Dodaj do ulubionych

Eurocopter płynie do Białegostoku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:41
czego by nasi kochani lokalni biznesmeni nie zrobili, lokalna prasa aż pieje
z zachwytu... żenujące. Wystarczy kupić helikopter, lepszy samochód,
automatyczną szczoteczkę do zębów aby zasłużyć na własnego news'a...
Chociażby z dziennikarskiej przyzwoitości dziennikarze mogliby się
zainteresować również stosunkami pracy panujacymi w mtc.... tylko po co,
wtedy można podpaść i nici z przychylności panów
reklamodawców/sponsorów/mecenasów...
Obserwuj wątek
    • kurna_felek Eurocopter - a jednak się opłaca 25.02.05, 07:43
      Hmm... i jest rozwiązanie kwestii opłacalności transportu lotniczego z
      Białegostoku. Jak już biznes się za to bierze, to nie piszcie mi tu, że
      samoloty niepotrzebne.
      • Gość: karateka Re: Eurocopter - a jednak się opłaca IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 07:48
        Pewnie się opłaca. Tym dwóm panom...
        • Gość: g-rat, kpiący 700 EUR/godzinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:53
          700 EUR/godzinę już widzę kolejkę chętnych... :D zrzucanie ulotek z
          helikoptera, przepraszam bardzo, ale ile milionów ulotek trzeba zrzucić, żeby
          to się opłaciło? Sam pomysł wyrzucania śmieci z powietrza jest kuriozalny...
          • Gość: karateka Re: 700 EUR/godzinę IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 08:00
            Już wyciągam 700 euro i płacę. :)
            Odrobinę lepszy śmigłowiec na Krywlanach to już reporterskie wydarzenie - cóż,
            na wiosce zwanej Białystok latają tylko Mi-2 i Mi-8, czasem jakieś Ferrari i
            Hummer także nie ma co się dziwić. :)

• Gość: karateka Re: 700 EUR/godzinę IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 08:08
              ...najlepsze jest to, które instytucje i do czego będą wynajmować śmigłowiec -
              do pościgu za przestępcą :) - już widzę jak policja wykłada 700 euro na
              godzinę - jak zabraknie kasy to sfruną z nieba w trybie pilnym. :)

Ech, życie... :)
              • Gość: g-rat Re: 700 EUR/godzinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:13
                albo 700 EUR/godzinę - transport chorych w nagłych przypadkach :D buhahaha....
                komedia... To może zostańmy przy tych ulotkach z nieba... :D
                • Gość: kkkk Re: 700 EUR/godzinę IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.02.05, 08:24
                  I znowu ktoś ściąga paroletni złom.Może zamiast ulotek blacha i inne akcesoria
                  zaczną spadać z nieba.Nie wystarczy zdezelowanych autobusów? przed wyjazdem
                  których trzeba robić kapitalny remont!Śmietnik świata nie tylko Europy.
                • Gość: karateka Re: 700 EUR/godzinę IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 08:30
                  Do rozrzucania ulotek świetnie nadaje się Mi-2 (już to wypróbowano w poprzednim
                  systemie) :). Chociaż z drugiej strony, biorąc pod uwagę wiek i zużycie, to
                  bałbym się, czy Mi-2 nie spadnie szybciej niż ulotki. :)
                  • Gość: g-rat, rozbawiony mielibyśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:42
                    mielibyśmy wówczas do czynienia z tzw. skoncentrowanym zrzutem materiałów
                    propagandowych... :D, jak zauważył kkkk eurocopter również nie jest sprzętem
                    nowym i będąc złośliwym można się zastanawiać, czy w jego przypadku nie mogłoby
                    być podobnie jak przy Mi-2... :D ale my nie jesteśmy przecież złośliwi i
                    wierzymy w naszych biznesmenów, którzy wszystko obracają w złoto ;)
                    • Gość: karateka Re: mielibyśmy IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 08:52
                      :)
                      Zastanawia mnie tylko jak Pan W. Strzałkowski doszedł do swojego stanowiska
                      skoro do zrzucania ulotek chce śmigłowca za 700 euro/godz. Za taką kwotę banda
                      dzieciaków rozniosłaby w mig ulotki po całym podlaskiem...
                      ;) ...grunt to mieć wyczucie biznesowe...
                      • Gość: Romek i znowu wszyscy na "nie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:01
                        To sie dalej czlowieku zastanawiaj i klep biede. Tylko jak beziesz myslal to
                        pomysl tez czasem czemu ty masz wyczucie biznesowe i puste konto, a
                        strzalkowski nie ma wyczucia biznesowego a ma kase i stanowisko.
                        Szczypta pokory jeszcze nikomu nie zaszkodzila.
                        • Gość: karateka Re: i znowu wszyscy na "nie" IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 09:04
                          Hehehehe...
                          A kto powiedział, że mam puste konto?
                          ;)
                        • Gość: g-rat a skąd kolega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:07
                          a skąd kolega ma pewność, że "karateka" nie jest rekinem podlaskiego biznesu,
                          zaś niniejsze forum nie służy mu do bezkarnego wyśmiewania konkurencji? btw -
                          czy fakt że ktoś kupił sobie helikopterek powinien być powodem do podziwu,
                          radości oraz zachwytu dla maluczkich? kupił - niech sobie trzyma, news żaden,
                          wychodzi tylko zaściankowość regionu, w którym każdy kto ma ładniejszą kobyłkę
                          jest gościem na trzy powiaty... Z innej beczki - nie można sobie czasem pokpić?
                          Jesteś pewien, że początki pana Wojciecha S. są jasne/czyste/klarowne, zaś u
                          podstaw jego "sukcesu" leży wyłącznie ciężka praca oraz wytrwany zmysł
                          biznesowy? Pokombinuj trochę, popytaj ludzi, może otworzysz oczęta modre?
                          • Gość: Romek Re: a skąd kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:18
                            Gość portalu: g-rat napisał(a):
                            > Jesteś pewien, że początki pana Wojciecha S. są jasne/czyste/klarowne

Psychologowie twierdza ze to jest typowy argument czlowieka, ktoremu sie w
                            zyciu nie powiodlo - sukces innych to wynik klamstwa, oszustwa, przekretow itd.
                            Ludzie, ten facet siedzi w biznesie od dobrych paru lat - ma chyba najlepsze
                            rozeznanie w potrzebach i mozliwosciach tutejszych biznesmenow. skoro sprowadza
                            helikopter to znaczy ze widzi tu nisze. Zamiast krytykowac - uczcie sie.
                            • Gość: g-rat spoko, to ja ruszam po drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:54
                              spoko, to ja ruszam po drugi w Białymstoku heikopter. Jeżeli sprowadzę go
                              wcześniej, mam szansę na przejęcie klientów... trzeba brać przykład z
                              najlepszych! Kolego, ja nie krytykuję, niech oni sobie kupują co tylko chcą,
                              stać ich to bardzo fajnie, może i inni dzięki temu zarobią, ja się pytam CZY
                              TO, ŻE KTOŚ KUPIŁ SOBIE ZABAWKĘ JEST TEMATEM DO GAZETY WYBORCZEJ???? Jeżeli już
                              GW pisze o jakiejś firmie, to niech może napisze też o innych sprawach...
                        • Gość: karateka Re: i znowu wszyscy na "nie" IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 09:14
                          ...a po drugie Drogi Panie to proszę się głęboko zastanowić nad rolą mediów w
                          tym wszystkim. Dlaczego nie piszą o Panu Kowalskim, który ciężką pracą zarobił
                          na samochód dostawczy, żeby wspomóc swój mini-biznes?
                          Ponieważ Pan Kowalski nie płaci za reklamy, nie udziela się w Towarzystwie
                          Wzajemnej Adoracji zwanym elitą biznesową...

• Gość: Romek Re: i znowu wszyscy na "nie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:20
                            Gość portalu: karateka napisał(a):
                            >Dlaczego nie piszą o Panu Kowalskim, który ciężką pracą zarobił na samochód
                            >dostawczy,

Dlatego ze, gdyby napisali o panu Kowalskim, ktory kupil żuka, to nikt by tego
                            nie czytal ani tym bardziej o tym pisal na tutejszym forum.
                            • Gość: karateka Re: i znowu wszyscy na "nie" IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 09:24
                              Tak.
                              I nakład nie poszedłby się w spodziewanej liczbie.
                              A tak i prezes jest zadowolony i gazeta. Grunt to reklama.
                              • Gość: Ja Re: i znowu wszyscy na "nie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:30
                                A kto Panu Kowalskiemu zabrania udzielenia sie wśród elit
                                biznesowych....widocznie na to nie zasłużył?

Jeżeli jest zapotrzebowanie na taki sprzęt, władze miasta kiwają się dylematem
                                czy zrobić lotnisko na Krywlanach, czy na Topolanach...?

Ktoś ma takie zapotrzebowanie to w miarę możliwości je realizuje bez pomocy
                                władz miasta. Jezeli będzie konkurencja to ceny może będą nizsze, usługi
                                zróznicowane(może ktoś kupi odrzutowiec?:) - na WOŚP-swoja drogą:D)...

Swoja drogą to MTC zapewne od dawna szykowało się do zakupienia takiego
                                sprzetu. Na co wskazuje fakt budowy lądowiska dla helikoptera na ich nowym
                                budynku na Baranowickiej.
                                • Gość: g-rat budowa lądowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:38
                                  budowa lądowiska na dachu budynku świadczy o galopujacej megalomanii i niczym
                                  więcej niestety. Widzę, że kolega jest zachwycony zakupem oraz błyskotliwą
                                  karierą prezesów i nie dopuszcza do siebie myśli o cieniu jakichkolwiek
                                  wątpliwości, nie w tym rzecz jednak... w takim razie niech kolega tkwi w swym
                                  błogim przekonaniu na zdrowie. Tak trzymać! Poza tym kolega chyba nie zrozumiał
                                  idei pierwszego post'a, niech sobie prezes kupuje nawet 3 helikoptery, spychacz
                                  i łodź podwodną, ale czy to jest temat dla poważnej gazety? Dajcie spokój,
                                  zaścianek i tyle... kobyłka najpiękniejsza na trzy (!) powiaty...
                • Gość: rozrzutny Re: 700 EUR/godzinę IP: 193.91.9.* 25.02.05, 13:25
                  A ja gdyby mi matka, czy dziecko umieralo to bym zaplacil nie taka kase. Poza
                  tym moze niektoryn sie w pale nie miesci, ze mozna wylozyc tyleza godz. lotu.
                  Ale to sa naiwni - sa ludzie ktorych na to stac nawet w Bialysmtoku, nawet dla
                  szpanu .I nie wiem co cie tak bawi g-racie, pewnie ze to nie usluga dla takich
                  jak ty. Ale na tobie swiat sie nie konczy - zwlaszcza ten lepszy
                  • Gość: g-rat nie rozumiesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:42
                    nie rozumiesz... a ja już nie mam ochoty tego wałkować po raz kolejny, poczytaj
                    sobie post'y może przy odrobinie szczęscia i dobrej woli załapiesz...
                • Gość: biedrona Re: 700 EUR/godzinę IP: *.punio.eu.org 25.02.05, 17:12
                  Gdyby Twoja Mama ulegla ciezkiemu poparzeniu i wymagalabym przewiezienia do
                  specjalistycznego szpitala na poludniu Polski nie wylozylbys 5 tys zl? Bo ja
                  bez zawachania...a cena jest jak na tego typu uslugi normalna. Widac ze nie masz
                  pojecia o tym, co probujesz komentowac. A wiec - najpierw sie dowiedz, a pozniej
                  smiej
        • baronowa31 Re: Eurocopter - a jednak się opłaca 25.02.05, 17:24
          Gość portalu: karateka napisał(a):

> Pewnie się opłaca. Tym dwóm panom...
          no tak....czy hotel Branickich to tych z MTC-u??? Bo rózne mam informacje...
    • Gość: realista Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.csk.pl 25.02.05, 09:40
      Kolejna zabawka włącicieli z MTC. Jak ich na to stać to fajnie, ale mnie to nie
      obchodzi. Nie chcę czytac w gazecie lokalnej o zakupach MTC bo nie mam nic do
      tego. Jest parę ważniejszych tematów dla naszego miasta jak chocby obrzydliwy
      bazar w centrum miasta i bezwład naszych władz w sprawie zagospodarownia
      terenu. Może ktoś z GW wyjżałby przez okno. A za reklamę powinno się płacić.
      • Gość: karateka Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 09:41
        I tu się zgadzam. Poza jednym - powinno być "wyjrzałby" :)
        • Gość: realista Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.csk.pl 25.02.05, 09:43
          sorry niedawno wstałem ;-))
      • Gość: g-rat dokładnie o to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:41
        dokładnie o to chodzi! co to za temat?! bzdura! ani mnie to ziębi, ani grzeje,
        że ktoś kupił sobie helikopter, wbrew pozorom jest na świecie kilka osób, które
        mają śmigłowce i nikt jakoś o tym nie pisze poważnych (?) artykułów. Niech
        sobie kupują na zdrowie, niech latają, rzucają ulotki i obwożą kolegów nad
        włościami, ale żeby GW o tym pisała? A feee....
    • Gość: Bill G jr. Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:53
      No ładnie 700E za godzinę, do Wawy i z powrotem 1400E bez postoju. To ja już
      wolę leasing Maybacha w Niemczech za 6000E miesięcznie. I na burakach zrobię
      większe wrażenie.
      • Gość: g-rat gdybyś jeszcze miał znajomka w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:42
        zrobiliby Ci pewnie niezłą reklamę w zaścianku... :D
        • Gość: Bill G. jr Re: gdybyś jeszcze miał znajomka w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:45
          Nie muszę :) Mam bardzo bogatego tatusia :)
          • Gość: karateka Re: gdybyś jeszcze miał znajomka w GW IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 10:48
            To wystarczy.
            ;)

Podejrzewam, że Pani Marzena Szwaczko nie miała ostatnio żadnych ciekawszych
            tematów... trzeba było jakoś zapchać łamy. ;)
          • Gość: g-rat pogratulować tatusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:03
            pogratulować tatusia w takim razie! Oby mu się wiodło, chociaż oprogramowanie
            robi prawdę mówiąc haniebne, nie mówię tego z zawiści, jest to moje subiektywne
            zdanie, podzielane przez kilka-naście-dziesiąt milionów uzytkowników na całym
            świecie ;)
            • Gość: Bill G. jr Re: pogratulować tatusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:18
              Tatuś wie o tym doskonale. Proszę się o nas nie martwić - damy sobie radę bo na
              biznesie to się znamy jak mało kto :)
              • Gość: g-rat nie wątpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:22
                nie wątpię, że się znacie, o przykłady można się wręcz potykać ;) Swoją drogą
                ciekaw jestem, czy jakakolwiek prasa wspomina nas swoich łamach gdy tatuś
                szanownego kolegi raczy nabyć nowy środek lokomocji? Niech nam kolega
                zdardzi... :) O to w końcu kruszymy kopie...
                • Gość: Bill G. jr Jasne, że nie bo taka informacji wzbudza negatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:40
                  emocje. Natomiast mogłaby się pojawić informacja, że nasze środki transortu
                  udostępnione zostały nieodpłatnie do ratowania np. ofiar tsunami. Pozdrawiam :)
                  • Gość: g-rat to byłaby już jakaś informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:51
                    to byłaby już jakaś informacja, natomiast info że pan G kupił sobie
                    odrzutowiec... hmmm...
      • kurna_felek Re: Eurocopter płynie do Białegostoku 25.02.05, 10:47
        Czy wy, towarzysze, nie widzicie, że ten śmigłowiec, jest tu sprowadzany,
        (przynajmniej oficjalnie) nie jako zabawka pana S. tylko, by móc wykonywać
        usługi? GW to opisała, ponieważ do tej pory nie można było sobie wynająć
        śmigłowca. A o obłożenie się nie martwcie - to zmartwienie pana S. On kupił -
        on ponosi ryzyko. Poza tym mam takie przeczucie, że właśnie Towarzystwo
        Wzajemnej Adoracji - tj. kumple pana S. będą latać tym cackiem, za kasę. A jest
        ich w naszym mieście trochę. Nie widać ich (bo zawiść to potęga - czego dowodem
        ten wątek), ale są. Póki miasto do tego nie dokłada i nikt mnie nie zmusza do
        latania to jest OK. A nawet się cieszę.
        • Gość: g-rat z zawiści oraz chęci pokajania się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:57
          z zawiści oraz być może chęci pokajania się napiszę, że w tym zawistnym wątku
          wcale, ale to wcale nie chodziło o zazdrość, bo pan S. ma, a ja nie. Z uporem
          maniaka pytam - czy to jest temat dla Gazety Wyborczej?
          • Gość: rozrzutny Re: z zawiści oraz chęci pokajania się IP: 193.91.9.* 25.02.05, 13:48
            A dlaczego to ma nie byc temat? To ciekawostka i jak widac budzie emocje jakich
            malo! To biznes jak kazdy inny - jak Cezar kupil jakas odlotowa maszyne to
            takiego odzewu nie bylo, a to tez inwestycja. I tez temat. Widac jednak pan
            Nazar nie budzi jeszcze tak wielu emocji, a moze jemu tez dolozymy, bo cos
            kupil?
        • Gość: karateka Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.05, 11:02
          Miasto nie dokłada... ;)

Futurystyczne ściganie przestepców, czy przelot do szpitali za 700 euro na
          godzinę?
          Jeżeli panowie prezesi mają znajomych na wysokich urzędniczych posadach
          (założenie czysto teoretyczne :)) to niedługo dopłacisz i Ty do biznesu... :)
          • kurna_felek Re: Eurocopter płynie do Białegostoku 25.02.05, 11:28
            I w tym momencie będę przeciw, ale nie temu żeby takie usługi były, tylko temu,
            ża finansuję kolesiów.
            • Gość: g-rat odbiegając od tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:31
              odbiegając od tematu, jednak w dalszym ciągu w klimacie, chciałbym zwrócić
              uwagę kolegi na fakt, iż Polska jest niestety republiką kolesiów, czy nam się
              to podoba, czy nie, przez czas jakiś jeszcze będzie, zwłaszcza w zaścianku. Ale
              to była uwaga ot tak, ad hoc.
              • Gość: felix C. Rafale K., moze jeszcze wiecej ciekawych domyslow IP: 210.0.209.* 25.02.05, 20:22
                przytoczysz na tym forum?
                • Gość: g-rat Re: Rafale K., moze jeszcze wiecej ciekawych domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 08:35
                  "rafale k."?
    • max39 Re: Eurocopter płynie do Białegostoku 25.02.05, 22:44
      Istnieje zapotrzebowanie na szybki srodek transportu dla przedsiebiorcow .Wiec
      ja nie widze nic zlego w tym ze GW poinformowala czytelnikow ze istnieje firma
      wynajmujaca helikoptery w naszym miescie.A jak kogos to nie interesuje to ma do
      poczytania jeszcze inne wiadomosci .W czym problem za gazete nie placimy
      abonamentu tak jak za radio i telewizje .
    • Gość: redlight Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 02:33
      Niestety musze to powiedzieć, ale przez Was przemawia tylko zazdrość i niechęć
      do osób ktorym sie udało i ktorzy chcą coś dla tego miasta zrobić. Ja z tej
      wiadomosci akurat sie ciesze i zycze powodzenia w realizacji projektu. A
      twierdzenie, że tego rodzaju biznes nie ma racji bytu w Naszym miescie jest
      tylko przejawem Waszego zaściankowego modelu myślenia i postępowania.
      Pozdrawiam
      • Gość: g-rat Re: Eurocopter płynie do Białegostoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 08:47
        przeze mnie przemawia zazdrość, zgadza się, natomiast niechęć do osób, którym
        się udało jest moim motorem i nadaje sens mojemu życiu.. :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka