Dodaj do ulubionych

Architekci o Bojarach

IP: *.osiedle.net.pl 22.05.05, 22:53
Jeszcze trochę i się pożygam tymi waszymi Bojarami. Droga Gazeto - czego wy
teraz chcecie bronić? Tam już prawie nic nie ma. Co drugi dzień otwieram
Wyborczą i... Bojary. Z tego co wiem to Gazeta zajmowała się tym przed 6-7
laty jak jeszcze te Bojary jakoś wyglądały. TRZEBA BYŁO WTEDY SPRAWĘ
DOPROWADZIĆ DO KOŃCA I BRONIĆ TO MIEJSCE PRZED INWESTORAMI. A nie teraz sobie
pisać w kółko to samo. Senk ju za takie newsy. Już dzisiejsza walka Gołoty
była ciekawsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: kobieta z bojar Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 23.05.05, 21:49
      Jeszcze są cztery ulice, pokiereszowane współczesnymi brzydalami, ale są,
      dlaczego i je miasto ma wykasować z pamięci, bo tak jest wygodniej? Dla kogo?

Niech Pan ogląda dalej Gołotę - smacznego. A je wyjdę za chwilę na ganek
      starej, drewnianej chałupy w centrum miasta (którego tu nie słychać) i powącham
      zapach konwalii i bzów. Dam się też pogryźć bojarskim komarom. Będę się
      cieszyła życiem i nie będę wylewała swoich frustracji na innych. A jutro o 6
      rano zjem śniadanie na tarasie gapiąc się w zieloność i zamiast wiadomości z
      telewizora wysłucham najświeższych, szokujących radością, ptasich
      informacji :))) A potem mogę ruszyć w ten wielkomiejscki, białostocki świat.

Proszę nie chorować na bulimię - jest bardzo trudna do wyleczenia i omijać
      szerokim łukiem Bojary - UWAGA gryziemy dotkliwiej niż komary
      • Gość: Grażyna Re: Architekci o Bojarach IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 21:07
        Przeczytałam Twój post i poczułam, że bardzo Cię lubię :) Pozdrawiam Cię
        serdecznie! Jesteś wspaniała!
        • Gość: Ian Re: Architekci o Bojarach IP: *.piasta.pl 01.06.05, 20:27
          Masz rację Grażyna - Kobieta z Bojar jest wspaniała! Też ją lubię. Nawet chyba
          ją znam. Czasem mijamy się na ulicy. Czesem sobie pogadamy na ganku lub przez
          płot. Tak po sąsiedzku. I chcę, żeby tak zostało! Niech się Tury i inne Biruki
          odwalą od Bojar!
    • Gość: Ian Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 23.05.05, 22:24
      Słuchaj jaco! jak ci Bojary na łamach szkodzą, to pomóż by się od nich
      odpieprzyły te zachłanne złamasy. Problem zniknie z prasy, i będziesz spokojnie
      oglądał Gołotę. A jeśli jesteś jednym z tych kutasów co chcą tu władaować jakis
      chłam lub swoje biznesy, to jeszcze poczytasz trochę o Bojarach, a potem o tych
      co to będziemy się z nimi długo szarpać! Może z tobą też. Łatwo sprawy nie
      poddamy. Mamy sporo przyjaciół, a tu nie mieszkają byle ciule. Widzisz,
      mieszkasz sobie w swojej betonowej wiosce i otępiałeś na potrzeby innych. A my
      tu takich betoniaków i styropianiaków co nam je Zachęta, Jazbud czy Biruk chce
      zafundować nie chcemy. Wolę te "brudne" chałupy niż syfiaste bida bloki.
      Widziałes te na Modlińskiej? Szczyt architektury co? To Matwiejuk i Dodziewicz,
      architekci na schwał. Matwiejuk ma "status twórcy" - to taki tytuł co dają
      sobie artyści za wybuitne osiągnięcia! Cha! cha! A na Glinianej wpasował taki
      syf, że trzeba mu dać starus "stwórcy". Myślisz skąd tyle wiem, mam rodzinę w
      magistracie! Nie Tura czy Chwaliboga, ale zawsze.

Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ian Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 23.05.05, 22:26
        Sorki za przekręcenie nazwiska jednego z artystów - winno być Rodziewicz
      • Gość: jaco Re: Architekci o Bojarach IP: *.osiedle.net.pl 24.05.05, 00:24
        Stary
        Nie mam żadnego związku z żadnymi architektami ani firmami budującymi. I nie za
        wiele mnie obchodzi co oni tam chca budować. Nie mam też pretensji do ludzi z
        Bojar, że bronią tego co kochają. Doskonale to rozumiem i jestem z Wami. A moje
        słowa kierowałem do Gazety, bo sorry ludzie z Bojar, ale nie jest to pępek
        świata i chciałbym w niej też o czym innym poczytać. A nie o każdym piardnięciu
        jednego czy drugiego architekta, konserwatora czy prezydenta w sprawie Bojar. I
        tyle.
        • habitus Re: Architekci o Bojarach 24.05.05, 10:12
          Ależ Jaco, czytaj o czym innym. Omijaj artykuły o Bojarach.
          • kurna_felek Re: Architekci o Bojarach 24.05.05, 10:25
            wybacz, ale białostocka GW jest tak obszerna, że się nie da ;)
            • habitus Re: Architekci o Bojarach 24.05.05, 10:35
              To może jest dodatek sportowy...
              ;))
        • Gość: Ian Re: Do jaco: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 24.05.05, 17:51
          Jaco! jeżeli jesteś nam przyjazny, to wytrzymasz jeszcze jakiś czas te
          artykuły w GW. A w tej gazecie jest więcej ogłoszeń niż tekstów, tak, więc nie
          narzekaj. A my na prawdę kochamy te miejsce.

Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: bojarek Re: Do jaco: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 24.05.05, 20:20
            pal gume jasiu - widze że często sam ze sobą piszesz cioto nie myta
            • Gość: Ian Re: Do bojarka IP: 83.175.144.* 25.05.05, 23:42
              cham z ciebie tęgi ale nawet ch..em nie jesteś! wal się głąbie! idź się
              wyonanizuj będziesz jasnie myslał!

Precz z łapami od Bojar!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Bojarek Re: Do bojarka IP: 83.175.144.* 26.05.05, 00:18
                dzięki za treści jasiu srasiu... je.. to się możesz sam ze sobą (jak zwykle)
                cioto azempijska i pozdro dla wuja ch..a co sie miga od miga ...
                • habitus Re: Do bojarka 26.05.05, 12:55
                  Bojarek jako menel paskudzący Bojary - wyburzyć Bojarka! :)))
                • Gość: Ian Re: Do bojarka IP: 83.175.144.* 26.05.05, 14:22
                  jesteś wyjątkowo upierdliwą glizdą! na co dzień pewnie nosisz głowę na
                  odpowiedniej wysokości co by łatwiej było swemu pryncypałowi dupę lizać, a tu
                  anoniomowo zhardziałeś. Ale takie są właśnie glizdy, taki czopek glicerynowy w
                  rękach szefa! jak szefa wypieprzą to ociebie, ale dla takich pedziów jak ty to
                  przyjemność!
    • Gość: Red Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 26.05.05, 12:32
      Bojarek...poprostu wymiatasz :P pragnę zostać twoim fanem :) hahaha
    • Gość: Red Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 26.05.05, 12:35
      I zmień nick bo krzywdzisz w ten sposób Bojarów :P
    • kaliszrychu Re: Architekci o Bojarach 26.05.05, 21:37
      zrównać je z ziemią
      • Gość: Ian Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 27.05.05, 12:21
        Komu ty robisz dobrze?
        • Gość: Ian Re: Architekci o Bojarach IP: 83.175.144.* 28.05.05, 14:47
          Kaliszrychu daj głos!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się