nekroskop88 26.03.05, 15:37 W innych miasta hale sportowo-widowiskowe maja swoje nazwy w Bydgoszczy jest Łuczniczka, w Olsztynie - Urania, w Katowicach - Spodek. Macie jakies pomysły na nazwanie naszej białostockiej hali, ktora ma powstac? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwy.www.zieloni.w.pl pamiatka po Dykta-TUR ze :) 26.03.05, 19:21 pamiatka po Dykta - TUR ze :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 16:13 lepiej "Metropolitan Hall" :))))) a opera "Metropolitan Opera" Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 16:58 Masz rację, bo taka metropolia jak Białystok zasługuje na obiekty z taką nazwą:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 17:05 City Hall to bym powiedzial raczej Ratusz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 17:40 w hollywood slyszalem ze nazwano hale berry moze cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszny Re: Jak nazwać halę? IP: *.elpos.net 26.03.05, 18:16 Juz lepiej nazwac hala zubrza Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 19:01 dobra dosyc zartow (zartuje hehe) ale na serio, trzeba nazwe jakas wymyslic, bo pozniej bedzie hala bez nazwy no :P moze Hala Hetman :P Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 19:06 a na okolo hali pole truskawe zrobic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 26.03.05, 19:12 olśniło mnie !!! Hala im. O. Rydzyka !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Jak nazwać halę? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:51 hala S'liedziowa Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_smiglo Re: Jak nazwać halę? 28.03.05, 04:19 Hala Gasienicowa. Tylko kto to byl Gasienicow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Jak nazwać halę? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.03.05, 13:08 Propozycje nazw sytuujących bardzo dokładnie historyczną lokalizację hali: 1.Hala na Piaskach 2. Hala Zwierzyniecka albo w Zwierzyńcu. Co prawda kiedyś obok była ulica Smutna ale "Smutna hala" brzmiałoby nieszczególnie. A z angielska, tak jak w NBA moze "Bialarena hall"? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 28.03.05, 14:34 a propos Piaskow - wolalem jak moje osiedle nazywalo sie Tysiąclecia a nie Piaski pffff dla mnie pasuje "Hala Zwierzyniecka" i jeszcze jedna propozycja :P moze "Hala Wiejska"? :))) albo Hala Kopernik ;) o! to dobre jest :) co myslicie o Hali Kopernik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 28.03.05, 14:34 a propos Piaskow - wolalem jak moje osiedle nazywalo sie Tysiąclecia a nie Piaski pffff dla mnie pasuje "Hala Zwierzyniecka" i jeszcze jedna propozycja :P moze "Hala Wiejska"? :))) albo Hala Kopernik ;) o! to dobre jest :) co myslicie o Hali Kopernik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak nazwać halę? 28.03.05, 14:38 boze jaki ja inteligentny jestem ;/ sorry za te kilka postow ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Hala pod znakiem IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.05, 18:19 Jako, ze bylaby to hala PB - to moze Hala Inzynierska. A ze trudna do wymowienia anglojezycznym (to tez musimy brac pod uwage) - wiec moze Copernicus Hala, Hala Bemowska alba Hala Spartakus. To ostatnie chyba najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Hala pod znakiem IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 29.03.05, 18:26 A może hala Swoboda albo po białostocku hala Słoboda od dzielnicy gdzie akurat sie znajduje. Bo jednak Piaski i Zwierzyniec to nieco obok. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Hala pod znakiem 29.03.05, 18:40 wedlug podzialu administracyjnego miasteczko politechniki znajduje sie na osiedlu Piaski Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Hala Arena 29.03.05, 18:50 No to Hala Arena - arena po hiszpansku oznacza piasek. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Hala Arena 29.03.05, 19:12 To prosze zapamietac kto wymyslil chociaz zyskow z tego ciagnal nie bede;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Hala Arena 29.03.05, 19:13 umiescimy na hali tablice dzienkczynna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Hala Arena 29.03.05, 19:15 niestety tablica nie aktualna - Poznań ma Arenę :P Odpowiedz Link Zgłoś