Gość: Ka IP: 213.158.195.* 11.03.02, 12:08 Dlaczego chcielibyscie pracować za granicą? Czy chcielibyście wyjechać na zachód? A ci którzy wyjechali, jak wam tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annamaria0 Re: czy chcesz pracować za granicą 11.03.02, 14:09 Więcej (uczciwych) informacji, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: czy chcesz pracować za granicą IP: 213.68.127.* 11.03.02, 17:15 Gość portalu: Ka napisał(a): > Dlaczego chcielibyscie pracować za granicą? Czy chcielibyście wyjechać na > zachód? A ci którzy wyjechali, jak wam tam jest? A po co Ci te informacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hypoteza Re: Go West ! IP: 192.168.6.* 11.03.02, 17:47 Warszawiacy - juz niedlugo, a i Wy bedziecie gastarbeiterami w ... zachodniej Polsce (Krakow,Katowice,Wroclaw,Poznan,Gdansk) ! Ale moze Wam to wcale nie zaszkodzi ? pozdr. Hypoteza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.novartis.com 12.03.02, 10:10 Wejdz sobie na forum Polacy za granica i poczytaj. Tam jest odpowiedz na 2 czesc twojego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.wspiz.edu.pl 16.04.02, 13:20 chcialbym zamieszkac i pracowac w wielkiej brytanii i prawdopodobnie tak bedzie. A dlaczego?? poniewaz milo wspominam spedzony tam czas (college i studia) a i z praca nie jest tak trudno jak w polsce. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.uwindsor.ca 25.04.02, 18:49 a jak tam studiowales? dostales stypendium czy placiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: czy chcesz pracować za granicą IP: 217.99.1.* 01.06.02, 01:55 college - placilem, studia - stypendium - ale tylko 1 semestr niestety :( pozdrawiam i przepraszam, ze tak pozno odpowiadam ale teraz odkrylem dopiero mozliwosc monitowania wlasnych postow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sta Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.proxyplus.cz / 192.168.100.* 30.04.02, 12:19 chcę pracować w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sta Re: czy chcesz pracować za granicą IP: *.proxyplus.cz / 192.168.100.* 30.04.02, 12:20 Gość portalu: ABeCe napisał(a): > chcialbym zamieszkac i pracowac w wielkiej brytanii i prawdopodobnie tak > bedzie. A dlaczego?? poniewaz milo wspominam spedzony tam czas (college i > studia) a i z praca nie jest tak trudno jak w polsce. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyrybek Re: czy chcesz pracować za granicą 16.04.02, 13:56 Nie chcę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: czy chcesz pracować za granicą 16.04.02, 14:13 Od 10 lat pracuje na tzw. Zachodzie i nie narzekam. Wrecz ciesze sie, ze nie babram sie w polskim bagienku i nie musze scigac sie ze Szczurami. Odpowiedz Link Zgłoś
kate29 Re: czy chcesz pracować za granicą 18.04.02, 12:23 czy sa jakies instytucje zajmujace sie posrednictwem w znalezieniu pracy za granica? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 20:07 legal.alien napisał(a): > Od 10 lat pracuje na tzw. Zachodzie i nie narzekam. Wrecz ciesze sie, ze nie > babram sie w polskim bagienku i nie musze scigac sie ze Szczurami. Wyscig ze Szczurami... Ha ha ha... - sorki, ale ta moda przyszla do nas z zachodniego kierunku. Podobnie jak pracowanie po 60, 80 czy nawet 100 godzin. A bagienko - to zalezy w jakiej dzialce sie pracuje. Czasami mozna i bez bagienka. PS. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica? Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 21:28 kachaa napisał(a): > PS. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica? sadzac z ksywki to 'englishman in new york' Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 21:54 kachaa napisał(a): > legal.alien napisał(a): > > > Od 10 lat pracuje na tzw. Zachodzie i nie narzekam. Wrecz ciesze sie, ze n > ie > > babram sie w polskim bagienku i nie musze scigac sie ze Szczurami. > > > Wyscig ze Szczurami... > Ha ha ha... - sorki, ale ta moda przyszla do nas z zachodniego kierunku. > Podobnie jak pracowanie po 60, 80 czy nawet 100 godzin. Nie wiem kto ci to powiedzial. Bo ja sie z tym jeszcze do tej pory nie spotkalem poza Polska. Pracuje 37.5 godzin tygodniowo i z nikim sie nie scigam, a zyje calkiem niezle. > > A bagienko - to zalezy w jakiej dzialce sie pracuje. Czasami mozna i bez bagien > ka. > > PS. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica? Norwegia, ale bylem i Wielkiej Brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 23.04.02, 22:05 legal.alien napisał(a): > Norwegia, ale bylem i Wielkiej Brytanii sorrka za off topic jakis link do informacji o podatkach/cenach (cos a xpats.com ?). pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa Re: czy chcesz pracować - do legal.alien 24.04.02, 00:46 legal.alien napisał(a): > > ie > Ha ha ha... - sorki, ale ta moda przyszla do nas z zachodniego kierunku. > > Podobnie jak pracowanie po 60, 80 czy nawet 100 godzin. > Nie wiem kto ci to powiedzial. Bo ja sie z tym jeszcze do tej pory nie spotkale > m poza Polska. "Sie bylo... sie wie" - znam to z autopsji (USA, miedzynarodowa firma konsultingowa) > >S. Gdzie jestes, jesli to nie jest tajemnica? > Norwegia, ale bylem i Wielkiej Brytanii Dzieki! Moze "Europa" jest inna. A moze to tylko kwestia "dzialki" w jakiej sie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULINKA Re: czy chcesz pracować - do legal.alien IP: *.uwindsor.ca 25.04.02, 18:53 HEY, CZY TRUDNO JEST DOSTAC PRACE W NORWEGII/ CZY WYSTARCZY ANGIELSKI, CZY TRZEBA MOWIC PO UMMM NORWESKU :) DZIEKI ZA ODPOWIEDZ, MOZESZ MI JA WYSLAC NA PAULINA_W2000@YAHOO.COM. BEDZE BARDZO DZWIECZNA :) Odpowiedz Link Zgłoś
madagaskar5 Re: czy chcesz pracować za granicą 21.04.02, 22:21 Zamierzam wyjechac do pracy w Irlandii. Jest wiele firm (serwisów), które się tym trudnią choćby JobCenter, ale można spróbować na własną rękę wchodząc w portalu gazety w "pracę" Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: czy chcesz pracować za granicą 24.04.02, 00:02 W prawie kazdym kraju na zachodzie jest nie tylko JobCenter ale i posredniaki, tylko jak wyobrazasz sobie, ze przyjedziesz z walizka, pojdziesz tam i wyjdziesz ze skierowaniem do milej pracy z duza kasa - to sie mozesz nieco rozczarowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Re: czy chcesz pracować za granicą 03.06.02, 09:33 chcę w ogóle pracować, pracowałem w Polsce, w zachodniej Europie, także w USA i Kanadzie, jestem muzykiem a dziś wygląda, że ludzie potrzebują chleba a nie igrzysk, proponuję swoje muzyczne usługi za darmo, żeby cokolwiek robić i doczekać życiowej szansy, okazuje się, że albo jestem cienias albo pomylony, natomiast, za pieniądze grać nie ma komu, stanie w przejściu podziemnym lub muzykowanie pociągowe w konkurencji z cyganami mnie nie interesuje, w tej sytuacji mam nadzieję, że po wysłaniu iluś ofert do agencji artysycznych znowu pojadę w świat, co do pracy na zachodzie wiem co mam robić i za ile to robię, to niezmiernie ułatwia mi życie, mam wybór i uzgodnioną kasę za umówioną robotę, Polska jeszcze ciągle odbiega od takiego standardu, w wielu dziedzinach, z wyjątkiem kombinatorki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś