Dodaj do ulubionych

Nowy Dyrektor

29.03.15, 16:04
Stary Dyrektor GCK ?
Obserwuj wątek
    • szuryk Re: Nowy Dyrektor 06.04.15, 11:21
      Dzień dobry!

Czas pokaże. Jeżeli wygra konkurs, to pewnie zostanie dyrektorem.

W maju 2005 Pan Wójt wydał zarządzenie 37/05:
      w sprawie realizacji zadań w ramach Akcji Społecznej dla Samorządów
      „Przejrzysta Polska”
      W punkcie 10 paragrafu 1 możemy przeczytać: "Wprowadzenie procedury naboru na każdy wakat w urzędzie gminy. Procedura musi zawierać wymóg konkursów na stanowiska kierownicze." Teoretycznie zatem powstała procedura zgodnie z którą należy postępować.
      Co prawda można domniemywać iż zgodnie z w/w wymienionym chodzi wyłącznie o Urząd Gminy, a nie również o jednostki podległe ale... myślę, że Pan Wójt zdaje sobie sprawę z tego, że straciłby zbyt wiele zaufania zarówno swoich wyborców jak i pozostałych mieszkańców gminy (oraz szeregu fundacji: Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności, Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej, Centrum Edukacji Obywatelskiej, Program przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana Batorego, które to przyczyniły się do powstania akcji "Przejrzysta Polska" ) nie organizując konkursu na dyrektora GCK.
      Jeżeli stanie się inaczej - będzie to tylko stanowiło ważną informację ile po 10 latach z "Przejrzystej Polski" w gminie "przejrzystości" pozostało.
    • k-666 Re: Nowy Dyrektor 06.04.15, 13:25
      Powiem tak, ale jest to moje zdanie, to dobrze, że świnie będą ryć w czyimś gównie, cieszę się, że nie w moim mniemaniu dobrze się stało, że jednej kanalii mniej. Widzę też pewne postępy co do funkcjonowania strony internetowej, jest ona wreszcie w miarę regularnie aktualizowana, można to polepszyć, ale w porównaniu z tym co było to sukces. Dobrze by było zrobić forum gminne prowadzone przez normalnego moderatora na ww domenie. Każdy mógłby się wypowiedzieć a poza tym po rejestracji można by było wysyłać mieszkańcom komunikaty i informacje, nie każdy czyta słupy ogłoszeniowe. W związku z informatyzacją naszej gminy wskazanym była by dobra komunikacja internetowa. Wesołych i pogodnych świąt wszystkim wyznaniom!
      Pozdrawiam.
      • radekkulesza Re: Nowy Dyrektor 08.04.15, 21:46
        Witam,
        Drogi k-666, dziękuję w imieniu GCK za docenienie strony www. Proszę o uwagi i sugestie do treści. Mój adres e-mail: rkulesza@gckgrodek.pl
        • piereciosy63 Re: Nowy Dyrektor 26.07.15, 14:01
          Panie Wójcie!A kiedy odbędzie się konkurs na stanowisko dyrektora GCK? Czy Prymaki będą teraz "gwiazdą" każdej imprezy gminnej?Wczorajsza Siabrouskaja nie przyćmiła niczym imprez z poprzednich lat,gdzie można było oglądać m.in.gwiazdy formatu Czerwonych Gitar! Styl prowadzenia imprezy przeniesiony z Michałowa!!!No i ważne pytanie,ile Prymaki zgarnęli kasy za wczorajszy występ?I jak to się ma do dyrektorowania pana Ostapczuka?Poza tym panie Wójcie,oprócz Białorusinów,w Gminie Gródek zamieszkują Polacy i to większość.Nie każdy prawosławny czuje się Białorusinem!!!!Co GCK,finansowane przez samorząd i Rząd Polski ma do zaoferowania większości gminnej?. Bardzo lubię muzykę białoruską,potrafię rozmawiać po "prostu" ale nie wszystko rozumiem,kiedy prowadzący używają tylko i wyłącznie j.białoruskiego!
          • swojak1961 Re: Nowy Dyrektor 27.07.15, 23:00
            Po pierwsze "styl i prowadzenie" nie zostało przeniesione z Michałowa, tylko wróciło po latach do miejsca w którym zostało zapoczątkowane. Biesiada w tym roku przypominała tą prawdziwą! Po frekwencji na początku i na końcu było widać, że była większa niż w latach ubiegłych w tych samych godzinach, a to już o czymś świadczy. Żeby nie ten deszcz to byłoby jeszcze więcej i nie potrzebny żaden Enej, nie wspominając o Czerwonych Gitarach.....

Prymaki pewnie zgarnęły gruby hajs i się należało, bo odwaliły super robotę, a jak ktoś jest zazdrosny z tego powodu niech stanie na scenę i tak poprowadzi imprezę, ułoży program i wszystko ogarnie !

Szkoda, że Haradok nie docenia tego co ma! Ludzie z zewnątrz i ich opinie powinny dać do myślenia!
            • and5 Re: Nowy Dyrektor 27.07.15, 23:07
              A mi obiło się o uszy, że ludzie pier..... taką biesiadę jak w tym roku. Hajsu to ponoć ze 30 koła przygarnęli. Dobrze się żyje, a jakże.
              • swojak1961 Re: Nowy Dyrektor 27.07.15, 23:19
                Ba, ja słyszałem, że blisko 1 mlna :)
                • swojak1961 Re: Nowy Dyrektor 27.07.15, 23:30
                  a pewnie haspadar Ziutek z winkla pad lewiatanam skaża szto uział z 100 tysiacz... hahahhaha
                  • and5 Re: Nowy Dyrektor 28.07.15, 08:58
                    może i tyle uział, chalera jeho znajet...
            • janerwus Re: Nowy Dyrektor 05.11.15, 18:10
              swojak1961 napisał(a):

> Po pierwsze "styl i prowadzenie" nie zostało przeniesione z Michałowa, tylko wr
              > óciło po latach do miejsca w którym zostało zapoczątkowane. Biesiada w tym roku
              > przypominała tą prawdziwą! Po frekwencji na początku i na końcu było widać, że
              > była większa niż w latach ubiegłych w tych samych godzinach, a to już o czymś
              > świadczy. Żeby nie ten deszcz to byłoby jeszcze więcej i nie potrzebny żaden En
              > ej, nie wspominając o Czerwonych Gitarach.....
              >
              > Prymaki pewnie zgarnęły gruby hajs i się należało, bo odwaliły super robotę, a
              > jak ktoś jest zazdrosny z tego powodu niech stanie na scenę i tak poprowadzi im
              > prezę, ułoży program i wszystko ogarnie !
              >
              > Szkoda, że Haradok nie docenia tego co ma! Ludzie z zewnątrz i ich opinie powin
              > ny dać do myślenia!

Pierdo*nie!!!! Klasa z playbeku i prymaki. Z gustami się nie dyskutuje ale można z nich pognić. Haradok Haradok wam nic nowego nie trzeba .
          • janerwus Re: Nowy Dyrektor 05.11.15, 18:03
            Brawo! 100% RACJI
          • janerwus Re: Nowy Dyrektor 05.11.15, 18:04
            piereciosy63 napisał(a):

> Panie Wójcie!A kiedy odbędzie się konkurs na stanowisko dyrektora GCK? Czy Prym
            > aki będą teraz "gwiazdą" każdej imprezy gminnej?Wczorajsza Siabrouskaja nie prz
            > yćmiła niczym imprez z poprzednich lat,gdzie można było oglądać m.in.gwiazdy fo
            > rmatu Czerwonych Gitar! Styl prowadzenia imprezy przeniesiony z Michałowa!!!No
            > i ważne pytanie,ile Prymaki zgarnęli kasy za wczorajszy występ?I jak to się ma
            > do dyrektorowania pana Ostapczuka?Poza tym panie Wójcie,oprócz Białorusinów,w G
            > minie Gródek zamieszkują Polacy i to większość.Nie każdy prawosławny czuje się
            > Białorusinem!!!!Co GCK,finansowane przez samorząd i Rząd Polski ma do zaoferowa
            > nia większości gminnej?. Bardzo lubię muzykę białoruską,potrafię rozmawiać po "
            > prostu" ale nie wszystko rozumiem,kiedy prowadzący używają tylko i wyłącznie j.
            > białoruskiego!
            BRAWO 100 % RACJI
    • iwanik4 Re: Nowy Dyrektor 07.11.15, 21:06
      Gratulacje dla dyrektora jeszcze trochę a będziemy obchodzili święta narodowe Białorusi. W ciagu ostatnich miesięcy wszystkie wydarzenia kulturalne w Gródku maja związek z tym państwem. Człowieku opanuj emocje bo nacjonalizm w tym kraju jest karany.
      • czytelnik_noel Re: Nowy Dyrektor 08.11.15, 17:44
        Rzeczywiście zapanował nowy trend. Brakuje tylko baćka Łukaszenki.
      • chatazkraja Re: Nowy Dyrektor 08.11.15, 18:03
        Jedno już obchodziliśmy...niezauważenie :
        4 listopada Rosjanie obchodzą Święto Jedności Narodowej.
        Święto to zostało wprowadzone z okazji ważnego wydarzenia w życiu kraju – uwolnienia Moskwy od polsko-litewskich najeźdźców w 1612 roku przez pospolite ruszenie pod dowództwem Minina i Pożarskiego.
        ..."Gminne Centrum Kultury w Gródku serdecznie zaprasza na koncert chóru dziecięcego „Wiktoria” z Mińska (Rosja), który odbędzie się 4 listopada br. w sali widowiskowej godz. 18.00. Chór posiada w swoim repertuarze utwory cerkiewne oraz świeckie w wielu językach tj. rosyjski, francuski, włoski i angielski. Chór jest laureatem wielu międzynarodowych, prestiżowych konkursów chóralnych."...
        -przypadek?

• janerwus Re: Nowy Dyrektor 09.11.15, 16:29
          Może i przypadek ale na pewno Mińsk nie leży w Rosji i chór był z Moskwy. Wiem wiem takie info jest na stronie GCK lip jak ch... trzeba się dokształcić Radziu i nie strzelać takich boboli na oficjalnej stronie bo wstyd dla gminy.
          • janerwus Re: Nowy Dyrektor 09.11.15, 16:31
            A tak se jeszcze pomyślałem że może jak Krym w Rosji to może i Mińsk też ???? Niedługo? ??
            • czytelnik_noel Re: Nowy Dyrektor 09.11.15, 19:47
              Dziecięcy chór „Wiktoria” z Moskwy - nie wiadomo dlaczego pojawił się Mińsk na stronie GCK w Gródku - brak korektora tekstu?
          • radekkulesza Re: Nowy Dyrektor 09.11.15, 21:56
            Chyba każdy ma prawo się popełnić błąd nieprawdaż JANIE - NERWUSIE?
            Wstyd, to za pewne osoby dla gminy, bo inni nam zazdroszczą imprez i organizacji.... ale niektórym dalej to samo i ból.... pewnej części ciała :)

Pozdrawiam i czekam na dalsze korekty na stronie :)
            • radekkulesza Re: Nowy Dyrektor 09.11.15, 22:00
              Dla Szanownych Państwa wiadomości błąd już został poprawiony, więc wstydu dla Gminy nie robi :) Na plakacie było OK tylko wkradł się w notce.

A tak na marginesie koncert cieszył się dużą popularnością wśród mieszkańców Gródka. Cała sala była zapełniona, a na niektórych impreza "mniej białoruskich" takiej frekwencji jednak nie widać. Nie ma co tutaj spekulować "4 listopada Rosjanie obchodzą Święto Jedności Narodowej."....
              • robertr92 Re: Nowy Dyrektor 10.11.15, 10:56
                Panie Radku na "mniej białoruskich świętach" jest mało osób bo zamiast obchodzić je w dniu kiedy wypadają są organizowane w innych terminach przykład święto 11 Listopada obchodzone 10.11.2015 gdy większość ludzi musi być w pracy by zarabiać na swoje utrzymanie. 11 Listopada jest dniem wolnym od pracy tylko dlatego żebyśmy mogli obchodzić święto Odzyskania Niepodległości w tym a nie w innym terminie. Tylko że niektórzy w naszej gminie myślą iż żyjemy z drugiej strony granicy :(
            • janerwus Re: Nowy Dyrektor 09.11.15, 23:46
              Oczywiście panie "redaktorze". Tylko jak coś się pisze to zapewne przed opublikowaniem to się czyta i gdyby się wiedziało, że Mińsk leży w "przecudownej" Białorusi i w dodatku jest stolicą tej "pięknej" krainy to by się wyłapało taki błąd. No ale skoro tu u nas w Grodku w POLSCE ciągle się mówi po obcemu i o obcym to można zdurnieć i się zakręcić.
              I tak na marginesie jesteśmy POLAKAMI - Wierzącymi - niewierzącymi, Prawosławnymi, Katolikami - ale POLAKAMI. No i nie jestem JAN -czytaj ja-nerwus. Nerwus bo nerwowy jestem:) ;)
              • public-enemy125 Re: Nowy Dyrektor 10.11.15, 08:10
                Może się czepiam szczegółów ale właśnie zauważyłem na stronie GCK ogłoszenie o obchodach Święta Niepodległości które jest obchodzone 10 listopada.
                Przejrzałem już kilka kalendarzy i coś mi tu nie pasuje. Oświećcie mnie i powiedzcie wg jakiego kalendarza GCK obchodzi to święto?? Czy już może Macierewicz zmienił historię?
              • czytelnik_noel Re: Nowy Dyrektor 10.11.15, 13:34
                Do janerwus w kwestii obcej mowy w Gródku - akurat to mi się bardzo podoba. Żyjemy na pograniczu, a te rządzą się swoimi prawami i pani/pana "chcę" bądź "nie chcę" zda się psu na budę.
                • janerwus Re: Nowy Dyrektor 10.11.15, 19:52
                  Co "chcę bądź nie chcę" nie wiem o co chodzi czytelnikowi? Czy znaczy to, że chcę czy nie chcę to muszę gadać "po prostu"? czy tylko słuchać takiego gadania na każdym kroku? Nie zaprzeczę, że również mówię dość dobrze i rozumiem ten pograniczny dialekt ale dobrze by było trochę to zrównoważyć i dać młodym ( przede wszystkim młodym) wolność wyboru jak chcą rozmawiać, przy jakiej muzyce i na jakich imprezach się bawić. W tej chwili wielkiego wyboru nie ma- wszędzie białoruś!
                  • czytelnik_noel Re: Nowy Dyrektor 10.11.15, 20:17
                    Polecam czytanie ze zrozumieniem. EOT.
                    • janerwus Re: Nowy Dyrektor 10.11.15, 23:17
                      Ja pier*le ! się nie da. Może wytłumacz swą myśl a nie EOT. Co za intelekt ROTFL
      • janerwus Re: Nowy Dyrektor 23.11.15, 22:35
        iwanik4 napisał:

> Gratulacje dla dyrektora jeszcze trochę a będziemy obchodzili święta narodowe B
        > iałorusi. W ciagu ostatnich miesięcy wszystkie wydarzenia kulturalne w Gródku m
        > aja związek z tym państwem. Człowieku opanuj emocje bo nacjonalizm w tym kraju
        > jest karany.

No i proszę kolejne wydarzenie kulturalne- 15.11.2015 KONCERT WIELOKULTUROWA BIAŁORUŚ. Roadzio napisze , że frekwencja dopisała ( widać na foto na stronie GCK- sama młodzież ). Pięknie Panie Dyrektorze! Жыве Беларусь!!!
        • superalicja Re: Nowy Dyrektor 23.11.15, 22:45
          W Kruszynianach powstało Centrum kultury muzułmańskiej a w Gródku niedługo zmiana GCK na CKB- nie trzeba chyba tłumaczyć.
          • czytelnik_noel Re: Nowy Dyrektor 24.11.15, 16:33
            Wielkie brawa. Historia osadnictwa tatarskiego na ziemiach dawnej RP ma ponad 600 lat. Bardzo mnie to cieszy.
    • krasnal125 Re: Nowy Dyrektor 01.01.16, 11:00
      Nowy Dyrektor i nowe rządy. Sylwestra pod chmurką brak. Nie zdziwiłbym się gdyby choinki w następnym roku były ubierane ,te pod Urzędem Gminy i GCK po 1 stycznia każdego roku. Czy zmiany są normalne ? Jak ktoś nie chce bawić się to proszę bardzo , są przecież inni ludzie i chcą tej zabawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka