Dodaj do ulubionych

ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic?

IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 11.04.05, 13:47
Zastanawia mnie fakt, jak to jest z ta 'kariera 'zawodowa' na Podlasiu?
Czy wogole mozna mowic o zjawisku 'zrobienia' kariery na Podlasiu?
Ile mozna zarobic?
Czy ktos przekracza 2000zl netto?
P.S.Ja zarabiam 1100netto.Kto sie przylaczy do szczerej dyskusji?
Obserwuj wątek
    • koczisss Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 13:49
      Jak ma się znajomości i załapie do zusu do wydziału kontroli, to lekko ponad 2000 tys na rękę będziesz miała, mówię o zwykłych pracownikach, nie o kierownictwie:)
      • Gość: Romek Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:00
        koczisss napisał:
        >Jak ma się znajomości i załapie do zusu do wydziału kontroli, to lekko ponad 20
        > 00 tys na rękę

2000 tys na reke???! Czyli 2 duze banki???! No, no - niektorym to sie
        faktycznie powodzi...
        • Gość: PODLASIANKA Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 11.04.05, 14:15
          naprawde uwazasz ze 2000 to duzo??szok!
          moja siostra w warszawie zarabia ponad 4000 i uwaza ze to bardzo malo!
          Dlaczego my mamy sie tak slabo cenic?
          ktos powie; bialystok to nie warszawa!racja, ale....
          • Gość: Romek Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:18
            2 tys. to nieduzo. Ale 2000 tys to sporo: 2000 tys. = 2.000.000 zł
          • nekroskop88 Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 15:36
            tyle ze w Warszawie wszystko jest drozsze, wiec 4000 to moze jej za malo
      • koczisss Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 15:28
        Aha, dodam, że nie są to pracownicy z jakimś wielkim stażem, Ci to dłużej pracują to nie wiem:)
    • Gość: MoriLee Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:19
      ja mam mgr znam 3 języki obce dodatkowe kursy szkolenia i sukcesy i mam 1000 zł
      netto
      • Gość: koszalyopaly Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:28
        aaa kolega moj podstawowki nie skonczyl.4lata w 7 klasie i finisz.Ma znana w
        regionie firme ,gdzie w marketingu i dziale handlowym daje ludziskom zarobic
        tak wlasnie w okolicach 4 tys.Bez jezyka na brodzie.Czasami na umowie-zleceniu
        mam za drobne prace okolo 2 tys.Tak wiec to chyba male znaczenie ma
        reszta.Wazne we wlasciwym miejscu,o wlasciwej porze z wlasciwymi ludzmi sie moc
        znalezc.Czyz nie?Dodam ze w dziale handlowym dziewczyny dopiero sa w trakcie
        studiow.
        • koczisss Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 15:36
          Daj namiary na tego kolesia, ja to za 1500 chętnie popracuję:)
          • Gość: koszalyopaly Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:43
            .bylbym to zrobil z przyjemnoscia ,ale kiedys umowilismy sie ,ze to On wybiera
            ludzi,ma wielki nos do tego i daje ogloszenia.A tak na marginesie bylo niedawno
            ale na produkcje.. Jego ul ,jego pszczoly ;)
            • koczisss Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 15:44
              No tak, w sumie masz rację, ale jak nie mam punktu zaczepienia, nie wiem kto to jest i co to za firma, to raczej mam marne szanse na to, żeby choćby znaleść się w pobliżu tej firmy:)
      • fiat_lux Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 17:03
        ja moge wymienic 10 jezykow ktore sa mi obce
        ale nie chce sie przechwalac
        • koczisss Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 17:13
          haha, Tych co są mi obce moge więcej wymienić:))))
    • Gość: pracodawca Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:50
      Dajcie mi kogos co potrafi i ma doświadczenie
      to staruje u mnie na dzień dobry od 2500 zł na ręke + bonusy niech tylko ma w
      małym palcu pakiet macromedii.
      zamiast pisac co byscie chcieli to napiszcie CO UMIECIE ROBIĆ.
      Warszawka jest droższa z wielu powodów :)
      pracodawca
      • Gość: mia Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.bsk.vectranet.pl 11.04.05, 17:08
        Ja zarabiam ponad 2 tys. na rekę - jestem nauczycielką. Wcale nie uważam, że to
        dużo, chociaż faktem jest, że się nie przemęczam - duzo wolnego. Pracuję już
        jednak wiele lat, a na początek to wiadomo, jakie są stawki.
        • Gość: PODLASIANKA Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 11.04.05, 18:24
          jezeli ktos mi powie ze w warszawie wszystko jest rozsze to mu smieje sie w
          twarz teraz i mowie;chyba nie byles w wawie!!
          nawet ostatni weekend spedzilam tam i bylam wsciekla jaka drozyzna u nas w
          sklepach!!!!!!!!horror jak my przeplacamy, czynsz- taki jak u nas, gorzej z
          kupnem mieszkania na wlasnosc,a poza tym nawet kebaba jadlam za 6 zl a tu za 9
          byle jaki!
          prosze nie robic mitu warszawy jako drogiego miasta!!!!!
          • kamilar Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 11.04.05, 19:50
            Ja byłem tam kilka razy i wg mnie było drogo. W Krakowie było zdecydowanie
            taniej i ładniej:)
          • Gość: Praco... Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:05
            życie w wawie to czynsz, przedszkola, dojazdy opłaty a nie ... kebab czy
            wyprzedaz ciuchów
          • Gość: oddzialjelitowy Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:08
            jadlem kebaba za 3 zl w Narewce...ujj...ujj to dopiero tanie miasto
            • fiat_lux Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 12.04.05, 15:29
              narewka to miasto?
            • Gość: nieznosny Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.elpos.net 12.04.05, 15:35
              To w Narewce sa Kebaby .Myasle ze to lokalna tamtejsza nazwa babki ziemnieczanej.
              • fiat_lux Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 13.04.05, 19:20
                dobre :D
    • Gość: Xgen Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.mexico.one.pl 12.04.05, 14:51
      Koleżanka, zamknęla swoją działalność - zwolniła ludzi. Teraz pracuje w
      Irlandi, mąz też tam znalazł legalną pracę (tu był "rolnikiem" na KRUSie).
      • Gość: Edek Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:01
        A ja mam własne Biuro i wyciagam ponad 12 tysiaczków miesiecznie.
        • Gość: PODLASIANKA Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 12.04.05, 18:41
          "życie w wawie to czynsz, przedszkola, dojazdy opłaty a nie ... kebab czy
          wyprzedaz ciuchów"czynsz 270 2 pokojowe w centrum, przedszkole-200zl, dojazd -
          tanszy niz w bialym!
          o czym ty piszesz??????????
          • Gość: :) Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:13
            :)
            taaaaaaaa biorę 10 takich 2 pokojowych w centrum wawy od zaraz
          • zewsi Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 13.04.05, 19:09
            Napisałaś wcześniej, że kupno mieszkania jest dużo droższe, czyli interesuje Cię
            tylko wynajem 2-pokojowego mieszkania w centrum. Otóż to jest link:
            www.nieruchomosci.pl/realestate/oferty.php
            w którym mozna przeczytać, że czynsz za wynajęcie 2 pokojowego w centrum wynosi
            ciut więcej niż 270 zł. Wymieniane ceny to 1000, 1100, 1200 zł. 270 nie
            stwierdziłem.
          • Gość: oddzialjelitowy Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:04
            To Ci dobrze w tej Warszawie.Za 270 zl w centrum to biore takie dwa
            mieszkania :jedno dla Babci Krysi a jedno dla Wujka Kazia ...przedszkole
            spoleczne to kosztuje tyle samo w calym kraju 150-180 zl, moze nie? A Narew ma
            wspaniale kebaby po 3 zl za jeden...moze to i babka amnakana???? ;)) A o czym
            Ty piszesz PODLASIANKO? Tak sie sklada ze mieszkalem w Wawie ponad 4 lata na
            Modlinskiej ,niedaleko mostu St,Grota Roweckiego i placilem za klitke 35 m2
            900zl plus 280 zl czynszu...o czym Ty piszesz ? Cos prowokatorem mi to
            pachnie??? Ale po co??
          • Gość: warszawianka Re: Do Podlasianki IP: *.devs.futuro.pl 13.04.05, 20:32
            Dziewczyno
            Oświecę Cię jeśli chodzi o życie w wawie:
            mieszkanie - wynajęcie 1000 zł za ok 24 m w centrum + czynsz i opłaty!
            Żłobek 700, opiekunka do dziecka 1500
            Pani, która sprząta 10 zł za godz ( w B-stoku 3 zł do 5 max)
            Jeśli chodzi o dojazdy to nie mam pojęcia - jeżdżę autem.
            Mogę tak bez końca wymieniać:)
            Pozdrawiam
            • kurna_felek Re: Do Podlasianki 14.04.05, 12:58
              Czyli jak zatrzymać babę w domu to od razu zyskać można 700PLN za żlobek, 1500zł
              za opiekunkę do dziecka i 10zł/godz. za sprzątanie. Razem miesięcznie 2.200zł.
              Rzeczywicie życie w Warszawie jest drogie w mniemaniu jej mieszkańców.
          • Gość: bebe Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:56
            Moja droga podlasianko, mój przyjaciel wynajmuje mieszkanie w Ursusie
            (dzielnica brzegowa Warszawy) jeden pokój z kuchnią za 1500!!!!!!!!!
            O czym ty piszesz? Za przedszkole państwowe dla dzieciaka płaci 2 razy więcej
            (przeniósł go 2-m-ce temu) niż w Białym.
            • Gość: Tkac Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:10
              Ona nie pisała o wynajmowaniu mieszkania, tylko o czynszu.
              • zewsi Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 13.04.05, 21:38
                wcześniej pisała, że ceny na nowe mieszkania są odlotowe, więc nowe mieszkanie
                nie wchodzi w grę jako przykład na taniość stolicy. Ten argument po prostu odpada.
                • Gość: PODLASIANKA Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.04.05, 22:50
                  kochani:nie dziwie sie teraz ze tak slabo zarabiacie:wy nie umiecie czytac ze
                  zrozumieniem!tylko 1 osoba zrozumiala moj post!
                  a po co mieszkac w wawie i placic 1000zl za wynajem!?Co to za zycie!chyba dla
                  studenta!
                  Ja pisalam ze 270 to czynsz jak sie ma na wlasnosc M2 w centrum -tak jak moja
                  siostra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  czysz a nie oplate za wynajem
                  • Gość: obuszek Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:47
                    hmm ja też tyram za 1100 - mam dobry głos znam programy dźwiękowe, graficzne,
                    składam kompy. Piszę coś od czasu do czasu. JAkis koncert zorganizuję. Kiedyś
                    reklamy klepałem - niestety w najlepszym wypadku udało mi sie wyciagnąc 1600
                    miesięcznie. Zaczynam łapać doła!!! O opłatach nie wspomnę bo faktycznie
                    żarcie w białym jest droższe -wiem bo studiowałem w W-wie. Szkoda że nie znam
                    pakietu Macromedii :( Tylko Fireworks jest mi nieobcy oraz dreamweaver mam
                    opanowany dosyć dobrze ( tak mi sie wydaje)
                    Pozdrawiam!!!
                  • zewsi Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 14.04.05, 10:19
                    Napisałaś, że życie w Warszawie jest tańsze niż w Białymstoku. Napisałaś, że
                    ceny nowych mieszkań są większe niż w Białymstoku, ze swej strony dodam, że nie
                    tylko nowych.
                    Stąd wniosłem, że nie mogłaś użyć jako argumentu kupna 2 pokojowego mieszkania
                    w Centrum jako argument za "taniością" Warszawy. Bo to jest absurd. Jeśli
                    chcesz płacić czynsz za własne mieszkanie, musisz to mieszkanie najpierw kupić!
                    • Gość: karol Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:10
                      Podlasianka z jej :inteligencją" i logiką to powinna znaleśc robotę góra w
                      budce z lodami
                    • Gość: mieszkanka stolicy Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:02
                      Może nie do końca na temat. Cena nowego mieszkania w W-wie (obecnie) w niezłej
                      dzielnicy (Mokotów, Kabaty) to granice 4,5 - 6 tysięcy za metr kwadratowy.
                      A więc chyba nie tanio. Wiem z doświadczenia. Co do jedzenia? To zależy.
                      Lunch w centrum 10-20 zł. Pozdrawiam.
          • zewsi Re: ile tak naprawde na podlasiu mozna zarobic? 14.04.05, 12:33
            Gość portalu: PODLASIANKA napisał(a):

> "życie w wawie to czynsz, przedszkola, dojazdy opłaty a nie ... kebab czy
            > wyprzedaz ciuchów"czynsz 270 2 pokojowe w centrum, przedszkole-200zl, dojazd -
            > tanszy niz w bialym!
            > o czym ty piszesz??????????

Na warszawskim forum szukałem wątków o wysokości czynszu w mieszkaniach. Trochę
            tego jest. Jedyny post, w którym napisane jest o czynszu w mieszkaniu, które
            spełnia Twoje kryteria to ten:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=6464544&a=6560923
            Tyle, że jest to mieszkanie komunalne. Oprócz czynszu lokatorka oczywiście
            płaci dodatkowo wszystkie opłaty (czyli media, śmieci i pewnie fundusz
            remontowy). Post ten jest z czerwca 2003 r, więc opłaty od tego czasu mogły
            wzrosnąć.
            Zdarzają się też czynsze za mieszkania w centrum (o powierzchni blisko 100 m,
            więc pewnie nie 2-pokojowe) w wysokości 600 zł + wszystkie opłaty.
            Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka