Gość: Rob26 IP: *.mst.gov.pl 06.07.01, 15:08 Jak Wam się wydaje? Czy dożyjemy końca remontu dworca PKP w Białymstoku? Mam 26 lat i powoli zaczynam w to wątpić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kwadrat Re: PKP IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.01, 00:17 A dożyjemy tego ze pociąg do Bielska będzie jechał szybciej niż 2h? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob26 Re: PKP IP: *.mst.gov.pl 09.07.01, 12:55 mam wrażenie, że prędzej PKP zdecyduje się na likwidację linii Białystok-Bielsk Podlaski... Dziwne jest, że pociągi do Warszawy są wiecznie zatłoczone, a PKP nieustępliwie twierdzi, że żadna linia w woj. podlaskim nie jest rentowna... Coś tu nie gra! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: PKP IP: *.we.mediaone.net 09.07.01, 13:41 Gość portalu: Rob26 napisał(a): > mam wrażenie, że prędzej PKP zdecyduje się na likwidację linii Białystok-Bielsk > > Podlaski... > Dziwne jest, że pociągi do Warszawy są wiecznie zatłoczone, a PKP nieustępliwie > > twierdzi, że żadna linia w woj. podlaskim nie jest rentowna... > Coś tu nie gra! > > pozdrawiam ruscy, ukraincy, bialorusini, litwini i inne nie placa za bilety. jak ich potem ma PKP scigac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: PKP IP: *.sympatico.ca 10.07.01, 00:11 Gość portalu: TYP napisał(a): > > ruscy, ukraincy, bialorusini, litwini i inne nie placa za bilety. jak ich potem > > ma PKP scigac ? Powinni raczej zakupic jakies psy doborowe co maja wech do biletow albo tych wszystkich co wymieniles. Tyle ze to znowu wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: PKP IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 15.08.01, 21:48 Gość portalu: Rob26 napisał(a): > mam wrażenie, że prędzej PKP zdecyduje się na likwidację linii Białystok-Bielsk > > Podlaski... Linia B-stok - Czeremcha kwalifikuje się do likwidacji w niedalekiej przyszłości. Poza tym czy opłaca się jechać B-stok - Bielsk z 30 km/h? - nie, a na remonty nie ma kasy... > Dziwne jest, że pociągi do Warszawy są wiecznie zatłoczone, a PKP nieustępliwie > twierdzi, że żadna linia w woj. podlaskim nie jest rentowna... po podliczeniu kosztów eksploatacji wagonów, lokomotyw, prąd itp - to żadna nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: PKP IP: *.*.*.* 17.08.01, 11:11 Gość portalu: kp napisał(a): > po podliczeniu kosztów eksploatacji wagonów, lokomotyw, prąd itp - to żadna nie > > jest. Ale biorąc pod uwagę, że wszystkie przewozy pasażerskie są mało rentowne, to linia Warszawa - Suwałki jest wyjątkowo mało nierentowna. Zawsze w 200% zapełniona pasażerami - w roku szkolnym studenci, w wakacje urlopowicze. Uważam, że mogliby jednak trochę zadbać o te połączenia. No chyba, że "dbaniem" określimy puszczenie expresów w najbardziej obleganych godzinach (7 do W-wy i 17 do Białego). Jeszcze parę lat temu używałam tych połączeń, ale jako biedną studentkę nie za bardzo mnie stać na jeżdzenie ekspresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PKP IP: 10.0.30.* / *.man.bialystok.pl 31.07.01, 13:07 Nie martw się Rob26 twoje wnuki na pewno się doczekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: PKP IP: *.wsisiz.edu.pl 16.08.01, 11:58 PKP jest ciezko chore,doswiadczylem tego na wlasnej skorze. Spoznilem sie na pociag z W-wy do B-ku odchodzacy z dworca Centralego o godz.19,05 musiale czekac na nastepny do godz.23.47 przeciez to czarna dziura. Nadmieniam,ze autobusy tez nie zapelnia tej dziury. Przeciez to jest skan-dalll. Odpowiedz Link Zgłoś