - uszkodzenia...
          Podal link do artykulu i jest manipulatorem? Ty kretyn jestes?
          • Gość: bk66 Re: Lucjusz i bk kłamią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:08
            zastanow sie jezeli potrafisz i dopiero wtedy siebie przedstaw,bedzie to bardziej dokladnie
        • Gość: stach.konwa Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:21
          Nigdy nie pisałem nic na temat liczby zdewastowanych nagrobków w Supraślu. Ty cierpisz na hiszpańską chorobę "non cojones", dlatego nie oczekuję przeprosin. Przeprosić potrafi tylko mężczyzna, a ty najwyraźniej podstawowego warunku nie spełniasz. Łżyj dalej. Powodzenia
          • Gość: bk66 Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 14:53
            typowy zyd,odpowiadasz tak jak przystoi zydowi
            • Gość: lucjusz_lulejko Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 27.03.12, 15:49
              "stachu" (konwowy), a cozes-ta tak zabrali sie za lajanie "... klamia!", et c., et c.?
              Co wam nie pasuje?
              Watek jest o zaletach trzymania proporcji w ocenie zawilosci zycia wspolczesnych Podlasian.
              Co wiecej, staralem sie wykazac, iz kazdy redaktor mniej zalgany w swojej ocenie obecnej polityki kraju i regionu badz historii regionu bedzie postrzegany przez zwyklego zjadacza chleba, chocby takiego jak ja, jako ktos przyjazny.
              Odwrotnosc politruka.
              Zwrocilem jedynie uwage na straszliwa dysproporcje w rozdzielaniu informacji przez gremium GW, dla mnie maluczkiego.
              Oto, gdzies pare nagrobkow na kirkucie zamazanych glupio i za tym idzie seria artykulow oskarzajacych wszystkich Podlasian o "wrodzona" podlosc, antysemityzm, natomiast o wiele wieksze zniszczenia, rownie nikczemny czyn, na cmentarzach chrzescijanskich i... zero(!), prasowych reakcji.
              Ja rozmawialem przed paroma dniami z bliskimi i oni mi podali o wiele wieksze liczby strat na bialostockim cmentarzu Farnym i prawoslawnym w Supraslu. I tym sie posluzylem.
              A moze poczekajmy chwile na weryfikacje wszystkich szkod na cmentarzach chrzescijanskich?
              A czymze ja cie tak obrazilem "stachu", gdym zaproponowal by GW, wydawana, bylo-niebylo, w kraju chrzescijanskim, traktowala Chrzescijan nie gorzej niz innowiercow?
              • Gość: stach.konwa Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 17:27
                Odpowiedz mi na dwa pytania:
                - czy pisałeś, że GW milczy w sprawie?
                - czy znasz jeden (powtórzę; JEDEN) przypadek, że na rozkradzionych nagrobkach w Supraślu ktoś namalował swastykę?
                • Gość: lucjusz_lulejko Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 28.03.12, 06:20
                  A to ciekawe, ze "stachowi" waznym jest jedynie uzycie symbolu (w jego przypadku: swastyki), zas zniszczenia sie nie licza.
                  Zupelnie nowe podejscie do zagadnienia niszczenia mienia prywatnego...
                  Lam, podpalaj, zabijaj; i tak dlugo jak nie uzyjesz symbolu swastyki - to ci wlos z glowy nie spadnie.
                  Czyzby to byla bialostocka odmiana PP (Poprawnosci Politycznej)?
                  Neo-socjalisci?
                  Skad wysyp takich polglowkow? Czy to przypadkiem nie z tej samej Alma Mater co to produkuje dziewczynki szukajace w dzien ze swieca "Chrzescijan", by ich "zbadac"? Cos co sie kryje pod kryptonimem "uwb"?
                  A jaki jezyk wyszukany tego "stacha", jak on pilnuje by motloch nie tytlal blyszczacego czystoscia forum GW.
                  A nie widzi (czyzby znowu slepy z powodu swej PP?), jak po chamsku obchodzi sie z czytelnikami ta jego "wysublimowana" GW?
                  Oto, pare dni temu, ogladam ci ja elektroniczne wydanie GW i czytam info maczkiem: "wizyta Ojca Swietego w Meksyku". Gdy kliknalem na tytul - lubudu we mnie: "FUCK POPE" (Pie*dolic Papieza). I fotografia Na cala szerokosc jakiejs tam szmaty trzymanej niby przez "ludzi" z tym sadnym napisem. Aranzacja tego wszystkiego - wypisz, wymaluj jak za najlepszych czasow komuny pokazujacej "Lud wrogo nastawiony do Watykanu".
                  A poniewaz pasjami "lubie" stare, smierdzace machorka, zagrania politrukow, zaczalem szukac zrodla owych fotografii.
                  Znalazlem!
                  W wiekszosci portali amerykanskich znalazla sie cala seria zdjec z pobytu Papieza w Meksyku. O dziwo, wydzwiek tamtych fotografii pokazujacych setki tysiecy ludzi zgromadzonych na mszach koncelebrowanych, setki tysiecy maszerujacych szosami bo zabraklo srodkow transportu na tylu chetnych - daje zupelne inne odczucie Meksykanow do Ojca Swietego. Pelnego serdecznosci. Bienvenido! - calym sercem.
                  I, chwileczke! Znalazlem tez tam owo inkryminowane zdjecie, ktore mnie tak wkurzylo; a tym razem wkurzylo podwojnie.
                  Mianowicie, bylo tam tez owe zdjecie dwojki rozwarcholonych, ubranych na SS-manow gejow trzymajacych swoje przescieradlo z napisem "fuck Pope". Tylko, ze tym razem na fotografii nie "poprawionej" przez GW-owskich politrukow a wiec byla to dwojka samotnych bysiow a do tego z daleka od tlumu (pewnie ze slusznej obawy by tlum ich nie zlinczowal).
                  I tak oto wpadlismy na kolejny dowod jaki kurs wyznaczyli politrucy kierujacy GW. Jawne zaklamanie, fotoszopizacja zdjec a wszystko po to by po raz kolejny zasiac ziarno zwatpienia.
                  Oglupic.
                  Rzucic na chrzescijanska Polske zdjecia z wizyty Papieza w Meksyku pod "przepieknym" tytulem: Fuck Pope.
                  Az sie prosi odpowiedziec naczelnemu: Bedziemy Pamietali.
                  Bo takich cymesow sie nie zapomina.
                  No i juz maja na swoim koncie kilku jeleni - "stachu" (konwowy), wredny, i tak moglbym ciagnac litanie...

• Gość: stach.konwa Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 07:06
                    Nie odpowiedziałeś na moje pytania, kłamco. jeśli nie rozumiesz czym się różni zniszczony grób bez namazanej swastyki od zniszczonego grobu z namazaną swastyką, to jesteś w dodatku głupim kłamcą. O braku honoru i męskiej odwagi przyznania się do kłamstw nie wspomnę- do tego trzeba mieć "cojones", których ty, jam widać, nie masz. Co do zwierząt, cóż, lepiej być jeleniem, niż zwierzęciem, z którym kojarzy mi się twoja osoba.
                    • wwredny Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk 28.03.12, 08:37
                      A ja bym chetnie porozmawial o tym z jakim zwierzeciem kojarzy sie innym osoba ziutka.
              • wwredny Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk 27.03.12, 18:35
                Gość portalu: lucjusz_lulejko napisał(a):

> Watek jest o zaletach trzymania proporcji w ocenie zawilosci zycia wspolczesnyc
                > h Podlasian.
                hahahahahaha ot logika ziutka, pluj mu w oczy to powie ze deszcz pada
                • Gość: bk66 Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 19:47

hej wwredny,zestarzales sie...adresy ci sie myla
                  • wwredny Re: Dalej brniesz w kłamstwa,bk 28.03.12, 08:37
                    Czyzbys nie ogarnial struktury drzewa?
                    Smrod cebulowo-czosnkowy zacmil ci wzrok?
            • Gość: stach.konwa I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 17:28
              Przeprosisz za kłamstwa, czy po prostu zrobili kiedyś z tobą to, co z Farinellim?
              • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 17:34
                cos sie udalo po jakims czasie gw baknac o katolach?
                • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 17:39
                  No to jak, farinelli, chociaż pod narkozą ci to zrobili?
                  • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 19:42
                    prymitywny jestes konwo - z braku argumentow,uciekasz sie do wyzwisk,ponizen,inwektyw
                    i wulgarnych porownan...to takie zwyczajowe wsrod zjadaczy cebulowo-czosnkowych
                    • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 07:08
                      jakich inwektyw? Farinelli był wybitnym śpiewakiem. To żadne wyzwisko. Stwierdzenie, że kłamiesz (a kłamiesz)i że nie potrafisz przeprosić za kłamstwo jest stwierdzeniem faktu, a nie żadną inwektywą. Sam się poniżasz swoim zachowaniem.
                      • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 09:02
                        w iscie zydowskim stylu bronisz swoich racji,a zycie samo weryfikuje wasze"prawdy"
                        • wwredny Re: I co, bk- 28.03.12, 09:04
                          prymitywny jestes bk - z braku argumentow,uciekasz sie do wyzwisk,ponizen,inwektyw
                          i wulgarnych porownan...to takie zwyczajowe wsrod "was"
                          • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 09:17
                            niech ci bedzie,ze jestem prymitywny i hajlujacy(w/g konwy),ale nie wmowisz mi,ze zydzi
                            na tym forum uczciwie, kierujac sie troska o Polske,pisza
                            • wwredny Re: I co, bk- 28.03.12, 09:55
                              Gość portalu: bk66 napisał(a):

> ale nie wmowisz mi, ze zydzi na tym forum uczciwie, kierujac sie troska o Polske,pisza
                              Nikt nic nie musi ci wmawiac - sam to robisz.

Poza tym jestes cham, prostak i prymityw.
                              • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:03
                                aj... cebula i czosnkiem zalecialo
                                • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 22:00
                                  na noc czosnek i cebulę spożywasz? Spać nie będziesz mógł.
                                  • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 22:40
                                    tym razem wierze ci,bo masz duze doswiadczenie - profesjonalista jestes w spozyciu tych warzyw
                                    • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 22:44
                                      Czy ja wiem? Kiedy mieszkałem na Kurpiach, jadłem cebuli i czosnku bardzo mało, tam mało popularny zwłaszcza czosnek był. To wasz białostocki obyczaj- dodawanie czosnku do wszystkiego, do czego się da, a i takie jadanie cebuli na surowo to też raczej tutejsze.
                                      • niewzruszonyporuszyciel Re: I co, bk- 28.03.12, 23:31
                                        I pomyslec ze tyle lat o faszystach,nazistach,rasistach,antysemitach i innych pierd.tych nie było slychac w tym regionie.Kiedy i gdzie sie toto porodzilo?
                            • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 12:01
                              Nie wiem czy żydzi na tym forum piszą uczciwie czy nie, gdyż zwyczajnie nie znam etnicznego pochodzenia wszystkich piszących na tym forum, więc nmie wiem, kto jest tu żydem, a kto nie, a twojej manii żydoprzesladowczej nie będę komentował, farinelli
                              • Gość: bk66 Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:11
                                nie wiesz kto jest zydem?,a ty to kto?- jezeli rodzice twoi nie powiedzieli kim jestes,to pewnie w obawie przed tymi,co to antysemityzm z mlekiem wyssali,
                                spytaj ojca,matke o swoje pochodzenie - dorosly juz pewnie jestes i sam obronisz sie przed
                                gojami
                                • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 22:00
                                  Wiem kim jestem, to ty nie wiesz i pierniczysz jak potłuczony, ponieważ sądzisz, że nazwanie mnie żydem w jakiś tam sposób mnie poniża. Lepiej ty swoich rodziców zapytaj, jak to się stało, że mają głupie dziecko, farinelli.
                              • 141288bs Re: I co, bk- 13.04.12, 18:13
                                Etniczni zydzi,co to za stwor i z jakiego gatunku?
                                • bogo2 human 13.04.12, 18:29
                                  en.wikipedia.org/wiki/Human
                                  141288bs napisał:

> Etniczni zydzi,co to za stwor i z jakiego gatunku?
                        • Gość: stach.konwa Re: I co, bk- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 12:04
                          Na razie to została zweryfikowana twoja i lucjusza "prawda" o milczeniu lokalnej prasy w sprawie cmentarza w Supraśla oraz prawda o tym, że nie macie w sobie tyle honoru i odwagi cywilnej, by przyznać, że powiedzieliście nieprawdę. Z takimi jak wy to kiedyś hańbą by było się pojedynkować.
    • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 09:49
      W kwestii proporcji, lucjuszu, to poradziłbym ci nachylić się nad inną proporcją. Od 15 lat co czwarty rasistowski incydent w Polsce ma miejsce w województwie podlaskim. Zastanów się raczej nad tym brakiem proporcji zamiast z hukiem bić się w cudze piersi.
      • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 29.03.12, 21:01
        Nie lubienie zyda,nazywasz rasizmem? - Chodzi mi o "co czwarty incydent"?
        • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 21:10
          Możesz sobie nie lubić, nie masz obowiązku nikogo lubić, ale nie znaczy to, że masz niszczyć cudze cmentarze, mazać swastyki, wypisiwać "jude raus" albo "żydzi do gazu", bić innych za kolor skóry, atakować ich maczetami, nożami itd. To są te incydenty, w których nasze województwo przoduje, a tacy jak ty dodają tym rasistom paliwa. Pozostaje życzyć, by na grobach takixh osób jak wy ktoś namazał niezmywalnym sprayem np. "tu leży 14itd., złamany...". Byłoby miło twoim bliskim to zobaczyć? Jest ci miło, gdy Holendrzy wypisują o Polakach to, co wypisują? Bo jeśli tobie wolno pluć na Żydów, to tak samo Holendrom wolno pluć na Polaków i nie masz prawa się oburzać. To samo dotyczy lucjusza.
          • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 29.03.12, 21:24
            Zaopiekujcie sie wreszcie swoimi cmentarzam- zadbany cmentarz nie skusi do dewastacji,
            najwyzej zlodzieja metali kolorowych. - To wam nie grozi,zlodziej na waszych cmentarzach
            nie "pozywi sie."
            • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 22:06
              Nudni już jesteście z tym przypisywaniem mi żydowskiego pochodzenia. Zmień płytę. Dorośnij.
              • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 07:49
                Nikt ci nie przypisuje,sam dajesz dowody,ze jestes zydem.
                • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 08:38
                  A zresztą, co ja będę osła przekonywał. To to samo, co zawracanie rzeki kijem. zachowaj się zatem jak na antysemitę przystało i przestań się do mnie odzywać, bo jak nie przestaniesz, to ci wnuki porwę i na macę przerobię.
                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 20:09
                    Moje wnuki latwo poradza sobie z chanajkowym alfonsem.
                    • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 20:15
                      Ciągle cię tłuką, biedaczku?
                      • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 20:27
                        Jestes na rauszu po Balsamie Kresowym - widzialem cie w sklepie podczas zakupu tego eliksiru.
                        • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 20:33
                          Numerek, czemuś taki głupi? I czemu chwalisz się wnukami? To nie była dobra wiadomość. Mam nadzieję, że dziadka widzą wtedy gdy muszą.
                          • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 20:49
                            O tak,ty jestes madry,bo znasz to z autopsji.
                            • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 22:07
                              Twojej autopsji nikt nic nie przebije. Widzisz rzeczy których normalny nie jest wstanie stwierdzić, nawet naocznie. Ale jak znowu zobaczysz stacha to go pozdrów ode mnie. Tylko uchyl się w porę gdy się przedstawisz i spytasz czy jest żydem. I nie przyznawaj się wnukom do łgarstw. Niech nie biorą przykładu z ujowego dziadka.
                              • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 22:27
                                Zbutwialy trep w zafajdanych gaciach udziela rad?
                                • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 22:36
                                  Hahaha, wkurw? I to po drodze krzyżowej? Wyciągaj wnioski i więcej nie łżyj na forum.
                                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 22:39
                                    Cos podobnego...do kosciola chodzisz? Czyzby z sb-ckiego przyzwyczajenia?
                                    • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 30.03.12, 22:49
                                      141288bs napisał:

> Cos podobnego...do kosciola chodzisz? Czyzby z sb-ckiego przyzwyczajenia?

Podobno to ty masz niezdrowo pod kopułą. Te schizofreniczne majaki żydowsko-esbecko-ubecko-masońskie kiedyś cię wykończą. Poza tym dalej szkoda mi dzieciaków.
                                      • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 31.03.12, 09:02
                                        Tak ciezko ci odpowiedziec na proste pytanie? Podpowiem,ze sa dwie odpowiedzi;chodze do
                                        kosciola(nie musisz dodawac czego chodzisz),druga nie chodze.
                                        Poza tym wspolczuje otoczeniu w ktorym przebywasz.- Twoje popuszczanie moze byc uciazliwe innym.
                                        • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 31.03.12, 10:29
                                          W sumie to dobrze, że tyle czasu poświęcasz na klepanie bzdur na forum. Mógłbyś przecież karmić nimi swoją rodzinę. Napisz w którym białostockim kościele szkolą takich antysemitów, rasistów i neofaszystów.
                                          • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 31.03.12, 10:49
                                            Dobrze,dobrze,przyklejaj mi co chcesz,ale odpowiedz na zadane ci pytanie.
                                            Ladnie to tak;samemu nie odpowiedziec,a od kogos domagac sie odpowiedzi,jest to uczciwe?
                                            • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 31.03.12, 10:57
                                              Sklerotycy mają tak jak ty. Nie pamiętają co się działo wcześniej. I jako że nie tylko w tym wątku to ja pierwszy zadałem ci pytanie, więc tym bardziej teraz nie uzyskasz ode mnie odpowiedzi na swoje, tym bardziej że tradycyjnie z d...u wzięte. Wynika z tego że znowu możesz sp.....ć. A co do przyklejania to zauważyłem że pierwszy potrafisz kogoś g...m obrzucić. Więc się nie dziw, że czasami coś w siwych włosach lub na łysinie znajdziesz. Wyciszaj się numerek bo święta idą. Pewnie dzieciaki przyjadą.
                                              • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 31.03.12, 11:12
                                                Przez caly czas lzesz,ale taka masz nature i zadna ingerencja nie jest w stanie jej zmienic.
                                                I ty masz pretensje o obrzucanie? - Przeciaz to twoj smrod, wciaz zalega na tym forum.
                                                Rozumiem to,ze nie czujesz,bo nie masz czucia,tylko wspolczuc ci wypada.
                                                Jednak w tym stanie w jakim jestes,na nic to sie zda i dlatego nie bede ci wspolczul.
                                                • competer1 Re: Bialostockie Idy Marcowe 31.03.12, 11:29
                                                  Przypomnieć ci twoje kłamstwa? O których chcesz poczytać? Tych z ub. roku czy tych z tego tygodnia? Numerek, następny weekend będziesz miał schrzaniony. Po co ci to? Kogo widziałeś dzisiaj z flaszką? Spałeś dobrze?
                                                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 01.04.12, 09:21
                                                    Pejsaci sa szczegolnie agresywni w wmawianiu klamstw innym.
                                                  • Gość: fan Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 12:02
                                                    Eh, jaka niedzielnopalmowa wolta numerka :). Jaki unik w dyskusji na argumenty. Poproś kogoś, żeby ci w ten tłusty katolicki tyłek dzisiaj rózgą przyłożył. Competer wtedy może ci odpuści przy niedzieli.
                                                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 01.04.12, 12:37
                                                    Nie powoluj sie na palmowa niedziele...to nie twoj swiateczny dzien.Competer to twoj mesjasz.
                                                  • Gość: fan Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 13:07
                                                    Już po południu, więc cukier ci najwyraźniej spada. Przegryź coś i napisz coś ponownie, tym razem z sensem.
                                                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 01.04.12, 15:44
                                                    Sensownym bylo by,gdybys napisal czym jest dla ciebie niedziela palmowa.
                                                  • Gość: fan Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 16:32
                                                    Hehhe, stacha zaszufladkowałeś a ze mną masz jakiś problem? Co cię to obchodzi mizeroto? Co roku ci się radzi, abyś do spowiedzi lepiej poszedł i zrzucił ten ciężar kłamstw i oszczerstw z siebie. Już ksiądz ci wytłumaczy, że nie powinieneś być wścibski i pyskaty.
                                                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 01.04.12, 18:23
                                                    Rozumiem ciebie...po szabaszowce jeszcze czad nie uszedl.
                                                  • Gość: fan Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 18:59
                                                    Ja ciebie nie bo nie piłem. Jeszcze jakieś wrażenia?
                                                  • 141288bs Re: Bialostockie Idy Marcowe 01.04.12, 20:10
                                                    W szabaszowce mozna pic?
                        • Gość: stach.konwa Re: Bialostockie Idy Marcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 22:39
                          To bardzo ciekawe, że mnie dziś w sklepie widziałeś w kontekście faktu, że się dziś w ogóle z domu nie ruszałem. Poza tym o ile mi wiadomo to ów trunek nie jest koszerny, jesteś więc niekonsekwentny. Co pijesz, że masz takie zwidy? Może się na mineralna lepiej przeczuć, O białych myszkach słyszałem, ale żeby ktoś na delirce stachy konwy dostrzegał to pierwsze słyszę. W sumie nie wiem- cieszyć się czy raczej martwić.
                          ---
                          No dobra, jeść mi się chce, idę macę pochrupać. A!
    • natalia1143 Polska nastepna Bialorusia 30.03.12, 21:04
      Potrzebna jest natychmiastowa weryfikacja Konstytucji RP. Likwidacja urzędu prezydenta, likwidacja senatu, redukcja sejmu

Potrzebna jest natychmiastowa weryfikacja Konstytucji RP. Likwidacja urzędu prezydenta, likwidacja senatu, redukcja sejmu, najwyżej 30 posłów ale za to najwyższej klasy wykształconych specjalistów. Okręgi jednomandatowe. Likwidacja powiatów. Cofnięcie dotacji dla partii rządzących. Zatrudnienie w administracji państwowej tylko i wyłącznie prawdziwych specjalistów a nie polityków. Wprowadzenie pełnej odpowiedzialności i likwidacja bezkarności decydentów we wszystkich urzędach państwowych. Maksymalny okres sprawowania funkcji parlamentarnej, tylko dwie kadencje. Likwidacja parlamentarzystom immunitetu, wszelkich przywilejów, limuzyny, mieszkania, nielimitowane rozmowy telefoniczne, lecznictwo, podróże, zniżki bankowe oraz usługi i przywileje dla ich rodzin. Funkcja parlamentarzysty powinna być szczególnym wyróżnieniem, służbą prawdziwych patriotów i fachowców dla dobra kraju i godnego życia jego obywateli. Apanaże pełnionej funkcji parlamentarzysty nie powinny być liczone do emerytury, tylko czas kadencji. Zmniejszenie ich uposażenia do najniższej krajowej, syty nie czuje głodnego. Całkowita likwidacja diety dla radnych na wszystkich szczeblach administracji rządowej, samorządowej i w zarządach. Zostaną tylko ludzie najwartościowsi, nie materialiści, którym na sercu leży Polska. Wprowadzenie pełnej, jawnej kontroli finansowej nad faktycznymi wydatkami każdego ministerstwa i każdego urzędu w samorządowej jednostce organizacyjnej. Będzie wiadomo ile i na co idą nasze pieniądze. Natychmiastowe rozwiązanie konkordatu. Wprowadzenie całkowitego rozdziału państwa od kościoła. Zakaz finansowania jakichkolwiek grup wyznaniowych, pieniędzmi wszystkich Polaków z budżetu państwa. Rozliczenie komisji majątkowej. Likwidacja lub reorganizacja kilkunastu deficytowych molochów państwowych: IPN, KRRiTV, NFZ, ZUS, KRUS i innych tworów z patologicznym finansowaniem karuzelowych prezesów dyletantów, partyjnych kolegów czy też członków rodzin parlamentarzystów. Dość już tej patologii sprawowania władzy przez przypadkowe, sowicie opłacane miernoty. Polska nie musi być poligonem doświadczalnym pseudo polityków, nawiedzonych oszołomów, prywatnym folwarkiem grup trzymających władzę, od wielu lat ciągle tych samych dyletantów, którzy nic dobrego nie zrobili i nie robią dla dobra państwa i godnego życia Polaków, bojących się jak ognia rozpocząć zaciskanie pasa od siebie.
      • bogo2 boze, kolejna, popie...na,smieciara....! 31.03.12, 18:17
        natalia1143 napisała:

> Potrzebna jest natychmiastowa weryfikacja Konstytucji RP. Likwidacja urzędu pre
        > zydenta, likwidacja senatu, redukcja sejmu(...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka