Dodaj do ulubionych

Zaczynamy tydzień. Gość w dom

12.06.12, 07:26
wczoraj widziałem samochód z flagami Irlandii. przyznam się szczerze, że początkowo miałem problem z rozpoznaniem. zielono, białe, pomarańczowe? chwila wysiłku umysłowego.
najwięcej jednak problemów mam z rozpoznaniem flagi na której na górze jest kolor biało-czerwony, godło Polski i jeszcze napis POLSKA. flaga ta przypomina nieco banderę wojenną (flagę marynarki). ale na historycznej banderze godło znajdowało się tylko na polu białym. w obecnych zaś flagach jest na środku. i ten napis POLSKA! na polskiej fladze nie ma żadnych napisów! każdy Polak wie, jak wygląda jego flaga. tego nie trzeba opisywać, tłumaczyć i wyjaśniać. flaga biało-czerwona z godłem pośrodku i napisem POLSKA jest jakimś kretyńskim nowotworem.
Obserwuj wątek
    • w.koronkiewicz Re: Zaczynamy tydzień. Gość w dom 12.06.12, 07:29
      Już wiem, co to za flaga z godłem i napisem:

- Te wszystkie flagi na samochodach sprawiają, że jestem dumny ze swojego kraju.
      - Ale Chan, to flagi Polski a ty jesteś Chińczykiem.
      - Taak? To spójrz na etykiety.
      • wwredny Re: Zaczynamy tydzień. Gość w dom 12.06.12, 08:31
        Oj koro koro. Troche juz zyjesz w tym kraju a nadal go nie rozumiesz i sie dziwisz.
        Np temu po co zasieki. Ano bo ... takie sa przepisy w tym kraju. Chory kraj i chore przepisy.
        Przepisy ze:
        - odleglosc od kosciolka min. 100m bo inaczej bozia sie obrazi
        - koncesja na sprzedaz alkoholu na WYZNACZONYM terenie
        - po to by na dany teren nie mogl nikt wejsc z innym piwem niz to ktore wykupilo koncesje
        Pewnie takze jakies inne rownie bzdurne.

A odnosnie wycierania samochodow wyrobami flagopodobnymi to mi nasunela sie inna uwaga. Czy to cale swiechtanie flagami nie lamie ustawy o symbolach narodowych? Tam jest wyraznie napisane kiedy mozna wywieszac flage i nie ma tam ani slowa o czepianiu ich do samochodow np 3 dni przed jakims Euro 2012 lub w jego trakcie.
        • azp11 Re: Zaczynamy tydzień. Gość w dom 12.06.12, 19:58

Tam jest wyraznie napisane kiedy mozna wywieszac flage ...

Odnoszę wrażenie, że nie zapoznałeś się z tym, co jest w tej ustawie.
    • bogo200 jest roznica pomiedzy koro, a kibicem. 13.06.12, 16:33

ten pierwszy, flage polske z nowotworem kojarzy..
      ten drugi, ma nowotwory w dupie..i flage polska wiesza gdzie chce, z godlem posrodku..!!!
      w.koronkiewicz napisał:

> na polskiej fladze nie ma żadnych napisów! każdy Polak wie, jak wygl
      > ąda jego flaga. tego nie trzeba opisywać, tłumaczyć i wyjaśniać. flaga biało-cz
      > erwona z godłem pośrodku i napisem POLSKA jest jakimś kretyńskim nowotworem.
      • Gość: lucjusz_lulejko Re: jest roznica pomiedzy koro, a kibicem. IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 14.06.12, 05:48
        A nie meczyc mi tu red. Koronkiewicza!
        Stara sie ci-on jak moze by na czas EURO-12 organizowanego w Polsce brudne, trudne i paskudne tematy nie bruzdzily swiatecznej atmosfery i ja tam to jego, jakby ciut upolitycznione, nastawienie do pisania doceniam.
        Ba, nie dal sie juz sfotografowac p. Wojnarowi w calosci; tym razem, nie pozwolil na pokazanie swoich bogatych meskich atrybutow. Ja tam to odbieram jako redaktorskie pogrozenie jego palcem wszystkim jego kibicom z widocznym przeslaniem: Nie dla psa kielbasa...
        No coz, trudno, musimy sie, tym razem wszyscy, zadowolic tylko niewatpliwa uroda jego meskiej twarzy.
        A, ze ponarzekal troche na z-EURO-12-pochrzaniona polska flage?
        Furda!
        Dobrze, ze tylko na tyle.
        • wwredny Re: jest roznica pomiedzy koro, a kibicem. 14.06.12, 07:22
          Gość portalu: lucjusz_lulejko napisał(a):

> ... nie pozwolil na pokazanie swoich bogatych meskich atrybutow...
          Jezu, ales ty glupi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka