alex.7 10.09.04, 20:28 To bedzie piekna wizytuwka naszego miasta . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogabignac Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 10.09.04, 20:30 alex.7 napisał: > To bedzie piekna wizytuwka naszego miasta . Lepiej pisz z angielska "wizytoowka" jak nie masz polskich liter bo to boli czytac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz IP: 81.15.254.* 10.09.04, 20:43 ogabignac napisał: > Lepiej pisz z angielska "wizytoowka" jak nie masz polskich liter bo to boli > czytac;) E tam z angielska, z POLSKA. Zanim pojawiło się ó w naszym języku pisało się oo (np. lood to lód). Ha! Wyniosło się coś ze szkoły ;) Pozdrawiam Andrzej PS. Dzisiaj oo używa się na blogach czy innych czatach. Dlatego powinien napisać "wizytoofka". Odpowiedz Link Zgłoś
alex.7 Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 10.09.04, 21:08 Prawidlowey pysovni Oczylen se ot tego z cvorka viec vybaccie ni. Odpowiedz Link Zgłoś
spalona.grzanka Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 11.09.04, 12:26 to juz lepiej zburzyc urzad miasta, bo niszczy widok na wierze z zegarem z palacu branickich Odpowiedz Link Zgłoś
daltoni A ja dam wam pomysł! 24.09.04, 17:29 spalona.grzanka napisała: > to juz lepiej zburzyc urzad miasta, bo niszczy widok na wierze z zegarem z > palacu branickich A ja mam jeszcze inny pomysł - nawet duzo lepszy. Zburzmy urzad miejski i zbudujmy hotel Ritz, taka jest moja koncepcja, a od koncpecji to jestem ja. ;-) ps co do wizytowki. niby z bledem ale kazdy wie o co chodzi wiec chyba mozna czlowiekowi darowac te drobne potkniecie. Czyz nie mam racji? Jak to mawiali Rzymaianie: "Errare humanum est" - jesli nie wiecie co to znaczy to polecam słownik łacińsko-polski;-). Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: A ja dam wam pomysł! 24.09.04, 17:34 daltoni napisał: > spalona.grzanka napisała: > > > to juz lepiej zburzyc urzad miasta, bo niszczy widok na wierze z zegarem > z > > palacu branickich > > A ja mam jeszcze inny pomysł - nawet duzo lepszy. Zburzmy urzad miejski i > zbudujmy hotel Ritz, taka jest moja koncepcja, a od koncpecji to jestem ja. > ;-) ja to też widzę: prasłowiański Ritz chroni plebejskiego uciekiniera. zróbcie mi jeszcze przebitkę na wierzbę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisQa Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz IP: *.osiedle.net.pl 23.09.04, 20:49 owszem przydałoby się ,ale przecież jak zwykle nie ma pieniędzy...:( Odpowiedz Link Zgłoś
spec5150 Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 24.09.04, 17:05 mnie bardziej ciekawi dlaczego firma Ritz postanowiła tu wybudować w ogóle hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.7 Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 24.09.04, 17:20 Slyszalem ze na przelomie 19 i 20 wieku przez bialystok przebiegal jakis wazny szlak handlowy.Dlatego do naszego miasta przyjezdzali ludzie ktorych stac bylo na nocleg w W hotelu Ritz. Odpowiedz Link Zgłoś
j.lewandoski Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz 24.09.04, 18:17 alex.7 napisał: > Slyszalem ze na przelomie 19 i 20 wieku przez bialystok przebiegal jakis > wazny szlak handlowy. Teraz tez przebiega: przemytnicy fajek i uchodzcy z Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Re: Proponuje odbudowac hotel Ritz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 19:16 Jak macie tyle szlaków czeczeńskich to tylko patrzeć jak wam coś wysadzą. Najlepiej byłoby Tura ? Odpowiedz Link Zgłoś