Dodaj do ulubionych

Łomżyńscy wędkarze protestują

IP: 212.160.236.* 13.01.05, 12:28
Witam!
Wiadomość o przekazaniu odcinka rzeki w ręce prywatnego dzierżawcy
bardzo mnie zbulwersowała. Przykłady rabunkowej dzierżawy mamy na naszych
jeziorach. Należy wziąć pod uwagę, że wspomniane odcinki rzek są łakomym
kąskiem, można je eksploatować nie ponosząc żadnych inwestycji-znane są
tzw. „zarybienia na papierze”. Mam nadzieję że zwycięży zdrowy rozsądek.
Obserwuj wątek
    • Gość: żabka Re: Łomżyńscy wędkarze protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:18
      Byłam latem w okolicy Ostródy na działce u znajomych. Działkowicze mówili mi,że
      najbliżej położone jezioro kiedyś było pełne ryb-dlatego zdecydowali się kupić
      nad nim działkę. Teraz ryb nie ma tam wogóle. Wielokrotnie prosili tamtejsze
      PZW o zarybienie- niestety-na obietnicach się skończyło. Wydaje mi się że
      ludzie siedzący na dyrektorskich stanowiskach w różnych Związkach, między
      innymi PZW czują jak im się grunt razem ze stołkami usuwa spod nóg. Zrobiło się
      dużo szumu dookoła tej sprawy, i może włśnie osoba prywatna nadzorowana przez
      Ministerstwo Ochrony Srodowiska zrobiłaby dużo więcej wkładając w zagadnienie
      młodego ducha, niż kilku wypasionych starych dyrektorów z poprzedniej bajki,
      tym bardziej, że ten prywatny inwestor ( gdzieś przeczytałam ) skończył studia
      ichtiologiczne i chyba dobrze się zna na temacie. Jeśli, tak jak mówi, ryby to
      jego pasja, no to dajmu mu szansę no i tym rybom też.
      • Gość: ktoś Re: Łomżyńscy wędkarze protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:59
        Dlaczego nikt nie zrobi porządku w PZW do kiedy jeszcze te stare komuchy będą tam siedzieć i pierdzieć w stołki udając, że ciężko pracują za grube pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka