Gość: # Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:02 pokoj jego duszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saluto Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( zapalmy świeczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:17 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 02.04.05, 22:30 Już żeś z Łojcym Bogym Łotwar Pyjter wrota Dobrze mosz za progym Bo wiodła Cie cnota Pasoł żeś baranki Tako jako umioł Dnie noce poranki Zdo sie - świat zrozumioł. Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 02.04.05, 22:57 Odszedl wielki czlowiek i wielki Polak(: Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Zmarł Jan Paweł II 02.04.05, 23:19 On tam już napewno rozpoczął pracę. Nie zwykł przecieć trwonić czasu. Przywitał się z bliskimi - i do pracy, do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saluto Re: Zmarł Jan Paweł II IP: 81.15.254.* 03.04.05, 01:33 Chciałbym radośnie spojrzeć na śmierć Ojca Świętego, bo zaczął sie dla niego zupełnie nowy etap, w innym zupełnie nam nieznanym bycie. Ale nie potrafię, smutek jest przeogromny. Ale jestem pewien jednego. Tak jak wielki jest żal po śmierci papieża na ziemii, tak trudno wyobrazić sobie tą radość w niebie i to zapewne wyjątkowe i jedyne w swoim wymiarze powitanie Karola Wojtyły przed obliczem Pana. W końcu nie codzień witają osoby takiego formatu. Żałuję, że nie mogłem tego doświadczyć, choć kiedyś ktoś mi o tym opowie. Chcę też papieżowi podziękować za tą ostatnią wielką lekcję, może nawet najistotniejszą z całym pontyfikacie. Pokazał mi, ale pewnie nie tylko, jak należy umrzeć. Bez bojaźni, bez strachu, pogodnie i godnie, z tą pewnością że idzie się do Miłosiernego Boga Ojca - w tym też Ojcze Święty postaram się Ciebie naśladować. Zawsze będę nosił Ciebie w sercu... Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_smiglo Re: Zmarł Jan Paweł II 03.04.05, 02:16 "Nie lekajcie sie" "Cierpienie jest czescia naszego zycia" Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Zmarł Jan Paweł II 03.04.05, 02:32 Nigdy nie widzialem czegos takiego. Amerykanskie stacje telewizyjne nigdy nie poswiecily ZADNEMU wydarzeniu tyle uwagi. Nikt nie ma tu watpliwosci, kto byl CZLOWIEKIEM XX stulecia. Spuszczona do polowy flaga w Bialym Domu, spontaniczne zgromadzenia tlomow w roznych miastach. Tego sie nie da opisac, co sie tutaj dzieje. Prezydent Bush oddal pokornie hold Czlowiekowi Stulecia. Nigdy tez tyle nie mowiono tu o Krakowie (nie Wadowicach) Polsce i Polakach. Dziekuje Ci, Wielki Pasterzu, ze bezpiecznie przeprowadziles tak bardzo zagubione stado ludzkosci w trzecie millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Zmarł Jan Paweł II IP: *.home.cgocable.net 03.04.05, 03:26 Canada pograzona w zalobie... Brak slow... MOdlmy sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Zmarł Jan Paweł II IP: *.elpos.net 03.04.05, 12:20 Niebo wypełniło się słońcem, a ziemia smutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 03.04.05, 10:40 iycie to - pomarł poeta Toż rymym ślintać se godzi Łostatni jo wierszokleta Dyć dusza durś płaczka rodzi I gańbić se tym niy byda Ni tropić zaś nożyczkami Chca - bestoż tukej z niom ida Wybeczeć tymi rymami Mie niy trza kiru żałoby Chorongwi tysiyncy mszy Bele to szkryfnońć tu szło by Papiyż z Ponboczkym - Łon wiy Coby se tropić - niy pedzioł Spokojnie poszoł do Boga Dyć wiyncy łod nos już wiedzioł Za to dać gowa tyż moga Rym niychej świyczkom jest życia Ło kerym szkryfloł do końca Choć niyporadnie go klyca Zdo mi sie - ździybko w niym słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 03.04.05, 14:00 "Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć" Jan Paweł II Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 03.04.05, 15:40 Boże Miłosierny Skończoł żeś Mu mynka Nojpiyrszy z nos wierny Już we Twojich rynkach Bestoż - Alleluja! Rymym Cie pochwola W żolu radość czuja Niych jest wola Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 16:25 ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punk Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:18 PAPA NOT DEATH Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 03.04.05, 22:21 Gość portalu: punk napisał(a): > PAPA NOT DEATH Ale haslo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McBride Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( IP: 212.122.214.* 03.04.05, 22:34 max39 napisał: > Gość portalu: punk napisał(a): > > > PAPA NOT DEATH > > Ale haslo . mi się podoba;) inkulturacja Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_smiglo Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 03.04.05, 23:53 Aleksieju! Nie jestes w stanie mnie zranic, ale swoja obecnoscia ranisz uczucia wszystkich pograzonych w zalobie katolikow. Ty, ktory przez lata obrazales na tym forum nas i Ojca Swietego, nie zachowales naleznego szacunku nawet w takiej chwili. Nie masz juz czego tu szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 03.04.05, 23:56 Zenek, odwal się od Alexa4, jakoś w tych ostatnich dniach nie zauważyłem u niego niestosownego zachowania, a w Twym niestety wiele złego widzę, a mienisz się obrońcą wiary? Jak narazie robisz z siebie zwykłego tępego oszołoma!!! Zamilcz już dziś, idź spać, tak będzie lepiej dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_smiglo Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 04.04.05, 00:01 Zbyt krotko jestes na tym forum. Piecyk nieraz podlinkowal "tworczosc" aleksieja. ale tobie zapewne nie chcialo sie nawet tam zajrzec. Podejrzewam, ze nawet nie zdajesz sobie sprawy ile razy obrazil on ciebie rowniez. Najpierw troche zdobadz konkretnej wiedzy, a potem zabieraj glos, ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 04.04.05, 00:09 Na forum jestem wystarczająco dużo! A od ignorantów nie wyzywaj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_smiglo Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 04.04.05, 00:13 Ale zadales sobie troche trudu? Znalazles i przeczytales, czy tylko szukasz sobie wroga we mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( 04.04.05, 00:19 Daj linki to poczytam, a wrogów nie szukam. Tylko obserwuję dzisiejszą Twoją twórczość i dochodzę do wniosków, że jesteś oszołom i nie potrafisz inaczej pisać, jak kogoś obrażać. Nie wiem, może mylę się, ale udowodnij mi to, przekonaj mnie, że moje osądy są mylne. A swoją drogą, zastanów się co piszesz, taki Alex nic nie pisze niestosownego przez ostatnie dni, a Twoje posty są wciąż wycinane, a te które pozostały nie wyglądają na zbyt kulturalne. Powagi trochę człowieku, w tym smutnym okresie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Zmarł Jan Paweł II :(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 07:56 Boli, że nawet w tych trudnych dniach nie potraficie wyzbyć się niskich cech charakteru. Papież uczyl pokoju, jeżeli tego nie rozumiecie, to lepiej nic nie piszcie. Śmierć jest końcem i początkiem. Dla mnie na razie jest tylko końcem. Serce nie potrafi zrozumieć, brak mi świadomości, że gdzieś tam, daleko w Rzymie jest On.Na pewno nie zawsze Go ceniliśmy, teraz jednak cierpimy strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś