Dodaj do ulubionych

WOPR dał zarobić urzędnikowi

IP: 195.205.3.* 08.05.05, 20:41
hmmm... a co na to żona Cezara?
Obserwuj wątek
    • Gość: megi Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 07:56
      Przeczytałam, zdenerwowałam się. Nie na urzędnika,tylko na "dziennikarza".To,
      co robi ten Rożek,to nie obiektywne pisanie, to nawet nie polowanie z nagonką
      na ekipe Tura, to takie drobne i ukradkowe ukąszenia. Jak wesz. Wiele razy
      pokazał, że nie liczą się fakty, tylko to, co jego chory umysł skleci z nich w
      malignie. Ten pan ma PODSTAWOWE braki w wiedzy i gorączkowo próbuje je czymś
      załatać (podejrzliwością). Brrr, jak ja się brzydzę czytając takie rzeczy!
      Do p. Chwaliboga: nie znam Pana, ale im więcej czytam artykułów o Panu
      autorstwa Rożka, tym bardzoej Pana lubię.
      • Gość: Anna Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.05.05, 09:07
        A czym to się pan tak zdenerwował na pana Rozka, że pokazał kolejny korupcyjny
        układ w naszym mieście, a może tak dać szansę młodym, zdolnym architektom,
        którzy zrobia jak nie lepszy to równie ciekawy projekt i z pewnością za pół
        ceny. jeżeli miasto /czyli my wszyscy/ dokłada do WOPRu to rzecz jasna,że warto
        mieć kogoś życzliwego w miejscu skąd płyną pieniądze. Trzeba być głupim aby
        tego nie rozumieć, dlatego niech się pan już nie irytuje, bo to szkodzi zdowiu.
        • Gość: Kazik Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: 212.33.72.* 09.05.05, 14:00
          Problem w tym, ze autor artykulu nic nie pokazal, zadnego korupcyjnego ukladu.
          1. Prawo nie zostalo naruszone, a o ile wiem chcemy zyc w panstwie prawa.
          2. Wybrano tanszy projekt (co przyznaje sam dziennikarz, czyli niegospodarnosc
          tez odpada.

> a może tak dać szansę młodym, zdolnym architektom,
          > którzy zrobia jak nie lepszy to równie ciekawy projekt i z pewnością za pół
          > ceny
          3. z artykulu wynika, ze wtedy trzebaby zaplacic za prawa autorskie
          poprzedniemu architektowi (z tresci nie wynika, ze nie ma on do tego prawa) -
          czyli znowu wybrano tansze rozwiazanie
          ... ale i tak wszyscy wiedza, ze ten Pan jest be, cokolwiek by robil.
          Swoja droga nie znam go (architekta) i nic o nim nie wiem, ale tego typu
          artykulu powoduja u mnie odruch wymiotny.
        • Gość: ciekawy Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:40
          Trzeba być tępakiem by zawsze i wszędzie doszukiwac sie korupcji. A poszukaj Pan
          może korupcji w lokalnych mediach. Kto i po co cały czas najeżdża na ekipe Tura,
          czy jest powód, czy go nie ma. Czyje interesy za tym stoją? Czemu w Białymstoku
          prawica się żre z prawicą.
          • Gość: ciekawy Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:41
            Przepraszam ... Pani
    • Gość: Tezarchitekt Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:56
      Pytanie do kolegów z Podlaskiej Izby Architektów: jak sie ma 18 tys. do ceny wg
      obowiązującego cennika ?
      • alex.4 Re: 09.05.05, 09:10
        W normalnych warunkach w normalnym państwie A. Chwalibóg podałby się do dymisji
        • Gość: rasista Re: IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:30
          W normalnych warunkach w normalnym państwie nie umiałbyś pisac, nie paskudziłbyś
          w internecie tylko zasuwałbyś na plantacji buraków cukrowych.
    • Gość: 11 a za projekt opery skosił 20 tys i nie było krzyk IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 09.05.05, 11:11
      tzn. wzięla jego firma , bo zdobyła 2 wyróżnienia :)
      • zewsi Re: a za projekt opery skosił 20 tys i nie było 09.05.05, 11:19
        Ja słyszałem, że nagrodę główną on zdobył i jeszcze Stadion Narodowy w
        Warszawie będzie budowany według jego projektu. :-)
        • Gość: m Re: a za projekt opery skosił 20 tys i nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:30
          czy nie-architekci wiedzą, jakie są koszty funkcjonowania pracowni oraz czyje wynagrodzenia kryją się w honorarium dla architekta? zaraz ktoś napisze, że wie i że chodzi o łapówki lub podobne bzdury. skoro na tym forum podejmuje się takie i podobne tematy, to niby dlaczego gazeta nie miałaby pisać w podobnym tonie, skoro musi się sprzedać? Hę? Ciekawe tylko , co jest wtórne , a co pierwotne? Propos Rożka - fajny kumpel, ale jego dziennikarstwo pozbawione jest kręgosłupa moralnego, jest bardzo wygodny dla redakcji, bo napisze to, co sobie zażyczą i nie będzie robił problemów. Proszę Państwa, trzeba myśleć! Na każdym kroku, przy każdym przeczytanym słowie. Inaczej się nie da. chyba, że takie gołosłowne oskarżenia uznajemy za normę.
          • Gość: Z.P. Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 09.05.05, 15:40
            W artykule czytamy:
            "... Jego zdaniem - jeśli WOPR zleciłby wykonanie projektu innemu architektowi,
            kosztowałoby to drożej, bo Chwalibóg policzyłby sobie za prawa autorskie do
            starego projektu."
            • alex.4 Re: Czego dotyczą prawa autorskie? 09.05.05, 19:55
              chodzi aby Chwalibóg wział pieniądzę...
              • Gość: ~ Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 19:59
                samym powietrzem nikt nie żyje, nawet Chwalibóg. Jak masz jakieś konkretne
                zarzuty to je przedstaw, a jak nie to morda na kubeł.
                • alex.4 Re: Czego dotyczą prawa autorskie? 17.05.05, 09:25
                  na jego stanowisku nie można brać udziału w przetargach... proste...
            • Gość: Z.P. Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 14.05.05, 23:11
              czy ktoś potrafi mi powiedzieć, o co chodzi z tymi prawami autorskimi?
              • Gość: Ian Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:43
                Akurat w tym wypadku Chwalibóg jest w prawie. Ma prawa autorskie do obiektu
                zrealizowanego wg jego projetku. O ile wiem obiekt spalił się, ale pozostał
                cały parter. Pan Kaczyński, któremu zaproponowano projekt złożył ofertę. Po
                obejrzeniu obiektu w naturze stwierdził, że nie może podjąć się pracy gdyż
                istniejący obiekt nadaje się do odbudowy, ajest żyjący autor projektu, który
                wyraził wolę wykoania projektu. Kaczyński wycofał ofertę by nie być w
                konflikcie z zasadami etyki zawodowej. Dziennikarz przekręcił fakty, albo nie
                powiedział cąłej prawdy. Vhwalibóg bez żadnej łaski miał prawo zrobić ten
                projekt. I tu jego praca dla Tura nie ma nic do rzeczy. Oczywiście nie
                pomniejsza to jego winy w sprawie dewastacji Bojar.

Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Bulba Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: 83.175.144.* 16.05.05, 20:31
                  A on jeszcze umie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka