Gość: zawada IP: *.riviera.pw.edu.pl 27.04.05, 02:10 tak jest wytnijmy wszystkie drzewa a potem wylejmy wszedzie beto i asfalt napewno bedzie ladnie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brutt Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.240.247.69.Dial1.Phoenix1.Level3.net 27.04.05, 07:01 Jak zwykle nikt nic nie wie a wszcegolnosci konserwator... "to nie ja" to "on". Czy to Bojary , czy drzewa, wszystko tak samo. Decyzje podejmuja sie same dla "dobra" spoleczenstwa Bialegostoku. A co sie stanie z wycietymi drzewami? Olchy i jesiony stanowia cenny material meblarski. Kto na tym zarobi? Gazeta powinna zajac sie ta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
plm73 Re: Ja też nie mam wątpliwości 27.04.05, 08:32 co do profesjonalizmu dziennikarzy GW. Obejrzałem miejsce wycinki i faktycznie większość drzew wzrastała w ogrodzenie zakładu. W miejsce smrodliwego krzaczowiska (poprzerastanych z kilkoma próchniejącymi odnogami wierzb i dzikich klonów jest szansa by pojawiły się krzewy i drzewa ozdobne przy jednej z głównych ulic w pobliżu wielu firm i urzędów (taka moze mała wizytówka miasta). z drugiej strony energetycy mogli się starać na usunięcie drzew na drodze administracyjenej, to jest ich prawo, ale to urząd miejski w ramach wydziału ochrony środowiska po wizji lokalnej wydaje stosowną decyzję. Więc po co te przytyki do zakładu?? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:21 to juz chyba jakas mania, gdzie sie nie obejrze tam drzewa wycinaja.nie tylko w Bialymstoku. czy ludzie zdaja sobie sprawe ze bez tlenu zyc sie nie da ? Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:24 Drzewa w tym miejscu nikomu nie przeszkadzaly . Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:30 Kurcze aż 80, no no. Teraz trzeba w innym miejscu posadzić drugie tyle. Bo inaczej jeśli ten trend na wycinanie się utrzyma to niedługo w białym drzew zabraknie:( Odpowiedz Link Zgłoś
plm73 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:56 zgodnie z przepisami gdy z jednego pnia wyrastają trzy odnogi to liczy sie jak trzy drzewa a to takie własnie były. Po pniach jest ich znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśniki Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.csk.pl 27.04.05, 11:27 zamiast wypisywać bzdety na forum, proponuję wybrać się na mały spacer i zobaczyć na własne kaprawe oczy jak to wygląda. "Szabasówka" jak zwykle wypisuje brednie. Te niby zdrowe drzewa nie raz łamały się ludziom na samochody gdyż tam jest parking i jakoś żaden oburzony redaktorzyna nie otworzył gęby bo tam nie stawia swojego samochodu. Gdyby jemu gruby konar zwalił się na samochód to na 100% byłby straszny artykuł jakie to nieporządki i zagrożenie panuje ze strony służb miejskich bo nie pilnują zieleni. Widziałem te "zdrowe" drzewa i wiem jak to wygląda. Źle się stało że miasto nie wycięło rosnących obok osik bo to jest taki sam chwast jak wycięte "cenne" spróchniałe wierzby. W tym miejscu można nasadzić (i mam nadzieję że tak się stanie)nowe drzewa i wzystko będzie OK. Osoba, która nie zna się na temacie nie powinna zabierać głosu a porządna gazeta nie powinna zamieszczać takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 15:43 pytanie do Lesniki : od kiedy to samochody parkuje sie w rzece ? Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 15:48 nka1 napisała: > pytanie do Lesniki : od kiedy to samochody parkuje sie w rzece ? Wdocznie ktos chce zbudowac sobie przystan na kajak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulek_no1 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.int.pl 27.04.05, 14:55 pozdrawiam autora tego "artykułu" w białostockiej wybiórczej pracują chyba ludzie którzy edukację zakończyli na szkole podstawowej, takie "coś" z pewnością nie jest rzetelną dziennikarską robotą, a notatką na poziomie tabloidów goniących na sensacją. W tym przypadku krzyczącą "Drzewa przeszkadzają energetykom!", a jutro będzie coś w stylu " Edyta Górniak jest w ciąży z prezydentem R.Turem!"... litości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONY Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.bsk.vectranet.pl 27.04.05, 16:00 Mania wycinania wszystkiego ogarnęła Białystok.Może kogoś zaciekawi ulica Składowa,tam też ktoś dobiera się do pięknych 30-letnich klonów.Najpierw je "ogolono"a teraz ktoś je przesadza.Jaki sens,to nie będzie rosło.Autobusy dymią a teraz nie będzie nawet zasłony.W innych krajach Europy gdzie tak się pchaliśmy każden skrawek zieleni jest szanowany tylko nie u nas. Gospodarkę zniszczono, teraz kolej na zieleń a co potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.ld.euro-net.pl 27.04.05, 17:23 GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC, KOMU PRZESZKADZAŁY TE DRZEWA, KTO ZA TO ODPOWIE???????????????????????// Odpowiedz Link Zgłoś
lutobor Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 28.04.05, 10:15 PRECZ Z TUREM! Wywalić tego prawicowego oszołoma, który już dostatecznie zepsuł nasze miasto! Odpowiedz Link Zgłoś