Gość: mamuśka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 15.03.05, 19:42 Może mi podpowiecie ile płaci się za godz. opieki nad dzieckiem? Nie chodzi o stałą opiekę (po 8-9 godz dziennie), ale dodatkową czasami po kilka godz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mysza Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.iig.pl / *.iig.pl 15.03.05, 23:07 Ja płacę 4 zł za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.03.05, 15:50 A nie miała pani problemu ze znalezieniem takiej osoby? Ja spotykam się tylko z takimi co chcą pilnować codziennie za stale określoną pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 18:39 ja moge pilnowac dziecka. nawet za 5 zl o roznych godzinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.03.05, 19:46 a ile płacą za dwoje dzieci? Podwójnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.iig.pl / *.iig.pl 16.03.05, 23:48 >A nie miała pani problemu ze znalezieniem takiej osoby? Pan. Nie, nie miałem problemu - jest to osoba z polecenia. >Ja spotykam się tylko z takimi co chcą pilnować codziennie za stale >określoną pensję. Tu od razu reguły były jasno określone. Dwa dni siedzimy z żoną na zmianę, niania przychodzi na 3 dni i siedzi max. 4 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:47 ja pilnuje ,kiedy trzeba ,ale jak poczytalam o Waszych Panie stawkach za godzine to wydaje mi sie ze rozmawiacie o Chinach.Moja stawka wynika z moich kwalifikacji i tego co jestem w stanie zaoferowac.Ide z dzieckiem do Teatru Lalek,do parku,na badania,do sklepu i tam gdzie potrzeba.Ogladam z nia bajki w TV,tlumacze ksiazki ,ktore czytam ,opowiadam o sniegu na ulicy ,o bocianach ,ktore za chwile przyleca,o rozach ktore w parku spia pod sniegiem i wielu,wielu innych rzeczach.Bawie sie tym.I to wie moj pracodawca. Ja mam 15 zl na godzine plus ponad kazde 6 godzin za godzine 30 zl .I umowa-zlecenie a co sie z tym wiaze ZUS-owskie skladki i maly drobiazg okolo 350 zl miesiecznie na pokrycie za moje studiowanie.Wiem ze Wam jestciezko zaplacic , ale co chcesz dac swojemu dziecku? Jesli niewiele to zostan na wychowawczym....Dasz wiecej....ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.03.05, 19:57 to fajnie ci się trafiło. Ja też pilnowałam dziecka na godziny. I to że miałam niską stawkę nie oznacza że siedziałam sobie i nic nie robiłam. Też czytałam, odpowiadałam na niekończące się pytania itd. Teraz sama mam dzieci i chciałabym znaleźć taką opiekunkę jaką kiedyś sama byłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 20:01 ala a moze mnie chcesz?? ja sie zawsze opiekowalam kuzynami i to samymi chlopakami :( bo jestem jedyna dziewczyna w rodzinie. kiedys tez cioteczna kuzynk. mam 20 lat, studiuje wiec bym mogla raczej na godziny niz na caly dzien. gorzej by bylo z piekuchami bo nigdy nie zmienialam ale jakby trzeba bylo mysle ze bym sie nauczyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.03.05, 20:09 w takim razie proszę o jakiś kontakt np. maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:04 To sie nie trafilo ala ,trzeba tylko wiedziec co masz robic i za jaka cene.Ja mialam juz pojsc za 10 zl na godzine ale sie zreflektowalam i poczekalam na nowa gazete.I tak po nitce do klebka ,od dziecka do dziecka doszlam do dzis.Teraz mam odrobine lepiej.W ciagu miesiaca okolo 2300 zl ,ale jestem caly czas na zawolanie---na szczescie dziecka ;))) . Ludzie u ktorych pracuje maja dobra prace i dosc duze dochody. Kobieta z tego co wiem dzieli sie ze mna pol na pol. To jest sadze uczciwe. Ona tez tak sadzi.Jestesmy obie zadowolone. Trzymaj sie i znajdz swoj tunelik.ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.03.05, 20:08 ja niestety nie zarabiam dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:33 To jeszcze raz wrzuc na wsteczny jak umiesz . I staraj sie nie szukac pracy jak najszybciej.Jesli masz takie warunki. W Bialymstoku pomimo tego co pisz na tym Forum ludzie jest sporo ludzi ,ktorzy zarabiaja (jak mowia) powyzej sredniej krajowej.Jezeli nie masz takiej mozliwosci to musisz swoje warunki dopasowac do tego co sie dzieje "na szybko". Ale tutaj Ci Ala nie zazdroszcze.... Ja nie mam wiecej rozeznania ...Tyle co mnie dotyczylo... sorrki ... ;(( anka Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: ile płacić dla niańki??? 21.03.05, 21:49 ...Ogladam z nia bajki w TV... Pewnie na tym się kończy :> Czemu negujesz kwalifikacje rodziców do edukacji i wychowania swoich dzieci? Po tym, co napisałaś wolałbym, by moje dziecko nie było pod Twoją opieką. ...wydaje mi sie ze rozmawiacie o Chinach... Nie, jesteśmy w Białymstoku :] (chyba nie zauwazyłaś). Reasumując - życzę Ci, byś nie straciła tej pracy, bo nastepna taka fucha Ci się nie trafi. Na hasło "szukam opiekunki" zgłaszają się dziesiątki chetnych (o nie mniejszych niż Twoje kwalifikacjach, ale bardziej pokornym podejściu do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun22@poczta.fm Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 12:48 Jak juz ktoś to napisał: zależy to od kwalifikacji niani, doświadczenia i tego co ma z dzieckiem robić, ale 4zł to chyba trochę niesprawiedliwe, bo dzieciaki mogą czasami dac popalić. Wszytsko zależy od dogadania się, ale uważam, że trzeba byc fair i nie wykorzystywać dziewczyn do pilnowania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie DLA niańki Re: ile płacić dla niańki??? IP: 212.33.89.* 17.03.05, 16:52 Niańce, a lepiej niani lub pani opiekującej się dzieckiem. Obrzydliwe jest to DLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:40 Gość portalu: Nie DLA niańki napisał(a): >Obrzydliwe jest to DLA. To "dla" nie jest obrzydliwe, bo to jest po naszemu, tutejszemu. A Ty pewno nietutejsz(a)(y)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:14 Chryste 2300 za pilnowanie dzieci? Ja na pełny etat w swoim zawodzie po studiach magisterskich mam 1100. I to jest dobrze uważam jak na Białystok. Niani nie zapłacę więcej niż pół moich zarobków za 6-7 godzin dziennie! Wymagam referncji i pewnego poziomu umyslowego. Niania nie może mi także zostawiać syfu w domu (co się często zdarza z młodymi dziewczynami które nie zmywają nawet po sobie szklanek...mam więcej pracy po ich wyjściu niż ustawa przewiduje:) Chętnych jes sporo. Dodam, że zadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:05 Jak juz pisalam wczesniej.Nigdy nie rwij szczawiu noca.Poza tym czy studia magisterskie uprawniaja Cie do czegokolwiek? Ja mam w chwili obecnej dwojke dzieci bardzo kochanych na glowie i studia ,ktore sobie sama wybralam bez zwazania na papierki ,ktore mi dadza. Chemia. Interesujaca dziedzina ,ktora nie jest dzis raczej modna. Nie zwazam na mode, robie to co lubie. Prace z dziecmi rowniez lubie.Zarywam noce aby przygotowac sie do kolejnego dnia. Znalazlam fajnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.03.05, 19:38 Gość portalu: Nie DLA niańki napisał(a): > Niańce, a lepiej niani lub pani opiekującej się dzieckiem. Obrzydliwe jest to > DLA. Też chciałem na to zwrócić uwagę. A przy Urzędzie Wojewódzkim jest (była?) tablica (cytuję z pamięci): „Parking pojazdom pracowników Urzędu Wojewódzkiego”. BUAHAHAHAHAHAHAHAHA! :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:21 >„Parking pojazdom pracowników Urzędu Wojewódzkiego”. Takie twory powstają, gdy tutejsi chcą być "poprawni" językowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.03.05, 20:25 Cierpią na kompleks „dla”. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:30 > Cierpią na kompleks „dla”. ;-) Chcą być "czysto polscy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ile płacić dla niańki??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.03.05, 20:42 Byłem kiedyś w komendzie straży pożarnej w jakiejś „reprezentacyjnej” sali – na ścianie kilkanaście dyplomów, może więcej. I taka prosta „prawidłowość” – jeśli dyplom „z Polski” to: „Dyplom dla drużyny ... za zajęcie”, jeśli z naszego regionu – „Dyplom drużynie ... za zajęcie”. He, he! Odpowiedz Link Zgłoś