alex.4 26.04.05, 18:47 Mamy nowego rektora Uniwersytetu w Białymstoku. Został nim prof. Nikitorowicz z wydziału Psychologii i Pedagogiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: Habemus Rectorem 26.04.05, 18:49 Wyniki głosowania indykacyjnego Kandydaci, którzy w głosowaniu indykacyjnym uzyskali poparcie co najmniej 10% głosujących (liczba głosów): 1. prof. dr hab. Marek Gębczyński - 43 2. prof. dr hab. Stanisław Prutis - 33 3. dr hab. Halina Parafianowicz, prof. UwB - 27 4. prof. dr hab. Jerzy Nikitorowicz - 26 5. dr hab. Anatol Odzijewicz, prof. UwB - 24 Kandydaci, którzy uzyskali powyższe poparcie, przechodzą do głosowania właściwego, po złożeniu do Uczelnianej Komisji Wyborczej w terminie trzech dni pisemnego oświadczenia o wyrażeniu zgody na kandydowanie i objęcie stanowiska w razie wyboru. Kandydaci, którzy w głosowaniu indykacyjnym uzyskali poparcie mniej niż 10% głosujących (liczba głosów): 1. dr hab. Józef Rogowski, prof. UwB - 4 2. dr hab. Bogusław Nowowiejski, prof. UwB - 3 3. prof. dr hab. Andrzej Sadowski - 1 W dzisejszych wyborach brali udział dwaj kandydaci: . prof. dr hab. Marek Gębczyński 2. prof. dr hab. Jerzy Nikitorowicz Zwycięzył ten drugi niewielką większością głosów Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Habemus Rectorem 26.04.05, 18:50 jeeeee dzieki Bogu nie Gebczynski !!! moze uniwersytet wyrwie sie z letargu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Habemus Rectorem 26.04.05, 18:53 No ja jakoś wątpie by coś się wiele zmieniło, jak to już na forum ktoś mówił rzeczywistości nie przeskoczysz:( Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus Rectorem 26.04.05, 18:59 no cóz poczekamy na pierwsze decyzje nowego rektora. A zmiana jednak jest. Do tej pory uniwersytetem zawsze rządzili ekonomiści i prawnicy. teraz przegrali oni wybory.... Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 20:37 Jak wybierzemy nowego prezydenta to w telewizji oglosza Habemus presidensus:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 20:46 nie wiem jak po łacinie jest prezydent, ale na pewno popełniłeś błąd w odmianie:) Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 20:48 improwizowalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 20:50 nie ten przypadek:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 20:51 Na pewno będzie prezidentem, chociaż nie wiem jaka to deklinacja, bo prezydent to jest maskulinum, choć jeśli chodzi o kwacha to może być neutrum:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 21:00 prezydent po łacinie to: caput rei publicae; lub princeps rei publicae. W watykie do róznych encyklik potrzebne są słowa które nie pojaiały się w klasycznej czy średniowiecznej łacinie. Tak np. komputer - computatorium, machina computatoria lub computatrum telewizor - televisorium itd Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 21:03 głowa rzeczy publicznej, czyli republiki. Co nie zmienia faktu, że kwach to neutrum:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 21:33 ja bym zostawił takie gierki słowne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 26.04.05, 23:48 Tym bardziej, że prof. Adam Gierek jest brany przez SLD pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 27.04.05, 08:16 Ogabignac czy ty się dobrze czujesz???? To jest temat dotyczący wyborów REKTORA UNIWERSYTETU... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 27.04.05, 10:02 No faktycznie przewaga niewielka- 5 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 27.04.05, 17:34 jak widać studenci są bardzo znaczący dla uniwersytetu i wiele znaczą, tooni zapewnili wybór... Ale etraz to juz historia, nowy rektor niedługo przedstawi swoją ekipę... no i powodzenia w pracy na rzecz uniwersytetu... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 28.04.05, 03:25 alex.4 napisał: > Ogabignac czy ty się dobrze czujesz???? To jest temat dotyczący wyborów REKTORA > > UNIWERSYTETU... Wiem, wiem ale myślałem, że jak już zacząłeś i ty lać wodę i mi wolno: ------------------------------- prezydent po łacinie to: caput rei publicae; lub princeps rei publicae. W watykie do róznych encyklik potrzebne są słowa które nie pojaiały się w klasycznej czy średniowiecznej łacinie. Tak np. komputer - computatorium, machina computatoria lub computatrum telewizor - televisorium itd --------------------------------------------- A SLD na poważnie zastanawia albo -ło się w wysunięciu Adama Gierka prezydenta RP. Liczą na głosy tych co PRL z sympatią wspominają. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 28.04.05, 09:53 twoja wypowiedz nie jest na temat. O ile jeszcze powiedzenie jak brzmi połacinie prezydent ma uzasadnienie (za względu na tytuł watku) to twój post juz żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 29.04.05, 06:39 A kto pisał "gierki złowne"? Hee...? ------------------------------------ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=23221809&a=23228897 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 29.04.05, 15:18 skro nikt nie chciał pisać o rektorze więc te,matem stala się łacina... w każdym razie stanisławie twój post nie pasował... gierka tu nie potrzebujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Habemus slowo ktore zrobilo kariere:) 28.04.05, 09:53 a teraz poczekajmy na wybór prorektorów... Odpowiedz Link Zgłoś