Gość: knur IP: 195.205.3.* 08.05.05, 20:41 hmmm... a co na to żona Cezara? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 07:56 Przeczytałam, zdenerwowałam się. Nie na urzędnika,tylko na "dziennikarza".To, co robi ten Rożek,to nie obiektywne pisanie, to nawet nie polowanie z nagonką na ekipe Tura, to takie drobne i ukradkowe ukąszenia. Jak wesz. Wiele razy pokazał, że nie liczą się fakty, tylko to, co jego chory umysł skleci z nich w malignie. Ten pan ma PODSTAWOWE braki w wiedzy i gorączkowo próbuje je czymś załatać (podejrzliwością). Brrr, jak ja się brzydzę czytając takie rzeczy! Do p. Chwaliboga: nie znam Pana, ale im więcej czytam artykułów o Panu autorstwa Rożka, tym bardzoej Pana lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.05.05, 09:07 A czym to się pan tak zdenerwował na pana Rozka, że pokazał kolejny korupcyjny układ w naszym mieście, a może tak dać szansę młodym, zdolnym architektom, którzy zrobia jak nie lepszy to równie ciekawy projekt i z pewnością za pół ceny. jeżeli miasto /czyli my wszyscy/ dokłada do WOPRu to rzecz jasna,że warto mieć kogoś życzliwego w miejscu skąd płyną pieniądze. Trzeba być głupim aby tego nie rozumieć, dlatego niech się pan już nie irytuje, bo to szkodzi zdowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: 212.33.72.* 09.05.05, 14:00 Problem w tym, ze autor artykulu nic nie pokazal, zadnego korupcyjnego ukladu. 1. Prawo nie zostalo naruszone, a o ile wiem chcemy zyc w panstwie prawa. 2. Wybrano tanszy projekt (co przyznaje sam dziennikarz, czyli niegospodarnosc tez odpada. > a może tak dać szansę młodym, zdolnym architektom, > którzy zrobia jak nie lepszy to równie ciekawy projekt i z pewnością za pół > ceny 3. z artykulu wynika, ze wtedy trzebaby zaplacic za prawa autorskie poprzedniemu architektowi (z tresci nie wynika, ze nie ma on do tego prawa) - czyli znowu wybrano tansze rozwiazanie ... ale i tak wszyscy wiedza, ze ten Pan jest be, cokolwiek by robil. Swoja droga nie znam go (architekta) i nic o nim nie wiem, ale tego typu artykulu powoduja u mnie odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:40 Trzeba być tępakiem by zawsze i wszędzie doszukiwac sie korupcji. A poszukaj Pan może korupcji w lokalnych mediach. Kto i po co cały czas najeżdża na ekipe Tura, czy jest powód, czy go nie ma. Czyje interesy za tym stoją? Czemu w Białymstoku prawica się żre z prawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:41 Przepraszam ... Pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tezarchitekt Re: WOPR dał zarobić urzędnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:56 Pytanie do kolegów z Podlaskiej Izby Architektów: jak sie ma 18 tys. do ceny wg obowiązującego cennika ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: 09.05.05, 09:10 W normalnych warunkach w normalnym państwie A. Chwalibóg podałby się do dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasista Re: IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 16:30 W normalnych warunkach w normalnym państwie nie umiałbyś pisac, nie paskudziłbyś w internecie tylko zasuwałbyś na plantacji buraków cukrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 a za projekt opery skosił 20 tys i nie było krzyk IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 09.05.05, 11:11 tzn. wzięla jego firma , bo zdobyła 2 wyróżnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: a za projekt opery skosił 20 tys i nie było 09.05.05, 11:19 Ja słyszałem, że nagrodę główną on zdobył i jeszcze Stadion Narodowy w Warszawie będzie budowany według jego projektu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a za projekt opery skosił 20 tys i nie było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:30 czy nie-architekci wiedzą, jakie są koszty funkcjonowania pracowni oraz czyje wynagrodzenia kryją się w honorarium dla architekta? zaraz ktoś napisze, że wie i że chodzi o łapówki lub podobne bzdury. skoro na tym forum podejmuje się takie i podobne tematy, to niby dlaczego gazeta nie miałaby pisać w podobnym tonie, skoro musi się sprzedać? Hę? Ciekawe tylko , co jest wtórne , a co pierwotne? Propos Rożka - fajny kumpel, ale jego dziennikarstwo pozbawione jest kręgosłupa moralnego, jest bardzo wygodny dla redakcji, bo napisze to, co sobie zażyczą i nie będzie robił problemów. Proszę Państwa, trzeba myśleć! Na każdym kroku, przy każdym przeczytanym słowie. Inaczej się nie da. chyba, że takie gołosłowne oskarżenia uznajemy za normę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 09.05.05, 15:40 W artykule czytamy: "... Jego zdaniem - jeśli WOPR zleciłby wykonanie projektu innemu architektowi, kosztowałoby to drożej, bo Chwalibóg policzyłby sobie za prawa autorskie do starego projektu." ___________________ To który projekt ma być realizowany? Stary czy nowy? Czy ktoś mi może rozjaśnić, o co chodzi z tymi prawami autorskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czego dotyczą prawa autorskie? 09.05.05, 19:55 chodzi aby Chwalibóg wział pieniądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.05.05, 19:59 samym powietrzem nikt nie żyje, nawet Chwalibóg. Jak masz jakieś konkretne zarzuty to je przedstaw, a jak nie to morda na kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Czego dotyczą prawa autorskie? 17.05.05, 09:25 na jego stanowisku nie można brać udziału w przetargach... proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 14.05.05, 23:11 czy ktoś potrafi mi powiedzieć, o co chodzi z tymi prawami autorskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:43 Akurat w tym wypadku Chwalibóg jest w prawie. Ma prawa autorskie do obiektu zrealizowanego wg jego projetku. O ile wiem obiekt spalił się, ale pozostał cały parter. Pan Kaczyński, któremu zaproponowano projekt złożył ofertę. Po obejrzeniu obiektu w naturze stwierdził, że nie może podjąć się pracy gdyż istniejący obiekt nadaje się do odbudowy, ajest żyjący autor projektu, który wyraził wolę wykoania projektu. Kaczyński wycofał ofertę by nie być w konflikcie z zasadami etyki zawodowej. Dziennikarz przekręcił fakty, albo nie powiedział cąłej prawdy. Vhwalibóg bez żadnej łaski miał prawo zrobić ten projekt. I tu jego praca dla Tura nie ma nic do rzeczy. Oczywiście nie pomniejsza to jego winy w sprawie dewastacji Bojar. Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulba Re: Czego dotyczą prawa autorskie? IP: 83.175.144.* 16.05.05, 20:31 A on jeszcze umie? Odpowiedz Link Zgłoś