Dodaj do ulubionych

Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ...

04.06.13, 16:42
Nie "żadne dziecko nie spotkał taki los" tylko "żadnego dziecka". Zdaje się, że deklinacji uczą w podstawówce.
Obserwuj wątek
    • czynnik.rakotworczy na łące się łomżuje a dzieciaki głodne 04.06.13, 16:47
      • oelefante Zauważyliście, że w 95% przypadków, gdy mamy do 04.06.13, 18:17
        czynienia z połączeniem patologii/alkoholu i krzywdy dzieci, dzieje się to tam, gdzie dorośli dostali od urzędników kasę na chlanie? Kasę zabraną normalnym rodzicom pod groźbą użycia przemocy przez państwo.
        • tu_nie_bedzie_rewolucji Re: Zauważyliście, że w 95% przypadków, gdy mamy 04.06.13, 18:31
          Co zrobić z takimi ludźmi?
          I jak zapobiec takim przypadkom w przyszłości?
          To już nawet nie jest chore.
          ----
          czekam-na.pl - Strona każdego pracownika. Zwłaszcza budżetówki.
          • Gość: es Łomżing - Lubię To! IP: *.ip.jarsat.pl 04.06.13, 19:18
            • Gość: mer-llink Bo w Łomzy zawsze ciemnota była IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 21:09
              Wiem co mówię.
              Ciemnota była osobliwa przed wojną, endecko-parafiańska.
              A po wojnie nic nie lepiej: parfiańsko-nacjonalistyczna.
              I tak ta ciemnota została.

Jedyny jasny okres w umysłowości łomżyńskiej, to czasy Książąt Mazowieckich.

Wtedy okoliczne rody przejawiły troche inicjatywy i przybyło trochę prawdziwie mocarnych lokalnych panoszy..

Ale potem - im dalej, tym ciemniej.
              I tak do dziś.
          • Gość: k Re: Zauważyliście, że w 95% przypadków, gdy mamy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.13, 21:40
            Jak to co? Zlikwidować renty alkoholowe i stworzyć z prawdziwego zdarzenia opiekę społeczną. Strach, że będą odbierane dzieci jak za granicą, ale nie ma się czego bać, bo trzeba coś robić z patologią i nikt w normalnej rodzinie, gdzie szanuje się dzieci nie będzie ich odbierał. Z patologii i bicia robią się małe hitlerki, bo ten sku...el był tak zły, jak jego ojciec, co go od rana katował. A może przyczyny mają jeszcze większą powagę, dla której nie tworzy się opieki społecznej w Polsce, czy na drodze stoi zboczony kler ze swoimi pedofilskimi nawykami?
      • Gość: Anty Łomża Re: na łące się łomżuje a dzieciaki głodne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 21:03
        to u tych idiotów z łomży się nazywa szafing
        • olew50 Re: na łące się łomżuje a dzieciaki głodne 22.08.13, 14:22
          poprawing! na łące się łomżinguje, nie łomżuje:P ewentualnie się łomżę żuje:D
    • hans_close Przecież Łomża to bastion "miłości bliźniego". 04.06.13, 16:50
      Nie ma chyba w kraju trzeciego tak wierzącego miasta jak Łomża i Radom. ;)
      Przejaw zwyrodniałej "miłości bliźniego"?
      • Gość: MACIEJ Prawdopodobnie sa niedorozwiniete umyslowo IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 04.06.13, 16:52
        i rodzina nie wiedziala jak sobie z nimi dawac rade.
        • Gość: ... Re: Prawdopodobnie sa niedorozwiniete umyslowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 17:06
          bardzo możliwe.

Prawdopodobnie też, co dosyć powszechne w przypadku bliźniaków, urodziły się dobrze przed terminem, dlatego sąsiedzi nie widzieli ciąży. Może kobieta myślała że skoro urodziły się w np. 6 mies. i ważą po 0,5 kg to nie mają szans... A oni jej takiego psikusa...

Albo może zostali poczęci "in vitro" i rodzice pod presją nie odważyli się przyznać...
          • Gość: mad' Re: Prawdopodobnie sa niedorozwiniete umyslowo IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:12
            taa, rodzice wpakowali grube tysiaki, żeby potem wrzucić je za regał. poza tym, liczebność rodziny nie świadczy o problemach z płodnością
        • topiramax Re: Prawdopodobnie sa niedorozwiniete umyslowo 04.06.13, 18:31
          Specjalista się objawił:(
        • Gość: dstvr Re: Prawdopodobnie sa niedorozwiniete umyslowo IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:29
          Teraz, po 5 latach, NA PEWNO są niedorozwinięte na skutek zaniedbania.
          Rozmnażaj się dalej, o Święta Patologio !
          im więcej tym lepiej, choćby i na 5 m2.
      • wirusx Re: Przecież Łomża to bastion "miłości bliźniego" 04.06.13, 19:49
        Proboszcz też na pewno nie wiedział, za bardzo się nie rozglądał, kiedy chodził "po kolędzie"...
    • freejazzy K+M+B 2013 04.06.13, 16:54

No tak, kolejni gorliwi katolicy wymagający interwencji policji i pomocy społecznej...
      • Gość: cdr Re: K+M+B 2013 IP: *.jzo.com.pl 04.06.13, 17:00
        I już jazda na 'katoli'. Skąd u gawiedzie wybiórczej tyle imbecyli? A może ojciec był blondynem i to wina blondynów? A może matka miała pieprza pod pachą a odrzucanie dzieci to typowy tego objaw? A może.... Ale leming woli rozwiązanie na talerzu
        • Gość: olloi Re: K+M+B 2013 IP: *.v-net.com.pl 04.06.13, 17:08
          Gość portalu: cdr napisał(a):

> I już jazda na 'katoli'. Skąd u gawiedzie wybiórczej tyle imbecyli? A może ojci
          > ec był blondynem i to wina blondynów? A może matka miała pieprza pod pachą a od
          > rzucanie dzieci to typowy tego objaw? A może.... Ale leming woli rozwiązanie na
          > talerzu

Prawda? Mają paranoję z tymi katolikami. Prawdopodobnie ich rodzice też przecież katolikami byli i tak pluć na swych rodziców? No chyba, że nie byli katolikami, to by trochę zmieniało postać rzeczy.
          • huston_mamy_problem Re: K+M+B 2013 04.06.13, 17:28

plucie na katolików - to dla ciebie plucie na rodziców ? a może atak terrorystyczny ? haha kmiocie lecz się :)
            • Gość: Wujek Staszek Re: K+M+B 2013 IP: *.be.jnj.com 04.06.13, 17:54
              Tobie się wydaje, że jesteś bystry i dowcipny...jesteś w błędzie...kto tu jest kmiotem to już ustalone twoim wpisem.
              • Gość: huston_mamy_proble Re: K+M+B 2013 IP: *.warszawa.mm.pl 04.06.13, 17:58
                urodziłeś się idiotą czy brałeś jakies specjalne lekcje ? może w kościele ?opowiedz o tym jacy to źli są ludzie kwestionujący twoje zabobony z epoki brązu :)
            • Gość: lelka Re: K+M+B 2013 IP: *.beskidmedia.pl 04.06.13, 18:56
              ale ja tu plucia nijakiego nie widzę... dlaczego od razu plucie ? Nie za ostre słowa ?
        • bogda35 Re: K+M+B 2013 05.06.13, 11:50
          istnienie dzieci odkryto podczas.... przyjęcia Komunijnego. O czyms to jednak swiadczy - czy nie ?
        • Gość: kosopaty Re: K+M+B 2013 IP: *.globalconnect.pl 05.06.13, 13:12
          Najazd na "katoli" jest dlatego, że "katole" się obnoszą ze swoją "miłością bliźniego itd", blondyni - nie.
          Po co sobie zawracać głowę bzdetami jak mazanie flamastrem po drzwiach czy chodzenie do kościoła, skoro główne, zdawałoby się, założenia religii katolickiej leżą i kwiczą?

Jezus nie wymagał całowania księży po kolanach, celibatu, smarowania kredą po drzwiach - nauczał tylko aby nie krzywdzić innych, nie dać się zaślepić chciwości i pomagać potrzebującym.
          Tymczasem różnej maści dewoty zaszczują cie jak stwierdzą, że nie chodzisz do kościoła, ale jak katolicki mąż tłucze katolicką żonę w ich prywatnym katolickim mieszkaniu... to już się nikt nie wtrąca, bo to nie ich sprawa!

Poza tym nie narzekaj na wybiórczość oskarżeń przeciw katolikom - to po porostu odpowiedź na identyczną postawę samych katolików, którzy widzą wspaniałych, charyzmatycznych księży opiekunów, a na chciwych pedofilii są ślepi.
          Bo prawda jest taka, że nie każdy ksiądz jest zły, ale też sporo z nich powinno od dawna gnić w więzieniu. I nie jest to wina katolików czy kościoła - takie jest życie, źli ludzie są wszędzie - winą katolików i kościoła jest to, że nie mają najmniejszego zamiaru naprawić tego stanu rzeczy, wolą ignorować problem i szczekać na tych którzy go widzą.
      • Gość: asdf Re: K+M+B 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 17:17
        Dokładnie tak - podjudzanie redaktorów zaczyna być nudne.
        Na drzwiach 'K + M + B', na stole Wyborcza i tygodnik z Kwaśniewską na okładce, w radiu Tok FM a w tv tvn24.

A wy czytelnicy GW zwróćcie uwagę jak łatwo wami manipulować.
        • Gość: she Re: K+M+B 2013 IP: *.awacom.net 04.06.13, 18:58
          Popieram! To aż bije po oczach.. jak łatwo wpisać parę liter w tekst, by wiadomo było w jakim kierunku potoczy się dyskusja pod nim. Chore.
        • Gość: danieldominiak Re: K+M+B 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 19:03
          Ha ha ha.. Wami katolikami to dopiero można manipulować. We wszystko uwierzycie, co wam ksiądz powie, a wcześniej babka z matką, jak dopiero zaczęliście cokolwiek rozumieć. Ja też byłem indoktrynowany religijnie od samego niemowlęcia. Ale każdy ma swój rozum, może się uczyć, czytać książki, poznawać świat i wyciągać swoje wnioski... Kilka lat zajęło mi wyleczenie się z religianctwa, ale dało mi to mnóstwo radości i szczęścia. Polecam gorąco wszystkim wierzącym. Zacząłem od czytania biblii, bo tam zaczynają się właśnie pierwsze wątpliwości. Później już idzie z górki. ;) Życie z trzeźwym umysłem jest zupełnie inne, niż to zainfekowanym obojętnie jakim bogiem. Pojawia się problem, co po śmierci? Tu niestety oczywiście religie mają przewagę, bo obiecują życie wieczne, ale to gruszki na wierzbie. Jednak większość daje się nabierać, ale na całe szczęście coraz mniej i tym pozytywnym akcentem mówię PEACE!
          • Gość: lelka Re: K+M+B 2013 IP: *.beskidmedia.pl 04.06.13, 19:12
            wyleczenie się z religianctwa - u mnie trwało 3 miesiące i się udało. Uważam, że wychowywanie dzieci w wierze, zmuszanie ich do uczestniczenia w obrządkach, etc. to najgorsze, co może zrobić rodzic. Świadomi dorośli ludzie tego nie robią. Ilu takich mamy dokoła ? Niewielu, niestety... Ja nie mam za złe mojej rodzinie, ale czuję, że ona ma za złe mi, że nie jestem już katolikiem. Nazwę to po prostu tępactwem, brakiem wysnuwania wniosków, brakiem myślenia, brakiem tolerancji, brakiem empatii, i jeszcze można by pisać, oj pisać. Nie dotyczy to tylko mojej rodziny, lecz wszystkich katolików i katoli, którzy widząc ateistę upatrują w nim całe zło świata. Koszmarek nasz taki, zwłaszcza w wioseczce o nazwie Wadowice.
            • Gość: xxx Re: K+M+B 2013 IP: *.slupsk.vectranet.pl 04.06.13, 19:26
              "Nazwę to po prostu tępactwem, brakiem wysnuwania wniosków, brakiem myślenia, brakiem tolerancji, brakiem empatii, i jeszcze można by pisać, oj pisać. Nie dotyczy to tylko mojej rodziny, lecz wszystkich katolików i katoli, którzy widząc ateistę upatrują w nim całe zło świata."
              No to o rodzinie już wiemy wszystko. o Tobie tyle, że sama zaliczasz siebie do tych, którzy w katolikach "upatrują w nim całe zło świata."
              • Gość: lelka Re: K+M+B 2013 IP: *.beskidmedia.pl 04.06.13, 19:47
                hej, ależ skąd :-) Katoli, Żyd, Muzułmanin, Świadek Jehowym etc. - niech sobie wierzą w co chcą, ale niech nie atakują mnie i moje dzieci, a to jest na porządku dziennym, w świętej wiosce Wadowice. Niektóre z tych sytuacji nadają się na salę sądową, ale wiemy, że jeśli wejdziesz między wrony... więc zamknij dziub... dlatego próbuję mieć ten dziub zamknięty. Nie mam nic do Katolików, masa cała ich wszędzie, chcę być przeźroczysta, żeby mnie paluchami nie wytykali, ale nie jest to możliwe tutaj, w Wadowicach, w 2013 roku... ciekawe co będzie za 20 lat... zmieni się takie traktowanie "niewiernych" w naszej katolickiem Polsce ? Szczerze w to wątpię, że w wiochach i małych miasteczkach ludzie nie będą piętnować ateistów. ale ale - mam 1 przykład - zapadła wiocha w wojewódzctwie zachodniopomorskim - podobno tam już im to "lotto"...
            • Gość: Bruce-Lee danielu,lelko IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.13, 19:32
              w tym morzu debilnych postów,wasze spojrzenie to wyspa normalności.
              • Gość: ollai Re: danielu,lelko IP: *.v-net.com.pl 04.06.13, 20:28
                Normalność to statystyka. Na morzach normalna jest woda, a wyspy to wyjątki.
                Poza tym twój post to tylko kolejny przykład na to, jak arogancja idzie w parze z ignorancją.
                Widzisz nie dalej niż czubek swego nosa i autorytarnie twierdzisz, że to cały świat a reszta to "debilizm".
                • jael53 Re: danielu,lelko 05.06.13, 13:11
                  Gość portalu: ollai napisał(a):

> Normalność to statystyka. Na morzach normalna jest woda, a wyspy to wyjątki.

Gdyby tak było, to w Polsce normalnością jest próchnica zębów (oraz pijaństwo). Proszę zrobić coś z tymi stomatologami, bo to profesja psująca normalność. Poza tym były środowiska, w których większość chorowała np. na kiłę - stąd utożsamianie "normalności" z "większością" nazywa się "argumentem z kiły".
    • Gość: Ann Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 16:56
      Na tacę dawali ? - dawali
      Kolęda była ? - była
      Komunia była ? - była
      Czyli jak na prawdziwego katola przystało, Matka Boska wyryta w widocznym miejscu, a w sercu czarno.
      • Gość: lolek Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 17:00
        Nic dodać nic ująć
      • assa5 Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. 04.06.13, 17:01
        popsiocz troszkę na islam - zobaczymy czy będziesz taki odważny jak w przypadku wycierania sobie gęby katolikami
        • Gość: Nukat Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: 106.3.248.* 04.06.13, 17:27
          A co mnie Islam dotyczy. Za miedzą sami katole i ani jednego muzulmanina to czemu mam psioczyć na Islam.
        • Gość: Ann Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 17:46
          assa5 napisała:
          > popsiocz troszkę na islam - zobaczymy czy będziesz taki odważny jak w przypadku
          > wycierania sobie gęby katolikami

Nie psioczę na katolików, tylko na katoli - taka sama różnica jak między kibicem, a kibolem.
          Każdy ekstremizm, fundamentalizm i wypaczanie, co by nie było, szczytnych idei, powinien być eliminowany. Takie samo zakłamanie dotyczy tych co zabijają w imię Allaha i tych co wypaczają słowa Jezusa. Wg doktryny PIS-u i pana z Torunia jestem zła, bo nie chodzę do kościoła i się nie dokładam do nowego Mercedesa dla członka pedofilskiej mafii. A prawda jest taka, że płacący podatki ateista, który szanuje drugiego człowieka, jest więcej wart od 100 zakłamanych katoli. Jezus mówił tylko o miłości bliźniego, to ja się pytam gdzie ta miłość jest ? Chodzi i wiarę i o to by słowo stało się ciałem, czy o beznamiętne klepanie zdrowasiek.
          • Gość: anna z ich usług korzystał ksiądz?czy to prawda? IP: *.warszawa.mm.pl 04.06.13, 18:03
            wtedy nikt by się o niczym nie dowiedział, a teraz nieborak pójdzie siedzieć jeśli to prawda
          • Gość: ateistka Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:20
            a może zacznijmy patrzeć na człowieka samego w sobie, bez szufladkowania - "ateista" "katol" "sędzia" "policjant". to, że tak postąpili ni ma nic wspólnego z wiarą - a może nawet ma z jej brakiem i brakiem wyższych wartości w ogóle.

dzielcie ludzi na "dobrych" i "złych" niezależnie od przekonań i wyznań
            • Gość: Ann Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 18:47
              Gość portalu: ateistka napisał(a):
              > dzielcie ludzi na "dobrych" i "złych" niezależnie od przekonań i wyznań

Masz rację, ale mnie się to kojarzy z wegetarianizmem na pokaz, a w lodówce 5 kilo mięsa.
              Jak powiedział S.J. Lec - "można zmienić wiarę nie zmieniając Boga i odwrotnie". Katole, w porównaniu z resztą chrześcijan, są najbardziej efektywni w szerzeniu nienawiści, chyba to juz nie jest wiara ale stan umysłu.
              • Gość: ateistka Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 20:43
                Mierzi mnie po prostu tak gigantyczne uogólnienie, jakiego dokonujesz. "Polacy to pijacy i złodzieje" - też się z tym zgadzasz? Też się uważasz za pijaka i złodzieja? Czy uważasz, jak wynika z Twojego uogólnienia "katoli", że większość katoli szerzy nienawiść i większość Polaków to złodzieje i ochlejmordy?
                • Gość: Ann Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 21:07
                  Wybacz, odniosłam mylne wrażenie, że rozumiesz co chcę napisać. Nie piszę o katolikach, tylko o katolach. Skoro ktoś wyraźnie akcentuje swoją religijność, należałoby domniemywać, że żyje w zgodzie z jej doktryną, lecz opisana historia temu przeczy. Czyli chodzimy do kościółka, a w zaciszu domowym dopuszczamy się zbrodni. Więc, nie myl katolików z katolikami. Sama uważam się za chrześcijankę, ale nie za katoliczkę, bo nie chcę mieć nic wspólnego z doktryną mamony i zakłamania. Nie wieszam świętych obrazków, nie rzucam na tacę, nie odmawiam zdrowasiek, nie deklaruję swoich poglądów na drzwiach. Staram się żyć tak by nikomu nie robić przykrości.
                  • Gość: ateistka Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 15:04
                    W porządku, rozumiem, ale dla mnie ten problem wygląda inaczej: K+M+B ni jest manifestowaniem religijności, a jedynie pusty zwyczaj, który ci ludzie kultywują. Tak samo jak w Sobotę Wielkanocną chodzimy z koszyczkiem, a w wigilię jemy kolację z rodziną. Nie musi to świadczyć o żadnej religijności, a jedynie podtrzymywaniu tradycji wpojonej nam w dzieciństwie. Z moralnością nie ma to nic do rzeczy. Dlatego też napis na drzwiach nie jest dla mnie żadnym sygnałem ich wiary.
                    I moim zdaniem tak wygląda duża część Polaków - fasadowość: czyli robimy to, co robili z wiary nasi rodzice czy dziadkowie, ale nie wierzymy, dla nas to tylko pusty zwyczaj.
                • Gość: też mama Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.06.13, 08:12
                  Też nie uznaję żadnej religii, ale sprawa "katoli" i KMB na drzwiach wskazują, że za tymi drzwiami powinno dziać się tylko dobrze, jako że mieszkają tam ludzie żyjący zgodnie z zasadami swojej religii(ponoć przyjaznej rodzinie i prawom człowieka). Było jednak inaczej, stąd ta krytyka, za tymi drzwiami była PRZEMOC FIZYCZNA I PSYCHICZNA wobec żony i dzieci.
                  Przemoc wobec bliźniąt i ich matki w obecności reszty dzieci jest takim samym przestępstwem wobec dzieci-świadków przemocy jak i wobec ofiar. Coś mi się wydaje, że głównym sprawcą tego nieszczęscia była tzw. Głowa Rodziny, czyli mąż i ojciec.
                  Sprawa tragiczna, ale nie jedyna w tym "kraju wartości", gdzie powinno być zupełnie inaczej(96% katolików).
            • Gość: lelka Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.beskidmedia.pl 04.06.13, 19:06
              i tu masz całkowitą rację
          • Gość: ateistka Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:34
            "A prawda jest taka, że płacący podatki ateista, który szanuje drugiego człowieka, jest więcej wart od 100 zakłamanych katoli. "

w drugą stronę też to działa
          • Gość: xxx Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.slupsk.vectranet.pl 04.06.13, 19:00
            zdefiniuj proszę pojęcie "katol" i uzasadnij dlaczego rodzina z artykułu mieści się w kategorii "katole" (fundamentaliści?). dlaczego ksiądz jest "katolem" (rozumiem, że nie katolikiem w Twoim rozumieniu, przynajmniej tak wynika z tego, co napisałaś). Dlaczego "ateista" jest z definicji uczciwy i porządny?
        • Gość: lelka Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.beskidmedia.pl 04.06.13, 19:02
          ja chętnie popsioczę, na islam i to, co się dzieje tutaj, w naszym katolickim, najświętszym kraju... a może jednak nie popsioczę, tylko powiem, że to wychowanie i brak szarych komórek lub ich zaprzepaszczenie przez rodziców... a potem tego luda wokół całe masy. Wiem, co piszę, bo mam z tym do czynienia niemal na codzień. Koszmarek nasz narodowy... ale i tak wolę katoli niż muzułmanów
          • Gość: d Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.13, 20:51
            oni mają rację pisząc o księżach.. ksiądz zakazał antykoncepcji. Ludki mają się mnżyć, za wszelką cenę. Zakłamane gó... chodzi do kościoła słucha o tym jaki to wazny drugi człowiek, bliźni (bo o tym kazania są? powinny być?) i trzyma dzieci gorzej niż zwierzęta. Dodatkowo żałując im jedzenia.. Sterylizacja tego ścierwa konieczna! Najlepiej bez znieczulenia. Oprawcy i potwory!
      • topiramax Re: Najważniesze, że księdzu nie ubyło. 04.06.13, 18:36
        Niestety masz rację. Jak to się stało, że nikt kto przychodził do tego mieszkania sie nie zorientował? Ksiądz? Sąsiedzi? Rodzina? Ale z drugiej strony to była zmowa całej rodziny. Przecież rodzeństwo tych nieszczęsnych dzieci miało buzie zamknięte na kłódkę, zostało wmanewrowane w okrutną grę. Nie do wiary.
    • notozobaczymy A gdzie zarzuty dla rodziców? 04.06.13, 16:57
      zapewne znęcanie psychiczne... WTF?
      • Gość: skandal Re: A gdzie zarzuty dla rodziców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 19:12
        "matka interesuje się losem...jest przygotowywana na spotkanie" - dokładnie WTF?!?
        Gdzie zarzuty dla pracowników socjalnych? Skoro dzieci przez 2 lata były szczepione to znaczy, że były zarejestrowane i rodzice pobierali na nie świadczenia. Dlaczego nikogo nie zainteresowało "zniknięcie" dzieci z przestrzeni publicznej??!
        • Gość: Nika Re: A gdzie zarzuty dla rodziców? IP: 62.233.211.* 04.06.13, 20:53
          O jakich "świadczeniach" na dzieci mówisz?

Kto ma sprawdzać czy dzieci "istnieją w przestrzeni publicznej"? Marzy Ci się permanentna inwigilacja?
          • Gość: też mama Re: A gdzie zarzuty dla rodziców? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.06.13, 08:01
            Nie wiem jak teraz, ale kiedyś dostawało się wezwania z przychodni do zrobienia Bilansu Zdrowotnego Dziecka. Jeżeli rodzice nie robili tego, to powinien być sygnał, że sprawę należy zbadać i co dzieje się z dziećmi. Jeśli tego się nie robi, to oznacza, że dziecko może sobie tak po prostu zniknąć i pies z kulawą nogą się nie zainteresuje. Ciekawe, czy gdyby kuzynka nie interweniowała, to w przyszłości szkoła zainteresowałaby się, co się dzieje z dziećmi, które nie rozpoczęły nauki?
            • Gość: BTW Re: A gdzie zarzuty dla rodziców? IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 08:36
              > Nie wiem jak teraz, ale kiedyś dostawało się wezwania z przychodni do zrobienia
              > Bilansu Zdrowotnego Dziecka.

Nie dostaje się. Przychodni to zwisa i powiewa. Nie ma obowiązku szczepień!

Ciekawe, czy gdyby kuzynka nie interweniowała, to w prz
              > yszłości szkoła zainteresowałaby się, co się dzieje z dziećmi, które nie rozpoc
              > zęły nauki?

Jeżeli były gdzieś odnotowane (choćby akt urodzenia - chyba jakiś był?) to tak. Szkoła by się zainteresowała. Rutynowo.
              • Gość: też mama Re: A gdzie zarzuty dla rodziców? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.06.13, 13:43
                No to w takim razie czym się zajmuje pediatryczny personel przychodni?
                Uzupełniłam wiadomości i wynika z nich, że Bilans jest obowiązkowy. Nawet jeśli teoretycznie i przychodnia to olała, to i tak jest powód żeby dobrać im się do doop. Jeśli w tej konkretnej sprawie przychodnia nie wykonała swojego obowiązku, to ile jeszcze takich dzieci wegetuje za regałami w polskich domach? Nie daj bóg usunąć zygotę, albo znajdą poroniony płód w ściekach, hałas na całą Polskę, a żywymi urodzonymi dziećmi nie interesuje się nikt przez kilka lat? Burdel na kółkach i mknie do tragicznego końca, z prędkością światła.
                Szczepienia nie mają nic wspólnego z Bilansem Zdrowotnym.
    • sselrats Zamiast w szkole autorka siedziała za regałem 04.06.13, 17:03
      largecoffe napisała:

> Nie "żadne dziecko nie spotkał taki los" tylko "żadnego dziecka". Zdaje się, że
      > deklinacji uczą w podstawówce.
      • Gość: goźdź Re: Zamiast w szkole autorka siedziała za regałem IP: 217.153.108.* 04.06.13, 19:13
        w ogóle piękna składnia. "Najstarsze dziecko jest w gimnazjum. Żadnego innego dziecka nie spotkał taki los." XD
        • Gość: też mama Re: Zamiast w szkole autorka siedziała za regałem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.06.13, 08:03
          "Najstarsze dziecko jest w gimnazjum. Żadnego innego d
          > ziecka nie spotkał taki los."-i tu się zagadzam w całej rozciągłości, bo Gimnazjum, to rzeczywiście pomysł chorego psychicznie, szkoda dzieci.
    • fomica Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik 04.06.13, 17:04
      Ale co z nimi teraz zrobić (tzn. z rodzicami?) Ukarac, zamknąć - to pozostała piątka dzieci zostanie pozbawiona rodziców, skazana na rodziny zastępcze. Darowac, nic nie zrobić - jeszcze gorzej. Trudna sprawa.
      • Gość: rodzic Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.13, 17:38
        Powiem Ci.
        Nie generalizować.
        Tylko pomóc.
        Wystarczającą karą będzie jak zdadzą sobie (a przyjdzie taki moment) sprawę z tego co zrobili.
        Świadomość to najcięższa z możliwych kar.
      • Gość: janka Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.lublin.mm.pl 04.06.13, 18:18
        A chciałabyś mieszkać z rodzicami, być wychowywana przez takich rodziców, o których wiesz, że zachowali się tak okrutnie i nie zgodnie z prawem przede wszystkim, z jakąś elementarna przyzwoitością ludzką wobec Twojego rodzeństwa, bezbronnych dzieci, odebrali im kawałek życia, normalne dzieciństwo, więc równie dobrze Ty mógłbyś być na ich miejscu? Bo ja nie. 100 razy bardziej wolałabym być w rodzinie zastępczej. Przecież najstarsze dziecko było w gimnazjum, a jedno po komuni, czyli ma 9 lat, to nie są małe dzieci, które nic nie rozumieją. Nie wyobrażam sobie, jak ta rodzina miałaby dalej prawidłowo funkcjonować. Uważam, że pomysł przywrócenia bliźniaków do normalnego stanu, a później oddania sporotem rodzicom i "praca" nad nimi jest kuriozalny i tak głupi, że trudno do czegokolwiek porównać. Kto na to wpadł? Czy jak rodzic pobije dziecko do nieprzytomności, bo za głośno płakało i trafi do szpitala, to po wyzdrowieniu ma spowrotem wrócić do swojego kata, bo może uda się jakoś tą rodzinę naprawić? Ci rodzice powinni trafić do więzienia lub na leczenie za to, co zrobili.
        • Gość: no_mat Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 11:15
          Może sie zdziwisz ale lepiej być z gorszymi rodzicami biologicznymi niż najlepszymi przybranymi. A poza tym ludzie sie zmieniają, a ty ich dożywotnio skazujesz na utratę dzieci.
    • Gość: leslaw28 Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.hsd1.va.comcast.net 04.06.13, 17:11
      nie masz racji, napisano prawidlowo
    • andre_234 Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:15
      A co na to Pan Janusz K.M.
      • Gość: Jan Verplancke Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.host-stage-dns.com 04.06.13, 17:32
        Zapewne uzna, że powyższy przypadek jest dowodem na nieskuteczność służb państwowych, co winno prowadzić do ich likwidacji i obniżenia podatków. Obniżenie podatków spowoduje, że rodzice będą bogaci i nie będą chować dzieci za szafą.
      • Gość: e Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: 199.48.147.* 04.06.13, 18:03
        Napisze dosc prosto:
        na ziemi nigdy nie bedzie nieba, a to ze zdazaja sie takie sporadyczne przypadki, to nie oznacza ze dla 38mln ludzi trzeba robic panstwo policyjne i permamentna inwigilacje.
        A jest jedna prawidlowosc, czym wiecej wladzy ma urzednik, tym gorzej sie zyje.
    • fletniapana A może po prostu chodzi o okres rządów PO? 04.06.13, 17:15
      Wiek dzieci plus 9 miesięcy to praktycznie czas od wygranej PO. Rodzice po wyborach doznali szoku i taki jest efekt.
      • Gość: nie sadzisz? Re: A może... IP: *.man.tk-internet.pl 04.06.13, 17:24
        ktoś ci powinien dać w ryj za żarty z tragicznej sprawy?
        • fletniapana Re: A może... 04.06.13, 17:30
          tak samo się oburzasz na "przypadkowe" zdjęcie z napisem "K+M+B 2013" ?

ps
          A co robiło państwo przez pięć lat? Przecież są np. obowiązkowe szczepienia, których te dzieci nie miały. Państwo przez pięć lat nie zainteresowało się nimi.
          • Gość: Jan Verplancke Re: A może... IP: *.host-stage-dns.com 04.06.13, 17:44
            Państwo nie jest bezosobowe. Zawiedli konkretni ludzie, którzy mają gdzieś swoje obowiązki. Jak zwykle nikt nie poniesie odpowiedzialności.

W każdym kraju mogą się zdarzyć jednostkowe przypadki tego typu. Jednak nagromadzenie takich zdarzeń w Polsce jest poważenie zastanawiające. Szczególnie, że mówimy tu o przemocy wobec dzieci. Matka Madzi, pięcioraczki z Hipolitowa, sprawa Szymonka z Cieszyna. Całkiem niedawno było głośno o Polakach z Coventry oskarżonych o zabicie 4-letniego dziecka. Teraz dzieci ukrywane za szafą. Coś jest nie tak z tym narodem.
            • fletniapana Re: A może... 04.06.13, 18:24
              nie patrz na rzeczywistość tylko przez pryzmat sensacyjnych newsów bo to nie oddaje dokładnie jej obrazu; obok żyją normalne, kochające się rodziny tylko, że o nich rzadko się pisze bo to jest nudne
            • Gość: abecede Re: A może... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.06.13, 08:50
              A kiedy w UK odbierają dzieci polskiej patologii, to jest KRZYK I DAAARCIE MORDY na oczywistą niesprawiedliwość.
              Tu niestety zawiodły osoby powołane do ochrony dziecka, ale odpowiednie wnioski zostały już wyciągnięte, może to uratuje inne dzieci, które są zagrożone.
              Przykład pierwszy z brzegu UK(kilka lat wstecz), policja została wezwana do awantury domowej, wchodzą, a tam obok łóżeczka(dziecko było w środku) leży młotek ,którym zdenerwowany mąż rzucił w żonę.
              Agresywny mąż i tatuś odseparowany od rodziny, zakaz zbiżania się do domu, żony i dzieci. Mamusia po krótkim czasie doszła do wniosku razem z mężusiem, że właściwie nic takiego się nie stało, ot normalna awantura rodzinna i mężusia wpuściła. Dostała ultimatum od służb, albo nie będzie stwarzać niebezpieczeństwa dzieciom w postaci agresywnego męża, albo zabiora jej dzieci. Krzyk i lament na oczywistą niesprawiedliwość i ucieczka z UK.
              Gdyby w przypadku z Coventry dobrano się odpowiednio wcześniej do doopy mamusi i jej gacha, to chłopiec by dzisiaj żył, ale pewnie byśmy słyszały, że "Angole" tylko czychają na polskie białe, zdrowe dzieci i kradną je polskim rodzicom. Polskiej patologii wydaje się, że w UK jest tak samo jak w Polsce, tatuś/mąż tyran domowy może robić to co w Polsce jest normą i nie ma na niego żadnej kary. I tu srodze się zawiodą.
              Tutaj(PL) też przez kilka lat zawiodło otoczenie, miejmy nadzieję, że ktoś wyciągnie z tego wnioski.
          • Gość: nettka Re: A może... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:07
            To zdjęcie nie jest przypadkowe. Wszystko nas w jakiś sposób określa - to jak się ubieramy, jakie książki czytamy, jak mamy urządzone mieszkanie i jaką religię wyznajemy. To, że ci zwyrodnialcy mieli nad drzwiami K+M+B oraz że urządzili komunię innemu swojemu dziecku coś o nich mówi - na przyklad to, że teoretycznie są katolikami, czyli powinni wyznawać choćby tak podstawową wartość jak miłość bliźniego. Jak to wygląda w praktyce, właśnie możemy przeczytać.
            • Gość: ateistka Re: A może... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:17
              w praktyce wygląda tak, że katolikami nie są. czy ktoś może w końcu iść po rozum do głowy i zacząć odróżniać prawdziwych katolików od tych fasadowych, co do kościoła chodzą dwa razy do roku i przestać oceniać tych pierwszych na podstawie drugich? tak jak ktoś już pisał wcześniej - dlaczego przeanalizowano to, co mają na drzwiach, a nie to, na kogo głosują, jakie gazety czytają, co kształtuje ich światopogląd i wartości etyczne?
              • pornofan-xxx Re: A może... 04.06.13, 21:20
                póki ksiądz ich w kościele nie odróżnia, wpuszcza, tace bierze i sakramentów udziela, różnicy nie ma żadnej, a twój rozdział to tworzenie alternatywnej rzeczywistości, lepszej niż ona jest na prawdę
                • Gość: ateistka Re: A może... IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 14:57
                  Nie, mój rozdział to próba oderwania się od jednostronnego oceniania ludzi tylko na podstawie kryterium religii. A rzeczywistość jest taka, że w dzisiejszym świecie znajduje się na dalekiej pozycji w rankingu instytucji kształtujących świadomość etyczną.
                  I jak widać oszukali dużą liczbę osób. Żeby ksiądz ich odróżnił, musiałby przeprowadzić im mentalną wiwisekcję. A tego na co dzień nikt nikomu nie robi.
      • Gość: zapewne Re: A może po prostu chodzi o okres rządów PO? IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.13, 17:37
        Tak, to możliwe. Gdy rodzice zobaczyli do czego mogą doprowadzić bliźniacy, woleli ich światu nie pokazywać... TAK BYM NAPISAŁ GDYBYM MIAŁ TWOJĄ "WRAŻLIWOŚĆ"
        • fletniapana Re: A może po prostu chodzi o okres rządów PO? 04.06.13, 17:40
          ale ponieważ jesteś bardziej wrażliwy to powstrzymałeś się od napisania; tak trzymać
    • Gość: play100cen "żadne dziecko nie spotkał taki los" IP: 109.95.204.* 04.06.13, 17:21
      "We wyborczej" są po prostu orto- i gramatosceptyczni. Nie czepiaj się, Pan, bo dostaniesz Pan w ryj za nietolerancjem.
    • tomtey No i macie wspaniałą wielodzietną rodzine -wzór do 04.06.13, 17:22
      nasladowania.Nie daleko pada jabłko od jabłoni oj ciekawe co wyrosnie z dzieci tych psychopatów, dewiantów,potworów
      • Gość: DUMNA Re: No i macie wspaniałą wielodzietną rodzine -wz IP: *.ncr.com 04.06.13, 21:29
        Nie pisz człowieku nic o wielodzietnych rodzinach bo chyba o nich nie masz pojęcia. Jestem jednym jedyn z 9 dzieci moich rodziców - kazde swietnie wykształcone i wierz mi nie ma wsród nas psychopatów czy dewiantów.
        • kkk_3 Re: No i macie wspaniałą wielodzietną rodzine -wz 06.06.13, 23:29
          może dlatego, że was za szafą nie trzymali ?
          ja niestety nie wierzę, że z takich skrzywionych psychicznie w dzieciństwie chłopaków cokolwiek poza patologią wyrośnie.
    • huston_mamy_problem jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu 04.06.13, 17:26
      ale kompromitacja...
      • fletniapana Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu 04.06.13, 17:33
        ty masz - jak zwykle - problem

pewnie nie wiesz ale Jezus powiedział: "Pozwólcie dzieciom przychodzić do mnie. Do takich właśnie należy Królestwo Niebieskie" i w innym miejscu "Wszystko co uczyniliście jednemu z tych najmniejszych" mnieście uczynili"

to jest miara bycia chrześcijaninem w ogólności a w szczelności katolikiem
        • huston_mamy_problem Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu 04.06.13, 17:44
          a od kiedy bóstwa słoneczne coś mówią ? ciekawe że potrafisz cytować istoty które nigdy nie istniały :) niezły jesteś...a wiesz co powiedział przed śmiercią Pinokio ? powiedz..to też ciekawe...może napiszemy razem pamiętniki z zycia Pinokia...bedą bestsellerem

fletniapana napisał:

> ty masz - jak zwykle - problem
          >
          > pewnie nie wiesz ale Jezus powiedział: "Pozwólcie dzieciom przychodzić do mnie.
          > Do takich właśnie należy Królestwo Niebieskie" i w innym miejscu "Wszystko co
          > uczyniliście jednemu z tych najmniejszych" mnieście uczynili"
          >
          > to jest miara bycia chrześcijaninem w ogólności a w szczelności katolikiem
          • fletniapana Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu 04.06.13, 18:21
            twój problem jest poważniejszy niż sądziłem; możesz nie wierzyć w bóstwo Jezusa bo to kwestia wiary; ale zaprzeczać jego istnieniu gdy jest ono bardzo dobrze udokumentowane (sam sobie znajdź kto z współczesnych pisał o Jezusie) to poważniejsza sprawa; dyskusja raczej nie ma sensu
            • Gość: nieistanialwogole Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu IP: 62.159.241.* 04.06.13, 18:25
              Nie jest w ogole udokumentowane.

www.taraka.pl/autopromo3

• fletniapana Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu 04.06.13, 18:38
                pomijając sprawę wiary a trzymając się jedynie faktów wolę wierzyć żyjący w tamtych czasach autorom (np. Józef Falwiusz, Pliniusz Młodszy)
                • Gość: niebylozadnegomesj Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu IP: 62.159.241.* 04.06.13, 18:47
                  No wlasnie przeczytaj moze wpis na tym blogu, albo moze lepiej i cala ksiazke. Jest mowa o Flawiuszu i Pliniuszu i o chrzescijanskich kopistach...
                  • fletniapana Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu 04.06.13, 19:12
                    wystarczy że czytałem Flawiusza i Pliniusza Młodszego
                    • Gość: etamgosciu Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu IP: *.hsi.kabel-badenwuerttemberg.de 04.06.13, 20:22
                      Z takim podejściem, to tobie wystarczy jak przeczytasz Biblie, a i to pewnie lepiej jak nie będziesz trudził swojej małej główki i posłuchasz jak ci opowiadają w kościółku.
            • Gość: posener Re: jedyni katolicy na prawosławnym osiedlu IP: *.173.9.85.tesatnet.pl 04.06.13, 18:38
              Jezus nigdy nie istniał. Biblia to zbiór bajek. Jak Hezar Efsane (Ksiega Tysiąca i jednej nocy) I rzeczywiscie współcześnie jest już udokumentowane :)
              Dlatego taki odpływ ludzi od kościoła. Poniżej 40% wiernych.
              • ciotka_ltd Biblia to zbior legend pseudohistorycznych 04.06.13, 19:39
                Jak i dzieje Polski z Lechem, Czechem i Rusem. I Popielem, co go te myszy...;)
                Niemniej nie ulega watpliwosci fakt buntow zydowskich w tym wlasnie okresie, jak rowniez i zydowskich sekciarzy/reformatorow, narodzin chrzescijanstwa etc. Chrystus - jak to sie w pismiennictwie wczesnohistorynym zdarza - jest zapewne zlepkiem paru realnie istniejacych osob, pozniej zmitologizowanym na potrzeby nowej religii.
    • Gość: wsx Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: 62.159.241.* 04.06.13, 17:30
      Primo dla debili: los spotkal - kogo? co? (biernik) - dziecko, zadne zreszta.

Po drugie, w loterii "o co chodzi" chcialbym obstawic, ze to dzieci urodzone w wyniku zdrady malzenskiej. Strzal jak kazdy inny.
      • Gość: girlwithnobrain Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.icpnet.pl 04.06.13, 17:56
        dodanie negacji sprawia że czasownik łączy się z dopełniaczem, a nie z biernikiem. Czyli nie spotkał kogo? czego? żadnego dziecka
        • Gość: wsx Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: 62.159.241.* 04.06.13, 18:08
          Aha, czyli to jednak ja jestem debilem.
          Ale przynajmniej jestem przystojny, wszyscy mi tak mowia, a wlasciwie tylko mama.
          • Gość: mad' Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:38
            dobrze, to znaczy, że Cię kocha ;)
        • Gość: pola Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.06.13, 20:00
          Święte słowa, ale to niestety bardzo często spotykany błąd. Moi teściowie nie umieją powiedzieć inaczej, a obydwoje są nauczycielami....
    • tjedynak Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:31
      Bękarty?
      • Gość: jja Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 17:42
        Też tak od razu pomyślałem.
    • sselrats Ladne firanki w oknie 04.06.13, 17:32
      ...
    • spoko-spoko Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:33
      Opieka spoleczna powinna sie tez zajac rodzicami.
      Zdecydowanie potrzebuja pomocy psychiatrycznej.
      • maeve1996 Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik 05.06.13, 13:56
        "Na razie widzę, że matka się nimi interesuje, dzwoni, i przygotowujemy ją na spotkanie z chłopcami." Wzruszające, doprawdy. Jeszcze będą dzieciom w głowie mieszać kontaktami z "matką".

"Czy dobrze się stało, że chłopcy zostali zabrani z domu?" <FACEPALMS>

• kat-kk Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:37
      Aborcja po katolicku, przyjmuje najdziwniejsze formy.Począwszy od śmietnika kończywszy na kiszeniu w beczce.Zawsze można sobie potem powywijwć na róże, jak Waśniewska.Nic nie szkodzi.Ważne bycie w kościele na mszy i rozgrzeszenie od ksiundza co tak samo robi.
      • moozq Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik 04.06.13, 18:10
        kat-kk napisał:

> Aborcja po katolicku, przyjmuje najdziwniejsze formy.Począwszy od śmietnika koń
        > czywszy na kiszeniu w beczce.Zawsze można sobie potem powywijwć na róże, jak Wa
        > śniewska.Nic nie szkodzi.Ważne bycie w kościele na mszy i rozgrzeszenie od ksiu
        > ndza co tak samo robi.
        Śmieszny pajacu, zapewne w twoim adoptowani będą przez parę homo.
      • Gość: maniek Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: 178.23.110.* 04.06.13, 19:47
        A ty co z kościołem, jego winą, gdzie tu logika? Dzieci są przecież pod opieką, rodzice są wzywani np. na szczepienia, więc jeśli się nie zgłaszają, są opłacone służby do zainteresowania się przyczyną. Co tu ma kościół do roboty? Ta durnowata nagonka jest już nie do zniesienia. Lepiej zainteresuj się tym ilu ciężko upośledzonym niepełnosprawnym kościół jako jedyny organizuje pomoc, warsztaty, leczenie. Podać ci linki?
    • mjetker Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:38
      bo panstwo zawiodlo. jakim cudem rodzina z czworgiem dzieci wprowadza sie do dwupokojowego mieszkania i nikt nie reaguje?
      nie chce sie madrzyc, ale od kilku lat mieszkam z dziewczyna w berlinie wlasnie w dwupokojowym mieszkaniu. w przypadku posiadania dziecka MUSIMY sie przeprowadzic do wiekszego mieszkania, zeby zapewnic mu warunki do zycia. inaczej wpada kinderamt i robi klopoty.
      u nas tez sa przepisy, ale latwiej siedzi sie za biurkiem, grajac w pasjansa ma sie nadzieje, ze zadna tragedia sie nie wydarzy. niestety (dla urzedasow) spoleczenstwo staje sie bardziej rozgarniete szybciej niz oni sami...
      • Gość: titta Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.customer.telia.com 04.06.13, 17:41
        No dobrze, a jak kogos nie stac, to co odbiera dzieci? A jak bylo stac, a pozniej sie np. prace stracilo?
        Niemcy jeszce nie wpadli, ze socjal kosztuje...
      • Gość: qqq Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:09
        To już wiem skąd Niemcy mają mały przyrost naturalny.
    • siekier35 Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:44
      znając życie i podlaskich 'katolików' bliźniacy raczej z prawego łoża nie pochodzą....
      • Gość: lelka Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.beskidmedia.pl 04.06.13, 19:19
        też takie coś przyszło mi do głowy, ale czy ich przynależność religinjna ma tu rzeczywiście jakieś znaczenie ? Może... ale niekoniecznie...
    • Gość: hildebrant No to będzie pisowski prezydent i premier IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 17:45
      Któryś z nich zostanie polegnięty w zbrodniczej katastrofie. Zobaczycie.
    • wpyskgo Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:46
      A gdzie był klecha? Brał kasę w ciemno? Ale syf.
      • kamil_roztocki Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik 05.06.13, 10:41
        wpyskgo napisał:

> A gdzie był klecha? Brał kasę w ciemno? Ale syf.

Tobie już antyklerykalizm na mózg się rzucił, co ma do tego "klecha"?! Skąd się tacy durnie jak Ty biorą? Zza szafy, czy spod schodów?
    • pandzik Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:57

Oni matkę przygotowują na spotkanie z chłopcami...?!!!
      Ku...wa oglądała je codziennie przez pięć lat, jeszcze jej mało...????

Nie wiadomo, czy będą im odebrane prawa rodzicielskie...??? To jest jakiś żart...???

• cezar85 Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nikt ... 04.06.13, 17:57
      za miękki jestem na takie niusy
      • Gość: cleryka Re: Przez pięć lat bliźniaki żyły za regałem. Nik IP: *.centertel.pl 04.06.13, 20:03
        ..Ja też, ja wysiadam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka