Dodaj do ulubionych

Urzędnicy usunęli cenne drzewa

IP: *.riviera.pw.edu.pl 27.04.05, 02:10
tak jest wytnijmy wszystkie drzewa a potem wylejmy wszedzie beto i asfalt napewno bedzie ladnie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: brutt Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.240.247.69.Dial1.Phoenix1.Level3.net 27.04.05, 07:01
      Jak zwykle nikt nic nie wie a wszcegolnosci konserwator... "to nie ja" to "on".
      Czy to Bojary , czy drzewa, wszystko tak samo. Decyzje podejmuja sie same dla
      "dobra" spoleczenstwa Bialegostoku. A co sie stanie z wycietymi drzewami? Olchy
      i jesiony stanowia cenny material meblarski. Kto na tym zarobi? Gazeta powinna
      zajac sie ta sprawa.
    • plm73 Re: Ja też nie mam wątpliwości 27.04.05, 08:32
      co do profesjonalizmu dziennikarzy GW. Obejrzałem miejsce wycinki i faktycznie
      większość drzew wzrastała w ogrodzenie zakładu. W miejsce smrodliwego
      krzaczowiska (poprzerastanych z kilkoma próchniejącymi odnogami wierzb i
      dzikich klonów jest szansa by pojawiły się krzewy i drzewa ozdobne przy jednej
      z głównych ulic w pobliżu wielu firm i urzędów (taka moze mała wizytówka
      miasta). z drugiej strony energetycy mogli się starać na usunięcie drzew na
      drodze administracyjenej, to jest ich prawo, ale to urząd miejski w ramach
      wydziału ochrony środowiska po wizji lokalnej wydaje stosowną decyzję. Więc po
      co te przytyki do zakładu??
    • pilzbery Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 08:47
      tur musi odejść!
      • anka1 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:21
        to juz chyba jakas mania, gdzie sie nie obejrze tam drzewa wycinaja.nie tylko w
        Bialymstoku. czy ludzie zdaja sobie sprawe ze bez tlenu zyc sie nie da ?
    • max39 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:24
      Drzewa w tym miejscu nikomu nie przeszkadzaly .
      • kamilar Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:30
        Kurcze aż 80, no no. Teraz trzeba w innym miejscu posadzić drugie tyle. Bo
        inaczej jeśli ten trend na wycinanie się utrzyma to niedługo w białym drzew
        zabraknie:(
        • plm73 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 09:56
          zgodnie z przepisami gdy z jednego pnia wyrastają trzy odnogi to liczy sie jak
          trzy drzewa a to takie własnie były. Po pniach jest ich znacznie mniej.
    • Gość: Leśniki Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.csk.pl 27.04.05, 11:27
      zamiast wypisywać bzdety na forum, proponuję wybrać się na mały spacer i
      zobaczyć na własne kaprawe oczy jak to wygląda. "Szabasówka" jak zwykle
      wypisuje brednie. Te niby zdrowe drzewa nie raz łamały się ludziom na samochody
      gdyż tam jest parking i jakoś żaden oburzony redaktorzyna nie otworzył gęby bo
      tam nie stawia swojego samochodu. Gdyby jemu gruby konar zwalił się na samochód
      to na 100% byłby straszny artykuł jakie to nieporządki i zagrożenie panuje ze
      strony służb miejskich bo nie pilnują zieleni. Widziałem te "zdrowe" drzewa i
      wiem jak to wygląda. Źle się stało że miasto nie wycięło rosnących obok osik bo
      to jest taki sam chwast jak wycięte "cenne" spróchniałe wierzby. W tym miejscu
      można nasadzić (i mam nadzieję że tak się stanie)nowe drzewa i wzystko będzie
      OK. Osoba, która nie zna się na temacie nie powinna zabierać głosu a porządna
      gazeta nie powinna zamieszczać takich bzdur.
      • anka1 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 15:43
        pytanie do Lesniki : od kiedy to samochody parkuje sie w rzece ?
        • max39 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 15:48
          nka1 napisała:

> pytanie do Lesniki : od kiedy to samochody parkuje sie w rzece ?

Wdocznie ktos chce zbudowac sobie przystan na kajak:)
    • amdrzej11 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 27.04.05, 11:38
      Cholerni idioci!
      • Gość: anulek_no1 Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.int.pl 27.04.05, 14:55
        pozdrawiam autora tego "artykułu"

w białostockiej wybiórczej pracują chyba ludzie którzy edukację zakończyli na
        szkole podstawowej, takie "coś" z pewnością nie jest rzetelną dziennikarską
        robotą, a notatką na poziomie tabloidów goniących na sensacją. W tym przypadku
        krzyczącą "Drzewa przeszkadzają energetykom!", a jutro będzie coś w stylu "
        Edyta Górniak jest w ciąży z prezydentem R.Turem!"...

litości

• Gość: ZIELONY Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.bsk.vectranet.pl 27.04.05, 16:00
          Mania wycinania wszystkiego ogarnęła Białystok.Może kogoś zaciekawi ulica
          Składowa,tam też ktoś dobiera się do pięknych 30-letnich klonów.Najpierw
          je "ogolono"a teraz ktoś je przesadza.Jaki sens,to nie będzie rosło.Autobusy
          dymią a teraz nie będzie nawet zasłony.W innych krajach Europy gdzie tak się
          pchaliśmy każden skrawek zieleni jest szanowany tylko nie u nas.
          Gospodarkę zniszczono, teraz kolej na zieleń a co potem?
    • Gość: grazka Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa IP: *.ld.euro-net.pl 27.04.05, 17:23
      GŁUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC, KOMU PRZESZKADZAŁY TE DRZEWA, KTO ZA TO
      ODPOWIE???????????????????????//
    • lutobor Re: Urzędnicy usunęli cenne drzewa 28.04.05, 10:15
      PRECZ Z TUREM!

Wywalić tego prawicowego oszołoma, który już dostatecznie zepsuł nasze miasto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka