Dodaj do ulubionych

Potrącenia na drogach

IP: *.elpos.net 21.09.04, 00:36
No piesi to w ogole nie szanuja swojego zycia. A moze ich umysl nie porafi tego przetworzyc, ze sa w nocy wcale nie widoczni. Wczoraj jechalem druga na Augustow i lazl taki pajak, ze go w ostatniej chwili zauwazylem. Nie wspomne o ropwezystach. Ktorzy te maja dziwnie po sufitem, bo odblaski to ma moze kilka procent a normalne swiatla to juz tylko promile. Bezmyslnosc to glowna przyczyna tych wypadkow...
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: Potrącenia na drogach IP: *.bsk.vectranet.pl 21.09.04, 06:07
      Dobry tekst:
      "Personaliów mężczyzny nie udało się ustalić. Zginął na miejscu."

Czyżby wcześniej próbowali GO wylegitymować?
      • Gość: koro Re: Potrącenia na drogach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.09.04, 07:24
        zgadza się, że niewielu rowerzystów posiada oświetlenie. ale proszę nie
        zrzucajmy na nich całej odpowiedzialności.
        do obu zdarzeń doszło za miastem na źle oswietlonych drogach. no dobrze. a co
        się dzieje okolo godz.19 w samym miescie? egipskie ciemności! nikt nie włacza
        latarni. przez oszczędność? głupotę? lekceważenie?
        pan policjant radzi by zakladać odblaski. w porząsiu. to ja się tylko chciałem
        zapytać, gdzie takie cos mogę swemu dziecku kupić? i nie chodzi mi tylko o
        breloczek przy tornistrze, ale także o odblaskowe pasy materiału, które mógłbym
        przyszyc przy spodniach lub na kurtce?
        • ha14 Re: Potrącenia na drogach 21.09.04, 08:50
          W telewizji to widzialam jak Dorota Stalińska takie rozdawała dzieciom, nawet
          do m jak miłość wmontowali taki motyw.
          • Gość: exxpert2 Re: Potrącenia na drogach IP: *.light.csk.pl 21.09.04, 08:58
            Myślicie że ktoś tym tematem się zainteresuje? pieszy to łachudra bez grosza
            przy duszy więc nikt nie będzie się o niego martwić. Co innego kierowca, o
            taaak! tego to dopiero można wydoić! wyobrażacie sobie aby z powodu tego
            potrącenia wprowadzić w całej od zmroku do świtu ograniczenie 20km/h ?? wtedy
            to rozpędzony rower potrąciłby samochód i nikomu pewno nic by sienie
            stało !!!!!!!!!!!!!! ale ile kierowców taki np fotoradar wydoiłby przez n0oc?
            już przez skórę czuję że ktoś na stołku zastanawia się nad takim
            rozwiązaniem :)))
            • Gość: koro Re: Potrącenia na drogach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.09.04, 10:57
              ja natomiast raz jeszcze ponawiam pytanie (i to nie tylko do pana policjanta):
              gdzie można nabyć odblaskowe elementy ubrania?
              • Gość: ufolek.4 Re: Potrącenia na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 14:31
                www.allegro.pl/search.php?string=odblaskowe&category=3919&country=1
                odblaski.wimed.pl/zawartosc.php?sub=groups&detail=2
                & more, more (google)
                a ufolki to mają dobze:)
                • Gość: koro Re: Potrącenia na drogach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.09.04, 19:47
                  dzięki. jutro zamierzam złożyć zamówienie na opaski. ktos jest jeszcze
                  zainteresowany? im wiecej osób się zgłosi, tym mniej nas wyniosa koszty
                  przesyłki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka