Dodaj do ulubionych

Focus Park

26.04.05, 11:01
na ich stronce znalazlem chetnych do wynajecia lokali ;)

www.parkridge.com.pl/_pl/index.html
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Focus Park 26.04.05, 11:08
      Ale niestety Tur nie chce dopuścic do pwostania galerii
      • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 11:19
        Oczywiście, że nie. Po co, nie lepiej zrobić coś dla miasta i jeżeli już to
        wydać zgodę na budowę galerii Jagielonia. Zawsze to nasze i może pomóc klubowi,
        a z focusa nie będziemy mieli żadnej korzyści:)
        • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 11:20
          Fajne jest to, że na swojej stronce focus już jest pewny, lokalizacji:)
          • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 11:22
            bo Focus dziala wg zasady albo najlepszy punkt w miescie albo wogole nie buduje
            galerii, dlatego chce zdazyc przed Galeria Jagiellonia, a tak na marginesie
            chcialbym zobaczy plany GJ, moze laskawie umieszczono by je w internecie ;)
            • szelest.bzu Re: Focus Park 26.04.05, 11:26
              Jak myślicie, takie teksty w prasie o hipermarketach są sponsorowane? Ja
              przypuszczam, że tak.
            • Gość: xyz Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:33
              > a tak na marginesie
              > chcialbym zobaczy plany GJ, moze laskawie umieszczono by je w internecie ;)

Takich planów jeszcze chyba nie ma, ale wiadomo że GJ zajmują się ci sami ludzie co projektowali centrum w Bielsku-Białej. A w Bielsku-Białej galeria wygląda tak: www.sfera.bielsko.pl/
              • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 16:37
                takich planow nie ma, wiec co SSA Jagiellonia przedstawiala wladzom?
                • Gość: xyz Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:47
                  > takich planow nie ma, wiec co SSA Jagiellonia przedstawiala wladzom?

Pewnie jakieś ogólne założenia. Jak oni mogli przedstawić plany jak jeszcze nie wiadomo jaki będzie plan zagospodarowania przestrzennego, ile będzie wynosić strefa ochronna Białki i w jaki sposób ten ściek ma być chroniony ( np wysokość zabudowy przy Białce i w jakiej odległości itd).
                  Zresztą Focus Park też nie ma planów, gdyż plany są dostosowane pod każdą większą firme która bierze lokal.
              • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 16:39
                szkoda tylko ze GJ bedzie mala 20 tys. m kw., a jaka pow. ma Sfera?
          • max39 Re: Focus Park 26.04.05, 16:21
            Mi tez to sie podoba.
        • alex.4 Re: Focus Park 26.04.05, 14:51
          i oby w końcu zaczeły powstwać galerie handlowe...
      • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 11:20
        szczerze mowiac dla dobra miasta (chociaz to nie w jego stylu) moglby pozwolic
        Apsysowi na budowe galerii w Birunie, przynajmniej zachowalyby sie zabytkowe
        budynki i bardzo ladna rzezba merkurego :)

p.s. Focus Park sie nie poddaje i walczy o swoje ;) nie dawno byl artykuł w
        Porannym ;) wiec moze powstana dwie galerie, ehh nadzieja matka glupich ;)
        • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 11:35
          juz nawet Olsztyn bedzie mial galerie
          www.olsztyn.alfacentrum.com.pl/
          • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 12:03
            A czy ktoś Olsztynowi żałuje, ja mu jak najlepiej życze:)
            • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 12:08
              ja tez, ale chodzi mi o to ze Białystok jest wiekszy i nie ma galerii :(
              • max39 Re: Focus Park 26.04.05, 16:22
                nekroskop88 napisał:

> ja tez, ale chodzi mi o to ze Białystok jest wiekszy i nie ma galerii :(
                >
                Dzieki ekipie Tura.
            • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 16:02
              za dzisiejszym "Porannym"

ULICA JUROWIECKA

planowany termin otwarcia: nienznany
              planowany termin rozpoczecia budowy: uzalezniony od decyzji urbanistow
              powierzchnia: 30 tys. m kw.
              inwestor: Parkridge

ULICA JUROWIECKA

planowany termin otwarcia: połowa roku 2006
              planowany termin rozpoczecia budowy: druga połowa przyszłego roku
              powierzchnia: 20 tys. m kw.
              inwestor: białostoccy przedsiębiorcy

ULICA ŚWIĘTOJAŃSKA

planowany termin otwarcia: ustalany
              powierzchnia: 65 tys. m kw.
              inwestor: JWK Inwest. (Alfa Gdańsk, Olsztyn)

ULICA AUGUSTOWSKA

planowany termin otwarcia: poczatek 2007 r.
              planowany termin rozpoczecia budowy: druga poł. 2005r.
              powierzchnia: 45 tys. m kw.
              inwestor: Apsys
              Galerie chce tu budowac tez TK Operations
              • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 16:08
                ja juz sie pogubilem, myslalem ze Apsys chce budowac w Birunie
    • Gość: Red Re: Focus Park IP: 80.55.171.* 26.04.05, 18:52
      Wkurza mnie to, że te cholerne władze miasta blokują jego rozwój. Jest jakiś
      inwestor, który chce coś wybudować w centrum i to w dodatku bardzo ładny zespół
      budynków w centrum ( jest to bardzo miejski budynek w sam raz do centrum nasze
      miasta) to dlaczego mu w tym przeszkadzamy. Nie pojmuje tego, przecież to
      miasto nie rozwinie się dzięki budowaniu kolejnych bloków, a narazie to tylko
      je buduje się u nas.

Dajmy szansę naszemu miastu!! pozdrawiam Red
      • alex.4 Re: Focus Park 26.04.05, 19:00
        Gość portalu: Red napisał(a):

> Wkurza mnie to, że te cholerne władze miasta blokują jego rozwój. Jest jakiś
        > inwestor, który chce coś wybudować w centrum i to w dodatku bardzo ładny
        zespół
        >
        > budynków w centrum ( jest to bardzo miejski budynek w sam raz do centrum
        nasze
        > miasta) to dlaczego mu w tym przeszkadzamy. Nie pojmuje tego, przecież to
        > miasto nie rozwinie się dzięki budowaniu kolejnych bloków, a narazie to tylko
        > je buduje się u nas.
        >
        > Dajmy szansę naszemu miastu!! pozdrawiam Red

alexL zgadzam się
        • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 19:03
          Ja uważam, że najpierw szanse powinna dostać Jagiellonia, najpierw niech oni
          dostaną od miasta wyraźne zielone światło, przedstawią projekt, jeśli im się nie
          uda to ich strata i wtedy niech wchodzi focus:)
          • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 19:06
            Focus ma wejsc juz po zbudowaniu GJ czy tylko po przedstawieniu projektu?
            • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 19:08
              Focus ma wejść wtedy gdy jagiellonia się wycofa z projektu albo nie będzie w
              stanie wykonać inwestycji.
              • koczisss Re: Focus Park 26.04.05, 19:10
                A czemu nie dać szansy dwóm???
                • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 19:11
                  GJ jest mała, już wole Focus Park
                  • koczisss Re: Focus Park 26.04.05, 19:23
                    Moim zdanie powinny być dwie, jakaś konkurencja będzie.
                    Oczywiście trzeba przebudować Jurowiecką, zrobić dwupasmową, ale to już kłopot inwestorów.
                    Ale jest jedno zasadnicze zapytanie???
                    Czy one powstaną? I czy warto o tym wciąż pisać? Bo jednak szanse są marne na to:(
    • Gość: Red Re: Focus Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:25
      Oczywiście, że mogłyby być dwie, dzięki konkurencji obie walczyłyby o klientów
      i starały się utrzymać jakoś swoich usług. Konkurencja zawsze motywuje do
      czegoś. Jednak nie rozumiem Kamilar dlaczego uważasz, że Jagiellonia ma
      pierwszeństwo w tej sprawie? Czyżby byli równi i równiejsi?
      • nekroskop88 Re: Focus Park 26.04.05, 21:29
        moglyby byc dwie chociazby dlatego,ze w Bialymstoku nie ma tylu sklepow
        firmowych, ze wystarczyloby dla dwoch i to tak zeby sie nie powtarzaly ;)
        • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 21:30
          No tak, ale problem leży w tym, że ten plac jest za mały dla dwóch:(
      • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 21:29
        Tutak moim zdaniem za jagą przemawiją czynniki pozaekonomiczne, ideologiczne,
        takie jak poslki kapitał (ale o tym cicho sza, bo unia sie zdenerwuje) ale
        najważniejsze jest dobro białostockiego sportu, któremu badź co bądź kibicuje
        kilkanaście tysięcy białostocczan, pozatym o budowie galerii Jagi zaczęto rok
        temu mówić na powążnie zanim wkroczył focus i wtedy miasto robiło problemy,
        przyszedł focus i od razu wydali zgode.
        • Gość: Ł. Re: Focus Park IP: 195.177.196.* 26.04.05, 21:42
          Właśnie, a szkoda że nikt tego wcześniej nie poruszył. Akcjonariusze Jagiellonii
          wystąpili z takim projektem przed Parkridge, radni według własnego widzimisię (a
          to ochrona rzeki, a to że nie moga tu powstawać tak duże obiekty itp itd)
          zablokowali projekt, a nastepnie okazało się, że została wydana zgoda na budowę
          Focus Park.
          Jestem Białostoczaninem, chciałbym żeby była jak największa konkurencja, żeby
          miasto się rozwijało.
          Ale jestem też kibicem tego klubu, który chyba jak mało która rzecz jest
          kojarzony z Białymstokiem i to kojarzony pozytywnie i chciałbym widzieć ten
          klub, nie tylko w I lidze, ale walczący o najwyższe trofea w tym kraju. Dzięki
          Galerii Jagiellonia, myśle że będzie to możliwe.
          Nie podoba mi się to co robi Tur, ale w tym przypadku (czy dokładniej w tym
          miejscu naszego miasta) uważam, że powinno się dać szansę najpierw Jagiellonii.

Marzenia się spełniają.
          • kamilar Re: Focus Park 26.04.05, 21:44
            Właśnie Jagielloni mówiło się, że rzeka, potem, że opera, potem, że korek w
            centrum, a jak tylko focus się pojawił to od razu się zgodzili i poszła w miasto
            fama, że angole posmarowali w łapki komu trzeba i już
    • Gość: Red Re: Focus Park IP: 80.55.171.* 26.04.05, 22:59
      Zamiast się kłócić komu przyznano, a komu nie pozwólmy, której kolwiek z tyhc
      dwóch wybudować galerię. Bo narazie są kłótnie, ale nic z nich nie wynika.
      Jeśli bedą siebie tak nawzajem blokować i oskarżać to nic z tego nie wyjdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka