Dodaj do ulubionych

Jubileusz III LO

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.11.04, 23:14
3LO GÓRĄ!!! i wcale to nie jest klasztor :P:]
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolanta Pawluk Re: Jubileusz III LO IP: *.sympatico.ca 04.11.04, 07:11
      W czasach, gdy chodzilam do III LO (lata 1964-1968), mowiono o nim "Wolna Europa",
      a "klasztorem" bylo I lub II LO.
    • Gość: brauhauz Re: Jubileusz III LO IP: *.osiedle.net.pl 04.11.04, 07:12
      mnie to sie boja zaprosic :P
      • Gość: koro Re: Jubileusz III LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 04.11.04, 07:39
        ja też jestem z trzeciego! do zobaczenia na imprezie!
        • Gość: Maga32 Re: Jubileusz III LO IP: *.pl 04.11.04, 08:51
          III rzeczywiscie było najlepsze ale teraz jest to standardowe liceum!
          • Gość: mocniak Re: Jubileusz III LO IP: *.stnet.pl 04.11.04, 09:22
            Gość portalu: Maga32 napisała:
            > III rzeczywiscie było najlepsze ale teraz jest to standardowe liceum!

Bo ja wiem? Niby poziom nauczania trochę wyzszy niż w innych liceach ale
            niestety ostatnio widać nawał dresiarstwa... A szkoda bo własnie w tym roku
            rozpocząłem w nim naukę i porównując to, co mówili niedawni absolwenci tego
            liceim z tym, co jest teraz, jest dużo gorzej... :-(
            • Gość: koven Re: Jubileusz III LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:25
              w tej chwili jest to takie samo licum jak inne, a czlowiek nie uczy sie tam
              niczego innego jak kombinowania i wlazenia nauczycielom w d..pe, a zeby sie
              nauczyc trzeba pojsc na korki albo samemu przysiasc do nauki.
              • Gość: ktos Re: Jubileusz III LO IP: *.pl 04.11.04, 11:35
                samemu przysiasc do nauki? to wczesniej nie trzeba bylo? ja nie bralem korkow,
                zdalem na studia z marszu, i to z calkiem niezlym wynikiem. 3lo rulez;)
                • Gość: koven Re: Jubileusz III LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:09
                  nie, nie trzeba bylo. takich luzow jak wtedy nie mialem wczesniej i miec nie bede
                  • Gość: Quaar Re: Jubileusz III LO IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 00:24
                    Luzy luzami,ale pamiętaj Koven, że trzeba było się naprawde uczyć,a nie tylko
                    udwać przed innymi, że się noce zarywa, bo tyle jest do roboty. Nauka powinna
                    Tobie służyć, a nie być na pokaz.
                    Czyż nie mam racji????????
    • Gość: mirek Re: Jubileusz III LO IP: *.ld.euro-net.pl 04.11.04, 18:25
      III L.O. najleprze z najleprzych...........
      • Gość: Radecki Oj lepiej żeby tego polonista z III LO nie czytał IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 04.11.04, 23:59
        > III L.O. najleprze z najleprzych...........

;)
    • Gość: Kasia Re: Jubileusz III LO IP: *.client.comcast.net 05.11.04, 02:51
      Interesujace. Jestem absolwentka III LO i dowiedzialam sie o obchodach 55-ecia
      z powyzszego artykulu. Co prawda nie mieszkam juz w Bialymstoku, ale chyba nie
      ja jedna. Przykro mi, ze nikt mnie o tym nie powiadomil. Na pewno wspaniale
      jest miec wszystkie slawy obecne, ale wiekszosc absolwentow III LO slawami nie
      sa, a pewnie tez chcieli by sie spotkac i powspominac. Bo 4 lata w III LO byly
      wspaniale i gadac by mozna dlugo.
      • Gość: koro Re: Jubileusz III LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.11.04, 08:03
        droga kasiu, ja też się dowiedziałem z artykułu w necie. tez nie dostałem
        żadnych zaproszeń, nie widziałem plakatów, ulotek czy wielkich anonsów w
        prasie. imprezka jest tak cicha i kameralna, jakby trzeciego trza się było
        wstydzić. ale my absolwenci owej szkoły i tak zawsze będziemy ją wspominali ze
        wzruszeniem, prawda?
        natomiast w imieniu wszystkich niezaproszonych "trzeciaków" specjalnie sie
        wybiorę na ową bibkę wspominkową. wkręcę sie tam choćbym miał przez komin
        włazić. przypnę się jak kwiatek do kożucha, zaprzęgnę jak wół do złotej karety.
        narobię zdjęć i wszystko wam opiszę, dobra?
        • Gość: koro Re: Jubileusz III LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.11.04, 13:19
          jednak nie poszedłem. przez komin się nie wciskałem. pomyślałem sobie,że skoro
          impreza odbywa sie w kinie, a nie w naszej kochanej szkole, to po co ja tam
          będę się pchał? pies z nimi tańcował. do kina to się wybiorę, jak będę chciał
          film obejrzeć.
          pozdrawiam wszystkich trzeciaków!
          • Gość: Kasia Re: Jubileusz III LO IP: *.aon.com 05.11.04, 19:51
            Szkoda, a juz myslalam, ze jakies ciekawe ploteczki z pierwszej reki beda
            lataly po necie.
        • Gość: sand_nigger Jubileusz III LO IP: *.dyn.optonline.net 05.11.04, 16:52
          dotrzymaj slowa - narob duzo zdjec a potem zamelduj. miej szczegolnie oko na
          dziewczyny trzydziestopiecio - czterdziestoletnie - to moje szkolne kolezanki z
          pierwszej polowy lat 80-tych. dzis to juz pewnie zmeczone zyciem matki-polki,
          wtedy - swiezutkie buleczki z chrupiaca skorka, soczyste malinki, pachnace
          truskawusie prosto z krzaczka..........
          • Gość: koro Re: Jubileusz III LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.11.04, 22:51
            sorki, zwątpiłem. białostoczanie pewnie w najbliższych dniach zobaczą relacje w
            prasie. zamiejscowi muszą grzebać w internacie
            • Gość: Wojtek Re: Jubileusz III LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 09:38
              Jako absolwent trojki i przedsiebiorca przy okazji zaluje, ze na tego typu
              spotkania zapraszani sa glownie absolwenci bedacy przedstawicielami placowek
              artystycznych. Nie jest mi obcy teatr czy muzyka klasyczna ale niektore
              nazwiska osob uznanych przez dyrekcje III LO za wazne sa naprawde tak istotne
              dla Polski czy miasta jak zeszloroczny snieg. Warto byloby tez pamietac o
              osobach, ktore tak jak np. pan Krzysztof Rogala sa dziennikarzami
              miedzynarodowego formatu obecnymi przy wielu swiatowych wydarzeniach albo tez
              ludzie biznesu zajmujacy kluczowe stanowiska na Podlasiu albo w duzych firmach
              ogolnopolskich. Takich tez nie brakuje i moze zamiast czesci pseudoartystow
              warto byloby to rowniez pokazac mlodziezy. Pozdrawiam. Niestety nauczyciele i
              dyrekcja starej "trojki" to juz historia. Teraz nie ma tam takich wspanialych
              pedagogow jak np. sp. pan Roszkowski. Teraz sa tam tylko nauczyciele.
              • Gość: koro Re: Jubileusz III LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.11.04, 11:02
                rosio był super. ale to chyba nie powód, by obrażać dzisiejszą kadrę?
              • rurbomber Re: Jubileusz III LO 07.11.04, 11:17

Pan Roszkowski? jest takowy, naucza historii! a byl jakis inny? prosze
                opowiedziec, jestem "pierwszakiem" :)
                • Gość: Kasia Re: Jubileusz III LO IP: *.client.comcast.net 07.11.04, 15:18
                  Pan Roszkowski uczyl geografii. Byla tez Prof. Ratynska od fizyki, Kurasz od
                  ruskiego, Kaminski od polskiego i paru innych.
                  • Gość: Wojtek Re: Jubileusz III LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:11
                    Co do wczesniejszej odpowiedzi, nie pamietam czyjej, nie staram sie obrazic
                    obecnych nauczycieli, stwierdzam jedynie, ze poza wykonywanym zawodem, moze
                    nawet wykonywanym bardzo dobrze, nie sa niczym wiecej dla uczniow. Czesc ze
                    starszej kadry to prawdziwe legendy, i jak wspomnialem na przykladzie pana
                    Roszkowskiego, swietni pedagodzy, dla ktorych praca nie ograniczala sie jedynie
                    do roku szkolnego i czasu spedzonego w murach szkoly.
                  • rurbomber Re: Jubileusz III LO 07.11.04, 21:54
                    no to bardzo ciekawe, czy obecny Roszkowski ma cos wspolnego z tamtym. Jesli
                    chodzi o legendy to np pani Wicinska jest chyba juz legenda. a pani Bobrus od
                    PO to juz w ogole wymiata :)
                    • Gość: Rafal Re: Jubileusz III LO IP: 195.136.44.* 09.11.04, 17:55
                      Ja konczylem IIILO w 1990 roku. To byla szkola legend - od p. Heleny
                      Iwanowskiej od rosyjskiego po "Johna" Jana Kaminskiego czy "Betty" Elzbiete
                      Gierejkiewicz... To byl swietny czas, dzis wspominam te bude z wdziecznoscia.
                      Pozdrowienia dla mauturzystow 1990!
                • Gość: yyy Re: Jubileusz III LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 06:33
                  rurbomber napisał:
                  > Pan Roszkowski? jest takowy, naucza historii! a byl jakis inny? prosze
                  > opowiedziec, jestem "pierwszakiem" :)

Ten od hiry to syn, ojciec był vice (bardzo znana postać) - koneksje he he .
                  Pamiętam że do III przyszedł w 99, i miał tylko zastępstwa - taki etatowy zastępowy.

I I IRE NA
                  I I IRE NA
                  I I IRE NA
                  ^^^^^^^^^^^^^^
                  zna to ktoś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka