Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy chcesz pracować za granicą

IP: 213.158.195.* 11.03.02, 12:08
    Dlaczego chcielibyscie pracować za granicą? Czy chcielibyście wyjechać na
    zachód? A ci którzy wyjechali, jak wam tam jest?
    Obserwuj wątek
      • annamaria0 Re: czy chcesz pracować za granicą 11.03.02, 14:09
        Więcej (uczciwych) informacji, proszę!
      • Gość: Beny Re: czy chcesz pracować za granicą IP: 213.68.127.* 11.03.02, 17:15
        Gość portalu: Ka napisał(a):

> Dlaczego chcielibyscie pracować za granicą? Czy chcielibyście wyjechać na
        > zachód? A ci którzy wyjechali, jak wam tam jest?

A po co Ci te informacje ?
      • Gość: Hypoteza Re: Go West ! IP: 192.168.6.* 11.03.02, 17:47
        Warszawiacy - juz niedlugo, a i Wy bedziecie gastarbeiterami
        w ... zachodniej Polsce (Krakow,Katowice,Wroclaw,Poznan,Gdansk) !

Ale moze Wam to wcale nie zaszkodzi ?

pozdr.
        Hypoteza
      • Gość: Em Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.novartis.com 12.03.02, 10:10
        Wejdz sobie na forum Polacy za granica i poczytaj. Tam jest odpowiedz na 2
        czesc twojego pytania.
      • Gość: ABeCe Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.wspiz.edu.pl 16.04.02, 13:20
        chcialbym zamieszkac i pracowac w wielkiej brytanii i prawdopodobnie tak
        bedzie. A dlaczego?? poniewaz milo wspominam spedzony tam czas (college i
        studia) a i z praca nie jest tak trudno jak w polsce. pzdr.
        • Gość: Paulina Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.uwindsor.ca 25.04.02, 18:49
          a jak tam studiowales? dostales stypendium czy placiles?
          • Gość: ABeCe Re: czy chcesz pracować za granicą IP: 217.99.1.* 01.06.02, 01:55
            college - placilem, studia - stypendium - ale tylko 1 semestr niestety :(
            pozdrawiam i przepraszam, ze tak pozno odpowiadam ale teraz odkrylem dopiero
            mozliwosc monitowania wlasnych postow.
        • Gość: sta Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.proxyplus.cz / 192.168.100.* 30.04.02, 12:19
          chcę pracować w szpitalu
        • Gość: sta Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.proxyplus.cz / 192.168.100.* 30.04.02, 12:20
          Gość portalu: ABeCe napisał(a):

> chcialbym zamieszkac i pracowac w wielkiej brytanii i prawdopodobnie tak
          > bedzie. A dlaczego?? poniewaz milo wspominam spedzony tam czas (college i
          > studia) a i z praca nie jest tak trudno jak w polsce. pzdr.

• zlotyrybek Re: czy chcesz pracować za granicą 16.04.02, 13:56
        Nie chcę.
        Pozdrawiam
      • legal.alien Re: czy chcesz pracować za granicą 16.04.02, 14:13
        Od 10 lat pracuje na tzw. Zachodzie i nie narzekam. Wrecz ciesze sie, ze nie
        babram sie w polskim bagienku i nie musze scigac sie ze Szczurami.
        • kate29 Re: czy chcesz pracować za granicą 18.04.02, 12:23
          czy sa jakies instytucje zajmujace sie posrednictwem w znalezieniu pracy za
          granica?
        • kachaa Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 20:07
          legal.alien napisał(a):

> Od 10 lat pracuje na tzw. Zachodzie i nie narzekam. Wrecz ciesze sie, ze nie
          > babram sie w polskim bagienku i nie musze scigac sie ze Szczurami.

Wyscig ze Szczurami...
          Ha ha ha... - sorki, ale ta moda przyszla do nas z zachodniego kierunku.
          Podobnie jak pracowanie po 60, 80 czy nawet 100 godzin.

A bagienko - to zalezy w jakiej dzialce sie pracuje. Czasami mozna i bez bagienka.

PS. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica?
          • paw_dady Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 21:28
            kachaa napisał(a):

> PS. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica?

sadzac z ksywki to 'englishman in new york'
          • legal.alien Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 21:54
            kachaa napisał(a):

> legal.alien napisał(a):
            >
            > > Od 10 lat pracuje na tzw. Zachodzie i nie narzekam. Wrecz ciesze sie, ze n
            > ie
            > > babram sie w polskim bagienku i nie musze scigac sie ze Szczurami.
            >
            >
            > Wyscig ze Szczurami...
            > Ha ha ha... - sorki, ale ta moda przyszla do nas z zachodniego kierunku.
            > Podobnie jak pracowanie po 60, 80 czy nawet 100 godzin.
            Nie wiem kto ci to powiedzial. Bo ja sie z tym jeszcze do tej pory nie spotkalem
            poza Polska. Pracuje 37.5 godzin tygodniowo i z nikim sie nie scigam, a zyje
            calkiem niezle.
            >
            > A bagienko - to zalezy w jakiej dzialce sie pracuje. Czasami mozna i bez bagien
            > ka.
            >
            > PS. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica?

Norwegia, ale bylem i Wielkiej Brytanii
            • paw_dady Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 22:05
              legal.alien napisał(a):
              > Norwegia, ale bylem i Wielkiej Brytanii

sorrka za off topic jakis link do informacji o podatkach/cenach (cos a
              xpats.com ?).

pozdrowka
            • kachaa Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 24.04.02, 00:46
              legal.alien napisał(a):

> > ie
              > Ha ha ha... - sorki, ale ta moda przyszla do nas z zachodniego kierunku.
              > > Podobnie jak pracowanie po 60, 80 czy nawet 100 godzin.
              > Nie wiem kto ci to powiedzial. Bo ja sie z tym jeszcze do tej pory nie spotkale
              > m poza Polska.

"Sie bylo... sie wie" - znam to z autopsji (USA, miedzynarodowa firma
              konsultingowa)

> >S. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica?

> Norwegia, ale bylem i Wielkiej Brytanii

Dzieki! Moze "Europa" jest inna. A moze to tylko kwestia "dzialki" w jakiej sie
              jest.

• Gość: PAULINKA Re: czy chcesz pracować - do legal.alien IP: *.uwindsor.ca 25.04.02, 18:53
                HEY, CZY TRUDNO JEST DOSTAC PRACE W NORWEGII/ CZY WYSTARCZY ANGIELSKI, CZY
                TRZEBA MOWIC PO UMMM NORWESKU :) DZIEKI ZA ODPOWIEDZ, MOZESZ MI JA WYSLAC NA
                PAULINA_W2000@YAHOO.COM. BEDZE BARDZO DZWIECZNA :)
      • madagaskar5 Re: czy chcesz pracować za granicą 21.04.02, 22:21
        Zamierzam wyjechac do pracy w Irlandii.
        Jest wiele firm (serwisów), które się tym trudnią choćby JobCenter, ale można
        spróbować na własną rękę wchodząc w portalu gazety w "pracę"
        • liloom Re: czy chcesz pracować za granicą 24.04.02, 00:02
          W prawie kazdym kraju na zachodzie jest nie tylko JobCenter ale i posredniaki,
          tylko jak wyobrazasz sobie, ze przyjedziesz z walizka, pojdziesz tam i
          wyjdziesz ze skierowaniem do milej pracy z duza kasa - to sie mozesz nieco
          rozczarowac:)
      • johann3 Re: czy chcesz pracować za granicą 03.06.02, 09:33
        chcę w ogóle pracować, pracowałem w Polsce, w zachodniej Europie, także w USA i
        Kanadzie, jestem muzykiem a dziś wygląda, że ludzie potrzebują chleba a nie
        igrzysk, proponuję swoje muzyczne usługi za darmo, żeby cokolwiek robić i
        doczekać życiowej szansy, okazuje się, że albo jestem cienias albo pomylony,
        natomiast, za pieniądze grać nie ma komu, stanie w przejściu podziemnym lub
        muzykowanie pociągowe w konkurencji z cyganami mnie nie interesuje, w tej
        sytuacji mam nadzieję, że po wysłaniu iluś ofert do agencji artysycznych znowu
        pojadę w świat, co do pracy na zachodzie wiem co mam robić i za ile to robię,
        to niezmiernie ułatwia mi życie, mam wybór i uzgodnioną kasę za umówioną
        robotę, Polska jeszcze ciągle odbiega od takiego standardu, w wielu
        dziedzinach, z wyjątkiem kombinatorki, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka