ralston 18.06.02, 18:51 Jakoś bez echa na forum przeszła sprawa wczorajszego udanego eksperymentu teleportacji przeprowadzonego w Australii. Forumowicze - kiedy do Mongolii będziemy podróżować tym nowym środkiem transportu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Teleportacja IP: *.athome.tue.nl 18.06.02, 18:56 ralston napisał(a): > Jakoś bez echa na forum przeszła sprawa wczorajszego udanego eksperymentu > teleportacji przeprowadzonego w Australii. Forumowicze - kiedy do Mongolii > będziemy podróżować tym nowym środkiem transportu? jakies szczegoly...? (annabl) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Teleportacja 18.06.02, 19:05 Gość portalu: a napisał(a): > ralston napisał(a): > > > Jakoś bez echa na forum przeszła sprawa wczorajszego udanego eksperymentu > > teleportacji przeprowadzonego w Australii. Forumowicze - kiedy do Mongolii > > > będziemy podróżować tym nowym środkiem transportu? > > jakies szczegoly...? > (annabl) To nie jest teleportacja!!! Teleportacja to przeniesienie jakiegoś przedmiotu, a więc wszystkich tworzących go cząsteczek w inne miejsce, a nie zniszczenie go w jednym miejscu i odtworzenie go z innych cząsteczek w drugim, co miało miejsce w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Teleportacja 18.06.02, 21:16 Annabl dla Ciebie link: info.onet.pl/511942,16,item.html I moja dygresja - wiele lat jeszcze minie, zanim teleportacja człowieka będzie możliwa. Trzeba sobie bowiem zdać sprawę, że nie jest to przeniesienie cząstki z jednego miejsca w drugie, ale utworzenie cząstek o identycznej budowie w innym miejscu. Tak więc obawiam się, że gdzieś po drodze zginą wszystkie myśli tzn. mózg osobnika po teleportacji będzie wyprany. Ponieważ myśli/wspomnienia to przecież w każdej chwili zmieniające się układy impulsów elektrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Teleportacja 18.06.02, 23:27 > Jakoś bez echa na forum przeszła sprawa wczorajszego udanego eksperymentu > teleportacji przeprowadzonego w Australii. Forumowicze - kiedy do Mongolii > będziemy podróżować tym nowym środkiem transportu? Co tam Mongolia, ja juz sie zapisalem w kolejeke na teleportacje z Australii do Polski i z powrotem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Teleportacja 19.06.02, 10:44 zniszczyli mowicie a potem odtworzyli? nie slyszalam, ale to bardzo interesujace. kurcze a moze by tak robic z idiotami co po polskich drogach jezdza? z mala roznica, potem ich nie odtwarzac. nie byloby problemu z zatarasowanymi jedzniami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Teleportacja 19.06.02, 11:06 A moze ta technika teleportacji pojdzie do przodu, ze niektorych jegomosci da sie teleportowac nie tylko w przestrzeni ale i w czasie: do epoki jaskiniowej... Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Teleportacja 19.06.02, 11:11 > do epoki jaskiniowej... Istnieje niebezpieczeństwo, że jaskiniowcy zaczną złych nawyków nabierać. Dlatego proponuję wysyłać ich w epokę dinozaurów. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Teleportacja 19.06.02, 12:05 Dziś to się mam ochotę nie do Mongolii, ale na Grenlandię teleportować... Ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
korni Re: Teleportacja 19.06.02, 13:23 ja tam wole normalne podroze , oby w milym towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Teleportacja IP: 212.33.74.* 19.06.02, 18:25 Korni jak zwykle rozsadnie pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Teleportacja 19.06.02, 18:30 korni napisał(a): > ja tam wole normalne podroze , oby w milym towarzystwie Ale pomyślcie, jak zrewolucjonizuje to rynek handlu i usług. Gorąco ci? Chcesz zimne piwo? W lodówce pustka? Już nie trzeba iść do baru, naciskasz guziczek i jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Teleportacja 19.06.02, 18:32 Ale by był dziś ruch w kierunku na "Szpicbergen"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Teleportacja IP: 212.33.74.* 19.06.02, 18:34 a ja jestem zadowolona z pogody jako wyznawca tao:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Teleportacja 19.06.02, 18:39 Gość portalu: anka1 napisał(a): > a ja jestem zadowolona z pogody jako wyznawca tao:)))) A ja nadal błogosławię elektryczne wiatraczki:))) Odpowiedz Link Zgłoś