Dodaj do ulubionych

Spacer wokół Bojar

IP: 80.53.86.* 31.03.05, 11:13
Ostatnio uwazalem ze to wygoda albo antoniuk to najniebezpieczniejsze osiedla
w bialymstoku, ale od niedawna jestem innego zdania. Bojary... tam powinni
zwiekszyc patrole policyjne - tyle menelstwa ze sie w glowie nie miesci!!!
Obserwuj wątek
    • habitus Re: Spacer wokół Bojar 31.03.05, 13:28
      Tyle menelstwa na tych trzech uliczkach? Co ty, krasnoludek jesteś jakiś? :))))))
    • Gość: Ian Re: Spacer wokół Bojar IP: 80.55.171.* 31.03.05, 13:36
      Hej Michał! Mieszkam tu i rzeczywiście dużo tu "trudnej" młodzieży oraz jest
      troche pijaczków. Ale wiesz gdzie mieszkają? W kilku jeszcze komunalnych
      domach. Jest tez tu na słonimskiej Dom Dziecka a na Orlej Pogotowie Opiekuncze.
      Ta młodzież, no nie są to "białe kołnierzyki", gdzieś się musi podziać. A
      Miasto nie robi nic by ją czymś zając! Ale myślę, że i tak jest tu dużo
      bezpieczniej niż na dużych osiedlach. Pozdr. Ian
    • ogabignac Re: Spacer wokół Bojar 31.03.05, 13:36
      A ja w kwestii tego cudaka na fotografii.
      Z tresci nie wynika czy to maja tak czy wlasnie nie wygladac Bojary:)
      • Gość: Ian Re: Spacer wokół Bojar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 13:48
        Hej Ogabignac! A ogladałeś to w naturze? Wygląda dobrze, ale nie jest to
        tradycyjna forma i może nie do powtarzania jak "pieczątka" na całych Bojarach.
        Ale stare sa jak nowe! Pozdr. Ian
        • ogabignac Re: Spacer wokół Bojar 31.03.05, 15:45
          Gość portalu: Ian napisał(a):

> Hej Ogabignac! A ogladałeś to w naturze? Wygląda dobrze, ale nie jest to
          > tradycyjna forma i może nie do powtarzania jak "pieczątka" na całych
          Bojarach.
          > Ale stare sa jak nowe! Pozdr. Ian

Musze w koncu to zobaczyc.
          Do tej pory ile razy na Bojary szedlem na 7 pokusach sie konczylo;)
    • Gość: inna Re: Spacer wokół Bojar IP: *.z066088240.nyc-ny.dsl.cnc.net 31.03.05, 18:25
      Ludzie ktorym nie zalezy na zachowaniu Bojar, czy generalnie maja stosunek
      niejaki do satrych budynkow, historii itd, to sa ludzie z nikad, oderwani, nie
      przynazlezacy, bo identyfikuja sie z czyms co nie ma historii. jest nowe,
      blyszczace a wiec pwnie lepsze niz stare, drewniane. Bojary przez
      dziesieciolecia zaniedbywane musialy stac sie zbieranina wyrzuconych na
      margines, na pewnoi nie jest tamm pieknie, ale mogloby byc. TYlko czy wladze
      miasta maja w ogole jakis pomysl na to miasto. Nie bardzo, o czym swiadczy
      wyglad Rynku Siennego. To samo stanie sie z Bojarami, nie mam zadnych
      watpliwosci co do tego, ze chodzi o wyrownanie, i pozbycie sie czegos tak
      starego jak drewniane domy, w ktorych pewnie nie jefdene z bilostockich
      urzedniukow sie urodzil. Chcialabym temu Panu dodac sily i odwagi do walki, ale
      obawiam sie ze jest juz za pozno. A mozna by miec prawdziwe cacko
      architektoniczne w miescie, cos czego niema nikt inny. Nie wstydzmy sie skad
      pochodzimy, bo to jest to co nas stworzylo.
      • Gość: arch Re: Spacer wokół Bojar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 18:50
        Chcę się zapytać gdzie są do niedawna jeszcze obrońcy Bojar A. Chwalibóg i
        radny osiedlowy Klimaszewski. Dlaczego nie bronia Bojar, ich charakteru tzn
        niewysokiej zabudowy. Ktos przecież wydał pozwolenie na budowę wysokiego domu
        wielorodzinnego na Glinianej / jakoś Chwalibóg nie wstrzymał i nie zawiesił
        postępowania do czasu uchwalenia planu/ .
        • habitus Re: Spacer wokół Bojar 31.03.05, 19:20

A nie sam to projektował przypadkiem?:))
          • Gość: marcin co my możemy zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:20
            zadałem nieco naiwne pytanie w tytule, ale może jednak ktoś ma jakiś pomysł, co my, zwykłe szaraczki, możemy zrobić, w jaki sposób się zaktywizować? Pan Kaczyński wydaje się wołać na puszczy, może przydałaby mu się pomoc osób, którym nieobojętny jest los Bojar, a w szerszym kontekście - ład przestrzenny w mieście? Znowu naiwnie, ale uważam, że to oddolne ruchy mogą coś tu zmieniać, pokazać, że społeczeństwo staje się obywatelskie i należy się z nim liczyć. tylko do tego potrzeba aktywności. Kilka wpisów na forum to stanowczo za mało. co o tym myślicie?
            • Gość: Ian Re: co my możemy zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:17
              Myślę, że odosobnione głosy też są cenne, ale chyba największy wpływ na
              decydentów ma nacisk ze strony mediów, organizacji np. SARP, czy tez
              autorytetów, ale też radnych naszego miasta. Te wolne, pojedyńcze głosy mogą
              przekształcić sie w poparcie dla sprawy poprzez jakiegos radnego. Niech będą to
              radni dzielnicowi a potem miejscy. Myślę też że istotne jest wyjaśnianie
              wszystkim chcącym słuchać co w tych Bojarach jest cennego. Pozdr. Ian
    • Gość: Ja z Bojar Re: Spacer wokół Bojar IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 27.04.05, 10:39
      Michaś! I tak masz szczęście, że mnie tam nie było, bo nie wypisywałbyś
      głupot.Nie wiesz, czy głupa rżniesz, że policji, antyterrorystów, ochroniarzy,
      strażników miejskich jest 10 razy więcej niż za tzw. komuny, ale pracy, szkół,
      placów zabaw, miejsc gdzie można spędzić cząs mniej lub więcej pożytecznie jest
      akurat 100 razy mniej. Przybyło także kościołów, ale służą tym, którzy je
      budują, nie tym, którym akurat trzeba pomóc, żeby nie byłi "menelami". A poza
      tym ci Twoi "menele", to są zwykli biedacy, którzy proszą o 20 gr , a nie tłuką
      kogokolwiek, nawet wartych ,żeby skopać im żyć, choćby za takie "ostatnio
      uważałem". I nie plącz się po osiedlach, a pilnuj swojego, to ci może nikt obcy
      manta nie spuści, chociaż widać, że się prosisz...
    • Gość: gość Re: Spacer wokół Bojar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:30
      > Ostatnio uwazalem ze to wygoda albo antoniuk to najniebezpieczniejsze osiedla
      > w bialymstoku,

dlaczego Wygoda? mieszkam tu kilka lat i nie mam powodow do narzekan, wracam do domu o najrozniejszych porach i nigdy nie bylo zadnej sytuacji zagrozenia. O jakiej czesci Wygody myslisz?
      • kamilar Re: Spacer wokół Bojar 27.04.05, 18:31
        Ja to samo moge powiedzieć o dzisięcinach, też nigdy nie miałem problemów:)
        • Gość: chatka_ Re: Spacer wokół Bojar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:48
          To moje ulubione miejsc na nocne spacery, menelstwo przesiaduje, zreszta w
          sasiedztwie domu pani dyrektor BWA i nikomu nie wadzi. Nikt mnie nigdy nie
          zaczepil. Po co ten lament?
    • Gość: Red Re: Spacer wokół Bojar IP: 80.55.171.* 28.04.05, 08:50
      Nie jest tutaj bardzo bezpiecznie, ale wydaje mi się, że na takim osiedlu jak
      Piasta wieczorem jest nieco gorzej. A większa liczba patroli policyjnych
      przydałaby się...
      • Gość: Ian Re: Spacer wokół Bojar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:51
        Mieszkam na Bojarach juz kawałek czasu. Przyznaję jest troche młodych
        chłopaczków, którzy może i wąchają klej. Ale żadna ze szkół nie oferuje im
        możliwości grania np. w pingponga czy kosza. Chłopaki nudzą się. Nawet
        w "kapitalistycznym" NY biedna młodzież ma jakieś boiska, a my "socjaliści" nie
        oferujemy tym dzieciakom nic. A że trochę pokrzyczą? Tak na prawde nie
        sązbytnio groźni. Ale wszystko przed nimi. Miasto nie robi nic by przeciągnąć
        ich na "jasną stronę". Co niektórzy tylko leżą krzyżem i buduja nowe ołtarze.
        Pozdr.

Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka