Dodaj do ulubionych

Specjalna Strefa Ekonomiczna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:43
Jak myślicie dlaczego w Białymstoku nie powstała dotychczas SSE? Jesteśmy na
SSE:za bogaci, ża biedni, czy może za durni?
W takim Ożarowie, który znajduje się 800 metrów od granic Warszawy (specjalnie
mierzyłem jak jechałem do Poznania) Telefonika zlikwidowała fabtyke kabli,
robotnicy przeszli się kilka razy pod RM, i co?, ciach mach i strefe mają. A u
nas co? Bieda w regionie, aż piszczy i co? I nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 11.01.05, 16:14
      no wlasnie, Suwalki maja, Olsztyn ma, a METROPOLIA BIAŁYSTOK pewnie ma zerowe
      bezrobocie wiec nie potrzeba ;)

Rysio zaraz zwiekszy zatrudnienie w Urzedzie Miejskim i juz bedzie SSE.
      • Gość: abc Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:28
        > Rysio zaraz zwiekszy zatrudnienie w Urzedzie Miejskim i juz bedzie SSE.

Jeżeli poruszamy już temat tych "inteligentów z UM", to przypomniało się mi jak
        swego czasu, ci "mądrzy" ludzie zachwalali Białystok w różnych gazetach jako
        dobre miejsce do inwestycji itp. Były to płatne reklamy za które płaciło miasto
        (min. wykupione w porannym, w jakimś specjalnym dodatku poświęconemu gminie
        Białystok).
        A z tych reklam wynikało to, że Białystok to dobre miejsce do inwestycji, i że
        największym inwestorem zagranicznym jest u nas ............
        No kurka zgadnijcie kto w Białymstoku jakieś 7-8 lat temu był największym
        inwestorem zagranicznym.
        • kurna_felek Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? 12.01.05, 14:16
          Przychodzi mi na myśl jedna nazwa, ale aż strach ją wymieniać.
          • wolfgang87 Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? 13.01.05, 13:33
            BSE ? Pomyśl o ludziach z Sejn, oni to mają na samochodach na co dzień ;]
    • lsc Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? 12.01.05, 15:07

• lsc Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? 12.01.05, 16:20
        Martynka
    • Gość: Marek Re: Specjalna Strefa Ekonomiczna? IP: *.nets.com.pl / *.rsi.com.pl 12.01.05, 15:10
      Powolanie SSE nie jest dobrym rozwiazaniem... bo jak sam napisales w jednym
      miejscu firma likwiduje miejsca pracy i zaklada je w innym. Z biedy wychodzi
      sie wylacznie przez dzialania systemowe ulatwiajace prowadzenie dzialanosci
      gospodarczej, a nie przez okazjonalne dzialania... lub obietnice takich dzialan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka