Dodaj do ulubionych

Proponuje odbudowac hotel Ritz

10.09.04, 20:28
To bedzie piekna wizytuwka naszego miasta .
Obserwuj wątek
    • ogabignac Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 10.09.04, 20:30
      alex.7 napisał:

> To bedzie piekna wizytuwka naszego miasta .

Lepiej pisz z angielska "wizytoowka" jak nie masz polskich liter bo to boli
      czytac;)
      • Gość: |andy| Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz IP: 81.15.254.* 10.09.04, 20:43
        ogabignac napisał:

> Lepiej pisz z angielska "wizytoowka" jak nie masz polskich liter bo to boli
        > czytac;)

E tam z angielska, z POLSKA. Zanim pojawiło się ó w naszym języku pisało się oo
        (np. lood to lód). Ha! Wyniosło się coś ze szkoły ;)

Pozdrawiam
        Andrzej

PS. Dzisiaj oo używa się na blogach czy innych czatach. Dlatego powinien napisać
        "wizytoofka".
    • alex.7 Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 10.09.04, 21:08
      Prawidlowey pysovni Oczylen se ot tego z cvorka viec vybaccie ni.
    • spalona.grzanka Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 11.09.04, 12:26
      to juz lepiej zburzyc urzad miasta, bo niszczy widok na wierze z zegarem z
      palacu branickich
      • daltoni A ja dam wam pomysł! 24.09.04, 17:29
        spalona.grzanka napisała:

> to juz lepiej zburzyc urzad miasta, bo niszczy widok na wierze z zegarem z
        > palacu branickich

A ja mam jeszcze inny pomysł - nawet duzo lepszy. Zburzmy urzad miejski i
        zbudujmy hotel Ritz, taka jest moja koncepcja, a od koncpecji to jestem ja.
        ;-)

ps co do wizytowki. niby z bledem ale kazdy wie o co chodzi wiec chyba mozna
        czlowiekowi darowac te drobne potkniecie. Czyz nie mam racji? Jak to mawiali
        Rzymaianie: "Errare humanum est" - jesli nie wiecie co to znaczy to polecam
        słownik łacińsko-polski;-).
        • spec5150 Re: A ja dam wam pomysł! 24.09.04, 17:34
          daltoni napisał:

> spalona.grzanka napisała:
          >
          > > to juz lepiej zburzyc urzad miasta, bo niszczy widok na wierze z zegarem
          > z
          > > palacu branickich
          >
          > A ja mam jeszcze inny pomysł - nawet duzo lepszy. Zburzmy urzad miejski i
          > zbudujmy hotel Ritz, taka jest moja koncepcja, a od koncpecji to jestem ja.
          > ;-)

ja to też widzę: prasłowiański Ritz chroni plebejskiego uciekiniera. zróbcie mi
          jeszcze przebitkę na wierzbę ;)
    • Gość: MisQa Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz IP: *.osiedle.net.pl 23.09.04, 20:49
      owszem przydałoby się ,ale przecież jak zwykle nie ma pieniędzy...:(
    • spec5150 Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 24.09.04, 17:05
      mnie bardziej ciekawi dlaczego firma Ritz postanowiła tu wybudować w ogóle hotel?
    • alex.7 Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 24.09.04, 17:20
      Slyszalem ze na przelomie 19 i 20 wieku przez bialystok przebiegal jakis wazny
      szlak handlowy.Dlatego do naszego miasta przyjezdzali ludzie ktorych stac bylo
      na nocleg w W hotelu Ritz.
      • j.lewandoski Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 24.09.04, 18:17
        alex.7 napisał:

> Slyszalem ze na przelomie 19 i 20 wieku przez bialystok przebiegal jakis
        > wazny szlak handlowy.

Teraz tez przebiega: przemytnicy fajek i uchodzcy z Czeczenii.
        • Gość: gajowy Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:16
          Jak macie tyle szlaków czeczeńskich to tylko patrzeć jak wam coś wysadzą.
          Najlepiej byłoby Tura ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka