Dodaj do ulubionych

VI August King

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.05.02, 20:36
No wlasnie, Jakie wspomnienia macie z "szostego"
Adam G.
Obserwuj wątek
    • annabl Re: VI August King 08.05.02, 22:44
      Gość portalu: Mat-fiz napisał(a):

> No wlasnie, Jakie wspomnienia macie z "szostego"
      > Adam G.
      W szostym raz przeciekal strop i zamkneli pietro i bylo niebezpiecznie bo cieklo
      z sufitu. A na smingus-d. ganialismy sie z jajami po korytarzu.

• Gość: chatka Re: VI August King IP: *.BIAWAR.COM.PL 09.05.02, 09:28
        Z jajami po korytarzu... to chlopaki a dziewczyny?
        • annabl Re: VI August King 09.05.02, 15:15
          i chlopaki i dziewczyny, wszyscy mieli jaja,
          bylismy uzbrojeni w przezroczyste pis...tolety a jeden kolega mial dwulitrowy
          pojemnik pod cisnieniem, tylko ksiadz mu zabral na religii.
          • Gość: Chatka Re: VI August King IP: *.BIAWAR.COM.PL 09.05.02, 15:31
            Ale zaraz co wyscie robili w szkole na smingus-dyngus?Nie pamietam zeby w
            szostym ktos tak gorliwie sie uczyl ze nawet w swietea przychodzil do szkoly?
            W szostce rzeczywiscie dzialy sie szalone rzeczy, ale jakos nie ma chetnych do
            podzielania sie!Pamietacie Bruna jak przyszedl do szkoly w czepku, pletwach i
            kapielowkach z recznikiem na ramieniu? dzialo sie to gdzies w poznych latach 80-
            tych poczatek 90? Matura 92 zgloscie sie! Minelo 10 lat!!!
            • annabl Re: VI August King 09.05.02, 15:35
              Bo to bylo tak, ze ganialismy sie jeszcze w dwa tygodnie po swietach, jak
              pistolety na wode sprzedawali na wyprzedazy. I bidony w rowerach tez braly w
              tym czynny udzial. No ale to bylo w 4 klasie, w szczesliwym czasie zdawania
              matur. ;)
              • Gość: chatka Re: VI August King IP: *.BIAWAR.COM.PL 09.05.02, 15:47
                To byl bardzo szczesliwy rok. Na dzien wagarowicza jak zwykle odbywal sie
                odpust przed szkola, z kolezanka przebrane za kucharki-bufetowe sprzedawalaysmy
                kuroniowke, ktora w tamtych czasch ... ach.. robila kariere. Wylal nam sie ten
                barszszyck i wiosenna i pieknie rozlaly po placu tworzac bardzo kolorowy mix. A
                my radosnie, na pocieszenie na 40 dni przed matura odtanczylysmy "znow za rok
                matura..." Na szczescie udalo sie tego samego roku
                • annabl Re: VI August King 09.05.02, 16:00
                  O ile pamietam to ja konczylam szoste w 98. A moj mlodszy brat we wrzesniu
                  idzie do liceum i powiedzial, ze NIE DO SZOSTEGO, porazka.... chce do trojki.
                  • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 16:34
                    zdawałam maturę w 1999 - historię pisało się po prostu znakomicie. A najlepsza
                    była pani Helena Sulik - nie dość, że obstawiła komisję kwiatkami, to jeszcze
                    roznosiła wszystkim kanapki i napoje, w międzyczasie podpowiadając jak tylko
                    mogła. Zaskoczenie było bardzo przyjemne, bo wcześniej na historii trzeba było
                    się moocno starać o dobrą ocenę.

Te cztery lata w "szóstym" to jedne z najlepszych chwil w moim życiu. Klasa
                    humanistyczna (po raz pierwszy poszliśmy wszyscy na wagary już w pierwszej
                    klasie). Zresztą do dziś utrzymujemy kontakty ze sobą.

A pamiętacie to drzewo na dziedzińcu, pod którym wszyscy palili? Albo bramę po
                    drugiej stronie Warszawskiej?

Pozdrawiam serdecznie :)

saunne
                    • annabl Re: VI August King 09.05.02, 18:42
                      Aaaaa!ha! Drzewo na dziedzincu!
                      U mnie na maturze (mat-fiz) pani Z. okazala sie w porzadku. Pilismy soczki,
                      kazdy mial kanapki i bylo jak na klasowce. A na koniec liceum kupilismy pani Z.
                      wielka palme w doniczce. :))))
                      • Gość: luna31 Re: VI August King IP: *.duna.pl / 192.168.0.* 09.05.02, 23:58
                        Szóstka to ...były wspaniałe czsy.Kończyłam w 89 roku, ale podobno nadal
                        pracuje pani Mieczkowska-byłam przerażona lekcjami fizyki-uff zmora.Paliło się
                        też z tyłu szkoły albo na poczcie!!!
                        • Gość: Adamg Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 08:42
                          Brydziu, to Ty? Hmmm. dawno sie nie widzielismy ;)
                          Ach, pistolety, palma, a Prof. Maciorowski
                          TO BYLY CZASY
                          Adam G
                          • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 13:10
                            A moze zrobmy konkurs na najbardziej zwariowane wspomnienie z VI?
                            Na razie nominacje otrzymuja:
                            1.) palma (do ktorej kupienia sam sie przylozylem i dzielnie ja pomagalem
                            transportowac :)
                            2.) wojna wodna - kwiecien 1998, trwajaca caly miesiac po smigusie - dyngusie
                            az do matur (oj jak przypomne ludzi siedzacych na lekcji w plaszczach
                            przeciwdeszczowych i kapturach na glowie :)

AdamG
                            IV b '98
                        • Gość: Lewicki Re: VI August King IP: *.blueyonder.co.uk 11.07.02, 05:47
                          A mnie wywyalili z Ziunkiem na poczatku Czwartej klasy i to pamietam i pochod
                          majowy z licznikiem Geiger`a po czarnobylu zapodalem..... i wiele innych
                    • Gość: eli Re: VI August King IP: 212.160.236.* 17.05.02, 22:04
                      uuuu...Pani Sulik, ja o niej nic dobrego nie powiem
          • ormond Re: VI August King 10.05.02, 13:53
            Zawsze myslalem, ze szostka to liceum, ale z tego co czytam, to jest to
            przedszkole...
            • Gość: chatka Re: VI August King IP: *.BIAWAR.COM.PL 10.05.02, 14:17
              Mysle ze lepsze takie wspomnienia niz te zale i obelgi pod adresem nauczycieli
              jakie absolwenci III i I z siebie wylewaja w postach.
              • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 14:24
                Zgadzam sie calkowicie.
                Za nic nie zamienilbym mojego VI "przedszkola" na wszystkie inne najpowazniejsze
                szkoly srednie na swiecie.
                A szacunek szkola i nauczyciele ma u mnie za to, ze nauczyli i pozwolili sie przy
                tym swietnie bawic!!!!

pozdrawiam

AdamG
                IV b '98
                • Gość: chatka Re: VI August King IP: *.BIAWAR.COM.PL 10.05.02, 15:44
                  nie, nie zgadzam sie ze 6 to przedszkole i nie nie powiem ze ci nauczyciele
                  mieli na mnie wiekszy wplyw. W tym problem ze nie mieli, z wyjatkiem polonistki
                  PAni Liberadzkiej dzieki ktorej wtedy czytalismy Kundere drukowanego gdzies w
                  podziemiu. Reszcie moge powidziekowac za braki w znajomosci np. historii
                  Polski. Ale mialam sie nie zalic...Atmosfere w szkole tworzyli uczniowie
                  ktorzy mieli dzis wydaje sie dziecinne pomysly. Szkole zawdzieczam fanstycznych
                  przyjaciol i czas wolny w ktorym mozna bylo robic to co kto lubil i ku czemu
                  mial zdolnosci.
                  • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 16:33

Reszcie moge powidziekowac za braki w znajomosci np. historii
                    > Polski

Prawdę mówiąc jestem zaskoczona, bo u mnie historia to był jeden z najbardziej
                    wymagających przedmiotów (pani prof. Sulik). Polski miałam z panią prof.
                    Katarzyną Kruszewską, którą do dziś bardzo sobie chwalę.

A pamiętacie prof. Eugenię Dobrogowską od matmy? He, he.
                    Albo prof. Michalak, której na chemii nie raz zdarzyło się potłuc menzurki :)

saunne
                • annabl Re: VI August King 10.05.02, 17:56
                  Gość portalu: AdamG napisał(a):

> Zgadzam sie calkowicie.
                  > Za nic nie zamienilbym mojego VI "przedszkola" na wszystkie inne najpowazniejsz
                  > e
                  > szkoly srednie na swiecie.
                  > A szacunek szkola i nauczyciele ma u mnie za to, ze nauczyli i pozwolili sie pr
                  > zy
                  > tym swietnie bawic!!!!
                  >
                  > pozdrawiam
                  >
                  > AdamG
                  > IV b '98
                  Adasku mily, czy to ty? Bo tu ja - AniaB. z IV b z tegoz to 6 el o!

• annabl Do Gienka od Brydzi 10.05.02, 18:02
      No, kogo jak kogo, ale Ciebie to sie nie spodziewalam. co robisz i gdzie
      jestes? Bo ja teraz znajduje sie w Holandii na wymianie (wymiana studenta za
      studenta), konkretnie w Eindhoven. Jest jak na wsi, tylko uniwersytet maja
      potezny. Jest plasko i czesto pada a dzisiaj byl pobrzeb P. Fortuyna. I to jest
      niewesoly watek.
      • Gość: AdamG Re: Do Gienka od Brydzi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 18:48
        No prosze prosz, po swiecie naszych poroznosilo. Ja tam juz z Gwatemli wrocilem
        (wczesniej niz mialo sie stac:( ale o tym wszystkim to juz Ci na maila
        napisze :), zeby reszty forumowiczow nie zanudzac
        Pozdrawiam
        AdamG IV b '98

• annabl Re: Do Gienka od Brydzi 10.05.02, 18:51
          Tylko pisz na dobry adres (zapytaj sie Gurego bo ciagle z nim nadaje)
          • Gość: Adam Re: Do Gienka od Brydzi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 19:05
            a uzywasz moze icq albo msn?
            • annabl Re: Do Gienka od Brydzi 10.05.02, 19:16
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> a uzywasz moze icq albo msn?
              I zapanowal ciemnogrod bowiem swieta Anna z Eindhoven, co szoste konczyla nie
              uzywa ani icq ani msn. Napisz na annabl@poczta.gazeta.pl albo jak juz musi byc
              publicznie to annabl@wp.pl, niech strace...

• annabl Re: Do Gienka od Brydzi 10.05.02, 19:27
              Po zastanowieniu- icq, tylko prosze o dalsze instrukcje. Tam jest "chat with a
              friend", to moze to?
              • Gość: Oka Re: Do Gienka od Brydzi IP: *.17.79.204.lifespan.org 10.05.02, 23:46
                Oj, nie robcie problemu! Gadajcie sobie na forum, a my chetnie sobie poczytamy.
                • annabl Re: Do Gienka od Brydzi 11.05.02, 00:21
                  ...dobra, dobra nas tu wstyd ogarnia niesamowity...
                  • ralston Re: Do Gienka od Brydzi 11.05.02, 13:37
                    Dobra, dobra - nie takie już tu były wynurzenia... Dawajcie śmiało :)
                    • Gość: AdamG Re: Do Gienka od Brydzi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 15:12
                      Oj, tak publicznie, caly bym sie czerwienil :)
                      Ale moze jakies jeszcze opinie, wspomnienia z VI LO?

AG
                      • ormond Re: Do Gienka od Brydzi 11.05.02, 16:02
                        Nie przejmuj sie, nikt nie zobaczy, kamer na forum jeszcze nie wprowadzil

> Oj, tak publicznie, caly bym sie czerwienil :)

• Gość: Przemek VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 17:47
                          Miało być o VI LO.
                          Najdziksza zabawa w szkole.
                          Rzucaliśmy się śnieżkami przed religią, gdy składałem się do rzutu wszedł
                          ksiądz. Rzut wykonałem, ksiądz ocalał, ja nie. Zdarzyło się to w pierwszej
                          klasie.
                          Matura 1996.
                          • Gość: Adamg Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 17:50
                            Dobre:)
                            A ktory to byl ksiadz? o nazwisku na R. taki wysoki :)?
                            Pozdrawiam
                            AG
                            • Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 17:52
                              Chyba ten. Nazwiska nie pamiętam. Był wysoki, mówił niewyraźnie i do tego pluł.
                            • Gość: Hans Re: VI August King IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 04.08.02, 23:51
                              Czoło Gieniu
                              A co za rożnica jaki ksiądz i tak było fajnie
                          • ormond Re: VI August King 11.05.02, 17:53
                            Wiadomo, ksiedza strzegla opatrznosc boska, ale co stalo sie z Toba?

> Miało być o VI LO.
                            > Najdziksza zabawa w szkole.
                            > Rzucaliśmy się śnieżkami przed religią, gdy składałem się do rzutu wszedł
                            > ksiądz. Rzut wykonałem, ksiądz ocalał, ja nie. Zdarzyło się to w pierwszej
                            > klasie.
                            > Matura 1996.

• Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 17:56
                              Przestałem pokazywać się na jego zajęciach. Tylko tyle i aż tyle.
                              • ormond Re: VI August King 11.05.02, 17:58
                                No to co to za problem?
                                • Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 17:59
                                  Żaden !!!
    • szpiro Re: VI August King 11.05.02, 18:02
      to prawda
      • Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 18:03
        "To prawda" - czy to jest pytanie czy też potwierdzenie?
        • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 18:07
          Przemku, a kto byl Twoim wychowaca? czy miales moze matematyke z Panem
          Hieronimem M.??

AG
          • Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 18:11

> Przemku, a kto byl Twoim wychowaca? czy miales moze matematyke z Panem
            > Hieronimem M.??
            >
            > AG

Miałem sposobność obcowania z podejrzanym Hieronimem G. w czasie lekcji
            matematyki.
            Moją wychowawczynią była pani B. Dopierała (od geografii)

• Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 18:14
              Nie Hieronimem G. tylko M. (ale wstyd).
            • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 18:14
              Hmmm. o ile kojarze, to Pan Hieronim byl M, ale mniejsza z tym
              A lekcje z Pania Dopiwralo tez byly fajne, przez cale polrocze realizowalismy 3
              (slownie: trzy) tematy, po czym odbywala sie klasowka "z calosci materialu" i
              byla ona rownoczesnie ocena na polrocze.
              Pozdrawiam
              AG
              • Gość: Przemek Re: VI August King IP: *.man.polbox.pl 11.05.02, 18:16
                Sorry za to G. U nas geografia wyglądała podobnie.
          • Gość: AdamG Z innej beczki... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 18:12
            Nie ma to zwiazku z VI L.O. ale jako, ze jest to moj ulubiony watek ;) to
            powiem Wam cos smiesznego.
            W jezyku greckim ichnia litere "X" czyta sie jak "ch", w zwiazku z czym, jesli
            chce sie wyrazic "na pismie" smiech, wyglada to u nich mniej wiecej jak" xi xi
            xi xa xa xi xi"
            Jak to pierwszyraz zobaczylem, to malo nie upadlem ze smiechu:)
            Pozdrawiam

AdamG
            xa xa xa ;)
            • annabl Re: Z innej beczki... 11.05.02, 18:30
              Czesc Gienek
            • Gość: saunne Re: Z innej beczki... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:14
              Adam czy Ty przypadkiem nie startowałeś do samorządu szkolnego? Twoje inicjały
              przypomniały mi plakaty jakimi szkoła była wytapetowana swego czasu :)

śledzi nie kojarzę, ale pamiętam jeszcze smak mleka z pieprzem na otrzęsinach i
              czołganie się po korytarzowym torze przeszkód, no i trumnę z dziewczyną w
              środku, a w koło mnóstwo świec i wampirów :)
              Co jak co, ale otrzęsiny w VI zawsze były niesamowite :)
              • annabl Re: Z innej beczki... 11.05.02, 20:19
                Gość portalu: saunne napisał(a):

> Adam czy Ty przypadkiem nie startowałeś do samorządu szkolnego? Twoje inicjały
                > przypomniały mi plakaty jakimi szkoła była wytapetowana swego czasu :)

Adam mial niesamowita i wszedzie rozpoznawalna kuszulke startowa do samorzadu w
                kolorze zielonym

• Gość: saunne Re: Z innej beczki... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:23
                  > Adam mial niesamowita i wszedzie rozpoznawalna kuszulke startowa do samorzadu w
                  >
                  > kolorze zielonym

jedno jest pewne - miał niesamowitą ekipę wyborczą - z zapałem obklelili cały
                  budynek :)
                  • annabl Re: Z innej beczki... 11.05.02, 20:25

> > Adam mial niesamowita i wszedzie rozpoznawalna kuszulke startowa do samorz
                    > adu w
                    > >
                    > > kolorze zielonym
                    >
                    > jedno jest pewne - miał niesamowitą ekipę wyborczą - z zapałem obklelili cały
                    > budynek :)

jakos bylam w tej ekipie ale nieeeee... tak okrutnie to nie bylo, wszedzie za to
                    bylo pelno "Lukasz - wodz, ktorego szukasz"
                    • Gość: saunne Re: Z innej beczki... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:29
                      > jakos bylam w tej ekipie ale nieeeee... tak okrutnie to nie bylo, wszedzie za t
                      > o
                      > bylo pelno "Lukasz - wodz, ktorego szukasz"

ale inicjały AG pojawiały się często - zwracałam uwagę, bo sama mam takie ;)
                    • Gość: AdamG Re: Z innej beczki... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:30
                      Oj tak, to ja :) Samorzad, zwany przez nas $$ :) to byly piekne czasy.
                      A moja ekipa byla cala moja klasa.
                      Ze tez jeszcze to pamietacie.
                      Najlepszy komantarz jaki slyszalem do tej kampanii: "Adam, chcialam na Vienie
                      glosowac, ale powiesiles swoje zdjecie" :) xa xa ha ha.
                      Z innych: n aplakacie lukasza, gdzie znajdowal sie rysunek z noworodkami i
                      haslem "juz w dziecinstwie go wybrano" ktos dopisal "Dzieci do adpocji"

Ha ha ha
                      Czas na A.G. takie bylo moje haslo :))))

A.G.
                      IV b '98
                      • annabl PRAWDA O WYBORACH 11.05.02, 20:34
                        byla taka, Adam, ze ciagnelismy zapalke kto ma startowac, nie udawaj, nie
                        udawaj :)))))))))
              • Gość: AdamG Do Saunne - APEL!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:36
                Saunne zidentyfikuj sie troche - ktory rocznik, ktoa "literka"

AG

pamiętam jeszcze smak mleka z pieprzem na otrzęsinach i
                >
                > czołganie się po korytarzowym torze przeszkód, no i trumnę z dziewczyną w
                > środku, a w koło mnóstwo świec i wampirów :)
                > Co jak co, ale otrzęsiny w VI zawsze były niesamowite :)

• annabl Re: VI August King 11.05.02, 18:37
      A kto pamieta sledzie na sznurku wiazane na szyi w dzien kota?
      • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:34
        Oj tak, a jak chlopaki zaczeli pierwszakom smarowac wlosy smalcem, to wkroczylo
        cialo pedagogiczne i juz nie mozna bylo :)
        • annabl Re: VI August King 11.05.02, 20:36

> Oj tak, a jak chlopaki zaczeli pierwszakom smarowac wlosy smalcem, to wkroczylo
          >
          > cialo pedagogiczne i juz nie mozna bylo :)
          ja osobiscie wiazalam szprotki kotkom na szyi az swym lowczym wzrokiem dojrzala
          mnie pani Zareba i szczescie sie skonczylo. Zaczela sie klasowa

• Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:39
            No tak, Pani Z. zawsze wiedziala kiedy interweniowac, pistolety na wode (te
            najlepsze!) tez pozabierala i oddala ze swiadectwami maturalnymi :)
            • annabl Re: VI August King 11.05.02, 20:40
              O kurde, a mi nie oddala!
      • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:36
        a pamiętacie gazetkę szkolną - The August Times?
        • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:37
          Oj tak - ukazywala sie regularnie ras na rok miedzy wrzesniem a czerwcem :)
          • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:41
            No tak, pisze sie "raz" a nie "ras" :) o ja biedny nieuk ortograficzny :)
            AG
            > Oj tak - ukazywala sie regularnie ras na rok miedzy wrzesniem a czerwcem :)

• annabl Re: VI August King 11.05.02, 20:42

> No tak, pisze sie "raz" a nie "ras" :) o ja biedny nieuk ortograficzny :)
              > AG
              > > Oj tak - ukazywala sie regularnie ras na rok miedzy wrzesniem a czerwcem :
              > )
              > z przerwami co dwa lata

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:46

> Oj tak - ukazywala sie regularnie ras na rok miedzy wrzesniem a czerwcem :)

Nieprawda! Od roku 1997/98 zaczęła ukazywać się w miarę regularnie...
            • gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 20:50
              Oj, chyba bylas naczelna :)

Przepraszamy,
              Czy mozna gdzies jeszcze znalezc numer(y) archiwalne???

A.G.

>
              >
              > > Oj tak - ukazywala sie regularnie ras na rok miedzy wrzesniem a czerwcem :
              > )
              >
              > Nieprawda! Od roku 1997/98 zaczęła ukazywać się w miarę regularnie...

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:54
                > Oj, chyba bylas naczelna :)

:)))

> Przepraszamy,

no co Ty!

> Czy mozna gdzies jeszcze znalezc numer(y) archiwalne???

oddawaliśmy po jednym numerze do czytelni szkolnej - może się zachowały... ;)

• Gość: Dako Re: VI August King IP: *.hnet.pl / 192.168.1.* 19.06.02, 21:33
                Hej stary,

Pewnie, ze mozna znalezc - U MNIE bo ja wydawalem ;-
                ))) Jezeli jestes zainteresowany Adasiu to zapraszam ;-
                )

Maciek - former member of $$
                Matura 2000 ;-)
        • annabl Re: VI August King 11.05.02, 20:38
          a pamietacie karteczki na sklepiku, zeby panu dzien dobry mowic i uprzejmym byc
          to sie uprzejmosc zwroci???
        • Gość: saunne Odpowiedź na apel AG :) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:40
          mam na imię Agnieszka, matura '99, klasa humanistyczna
          zdażyło nam się kilka razy rozmawiać Adamie :)
          • annabl Re: Odpowiedź na apel AG :) 11.05.02, 20:41

> mam na imię Agnieszka, matura '99, klasa humanistyczna
            > zdażyło nam się kilka razy rozmawiać Adamie :)
            Ej to sie znamy z widzenia, jak nic!!!

• Gość: AdamG Re: Odpowiedź na apel AG :) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:42
            Ojej, jak milo :)
            A o czym rozmawialismy, co powinienem pamietac i czy cos powinienem
            zapomniec :)))

A.G.
      • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 20:44
        A wiecie kto teraz jest dyrektorem???
        • annabl Re: VI August King 11.05.02, 20:45

> A wiecie kto teraz jest dyrektorem???
          facet od informatyki

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 20:48
            No wlasnie,
            Pan Onoszko. i podobno juz jest mniej fajnie :(

annabl napisał(a):

> Gość portalu: AdamG napisał(a):
            >
            > > A wiecie kto teraz jest dyrektorem???
            > facet od informatyki
            >

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 20:48
              A wlanie gosc_portalu to moj mail na gazecie.pl :) xa xa
              AdamG
            • Gość: m Re: VI August King IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 22:47
              gosc_portalu napisał(a):
              > No wlasnie,
              > Pan Onoszko. i podobno juz jest mniej fajnie :(

:( niestety, kiedys mozna bylo nosic przynajmniej niebieskie ochraniacze na buty
          • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:50

> facet od informatyki

niestety... :(
            pani dyr. Zambrzycka to był prawdziwy dyrektor

• annabl Re: VI August King 11.05.02, 20:52

>
              > > facet od informatyki
              >
              > niestety... :(
              > pani dyr. Zambrzycka to był prawdziwy dyrektor

YES SIR!!!
              >
              >
              >

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 20:54
                SIR?
                A moze ser? tylko jaki - ja tam lubie taki zapieczony na grzankach...
                A pamietacie 'kanapki na goraco" za 1 zl. w sklepiku???
                Mniam mniam i do tego napoj jablokowo - brzoskwiniowy. podstawa zywienia w VI L.O.
                A.G.

annabl napisał(a):

> Gość portalu: saunne napisał(a):
                >
                > >
                > > > facet od informatyki
                > >
                > > niestety... :(
                > > pani dyr. Zambrzycka to był prawdziwy dyrektor
                >
                > YES SIR!!!
                > >
                > >
                > >
                >

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 20:53
              O TAK!!!!
              Pani Zambrzycka uczyla jeszcze moja mame, ktorej zdjecie wisi w gablocie z
              pierwszymi absolwentami VI L.O. im. Króla Zygmunta Augusta (na tej samej tablicy
              jest tez zdjecie mojej chrzesnej, chrzesnej mojej siostry, ktora tez siostra)
              uczyla sie w VI. ale ja nie o genealogii...
              Pani Zambrzycka to bylo serce i dusza szkoly:)
              A.G.

>
              > > facet od informatyki
              >
              > niestety... :(
              > pani dyr. Zambrzycka to był prawdziwy dyrektor
              >
              >
              >

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:03
                kanapki na gorąco były rewelacyjne! A w soczkach z drugiej strony kapsla były
                wróżby np. masz szczęście :)

Karteczki pamietam - a jakże! A pan sprzedawca bardzo nie lubił jak się stukało
                palcem lub monetą w blat przy szybie :)

Tablica pamiątkowa! O rany - uwielbiałam się w nią gapić :)

Dyr. Zambrzycka powiedziała mi kiedyś (w wywiadzie - a niech tam
                poszpanuję ;) ), że szkoła ma być dla ucznia, a nie dla książek. To chyba cała
                istota atmosfery szóstego.
                • gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 21:09
                  > kanapki na gorąco były rewelacyjne! A w soczkach z drugiej strony kapsla były
                  > wróżby np. masz szczęście :)
                  Oj bylo tego mnostwo - i usmiechnij sie i otworz sie, itp. itd.
                  Niektorzy spozywali rowniez hamburgery, ale chyba w zyciu tego w VI nie jadlem.

A pan sprzedawca bardzo nie lubił jak się stukało palcem lub monetą w blat przy
                  szybie :)
                  Tak, po jakims czasie wystarczylo, ze spojrzal na delikwenta - stukacza i sie
                  czlowiek uspokajal:)
                  > Dyr. Zambrzycka powiedziała mi kiedyś (w wywiadzie - a niech tam
                  > poszpanuję ;) )
                  wszyscy mowia; WOW!!!!!! ;)
                  , że szkoła ma być dla ucznia, a nie dla książek. To chyba cała
                  > istota atmosfery szóstego.

Oj tak:)
                  A tak na marginesie: adres internetowy VI: strony.wp.pl/wp/vilobialystok/
                  • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:20
                    Dzięki za adres! Strona jest fajna :) No i dowiedziałam się, że gazetka dalej
                    się prężnie ukazuje :) I pomysleć, że byłam w zespole ją zakładającym... aż się
                    wzruszyłam :)
                    • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:22
                      Ale jak to?
                      A to nie bylo tak, ze ona juz kiedys istniala i ptem sie reaktywowala?
                      A Zygmusie tez dalej rozdaja (choc do wymyslenia ich sie nie przylozylem:)

A.G.

> Dzięki za adres! Strona jest fajna :) No i dowiedziałam się, że gazetka dalej
                      > się prężnie ukazuje :) I pomysleć, że byłam w zespole ją zakładającym... aż się
                      >
                      > wzruszyłam :)

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:29
                        > Ale jak to?
                        > A to nie bylo tak, ze ona juz kiedys istniala i ptem sie reaktywowala?
                        > A Zygmusie tez dalej rozdaja (choc do wymyslenia ich sie nie przylozylem:)

Masz rację, reaktywowaliśmy ją, ale nazwa "The August time" pochodzi właśnie od
                        nas (jej autorką jest moja przyjaciółka Asia Kijak). Zmieniliśmy też szatę
                        graficzną. Dlatego napisałam, że zakładaliśmy gazetkę. Właściwie wszystko
                        zaczęliśmy od nowa, choć początki były marne...
                        Rok później redaktorem gazetki został Maciek Dakowicz, potem - nie wiem, bo
                        skończyłam liceum
                        • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:31
                          Zygmusie też pamiętam :) Mam nawet jednego w domu... ;)
                          • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:34
                            Ale jak to?

j atez chce!!!!
                            Buuu :)
                            ;)
                            A.G.

> Zygmusie też pamiętam :) Mam nawet jednego w domu... ;)

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:39
                              > Ale jak to?

no, nie chwaląc się dostałam (w dzieninie humanista).

> j atez chce!!!!
                              > Buuu :)

Może teraz przyznają też absolwentom? swoją drogą możnaby wpaść i odwiedzić
                              kochaną szkołę :)
                              • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:43
                                swoją drogą możnaby wpaść i odwiedzić
                                > kochaną szkołę :)

No wlasnie :) Ostatnio bylem tam jeszcze jak Ty bylas w czwartej klasie :)
                                Za rzadow milosciwie panujacego pana O. jeszcze mnie tam nie bylo :(
                                A.G.

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:47
                                  > Za rzadow milosciwie panujacego pana O. jeszcze mnie tam nie bylo :(

ja byłam... ale zaraz pobiegłam ze znajomymi do pani Sulik (przerwaliśmy jej
                                  trochę lekcję, co klasa przyjęła z zadowoleniem :) pani prof. zresztą też )

• Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:33
                          Hmmm... a panna Kijak, to nie byla Gosia???

A.G.

> > Ale jak to?
                          > > A to nie bylo tak, ze ona juz kiedys istniala i ptem sie reaktywowala?
                          > > A Zygmusie tez dalej rozdaja (choc do wymyslenia ich sie nie przylozylem:)
                          >
                          > Masz rację, reaktywowaliśmy ją, ale nazwa "The August time" pochodzi właśnie od
                          >
                          > nas (jej autorką jest moja przyjaciółka Asia Kijak). Zmieniliśmy też szatę
                          > graficzną. Dlatego napisałam, że zakładaliśmy gazetkę. Właściwie wszystko
                          > zaczęliśmy od nowa, choć początki były marne...
                          > Rok później redaktorem gazetki został Maciek Dakowicz, potem - nie wiem, bo
                          > skończyłam liceum

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:36
                            > Hmmm... a panna Kijak, to nie byla Gosia???

Nie była tylko jest :) Gosia chodziła do liceum razem z Twoim rocznikiem, Asia
                            (jej siostra) z moim.
                          • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:42
                            a pamiętasz pana Chociana (vel bociana) od fizyki, który wycierał tablicę
                            czarnym szalikiem Pumy :)
                            albo popularną "Gienię" od matmy :)
                            he, he do dziś się śmiejemy ze znajomymi z jej tekstów :)
                            • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:46
                              > a pamiętasz pana Chociana (vel bociana) od fizyki, który wycierał tablicę
                              > czarnym szalikiem Pumy :)
                              Znany rowniez jako Pan Japa :) Jak bylem w pierwszej klasie, to na technice
                              (ktora tez prowadzil) w piatki okolo 13 chodzil na zaplecze ogladac programy
                              rolnicze a mysmy odrabiali lekcje na inne przedmioty :)
                              > albo popularną "Gienię" od matmy :)
                              > he, he do dziś się śmiejemy ze znajomymi z jej tekstów :)
                              Ja za to mialem w pierwszej klasie za wychowawce legende VI L.O. P.
                              Maciorowskiego, ktory uczyl nas niestety tylko rok...
                              Kto byl Twoim wychowawca?
                              A.G.

• Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:51

> Kto byl Twoim wychowawca?

pani Teresa Mojsak - od angielskiego.

A te programy rolnicze u Chociana - dobre! He, he

• Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:54
                                  Tak staram sie Ciebie przypomniec i nic :( - bardzo niefajnie,
                                  Przypomnij cos o sobie, tak, zebym Cie skojarzyl :)
                                  pozdrowka
                                  A.G.
                                  • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:04

> Tak staram sie Ciebie przypomniec i nic :( - bardzo niefajnie,
                                    nic nie szkodzi :) ja Cię pamiętam :)
                                    • gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 22:05
                                      (uwaga, to jest 100 wiadomosc na tym watku :)
                                      Ale ja tez chcialbym sobie Ciebie przypomniec :)
                                      A.G.
                                  • Gość: Hans Re: VI August King IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 05.08.02, 00:07
                                    Gieniu, a mniejeszcze pamiętasz?
                        • Gość: viki Re: VI August King IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 18.05.02, 16:31
                          A później Kacper Onoszko
    • Gość: Gruby Re: VI August King IP: 194.162.148.* 11.05.02, 21:55
      A mnie z lekka szlag trafia (nie calkiem powaznie), ze w ciagu dwoch lub trzech
      dni zebraliscie dwa razy wiecej postow niz III LO. Za moich czasow (70ties)
      byloby odwrotnie. Gratuluje !
      • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.05.02, 21:58
        Dziekujemy za gratulacje:)
        Pozdrawiamy wszyskich z III L.O., ktorzy czytaja watek z VI :):):):)
        Tychm, ktorzy nie czytaja, tez pozdrawiamy, ale pewnie sie o tym nie dowiedza :)
        A.G.
        P.S. A w budynkach III uczeszczalem na kurs angielskiego :)

Gość portalu: Gruby napisał(a):

> A mnie z lekka szlag trafia (nie calkiem powaznie), ze w ciagu dwoch lub trzech
        >
        > dni zebraliscie dwa razy wiecej postow niz III LO. Za moich czasow (70ties)
        > byloby odwrotnie. Gratuluje !

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 22:01
        Pamietam, ze kiedys na ktorejs dyskotece w VI L.O. nie wpuszczone zostaly "osoby
        postronne" w zamian za co zmniejszyly nam liczbe calych okien o 1 czy 2 :)
        Potem poszla plotka, ze to ludzie z III :)
        Ale i tak pozdrawiamy ponownie

A.G.
        IV b '98
    • gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 22:04
      Wysle jeszcze 3 posty i stuknie 100 :)
      Ale to chyba nie o to chodzi, zebym sam nabijal statystyki,
      liczy sie klimat watku i pewnie inni napisza i ja nie bede musial robic tak,
      zeby bylo duzo.
      Ale belkot, co? HA HA!!!
      A.G.
      • Gość: saunne najbardziej kultowe miejsca w szóstym IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:08
        1. schody naprzeciw wejścia głównego
        2. okno pod schodami wewnętrznymi od strony starych toalet (wypisywaliśmy tam
        różne teksty)
        3. bezapelacyjnie ławeczki pod drzewem na dziedzińcu

macie jakieś inne?
        • gosc_portalu Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym 11.05.02, 22:11
          - KANCIAPA SAMORZADU, ale ta stara w piwnicy do ktorej prowadzily schodki z
          korytarza po drodze do sklepiku.
          - kominek pod schodami obok "malej sali gimnastycznej"
          - dom nauczyciela i - jako kultowe wydarzenie - dyzyry tamze :)
          - szatnia, szczegolnie w godzinach szczytu :)

A.G.

> 1. schody naprzeciw wejścia głównego
          > 2. okno pod schodami wewnętrznymi od strony starych toalet (wypisywaliśmy tam
          > różne teksty)
          > 3. bezapelacyjnie ławeczki pod drzewem na dziedzińcu
          >
          > macie jakieś inne?

• Gość: saunne Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:16
            > - KANCIAPA SAMORZADU, ale ta stara w piwnicy do ktorej prowadzily schodki z
            > korytarza po drodze do sklepiku.

Tak!!! To było miejsce! Choć zapach sera jak się schodziło w dół był
            przygniatający ;)

> - kominek pod schodami obok "malej sali gimnastycznej"
            chowali się tam wszyscy uciekinierzy z lekcji :)

> - dom nauczyciela i - jako kultowe wydarzenie - dyzyry tamze :)
            a jak się walczyło o dyżury w tamtym miejscu :)

> - szatnia, szczegolnie w godzinach szczytu :)
            zwłaszcza jak nikomu nie chciało się wziąć klucza ;)
            • gosc_portalu Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym 11.05.02, 22:21

> > - KANCIAPA SAMORZADU, ale ta stara w piwnicy do ktorej prowadzily schodki
              > z
              > > korytarza po drodze do sklepiku.
              >
              > Tak!!! To było miejsce! Choć zapach sera jak się schodziło w dół był
              > przygniatający ;)
              Hmmm. zapach sera? roznymi rzeczami tam od czasu do czasu smierdzialo, ale serem?
              Moze to byly skarpetki Prezesa :)
              A tak w ogole, to nie zapomne, ze jak ktos mial miec kartkowke czy podejrzewal,
              ze bedzie pytanie, to sie w trybie natychmiastowym zwolywalo zebranie $$ z
              gospodarzami :)
              Mnie nawet raz Pani od Biologii zwolnila z klasowki.
              > > - kominek pod schodami obok "malej sali gimnastycznej"
              > chowali się tam wszyscy uciekinierzy z lekcji :)
              Jesli nie poszli do parku, gdzie kazal ich scigac wychowawca - tak jak zdarzylo
              sie to dzielnej i b, ktora po raz pierwszy gremialnie zwiala ze wszystkich lekcji
              na 2 dni przed rozdaniem swiadectw (21 marca nie licze :)
              > > - dom nauczyciela i - jako kultowe wydarzenie - dyzyry tamze :)
              > a jak się walczyło o dyżury w tamtym miejscu :)
              o tak, a jakie sie harce wyprawialo :)
              > > - szatnia, szczegolnie w godzinach szczytu :)
              > zwłaszcza jak nikomu nie chciało się wziąć klucza ;)
              Ale ten niezapomniany klimat lochu i widok uciskanych (fizycznie) nieszczesnikow
              pragnacych dotrzec do wlasnego obuwia i przyodziewku... ach, az lza sie w oku
              kresi.
              A teraz podobno sa kamery...
              A.G.
              • Gość: saunne Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:29

> A teraz podobno sa kamery...

wprowadzili jeszcze za moich czasów, ale nie zmniejszyło to tłoku, a jak ktoś
                miał szatnię na samym końcu to dopiero miał ubaw :) Na szczęście w 4 klasie
                numerek "i" miał szatnię zaraz naprzeciw schodów i to myśmy blokowali :)
                .
                • Gość: 4i tego roku:)))) Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym IP: *.piasta.pl 12.10.02, 21:10
                  o prosze hehe a teraz numerek "4I" jest deczko dalej, ale tez nie na końcu
                  hehePOZDRO
          • Gość: annabl Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym IP: *.athome.tue.nl 11.05.02, 22:19
            boisko
            • annabl Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym 11.05.02, 22:22
              drewniana podloga
              obrazy na scianach (kon z wydluzona glowa przy sali nr5)
              wychodzone schodki za kiblem w lewo
              • gosc_portalu Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym 11.05.02, 22:24
                - okolice wejscia do sali katechetycznej
                - mostek nad Bialka
                - sala nr 5 :)
                annabl napisał(a):

> drewniana podloga
                > obrazy na scianach (kon z wydluzona glowa przy sali nr5)
                > wychodzone schodki za kiblem w lewo

• gosc_portalu Re: najbardziej kultowe miejsca w szóstym 11.05.02, 22:22
              Zwiezle, ale na temat:)
              Brawo Brydziu!!!!

A.G.
              Gość portalu: annabl napisał(a):

> boisko

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 22:27
      Chcialem tylko powiedziec, ze nasz watek jest 4 pod wzgledem ilosci wiadomosci
      na bialostockim forum :)
      A.G.
      • annabl HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:28
        sciete pienki drzew
        • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:32
          A z hitow muzycznych pamietasz "ruskie techno"?

HA HA HA

A.G.

annabl napisał(a):

> sciete pienki drzew

• annabl Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:33
            biala mewo
            lec daleko stad
            lec daleko
            nad ojczysty lad...
            przeboje goloty
        • Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:34
          w ogóle cały dziedziniec - jak było ciepło cała szkoła na przerwach wychodziła
          na zewnątrz.

A pamiętacie bramę, na przeciwko poczty, gdzie ludzie chodzili palić (ja tylko
          dla towarzystwa :)
          • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:36
            A maszt na dziedzincu?
            Kiedys jako flaga zostal wciagniety plecak kolezanki :)

A.G.
            • Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:38

> A maszt na dziedzincu?
              > Kiedys jako flaga zostal wciagniety plecak kolezanki :)

pamiętam! xa, xa, xa ;)

• annabl plecak kolezanki... 11.05.02, 22:38
              Jolanty K.
              A naprzeciwko poczty to pamietam hurtownie sokow Horteksu
            • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:38
              Wlasnie mi siostra przypomniala, ze na tymze maszcie, podczas otrzesin wisiala i
              powiewala nadmuchiwana lalka z sexshopu :)

A.G.
              gosc_portalu napisał(a):

> A maszt na dziedzincu?
              > Kiedys jako flaga zostal wciagniety plecak kolezanki :)
              >
              > A.G.

• annabl a czyja... 11.05.02, 22:40
                ona byla?
                • gosc_portalu Re: a czyja... 11.05.02, 22:41
                  Hmmm...
                  Ja tam nie wiem:)

A.G.
                  annabl napisał(a):

> ona byla?

• Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:40
                lalka z sexshopu??? Buahahahahahahah to musiało być niezłe!

Ta brama była zaraz obok horteksu, zwykle zastawiona pojemnikami na śmieci
                (pewnie żebyśmy tam nie włazili, ale na niewiele się to zdało...)
                • annabl Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:43
                  a za horteksem byla czerwona budka z ciachami i lodami, chyba...

a i tak na 20 minutowej przerwie wszyscy latali do sklepu vis a vis
                  Golebiewskiego po bulki za 0.80 i soczki tymbarku za nie wiem ile
                  • Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:45
                    > a za horteksem byla czerwona budka z ciachami i lodami, chyba...

jest chyba dalej, choć ostatnio nie zaglądam na Warszawską
              • annabl CZESC BASKA!!!!! 11.05.02, 22:40
                • Gość: saunne Re: CZESC BASKA!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:43
                  ?

• annabl Re: CZESC BASKA!!!!! 11.05.02, 22:44

> ?
                    >
                    Jak mnie moja pamiec nie myli siostra Gienka to Baska, :)

• gosc_portalu Re: CZESC BASKA!!!!! 11.05.02, 22:44
                    Baska to moja siostra, rowniez absolwentka VI :)

A.G.
                    • annabl Re: CZESC BASKA!!!!! 11.05.02, 22:47
                      gosc_portalu napisał(a):

> Baska to moja siostra, rowniez absolwentka VI :)
                      >
                      > A.G.
                      to prawda

• gosc_portalu CZESC BRYDZIA!!! :) 11.05.02, 22:43
                  Co u Kozikowskiego?:)
                  (kiedys myslalam, ze jestes rodzenstwem)
                  B.G.
                  IV b '2000
                  • annabl Re: CZESC BRYDZIA!!! :) 11.05.02, 22:46
                    gosc_portalu napisał(a):

> Co u Kozikowskiego?:)
                    > (kiedys myslalam, ze jestes rodzenstwem)
                    > B.G.
                    > IV b '2000

chyba aniol stroz mial chwile slabosci kiedy to pisalas :))))))))))
                    Gucio jest chyba na prawie, jezdzi na SUMMER za ocean i reklamuje szoste,
                    oczywiscie
                    a tak na powaznie to nie widzialam go od roku, na pewno

• gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:48
          Okrzyk "MMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEKKKKKKKKKKKK!!!!!!"
          • Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:49
            gosc_portalu napisał(a):

> Okrzyk "MMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEKKKKKKKKKKKK!!!!!!
            > "

do kogo był ten okrzyk?
            • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:50
              Okrzyk byl oczywiscie do ... Manka :)

:)

> gosc_portalu napisał(a):
              >
              > > Okrzyk "MMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEKKKKKKKKKKKK!
              > !!!!!
              > > "
              >
              > do kogo był ten okrzyk?

• Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:51

> Okrzyk byl oczywiscie do ... Manka :)
                >
                > :)
                coś mi się kojarzy... rozjaśnijcie mi trochę
                • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:54
                  maniek, to Byl Mariusz W., ktory tez udzielal sie przy $$
                  Glownie wszystko reperowal (co mysmy popsuli) - jak podpowiada moja dzielna
                  siostra

A.G.

>
                  >
                  > > Okrzyk byl oczywiscie do ... Manka :)
                  > >
                  > > :)
                  > coś mi się kojarzy... rozjaśnijcie mi trochę

• Gość: saunne Re: HITY SZOSTEGO IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:56
                    a już kojarzę Mańka :) Dzięki!
                    kobieto puchu marny udało mi się kiedyś usłyszeć :)
                    • annabl hi hi hi 11.05.02, 23:05
                      hi hi hi
                  • Gość: Hans Re: HITY SZOSTEGO IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 05.08.02, 00:18
                    Gienek
                    Pamiętasz jak kiedyś podłączaliśmy do świetlówki w kanciapie kabel i jebło
                    światło w całej szkole?
                    Mało mnie wtedy nie zabiło
            • annabl Maniek 11.05.02, 22:51
              Maniek to przeboj szkolnych okrzykow, Maniek zwykl mawiac: kobieto, puchu marny

i wtedy mozna bylo krzyczec
              • gosc_portalu Re: Maniek 11.05.02, 22:55
                Z tego, co wiem, to Maniek byl (jest?) najlepszym studentem na swoim roku :)
                A.G.
                • annabl Re: Maniek 11.05.02, 23:00
                  A jakos wiekszosci sie dobrze powodzi na studiach, nie?
          • annabl Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 22:49
            gosc_portalu napisał(a):

> Okrzyk "MMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEKKKKKKKKKKKK!!!!!!
            > "

TTTTTTTTTTTTTTTTTAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!
        • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 23:00
          Na pewno hitem byla wycieczka do Lewina Klodzkiego, kiedy to w w osrodku, w
          ktorym bylismy pekla rura nad nasyzm pokojem, od kropelek zmianilo sie to to w
          powodz, ale i tak bylo fajnie :)
          A.G.
          I te brzeczace plecaki po przekroczeniu granicy z Czechami :)
          • annabl Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 23:07
            -Pawel, a dla kogo ta skrzynka piwa???!!!!! (pani Z. na granicy z Czechami)
            -Dla wujka, pani profesor. Dla wujka.
            • gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 23:10
              Taaaaakk:)
              Albo pani Z. poczestowana likierem Amaretto poprosila o kubeczek na co wszyscy:
              - kubeczek?
              - a co Wy tak z "gwinta"?
              - no!!!

annabl napisał(a):

> -Pawel, a dla kogo ta skrzynka piwa???!!!!! (pani Z. na granicy z Czechami)
              > -Dla wujka, pani profesor. Dla wujka.

• gosc_portalu Re: HITY SZOSTEGO 11.05.02, 23:03
          Wsrod hitoew nie moze zabraknac:
          - CZOLEM KLASA
          - czolem panie psorze :)
          HA HA HA HA HA HA
    • gosc_portalu Losy Absolwentow 11.05.02, 22:52
      A na tace zbieral ostatnio (od mojej siostry ) Sebastian S.
      A pani obok siotry stwierdzila "jaki on przystojny, az szkoda, ze poszedl na
      ksiedza"
      (ciekawe czy na zakrystii mial plecak z encyklopediami :)
      Dziwny jest ten swiat:)
      A.G.
      • annabl O RANY!!!!! 11.05.02, 22:59
        Seba zbieral na tace??!!! Jaki ten swiat pokrecony. A niedawno wszyscy
        zastanawiali sie czy w stepach akermanskich to slychac trzepot zurawich
        skrzydel na horyzoncie, czy nie... Pamietasz Adam wielka wojne z pania od
        Polaka?
        • saunne Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:02
          a z kim mieliście polski?
          • gosc_portalu Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:03
            P. Kruszewska

saunne napisał(a):

> a z kim mieliście polski?

• saunne Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:05
              > P. Kruszewska

ja też z nią miałam :) Uwielbiałam polski, bo można było dyskutować i się kłócić
              o swoje koncepcje ile wlezie :)
              • gosc_portalu Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:07
                Jak mi sie udalo doswiadczyc - byla pewna granica :)
                Ale wszyskto skonczylo sie hepi endem:)

saunne napisał(a):

> > P. Kruszewska
                >
                > ja też z nią miałam :) Uwielbiałam polski, bo można było dyskutować i się kłóci
                > ć
                > o swoje koncepcje ile wlezie :)

• annabl Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:09
                  Angielski z pania Z. nie nalezal jednak nigdy do radosci. W I klasie krzyczala
                  na nas, ze ma migrene. I ze nie zdazyla rano na autobus.
                  • Gość: sephora Re: O RANY!!!!! IP: *.bialan.pl 08.08.02, 17:12
                    a pani Z to przypadkie nie pani Zieniuk u ktorej jak sie siedizlo na 1 lawce to
                    trzeba bylo sie smiac z jej glupich zartow no i ona sama smiala sie jak facet:)
        • gosc_portalu Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:02
          Tiiiaaaaaaa,
          Bez komentarza, ale i tak pania K lubie (po tym incydencie chyba nawet bardziej,
          bo pokazala, ze jest osoba z klasa - i wcale nie chodzi mi o klase IV b:)

A.G.
          annabl napisał(a):

> Seba zbieral na tace??!!! Jaki ten swiat pokrecony. A niedawno wszyscy
          > zastanawiali sie czy w stepach akermanskich to slychac trzepot zurawich
          > skrzydel na horyzoncie, czy nie... Pamietasz Adam wielka wojne z pania od
          > Polaka?

• annabl Re: O RANY!!!!! 11.05.02, 23:04
            Z pania Kruszewska. Najfajniejsza babka jaka znam. Faktycznie, im dluzej tym
            bardziej ja lubilam, szczegolnie na koniec:)))))))
            • gosc_portalu KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:08
              - "jestescie BEZNADZIEJNI" Anna Z. - matematyka
              • annabl Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:11
                (pani Z.): Jaki wynik?
                (klasa): Siedem
                • gosc_portalu Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:13
                  Dla niewtajemniczonych:
                  bez wzgledu na zadanie jedynym wynikiem uznawanym przez klase bylo "7"
                  annabl napisał(a):

> (pani Z.): Jaki wynik?
                  > (klasa): Siedem

• saunne Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:13
                "Boże znowu ta Ii, IIi, IIIi, IVi" u pani Tichoniuk (od geografii). Mówiła tak
                jak tylko nas widziała :)

Czołem klasa - czołem panie psorze na PO - he,he

Cała masa powiedzonek p. Dobrogowskiej, albo to, że zawsze przed otworzeniem
                swojej sali sprawdzała czy to ta co trzeba ')

słynne "po prostu" p. Sulok dzięki czemu nadążałam notować na historii ;)
                • gosc_portalu Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:14
                  "lepszy chlodek niz smorodek" Pani Tichoniuk
                  B.G.
                  • annabl I JEST ZA CO 11.05.02, 23:18
                    Jakos nie pamietam powiedzonek. Ach!!!! Pani Marciniak!!!!
                    -Przepraszam (student)
                    -I jest za co (pani M.)
                    • saunne Re: I JEST ZA CO 11.05.02, 23:19
                      he, he dobre! To się nazywa dyscyplina :)
                      • gosc_portalu Re: I JEST ZA CO 11.05.02, 23:22
                        A za to kiedys u tej samej Pani miala byc klasowka, jednak na ogolna petycje
                        klasy i interwencji Gospodyni - Jolki u wychowawczyni klasowk anie odbyla sie.
                        Pani Marciniak weszla do klasy o oznajmila ze sroga mina, ze jak my tacy
                        jestesmy i nie chcemy klasowki, to za kare... mamy przez cala godzine opowiadac
                        dowcipy.
                        smieszniejszej lecji VI nie widzialo :))
                        A.G.
                  • Gość: viki Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 18.05.02, 16:34
                    P. Pawlik od matematyki: "To teraz w ten deseń".
                    P. Chocian: "Mnie to nie interesuje"
                    P. od historii (nie pamiętam nazwiska): "na czas wojny wstrzymano działania
                    wojenne"
              • gosc_portalu Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:15
                Jedyna wiedze jaka wynioslem z jezyka niemieckiego sa slowka:'
                - wo?
                - die heizung
                • annabl Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:19
                  gosc_portalu napisał(a):

> Jedyna wiedze jaka wynioslem z jezyka niemieckiego sa slowka:'
                  > - wo?
                  > - die heizung

Der Kugejschreiber
                  Der Hund

• annabl proponuje dobrnac do 200 11.05.02, 23:21
                    • saunne jestem za :))) 11.05.02, 23:22
                      • gosc_portalu Tak! bedziemy czuwac na zmiane :) 11.05.02, 23:25
                      • saunne akwarium w sali od biologii 11.05.02, 23:25
                        w większej sakli od biologii było akwarium z rybkami. Miałam to szczęście
                        siedzieć w ławce obok niego. dzięki temu na klasówkach mogłam ściągać bez
                        problemu, tym bardziej, że biologii nie znosiłam...
                        • gosc_portalu Re: akwarium w sali od biologii 11.05.02, 23:27
                          A propos biologii (mielismy ja w mniejszej sali). Pani Skibicka przez cala
                          pierwsza klase czytajac liste przekrecala nazwisko Chrubczynska na
                          Chrobaczynska. Dopiero w 2 klasie, ktos jej zwrocil na to uwage :)
                  • gosc_portalu Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI 11.05.02, 23:24
                    Znane tylkoze slyszenia (dzieki Bogu)
                    na wiesc o bombie podlozonej w szkole i sugestii natychmiastowego opuszczenia
                    budynku:
                    Ksiadz na lekcji religii:
                    - to przed wyjsciem sie pomodlimy

Pan Hieronim M.:
                    - zapiszcie jeszcze prace domowa
                    • annabl PAN HIERONIM 11.05.02, 23:31
                      prawie pierwszego dnia w I klasie, spoznilismy sie na lekcje ale nikt sie tym
                      nie przejmowal. Spoznilo sie 20 osob, moze wiecej. No i mielismy pecha bo
                      padalo. Nie wpuscili nas do szkoly juz przy drzwiach. Po kilkudziesieciu
                      minutach, niektorzy przez okno, a niektorzy przez drzwi dostalismy sie do
                      szkoly na lekcje matematyki pana H. A pan H. ustawil wszystkich spoznialskich
                      pod sciana i kazal sie tlumaczyc ze spoznienia. I tak stali potem przez pol
                      lekcji. A on oddzielnie podchodzil i pytal czemu ktos sie spoznil. Pierwsze
                      zazenowanie w szostym.
                      • gosc_portalu Re: PAN HIERONIM 11.05.02, 23:34
                        Nie wspominajac o tym, ze juz w dniu rozpoczecia nauki niektorym kazal sciac
                        wlosy, bo "dlugie wlosy, krotki rozum"

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
                        annabl napisał(a):

> prawie pierwszego dnia w I klasie, spoznilismy sie na lekcje ale nikt sie tym
                        > nie przejmowal. Spoznilo sie 20 osob, moze wiecej. No i mielismy pecha bo
                        > padalo. Nie wpuscili nas do szkoly juz przy drzwiach. Po kilkudziesieciu
                        > minutach, niektorzy przez okno, a niektorzy przez drzwi dostalismy sie do
                        > szkoly na lekcje matematyki pana H. A pan H. ustawil wszystkich spoznialskich
                        > pod sciana i kazal sie tlumaczyc ze spoznienia. I tak stali potem przez pol
                        > lekcji. A on oddzielnie podchodzil i pytal czemu ktos sie spoznil. Pierwsze
                        > zazenowanie w szostym.

• Gość: Przemek Re: PAN HIERONIM IP: 212.160.140.* 12.05.02, 13:40
                          Pomysły pana Hieronima M.:
                          1)Tym którzy wagarowali tuż przed końcem roku szkolnego pan M. zadawał
                          pracę "domową" na wakacje. W nowym roku szkolnym należało przynieść zeszyt z
                          rozwiązanymi zadaniami, które pan M. umieszczał w swoim archiwum.
                          2)W czasie strajku nauczycieli w 1993 na przelomie kwietnia i maja (trwał 3
                          tygodnie) pan M. prowadził zajęcia z matematyki, jak gdyby nic się nie stało.
                          Wszystkie klasy, które miały z nim zajęcia musiały stawiać się kilka razy w
                          tygodniu celem pogłębienia wiedzy. Obecność była obowiązkowa i skrupulatnie
                          sprawdzana.
                          • annabl Re: PAN HIERONIM 12.05.02, 13:47
                            Kiedys pan Hieronim zrobil nam 4 godziny matematyki bo akurat wypadalo ze nie
                            mamy jakiejs lekcji plus godzina wychowawcza. Tluklismy funkcje. a to byl jakis
                            odrabiany dzien czyli sobota:))))))
                            Mat-fiz.
                          • gosc_portalu Re: PAN HIERONIM 12.05.02, 13:49
                            Poza tym:
                            - postulowal, ze swieta prawoslawne powinny byc wolne tez dla katolikow, bo oni
                            maja wolne w trakcie swiat katolickich
                            - jak ktos wyjezdzal na np. zawody sportowe, to nie wpisywal w dzienniku
                            usprawiedliwionej nioebecnosci, tylko delegacje:)
                            - Jak pojechalismy na wycieczke do Bratyslawy, to ostatniej nocy pozamykal od
                            zewnatrz wszystkie pokoje w ktorych mieszkali chlopcy, "bo to nie moralne, zeby
                            przesiadywac u dziewczyn nocami"

Ale i tak byl to jeden z najlepszych nauczycieli jakich w zyciu mialem
                            A.G.
                      • gosc_portalu Re: PAN HIERONIM 12.05.02, 13:51
                        Pan H.M. na poczatku roku pousadzal chlopcow z dziewczynkami (oczywiscie sam
                        wskazywal, gdzie kto mial siedziec) a potem do tablicy bral od konca,
                        twierdzac, ze z tylu siadaja ci, ktorzy nie chca odpowiadac :)
                        • annabl Re: PAN HIERONIM 12.05.02, 13:56
                          Pan Hieronim robil nam zdjecia parami w lawkach, tak jak kazdy siedzial.
                          Mowil, ze ci co siedza w pierwszej lawce to zawsze malzenstwa (znam przypadki
                          sprzed lat)
                          Na wycieczce w Bratyslawie zalokowal chlopakow na 4 a dziewczyny na 3 pietrze,
                          i to tak, ze chlopcy byli po jednej stronie hotelu a dziewczyny po drugiej, i
                          nie moglismy sie kontaktowac przez okno.
                          A w Trnawie na sniadanie przyniosl kazdemu po chlebie i kielbasie:) i to bylo
                          sympatyczne.
                          • gosc_portalu Re: PAN HIERONIM 12.05.02, 14:06
                            > A w Trnawie na sniadanie przyniosl kazdemu po chlebie i kielbasie:) i to bylo
                            > sympatyczne.
                            Dodajmy, ze po chleb i kielbase poszly o 6 rano osoby, ktore dnia poprzedniego
                            cos przeskrobaly i to byla kara :)
                            A.G.

• Gość: annabl Re: PAN HIERONIM IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:25
                              gosc_portalu napisał(a):

> > A w Trnawie na sniadanie przyniosl kazdemu po chlebie i kielbasie:) i to b
                              > ylo
                              > > sympatyczne.
                              > Dodajmy, ze po chleb i kielbase poszly o 6 rano osoby, ktore dnia poprzedniego
                              > cos przeskrobaly i to byla kara :)
                              > A.G.
                              A co przeskrobaly, jesli mozna wiedziec?
                              >

• Gość: 4i Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI IP: *.piasta.pl 12.10.02, 21:26
                      gosc_portalu napisał(a):

> Znane tylkoze slyszenia (dzieki Bogu)
                      > na wiesc o bombie podlozonej w szkole i sugestii natychmiastowego opuszczenia
                      > budynku:
                      > Ksiadz na lekcji religii:
                      > - to przed wyjsciem sie pomodlimy
                      >
                      > Pan Hieronim M.:
                      > - zapiszcie jeszcze prace domowa

a ja z autopsji znam;))))))i pamietam ze qmpela wtedy strasznie chciała kogoś
                      namówić, żeby z nią poszedł do szatni przed tzw ewakuacją, bo...bała się ze
                      jeśli jednak bomba wybuchnie, to ona straci tenisówki,ktore zostawiła w
                      szatni;))))))))pozdro
                • Gość: sephora Re: KULTOWE POWIEDZONKA NAUCZYCIELI IP: *.bialan.pl 08.08.02, 17:19
                  a ja z francuskiego wynioslam "je ne comprend pa" (nie rozumiem:):)
    • saunne Re: VI August King 11.05.02, 23:29
      a pamiętacie obraz na przeciwko sali od plastyki? Był z dziurą. Siostra
      cioteczna mówiła mi, że dziura powstała od buta jej znajomej, po którejś
      dyskotece... Obraz wisiał gdzieś na wys. 1,60 :)
    • gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 23:29
      dawno, dawno temu w salach od chemii byly takie masywne biurka z kranami.
      Okazalo sie, ze krany da sie wykrecic :)
      Bywaly dni, kiedy nieszczesnicy do domu targali w plecakach 3 sztuki mosieznych
      urzadzen nic o tym nie wiedzac :)
      A.G.
      • saunne Re: VI August King 11.05.02, 23:31
        po co wykręcaliście te krany??

dzięki tym ławkom dobrze było na chemii ściągać :)
        • annabl Re: VI August King 11.05.02, 23:32
          jak to po co. a tak sobie.
          • gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 23:33
            HA i to jest prawidlowa odpowiedz

annabl napisał(a):

> jak to po co. a tak sobie.

• gosc_portalu Re: VI August King 11.05.02, 23:33
          saunne napisał(a):

> po co wykręcaliście te krany??
          Zeby uszczesliwic niewinne duszyczki zbednymi kilogramami w plecaku :)
          Trzeba bylo widziec ich miny jak nastepnego dnia szukali winnych :)

• saunne kiedy uciekliście z lekcji po raz pierwszy? 11.05.02, 23:36
            ja w pierwszej klasie - z całą klasą z francuskiego, polskiego i historii. Pani
            od historii poszła do dyrekcji i była afera - mieliśmy obniżone sprawowanie,
            ale nikt nie powiedział kto poddał pomysł ucieczki.
            • annabl Re: kiedy uciekliście z lekcji po raz pierwszy? 11.05.02, 23:39
              Mysmy zwiali 4 dni przed rozdaniem swiadectw. Maciorowski ganial nas po parku
              Branickich za pomoca Seby i Chrupki (dyzurnych) a potem musielismy pissac eseje
              z niemca, 4 zadania z matmy, prace z angola i to jeszcze nie bylo wiadomo, czy
              dostaniemy swiadectwa. Zagrozil, ze obnizy nam oceny z zachowania. To jest
              facet!!!
              • saunne Re: kiedy uciekliście z lekcji po raz pierwszy? 11.05.02, 23:45
                nam się zdażało chodzić do parku na wf-ie, zresztą razem z panem od wf-u :) Jak
                nikomu nie chciało się ćwiczyć, to zaczynałyśmy podchody pod nauczyciela :)
                • annabl Re: kiedy uciekliście z lekcji po raz pierwszy? 11.05.02, 23:49
                  To ten pan od WF, co, nie ublizajac szkole, malo mial wspolnego z wf? czy to
                  ten drugi pan od wf co sie znal na wf?
                  • annabl PARAPETY 11.05.02, 23:58
                    na PO z panem NiepamietamnazwiskachybanaO chodzilismy naokolo szkoly mierzyc
                    kompasem i busola to i owo. I pan ChybanaO najpierw chodzil sam i sprawdzal a
                    potem my. Stawal w oznaczonym punkcie, bral na azymut i PACH!!!! zmierzone!!!
                    I wszystko byloby swietnie, gdyby nie to, ze mierzyl przy parapetach i innych
                    takich blaszanych. I nam ychodzilo za kazdym razem co innego. to wymyslilismy,
                    ze to wszystko panie profesorze przez parapety bo one znosily, panie
                    profesorze!!! I wierzyl. Moze zreszta znosily, te parapety.
                    • gosc_portalu Re: PARAPETY 12.05.02, 11:23
                      Pan nazwywal sie Okolowicz, spocznij!
                      Tak, kazdej grupie wyszly inne pomiary i chyba wiekszosc w zwiazku z tym dostala
                      troje :)

A.G.
                      annabl napisał(a):

> na PO z panem NiepamietamnazwiskachybanaO chodzilismy naokolo szkoly mierzyc
                      > kompasem i busola to i owo. I pan ChybanaO najpierw chodzil sam i sprawdzal a
                      > potem my. Stawal w oznaczonym punkcie, bral na azymut i PACH!!!! zmierzone!!!
                      > I wszystko byloby swietnie, gdyby nie to, ze mierzyl przy parapetach i innych
                      > takich blaszanych. I nam ychodzilo za kazdym razem co innego. to wymyslilismy,
                      > ze to wszystko panie profesorze przez parapety bo one znosily, panie
                      > profesorze!!! I wierzyl. Moze zreszta znosily, te parapety.

• gosc_portalu PAN PAWEŁ 12.05.02, 11:21
      Hej,
      A pamietacie Pana Pawla - konserwatora o niezwykle wymownym, lecz nie zawsze
      zrozumialym sposobie mowienia?
      Jak bral do pomocy chlopakow, to wygladalo to tak:
      - khrtehjklsdhn; wer cc sl;lj kljkli kop - po czym machal glowa pytajac czy
      zrozumielismy, oczywiscie wszyscy przytakiwali, po czym, gdy Pan Pawel znikal
      poza linia horyzontu lub za rogiem wszystcy stali patrzac na siebie i nie
      bardzo wiedzac czego sie od nich oczekuje :)
      Ale i tak bylo fajnie :)
      A.G.
      • saunne Re: PAN PAWEŁ 12.05.02, 12:49
        albo pan z biblioteki, który kazał nam obkładać książki :)
        • Gość: Brigitte Re: PAN PAWEŁ IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 13:10
          A panie szatniarki... jedna czarna i zla a druga biala i mniej niz zla...?
          pees. to ja. anna. annabl :)
    • Gość: AdamG A co ogladaliscie i czego sluchaliscie bedac w VI? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 13:15
      Pamietam, ze bedac w IV klasie wszyscy pasjonowalismy sie Klanem, bo jedna z
      bohaterek byla nasza rowiesnica i wybierala sie na indologie :)
      Poza tym lista Hop - Bec RMF (ktorej po L.O. juz nigdy nie sluchalem)
      A.G.
      • annabl JUST 5 12.05.02, 13:27
        a tak na serio to niemieckiego techno w miksach z muzyka powazna
      • Gość: annabl JEDNI TACY TO TYLKO KAZIKA IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:27
    • annabl A gdzie jeszcze chcieliscie zdawac poza VI? 12.05.02, 13:33
      • gosc_portalu Re: A gdzie jeszcze chcieliscie zdawac poza VI? 12.05.02, 13:36
        BRYDZIU! co to za pytania?
        VI bylo jedne i jedyne od poczatku!!!
        (ale ja mialem luz, bo bez egzaminow :)
        Skromny
        A.G.
        • annabl Re: A gdzie jeszcze chcieliscie zdawac poza VI? 12.05.02, 13:43
          Ja tez mialam zwolnienie z egzaminow - tylko dla niepoznaki poszlam zobaczyc, a
          nuz bedzie ciekawy egzamin to sobie napisze, nie?
    • gosc_portalu UWAGA - nastepna wiadomosc rozbija 200 :) 12.05.02, 14:08
      • saunne pani w szatni :) 12.05.02, 14:24
        dla mnie obie panie były bardzo miłe, po prostu trzeba było się do nich
        uśmiechać i pilnować klucza :)
        • Gość: annabl Re: pani w szatni :) IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:26
          ale komu sie chcialo nosic klucz?
          • Gość: AdamG Re: pani w szatni :) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 14:41
            No, bez przesady, mi sie zdarzylo ze 3 razy (w ciagu 4 lat), ale i tak
            niezastapiony byl Seba :)
            A.G.
            • Gość: annabl Seba IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:43

> No, bez przesady, mi sie zdarzylo ze 3 razy (w ciagu 4 lat), ale i tak
              > niezastapiony byl Seba :)
              > A.G.
              Seba zawsze nosil klucze...
              nosil tez slownik ort. do polskiego w dwoch tomach
              i nosil niemiecko-polski, tez w dwoch tomach..

Co robisz Adam? Bo ja teraz kleje makiete, jutro mam przeglad z projektu:) po
              anglieeeeskuuuu

• gosc_portalu Re: Seba 12.05.02, 14:56
                A ja wlasnie sklejam (w Wordzie) materialy z konferencji w Rumunii, gdzie
                prowadzilem szkolenia i bede je musial wyslac uczestnikom (tez po angielsku:)
                A.G.
                • Gość: annabl Re: Seba IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:58
                  A ja mam taki bajzel w pokoju, ze az sie ciesze, ze jestem 2000 km od rodziny,
                  nikt na mnie nie krzyczy!!! Hura.
                  • gosc_portalu Re: Seba 12.05.02, 14:59
                    A ja dzisiaj bajzel (prawie) posprzatalem, no i znalazlem te materialy z
                    Rumunii nad ktorymi teraz siedze :)))
                    XA XA XA
                    A.G.
                    • annabl Re: Seba 12.05.02, 15:01
                      A czego dotycza?
                      • gosc_portalu Re: Seba 12.05.02, 15:07
                        Dotycza pracy i zycia w innej kulturze ;) czyli czegos, co Ty teraz
                        doswiadczas:)
                        A.G.
                        • annabl Re: Seba 12.05.02, 15:10
      • Gość: annabl to ja to ja 200!!! (?) IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:24
      • Gość: AdamG Re: UWAGA - nastepna wiadomosc rozbija 200 :) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 14:43
        Jeszcze tylko 46 wiadomosci i bedziemy najliczniejszym watkiem na b-stockim
        forum

A.G.
        • Gość: annabl no to.... IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:48

> Jeszcze tylko 46 wiadomosci i bedziemy najliczniejszym watkiem na b-stockim
          > forum
          >
          > A.G.

• Gość: annabl ...do... IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:49
            • Gość: annabl ...dziela!!! IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 14:49
    • kilgore_trout Re: VI August King 12.05.02, 15:17
      przyznajcie się ze robicie te tylko po to by zdobyć kubek!
      nie wierze ze jakieś liceum, nawet najwspanialsze, może budzić aż takie
      sentymenty, że w dwa dni przekracza 200 postów
      • annabl Re: VI August King 12.05.02, 15:19
        taka szkola, ze szkoda gadac! no, fajna po prostu
        a jak pierwszego dnia poszlam skladac papiery to nie wiedzialam gdzie jest
        wejscie i szukalam nawet od boiska (..ale gupia bylam!)
        • gosc_portalu Re: VI August King 12.05.02, 15:23
          Podpisuje sie obiema rekoma i nogami.
          Po prostu najfajniejsze miejsce na swiecie :)
          A.G.
      • gosc_portalu Re: VI August King 12.05.02, 15:22
        Ale o co chodzi?
        Jaki kubek??????
        A.G.
        • kilgore_trout Re: VI August King 12.05.02, 15:25
          prawde mówiąc to chodzi już nie o jeden ale o dwa kubki 200 postów już się pod
          to podciąga:)
        • annabl Re: VI August King 12.05.02, 15:25
          Jezeli zalozyciel watku chce wiedziec to: dostaniesz, gosciu, kubek bo watek
          jest juz dawno po 100, a kubek dostaniesz od g. wyborczej... ja tam bym wolala
          Trojkowy:))))))))))
          • kilgore_trout to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:28
            ja mam dwa trójkowe i ani jednego "wyborczego" to chyba uczciwa zamiana kubek
            za kubek?
            • annabl Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:33
              kilgore_trout napisał(a):

> ja mam dwa trójkowe i ani jednego "wyborczego" to chyba uczciwa zamiana kubek
              > za kubek?
              ja bardzo chetnie otrzymam kubek III za mily usmiech,ale to chyba
              niemozliwe?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))?

• kilgore_trout Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:35
                ale to miała być wymaina!:)
                • annabl Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:39
                  Ale to Adam zalozyl watek, nie ja!
                  Ja moge przywiezc kubek z Holandii.
                  • gosc_portalu Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:42
                    Kubek nalezy sie szkole i powinien byc umieszczony w szkolnym muzeum
                    jako "zywy' dowod przywiazania absolwentow do niej :)

Ha ha ha
                    A.G.
                    • annabl Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:44
                      lech lech lech!!!!!!!
                      i niech stanie w gablotce z PUCHARAMI sportowymi!!!
                      pees. sama czyscilam te puchary kiedys, na wf, za kare czy cos...
                  • kilgore_trout Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:43
                    z Holandii? to w niderlandach nie było absolunie nic ciekawszego co przcmiło by
                    magie IV LO???
                    • gosc_portalu Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:46
                      L.O. to bylo 6, po rzymskiemu pisane vau + paleczka = VI
                      :) hi hi hi :)
                      Pozdroofka :)
                      A.G.

> z Holandii? to w niderlandach nie było absolunie nic ciekawszego co przcmiło by
                      >
                      > magie IV LO???

• kilgore_trout Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:49
                        przepraszam:)
                    • annabl Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:46

> z Holandii? to w niderlandach nie było absolunie nic ciekawszego co przcmiło by
                      >
                      > magie IV LO???
                      Chyba VI?
                      Ale jest niedziela, w Holandii mieli jakies swieta we czwartek i w piatek i
                      zrobil sie z tego taki dlugi liiiiiiikeeeeend. Pogoda jak u nas w marcu, nie chce
                      sie wychodzic z domu, a ja bynajmniej w Amsterdamie teraz nie jestem. No i
                      wypoczywam troche, a co mi tam!

• kilgore_trout Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:51
                        jeszcze raz przepraszam za to "IV" to z przyzwyjania:)
                        • gosc_portalu Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:53
                          Nie przejmuj sie :)
                          Gorsze sie rzeczy na swiecie dzieja ;)))
                          A.G.

> jeszcze raz przepraszam za to "IV" to z przyzwyjania:)

• annabl Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:55
                            sklepy wczesnie zamykaja i zakupow zrobic nie mozna, na przyklad...
                        • annabl Re: to ja się moge zamienić:) 12.05.02, 15:54
                          no co Ty... niczyja DUMA na tym nie ucierpiala, to nie o to chodzi:)
                          a w Herkach sami zesmy sie wydzierali "VI liceum ogolnoksztalcace"
                          zamiast "IV..."
          • gosc_portalu Re: VI August King 12.05.02, 15:29
            Ojej,
            A ja nic nie wiedzialem :)
            Fajnie :)

annabl napisał(a):

> Jezeli zalozyciel watku chce wiedziec to: dostaniesz, gosciu, kubek bo watek
            > jest juz dawno po 100, a kubek dostaniesz od g. wyborczej... ja tam bym wolala
            > Trojkowy:))))))))))

• annabl Re: VI August King 12.05.02, 15:28
          Bylismy z Gurym w szostym we wrzesniu 2001, wpadlismy na Z. (pania Zarebe). I
          powiedziala, ze sie nie zmienilismy!!!!!! kurde!!!!!! jak to ????? to mnie
          osobiscie najbardziej zabolalo! cholera.
          • gosc_portalu Re: VI August King 12.05.02, 15:34
            HA HA HA HA!!!
            A trzeba bylo jej powiedziec to samo :)

A pametasz, ze zawsze na nas narzekala a jak dostala nastepna klase, to tak jej
            dopiekli, ze nas za aniolkow uwazala :)

HA HA HA
            I po grecku: xa xa xa xa xa xa

A.G.
            annabl napisał(a):

> Bylismy z Gurym w szostym we wrzesniu 2001, wpadlismy na Z. (pania Zarebe). I
            > powiedziala, ze sie nie zmienilismy!!!!!! kurde!!!!!! jak to ????? to mnie
            > osobiscie najbardziej zabolalo! cholera.

• annabl Re: VI August King 12.05.02, 15:38
              juz sobie wyobrazam reakcje pani Zareby na stwierdzenie, ze sie nic nie
              zmienila.Zreszta to prawda:))) (lech lech lech!) a potem dodala, ze jestesmy
              beznadziejni to juz nie chcielismy sluchac. Pawel mowil jej o swoich
              osiagnieciach a ona do nas z takim tekstem jakbysmy byli w osmej klasie. To
              sobie poszlismy. A potem mielismy z tego ubaw. No i odwiedzilismy sklepik. I ta
              karteczka o dzien dobry jeszcze wisi.
              • Gość: annabl zastoj tu jakis potworny... IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 18:57
                • Gość: AdamG Re: zastoj tu jakis potworny... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 19:32
                  leczymy paluszki po stukaniu wczorajszych i szisiejszych postow :)

A.G.
                  • Gość: annabl Re: zastoj tu jakis potworny... IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 19:36
                    nie, po prostu SERIAL OGLADAM
                    • Gość: AdamG Re: zastoj tu jakis potworny... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 19:38
                      po holendersku???

> nie, po prostu SERIAL OGLADAM

• Gość: annabl Re: zastoj tu jakis potworny... IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 19:40
                        maja tu tylko holenderskie "subtitles" a przytlaczajaca wiekszosc jest po
                        angielsku, no, ale reklama sie skonczyla:)))))))
                        • Gość: AdamG Re: zastoj tu jakis potworny... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 19:44
                          No tak,
                          Wszedzie na swiecie maja tak, ze albo pelny dubbing albo napisy, tylko u nas
                          specyfika taka, ze jeden pan podklada glos za niewiaste w uniesieniu i w 2
                          sekundy potem za rozbojnika i nawet glosu nie zmienia. :)

:) xa xa xa xa :)
                          A.G.

> maja tu tylko holenderskie "subtitles" a przytlaczajaca wiekszosc jest po
                          > angielsku, no, ale reklama sie skonczyla:)))))))

• Gość: annabl serial sie skonczyl! IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 19:51
                            i teraz Nirvane odgladam!
                            ....nie ma to jak sie uczyc w niedziele...
                • saunne do Kilgore ;) 12.05.02, 19:48
                  Kilgore - to była (i miejmy nadzieję jest nadal) najlepsza szkoła pod
                  słońcem!!! Wspomnień mam tyle, że pewnie kolejne 200 postów by się
                  nazbierało :) Tam trzeba po prostu wejść i poczuć klimat.
                  No i nie zaprzeczam miałam świetną klasę :)

Pozdrawiam,
                  saunne
                  • Gość: kilgore_ Re: do Kilgore ;) IP: *.tkb.pl / 10.0.53.* 12.05.02, 20:36
                    ilość postów mówi sama za siebie szkoda że właśnie skończyłem 4 klase i już
                    niew moge się przenieść do tego najlepszego pod słońcem liceum:)
      • Gość: mario Re: VI August King IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 00:59
        wiesz co? ja 4 lata temu tez tak myslalem. ale... no wiem jest cos takiego w
        tej szkole ze czlowiek po rpostu lubi tam chodzic. dla mnie to byly 4
        najwspanialsze jak do tej pory lata zycia. poznalem swietnych ludzi, przezylem
        mnostwo niezapomnianych akcji z nauczycielami i w ogole. z panem Misijukiem
        nawet dzisiaj gadalem na gg. tam sie po prostu spotyka zyczliwych ludzi. i sa
        wsrod tez nauczyciele:) co sie rzadko zdarza w innych szkolach ;) pozdraiwam
    • saunne Re: VI August King 12.05.02, 19:55
      a ja muszę uciekać i nie wiem kiedy będę mogła znowu coś napisać, bo u siebie
      nie mam internetu :(

Trzymajcie się!
      saunne vel agnieszka

ps. a pamiętacie słowa hymnu? Mi kojarzy się tylko melodia...
      • Gość: annabl Re: VI August King IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 19:58
        szooooosteeeeee liiiiceeeeummm Zygmuuuuuntaaaaa Auguuuuuuustaaaaa
        znow rozpooooczyyynaaaaa swoj zlooootyyyyyyyy wiieeeeeeeekkk
        jesteeesmyyyy dumni z pieeekneej traaadycjjiiiiii
        i wieeeeec ruszaaaaamyyyyyy pip pip pip cenzura
        • saunne Re: VI August King 12.05.02, 20:02
          > szooooosteeeeee liiiiceeeeummm Zygmuuuuuntaaaaa Auguuuuuuustaaaaa
          > znow rozpooooczyyynaaaaa swoj zlooootyyyyyyyy wiieeeeeeeekkk
          > jesteeesmyyyy dumni z pieeekneej traaadycjjiiiiii
          > i wieeeeec ruszaaaaamyyyyyy pip pip pip cenzura

la, la, la, la :)))) aż łezka kręci się w oku

• Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 20:21
            Co prawda w tekscie bylo Staaaaaaaaareeeeee gimnaaaaaaazjuuuuuummmmm ...

Ale liczy sie idea a nie szczegoly :)

A.G.

P.S. i zawsze to puszczali z takiej zjechanej kasety magnetofonowej :) a DJem byl
            obecny Szef :)

saunne napisał(a):

> > szooooosteeeeee liiiiceeeeummm Zygmuuuuuntaaaaa Auguuuuuuustaaaaa
            > > znow rozpooooczyyynaaaaa swoj zlooootyyyyyyyy wiieeeeeeeekkk
            > > jesteeesmyyyy dumni z pieeekneej traaadycjjiiiiii
            > > i wieeeeec ruszaaaaamyyyyyy pip pip pip cenzura
            >
            > la, la, la, la :)))) aż łezka kręci się w oku
            >

• Gość: AdamG Do Saunne IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 20:22
        Saunagnieszko :)
        A co to znaczy, ze dosiebie i dlaczego nie masz internetu i gdzie jest to "u
        Ciebie"?
        Zaniepokojony
        A.G.

saunne napisał(a):

> a ja muszę uciekać i nie wiem kiedy będę mogła znowu coś napisać, bo u siebie
        > nie mam internetu :(
        >
        > Trzymajcie się!
        > saunne vel agnieszka
        >
        > ps. a pamiętacie słowa hymnu? Mi kojarzy się tylko melodia...

• Gość: AdamG TRU TU TU TU TU!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 20:24
      Ha! wlasnie z niniejszym postem nasz watek stal sie najbardziej dyskutowanym na
      bialostockim forum!!!
      Oby tak dalej (254 wiad w 4 dni!!)
      AdamG
      • Gość: kilgore_ Re: TRU TU TU TU TU!!!!!!!!! IP: *.tkb.pl / 10.0.53.* 12.05.02, 20:31
        musicie dostać kubek, zaraz zakładam wątek w którym będziemy się tego domagali
        od redakcji:) (chcecie aby kubek pozostał w VI LO?)
        • Gość: AdamG Re: TRU TU TU TU TU!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.05.02, 20:37
          Hej,

Dzieki za inicjatywe :)
          Jak dla mnie moze zostac z pompa przekazany VI L.O. podczas uroczystego apelu i
          przy obecnosci mediow (z prasy - oczywiscie GW :)

AdamG

Gość portalu: kilgore_ napisał(a):

> musicie dostać kubek, zaraz zakładam wątek w którym będziemy się tego domagali
          > od redakcji:) (chcecie aby kubek pozostał w VI LO?)

• Gość: annabl Re: TRU TU TU TU TU!!!!!!!!! IP: *.icts.tue.nl 13.05.02, 20:25
    • Gość: kirgore_ VI górą:)))) IP: *.tkb.pl / 10.0.53.* 12.05.02, 20:26
      nie wiem czy macie świadomość że w tym momencie ten wątek staje się
      najpopularniejszy w całej historii tego forum gratulacje:)))
      • gosc_portalu Re: VI górą:)))) 12.05.02, 21:16
        Ale nie ma co swietowac, trzeba dalej stukac w klawisze i dzielic sie
        wspomnieniami
        A.G.

Gość portalu: kirgore_ napisał(a):

> nie wiem czy macie świadomość że w tym momencie ten wątek staje się
        > najpopularniejszy w całej historii tego forum gratulacje:)))

• Gość: annabl bumbumbum IP: *.athome.tue.nl 12.05.02, 21:18
        pamietam jak pan Hieronim zaprowadzil nas do biblioteki i pokazal zeszyt
        jakiegos ucznia (dziobaka niewatpliwie) i kazal patrzec i nasladowac
      • annabl ZASTOJ W SZOSTYM!!!!!!!!!! 12.05.02, 22:28
        AAA! a kto zagladal pani Heldze w okno zaraz przy wejsciu do szkoly? I pani Helga
        ukazywala cos na zarys usmiechu?

• Gość: AdamG Biwak u Jolki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.05.02, 20:54
          Kolezanka kiedys urzadzial u siebie pod b-stokiem biwak - namioty i te klimaty
          Jej ojciec mial Zuka - blaszaka, ktorym to kiedys wybralismy sie nad rzeke czy
          zalew.
          Oj biedacy, ktorzy siedzieli z tylu (okolo 15 osob) - tak ich wytrzeslo -
          szczegolnie jak najezdzalismy na korzenie i wjezdzalismy w dolki na lesnej
          drodze :)
          A.G.
          • Gość: annabl Re: Biwak u Jolki IP: *.bwk.tue.nl 15.05.02, 13:25

> Kolezanka kiedys urzadzial u siebie pod b-stokiem biwak - namioty i te klimaty
            > Jej ojciec mial Zuka - blaszaka, ktorym to kiedys wybralismy sie nad rzeke czy
            > zalew.
            > Oj biedacy, ktorzy siedzieli z tylu (okolo 15 osob) - tak ich wytrzeslo -
            > szczegolnie jak najezdzalismy na korzenie i wjezdzalismy w dolki na lesnej
            > drodze :)
            > A.G.

Swietnie Adam, To ja siedzialam z tylu, i kurde, gwozdz mi sie wbijal tu i tam...
            • Gość: AdamG Re: Biwak u Jolki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.05.02, 14:37
              No tak,
              Jak byly protesty z tylu, to udawalismy niewinnych i mowilismy, ze droga nie od
              nas zalezy.

A pamietasz "chomiki"?
              Myslisz, ze mozemy o tym napisac?

A.G.

> Gość portalu: AdamG napisał(a):
              >
              > > Kolezanka kiedys urzadzial u siebie pod b-stokiem biwak - namioty i te kli
              > maty
              > > Jej ojciec mial Zuka - blaszaka, ktorym to kiedys wybralismy sie nad rzeke
              > czy
              > > zalew.
              > > Oj biedacy, ktorzy siedzieli z tylu (okolo 15 osob) - tak ich wytrzeslo -
              > > szczegolnie jak najezdzalismy na korzenie i wjezdzalismy w dolki na lesnej
              >
              > > drodze :)
              > > A.G.
              >
              > Swietnie Adam, To ja siedzialam z tylu, i kurde, gwozdz mi sie wbijal tu i tam.
              > ..

• Gość: annabl chomiki IP: *.athome.tue.nl 18.05.02, 13:16
                mysle, ze musielibysmy sie skonsultowac z autorem "chomikow" bo opowiadanie bez
                licencji moze naruszyc reputacje "owego"
                :)))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: luna31 KUBKI!!! IP: *.duna.pl / 192.168.0.* 14.05.02, 22:52
      Ludziska, proponuję,żeby dobrnąć do 3oo postów i upomnieć się o 3
      kubki.Następnie wręczyć je Dyrektorowi, Wicedyrektorowi i Wicedyrektorce.Ale
      by się ucieszyli:))
      • Gość: annabl Re: KUBKI!!! IP: *.bwk.tue.nl 15.05.02, 13:26
        Gość portalu: luna31 napisał(a):

> Ludziska, proponuję,żeby dobrnąć do 3oo postów i upomnieć się o 3
        > kubki.Następnie wręczyć je Dyrektorowi, Wicedyrektorowi i Wicedyrektorce.Ale
        > by się ucieszyli:))

Ja sie zgadzam, tylko kubkami rzadzi Adam
        • Gość: AdamG Re: KUBKI!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.05.02, 14:39
          Ja z Bozej laski Pan na wlosciach i wladca kubkow (choc wolalbym pierscienie)
          Mowie co nastepuje:
          - na razie zadnych kubkow nie dostalismy, wiec nie dzielmy "kubkow na
          niedzwiedziu, znaczy forum"

:):):):):)

Jak dla mnie to kubek nalezy Sie Pani Zambrzyckiej :)
          AdamG

> Gość portalu: luna31 napisał(a):
          >
          > > Ludziska, proponuję,żeby dobrnąć do 3oo postów i upomnieć się o 3
          > > kubki.Następnie wręczyć je Dyrektorowi, Wicedyrektorowi i Wicedyrektorce.A
          > le
          > > by się ucieszyli:))
          >
          > Ja sie zgadzam, tylko kubkami rzadzi Adam

• Gość: saunne Re: KUBKI!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 22:33
            uff...jeden egzamin z głowy :)

Kubek? Czemu nie :) W końcu to moje ukochane liceum :)
            • Gość: AdamG Re: KUBKI!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.05.02, 22:57

> uff...jeden egzamin z głowy :)
              No to gratulacje!
              A z czego? i co dostalas??

> Kubek? Czemu nie :) W końcu to moje ukochane liceum :)
              NASZE, nasze ukochane L.O. :)

A.G.
              • Gość: saunne Re: KUBKI!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 11:43

> > uff...jeden egzamin z głowy :)
                > No to gratulacje!
                > A z czego? i co dostalas??

prawo administracyjne - 5 :)))

> > Kubek? Czemu nie :) W końcu to moje ukochane liceum :)
                > NASZE, nasze ukochane L.O. :)

Oczywiście. Tak mi się tylko egoistycznie wymknęło :)

Pozdrawiam serdecznie!

• Gość: Busik Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.05.02, 17:47
      Czy pamietacie powiedzonka P. Misijuka? Podobno kolezanaka zebrala caly
      zeszycik:). Z tych, ktore pamietam (zaznaczam, ze tak zwracal sie nauczyciel do
      klasy :-) :
      - kumacie czacze
      - jestescie inteligentni inaczej :) (inteligentni - inaczej madrzy)
      przypomnijcie nastepne!!!
      Busik
    • Gość: eb z IVg Re: VI August King IP: 212.160.236.* 17.05.02, 23:19
      Szoste!!! to jest to...

Maturę pisałam w czasie strajku nauczycieli, znaczy jak przestali już
      strajkować.
      Pan hieronim? najmilej wspominany przezemnie nauczyciel. NAPRAWDE!!!
      Miałam z nim wprawdzie problem w pierwszej klasie, a konkretnie w pierwszym
      półroczu (bania na koniec półrocza...ups...), ale sama sobie "zasłużyłam" no bo
      kto na matmę w pierwszej klasie przychodzi pez tarczy, bez zmiany obueia i
      spóźniony o całe 16 minut??? trafiłam do notesika Psora , ale po wycieczce
      klasowej do zakopanego Zaprzyjaźniliśmy się bardzo. Do tej pory znajomi
      przesyłają mi od Niego pozdrowienia.

Dyr. Zambrzycka była wporzo, ale dziadkowie Dziubiński i Gromkowski ... To był
      ogólniak...

a pamięta ktoś doświadczenia na fizyce pani Kuderskiej?

EB z IVg
      • Gość: saunne Re: VI August King IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 11:14
        a pamiętacie radiowęzeł, który działał tylko wtedy jak były zajęcia w pracowni
        informatycznej :) i strasznie trzeszczał jak dj mówił jaka piosenka będzie
        zaraz :)

pozdrawiam!
        • Gość: annabl Re: VI August King IP: *.athome.tue.nl 18.05.02, 15:16
          bo to Maniek sie krecil po tym radiowezle, prawda Adam?
          • gosc_portalu Re: VI August King 20.05.02, 22:33
            Oj Maniek i ja i w ogole rozni dziwni ludzie (ale Maniek wiecej niz ja)
            A tak w ogole to moja mama mowila, ze te glosniki to byly w VI jak jeszcze ona
            sie tam uczyla :)

AG

> bo to Maniek sie krecil po tym radiowezle, prawda Adam?

• annabl Re: VI August King 21.05.02, 00:47
              dobre, z tymi glosnikami, a jak tam sie uczyla moja mama (wiem, wiem, ale sie
              uczyla, naprawde) to dzialaly piece kaflowe, tam gdzie teraz stoja szafki w
              scianach
              • annabl Re: VI August King 21.05.02, 00:52
                A pamietam jak pani Z. na matmie postawila nam budzik na kartkowe - nakrecany,
                na cale, dlugie 5 minut. zeby przypadkiem wszystko bylo cacy:):)
                • Gość: Kalina Re: VI August King IP: *.elartnet.pl 21.05.02, 10:24
                  Najlepiej zapamiętałam moje pierwsze wrażenie po zobaczeniu Hansa- myślałam, że
                  jest nauczycielem...A Adam ciągle biegał po korytarzach. No i jeszcze Becelka
                  śpiewająca podczas malowania ust "Wszystko się może zdarzyć". Pozdrawiam
                  wszystkich!
                  • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.02, 11:58
                    Czesc Kalina,
                    Co u Ciebie? A jak Hans, Maly, reszta? Wiesz cos o nich?
                    Adam
                    • Gość: annabl Re: VI August King IP: *.bwk.tue.nl 22.05.02, 15:21
                      W ramach ratowania honoru Szostego na forum napisze o super wygodnej szatni dla
                      dziewczyn. Zaloze sie, ze nadal jest niewygodna.
                      • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 16:05
                        A ja powiem, ze mam dzis urodziny :)
                        AG
                        • Gość: annabl URODZINY ADAMA IP: *.bwk.tue.nl 22.05.02, 17:54

> A ja powiem, ze mam dzis urodziny :)
                          > AG
                          JEJKU ADAM!!!!!! TO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!! DUZY JUZ JESTES????? NO DOBRA,
                          WIEM, 18 NA KARKU;) TO MOZE W PREZENCIE PRZYWIEZC CI SER Z HOLANDII???? -nie
                          zartuje, sa naprawde dobre. Tak dobre jak sklepik w szostym (to po to, zeby
                          wrocic do tematu) JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO CO TAM CHCESZ!
                          ANKA B.
                          • Gość: AdamG Re: URODZINY ADAMA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 22:34
                            Hmm...
                            Serek - brzmi niezle :) trzymam Cie za slowo :)
                            Kiedy wracasz?
                            A moze zrobisz kurs Holenderskiego na forum :)
                            AG

> JEJKU ADAM!!!!!! TO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!! DUZY JUZ JESTES????? NO DOBRA
                            > ,
                            > WIEM, 18 NA KARKU;) TO MOZE W PREZENCIE PRZYWIEZC CI SER Z HOLANDII???? -nie
                            > zartuje, sa naprawde dobre. Tak dobre jak sklepik w szostym (to po to, zeby
                            > wrocic do tematu) JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO CO TAM CHCESZ!
                            > ANKA B.

• Gość: Kalina Re: VI August King IP: *.elartnet.pl 23.05.02, 09:57
                      Cześć Adasiu!Wszystkiego naj- parę lat temu to byśmy w kanciapie( starej!)
                      poświętowali. U mnie wszystko we względnym porządku- studia i te sprawy.Tylko
                      za Białym tęsknię, bo stolica to nie to...Nie mam żadnych wiadomości o
                      chłopakach. Za to przegadałam ostatnio całą imprezę z Mają, która korzysta z
                      życia i pogłębia zakamarki angielskiej gramatyki, fonetyki,itp. No i mam
                      kontakt z Miśkiem, który szaleje w ziemi obiecanej, uczy się o wszelkich
                      możliwych zawirowaniach politycznych, a raz nawet prowadził koncert
                      Stachursky'ego! Wyobraź sobie jego komentarze po nim...Zaś ja studiuję
                      psychologię społeczną i, muszę przyznać, wybrałam bardzo dobrze.Aha! W VI nie
                      byłam jeszcze za kadencji nowego dyrektora, zatem nie wiem, czy wszystkie
                      plotki nt.nowego wizerunku szkoły są prawdziwe. Pozdrawiam :)
                      • Gość: AdamG Re: VI August King IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 11:31
                        Kalina,
                        jakes Ty w stolycy, to moze bysmy sie kiedys spotkali? mozesz mailowac na
                        gosc_portalu@poczta.gazeta.pl

A.

• Gość: Hans Re: VI August King IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 05.08.02, 00:26
                      Czoło Gieniu
                      Podłączam się do dyskusji.
      • Gość: Magda Re: VI August King -EB IVg IP: 193.111.24.* 19.08.02, 16:05
        Maciorowski, Kuderska....

dreszcze ida po plecach nawet po 10 latach....
    • majkelm absolwent '95 23.05.02, 08:59
      Uff, jakoś przebrnąłem przez jakże długi wątek i dorzucam małe conieco.
      Moim wychowawcą był Chocian, człowiek kompletnie nieprzewidywalny, ale w swoim
      postępowaniu zawsze szczery i z perspektywy czasu wspominam tamte zasy z łezką
      w oku. Najlepsze były klasowe spotkania przy telewizorku na zapleczu jak w
      okolicach 15:00 leciała "kreskówka". Kolejną osobą do której czuję duży
      sentyment jest Pan Maciorowski, dziwny, mało przewidywalny, ale jednak spoko,
      wiedzę przekazał, miał swoje odloty...., miał wrogów zajadłych ale dla mnie
      zawsze pozostanie spoko gościem.
      Plusów szkoły boło wiele wiele więcej, ot choćby pan Olchowik od WF, którego
      lekcje musiały się zawsze zaczynać od stu nieudanych haków do kosza :), po
      których zły opuszczał salę gimnastyczną.
      Teraz niestety trzeba też wspomnieć o porażkach tej szkoły, zwłaszcza "jednej"
      o której nikt nawet nie wspomniał pani Sacha od niemieckiego, nawet nie będę
      opisywał....
      Kolejny minus to nowy Dyrektor, niestety władza ówczesna po raz kolejny dała
      wyraz swojej głupoty delegując takiego kandydata, może tancerz niezły, może też
      i na technice się znał, ale jako dyrektor .... PORAŻKA, mniej więcej w stylu
      głuchego dyrektora filharmonii. Jak ostatnio bytowałem w budynku nie podobały
      mi się również nowe klasy i korytarze na tzw. "Holu Zygmuntowskim", trochę za
      nowe.
      Ale teraz o największych plusach. Pierwszy, była Pani Dyrektor Zambrzycka, mimo
      że mnie nie uczyła miałem z nią styczność i zawsze będę pełny szacunku dla
      niej. Natomiast drugi plus, chyba największy, to moja obecna żona, z jednej
      klasy z ogólniaka...
      Ehh, to były czasy ...
      MM'IVb'95
      • Gość: annabl Re: absolwent '95 IP: *.bwk.tue.nl 23.05.02, 10:11
        To mysmy mieli szczescie bo nas niemca uczyla pani Bilinska, zdrobniale Helga.
        Ale byl ubaw, o rety.
        A teraz pytanie do Adama G. JAKI CHCESZ SER????
        • Gość: AdamG Re: absolwent '95 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 11:47
          HOLENDERSKI!!!
          z dziurami :)
          AG

> To mysmy mieli szczescie bo nas niemca uczyla pani Bilinska, zdrobniale Helga.
          > Ale byl ubaw, o rety.
          > A teraz pytanie do Adama G. JAKI CHCESZ SER????

• Gość: annabl Re: absolwent '95 IP: *.bwk.tue.nl 23.05.02, 12:10
            dobry jest taki caly zolty, z dodatkami albo bez, i co dziwne, twardy na
            brzegach - u nas nikt by nie kupil bo: "aaaa! bo paani! taki to staaaryyy!"
            a jutro mam impreze u kolegi ze Spain, to moze cos mi doradzi:))))))))))))),
            obiecalam tez Moni W., ze jej przywioze, matko boska! jak bedzie "pachnialo" w
            autobusie:))))))))))))))))) hahaha
      • Gość: AdamG Re: absolwent '95 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 14:15
        Hmm...absolwent'95, to znaczy, ze nam otrzesiny robiles...
        Nigdy nie zapomne tego dnia jak kazaliscie nam nosic ogony z butelek (cala klasa
        w zwiazku z tym nie opuszczala sal na przerwach:) i wieczoru, jak po calym torze
        przeszkod spod warstw farby i
        innych swinstw ludzie ledwie sie rozpoznawali: Adam?!?!, Tomek? to Ty ?!?! Ha,
        ale potem odplacilismy nastepnym rocznikom:)

> Moim wychowawcą był Chocian,
        Ja bym go okreslil jako nieszkodliwego, bo specjalnych "ekscytacji" do mojej
        edukacji jakos nie wniosl :)

> Kolejną osobą do której czuję duży sentyment jest Pan Maciorowski, dziwny, mało
        > przewidywalny, ale jednak spoko,
        > wiedzę przekazał, miał swoje odloty...., miał wrogów zajadłych ale dla mnie
        > zawsze pozostanie spoko gościem.
        O Panu M. juz tu troch epowiedziano. Pamietam, ze ZAWSZE byl na swoich lekcjach,
        a jego dwukrotna nieobecnosc jaka sie zdarzyla anno domini 1994/5 byla ogromnym
        szokiem dla grona pedagogicznego :)
        W zwiazku z ta cecha Pana M. ktoregos 1 kwietnia z kolezanka wywieslismy na
        tablicy z zastepstwami info, ze ktorastam klasa ma odwolana matematyke z Panem M.
        Ale sie cieszyli :) ha ha ha - potem juz mniej :)

>pan Olchowik od WF,
        Pan Olchowik byl opiekunem samorzadu. Wygladalo to tak: Pierwsze spotkanie z
        nowym $$em: - CHLOPAKI! BEDZIEMY RAZEM PRACOWAC, ORGANMIZOWAC, ACH I OCH!!!! -
        taka motywacyjna sciema na maksa. Nastepnym razem jak pokazywal sie w kanciapie
        to bylo po wyborach kolejnej kadencji :) Ale i tak go lubilismy, bo nam zostawial
        wiele swobody i nigdy nie bylo zgrzytow (a przynajmniej takowych nie pamietam)

> Teraz niestety trzeba też wspomnieć o porażkach tej szkoły, zwłaszcza "jednej"
        > o której nikt nawet nie wspomniał pani Sacha od niemieckiego, nawet nie będę
        > opisywał....
        Pani S. w zwiazku z licznymi sukcesami na polu edukacji :) zostala w koncu...
        metodykiem i dobrze. Choc jak pisala Annabl - mnie uczyla inna Pani, ktora bardzo
        lubilismy :))))

> Kolejny minus to nowy Dyrektor, [...].... PORAŻKA, mniej więcej w stylu
        > głuchego dyrektora filharmonii.
        Ha ha ha ha !!! Ostatnio pogonil (przynajmniej probowal) paru absolwentow
        twierdzac, ze sprzedaja narkotyki (!). Jednak ich byly wychowawca skutecznie na
        takie pomysly zareagowal :)))

> Natomiast drugi plus, chyba największy, to moja obecna żona, z jednej
        > klasy z ogólniaka...

NO TO GRATULACJE i pozdrowienia dla zony!

Pozdrawiam
        AdamG
        IV b '98

• Gość: annabl Re: absolwent '95 IP: *.bwk.tue.nl 23.05.02, 15:38
        Wlasnie, wlasnie... pozamykaliscie nas w szatni i BYLO ACH JAK WESOLO!!!
        niestety nie dla nas. Czy mi sie wydaje czy ktos mial BICZE? Niech sie przyzna!
        • Gość: AdamG Re: absolwent '95 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 15:45
          Bicze?
          Jakos nie przypominam sobie. Brydziu - czy chcesz nam o czyms opowiedziec???

A...

> niestety nie dla nas. Czy mi sie wydaje czy ktos mial BICZE? Niech sie przyzna!
          • Gość: annabl Re: absolwent '95 IP: *.bwk.tue.nl 23.05.02, 16:03
            ... ups, na wszelki wypadek przemilcze sprawe, pogadamy na wakacjach, oki?
            Pamietam natomiast (i to jest juz prawda), ze jedyna osoba, ktora nie przyszla
            na kocie otrzesiny byl... GURU!!! Dla niewtajemniczonych - nasz kolega.
    • Gość: Łukasz VI L.O. rocznik 1999 IP: *.man.polbox.pl 23.05.02, 14:35
      Czy zagląda tu ktoś z rocznika kończącego VI w 1999 roku?
      Pozdrawiam.
      Łukasz IVC
      • Gość: annabl 300 IP: *.bwk.tue.nl 23.05.02, 16:05
        Dobra bo nie wytrzymam 300 postow czyli trzeci kubek!!!!!!! Adam! Postanow cos!
        • Gość: AdamG 301 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 16:32
          Z wlasnych zbiorow moge Ci ufundowac szklanke po Nutelli?
          Moze byc?
          AG
          • Gość: annabl 302 IP: *.bwk.tue.nl 23.05.02, 16:51
            :)))))))))))))))))))))) szklanke po nutelli zdobylam 2 tygodnie temu, no, moze
            nie koniecznie po nutelli, ale..... JA CHCE KUBEK GAZETY!!!!!!! bu...
            • Gość: AdamG 303 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.05.02, 19:35
              303 to byl taki dywizjon, nie?
              Ha ha ha
              A.G.
              • Gość: annabl 304 IP: *.bwk.tue.nl 24.05.02, 09:22
                a imie jego trzysta i cztery...
                • Gość: Przemek Re: 305 IP: *.man.polbox.pl 24.05.02, 20:08
                  Trzysta pięć.
      • saunne Re: VI L.O. rocznik 1999 24.05.02, 20:20

> Czy zagląda tu ktoś z rocznika kończącego VI w 1999 roku?
        > Pozdrawiam.
        > Łukasz IVC

ja, ja, ja :)
        agnieszka - IVi
    • Gość: annabl a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.athome.tue.nl 25.05.02, 23:29
      oprocz obiadu?
      • Gość: saunne Re: a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 17:31

> oprocz obiadu?

...chyba nie rozumiem o co chodzi... (?)
        • Gość: annabl Re: a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.athome.tue.nl 26.05.02, 23:14
          ech, bo nam sie zbliza zjazd niedlugo, a slyszalam ze tam tylko obiad serwuja
          nie, zebym zaraz chciala nie wiadomo czego, mi bardziej chodzi o kontakt z
          ludzmi niz o jedzenie:)
          hmm:)
          • Gość: AdamG Re: a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.05.02, 10:19
            Jaki zjazd?
            Ale o co chodzi?????

> ech, bo nam sie zbliza zjazd niedlugo, a slyszalam ze tam tylko obiad serwuja
            > nie, zebym zaraz chciala nie wiadomo czego, mi bardziej chodzi o kontakt z
            > ludzmi niz o jedzenie:)
            > hmm:)

• Gość: annabl Re: a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.bwk.tue.nl 27.05.02, 11:38
              Adam, chyba co 5 lat sa zjazdy?
              To znaczy, zaprasza sie nauczycieli i jest spotkanie.
              No, nie?
              • Gość: AdamG Re: a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.05.02, 13:50
                a tam nie wiem :)
                A kto organizuje - tak z imienia i nazwiska?
                AG
                • annabl Re: a co sie dzieje na zjazdach? 29.05.02, 14:00
                  sluchaj, Adam, wiem, ze nie na temat, ale co ty teraz robisz?
                  anka
                  • gosc_portalu Re: a co sie dzieje na zjazdach? 01.06.02, 13:03
                    Teraz to kiedy?
                    Teraz "teraz" czy teraz "w ogole"?

;)

AG
                    annabl napisał(a):

> sluchaj, Adam, wiem, ze nie na temat, ale co ty teraz robisz?
                    > anka

• annabl Re: a co sie dzieje na zjazdach? 01.06.02, 14:12
                      ja teraz mam troooooche roboty, i tak mi sie wyklikalo
                      ale pytam sie czym sie zajmujesz teraz, aha. i co latem? moze masz ochote na
                      Bieszczady? (wiem, wiem, pamietam wyjazd nad morze, ale to bylo daaaaaawno i
                      nieprawda)
                      anka
                      • gosc_portalu Re: a co sie dzieje na zjazdach? 01.06.02, 20:00
                        Rozne rzeczy robe :)
                        A Bieszczady w wakacje - czemu nie!
                        A nad morzem bylo i tak fajnie :)
                        AG
                  • Gość: Dako Re: a co sie dzieje na zjazdach? IP: *.hnet.pl / 192.168.1.* 19.06.02, 22:04
                    Zjazdami od wiekow niezastapiony pan Dworakowski sie
                    zajmuje ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka