krem do ciasta
(8 wyników)
-
Witajcie. To mój debiut na forum kuchnia :)
Chciałabym zasięgnąć Waszej rady w sprawie kremów do ciasta, moje
doświadczenie w tym zakresie jest, hmmm... nikłe.
Wczoraj udało mi się zepsuć krem budyniowy z torebki - wszystko było ok, ale
musiałam poczekać aż ciasto się dopiecze i zanim przełożyłam ciasto,
zmiksowałam krem po raz drugi. I zonk, zwarzył się.
Jak zrobić dobry krem do ciasta, jaka proporcja masła/margaryny do innych
składników?
Jak utrzeć masło "na puch", jakieś lepsze n...
-
witam!
Bardzo prosze o podanie mi przep[isu na jakis pyszny krem do ciasta z
truskawkami i galaretką. Ciasto juz upieklam, galaretke wlasnie robie, ale
nie mam pomyslu na zaden krem.
Pilnie prosze o podanie przepisu !!!!!!!!!
-
Czy ubijanie jaj na parze bedzie wystarczajacym zabezpieczeniem w
obliczu ptasiej grypy i zakazie spożywania jaj na surowo ?
-
MAm prośbę, upiekłam biszkopt, są truskawki, galaretka tężęje. A ja wpadłam
na pomył, żeby między biszkopt a galaretkę dać krem...i tu moje pytanie -
jaki??????
-
Właśnie piekę murzynka, ale tym razem w blaszce okrągłej a nie keksówce, bo
chcę go przełożyć, lub na wierzch dać jakąś fajną masę - krem, może ktoś ma
fajny przepis
-
krok po kroku bym poprosiła bo jakoś to cholerstwo mi nie chce wyjść :(
może być na kawowy, kakaowy, waniliowy
nie wiem co robię źle może miałam przepis kiepski ananasowy robiłam ostatnio i
taki sobie był
a teraz na 100% będę potrzebowała gładkiego kremu bo przy dekoracji kawałeczki
ananasa zatykały mi końcówkę od rękawa, a oprócz przełożenia bardzo bym
chciała ładnie go udekorować tym kremem
a co sądzicie jeszcze o tych kremach z torebki? bo po poprzednich
doświadczeniach to nad cz...
-
Wg takiego przepisu: 25 dag masła, 7 łyżek cukru, szklanka kwaśnego mleka lub
śmietany, cukier waniliowy.
Czy mogę zrobić coś, by uratować ten krem? Czy czeka mnie kręcenie od nowa? I
jeśli... to podpowiedzcie jak go zrobić, żeby sie nie zwarzył.
:(
-
czasami kupuję ciasto w cukierni i one miewają takie pyszne kremy, które to
nie przypominają ani tego budyniowo-maślanego ani z bitej tylko śmietany.
Jaki krem uznajecie za przepyszność??