Dodaj do ulubionych

Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ?

22.11.12, 19:47
Mam pytanie,czy ktoś się orientuje gdzie sa fajne i b.niedrogie ciuchlandy w Białymstoku z odzieżą dla dzieciaków.Mnie interesuje odziez dla dziewczynki od 104.
Będę wdzięczna za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • sikorka.1 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 22.11.12, 21:02
      moze być ciężko z tym rozmiarem....zazwyczaj widzę tak do 98 fajne ubrania a potem to już naprawdę fuks ;)
      ja mam córkę i nosi rozm. 122/128 i od baardzo dawna nie widziałm nic fajnego, a zaglądam do ELKI na Wyszyńskiego bo mam najbliżej.
      Innych nie znam.
      • mari40 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 22.11.12, 21:18
        Też mi własnie nic w oczy nie wpada ,dlatego szukam informacji,bo może ja już slepa
    • monika340 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 28.11.12, 22:44
      Ostatnio przypadly mi sklepy Retro-juz chyba sa 4 w Białymstoku.Kiedys fajny był na Ciepłej(6tak sie chyba nazywa)ale dawno nie bylam to cen nie znam.
      • juliak82 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 01.12.12, 23:04
        Ja ostatnio odkryłam ciuchland na Wyszyńskiego obok Żelaznej. Jest duży wybór. Ponoć taki sam otworzyli teraz gdzieś na Hetmańskiej. Nazywa się Tanie Ubieranie czy jakoś tak. W każdy dzień tygodnia jest inna cena a w jednym dniu jest wszystko za 2 zł.
        • juliak82 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 01.12.12, 23:05
          juliak82 napisała:

> Ja ostatnio odkryłam ciuchland na Wyszyńskiego obok Żelaznej. Jest duży wybór.
          > Ponoć taki sam otworzyli teraz gdzieś na Hetmańskiej. Nazywa się Tanie Ubierani
          > e czy jakoś tak. W każdy dzień tygodnia jest inna cena a w jednym dniu jest wsz
          > ystko za 2 zł.

Miało być na WASZYNGTONA, za szpitalem DSK.
          • mama_amelii Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 02.12.12, 08:50
            Ten ciuchland mieści się na rogu Żelaznej i Waszyngtona,jest bardzo duży i fajne jest to,że każdy wieszak posegregowany i podpisany(tu spodnie,tu bluzki itp).Jeśli chodzi o ciuchy dziecięce to dość kiepski wybór,przynajmniej 2 lata temu jak bywałam tam dość często.Aczkolwiek w każdym dniu jest jakaś obniżka,a to dla emerytów,dla ciężarnych.W jakiś dzień wszystko po 2 zł przed nową dostawą itp.Drugi ich ciuchland jest na Warszawskiej(róg Warszawskiej i Świętojańskiej,na przeciwko Ekonomika,blisko Kościoła Wojciecha).Są też firanki,zasłony,.proszki do prania i mały kącik zabaw dla dzieci:)
            www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100609/BIALYSTOK/981747600
            • nikitka78 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 02.12.12, 09:46
              Fakt, można tam znaleźć ciekawe rzeczy ale ceny mocno podskoczyły i w dniu dostawy są wysokie. Nieraz są wyższe niż ceny rzeczy nowych w czasie wyprzedaży.
              Rzeczywiście, w dzień przed dostawą wszystko jest po 2zł.
              Ciuchy dziecięce -duży wybór malutkich rozmiarów, dla dzieci starszych ciężko coś znaleźć.
              Na Hetmańskiej moim zdaniem jest najlepszy sklep z tej sieci, dużo miejsca, nie ma ścisku.
              • mama_amelii A w którym miejscu na Hetmańskiej? 02.12.12, 13:37
                Bo miałabym w miarę blisko,a do centrum nie chce mi się jechać:)Nie wiedziałam,że jest na Hetmańskiej.
                • juliak82 Re: A w którym miejscu na Hetmańskiej? 07.12.12, 16:40
                  Na Hetmańskiej niedawno otworzyli, też jeszcze tam nie byłam.
                  Ceny to faktycznie ostatnio podskoczyły do góry,ale zawsze można coś fajnego i ciekawego znaleźć.
                • usianka Re: A w którym miejscu na Hetmańskiej? 09.12.12, 15:39
                  Wydaje mi sie, ze dziewczyny piszą o sklepie, który niedawno powstał po sklepie meblowym (Idea Meble się nazywał? Mieli tam VOXa, Klose i jeszcze inne meble - ogólnie z tej droższej grupy). Jak jedziesz Hetmanską od nas w kierunku tunelu, to będzie po prawej stronie, o ile dobrze kojarzę kawałek za Auchanem. Jutro będę tamtędy wraca z pracy - zerknę na adres.

A skoro już sie odezwalam w tym wątku, to gdyby ktoś był zainteresowany większymi rozmiarami po dziewczynce, noszone tylko przez moją córkę, to dajcie znać (wydaje mi sie, ze rozmiarów mniejszych niz 116/122 już nie mam). Może zmobilizuje mnie to do przeglądu. Przekażę za symboliczne pieniądze.
                  • sikorka.1 Usianka.... 15.12.12, 21:52
                    ja chętnie bym zerknęła na spodnie, spódnice, sukienki i kurtki jeśli takie posiadasz jeszcze w rozm. 128, tak na 6-7 lat, bliżej 7.
                    • usianka Re: Usianka.... 29.12.12, 14:11
                      Sikorko, coś na pewno mam. Robiłam ostatnio przegląd szafy i znowu pełny karton ubrań, tylko nie bardzo mam kiedy to obfotografować - postaram się trochę sprężyć... Część mniejszych rzeczy chyba jeszcze mam na poddaszu, wiec muszę troszkę poszukać.
                      Na bank mam wiosenną kurteczkę (taki a'la trencz) z cocodrillo w kolorze dosyc ciemnego beżu - na 134 ale moja córka nosila to majac 7 lat. Kilka spódniczek mam na pewno, między innymi czarną "szkolną" (założona oczywiście ze 3 razy, do tego biała koszula również te 3 razy).
                      • mama_amelii Re: Usianka.... 30.12.12, 10:41
                        Ula,a po synku jeszcze nie zamierzasz sprzedawać?Bo ja zaczynam od zera,same baby w rodzinie i trafił nam się synek:)Na razie mam kilka rzeczy kupionych na wyprzedażach,ale takich na 62.
                        • sikorka.1 mama_amelii 30.12.12, 10:46
                          ja mam syna 3,5 roku, mam sporo ubrań po nim. Jeśli chcesz, napisz co potrzebujesz, jaki rozmiar. Wyśle CI jak chcesz fotki na meila, czy w wolnej chwili wpadniesz do mnie :)
                          • mama_amelii Re: mama_amelii 30.12.12, 16:09
                            Na pewno będe potrzebowała czegoś na lato w rozm 62- 68-tak na 4 miesięczne dziecko(jakieś bodziaki,spodenki,rampersy,pajace do spania).Na większe ciuszki się jeszcze nie porywam,bo nie wiem jakiej wielkości będzie syn i jak szybko będzie rósł.Rodze w połowie marca.
                            W rozm 62 coś lekkiego,nie welurowego do domu.
                            Coś tam udało mi sie kupić na wyprzedażach,ale nie zamierzam kupowac całej nowej wyprawki na pierwsze 3 m-ce.
                            Jak masz coś z takich ciuszków to poprosze o fotki i ceny na gazetowego.
                        • usianka Re: Usianka.... 01.01.13, 15:16
                          O rany!!!! Ale news!!! Gratulacje!!!!!
                          To się rozpędziliście ;)
                          Część rzeczy po młodym wydałam koleżance, i to chyba właśnie tych mniejszych, ale przy okazji poszperam co mam.
                          • mama_amelii Re: Usianka.... 02.01.13, 09:57
                            Ula,przecież w wakacje jak byłyśmy na spacerze to ci mówiłam,ze jestem w ciąży?To był początek,więc nie znałam płci.Teraz płeć już jest na 100% pewna,więc muszę się trochę zaopatrzyć:)
                            Dzięki za gratulacje.Co do rozpędu to wiesz nie ma na co czekać,wiekowa jestem,a zachciało nam się 3 dziecka:)Młoda odpieluchowana,więc nie będzie podwójnego kupowania pieluch:)
                            No i taki komplecik będziemy mieli już:)
                            Dziecko podobno odmładza,więc każdy ma jakiś sposób na starość:D
                            • usianka Re: Usianka.... 02.01.13, 14:16
                              Mówiłaś mi? Chyba nie
                              ale i tak gratulacje :)
        • sikorka.1 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 27.08.13, 19:38
          julka, na Wyszyńskiego raczej nie, może tyo Waszyngtona? przy żelaznej?
          ;)
    • monika340 Gocha:) 02.01.13, 13:05
      Na kiedy Ty masz dokładnie termin?Igor jest z marca i ja mam kilka ciuszków w takich rozmiarach jak piszesz.Spro miałm po bratanku,ale część i Igora-osobiste:)Daj znać dokładnie czego potrzebujesz a ja poszukam co mam i w jakim rozmiarze.:)
      • mama_amelii Re: Gocha:) 06.01.13, 17:43
        Dzięki Monika.Na chwilę obecną nie mam ciuszków na 56,bo jakoś boję się kupowac.Nie wiem ile młody będzie mierzyłZe względu,ze krótko ponosi to wole używane:)Na 62 już trochę mam(po dziewczynach unisex i nowych,a wiekszych jeszcze nie kupuję,bo za wcześnie.
        Termin mam na 19 marca.

Z góry przepraszam mari40,ze zaśmieciłam wątek
        • usianka Re: Gocha:) 06.01.13, 22:27
          Ja mam od rozmiaru 44.... ale zakładam ze Tobie sie nie przydadzą
          te pierwsze trzymam jako pamiątkę
          • mama_amelii Re: Gocha:) 07.01.13, 07:49
            usianka napisała:

> Ja mam od rozmiaru 44.... ale zakładam ze Tobie sie nie przydadzą
            > te pierwsze trzymam jako pamiątkę
            Ula
            Nie myślę,że 56 to będzie najmniejszy,chociaż różnie bywa,ale licze jednak,że dotrwam do końca.

Monika,kupiłam kilka ciuchów(pajacyków) na allegro w rozm 56,5 pack bodziaków w C&A,więc chyba na razie zrezygnuje z kupowania większej ilości,bo jednak dziecka jeszcze nie ma na tym świecie.
            Dziękuję i jak będziesz chciała to chętnie odkupię coś później(np na lato),bo po rozm 62 nie mam nic,a jak Twój synek jest z marca to akurat wiesz i asz na bieżąco wg pory roku:)
            • mari40 mama_ameli 07.01.13, 13:54
              Najpierw serdeczne gratulacje Pani Małgosiu i dużo zdrówka dla Pani i maleństwa,dziewczynek i męża.
              Nic mi Pani nie zasmieca.
              A dziewczynom dziekuję za podpowiedzi.Faktycznie ten ciucholand na Hetmańskiej jest całkiem fajny.
              Pozdrawiam serdecznie
    • monika340 Gocha..... 06.01.13, 22:07
      Ja na 56 mam kilka,nie duzo ale mam,więc jeśli CHCESZ to mogę udostępnić:)
    • juana28 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 27.08.13, 15:40
      Polecam Ubierzemy wszystkich na Hetmańskiej i chyba Waszyngtona :)
      • nik_itam Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 28.08.13, 16:59
        I na Warszawskiej ale ceny od jakiegoś czasu są wysokie (we wszystkich 3 lumpkach). Tydzień temu zaszłam w dniu dostawy (obok szpitala, Żelazna lub Waszyngtona, nie wiem dokładnie jaka to ulica) i przeszłam tylko bo co ciekawsze (co nie znaczy, że w bdb stanie, dobre gatunkowo czy super wzornictwo) rzeczy to powyżej 40 zł/szt, jakieś kurtki czy płaszcze, najtańsze po 80zł. Albo ja jestem bardzo wybredna ale przy takich cenach to bez problemu można poszukać czegoś na wyprzedażach.
        W ub. roku zachodziłam tam często i kupiłam kilka fajnych ciuchów i jedwabnych szali ale teraz szkoda mi na to czasu.
        • juana28 Re: Niedrogie i fajne ciuchlandy.Gdzie ? 30.08.13, 16:31
          Są tam przeceny w poszczególne dni tygodnia, np. -50 %. Poza tym ceny są raczej wyższe.

www.socatots.pl/bialystok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka