Dodaj do ulubionych

Matura do poprawki

IP: *.osiedle.net.pl 03.06.05, 07:24
moim skromnym zdaniem to szczyt debilizmu ... Przekleta komisja jak ona śmie
cos takiego robic uczniowie powinni ją podać do sądu od tego jest obserwator
zeby podczas egzaminu zwrucic uwagę ... no cos strasznego ... przez te
przeklete reformy uczniowie z mojego rocznika mogą miec całe zycie zmarnowane
juz niebede wspominal o terminie oddawania wynikow z matur nowych bo to juz
jest skandal
co prawda nieuczylem sie w owej szkole i niewiem jak tam wygladalo wszystko
ale tak sie niepowinno robic ...
Obserwuj wątek
    • Gość: lulejka05 Re: Matura do poprawki IP: 212.33.67.* 03.06.05, 08:05
      Hmm,
      a maturę z j. polskiego zdałeś???? Bo byki robisz straszne...
      • Gość: trms Re: Matura do poprawki IP: 212.33.89.* 03.06.05, 10:15
        Pomijając byki, to nasz młody kolega ma rację. Że był gwar po otwarciu pytań? A co w tym dziwnego? Moje siostry mówią, że u nich było identycznie na na każdej części egzaminu. Mnie by się też zapewne coś wyrwało. Natomiast jeżeli chodzi o podobne błędy w różnych pracach, to może i coś w tym jest, ale jakoś nie do końca w to wierzę, znając niesamowitą kompetencję szanownej pani Sutyniec.
        • Gość: absolwentka Re: Matura do poprawki IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 03.06.05, 12:21
          debilizm nie zna granic! nie maja sie do czego przyczepic to czepiaja sie
          maturzystow, czego to sie nie zrobic by zyskac rozglos i "zaistniec"...
    • Gość: Adler Re: Matura do poprawki IP: 212.33.75.* 03.06.05, 13:35
      Preczze ściąganiem!!!! więcej uczciwości!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: napac Re: Matura do poprawki IP: 213.25.49.* 03.06.05, 13:56
      Totalna paranoja.!!
    • Gość: Roman Re: Matura do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:02
      A przykład idzie z góry!!!!
      Znajdźmy najpierw sposób na uczciwe zdobywanie doktoratu i habilitacji, potem
      uczciwego pana doktora zachęćmy do produkowania uczciwych magistrów, a na końcu
      uczciwym magistrom będzie łatwiej zrozumieć, dlaczego powinni wypuszczać ze
      szkoły uczciwych maturzystów.
      Cała reszta to ble, ble, ble...
      • miniaturka_86 Re: Matura do poprawki 03.06.05, 16:09
        + totalna niesprawiedliwość - dlaczego piszą wszyscy, a nie tylko ci, którzy
        ściągali?
        może nagle okaże się, że jakiemuś nauczycielowi przypomni się, że ileś lat temu
        p. Sutyniec ściągała na maturze - i musi teraz pisać jeszcze raz?
        przesada!!!!
        wiadomo, że ściągali, to sprawa uczciwości nauczycieli: teraz maturzyści się
        oburzają, że ich nauczyciele na to pozwalali - to prawda: przykład idzie z
        góry:/
        • Gość: ehh Re: Matura do poprawki IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.06.05, 16:41
          Przecież to chore, na maturze z historii pierwsze pytania były takie, że aby w ogole zrozumieć o co w nich chodzi należało się wczytać i taki gwar był raczej spowodowany zaskoczeniem a nie próbą podpowiadania. Ewentualnie coś takiego mogło stać się później. Z drugiej strony to dziwne, że egzaminator przypomniał sobie o tym "gwarze" pół miesiąca po maturze...

Myślę, że matura z historii po prostu poszła za dobrze, niż oczekiwała tego komisja i stąd ta afera. :P :P
    • marcin.lepicki Re: Matura do poprawki 03.06.05, 17:13
      i bardzo słusznie, w tym roku pisałem maturę i takiej "nieuczciwej konkurencji"
      nie mam zamiaru tolerować, popieram więc OKE
    • Gość: ja maturzystka! Re: Matura do poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:35
      moim zdaniem to wcale nie jest szczyt chamstwa ani bezczelność komisji.Jeżeli
      nie stwierdzono w czasie egzaminu nieprawidłowości to i tak wyszło wszystko
      podczas sprawdzania prac!!Jeżeli w pracach pojawiają się te same błędy to chyba
      o czymś świadczy.Niech się cieszą,że nie będą mieć roku do tyłu.Dla niech
      chociażby uczelnie przedłużają termin składania dokumentów.A co do osoby
      obserwatora...Sama nazwa mówi"obserwator" i chyba jego zadanie polega właśnie
      na obserwacji zachowania uczniów.dlaczego nikogo nie wyprosili?Bo być może
      musieliby podziękować wszystkim uczniom :P A tak szkolna slidarność-jeden za
      wszystkich,a w szyscy za jednego!
      • Gość: ehh Re: Matura do poprawki IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.06.05, 18:54
        Z tymi błędami to czasami może być przecież czysty przypadek, że dwie osoby mają to samo ;)
        Poza tym, piszecie tak, jakby ściąganie na maturze było czymś nowym i niezwykłym <olaboga!> Niech poprawkę piszą osoby, które są podejrzane a nie cała szkoła...nie wszyscy przecież tam ściągali.U nas egzaminatorzy i obserwatorzy byli solidni i rzeczywiście mowy o odwróceniu się czy próbie podpowiadania nie było mowy.
        Dlaczego ten obserwator w Łomży nie zareagował od razu na miejscu?? :P
      • Gość: oburzona Niech OSZUŚCI piszą w styczniu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:20
        Dlaczego mają być ngaradzani, i mają sznsę poprawić tę maturę jeszcze w
        czerwcu?? Wielu moich kolegów i koleżanek marzy o możliwości poprawiania, przed
        zakonczeniem rekrutacji...

Wydaje mi sie, że uczą się tam dzieci osób wysoko postawionych - w końcu to
        liceum znajduje się wysoko w czołówce w rankingach ogólnopolskich!!

Żądam sprawiedliwości!!
        • Gość: JK Re: Niech OSZUŚCI piszą w styczniu!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.06.05, 10:08
          A Ci ktorzy sa z tej szkoly, a nie sciagali, maja miec rok w plecy?
          • Gość: oburzona Re: Niech OSZUŚCI piszą w styczniu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:55
            przeicież mozna wykryć, kto ściągał, a kto nie!

• Gość: Krzyho Re: Matura do poprawki IP: *.osiedle.net.pl 03.06.05, 19:33
      pomijając moje bledy ortograficzne ktore niemaja tu nic do gadania no to wina
      nauczycieli ze niepilnowali uczniow... toz sciaganie na maturze to czesc natury
      polskiej jak karp i bigos <żart> ale wracajac do tematu przecierz ta nowa
      matura miala na celu "utajnic wyniki zeby nauczyciele niewiedzieli czyje prace
      i z jakiej szkoly sprawdzaja" przynajmniej tak mowili w mojej szkole
      • Gość: zzz Re: Matura do poprawki IP: *.isb.com.pl 03.06.05, 21:31
        nie rozśmieszaj mnie!!!Cała ta nowa matura to jeden wielki ogólnopolski przekręt...i nie zmienię swojego zdania na ten temat!!!Śmiechu warte,zasłużyli sobie i tyle.Ludzie zdający maturę teoretycznie są osobami pełnoletnimi(z praktycznym ujęciem dorosłości różnie bywa)i powinni ponieść konsekwencje za tego typu sytuacje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka