Dodaj do ulubionych

ALE WIOCHA w TV-Bialystok!!

IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 29.01.05, 10:06
Hej!

Włączyłem wczoraj TV-Białystok a tam program o DISCO-POLO. Już samą katastrofą
jest taki program, lecz podwaja katastrofę dwóch prowadzących! Co za tumany!
Ich dialogi:
-Będziemy się bawić na dyskotece <jakas_tam_pipidupa> i będziemy ujeżdzać byka!
-Ja jestem bykiem! Będziesz mnie ujeżdzać!? (i odwraca się dupą do kolegi).

Co za kretyństwo. Widać po nich, że na więcej ich nie stać, lecz czy to muszą
robić w TV?

Czy TV-Białystok nie ma na co kasy wywalać?
Obserwuj wątek
    • max39 kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) 29.01.05, 10:10
      Racja ten program trzeba jak natychmiast wycofac bo wstyd na cala Polske .
      • Gość: gryzmol Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.stnet.pl 29.01.05, 10:20
        disco-polo to tez kultura. I pamietac powinnismy ze to kierunek w muzyce który
        powstał w Białymstoku własnie. Kiedys nazywało sie to "muzyka chodnikową" tylko
        ktos chciał to zamerakanizowac bo "disco-polo" brzmi bardziej swiatowo a nie
        prowincjonalnie. A prowincja to podobno wstyd.Disco polo to muzyka wywodzaca
        sie z piosenek białoruskich i ukrainskich podlasia.I powinnismy byc z tego
        dumni...
        A czy musimy jej słuchac i ogladac programy telewizyjne poswiecone disco-polo
        nie musimy ale powinnismy szanowac ludzi którzy słuchaja.
        A tak dla porzadku zeby utemperowac przesmiewców, ja dosco-polo nie lubie , i
        nie słucham.
        ALE JESTEM DYMNY Z TEGO PROWINCJONALNEGO DOROBKU.
        • Gość: Łukasz Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 29.01.05, 10:41
          ale prowadzacy mogliby byc bardziej rozgarnieci
        • max39 Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) 30.01.05, 19:50
          Ten kierunek muzyczny nie powstal w naszym miescie .Co do nazwy to zgadzam sie
          ze nazwa muzyka chodnikowa jest bardziej odpowiednia.Nazwa ta powstala od tego
          ze kiedys na poczatku lat 90-tych kiedy kwitl handel uliczny to bylo tam wiele
          rozstawionych lozek polowych na ktorych lezaly pirackie kasety w tym wiele
          wlasnie z disco polo (chodnikowa).Jesli chodzi jeszcze o historie tej muzyki to
          zaczelo sie od tego ze kiepskie zespoly grajace dotad tylko na wiejskich
          weselach nagle na poczatku lat 90-tych zaopatrzyly sie w instrumenty klawiszowe
          i tak wlasnie powstala ta szmira.
          • Gość: pp Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.elpos.net 01.02.05, 07:22
            W każdym kraju oprócz muzyki ambitnej jest również muzyka popularna.
            Totalną bzdurą jest to, że tej muzyki słucha się i tańczy się przy niej tylko
            na wsi. Jest obecna również w dużych ośrodkach miejskich.Nie rozumiem dlaczego
            nie ma tak negatywnych opinii np. o muzyce techno gdzie na ogół słychać jedynie
            łomot maszyn natomiast brak jest często jakiejkolwiek linii melodycznej.
            • Gość: as Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:15
              no właśnie nie rozumiesz nie słyszysz róznicy, boś chowany na Disco Polo,
              czytaj tępota muzyczna
        • david7 Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) 06.02.05, 18:41
          Muzyka disco polo jest wspaniała kocham ją utwory Boys czy Skaner są mistrzowskie ja nie rozumiem jak możecie tak obrazać tą wspaniała muzykę. Program w tvp Białystok ma być bo taki program się przyda dawno nie było muzy w tv dp a teraz jest choć tylo na Podlasiu jest pokazywany ten program a ja nie moge go oglądać bo na Śląsku nie jest dostempny to jestem za tym aby on ciągle był ta muzyka ma racje bytu i tyle
          • Gość: Marcin Dyrygent Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:51
            To nasza muza. Schazza.
            • Gość: jasio kocham SHAZZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:08
              a jest w tym programi Shazza bo jakoś tak dawno nic nie wydała :)

• Gość: YODA kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:46
            kto slucha disco polo ten guchy jezt
        • Gość: Dilan Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:51
          "Disco polo to muzyka wywodzaca
          sie z piosenek białoruskich i ukrainskich podlasia.I powinnismy byc z tego
          dumni..."
          Sam bądź sobie dumny.Ja w to nie wchodzę.
      • Gość: NIKA006 Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 20:03
        hehe..dla mnie to wszystkie opinie sa smiechu warte..z tego co widac na roznego
        rodzaju imprezach to zawsze najlepiej przy muzyce disco polo bawia sie te osoby
        ktore sie z niej wysmiewaja i co najlepsze...znaja dokladnie wszystkie slowa
        piosenek.uwazam ze jesli chlowiek czegos nie lubi to chyba nie bedzie za duzo
        wiedzial o danej rzeczy..a poza tym to czasem zamaist krytykowac innych nalezy
        zwrocic uwage na siebie...tak samo mozna ocenic bardzo popularne obecnie
        techno..co to takiego??pare dzwiekow i z grubsza zero slow,tego nie trzeba
        rozumiec wiec jest to muzyka dla kazdego..ten kto to czyta moze se opinie
        wyrobic:P
        a na koniec cytuje kawaleczek TOPLESOW"Nasza muzyka":
        Kocham Cie tak prosto brzmi
        I love you and you love me
        o milosci przeciez spiewa kazdy
        stereotyp z dawnych lat
        juz przeminal dawno zgasl
        lecz niektorzy lepsi w cudzyslowiu
        upieraja sie ze
        ze muzyka nasza bez wartosci jest
        ze zdania wyspiewane maja glupia tresc
        lecz kiedy na imprezach spedzaja czas
        sluchaja naszej muzy sluchaja nas
        spiewaja nasze teksty nie myla sie
        skad je dokladnie znaja to zadziwia mnie
        krotka odpowiedz na pytanie glupie
        wasza krytyke i tak mamy gleboko...

kocham cie ty kochasz mnie
        ta muzyka zmienia sie
        zamist nasz oczerniac siebie posluchaj
        latwo krytykowac jest
        trudniej jest krytyke zniesc
        my nie oceniamy tych ktorzy
        upieraja sie ze

muzyka nasza wartosc dla nas ma
        wybrzmiewa polskim tekstem melodia serca gra
        nikt nie jest doskonaly
        kazdy o tym wie
        czy jesccze nie masz dosc
        czy nadal twierdzisz ze
        twoja opinie i tak mamy gleboko...
        • Gość: Jarek Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: 80.51.238.* 19.02.05, 16:53
          Popieram ten tekst,a Disco Polo słucham i będę słuchać.A komu to się nie podoba
          niech się wypcha.
          • Gość: jb Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:22
            I na zdrowie. Prosty człowiek, proste rytmy...
            • Gość: Prosty człowiek, p Prosty człowiek, proste rytmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:52
              Prosty człowiek, proste rytmy...
              proste słowa , prosta telewizja ...
              prostacy!
      • Gość: tyczek Re: kto slucha disco polo ten jest cienki bolo:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:30
        wstyt to muzyka hip hop teraz jest zapotrzebowanie na muzyke rozrywkowa
    • Gość: dodi WIOCHA w TV-Bialystok i to jaka ! IP: *.elpos.net 29.01.05, 11:00
      Trzeba tego sie pozbyc bo juz niektóre wsioki nazywają to naszym folklorem, co
      za debil wpóścił to na antenę ?
      można zapytać ja tak zrobiłem :
      email: Sekretariat.Programowy@bia.tvp. pl
      • max39 Re: WIOCHA w TV-Bialystok i to jaka ! 30.01.05, 19:55
        Gość portalu: dodi napisał(a):

> Trzeba tego sie pozbyc bo juz niektóre wsioki nazywają to naszym folklorem,
        co
        > za debil wpóścił to na antenę ?
        > można zapytać ja tak zrobiłem :
        > email: Sekretariat.Programowy@bia.tvp. pl

Racja disco polo nie ma nic wspolnego z muzyka ludowa.Tworcy muzyki
        ludowej sa nawet obuzeni wykorzystywaniem jej elementow w disco polo .Bo to
        jest profanacja i tyle.
    • Gość: Ania ten program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:03
      ten program doskonale ilustruje stan w TVB, żle wykształceni, lub po "szkołach
      podstawowych" producenci weselnicy, bratankowie i pocitki wychowani na disco
      polo, panderozie i videofilmowaniu wesel tworza co potrafią i co uważają za
      dobre.(jak się nie myle "producent" programu o disco polo nagrywał wesele
      niedawno mojej znajomej, a przedtem jak mówł prowadził bar, o wykształceniu
      jakimkolwiek nie wspomniał, może ktoś wie?
      • Gość: rudzielec Re: ten program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:33
        wiocha jak nic-co do stanu załogi to tak uwazaj sie co njamniej za carski dwor-
        na ktory ciezko sie dostac-a rządzi pani kadrowa-wiesnaiczka po szkole sredniej
        ktora nie dopuszca absoltunie nikogo z wyksztalceniem-na staz itp bo chyab sie
        boi, a notabene pani ta D.L. zaczyan ala swoja prace od noszenia w koszyczku
        kaset wideo z jednego pokou do drugiegio-niestety awans nie wiazla sie z tym ze
        ma wieksza wiedze absolutnie,cala tewleizaj bialystok to wioska nic sensownego
        nie robia-powiedzmy z ena wschodzie jedyna sensowna telewizja jest osrodek w
        lublinie-wyksztalcenie ludzie,kadra lepsze studio itp-no i kultura wieksza...
        • Gość: x Re: ten program IP: *.elpos.net 30.01.05, 19:23
          W TVB wykształcenie przeszkadza,
          • max39 Re: ten program 30.01.05, 20:01
            Odpowiadasz na :
            Gość portalu: x napisał(a):

> W TVB wykształcenie przeszkadza

rolnicze wprost przeciwnie:)))
      • max39 Re: ten program 30.01.05, 19:59
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> ten program doskonale ilustruje stan w TVB, żle wykształceni, lub
        po "szkołach
        > podstawowych" producenci weselnicy, bratankowie i pocitki wychowani na disco
        > polo, panderozie i videofilmowaniu wesel tworza co potrafią i co uważają za
        > dobre.(jak się nie myle "producent" programu o disco polo nagrywał wesele
        > niedawno mojej znajomej, a przedtem jak mówł prowadził bar, o wykształceniu
        > jakimkolwiek nie wspomniał, może ktoś wie?

Mysle ze wyksztalcenie wyzsze oni jednak maja .Tylko ze magistrem mozna zostac
        w studiujac na roznych ciekawych kierunkach np : rolniczych,mleczarskich itd.
        • Gość: cóż poradzić Re: "nasza" TV :/ IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 30.01.05, 21:27
          Ta "nasza" telewizja to wstyd na cały kraj, ale co mozna innego powiedzieć o tv
          gdzie puszczają programy o dicho-w-polu, najnowsze wiadomości to bal
          przebierańców w szkole w miejscowości której nawet na mapie nie ma, a
          prowadzący są tak obleśni i wyrazjają sie w taki sposób i w takim stylu ze
          żygac sie chce, a poza tym wykorzystują byle okazje zeby pokazać gębe przed
          kamerą... i jeszcze jedno-gdzie były kamery kiedy w Białymstoku była WOŚP??
          • competer1 Re: "nasza" TV :/ 30.01.05, 21:53
            Zdaje się wczoraj relacjonowali z siedziby straży pożarnej zakup nowych wozów
            dla tej jednostki. I zamiast z kamerką pomknąć na jakąś akcję, których zapewne
            nie brakowało tego dnia lub nocy, to ganiali strażaków w wozach na sygnale po
            placu w tą i z powrotem. Szczerze to nawet się nie dowiedziałem czym tak na
            prawdę się różnią nowe wózki od starych. Żadnych technicznych informacji.
            Jedynie logo mercedesa daje podstawy do przypuszczeń, że to dobry sprzęt.
            Dzisiaj podziwiałem za to wysiłek ekipy podczas pracy w lasach pod Krynkami w
            tropieniu złodzieji drzewa wraz ze strażnikami.
        • Gość: as Re: ten program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:59
          Nie nie mają magistra - poza paroma osobami czytajacymi to Wielcy producenci
          nie mają nic poz podstawówką - jeśli jet inaczej to prosze podać co ukończył
          produceny magazynu disco polo
        • Gość: tts Re: ten program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:30
          popieram,
        • baronowa31 Re: ten program 25.02.05, 18:18
          max39 napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          > > ten program doskonale ilustruje stan w TVB, żle wykształceni, lub
          > po "szkołach
          > > podstawowych" producenci weselnicy, bratankowie i pocitki wychowani na di
          > sco
          > > polo, panderozie i videofilmowaniu wesel tworza co potrafią i co uważają
          > za
          > > dobre.(jak się nie myle "producent" programu o disco polo nagrywał wesele
          >
          > > niedawno mojej znajomej, a przedtem jak mówł prowadził bar, o wykształcen
          > iu
          > > jakimkolwiek nie wspomniał, może ktoś wie?
          >
          >
          >
          > Mysle ze wyksztalcenie wyzsze oni jednak maja .Tylko ze magistrem mozna
          zostac
          > w studiujac na roznych ciekawych kierunkach np : rolniczych,mleczarskich itd.

no to ja ze swoim dziennikarstwem to tylko na technologa żywnosci mogę do
          chłodni jakiejś......:(
      • Gość: a ja wole Krynke Re: ten program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:01
        Dziewczyno a co ma wykształcenie do muzyki jakiej sie słucha ??
    • Gość: dobry człowiek Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:04
      W Białostockiej TVP siedzą same buraki oglądając ten program można przeżyć ekstazę w rzyganiu i sr....!
    • Gość: rid3r Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.osiedle.net.pl 31.01.05, 20:47
      jawnie wiesz miasto to centrum na osiedlach sie tylko śpi a co do TV-Białystok
      to ostra wiocha ja tego nawet nie oglądam. JESTEM NA TAK!!!
    • Gość: uomrzan Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:04
      Na szczęście w Łomzy nie ma TVP Białystok (ja mam bo mam kablówkę). Z eteru jest
      chyba Warszwa i Gdańsk...
      Nie podniecajcie się zbytnio - propoganda białostocka do Łomży nie często nie
      dociera...
      • dyzio_marzyciel1 Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 02.02.05, 11:27
        Gość portalu: uomrzan napisał(a):

> Nie podniecajcie się zbytnio - propoganda białostocka do Łomży nie często nie
        > dociera...

to macie szczescie :-)

choc wasze piwo do nas dociera :-D

zaczynajac ten watek, nie chcialem by on potoczyl sie w kierunku pokazywania czy
        persony w tvbial sa kompetentne czy nie.

Ale co mozna zauwazyc - wzrasta ilosc programow bialoruskich (i w jez.
        bialoruskim). nie dosc, ze spoldzielnie mieszkaniowe zostaly z klucza miedzy
        ich rozdane to i tv ???? widac, ze komuchostwo sie jeszcze trzyma - w
        samorzadach dzialkowych, spodzielniach mieszkaniowych - i tv.
        • Gość: Radecki Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 02.02.05, 12:12
          >Ale co mozna zauwazyc - wzrasta ilosc programow bialoruskich

Oświeć nas wszystkich jakie to programy ? :-)
          • Gość: dyzio_marzyciel1 Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 02.02.05, 12:22
            lapiesz mnie za slowka.

korekta - bialorusko-jezyczne.
            a np. wczoraj byl o grajku z suraskiej. temat strasznie wyszukany.
            • Gość: Radecki Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 02.02.05, 12:29
              ooo to cały reportaż był w języku białoruskim a na dole ekranu pojawiały sie
              polskie napisy ????
      • Gość: SKALAR Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:56
        W LOMZY NIE MA NAWET POCIAGOW A TY CHCESZ TV B\STOK??????????????
    • Gość: kulega Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:48
      Taż taka gmina tyn Białystuk,no ni???????????????
    • Gość: Producent Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 21:46
      Witam. Miałem nie odpowiadać na zarzuty, „ALE WIOCHA w TV-Bialystok!!” bo w TV
      Białystok nie pracuję ale produkuję program który rozpoczął tą debatę. Sprawa
      obchodzi mnie osobiście, bo byliście Państwo łaskawi również wspomnieć o mnie.
      Zarzut pierwszy dotyczy marnowania pieniędzy TVB na tego rodzaju program, więc
      odpowiedź brzmi za program płaci prywatny sponsor, który chce być anonimowy. W
      tytule mamy WIOCHA, więc odpowiem tak -nauczcie się Państwo słowa tolerancja,
      bo chyba jest wam obce, pomijam kwestię gustów, bo ponoć o nich się nie
      dyskutuje wiec pozwólmy by każdy słuchał tego, czego chce. Ja nie rozumiem
      jazzu i go nie słucham inni nie słuchają hip-hopu jeszcze inni muzyki poważnej
      a jeszcze inni tego, czego wy Szanowni Państwo słuchacie, ale NIKT na was nie
      naskakuje i nie mówi, że tylko on ma patent na mądrość i wiedzę co dobre a co
      nie. Myślę jednak, że ci z Państwa, którzy krytycznie są nastawieni do programu
      jednak przesadzili z ubliżaniem innym i to zapewne jest to wykształcenie, o
      którym była mowa. Po niektórych tekstach mogę sądzić, że ci rozgoryczeni mieli
      jakieś doświadczenia z TVB, proszę Państwa świat dla wszystkich stoi otworem
      uśmiechnijcie się i zacznijcie coś robić to może los uśmiechnie się do Was.
      Narzekania i ubliżanie to wszystko, na co was stać? Zabierzcie się do pracy
      zróbcie w swoim życiu coś, o czym będziecie chcieli mówić. Nie chcą Was w
      jednym miejscu spróbujcie w następnym, tak funkcjonuje cały świat. Odczepcie
      się od tych, co próbują działać, nikt was nie zmusza do oglądania programu i
      słuchania muzyki, której nie lubicie. Takimi opiniami o innych prezentujecie
      tylko i wyłącznie swój poziom.
      Mam wykształcenie średnie techniczne (nie rolnicze itp.) produkcją
      video zajmuje się od 16 lat, produkcją TV od 10. Produkowałem programy do TVB i
      na anteny wszystkich polskich stacji telewizyjnych. Nigdy nie narzekałem na
      brak pracy a opinie na mój temat jak zawsze mogą być różne. Pracy się nie boję
      i nie wstydzę się, że pracuję z „wiochą” jak Państwo byliście łaskawi nazwać
      część naszego społeczeństwa. Och przepraszam, zapomniałem jeszcze napisać o
      Białorusinach, Litwinach i Ukraińcach, zabijcie ich, jakim prawem zabierają
      czas antenowy w TVB. Później przyjdzie czas na niepełnosprawnych, i już
      będziemy bliscy Adolfa. Gratuluję.
      Z wyrazami szacunku Krzysztof Jackowski.
      • Gość: fan Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:20
        A sponsorem tego odcinka było Papa Dance !!! To jest forum i tutaj mozna
        uzyskać jak najbardziej miarodajna opinię o wszystkim :D
      • hajdis Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 02.02.05, 22:57
        Gość portalu: Producent napisał(a):

> Zarzut pierwszy dotyczy marnowania pieniędzy TVB na tego rodzaju program, więc
        > odpowiedź brzmi za program płaci prywatny sponsor, który chce być anonimowy.

Przez wiele lat program był emitowany na polsacie, okazało się że po zdjeciu go
        z anteny (telewizja Polsat zmieniała swój image ;)) tysiace ludzi zaczeło pisać
        do telewizji, dzwonić, zabiegac o ponowne wciagniecie programu na antenę. Nie
        udało się.
        Ludzie zajmujacy sie biznesem "disco polo" (ze pozwole sobie tak to nazwac)
        musieli poszukać miejsca w innych programach telewizji i znaleźli w telewizji
        regionalnej.
        Myśle ze to dobrze ze program taki jest w telewizji z conajmniej 2 powodów:
        1. Zadowoleni sa Ci, którzy słuchają takiego rodzaju muzyki poniewaz mogą
        posłuchac, popatrzec na ulubione zespoły, mogą dowiedziec sie o nowosciach
        płytowych itp.
        2. Zadowoleni sa producenci, piosenkarze, prezesi firm fonograficznych i jeszcze
        wiele innych osób które pracują przy stworzeniu takiego rodzaju muzyki i którzy
        żyja z tego. Telewizja bowiem jest jedynym miejscem gdzie jest szansa skutecznej
        promocji nowych płyt, reklamy itp.

Moi rodzice bardzo lubia posłuchac w telewizji disco polo, zawsze lubili, i
        wtedy kiedy program taki był na polsacie i teraz kiedy jest na regionalnej.
        Znam jeszcze wiele, wiele osób, które ogladają ten program. Osobiscie znam kilku
        wykonawców i sa normalni, uwierzcie. To jest ich zawód i pasja jednoczesnie i
        nie ma z tego takich pieniedzy jak sie wszystkim zdaje.

> tytule mamy WIOCHA, więc odpowiem tak -nauczcie się Państwo słowa tolerancja,
        > bo chyba jest wam obce, pomijam kwestię gustów, bo ponoć o nich się nie
        > dyskutuje wiec pozwólmy by każdy słuchał tego, czego chce.

Nikt nikogo nie zmusza do ogladania tego czego nie chce sie oglądać, jest kupa
        innych kanałów, nie podoba sie- pstryk i nie ma ;)

Pracy się nie boję
        > i nie wstydzę się, że pracuję z „wiochą” jak Państwo byliście łaska
        > wi nazwać
        > część naszego społeczeństwa.

I to naprawde nie mała część, oj nie mała. Bardzo to smutne ze wielu z was widzi
        tylko czubek swego nosa i nie chce zauważyc, ani zrozumieć i uszanować tym
        bardziej innych ludzi i ich potrzeb.

Och przepraszam, zapomniałem jeszcze napisać o
        > Białorusinach, Litwinach i Ukraińcach, zabijcie ich, jakim prawem zabierają
        > czas antenowy w TVB.

To jest telewizja, ludzie, jak ktoś chce ogladać tylko to co mu sie podoba to
        niech sobie swoja telewizje założy, puszcza ulubione programy i siedzi przed
        ekranem całą dobę.

Dla mojej babci, oglądanie w telewizji służby w cerkwi, wspomnien ludzi
        starszych w jęz białoruskim, bialoruskich ludowych obrzędów swiatecznych itp. to
        wielkie przezycie, i każdy program w jezyku mniejszosci narodowej jest bardzo
        cenny i potrzebny, nawet jeżeli ogladałaby go tylko niewielka ilosć strarszych
        ludzi, którzy nawet o tym nie snili....
        • Gość: Lovelas Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: 80.48.83.* 03.02.05, 10:24
          !!!
          • Gość: Lovelas Re:Do wszystkich NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: 80.48.83.* 03.02.05, 11:30
            Witam wszystkich fanów i anty fanów nurtu polskiej muzyki tanecznej.Otóż,w
            naszym pięknym kraju jakim jest Polska istnieje mnóstwo stacji telewizyjnych na
            których można oglądać wszystko,tzn.programy o wszelakiej tematyce
            czyli:dzienniki,filmy,telenowel e,reality show,muzykę krajową i
            zagraniczną,programy religijne,kulinarne,mniejszości
            wyznaniowych,wojskowe,erotyczne i wiele,wiele innych, także do wyboru do
            koloru.Zanim napiszę o co chodzi ,"zajdę" temat z drugiej strony.Jak wszyscy
            dobrze wiedzą a może nie wszyscy ,specyfika regionu przygranicznego
            charakteryzuje się tym że częściej niż w innych regionach naszego kraju,tutaj
            na Białostocczyżnie kwitnie a raczej kwitł na dobre handel z obywatelami byłych
            krajów WNP.Można ich spotkać wszędzie,na ulicy,w sklepie,w barze, ba w
            restauracji,na giełdzie,na bazarze,w ekskluzywnych sklepach,hotelach,po prostu
            wszędzie,wszędzie,wszędzie.Niko mu to nie przeszkadza a szczególnie tym którym
            daje to dochody,zyski a przynosi bądz przez wiele lat przynosiło wielu
            podmiotom gospodarczym(patrz wyżej) i prywatnym ludziom,często niezamożnym a
            wręcz biednym którzy mogli zrobić,powiem w skrócie "handlowy interes"(zakupy na
            ryneczku itp.).Przyzwyczailiśmy się przez te wszystkie lata do "tego" folkloru
            ulicznego(i nawet nam to pasuje,ale wy sliedzikujecie-tak o nas mówią) tak jak
            kiedyś przyzwyczaił nas Polsat do muzyki DISCO POLO.Było to wtedy kiedy jeszcze
            nie istniała telewizja regionalna która z samej nazwy winna zajmować się
            sprawami,problemami ale i rozrywką w regionie a w szczególności jeżeli chodzi o
            muzykę to muzyką której kolebką jest Podlasie.Muzyką dzięki której nasz region
            jest znany nie tylko w całej Polsce ale i za granicą.Czyż mamy tak dużo do
            zaoferowania dla innych.Nie umiejętnie spożytkowane "zielone płuca Polski" to
            jeden z wielu przykładów ale zaraz,zaraz a gdzie nasze produkty regionalne?Ktoś
            może powiedzieć piwo "Żubr" ale zaraz ktoś powie :no to do piwa biesiadne
            przyśpiewki,doskonały mariaż?! W Bawarii w Niemczech panowie z piórkiem w
            kapeluszu "uprawiają" galę biesiadną która w Północnych Niemczech jest
            niezrozumiała,tam rządzi wielki dance party,techno party ale nikomu to nie
            przeszkadza.Oni doskonale wiedzą że w Bawarii "tak jest" i już.Proszę włączyć
            któryś z niemieckich kanałów(ogólnokrajowych oczywiście)a jest wielka szansa
            na "spotkanie" jalalajali czyli tzw.jodłowania.Polsat choć nie stacja
            regionalna wiedział dobrze czym "przyciągnąć" widzów przed ekrany!Przez wiele
            lat nikomu to nie przeszkadzało(widzom i twórcom a raczej
            licencjatom "dzisiejszych" komercyjnych programów)choć zawsze wywoływało emocje
            w różnych środowiskach.To silne medium bratało inteligencję z klasą robotniczą
            kiedy o godz.19 w sobotę emitowano audycję "Disco Polo Live" a w niedzielę o
            godz.10 "Disco Relax".Ulice pustoszały a dyskoteki ba zabawy pękały w szwach
            (nie tylko w regionie podlaskim).Kasety,płyty jak ciepłe
            bułeczki...itd.itd.Faktem jest że po zmianach ustrojowych grunt był
            podatny,była jedna wielka kulturalno-rozrywkowa "dziura".Rozpisałem się a kawa
            wystygła ale nie o to chodzi.Szanujmy nasz region,nasz produkt
            regionalny,naszych mieszkańców,fanów nurtu,wykonawców,zwolenników i
            przeciwników i cieszmy się że mimo upływających lat "ta" muzyka wciąż wywołuje
            emocje a co za tym idzie burzy(za sprawą ów programu "BOOM HIT MUSIC")"spokój"
            telewizji regionalnej i wywołuje kontrowersje.To dobrze że "...ludzie o tym
            gadają"...tzn.że warto coś robić w tym kierunku bo ktoś się tym
            interesuje,ogląda TVP3 Białystok w piątek o 17 i potem komentuje.To tak jak z
            kontrowersyjną Dodą którą ludzie znają raczej z zachowań a nie jej repertuaru i
            przychodzą na koncert po to że "może coś się wydarzy!".Ciekawe jest to że 20-
            minutowy program wywołuje takie emocje,raz w tygodniu adrenalina skacze dużej
            rzesz mieszkańców regionu wywołując rozmaite reakcje.Na koniec rada na każdy
            piątek na godzinę 17: Lepiej w tym czasie nie wychodżcie z domu,a już broń Boże
            nie chodzcie pod oknami bo niechcący może spaść wam na głowę jakiś telewizor!!!
            Z pozdrowieniami dla wszystkich widzów regionalnej "trójki".P.s.Wielkie brawa
            TVP3 Białystok za "odwagę" w promocji naszej kultury regionalnej.Stały widz
            programu "Boom Hit Music".Pozdrawiam całą "mniejszość"czyli słuchaczy POLSKIEJ
            MUZYKI TANECZNEJ!!!
            • Gość: :) cyrk .... NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:10
              Ale jaja :) koń by sie uśmiał
              • Gość: jajcarz Re: cyrk .... NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: *.elpos.net 03.02.05, 18:12
                disco polo muzyka taneczna ? nie obrazaj muzyki tanecznej dance techno itd
                • Gość: dodi Re: cyrk .... NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: *.elpos.net 24.02.05, 20:31
                  Gość portalu: jajcarz napisał(a):

> disco polo muzyka taneczna ? nie obrazaj muzyki tanecznej dance techno itd

disco polo to muzyka? nie obrażaj muzyków !
                  • Gość: myszka Re: cyrk .... NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:01
                    dodi pocałuj mnie głęboko w dupę............ nie mów ze nie znasz disco polo.
                    Każdy zna, ale nie chcą sie przyznać bo lipa. DISCO POLO TO NAJLEPSZA MUZA JAKĄ
                    SŁYSZŁAM, a zespoły są fuulll wypas. Schwaj sie z takim komentem.... DUPA
            • Gość: discopolowy Re:Do wszystkich NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:23
              Bardziej podobał mi się disco relax jak Idol
            • Gość: nasza kultura? Re:Do wszystkich NAD LUDZI WYJĄTKOWO AMBITNYCH!!! IP: *.elpos.net 07.05.05, 10:14
              ..."Z pozdrowieniami dla wszystkich widzów regionalnej "trójki".P.s.Wielkie
              brawa
              MUZYKI TANECZNEJ!!!..."

nasza kultura?
        • Gość: Nie DP myslenie ma przyszłośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:30
          1. Za to G TV publiczna płaci! Jesli nie za realizacje programu bo to
          krypciocha wytwórni disco polo, to za przekaz ,infrastrukturę czyli czas
          antenowy który jest wielokroć droższy od "produkcji" jeśli tak można nazwać
          puszczanie debilnie zapowiedzianych chałowatych klipów.
          2. TV publiczna winna byc na poziomie i porównywanie jej do wczesnych lat
          polsatu to bzdury.
          3. Niech sobie cała branża diso polo założy własny kanał Tv skoro miliony
          widzów aż piszczą by wzdychac do gwiazd zpod znaku DP.
          4. Jest to szmira wiocha i koniec dyskusji bo to fakty
          • hajdis Re: myslenie ma przyszłośc 03.02.05, 13:15
            Gość portalu: Nie DP napisał(a):

> 1. Za to G TV publiczna płaci! Jesli nie za realizacje programu bo to
            > krypciocha wytwórni disco polo, to za przekaz ,infrastrukturę czyli czas
            > antenowy który jest wielokroć droższy od "produkcji" jeśli tak można nazwać
            > puszczanie debilnie zapowiedzianych chałowatych klipów.

I płaci jeszcze za setki innych,bardziej i mniej gó..anych programów, które też
            mają swoich zwolenników i przeciwników i co z tego? Hę? Nie ma tak w zyciu że ma
            sie wszystko co sie zażyczy? I bardzo dobrze, bo byłoby nudno straszliwie!!!

> 3. Niech sobie cała branża diso polo założy własny kanał Tv skoro miliony
            > widzów aż piszczą by wzdychac do gwiazd zpod znaku DP.

Ale po co? Na pewno wystarczy im kilkadziesiat minut w tygodniu, któych ty nie
            musisz ogladac. To tylko kilkadziesiat minut, naprawde to nieduzo, mozna sobie w
            tym czasie zjesc, pujsć do kibla, na spacer z psem, poczytać gazetę, podlać
            kwiatki, odkurzyć, zrobić cokolwiek, nikt nikogo nie zmusza do ogladania
            czegokolwiek w telewizji. Gdyby emitowano same interesujace wszystkich programy
            (a to raczej nie mozliwe) to kiedy mielibysmy czas na inne rzeczy???
            • Gość: ja Disco Polo to dno i upadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:14
              Ale po co? Na pewno wystarczy im kilkadziesiat minut w tygodniu, któych ty nie
              > musisz ogladac. To tylko kilkadziesiat minut, naprawde to nieduzo, mozna
              sobie
              > w
              > tym czasie zjesc, pujsć do kibla, na spacer z psem, poczytać gazetę, podlać
              > kwiatki, odkurzyć, zrobić cokolwiek, nikt nikogo nie zmusza do ogladania
              > czegokolwiek w telewizji. Gdyby emitowano same interesujace wszystkich program

Ja nie chcę by moje dzieci miały dostęp do tegorodzaju uwsteczniającej
              działalności - muzyką tego nie nazywam. Jak by było osobny kanał DP to by go u
              mnie w telewizorze nie było i byłby porządek.
              Opłacam abonament i mam prawo oczekiwac że TV publiczna będzie miała ofertę nie
              schodzącą poniżej pewnego poziomu. Disco Polo jest dnem, a program o któreym
              mowa jest tandetny i nizdarny, przedstawiane "klipy" są tak żenujące że z
              początku myślałem że to kabaret i jest scena parodii muzyki DP.
              • Gość: Bożena DO WSZYSTKICH NA NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:33
                Dziwi mnie, że ludzie "na poziomie" nie lubiący i nie słuchający disco polo
                mają czas i ochotę na tak jałowe dyskusje. LUDZIE jeżeli macie w sobie tyle
                mocy i siły, nie zaraziliście się znieczulicą społęczną - startujcie w
                wyborach, zróbcie coś dla dobra kraju, nakarmcie głodne dzieci, weźcie się do
                pracy, walczcie o coś co jest ważne, a nie zajmujecie się pierdułami i
                obrażacie wszystkich którzy nie myślą tak jak wy. UWIERZCIE SĄ JESZCZE MISJE DO
                SPEŁNIENIA - bo naprawa rynku muzycznego jest słabym pomysłem. WSTAWAJ I WALCZ
                jak śpiewał zespół BOYS.
                • Gość: Dział M Bożenko - Krzysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:39
                  > Dziwi mnie, że ludzie "na poziomie" nie lubiący i nie słuchający disco polo
                  > mają czas i ochotę na tak jałowe dyskusje. LUDZIE jeżeli macie w sobie tyle
                  > mocy i siły, nie zaraziliście się znieczulicą społęczną - startujcie w
                  > wyborach, zróbcie coś dla dobra kraju, nakarmcie głodne dzieci, weźcie się do
                  > pracy, walczcie o coś co jest ważne, a nie zajmujecie się pierdułami i
                  > obrażacie wszystkich którzy nie myślą tak jak wy. UWIERZCIE SĄ JESZCZE MISJE
                  DO
                  >
                  > SPEŁNIENIA - bo naprawa rynku muzycznego jest słabym pomysłem. WSTAWAJ I
                  WALCZ
                  > jak śpiewał zespół BOYS.

Dlaczego Krzyś podpisuje się Bożena teraz będzie o tolerancji dla
                  transseksualistów w rytm Wstawaj i Walcz jak ....... nie mogę bo pękam że
                  śmiechu.....
                  • Gość: Bożena Bożena do miłego Pana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:06
                    Drogi Panie leniu, pozwolę sobie tak Pana nazwać, bo tylko leń ma czas na
                    zajmowanie się takimi problemami. Skoro potrafi Pan czytać i pisać proszę
                    odczytać moje i Pana producenta IP, w razie problemów, mój zaczyna się neoplus,
                    a Pana producenta internetdsl. Ale nie każdy potrafi odczytać IP, prawda?
                    • Gość: Dział M Do PANA Bożenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:32
                      Gość portalu: Bożena napisał(a):

> Drogi Panie leniu, pozwolę sobie tak Pana nazwać, bo tylko leń ma czas na
                      > zajmowanie się takimi problemami. Skoro potrafi Pan czytać i pisać proszę
                      > odczytać moje i Pana producenta IP, w razie problemów, mój zaczyna się
                      neoplus,
                      >
                      > a Pana producenta internetdsl. Ale nie każdy potrafi odczytać IP, prawda?

Jako leń typowy nie chce mi sie wymieniać sposobów wysłania postów z różnych
                      IP, Pani zapewne jako "średnie techniczne" myśli, że na wystarczy zmienic IP
                      (poproscić kolegów itp) by ten sam bełkot mozna było sprzedawać jako
                      wypowiedzi paru osób:))))))
                    • Gość: AS IP i skutki głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:14
                      ale sie uśmiałem.
                      Trzeba być przygłupim chowanym na disco polo głąbem by wierzyć że zmiana IP coś
                      da! Nas miłośniku Disco polo nie zmylisz pisząc z róznych kompów. Oczywiscie
                      PAN Bożenka nigdy na forum nie bywa ale jak opluwają jej ukochanych BOY-sów to
                      leci i pierwsze co czyta to adresy IP - jak na kobietę przystało, kobietę co na
                      forum nie bywa, na kompach się nie zna ma majteczki w kropeczki .......
                      poszukajcie głupszych od siebie... ale nie tutaj
                • Gość: jasio Re: DO WSZYSTKICH NA NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:59
                  Czytająć wasze wypowiedzi mam wrażenie że piszecie długo, ale nie na temat !
                  TEN POST DOTYCZY konkretnego programu (nazwa głupia to nie pamiętam.
                  Piszecie o Waszych idolach i muzyce. A temat jest o beznadziejnym programie o
                  głupiej nazwie, dennych prowadzących, lub raczej bezdennych, tandetnych klipach
                  ala dance w stodole, rodzaj muzyki jest na samym końcu.
                  Zanim weźmiecie w obronę producenta programu to dobrze się zastanówcie czy tego
                  chcecie bronić, nie ma tam HITÓW, są jakieś totalnie nieznanemiernej jakosci
                  piosenki w tragicznej oprawie. Czy na takim wizerunku Disco Polo Wam zależy?
                  Może anomnimowy sponsor chce dobić branże Disco Polo? może konkurencję ? A wy
                  piszecie poematy pochwalne. Możecie się zbłaźnić jak Red. Koronkiewicz - co
                  programu nie widział ale go popiera bo robi go "Krzyś" - jak by go zobaczył to
                  by mu pewnie szczęka opadła, co poparł.

Jek Disco Polo ma hity i dobre strony to je pokażcie bo program na antenie TVB
                  promuje bylejakość tandetę po jego obejrzeniu fani Disco Polo jawia się jako
                  bezmyslne podpite dresy -
                  • Gość: naskocz i ... Re: DO WSZYSTKICH NA NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:53
                    A ja uważam że sa tam hity i lubie oglądac ten program. Więc dlaczego cały czas
                    wmawiacie że "nie ma tam HITÓW, są jakieś totalnie nieznanemiernej jakosci
                    piosenki w tragicznej oprawie" ?? Kim Ty jestes że bedziesz mi mówił co jest
                    dobre i godne oglądania ?? Chyba za dużo hh - niejesteś bogiem uświadom to
                    sobie ...
          • Gość: NIKA006 Re: myslenie ma przyszłośc IP: 80.55.171.* 04.02.05, 20:14
            sory,ale z tego co mi sie wydaje to mamy wolny kraj i kazdy moze
            sluchaj,ogladac i myslec co chce!!a boom hits music to jest tylko 20 minutek
            tygodniowo i jesli sie komus nie podoba to nie musi tego ogladac!!jak ja nie
            lubie telenowel to nie siadal przed telewiozorem i sie gapie w niego nabijajac
            sie z aktorow itp,tylko przelaczam na inny kanal albo zajmuje sie czyms
            innym,ale nie pisze na forum i do telewizji i by to zniesli!wiec moze troche
            kultury i samooglady!!bye
      • Gość: ? Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:45
        Pan producent ze średnim technicznym nie potrzebnie stawia obok siebie gatunki
        muzyczne i disco polo - odtwarzaną z paybacku sieczke której w żadnym wypadku
        nie mozna nazwać muzyką.
        To że Pan producent nie rozumie jazzu to można było wywnioskowac po klasie
        programów jakie tworzy.
        Może lepiej zostawić Tv i ze średnim technicznym zając sie pracą w kółku
        rolniczym w rytm disco polo.
        To że TVB współpracuje z takimi ludźmi tylko fatalnie o niej świadczy.
        • hajdis Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 03.02.05, 13:25
          Gość portalu: ? napisał(a):

> Pan producent ze średnim technicznym nie potrzebnie stawia obok siebie gatunki
          > muzyczne i disco polo - odtwarzaną z paybacku sieczke której w żadnym wypadku
          > nie mozna nazwać muzyką.

Wbrew twemu wyobrazeniu, zespoły disco-pole czesciej spiewają na koncertach na
          zywo niż przedstawiciele innych gatunków muzycznych. Ale jak ktoś nigdy nie byl,
          to skad ma wiedzieć prawda?

W głowie ci sie nie miesci ile np. polonia włoska, czy amerykańska potrafi
          zaplacić za sylwestra poprowadzonego, przez dobry, polski zespół disco-polo!!!

> Może lepiej zostawić Tv i ze średnim technicznym zając sie pracą w kółku
          > rolniczym w rytm disco polo.

> To że TVB współpracuje z takimi ludźmi tylko fatalnie o niej świadczy.

Człowiek po technikóm, jest nie godzien współpracy? - taaak, to myślenie
          inteligentnego polaka, prosze bardzo
      • Gość: :) Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:50
        To że sponsor jest anonimowy to jasne kto podpisał by się pod programem Disco
        Polo? Wstyd i obciach. Sorry ale na wsi już daaawno się tego nie słucha.
        • Gość: AD Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:33
          Jeżeli ktoś wydaje kupę kasy na zrobienie programu, angażuje w projekt innych
          ludzi, to na pewno nie robiłby tego wstydząc się gatunku muzyki, którą program
          promuje.
      • Gość: MG Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:57
        Och przepraszam, zapomniałem jeszcze napisać o
        > Białorusinach, Litwinach i Ukraińcach, zabijcie ich, jakim prawem zabierają
        > czas antenowy w TVB. Później przyjdzie czas na niepełnosprawnych, i już
        > będziemy bliscy Adolfa. Gratuluję.

Stawianie obok siebie mniejszości narodowych i "muzyki" disco polo to
        świadectwo głupotyi braku wykształcenia o rozumieniu nie wspomnę.
        Nobilitacja disco polo w gronie "uciskanych mniejszości" to chwyt ala Lepper.

Z jednym się zgadzam: NIE LUBIE I NIE SŁUCHAM DISCO POLO i to prezentuje mój
        poziom.
        • Gość: Bożena Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:21
          Panie MG wybierając za wyznacznik inteligencji i poziomu rozwoju rodzaj
          słuchanej przez Pana muzyki okazał się Pan osobą z którą dalsza dyskusja nie ma
          najmniejszego sensu. Brak tolerancji i podstaw wychowania jest pewnie wynikiem
          braku miłości i uczuć w rodzinie w której Pan dorastał, bo to rodzina - matka
          wpaja dziecku miłość do bliźniego, podstawy tolerancji i późniejszych poglądów.
          Ja słucham każdego rodzaju muzyki i zarówno disco polo. Przykre jest to,że
          wypowiadają się osoby, które nie mają nic wspólnego z muzyką. Podobała mi się
          kiedyś wypowiedź lidera zespołu Perfect, który na zarzuty dotyczące wokalistki
          SHAzy odpowiedział, żę ją szanuje, bo artysta sprzedający swoją płytę w
          milionach egzemplarzy jest dla niego rzeczywisty, a wyznacznikiem popularności
          i aprobaty społeczeństwa jest ilość sprzedanych płyt.
          Panu MG proponuję wizytę u specjalisty psychologa.
      • Gość: koro Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.02.05, 11:09
        krzysiu, nie widziałem twego programu, ale to co napisałeś mnie przekonuje. ja
        na ten przyklad mam alergię na śpiewających murzynów w bejsbolówkach i
        spodniami w kroku. nie lubie wymachiwania rękami przed twarzą.
        a jak wygram w totolotka to zrobię program o problemach emeocjonalnych
        dżdżownic. albo o życiu seksualnym ślimaków winniczków. i co komu do tego?
        pozdrawiam serdecznie
        wojtek koronkiewicz
        • Gość: Lovelas Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: 80.48.83.* 03.02.05, 11:43
          MUZYKI TANECZNEJ!!!
          • Gość: LOVELAS Re: KTO SIĘ ZE MNĄ ZGADZA NIE KONIECZNIE W 100% ? IP: 80.48.83.* 03.02.05, 11:48
            MUZYKI TANECZNEJ!!!
            • Gość: dark Re: KTO SIĘ ZE MNĄ ZGADZA NIE KONIECZNIE W 100% ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:14
              ja nawet w 0,0000000001% bzdury piszesz,
              a Koro sorki nawet jak wygrasz w totka to nie powinni puszczać Twych wypocin bo
              nie o to chodzi. Wy myslicie że TV jest dla tych co maja "ukrytego sponsora"
              lub wygrali w totka i moga dno rozpowszechniać. Już sie robi klika Krzysiu to
              Wojciu to ... popatrzcie jaki poziom artystyczny prezentuje program disco polo
              DNO DNO DNO które nigdy nie powinno wyjśc ze wiejskich remiz
            • Gość: darek Re: KTO SIĘ ZE MNĄ ZGADZA NIE KONIECZNIE W 100% ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:15
              nurtu polskiej muzyki tanecznej............ hehehehehehe.... kabarety róbcie
            • Gość: AS TU jest rarytas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:17
              ...To silne medium bratało inteligencję z klasą robotniczą
              (nie tylko w regionie podlaskim)....

cytat o wielkosci i roli społecznej Disco polo - z wypowiedzi producenta niezłe
              co?
        • Gość: Zibi B Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 03.02.05, 12:20
          Zgadzam się z argumentacją Krzyśka Jackowskiego. Mam wrażenie, że ci
          malkontenci, to jacyś życiowi nieudacznicy, którzy jedyne co potrafią, to wylać
          swoją frustrację na forum ukrywając się pod mało mówiącym nickiem. Choć Disco-
          Polo jest dla mnie zbyt infantylne, to jestem zdania, że ten rodzaj muzyki
          także powinien mieć swoje miejsce na antenie telewizji publicznej. Szczególnie
          tu, skąd wywodzą się jej korzenie. Na antenie Warszawskiego Ośrodka TVP chodzi
          program WuWuA, gdzie prezentowana jest muzyka hip-hopowa srodowiska
          warszawskich twórców tego gatunku. Ponieważ również nie jestem zagorzałym fanem
          hip-hopu to trochę drażni mnie forma tego programu (analiza co znaczy skrót
          CHWDP itp). Jak obserwuję, to nikt nie protestuje i nie opluwa autorów tego
          programu. Chyba w stolicy panuje większa tolerancja dla fanów różnych nurtów
          muzychnych. Dla ośrodków regionalych TVP prezentowanie tzw. niszowych gatunków
          muzyki jest właśnie szaną. Nie ma sensu ściganie się z LISTĄ 30ton.
          • Gość: Lovelas A ja sądzę że jest zupełnie inaczej. IP: 80.48.83.* 03.02.05, 12:29
            MUZYKI TANECZNEJ!!!
            • Gość: fan "Boom Hit Music". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:06
              Tytuł jakby jakis taki nie swojski, jakis taki zagramaniczny i kuźwa nic nie
              rozumiem. "Bielyje Rozy" to by chwyciło. A tak to jakas podpucha, myslisz że
              będzie ulubiona Brythney a tu papa dance buahahaa!!!!
              • Gość: nie :) Dupa dance HIT STODOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:37
                :) Dupa dance HIT STODOŁA

Od kiedy Disco polo jest swojskie?

Podpieranie się bawarczykami to kolejne świadectwo ignoranctwa (tłumaczę dla
                ludowców : niedouczenia), tam to jest muzyka ludowa, którą lubia i pielęgnują
                od dziesiecioleci u nas była by to np. Mazowsze ale sorki poziom muzyczny i
                aranzacje nie moga byc porównywane do muzycznych analfabetów z "nurtu Disco
                Polo"
              • Gość: dodi tytuł jak cała reszta DNO IP: *.elpos.net 05.06.05, 20:24
            • Gość: jasio Re: A ja sądzę że jest zupełnie inaczej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:58

• Gość: nie nie nie do KOro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:07
          1. Jak nie widziałeś tego programu to się nie wypowiadajtylko dlatego że znasz
          Krzysia, jestes stronniczy i jak dla mnie straciłeś wiarygodność
          2. Program promuje niską (najnizszą) kulturę i nie można go bronić powołując
          się na tolerancję. Miernoty na antenie telewizji nie można tolerować !
          3. Telewizja publiczna ma obowiazek kształcić, dawać wzorce a nie dogadzać mało
          wybrednym widzom - juz nawet TV komercyjne porzygnowały z Diso Polo bo umarło
          ono i trafiło jedynie na potańcówki
          4. WIOCHA to nie wieś ale określenie stylu, lub raczej jego braku (nie zależnie
          od miejsca zamieszkania)
          5. Mniejszości seksualne/narodowe nie mają nic wspólnmego
          6. Disco Polo nie jest muzyka ludową , nie jest muzyka wiejską, nie jest muzyką
          jest jej brakiem
          7. TV publiczna nie ma prawa promować takiej twórczości i nigdzie poza naszym
          miastem tego nie ma , nasz ośrodek jest kulawy to mu sie przytafiło.. ale to ma
          zniknąc i pewnie zniknie już niebawem - takie jst stanowisko TVB
          • Gość: Anonumous Re: do KOro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:25
            Wiocha, yes!yes!yes!, alde ni tylko ze względu na muzykę! Większość
            prezentowanych w białostockiej TV programów to rzeczywiście chała niebotyczna,
            robiona dosłownie lewą nogą! Ci, którzy z różnych powodów musieli odejść z
            Włókienniczej sprawdzają się znakomiecie na wieli ogólnopolskich antenach,
            gdzie też zdobywają stosowne laury oraz finansowe profity. Taki głowny księgowy
            (przepraszam za wyrażenie) Gaiński, nigdy nie dopuści do tego, aby za naprawdę
            dobrą telewizyjną pozycję zapłacić godziwe pieniądze i dlatego wszyscy, którzy
            coś potrafią zrobić, mają go głeboko w ..... .
            I to jest jedno z głównych wyjaśnień stanu białostockiej TV (że taktownie nie
            wspomnę o tym, iż szanse utrzymania się na Włókienniczej mają ci, którzy z
            oddaniem i smakiem umieją wylizywać rowek dyrekcji). I tyle!
            • Gość: Dział M i dlatego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:45
              I dlatego Ci co "odeszli" np. producenci skazani są na chałturę DISCO POLO,
              może odeszli bo z wykształceniem średnim technicznym i doświadczeniem w
              prowadzeniu baru wszystkie inne "ogólnopolskie" anteny aż piszczą by łowić
              takich speców i płacżą że nie mają u siebie HIT BIC BUM DISCO - o Jezu sama
              nazwa programu ukazuje zanik procesów myślowych u autorów programu DP w TVB

> Wiocha, yes!yes!yes!, alde ni tylko ze względu na muzykę! Większość
              > prezentowanych w białostockiej TV programów to rzeczywiście chała
              niebotyczna,
              > robiona dosłownie lewą nogą! Ci, którzy z różnych powodów musieli odejść z
              > Włókienniczej sprawdzają się znakomiecie na wieli ogólnopolskich antenach,
              > gdzie też zdobywają stosowne laury oraz finansowe profity. Taki głowny
              księgowy
              >
              > (przepraszam za wyrażenie) Gaiński, nigdy nie dopuści do tego, aby za
              naprawdę
              > dobrą telewizyjną pozycję zapłacić godziwe pieniądze i dlatego wszyscy,
              którzy
              > coś potrafią zrobić, mają go głeboko w ..... .
              > I to jest jedno z głównych wyjaśnień stanu białostockiej TV (że taktownie nie
              > wspomnę o tym, iż szanse utrzymania się na Włókienniczej mają ci, którzy z
              > oddaniem i smakiem umieją wylizywać rowek dyrekcji). I tyle!

• Gość: advocatus diablo Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:16
          żywo zainteresowała mnie dyskusja dotycząca programu Boom Hit Music,
          emitowanego w Telewizji Białystok. Abstrahując już od prawa każdego człowieka
          do wyboru ulubionej muzyki ( "gust nie podlega dyskusji", jak mówił ktoś mądry)
          zapominamy o jednej ważnej sprawie. Telewizja, oprócz zarabiania pieniędzy,ma
          ustawowy obowiązek emitowania programów mających pewne misje. Stąd programy
          adresowane do wyznawców różnych religii, mniejszości narodowych, do dzieci,
          młodzieży, zmotoryzowanych itd.Fani disco polo, czy też muzyki rozrywkowej
          mająw naszym kraju takie sama prawa , jak fani innych gatunków muzyki. W
          związku z tym mają prawo do własnego programu w radio, czy telewizji. Dobrze,
          że znalazła sie osoba, która zechciała poświęcić na to własne środki. Ukłon w
          stronę sponsora, producenta, pomysłodawców, a zwłaszcza Telewizji Białystok !!!
          • Gość: Dział M Tylko dlaczego zmieniasz nicki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:28
            Gość portalu: advocatus diablo napisał(a):

> żywo zainteresowała mnie dyskusja dotycząca programu Boom Hit Music,
            > emitowanego w Telewizji Białystok. Abstrahując już od prawa każdego człowieka
            > do wyboru ulubionej muzyki ( "gust nie podlega dyskusji", jak mówił ktoś
            mądry)
            >
            > zapominamy o jednej ważnej sprawie. Telewizja, oprócz zarabiania pieniędzy,ma
            > ustawowy obowiązek emitowania programów mających pewne misje. Stąd programy
            > adresowane do wyznawców różnych religii, mniejszości narodowych, do dzieci,
            > młodzieży, zmotoryzowanych itd.Fani disco polo, czy też muzyki rozrywkowej
            > mająw naszym kraju takie sama prawa , jak fani innych gatunków muzyki. W
            > związku z tym mają prawo do własnego programu w radio, czy telewizji. Dobrze,
            > że znalazła sie osoba, która zechciała poświęcić na to własne środki. Ukłon w
            > stronę sponsora, producenta, pomysłodawców, a zwłaszcza Telewizji
            Białystok !!!
            >

Tylko dlaczegozmieniasz nicki. Każdy widzi że tylko niejaki producent
            owego "programu" tu broni swojej roboty. Myslisz że jak podpiszesz się 10 rzy
            inaczej to ktoś uwierzy że ktos poza zainteresowanymi produkcja będzie bronił
            disco polo. Co wydrukujesz swoje wypowiedzi i stos zaniesiesz do dr. TV jako że
            ludzie domagają się Twojego programu?
            • Gość: advocatus diablo Re: Tylko dlaczego zmieniasz nicki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:40
              nie jestem producentem programu BMH. Nazywam się Elżbieta, jestem prawnikiem.
              Zabrałam głoś w dyskusji, bo miałam na to ochotę i miałam do tego
              prawo.Advocatus Diablo broni tez, czy też stron, z którymi niekoniecznie się
              zgadza, ale które mają prawo do obrony, a zwłaszcza do swojego zdania...
              • Gość: Dział M Re: Tylko dlaczego zmieniasz nicki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:51
                Elu a nie Bożenka albo anonimowo?
                Piscopolusie wszystkich stodół łaczcie się. Tylko dlaczego jak wątek wisi
                tydzień i nic (a był tu drugi o programie) nikt nawet małego dobrego słowka nie
                napisał. A w ciągu 2 godzin nagle pojawił sie : Producent, Anonim, Krzysio,
                Bozenka, Ela, Prawik itp. którzy przez przypadek znaja doskonale nazwę programu
                i skrót (czego nawet autor postu nie podał bo tak debilna że szok)

Nic to
                piszcie
                drukujcie
                i noscie
                gdzie trzeba
                Tylko plis nie popełniajcie więcej programów HIT TOP BUC DISCO
        • Gość: jola Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:19
          panie koronkiewicz, tylko niech pan więcej sikających krów nie pokazuje :)

z góry dziękuję

jola
      • habitus Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 03.02.05, 21:38
        Gość portalu: Producent napisał(a):

> Witam. Miałem nie odpowiadać na zarzuty, „ALE WIOCHA w TV-Bialystok!!R
        > 21; bo w TV
        > Białystok nie pracuję ale produkuję program który rozpoczął tą debatę. Sprawa
        > obchodzi mnie osobiście, bo byliście Państwo łaskawi również wspomnieć o mnie.
        > Zarzut pierwszy dotyczy marnowania pieniędzy TVB na tego rodzaju program, więc
        > odpowiedź brzmi za program płaci prywatny sponsor, który chce być anonimowy. W
        > bo chyba jest wam obce, pomijam kwestię gustów, bo ponoć o nich się nie
        > dyskutuje wiec pozwólmy by każdy słuchał tego, czego chce.

Mam nadzieję, że zdaje Pan sobie sprawę, że odpowiada Pan ludziom, którzy płacą
        za takie programy. Odpowiada Pan niegrzecznie.

Misja telewizji publicznej (utrzymywanej z opłat abonamentowych) polega na
        promocji kultury. Fakt wzięcia pieniędzy od sponsora nie tłumaczy wcale tego, ze
        ten program pojawia się na antenie. Tłumaczenia wymaga natomiast decyzja
        kierownictwa TVB o umieszczeniu takiego programu w ramówce telewizji publicznej
        - mającej realizować misję promowania kultury wysokiej. Co takiego się stało, że
        ten program można emitować w telewizji publicznej? Czyżby "niewidzialna ręka
        rynku"? A jakie korzyści mają ci, którzy tego programu nie zamawiali i oczekują,
        że za swój abonament nie będą musieli słuchać rąbanki i dowcipasów spod budki z
        piwem? Sponsor zasponsorował - ale chyba nie tych telewidzów z wyższymi
        wymaganiami. Więc kogo? Jak ten program wśliznął się na antenę? Telewizja
        publiczna żywi dużą niechęć do programów wyprodukowanych bez jej udziału. Ćwiczę
        to właśnie na bieżąco :) A Panu się udało. I to taki program... Normalnie
        zazdroszczę...
        ;)
        Czy brak reakcji na wulgarne zachowanie w miejscach publicznych nazwie Pan
        tolerancją? Widzi Pan, w niektórych środowiskach takie zachowanie jest nie tylko
        tolerowane ale nawet uważane za niezwykle zabawne i śmiałe. W niektórych. A są
        również takie środowiska, w których wulgarne zachowanie budzi zażenowanie. Bo
        świadczy o poziomie umysłowym takiego wesołka. Żenujące jest oglądanie takich
        nieudolnych występów. Od razu widać, że nie tworzy Pan dla odbiorców realizując
        misję - tylko chałturzy Pan dla pieniędzy. Znajomość z Panem Koronkiewiczem Pana
        nie ratuje...
      • dyzio_marzyciel1 Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 11.04.05, 10:45
        Witam,

...
        > odpowiedź brzmi za program płaci prywatny sponsor, który chce być anonimowy. W

Nie, tolerancja nie ma nic do tego! Muzyke, ich odbiorców - tak mogę tolerować;
        ale takiego zachowania, które opisałem w pierwszym poscie tego wątku NIE MOGĘ I
        NIE BĘDĘ tolerować.

Tu nie idzie też o ubliżanie - po prostu zachowanie prowadzących woła o pomstę!
        Oglądają 1 raz Pana program, powiem szczerze - poczułem się obrażony. Jak w TV
        można sobie wogole pozwolić na tego typu zachowanie! To już nie sprawa gustu -
        tu chodzi o tzw. 'dobry smak', którego najwyrażniej brakuje prowadzącym.

Zaczynając ten wątek nie chciałem niktogo obrazić, lecz zwrócić uwagę na
        zachowanie, które wg. mnie jest NIEDOPUSZCZALNE w TV.

Pozdrawiam,
        dyzio
    • Gość: Dział M Do ELI PRAWNICZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:54
      Prosimy o podanie namiarów bo nie jedna gazeta z przyjemnością zrobi wywiad z
      praktykującą prawniczką - miłośniczką DISCO POLO,
      • competer1 Re: Do ELI PRAWNICZKI 03.02.05, 16:45
        Gość portalu: Dział M napisał(a):

> Prosimy o podanie namiarów bo nie jedna gazeta z przyjemnością zrobi wywiad z
        > praktykującą prawniczką - miłośniczką DISCO POLO,

:DDD Cholibka, mało się pączkiem nie udławiłem ze śmiechu. Dobre, dobre!!! Ja
        sądzę, że komuś sie dochody skończyły i wyjął ostatnie zaskurniaki, aby
        reanimować naszą "ludową" muzykę.
        • Gość: AS Re: Do ELI PRAWNICZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:08
          Szczena opada nie ?:))))
    • Gość: AS ANALIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:31
      Analiza piosenki Disco Polo

-----------------------------
      • competer1 Re: ANALIZA 03.02.05, 17:57
        I dla tego to się nazywa misja, a nie byznes, mój panie! ;)
      • Gość: gargamel W ODPOWIEDZI - as IP: *.asmed.pl / *.asmed.pl 03.02.05, 18:03
        Człowieku As zastanów się nad swoim życiem, co piszesz, co robisz, skąd
        dorwałeś tą pioseneczkę, sam ją napisałeś? Krytykujesz coś czego nie znasz, nie
        ma takich piosenek, człowieku powiem ci tylko jedno skoro bierzesz emocjonalny
        udział w potyczne słownej z której nic nie wynika, popisujesz się swoją
        elokwencją w opisie bzdurnej piosenki życzę ci aby twoje życie zmieniło się na
        lepsze, bo nic w nim prawdopodobnie nie osiągnęłeś i nie osiągniesz, ale zawsze
        jest nadzieja. Kończąc proszę was zastanówcie się już bez zbędnych emocji o co
        walczycie i czy to jest ważne. Pozdrawiam wszystkich napalonych rozmówców.
        • Gość: HIT DUP BOX POL as Re: W ODPOWIEDZI - as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:08
          Gość portalu: gargamel napisał(a):

> Człowieku As zastanów się nad swoim życiem, co piszesz, co robisz, skąd
          > dorwałeś tą pioseneczkę, sam ją napisałeś? Krytykujesz coś czego nie znasz,
          nie
          >
          > ma takich piosenek, człowieku powiem ci tylko jedno skoro bierzesz
          emocjonalny
          > udział w potyczne słownej z której nic nie wynika, popisujesz się swoją
          > elokwencją w opisie bzdurnej piosenki życzę ci aby twoje życie zmieniło się
          na
          > lepsze, bo nic w nim prawdopodobnie nie osiągnęłeś i nie osiągniesz, ale
          zawsze
          >
          > jest nadzieja. Kończąc proszę was zastanówcie się już bez zbędnych emocji o
          co
          > walczycie i czy to jest ważne. Pozdrawiam wszystkich napalonych rozmówców

Tak, moze nie pamietasz ale już to pisałeś pod innym nickiem - i dlatego
          ZMIENIŁEM SWOJE ŻYCIE I ZOSTAŁEM TFURCĄ przez duże TFU Disco Polo - zapraszma
          na koncerty w stodole u Wiesia w wasilkowie - POZNACIE CO TO MIŁOŚĆ ! teraz
          jestem HIT DUP BOX POL nie jakis tam as bez wyrazu !!!!!!!!!!!!!!!!
          • max39 nie dla lobbystow od disco polo (chodnik) 03.02.05, 18:37
            Nas i tak nie przekonacie.Miejsca na programy o waszej muzyce poszukajcie lepiej
            w komercyjnych telewizjach albo zaluzcie sobie np radio internetowe z muzyka
            disco polo 24/h .Albo zauzcie telewizje disco polowa ,dostepna w sieciach
            kablowych .Telewizja regionalna natomiast to nie jest miejsce na takie programy.
            • Gość: NIKA006 Re: nie dla lobbystow od disco polo (chodnik) IP: 80.55.171.* 04.02.05, 20:35
              przepraszam,to telewizja regionalna to miejsce na jakie programy???napewno
              znajdzie sie zawsze ktos komu sie jakis program nie spodoba wiec nie pisz
              takich tekstow.telewizja regionalna jest po to by promowac to co jest w
              regionie,no a fakt faktem ze wiekszosc muzykow disco polo pochodzi wlasnie z
              podlasia,wiec uwazam ze tvp3 to dobre miejsca na promowanie tego gatunku muzyki!
              bye
              • Gość: Dział M Re: nie dla lobbystow od disco polo (chodnik) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:34
                Gość portalu: NIKA006 napisał(a):

> przepraszam,to telewizja regionalna to miejsce na jakie programy???napewno
                > znajdzie sie zawsze ktos komu sie jakis program nie spodoba wiec nie pisz
                > takich tekstow.telewizja regionalna jest po to by promowac to co jest w
                > regionie,no a fakt faktem ze wiekszosc muzykow disco polo pochodzi wlasnie z
                > podlasia,wiec uwazam ze tvp3 to dobre miejsca na promowanie tego gatunku
                muzyki
                > !
                > bye

Pokazałaś że jesteś głupia, idź teraz na zabawę w jakiejś Panderozie ......
                majeczki w krpeczki.... bara bara riki tiki....
                nie zajmój się tematami bardziej złożonymi to sie przerasta bara bara riki
                tiki....
      • Gość: koro koro odpowiada IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.02.05, 20:35
        kilka godzin temu wpisałem się w nurt owej dyskusji. i nawet sie doczekałem
        podsumowania. pozwolę sobie zatem odnieść się do zarzutów pod moim adresem.

1. Jak nie widziałeś tego programu to się nie wypowiadaj tylko dlatego że znasz
        Krzysia, jestes stronniczy i jak dla mnie straciłeś wiarygodność

ale niby dlaczego mam sie nie wypowiadać? czyżby wymieniony program był jedynym
        w telewizji, który według widzów urąga wszelkim standardom? mnie na przykład
        krew zalewa przy "warto pogadać" gdzie prawo do głosu ma tylko jeden łysy
        oszołom. nie mogę znac krzyśka? tak się składa, że znam prawie wszystkich
        dziennikarzy w tym mieście i nie widzę powodu, aby na forum nie zwracać się do
        nich po imieniu.

2. Program promuje niską (najnizszą) kulturę i nie można go bronić powołując
        się na tolerancję. Miernoty na antenie telewizji nie można tolerować!

ciekaw jestem w takim razie co powiesz o brazylijskich serialach, którymi
        jesteśmy katowani od lat? na gale piosenki biesiadnej w postaci relacji z
        koncertu na rynku któregoś z miast? przykłady mozna mnożyć. pytanie brzmi
        następująco: czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach szuka w telewizji choćby śladu
        kultury wysokiej?

3. Telewizja publiczna ma obowiazek kształcić, dawać wzorce a nie dogadzać mało
        wybrednym widzom - juz nawet TV komercyjne porzygnowały z Diso Polo bo umarło
        ono i trafiło jedynie na potańcówki

tu się częsciowo zgadzam. telewizja ściągając od nas abonament w kółko powtarza
        o publicznej misji. a jak owa misja wygląda? wystarczy, ze znajdzie się
        sponsor, a prezentowane jest disco polo. tylko dlaczego zarzuty kierowane są
        pod adresem realizatora programu? może takie dostał wytyczne od sponsora?
        zwrot "nawet TV komercyjne porzygnowały z Disco Polo" rozumiem jako odwrót
        staci komercyjnych od gatunku muzyki popularnej. cóż, ze stacjami komercyjnymi
        jest tak samo jak z publiczną tv. za kasę puszczą wszystko. tylko chwilowo nikt
        im widocznie nie płaci.
        jeśli zas chodzi o muzyczny gust to niedawno widziałem w TV4 niejaką mandarynę.
        nie znam się zbytnio na muzyce, ale niewiele się to różniło od discopolo.
        michał wiśniewski może nie śpiewa w rytmie umpa umpa, ale pavarottim też trudno
        go nazwać.

4. WIOCHA to nie wieś ale określenie stylu, lub raczej jego braku (nie zależnie
        od miejsca zamieszkania)

masz rację. ale programów kuby wojewódzkiego i krzysztofa ibisza komentowac nie
        bede.

5. Mniejszości seksualne/narodowe nie mają nic wspólnmego

ja też wszelkie mniejszości bardzo lubię.

6. Disco Polo nie jest muzyka ludową , nie jest muzyka wiejską, nie jest muzyką
        jest jej brakiem

a czy ja wypowiadałem się na temat muzyki? w życiu! cały czas podkreślam, że
        telewizja za kasę puści wszystko. i dziwię się, że dopiero teraz to
        zauważyliście.

7. TV publiczna nie ma prawa promować takiej twórczości i nigdzie poza naszym
        miastem tego nie ma , nasz ośrodek jest kulawy to mu sie przytafiło.. ale to ma
        zniknąc i pewnie zniknie już niebawem - takie jst stanowisko TVB

ha ha ha!

pozdrawiam serdecznie
        wojtek koronkiewicz

• Gość: Dział M Re: koro odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:53
          tu się częsciowo zgadzam. telewizja ściągając od nas abonament w kółko powtarza
          o publicznej misji. a jak owa misja wygląda? wystarczy, ze znajdzie się
          sponsor, a prezentowane jest disco polo. tylko dlaczego zarzuty kierowane są
          pod adresem realizatora programu? może takie dostał wytyczne od sponsora?
          zwrot "nawet TV komercyjne porzygnowały z Disco Polo" rozumiem jako odwrót
          staci komercyjnych od gatunku muzyki popularnej. cóż, ze stacjami komercyjnymi
          jest tak samo jak z publiczną tv. za kasę puszczą wszystko. tylko chwilowo nikt
          im widocznie nie płaci.
          jeśli zas chodzi o muzyczny gust to niedawno widziałem w TV4 niejaką mandarynę.
          nie znam się zbytnio na muzyce, ale niewiele się to różniło od discopolo.
          michał wiśniewski może nie śpiewa w rytmie umpa umpa, ale pavarottim też trudno
          go nazwać.
          ....

...

nie pod adresem realizatora a pod adresem programu !!!!!!!!!!!!!!!
          program jest do dupy !!!!!!!!!!
          a realizator to jedyna osoba która go tu broni choc pod różnymi nickami ... no
          ty druga......
          • Gość: Producent Re: koro odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:17
            Cześć Wojtku. Dzięki za komentarz. Co prawda jest nas tylko dwóch na forum,
            którzy występują z imienia i nazwiska, ale zapewne wiesz, że to nasi „koledzy
            cieszą się”, że coś robimy?
            Pozwoliłem sobie przeczytać wszystkie dotychczasowe wpisy i myślę, że mogę
            powiedzieć tak:
            • Owszem staram się o przetrwanie tego programu na antenie, bo jem z tego
            chleb. A miałbym być przeciwny?
            • Nie chcę się powtarzać, ale nadal twierdzę WIĘCEJ TOLERANCJI!
            • Przyszło mi do głowy takie skojarzenie, że Ci, którzy są ZA są łagodni
            a Ci PRZECIW agresywni wręcz aroganccy. Proste podsumowanie- muzyka łagodzi
            obyczaje.
            • Dostało się kilku osobom za mnie, ale mimo wszystko Ci, którzy mnie
            znają powinni wiedzieć, że się nie chowam za czyimiś plecami (Bożena,
            Prawniczka itd.) ale prawda jest taka: puściłem wieści wśród zwolenników
            programu że takie forum ma miejsce. I co znowu zdziwienie? Ludzie bronią tego,
            co lubią!!! Czy tylko aroganci mogą kopać i pluć a zwolennicy programu i tego
            gatunku muzycznego mają milczeć i z pokorą słuchać, jakimi są wieśniakami? Czy
            to forum jest zarezerwowane tylko dla „elit”, dla „kwiatu” naszej Podlaskiej
            ziemi? Nie było takiego zastrzeżenia przed wejściem na stronę forum.
            • AS niezła jest ta analiza, ale do rzeczy, skoro wiesz o mnie tak dużo
            to zapewne znamy się. Musiałem Cię nieźle skrzywdzić i co wstydzisz się mi na
            wtykać prosto w oczy? A może po prostu zazdrościsz operatywności.
            Nie wstydzę się tego, że robię to, co robię. Nie kradnę, nie zabijam, robię to,
            co umiem. Niektórym się podoba innym nie, takie Wasze prawo.
            I nawet się nie dziwię, że wszystko przykryte jest nickami bo zapewne
            ten „kwiat” wstydziłby się formy dyskusji, taka pełna kultura.
            Krzysiek
            • Gość: Dział M Re: koro odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:49
              a nie możesz robić normalnych programów ?
              • habitus Re: koro odpowiada 03.02.05, 22:55
                Cytuję za miesięcznikiem "Kino":

"26 listopada 2004 w Paryżu - na dorocznej konferencji Europa Cinemas - Roman
                Gutek, szef firmy Gutek Film, która od 1994 roku prowadzi warszawskie kino
                Muranów, odebrał prestiżową nagrodę. Muranów, od lat promujący filmy artystyczne
                z całego świata, został uznany za najlepsze kino sieci Europa Cinemas i
                uhonorowany EUROPA CINEMAS AWARD za 2003 rok. Zespół ekspertów ocenił program
                kina jako najlepszy spośród wszystkich kin skupionych w sieci, a sam Muranów
                jako najbardziej dynamicznie prowadzone kino europejskie.

Stowarzyszenie Europa Cinemas, istniejące od 11 lat, zrzesza 567 kin w 318
                miastach Europy i basenu Morza Śródziemnego. Jego celem jest promocja filmów
                europejskich, edukacja kulturalna młodzieży oraz udostępnianie młodym widzom
                dorobku światowego kina.

W Polsce oprócz Muranowa do sieci należy jeszcze 13 kin, które w większości
                zostały do niej włączone w ostatnim roku. Kino Muranów należy do Europa Cinemas
                od 1994 roku. Oprócz prezentowania kina artystycznego (w 2003 roku 12 premier,
                ponad 120 tys. widzów) kino prowadzi program edukacji filmowej dla wszystkich
                typów szkół, z którego korzysta około 4 tysięcy uczniów."

Jest tylu chętnych do oglądania ambitnych produkcji, że to kino przynosi
                dochody. Założenie, że "motłoch" i tak kupi poniżającą papkę jest tylko
                świadectwem pogardy dla odbiorców. Ta pogarda przebija również z postów Pana
                Producenta.
                A co Pan ze sobą zrobi jak sponsor się wycofa?
                • Gość: Producent Re: koro odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:55
                  Cieszę się z Pana odpowiedzi. I uważam ją za rzeczową. I nie neguję tego, co
                  Pan w pierwszej części swego wywodu pisze a w zasadzie cytuje. Ale co do
                  pogardy to się nie zgodzę. Skąd takie wnioski? Podkreślam któryś raz z kolei,
                  nie uszczęśliwiajcie przeciętnego Kowalskiego na siłę wysoka kulturą. Nie żebym
                  miał coś przeciwko wysokiej kulturze, ale trochę znam środowisko odbiorców tego
                  gatunku muzycznego(Disco Polo). Tkwię w tym od 10 lat, bo produkowałem
                  teledyski jeszcze do Polsatu i przypominam sobie taką sytuację: W czasie
                  realizacji teledysku dla zespołu Imperium podbiega kilka młodych dziewcząt do
                  chłopaków i prosi ich o autograf, myślałem, że pęknę ze śmiechu. Ale powtórzyło
                  się to kilkakrotnie w różnych sytuacjach i z różnymi zespołami i przywykłem do
                  tego, że są tacy ludzie, którzy tego rodzaju muzyki słuchają a wręcz jest to
                  dla nich coś wyjątkowego. Realizacja tego programu jest moją pracą, więc
                  szanuję moich zleceniodawców i będę bronił również ich interesów. Czy normalnym
                  jest tylko narzekanie na pracodawców, nie mam tego w charakterze. Oczywiście
                  wywołam śmiech u osób negatywnie nastawionych do tego, co bronię, ale już tutaj
                  ktoś powiedział zawsze można zmienić kanał w tym samym czasie w PR1 TVP jest
                  Teleekspres. Dajcie szansę ludziom, którzy kochają tą muzykę. Oni też płacą
                  abonament! Domyślam się, że jest Pan osobą z kręgów dziennikarskich, proponuję
                  zrobić rozeznanie ile osób, co sobotę znajduje się w dyskotekach, dowiedzmy się
                  w TV ile osób ten program ogląda, może można to sprawdzić. Proszę Pana jestem
                  osobą, która z niejednego pieca chleb jadła i ci, którzy mnie znają wiedzą, że
                  jak sponsor się wycofa to też sobie poradzę, bo nie należę do ludzi
                  narzekających a raczej czynu. Zacytuję Pana „Jak ten program wśliznął się na
                  antenę? Telewizja publiczna żywi dużą niechęć do programów wyprodukowanych bez
                  jej udziału. Ćwiczę to właśnie na bieżąco :) A Panu się udało. I to taki
                  program... Normalnie zazdroszczę...”
                  Proszę wybaczyć, ale skoro rozmawiam z osoba anonimową, więc nie wiem,
                  co Pan może przećwiczyć z TV. W moim wypadku jestem byłym pracownikiem TV i po
                  zakończeniu pracy praktycznie cały czas produkuję jako zewnętrzny różnego
                  rodzaju programy i nie tylko do TVB. Wcześniej był program młodzieżowy, cały
                  czas jakieś reportaże i felietony nie koniecznie tylko na antenę TVB, bo
                  również TV1, TV2 i innych ośrodków regionalnych. Z TV komercyjnymi zaprzestałem
                  współpracy(względy finansowe). A na określenie „i to taki program” naprawdę
                  proszę zrozumieć nie do Pana ten program jest skierowany, lecz do osób, o
                  których wyżej pisałem. Może i nie jest to ambitne, ale zaspokaja oczekiwania
                  dosyć dużej rzeszy odbiorców. Proszę się rozejrzeć, naprawdę są ludzie, którzy
                  tego słuchają i oglądają. Innych argumentów nie mam może to wydać się za mało,
                  trudno. Na ostatnie pytanie powtarzam, PORADZĘ SOBIE! Pozdrawiam i proponuję
                  trochę więcej radości, rozumiem, że nie zawsze musi być wesoło, ale uśmiechnij
                  się.
                  Krzysiek
                  • Gość: dodi Ja odpowiadam IP: *.elpos.net 04.02.05, 00:51
                    zaspokajanie "oczekiwań" jest mocno nie precyzyjne komercyjne stacje już dawno
                    zrezygnowały z DISCO POLO bo się skończyło na skalę masową, została tylko
                    muzyka do kotleta i tam jej miejsce.
                    Dorabianie przez pana ideologii do sieczki której nie można nazwać muzyką jest
                    naganne. Tymniemniej forumowicze nie atakują Pana ale beznadziejny niepotrzebny
                    program. Ostatnią Tv jaka powinna nadawać kulturą niską jest TV publiczna.
                    Promocja regionu jako stolicy Disco Polo martwi też i mnie. Te długie wywody o
                    łączeniu klas robotniczych i inteligenckich to mógł sobie Pan darować
                  • Gość: Jozioz Re: koro odpowiada IP: 83.175.144.* 26.05.05, 00:23
                    bravo wreszcie ktoś odpowiada za siebie,.... i za ludzi którzy chcą pewnych
                    treści/...
            • Gość: maja Beznadziejne prezenterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:35
              Moim zdaniem prezenterki w Obiektywie sa do niczego: slabo wychodzi im
              mowienie, szczegolnie pani Beacie Golak; sa ubrane jakby wrocily z jakiegos
              bazaru, a nie prowadzily program informacyjny. Od ich obecnosci odechciewa sie
              ogladania calego programu (szczegolnie 'dziekuje' pani Golak).
              Jedynym prezenterem na poziomie jest pan Głowacki, co chyba zresztą docenili i
              inni, bo mozemy ogladac go w Kurierze TVP3.
              Aha - czy nie za duzo informacji o mniejszosci bialoruskiej, ludowych tancach
              na zapadlej wsi itp?
              • Gość: jasio Re: Beznadziejne prezenterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:54
                Pani Golak i jej ubrania świetnia pasuja do rytmów disco polo - ot taki styl ma
                TVB!
              • Gość: Ten Gupi Re: Beznadziejne prezenterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 00:26
                Ja tam nie wiem ale ona mi sie podoba, a muza o której inni mówi to mnie sie
                moze nie podoba ale jak inni lubieja to co co mnie to drazni. A Wy to sa chyba
                gupie jak ja? co?
      • Gość: k Re: ANALIZA -dobre:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:36
        :)
    • Gość: Gość Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 04.02.05, 03:34
      Niektórzy piszą tu takie bzdury ze sie czytać nie chce program moze nie
      odpowiadać to fakt może być lipny ale co do tego mam muzyka wszyscy co mówią z
      jest beznadziejna to muszą byc idio.... bo ida na wesele gdzie leci muzyka
      biesiadna i disco polo i wszystkie piosenki znają wraz ze slowami !!!Do tego
      spiewają a wszyscy zaprzeczacie że sluchacie tego rodzaju muzyki wiec
      zastanowcie sie co piszecie!!! a nie piszecie bzudry!!! jak ktos mi powie ze sie
      bawi na weselach lub innych podobnych imprezach na muzyce techno lub hip-hopu to
      bede sie smial prosto w oczy jemu!!!
      • Gość: dodi Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.elpos.net 04.02.05, 09:38
        I tu się mylisz wiele nawet zespołów weselnych nie GRA DISCO POLO!!!!
        Może na weselach na których Ty bywasz?
        Ale najważniejsze jest rozróżnienie tandetnej muzyki z dysku granej dla
        bapitych wsioków do kotleta, a muzyki do słuchania w TV, czy radiu. Co do
        programu to jest to żywa rekalma wytwórni płyt - i powinna byc płatna. A poziom
        teledysków to woła o pomste do nieba.

Jest tak proszę ten program puszczać gościom na wiejskich weselach i będzie ok,
        zabierzcie go z tv bo to hańba dla naszego regionu i mista.
    • Gość: Dział M NIE dla disco polo w Telewizji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:38
      Argumenty "zwolenników" poprostu nadaja sie do kabaretu.
      Muzyka - jeśli to można nazwać muzyką nadaję sięna wesela i potańcówki i to te
      mniej ambitne.
      Nie powstaja kanały muzyczne Disco Polo, choć telewizji muzycznych jest od
      metra, z bardzo prostej przyczyny bo tego nie da się na trzeźwo słuchać o
      ogladaniu "fajnych" chłopaków nie wspomnę. Jest to tak wąska nisza,
      że "produkcje" disco polo są mierne o 20 klas gorsze ad klipów każdej
      promowanej muzyki a co za tym idzie nie nadają się do prezentowania we wmiare
      szanującej sie telewizji.
      • competer1 Re: NIE dla disco polo w Telewizji. 04.02.05, 11:23

Gdyby ten program pojawił się na antenie TV4, Polsatu, Tvn-u lub Discovery Chanell tej dyskusji by nie było. TVB i tak stoi na nijakim poziomie, a ten program go z pewnościa nie podnosi.
        • Gość: Dział M Re: NIE dla disco polo w Telewizji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:07
          competer1 napisał:
          Na Discovery Chan
          ale dowcipy sie ciebie trzymają, polsat miał takie programy ale jak ogladalność
          drastycznie spadła o je wywalili - popularnośc DISCO POLO to brednie, to że
          kapele zyją z grania do kotleta nie ozacza że ktoś chce ich oglądać poza
          rodzinam:)

>
          > Gdyby ten program pojawił się na antenie TV4, Polsatu, Tvn-u lub Discovery
          Chan
          > ell tej dyskusji by nie było. TVB i tak stoi na nijakim poziomie, a ten
          program
          > go z pewnościa nie podnosi.
          • Gość: koro Re: NIE dla disco polo w Telewizji. IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 04.02.05, 12:35
            a'propos autografów gwiazd disco polo, to szedłem sobie kiedyś po schodach w
            moim bloku, a tu podbiega do mnie dziewczyna i prosi o autograf. pracowałem
            wtedy w telewizji i dość często wyglądalem ze szklanego okienka, ale jak gdyby
            nidgy nic pytam:
            - a czy pani mnie czasem z kimś nie pomyliła?
            - to pan nie jest wokalistą zespołu "skaner"?

i tyle było tego rozdawania autografów.

tak się obrażacie na muzyke discopolo, czy też dance, czy też taneczną, czy
            jeszcze jak tam ją zwą, a spójrzcie czasem na plakaty w mieście.
            robert leszczyński puszcza muze na disco w jeżewie, w rybołach fika mandaryna,
            a ten gruby smutny gucio z teleekspresu we wnorach wiechach. myslicie że robią
            to za darmo? oczywiście, że za grubą kasę. a skąd ta kasa? od mnóstwa ludzi,
            którzy wbrew temu co uważacie, lubi się przy takiej muzie bawić. kupują bilety
            na imprezy, słuchają kaset i płyt.
            całe autobusy z miasta jadą, żeby na wiejskie disco zajrzeć. pokibicować walkom
            kobiet w kisielu. oburza was to? dlatego właśnie w białymstoku chodzimy na
            koncerty muzyki dworskiej w galerii ślendzińskich.
            bardzo mnie ucieszył wątęk poruszony przez habitus (bede w warszawie we wtorek
            i odezwe sie) ze Gutek dostal nagrode za promocje ambitnych filmów w kinie. no
            i co? jak to sie ma do repertuaru naszych kin? dlaczego co roku do cieszyna i
            kazimierza dolnego jeżdżą takie tłumy? bo tylko tam mają mozliwośc zobaczenia
            co ambitniejszych filmów. w telewizji rządzi złotopolska plebania, i m jak
            mdłości.
            pozdrawiam poszukiwaczy kultury wysokiej.
            • sixxx Re: NIE dla disco polo w Telewizji. 04.02.05, 13:52
              dlaczego co roku do cieszyna i
              > kazimierza dolnego jeżdżą takie tłumy? bo tylko tam mają mozliwośc zobaczenia
              > co ambitniejszych filmów. w telewizji rządzi złotopolska plebania, i m jak
              > mdłości.
              > pozdrawiam poszukiwaczy kultury wysokiej.

jakie tłumy? te marne kilkaset osób, to tłumy?
              tłumy to ogladają "złotopolską plebanię, i m jak mdłości".
              bronisz zwolenników disco polo, a kpisz z fanów telenowel. trochę wiecej
              skromności i tolerancji, a naprwdę będzie można powiedzieć, że fajny dzień
              dzisiaj mamy.
              pr
            • Gość: AS KORO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:29
              Wojetek zdziadziałeś sory, ale poprostu Twoje teksty i opowiastki "dobrego
              dziadzia" o latach śietności, wiecznie wypowidzi z pretensjami do świata
              (dzisiejszy poranny) a teraz obrona disco polo bo kolega robi
          • Gość: Ktoś Re: NIE dla disco polo w Telewizji. IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.05, 18:45
            A ile leci innych programów muzycznych z techno czy rockiem??? NIech oni też
            maja chociarz jeden taki program. Niedawno była ,,Szczęśliwa 8" ale juz ja
            zlikwidowali. Miała lecieć na polsacie. A teraz TVP3 to nadaje. A wy
            niepamietacie jak 6 czy 7 lat temu cała polska sie bawiła przy piosence np.
            Jesteś Szalona??? ZASTANÓWCIE SIĘ TROCHE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! durnie jedne
      • Gość: NIKA006 Re: NIE dla disco polo w Telewizji. IP: 80.55.171.* 04.02.05, 20:28
        nie no,czytaja wasze wpisy slabo mi sie robi...mysle ze 3/4 z was co pisza zle
        o disco polo wogle nie ma pojecia jakiego typu teraz sa kawalki!!stare disco
        polo faktycznie mialo wogle inne brzmienie,dzisiaj niczym sie nie rozni od
        zagranicznych kawalkow!!zreszta to juz raczej dance niz disco polo jest,ale
        niektorzy nawet nie sprobuja zapoznac sie z druga strona tematu i przesluchac
        pare kawalkow!watpie by slyszac 2 czy 3 kawalki mozna bylo ocenic cos..to ze
        np.nie lubie O.N.A. to nie mowie ze caly rock jest do d..i powinno sie go
        zlikwidowac,poniewaz nie jestem na tyle ulomna by nie wiedziec ze sa ludzie
        ktorym to sie podoba i maja prawo tego sluchaj,nie gardze kims z powodu tego
        jakiej muzyki slucha,bo to jest chore..no ale coz,3/4 naszego spoleczenstwa
        jest chore...uwazam ze ci ktorzy tak mocno tutaj krytykuja disco polo to
        poprostu ludzie malo pewni siebie i wlasnie ta krytyka probuja podniesc swoja
        samoocene,ale powiem tak:"my nie oceniamy tych ktorzy
        upieraja sie ze muzyka nasza bez wartosci jest"
        bye
        • Gość: doji Re: NIE dla disco polo w Telewizji. IP: *.elpos.net 05.02.05, 12:20
          > nie no,czytaja wasze wpisy slabo mi sie robi...mysle ze 3/4 z was co pisza
          zle
          > o disco polo wogle nie ma pojecia jakiego typu teraz sa kawalki!!stare disco
          > polo faktycznie mialo wogle inne brzmienie,dzisiaj niczym sie nie rozni od
          > zagranicznych kawalkow!!zreszta to juz raczej dance niz disco polo jest,ale
          > niektorzy nawet nie sprobuja zapoznac sie z druga strona tematu i przesluchac
          > pare kawalkow!watpie by slyszac 2 czy 3 kawalki mozna bylo ocenic cos..to ze
          > np.nie lubie O.N.A. to nie mowie ze caly rock jest do d..i powinno sie go
          > zlikwidowac,poniewaz nie jestem na tyle ulomna by nie wiedziec ze sa ludzie
          > ktorym to sie podoba i maja prawo tego sluchaj,nie gardze kims z powodu tego
          > jakiej muzyki slucha,bo to jest chore..no ale coz,3/4 naszego spoleczenstwa
          > jest chore...uwazam ze ci ktorzy tak mocno tutaj krytykuja disco polo to
          > poprostu ludzie malo pewni siebie i wlasnie ta krytyka probuja podniesc swoja
          > samoocene,ale powiem tak:"my nie oceniamy tych ktorzy
          > upieraja sie ze muzyka nasza bez wartosci jest"
          > bye

Nie jestem znawcą nurtów czy odłamów Disco Polo.
          Widziałem program w TVB i mogę powiedzieć że to jest
          potwornie amatoeskie i tandetne - a napewno nie jest to muzyka !
          Ni przypomina to hitów z lat świetności DP, to jakieś popłuczyny wizualnie i
          słuchowo. Jeżeli to jest DANCE to na poziomie tak niskim że aż niespotykanym.
          Dla mnie kiepskie dance to MAndaryna ale to co pokazuje HIT DUPA DANCE w TVB
          to trzeba by windą jechać 1000 pieter w dół. I na pewno nie dyskutujemy tu o
          gustach !
          • Gość: darek Re: NIE dla disco polo w Telewizji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:12
            popieram
    • Gość: M@dz!@ Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:48
      Nie mają na co wydawać pieniędzy?? A na co mają wydawać na jakieś beznadziejne
      metale, co zamiazt tańczyć podskakują i uderzają się łbami?? A wy ludzie lepiej
      najpierw zastanówcie sie co piszecie jak sie wogóle na muzyce nie znacie!! A ty
      gościu co to napisałeś to sam jesteś totalna wiocha!!
      • Gość: dodi Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.elpos.net 05.02.05, 12:22
        Gość portalu: M@dz!@ napisał(a):

Nie mają na co wydawać pieniędzy?? A na co mają wydawać na jakieś beznadziejne
        metale, co zamiazt tańczyć podskakują i uderzają się łbami?? A wy ludzie lepiej
        najpierw zastanówcie sie co piszecie jak sie wogóle na muzyce nie znacie!! A ty
        gościu co to napisałeś to sam jesteś totalna wiocha!!

problem w tym że podrygiwanie podstarzałych, grubszych panów na scenie w rytm
        dzwięków z CD (raz nagrali 2 miesiące studio obrabiało i teraz mają co
        puszczać) to nie jest MUZYKA żedan jej odłam ! Tam nikt nie śpiewa i nie
        gra. !!!!!!

• Gość: hop Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:02
          hop
    • Gość: NIKA006 WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:04
      Witam Wszystkich!!
      Poprostu juz nie wytrzymala czytajac te wpisy..Kazdy tylko jakie to disco polo
      jest zle..Wnioskowac by mozna,ze sluchanie disco polo to najwieksza zbrodnia na
      swiecie..Dobrze wiedziec..Tylko,ze jakos malo mnie to obchodzi!!Wychowalam sie
      na disco polo iwraz z wiekiem bylam swiadkiem przemiany
      disco polo w dance..No,ale dla niektorych to przeciez muzyka tylko na wesela..
      Znajac zycie Ci ktorzy tak twierdza poprsotsu nie maja bladego pojecia jak
      teraz brzmi disco polo...Najlepiej jest krytykowac wcale nieznajac
      sytuacji..Jest wiele osob ktore nie lubia techno,inni hip hopu a jeszcze inni
      disco polo..I tak disco polo oczywiscie mozna krtykowac,ale techno czy hip hop
      to nie bo to przeciez takie ambitne teksty..Ja jestem wierna swoim idealom i
      muzyce od dziecka i nie zachowuje sie tak jak to 3/4 ludzi ktorzy kochaja hip
      hop ktory jest w modzie,a potem gdy nastaje era techno porzucaja szerokie
      spodnie i kupuja se gwizdki i biale rekawiczki..Dla mnie to jest chore takie
      popadanie w skrajnosci tylko dlatego,ze cos jest modne..Ja uwazam,ze w kazdym
      rodzaju muzyki mozna znalesc lepsze i gorsze kawalki i jestem pewna ze z tym
      sie zgodzi kazdy!!Spotkalam sie na forum z okresleniami ze disco polo
      umarlo...Bym sie z tym niezgodzila..Disco polo ucichlo,a to tylko dlategoze
      teraz jest promowane to co jest modne i za co mozna wiecej kasy sciagnac od
      ludzi.Dalsza sprawa to zabawa na imprezach...Poprostu sie smiac chce..zbiera
      sie grupa osob i jada na imreze disco polo tylko podobno po to by sie ponabijac
      z ludzi<przepraszam czy juz nie maja na co kasy wydawac?>a w rezultacie bawia
      sie bardzo dobrze i spiewaja wszystkie kawalki disco polo..No i wlasnie tu tego
      nie rozumiem..Jesli mi sie cos nie podoba to sie tego na pamiec nie ucze:p A
      zeby wpadla jakas piosenka do a do z w glowe trzeba ja pare razu
      posluchac..Wiec wniosek prosty,owi ludzie lubia disco polo,ale wstydza sie
      przyznac,bo boja sie ze przez to stana sie gorsi dla spoleczenstwa..Uwazam,ze
      taki stan rzeczy wprowadzaja ludzie ktorzy sie czuja gorsi od innych i przez
      wysmiewanie sie ludzi ktorzy np.sluchaja disco polo probuja podniesc swoja
      samoocene..To jest tak samo jak z gardzeniem czlowiekiem
      brzydszym,biedniejszym,niesmial ym..Mozna by tak wyliczac w nieskonczonosc,ale
      tu nie o to chodzi.Uwazam,ze zyjemy w wolnym kraju i mamy prawo sluchac tego
      czego chcemy bez obawy,ze bedziemy potepieni za ten czyn!!
      A co do programu Boom Hit Music to powiem tak,oprawa programu mi sie wcale nie
      podoba i to moge powiedziec glosno i wyraznie,ze Zbyszek i Dj.Kot robia z
      siebie posmiewisko i uwazam,ze prezenterzy powinni byc inni,a co do muzyki to
      ciesze sie,ze wkoncu mozna pogaldac przez te pare<czyli 20>minut trosze klipow
      disco polo:)
      A na zakonczenie tekst TOPLESOW"Nasza muzyka",ktory mozna powiedziec jest
      hymnem disco polo:)
      Kocham Cie tak prosto brzmi
      I love you and you love me
      o milosci przeciez spiewa kazdy
      stereotyp z dawnych lat
      juz przeminal dawno zgasl
      lecz niektorzy lepsi
      w cudzyslowiu upieraja sie

kocham cie ty kochasz mnie
      ta muzyka zmienia sie
      zamist nasz oczerniac siebie posluchaj
      latwo krytykowac jest
      trudniej jest krytyke zniesc
      my nie oceniamy tych
      ktorzy upieraja sie

muzyka nasza wartosc dla nas ma
      wybrzmiewa polskim tekstem melodia serca gra
      nikt nie jest doskonaly
      kazdy o tym wie
      czy jesccze nie masz dosc
      czy nadal twierdzisz ze
      twoja opinie i tak mamy gleboko...

PS:Ludzie nie bojscie sie sluchac disco polo!!!I pamietajcie "krytyke i tak
      mamy gleboko..."
      POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANOW DISCO POLO BARDZO GORACO!!WSZYSCY FANI LACZMY
      SIE:)))
      • Gość: fan Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:14
        No to ja się czuje pokrzywdzony. Bardzo lubię hip-hop. I żadnego programu na opłacanej przezemnie TVB nie widzę. Hip-hopowcy łączmy się w walce. Ale i tak jak powstanie filharmonia to zdejmą wszystko i będziemy słuchali arii i innych operetek :(
        • Gość: NIKA006 Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:19
          PRZEPRASZAM JESLI URAZILAM FANOW HIP HOPU I TECHNO,BO NIE O TO TU
          CHODZILO.CHODZILO MI TYLKO I WYLACZNIE O POKAZANIE TYCH KTORZY ZMIENIAJA SWE
          GUSTA POD WZGLEDEM MODY MUZYCZNEJ,A TYCH WIERNYCH MUZYCE NIE KRYTYKUJE!!TAK JAK
          NAPISALAM,UWAZAM ZE W KAZDEM MUZYCE ZNAJDZIE SIE COS CIEKAWEGO,CO JEST WARTE
          SLUCHANIA:)JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM I POZDRAWIAM!
          • Gość: dodi Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.elpos.net 05.02.05, 12:45
            My tu nie o muzyce a o programie DOTARŁO? Jeśli piszę o DP to w kontekście tego
            co w tym programie pokazano jako THe best of Disco Polo i o formie samego
            programu. Nikt Ci nie pobiegnie do domu zabierać płyt, tylko zobacz HIT SRUM
            WIOCHA BUM i wtedy napisz o programie , jeśli zanasz tę muzyke to zobaczysz czy
            to TO czego bronisz.
            • Gość: NIK006 Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:35
              Sory,znam ta muzyke i znam ten program!A jesli odnosnie programu sie nic nie
              doczytales to trudno,widocznie zle czytasz!A to,ze napisalam ogolnie od dico
              polo to tylko temu,ze jak czytam co drugi wpis o tym ze disco polo jest
              zbrodnia to mnie krew zalewa,bo kazdy ma prawo sluchac i ogladac co chce,a jak
              komus sie cos nie podoba niech zachowa to dla siebie!Program sie nie podoba to
              nie musisz ogladac,nikt ci nie nakazuje siedziec przed tv i sie patrzec!NARA
              • competer1 Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! 07.02.05, 11:52
                Gość portalu: NIK006 napisał(a):

> Sory,znam ta muzyke i znam ten program!A jesli odnosnie programu sie nic nie
                > doczytales to trudno,widocznie zle czytasz!A to,ze napisalam ogolnie od dico
                > polo to tylko temu,ze jak czytam co drugi wpis o tym ze disco polo jest
                > zbrodnia to mnie krew zalewa,bo kazdy ma prawo sluchac i ogladac co chce,a jak
                > komus sie cos nie podoba niech zachowa to dla siebie!Program sie nie podoba to
                > nie musisz ogladac,nikt ci nie nakazuje siedziec przed tv i sie patrzec!NARA

Ty dalej jednej rzeczy nie kapujesz! To jest telewizja publiczna! Niech spadają z tak zrobionym programem do Dziemiana, PTV lub innych. Podobno czas programowy jest bardzo drogi, tak powiedziano Orkiestrze, gdy chciała umieścić relacje na żywo z akcji.
      • Gość: dodi I love you and you love me IP: *.elpos.net 05.02.05, 12:41
        > Kocham Cie tak prosto brzmi
        > I love you and you love me

Rozumiem że "fani" skoczyli na barykady. Ale tu dyskusja była nie o zyciowej
        roli Disco Polo ale o programie discopolowym w TVB.
        Programie tragicznie zrobionym i tragedie przedstawuiającym, pewnie w DP są
        także hity i gnioty, tu mamy same gnioty w parcianej oprawie z debilnymi wręcz
        chamskimi prowadzącymi. Tacy prowadzący z ich "dowcipami" raczej promocji Disco
        Polo nie robią, a konserwują jej wizerunek jako szczytu obciachu. Dlaczego ich
        bronicie? Lubicie DP to zadbajcie o to by zaprezentować to co w niej najlepsze !
        Bo program (hitcostam bum srum) - nazwa na konkurs debilnych nazw) pokazuje
        karykaturę DP......

Wiec wniosek prosty,owi ludzie lubia disco polo,ale wstydza sie
        > przyznac,bo boja sie ze przez to stana sie gorsi dla spoleczenstwa..Uwazam,ze
        > taki stan rzeczy wprowadzaja ludzie ktorzy sie czuja gorsi od innych i przez
        > wysmiewanie sie ludzi ktorzy np.sluchaja disco polo probuja podniesc swoja
        > samoocene..

właśnie, własnie ... dzięki takim programom - jakbym po obejrzeniu tego
        programu i inteligentych zapowiedzi usłyszał w domu np. mojej dziewczyny Disco
        Polo to bym padł trupem... bo dla mnie DP to dwóch wieśniaków bez stylu
        wypinających pupe do ujerzdźania - niby takie śmieszne.... dla mnie dno.

PS napisz słowa jakiejś piosenki z programu w TVP !pliss
        (sorki nie mogę załapać czy yo było : Hit Dupa Dance, Hit Srum BUM w Stodole -
        nie znam języków obcych)
      • Gość: jaśio Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:57

• Gość: NIKA006 Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:55
          Jak sie pisze tak sie pisze,a temat jest ciagle jeden!Sporo z was
          oczerniajacych zarowno program jak i muzyke disco polo,nawet nie ma pojecia co
          to na dobra sprawe jest!
          Twierdzisz,ze program jest beznadziejny...Przypuszczam,ze swa opinie opierasz
          na tym,ze nie lubisz disco polo i za tym od razu sie niesie dalsza krytyka
          odnosnie programu..Nazwa jak nazwa!Czy dla Ciebie nazwa np.Stratosfera czy
          jakos tak to jest madra nazwa??A tak sie nazywa program na tvp 1!Nawet nie masz
          pojecia skad taka a nie inna nazwa programu,a piszesz ze glupia..Gdybys choc
          troche sie orientowal w disco polo to bys wiedzial,ze nazwa pochodzi od
          skladanki przebojow disco polo.Co do prowadzacych,to fakt ze sa nie
          ciekawi.Uwazam,ze robia z siebie idiotow i ze nie powinien prowadzic tego typu
          programu koles z jakiegos zespolu disco polo bo wiadomo potem jest glownie
          promocja jego kawalkow!Tandetne klipy??No smiac sie chce..No a np.panna
          tanczaca nago,wywijajaca tylkiem przed kamera i kolesie ktorzy jaraja skreta za
          skretem albo panna udajaca prostytutketo sa super klipy??Jakos watpie!Wedlug
          mnie to jest wlasnie tandeta.Klipy pokazywane w programie to sa glownie
          nagrania z kondertow,gdyz wykonawcy nic nie nagrywali z braku jakiejkolwiek
          promocji,wiec nie pisz o stodolach...Zastanawiam sie jak,ze jak Ty jestes taki
          madry to moze ty wezmiesz napiszesz piosenke,nagrasz klip i przy okazji
          poprowadzisz program i zobaczymy jaka bedzie nazwa,jaki prowadzacy i jakie
          klipy!Zawsze to jest najlepiej tylko krytykowac,zamiast postawic sie na miejscu
          czyims...Nie ma hitow??Te kawalki ktore wedlug Ciebie nie sa hitami na
          dyskotekach spiewa prawie kazdy bez wzgledu na to jaka muzyke slucha,wiec chyba
          o czyms to swiadczy!A co do oprawy...Facet,na jakim poziomie disco polo jestes??
          Mysle,ze chyba sie zatrzymales na czasach konca lat 80-tych.
          "po jego obejrzeniu fani Disco Polo jawia się jako bezmyslne podpite dresy"to
          bylo dobre..Ciekawe po czym to mozna rozpoznac..Jakos disco polo to praktycznie
          nie liczna muzyka ktora nie ma jakich specjalnych ubiorow:p tak jak hip
          hop,metal itp;p a jakie kto ma wyobraznie o fanach disco polo po obejrzeniu
          programu to jego sprawa,czasami ludzie sa zbyt ulomni by zrozumiec innych i nie
          widza nic poza czubkiem swego nosa i wydaje im sie,ze wszystko wiedza...
      • Gość: Wojtek Re: WASZA KRYTYKE I TAK MAMY GLEBOKO!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.02.05, 20:07
        A czemu o tej kupie taka rozmowa zażarta? Zamiast się złościć odczekajcie
        spokojnie 20 lat i nie będzie śladu po przedmiocie dyskusji:) Ciekawe, czy
        Keith Jarret szanuje disco polo...
    • Gość: a ja wole krynke Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:10
      A tak na marginesie to wszyscy jedziecie po tym programie to po jakiego wała to
      oglądacie ??!! Macie tylko jeden program czy co ??
      • Gość: NIKA006 Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:20
        > A tak na marginesie to wszyscy jedziecie po tym programie to po jakiego wała
        to
        > oglądacie ??!! Macie tylko jeden program czy co ??

ZGADZAM SIE JAK NAJBARDZIEJ:)
        • Gość: jurek Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.bisoft.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 06:50
          Co wy tak czepiacie się TVB?
          To jest telewizja regionalna i powinna być o naszym regionie, takim jaki jest a nie tylko o jego blaskach, których jest coraz mniej.O klęskach żywiołowych w Azji i aferach politycznych można nasłuchać się dosyć na kanałach komercyjnych.
          Nie podoba się to pilot i zmiana kanału.

• Gość: oggy Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:29
            A to,że dwóch pedałów prowadzi ten program nie przeszkadza?Ale ciekawe co robili ci prowadządzy po programie,czy ujeżdżali byka czy nie?
          • Gość: jaśio Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:02
            Gość portalu: jurek napisał(a):

> Co wy tak czepiacie się TVB?
            > To jest telewizja regionalna i powinna być o naszym regionie, takim jaki jest
            a
            > nie tylko o jego blaskach, których jest coraz mniej.O klęskach żywiołowych w A
            > zji i aferach politycznych można nasłuchać się dosyć na kanałach komercyjnych.
            > Nie podoba się to pilot i zmiana kanału.
            >
            >

I oto chodzi głabie !
            Nasz region to nie tylko wsioki z disco polo!
            Przeciwoko takiej promocji regionu się burzymy, zwłaszczaa w publicznej
            telewizji.
            Jak po tych tekstach dalej będzie taki program to zaczniemy dzwonic do szefa
            TVB żeby uważał co nadaje. !!!!!!!!!!!!!
        • Gość: dodi Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.elpos.net 06.02.05, 08:35
          Wszyscy uwielbiamy Disco POlo, te dresy, łańcuchy, tony żelu na wyłysiałych
          głowach.......
    • Gość: jaśio UWAGA FANI DISCO POLO !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:56

• 123456789a1 :) 18.02.05, 12:32
        Gość portalu: jaśio napisał(a):

> Czytająć wasze wypowiedzi mam wrażenie że piszecie długo, ale nie na temat !
        > TEN POST DOTYCZY konkretnego programu (nazwa głupia to nie pamiętam.
        > Piszecie o Waszych idolach i muzyce. A temat jest o beznadziejnym programie o
        > głupiej nazwie, dennych prowadzących, lub raczej bezdennych, tandetnych
        klipach
        >
        > ala dance w stodole, rodzaj muzyki jest na samym końcu.
        > Zanim weźmiecie w obronę producenta programu to dobrze się zastanówcie czy
        tego
        >
        > chcecie bronić, nie ma tam HITÓW, są jakieś totalnie nieznanemiernej jakosci
        > piosenki w tragicznej oprawie. Czy na takim wizerunku Disco Polo Wam zależy?
        > Może anomnimowy sponsor chce dobić branże Disco Polo? może konkurencję ? A wy
        > piszecie poematy pochwalne. Możecie się zbłaźnić jak Red. Koronkiewicz - co
        > programu nie widział ale go popiera bo robi go "Krzyś" - jak by go zobaczył
        to
        > by mu pewnie szczęka opadła, co poparł.
        >
        > Jek Disco Polo ma hity i dobre strony to je pokażcie bo program na antenie
        TVB
        > promuje bylejakość tandetę po jego obejrzeniu fani Disco Polo jawia się jako
        > bezmyslne podpite dresy -
    • 123456789a1 poważne PYTANIE 05.02.05, 14:47
      Chciałbym napisać o tym że TV publiczna promuje region porzez "moc" disco polo.
      Proszę o informację od kiedy opisany program jest emitowany, kto jest jego
      sponsorem oraz kto merytorycznie w Telewizji Białystok zatwierdza ten program.
      Czy telewizja otrzymuje wynagrodzenie za jego emisję?

jeśli ktos chciałby mi pomóc to proszę o info na maila.

dziekuję i pozdrawiam
      Tadek
      • Gość: hop Re: poważne PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:01
        hop do góry jak kangury
      • 123456789a1 Powoli sie rozjaśnia 06.02.05, 10:30
        Serdecznie dziękuje za wszystkie informacje, całkiem przypadkiem wyszła inna
        sprawa:
        Otórz okazuje się że niezależnie od tego czy program sie podoba czy nie
        prawdopodobnie jest to kryptorekalma (dokładnie roztrzygnie to "góra" w
        warszawie , byli w lekkim szoku jak zadałem im kilka pytań, myśleli że się
        nabijam ... że to niemożliwe)
        Program jest to darmowa czysta rekalma jednej stajani muzycznej - czyli przez
        blisko godzinę jeden podmiot reklamuje swój towar i to za darmochę. Z
        informacji "warszawskich" taki program winien pokazywać róznych wykonawców z
        róznych wytwórni i nie mieć charakteru promocji (a jest: jedna stajnia i
        bezprzerwy naganianie na imprezy w/g jednego klucza i promocja produktu, który
        w tej firmir mozna kupic - czyli występ zespołu.
        Już niedługo ciąg dalszy.....

123456789a1 napisał:

> Chciałbym napisać o tym że TV publiczna promuje region porzez "moc" disco
        polo.
        > Proszę o informację od kiedy opisany program jest emitowany, kto jest jego
        > sponsorem oraz kto merytorycznie w Telewizji Białystok zatwierdza ten
        program.
        > Czy telewizja otrzymuje wynagrodzenie za jego emisję?
        >
        > jeśli ktos chciałby mi pomóc to proszę o info na maila.
        >
        > dziekuję i pozdrawiam
        > Tadek
        • habitus Re: Powoli sie rozjaśnia 06.02.05, 11:39

A jednak....
        • Gość: darek Re: Powoli sie rozjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:23
          swoją drogą to ciekaw jestem czy w TVB koos oglada co przynoszą do emisji, kto
          takie kwiatki zatwierdza?
        • Gość: NIKA006 Re: Powoli sie rozjaśnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:59
          dobrw zarty...A co to ma do rzeczy jaka wytwornia promuje disco polo??program
          to jest tylko i wylacznie promowanie muzyki i wykonawcow disco polo,a nie firmy
          fonograficznej!tam nawet nie pojawia sie nazwa firmy,a Ty piszesz takie
          rzeczy..A po drugie to program trwa 20minnut a nie blisko godzine!
          Obejrzyj najpierw program a potem gadaj!
          nara
          • Gość: :) Re: Powoli sie rozjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:12
            :) ale sie usmiałem:)
          • competer1 Re: Powoli sie rozjaśnia 07.02.05, 12:26
            Gość portalu: NIKA006 napisał(a):

> dobrw zarty...A co to ma do rzeczy jaka wytwornia promuje disco polo??program
            > to jest tylko i wylacznie promowanie muzyki i wykonawcow disco polo,a nie firmy
            >
            > fonograficznej!tam nawet nie pojawia sie nazwa firmy,a Ty piszesz takie
            > rzeczy..A po drugie to program trwa 20minnut a nie blisko godzine!
            > Obejrzyj najpierw program a potem gadaj!
            > nara
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20004874&a=20326715
            • Gość: jaSIO Re: Powoli sie rozjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:07
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html ?f=52&w=20004874&a=20326715

popieram
              • lordbyron Re: Powoli sie rozjaśnia 07.02.05, 19:04
                Przy TVB powinna powstac wytwórnia filmów fabularnych. Taki z prawdziwego
                znaczenia Biallywood.
    • habitus Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 08.02.05, 00:28

www.merlin.com.pl/frontend/towar/384511
      Tymon Tymański.
      • max39 Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 09.02.05, 16:04
        habitus napisała:

>
        >
        > www.merlin.com.pl/frontend/towar/384511
        > Tymon Tymański.

Ale ta plyta Tymona to taka parodia disco polo .Kawalki bedace parodia disco
        polo nagrywal tez Kukiz.
        • habitus Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 09.02.05, 22:25
          Wiem przecież!
          Ja łagodnie przyzwyczajam miłościków rąbanki do innej muzyki. Polityka drobnych
          kroczków :)))))))))))) Zaczynamy od rzeczy podobnej disco polo a skończymy na
          Bernsteine tłumaczącym "That is jazz".
    • Gość: zorro nie moze być IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 12:20
      ToSKANDAL telewizja zamist "rozjaśniać" konserwuje wizerunek białego
      jakociemnogrodu.Co za wieśniak jestdyrektorem TVB?
      • Gość: dodi Re: nie moze być IP: *.elpos.net 09.02.05, 18:41
        wieśniak ... z ciemnogrodu....
        dyrektor w TVB jest od brania kasy a nie od programów czy jakiejś tam pracy...
        • Gość: koro Re: nie moze być IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.02.05, 08:44
          a ja proszę państwa widziałem wczoraj w obiektywie bardzo ładny materiał joanny
          gaweł i krzycha więckowskiego o żubrze z z masiewa. otóż co roku zimnową porą
          wielki samiec żubra nawiedza tą puszczańską wioskę. w zeszłym roku strasznie
          narozrabiał dobierając się do płodów rolnych miejscowych rolników. ale w końcu
          zwabiony do zagrody jednego z nich, przyzwyczaił sie do swoich opiekunów.
          wiosną pracownicy parku wywieźli go na drugi koniec puszczy. żubr jednak
          powrócił. teraz przychodzi codziennie o stałej porze i wcina siano. a po
          południu nie odejdzie od ganku, dopóki gospodarze nie sypną mu "czegoś
          lepszego" - obierek czy liści kapusty. wielkie żubrzysko jak pies chodzi krok w
          krok za ludźmi. wieczorem wraca do puszczy, gdzie jak twierdzi pan
          gospodarz "ma za kumpla jednego jelenia"
          bardzo ładna ciepła historia, świetne zdjęcia.
          brawo joasiu, brawo krzychu, brawo tvp białystok!
          • competer1 Re: nie moze być 10.02.05, 10:34
            Też mnie to urzekło. I niech ktos spróbuje powiedzieć, ze ludzie tu mieszkający mają niedobre chraktery. Do takich przecież dzika zwierzyna by nie przychodziła, prawda? :)
            • toovo Re: nie moze być 10.02.05, 12:13
              Obiektyw bywa niezly, niestety wypelnia tyko pol godziny dziennej ramowki.
          • Gość: frx Re: nie moze być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:08
            Ty koro to tylko golona, sianko i siwucha - my tak nie chcemy życ w skansenie
            • Gość: oggy Re: nie moze być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:56
              My tu nie mówimy o zwierzynach,tylko o chodniku w TVB.Ja jestem za żeby DP w TVB zostałało wypier..... Z tym "ujeżdżaniem" to ma być misja TVP?
              • Gość: boys moze byc IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.02.05, 18:16
                a ja twierdze ze boys jest najlepszy i nie raz jeszcze sie to potwierdzi w tvp!
                pozdrawiam!
                • Gość: gdf Re: moze byc IP: *.elpos.net 10.02.05, 20:51
                  W TVB nie ma BoYSów nie ta "stajnia" w programie BHMusic ja " młodzi choć nie
                  zdolini" a nie "gwiazdy"
                  • Gość: gonzo Re: moze byc IP: *.asmed.pl / *.asmed.pl 10.02.05, 21:45
                    W każdym programie jest teledysk Boysów, oglądałem każdy program i moim zdaniem
                    są świetne, a problem polega jedynie na tym, że jakiś facet z telewizji jest
                    zły za to że to nie on został wybrany do tworzenia tego programu i to on
                    wypisuje te wszystkie bzdury aby się zemścić, dowodem na to jest fakt iż ma
                    układy w Warszawie, zna wszystkich po nazwisku. Oj nieładnie, chyba rodzice nie
                    nauczyli chłopca przegrywać z podniesioną głową.
                    • Gość: Dział M Re: moze byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:11
                      A ja k...na nie znam nikogo z TVB osobiscie (no może poza kierowcą co jest z
                      mojego bloku) ale ten syfiasty program uważam za kompromitację. Stacja się
                      nazywa Telewizja Białystok a ja nie chcę by nazwa mojego miasta kojrzyła się z
                      syfem i tandetą!!!!!!!!!!!!!! puszczajcie sobie syfodyski na jakiejs
                      satelicie !!!!!!!!!!
                      • Gość: boys Re: moze byc IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.02.05, 14:07
                        kolego sympatyczny,nie denerwoj sie tak,jak ci sie nie podoba nasza muza to nie
                        musisz od razu krzyczec!mozesz przelaczyc na inny kanal,posluchac np:komisji
                        sledczej albo radja maryja,kazdy slycha co chce,ja robie to co robie,i nie
                        krytykuje innych,pozdrawiam i zapraszam na www.boys.art.pl!!!
                  • max39 Re: moze byc 11.02.05, 16:25
                    Boysy nie boysy cale disco z pola to lipa.
          • Gość: Dział M brawo joasiu, brawo krzychu, brawo tvp białystok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:14
            brawo joasiu, brawo krzychu, brawo tvp białystok!
            :)

Tak jakby conajmiej TVB chowała tego zwierzaka. Ot taki średni news z dobrego
            tematu (michałka) ja osobiscie tam nic rewelacyjnego w robocie dziennikarskiej
            nie zanotowałem no moze pozatym że to joasiu i krzychu robuli a pochodzą z tow.
            wzajemnej adoracji do którego KORO tez należy
            • Gość: dodi Re: brawo joasiu, brawo krzychu, brawo tvp białys IP: *.elpos.net 11.02.05, 23:43
              wszystkich ich wywalic i rozpocząć nabór z konkursu...
    • lindow1 Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! 11.02.05, 15:22
      Mam nad Tobą tej przewagę, że białostockiej tv poprostu nie oglądam. Raz na
      kwartał rzucę okiem przez 5 minut, żeby się upewnić, że nie umieją się uczyć.
      To jest czysta amatorska robota za zawodowe pieniądze. Dałem się nabrać
      przyjaciółce na obejrzenie relacji z Balu Mistrzów Sportu. Samograj na miarę
      imprezy kręconej na video przez wiejskiego zegarmistrza dorabiającego k a m
      -e r o w a n i e m. Aż przykro było patrzeć, a musiałem pełnić rolę gospodarza
      uprzejmego. Ale Białystok leży koło Białorusi, więc taka telewizja tu być
      musi...(ha,ha ha..!)
    • Gość: ja Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 12.02.05, 01:43
      ten zajebisty progrzm kosztuje OTVB 50 zł.
      • Gość: oggy Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 09:19
        www.greenstar.pl/?p=prg
        Można na tej stronie ściągnąć emisję testową Boom Dupa Music Z Pola.
        • Gość: polecam polecam !!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 12.02.05, 11:00
          warto załadować prawie 200 megulców, takiego badziewia nie znajdziecie łatwo
          można ryć ze śmiechu, bije na łeb wszystkie kabarety możemy zrobić forumową
          liste przebojów discopolowych przystojniaków - ja juz mam swój typ na chomonta
          miesiąca a może nawet na buraka roku!
          • Gość: jasio NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:42
            jejku NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
            to coś wyemitowała telewizja co ma BIAŁYSTOK w nazwie i jest publicznym
            nadawcą ?
            niewierzę !!! przecierz to czysta żywa reklama green staru!!!!!!!!!!
            a poziom ... NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
        • Gość: termos Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:20
          www.boys.art.pl/forum.html?v=4&i=0382
          Ale jaja.
          • Gość: jasio no i mamy promocje regionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:37
            to nam TVB załatwiła promocje regionu "wiesniaki disco polo"
    • max39 Wies sie komputeryzuje:))))))) 12.02.05, 16:22
      To nawet disco z pola ma swoje strony w necie :)))))Swiat sie zmienia bo
      komputer na wsi mozna wykorzystac do wielu pozytecznych rzeczy miedzy innymi do
      automatycznego wlaczania i wylaczania dojarek w stodole:))))))))
      • Gość: oggy anty-discopol Re: ALE WIOCHA w TV-Białystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:29
        A co sądzicie o programie Boom Dupa Music z Pola?Dla mnie był śmieszny.:-))))))))))))))))))))))
        • Gość: oggy Re: ALE WIOCHA w TV-Białystok!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:29
          Chodzi mi o te wydanie z Linka którego dałem.
    • Gość: misiek Re: ALE WIOCHA w TV-Bialystok!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.02.05, 16:40
      przykład idzie z góry- napatrzyli się na kretyńskiego powiatowego i sami tak
      postępują. Faktycznie , nie wiem po co nam ta telewizja czy też
      pseudotelewizja regionalna. Parę lat temu to jeszcze było kilka ciekawych
      programów, np. pana Wojtka, pana Andrzeja P. pani Alicji itp. Teraz to nawet
      nie ma sensu oglądać Obiektywu - chyba że co drugi dzień, bo te same wiadomości
      podają w nim aż w czterech wydaniach( trzy razy w ciągu jednego dnia i na
      drugi dzień rano- to samo). Od roku kompletnie ich nie oglądam.
    • max39 Re: ALE obciach w TV-Bialystok!! 12.02.05, 16:41
      Jak zobaczylem tych dwoch kolesi to peklem ze smiechu .A najbardziej smieszy ze
      oni mowia o muzyce z krainy Podlasia.A te ich ubrania:))))) Obciach na cala Polske
      • Gość: jadl Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:09
        Gdy zdarzy mnie sie oglądać informacje lokalne z Gdańska lub Olsztyna to aż się
        chce patrzeć i słuchać ,chociaż nie mam nic wspólnego z tamtymi
        stronami.Wszystko ciekawe ,poświecone lokalnym sprawom całego regionu,konfliktom
        politycznym ,gospodarczym .Natomiast Białystok już dawno ochrzciłem jego
        "Obiektyw" informatorem edukacyjnym .Tam cały czas wieści z przedszkoli,szkół
        informacje o jakichś debilnych konkursach typu mała miss podlasia.
        Ja juz nie mogę tego ścierpieć .Chyba tak najłatwiej polecieć z kamerką do
        najbliższego przedszkola,szkoły i odfajkowano.
        Gdzie jest region,gdzie problemy z bezpieczeństwem na białostockich osiedlach i
        nie tylko .Gdzie spotkania z ciekawymi ludźmi których jest wielu na całym
        podlasiu.Tylko prezydent ,wojewoda ,marszałek i koniec.
        Przeciez Białystok jest prężnym ośrodkiem akademickim -tematów z tym związanych
        jak na lekarstwo.Ci ludzie nie mają pomysłu na dobry program informacyjny o
        rozrywce lepiej nie mówić.
        Na dowód moich zarzutów proponuję zestawić sobie tabelkę ile czasu i ile razy
        mówiono w "Obiektywie "o przedszkolach ,szkołach .Zobaczycie co wam wyjdzie.
        Program TV Białystok ,jest siermiężny i zaściankowy -nie tego sobie po nim
        obiecywałem gdy powstawał ten ośrodek.
        • Gość: racja Re: Obiektyw-informator edukacyjny bełkot IP: *.elpos.net 13.02.05, 09:36
          Racja - 50% obiektywu to info z cylku "odbyło się " i opis nasiadówki na
          temat " xxx" z której nic nie wynika , a na zdjęciach 5 prominentów - zawsze
          ych samych w zasadzie można by tylko lektora zmieniać.
        • Gość: widzo Re: Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:19
          A ja myślęże tam ludzie klepią robotę bez pasji, co widzć. TV zbudowano na
          ludziach z ulicy i to się mści teraz. Gość co kręcił wesela, dostał etat jest
          nie do ruszenia, dobrze robi kamerą ale rozwijać się nie może bo nie ma
          podstaw, dziennikarka co dostała robote bo jest dziewczyna wydawcy jakie ma
          motywacje? Winna jest kadra nie ludzie, poprostu jak jeden gość pamietam go
          z "kuriera" z przed 15 lat robi to samo przez 15 lat i nie widzi że rynek i
          widzowie i oferta się zmieniają to co ? ma to robić do emerytury bo ma etat.
          Najprosciej jest klepać newsy: "było, odbyło się" i koniecznie dużo religii -
          każdego wyznania żeby był spokój, swieta są praktycznie codziennie zawsze jest
          co robić. Padam ze śmiechu jak co roku widzę "relację" z piosenki białoruskiej,
          te same zespoły, to samo miejsce, tak samo nagrywane, te same mordy notabi w
          pierwszych rzędach... no było odbyło się
          • Gość: dryl Re: Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.elpos.net / *.elpos.net 15.02.05, 12:24
            Nie ma się czemu dziwić. Tak jest najwygodniej. Dyrekcja oraz "krewni i znajomi
            królika" w administracji siedzą tam za niezłe pieniążki i chcą zachowć ten
            status jak najdłużej. Zdanie widzów ma najmniejsze znaczenie. Ważne żeby nie
            narazić się lokalnym notablom. Robi się co tydzień spęd w programie Podlaskie
            Forum Parlamentarne, politycy wygadają się do woli i jest dobrze. trwamy na
            stołeczkach i co mieiączek kasujemy kasiorkę. Dopóki nie narazimy się
            politykom, mniejszościom i hierarchom kościelnym - trwamy. Cały "dwór" zgodnie
            z zaleceniami dyrekcji tak postępuje. I dlatego musimy oglądać te hafty.
            Pokazuje się co dziś robił marszałek województwa, jaka mniejszość miała próbę
            przed występem , jaki znaczący polityk z Warszawy nas odwiedził i co w puszczy
            piszczy. Oczywiście w samych suprlatywach. Jak za telewizji Macieja
            Szczepańskiego z lat Gierkowskich. Żadnej krytyki, bo można podpaść. Taki jest
            alorytm postępowania - od szeregowego dziennikarza, poprzez wydawcę, sekretarza
            programowego, na dyrekcji kończąc. A że program denny i "rano w gazecie -
            wieczoerm w Obiektywie, kogo to obchodzi. Dopuki obraz nie jest do góry nogami,
            a politycy szczęśliwi, nic nam nie grozi.
            Amen.
        • Gość: julek Re: Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:25
          dzieci "redaktorów" też muszą się uczyć gdzieś:)
          • Gość: TELEWIDZ Re: Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:06
            APELUJĘ O ZATRUDNIENIE W OBIEKTYWIE
            MŁODEGO/EJ ZDOLNEGO/EJ BRZUCHOMÓWCĘ/NICĘ!
            I ŻEBY WYWRACAŁ/A GAŁAMI.
            WTEDY NIKT Z OGLĄDACZY NIE DOSTANIE NUDNOŚCI
            I NIE BĘDZIE BLUŻNIŁ
            • Gość: Dział M Re: Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:24
              > APELUJĘ O ZATRUDNIENIE W OBIEKTYWIE
              > MŁODEGO/EJ ZDOLNEGO/EJ BRZUCHOMÓWCĘ/NICĘ!
              > I ŻEBY WYWRACAŁ/A GAŁAMI.
              > WTEDY NIKT Z OGLĄDACZY NIE DOSTANIE NUDNOŚCI
              > I NIE BĘDZIE BLUŻNIŁ

oczywiscie w rytm Disco polo ma gałami wywracać!!!!!!!!!!!
              • Gość: :) Re: Obiektyw-informator edukacyjny IP: *.elpos.net 06.03.05, 20:06
      • Gość: matteo Re: ALE obciach w TV-Bialystok!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:38
        Kraj tolerancji haha. To po co ktoś ogląda jeśli tego nie lubi?? Dlaczego
        zabrania oglądać komuś kto to lubi?? Po co narzucać innym swoje zdanie?? Czy
        nie żyjemy w wolnym kraju?? To chyba dlatego że płyty disco polo lepiej się
        sprzedają od innych gatunków muzyki. Lubię tę muzykę chodź jest prosta, a inni
        niech myśla co chcą! pozdrawiam :D
        • Gość: matteo Kraj tolerancji buhaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:41
          --------------------------------------------------------------------------------
        • Gość: matteo Kraj tolerancji buhaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:42
          --------------------------------------------------------------------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka