Gość: wolf IP: *.wieczysta.krakow.pl 28.06.01, 21:26 Ukonczyłem własnie 5 letnie studia magisterskie (artystyczne). Mam kategorię A. Co zrobić. (legalnie) Rozpocząć nowy kierunek studiów??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majkelm Re: wojsko po studiach 29.06.01, 08:48 a ja właśnie jestem rok po studiach i u mnie i kolegi leży avizo w skrzyneczce pocztowej na odbiór listu poleconego, zapewne WKU, niech leżą i nabierają mocy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: wojsko po studiach IP: *.mst.gov.pl 29.06.01, 09:36 zostań jedynym żywicielem rodziny a tak na powaznie to sprawa wygląda następująco... armia może Cię ścigac w ciągu 1,5 roku od momentu uzyskania dyplomu. Jezeli uchylasz się od wojska tzn. nie odbierasz wezwań lub w inny sposób nie reagujesz na wezwania to niestety okres "ścigania" wydłuża się do 3 lat. Myślę, że rozpoczęcie studiów jest dobrym wyjściem pod warunkiem, że ma się ochote i kasę na to. Mozna jeszcze dogadać się z zaprzyjaźnionym lekarzem, aby stwierdził jakas "cięzką" do wykrycia chorobę... tylko trzeba mieć dojście Bądźmy szczerzy! w tych czasach wszystko da się załatwić za kasę pozdrawiam i głowa do góry. To wezwanie w cale nie musi oznaczać poboru Odpowiedz Link Zgłoś
majkelm Re: wojsko po studiach 02.07.01, 11:38 Może jedynym żywicielem to nie jestem, ale żonaty tak, biorą "takich"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz . Re: wojsko po studiach IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 13:51 ...w pierwszej kolejnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: wojsko po studiach IP: *.man.bialystok.pl 30.06.01, 00:53 Nie jestem pewien czy rozpoczecie nowych studiów coś da... kolega byl w tutejszym WKU i powiedzieli mu ze nie obchodzi ich to ze chce isc na nowe studia... juz jest magistrem wiec wezma go do wojska. Z kolei w Ełku bez problemow odroczyli z uwagi na studia podyplomowe wiec to chyba zalezy od tego kto aktualnie siedzi w WKU i przeglada twoje papiery... a moze gość z Bialego po prostu go nastraszył??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: wojsko po studiach IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 14:01 Jak wiadomo,trepy sa tepe i kazdy bajer mozna im wcisnac ,ale po co??Ja bylem w armii przez 1 rok po studiach i nie byla to wielka tragedia, czasem bylo nawet fajnie ,nie mowiac juz o strzelaniu z kalacha. A ze strata czasu ...bzdura..,strata czasu to praca za 1000 PLN.Zarobienie porzadnej kasy na pewno nie jest kwestia czasu tylko rozumu. CZolem.. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: wojsko po studiach 03.07.01, 04:57 Gość portalu: janusz napisał(a): > Jak wiadomo,trepy sa tepe i kazdy bajer mozna im > wcisnac ,ale po co??Ja bylem w armii przez 1 rok po > studiach i nie byla to wielka tragedia, czasem bylo > nawet fajnie ,nie mowiac juz o strzelaniu z kalacha. > A ze strata czasu ...bzdura..,strata czasu to praca za > 1000 PLN.Zarobienie porzadnej kasy na pewno nie jest > kwestia czasu tylko rozumu. > CZolem.. 1000 zlotych to niemalo, a ile bys chial zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: wojsko po studiach IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 06:38 ..chcialbym duzo,duzo wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: wojsko po studiach IP: *.man.bialystok.pl 04.07.01, 00:42 Ja tam na przyklad nie mam zamiaru uchylac sie od sluzby... a wrecz marze o postrzelaniu sobie z kałacha (a jak sie w kosc co nieco dostanie to nie zaszkodzi... czlowiek sie rozbestwil na studiach) tyle ze nie pasuje mi isc do woja w tym roku (w sensie po skonczeniu studiow w pazdzierniku... nie wiem po ilu miesiacach biora)... a wolalbym tak gdzies za rok, moze troche wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: wojsko po studiach IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 15:18 Wojsko nie jest takie straszne..Po pierwsze,lapiesz kondycje i zdrowie dzieki regularnym ,codziennym cwiczeniom fizycznym.Po drugie na jakis czas odcinasz sie od starych ,nudnych znajomych,klopotow rodzinnych i wszystkich przyziemnych spraw(takie wczasy za darmo).Po trzecie utwierdzasz sie w przkonaniu ,ze jestes madry i inteligetny obcujac z kadra WP.No i po czwarte i najwazniejsze przezywasz mnostwo niezapomnianych wrazen estetycznych ,np. nocne strzelanie brygady artylerii:,stlumione odglosy wybuchow,blyski rozrywajace nocne niebo,jęki rannych..itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lani Re: wojsko po studiach IP: *.dhs.org 08.07.01, 15:48 Ja tam bylem w wojsku (1,5 roku) jeszcze przed studiami, i jakos to wszystko przezylem. Dla mnie gosc co nie byl w wojsku to jest cienias poprostu i juz. Odpowiedz Link Zgłoś