Dodaj do ulubionych

"palenie gum" na Rynku Kościuszki

IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 00:32
widowisko było przednie.
swąd spalonej gumy.
skutek: wszędzie policja wraz z oddziałami prewencji (!!!), Rynek Kościuszki
zablokowany:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Czacha Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.1.* 29.07.02, 01:41
      Kolega byl w poblizu i mowil, iz bylo slychac 3... strzaly (?!?!?). Policja
      strzelala?

Bo potem ze wpadli goscie z helmach i z tarczami to wiem :-) Fajny widok.. w
      takim spokojnym miescie... heh.. ;-)
      • Gość: Ali G Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 10:20
        Ale po co to nie wiem NASZA POLSKA policja zabronila wjazdu na lotnisko. Oni
        zawsze musza cos spierprzyc. To jest wlasnie caly urok "tych: ktorzy dbaja o
        nasze bezpieczenstwo!
    • Gość: Andi Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 29.07.02, 11:00
      Gość portalu: Hambut Hardbottle napisał(a):

> widowisko było przednie.
      > swąd spalonej gumy.
      > skutek: wszędzie policja wraz z oddziałami prewencji (!!!), Rynek Kościuszki
      > zablokowany:)))

Ehh, wystarczy na jeden dzień wyjechać z Białegostoku i już nie wiem co sie w
      mieście dzieje... A może ktoś wyjaśnić o co chodzi? Jakimi samochodami, kiedy
      itp. Byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
      Andrzej

• chatka_ Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 29.07.02, 11:07
        Wyglada mi to na nowy film Piotra Krzywca :)
      • saunne Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 29.07.02, 11:08
        no właśnie - skąd to palenie gum? Z jakiej okazji? Czy ta ewentualna
        demonstracja była legalna?
        • Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 11:38
          podobno co tydzień grupka zapaleńców samochodowych zbierała się na lotnisku w
          Bialymstoku gdzie swoimi autami mogla do woli poszaleć. A jako, że lotnisko to
          w miare miejsce bezpieczne i oddalone od zabudowań i ludzi pozwalali sobie na
          wiele np. piruety samochodowe na rozlanym oleju czy klasyczne palenie gum.
          Po swoistej dziennikarskiej interwencji w Gazecie policja zabl;okowala wczoraj
          [tzn. w niedziele] wjazd na lotnisko [sam to widzialem na wlasne oczy, jacyś
          młodzi niebiescy chcieli mi wlepić mandat 250zl za to ze chcialem wjechać na
          lotnisko mimo, że jest to zakazane].
          odbyła się wiec ta kuriozalna manifestacja na ulicach Bialegostoku, na Lipowej
          i Rynku Kosciuszki. było głośno, byl swąd intenstywny palonej gumy. wygladalo
          to mniej wiecej tak, że samochody poruszaly sie w miare normalnie, z tym, ze
          co jakois czas jeden stawal, tlum podbiegal do niego, nastepowalo male
          zablokowanie ulicy, dym palonej gumy i entuzjazm zgromadzonej gawiedzi [w
          liczbie dość sporej, bo kilka setek z pewnością było].
          ok. 23 zjawila sie Policja wraz z oddzialami prewencji uzbrojonymi w helmy,
          palki i tarcze. Rynek zablokowany na ok. godzine.

w sumie widowisko ciekawe przez swoją niespotykaną świerzość o którą w
          Bialymstoku aż nazbyt trudno. Demonstarcji temu podobnych graniczących z
          samowolką nie popieram w pełni, ale i wysyłanie prewencji zdaje się być
          przesadzone.
          • Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 11:44
            >"mimo, że jest to zakazane"

oczywiscie nie "mimo" tylko "bo", a dalej winno byc: "mimo, że zakaz ten nie
            funkcjonowal skutecznie, jak pamietam, nigdy"
          • Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 11:45
            >"mimo, że jest to zakazane"

oczywiscie nie "mimo" tylko "bo", a dalej winno byc: "mimo, że zakaz ten nie
            funkcjonowal skutecznie, jak pamietam, nigdy"
          • saunne Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 29.07.02, 11:46
            było jak piszesz po 23, zbiegowisko, które wcześniej nie było zapowiadane, swąd
            palonej gumy... może jednak działania policji nie były tak bardzo
            nieusprawiedliwione? W ogóle mieli nie reagować?
            • Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 12:30
              oczywiście, że Policja powinna zareagować, ale sam przyznasz - widok
              kilkudziesięciu policjantów z prewencji, z tarczami i pałkami, w całym
              oporządzeniu jest niespotykany, tym bardziej gdy chodzi o centrum Bialegostoku
              i tym bardziej, że chodzi TYLKO o 'palenie gumy'.
              • Gość: Gapcia Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: 212.33.67.* 29.07.02, 12:39
                Nie jestem emerytką co zaraz za różaniec chcwyta ale taka jazda w centrum
                miasta to "Tylko" ??? A jak dzieciak jakis wpadnie na ulicę? Albo i zakochana
                17o-latka??? No ludzie! Wszystko ma swoje granice! Nie w centrum miasta!!!
              • saunne Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 29.07.02, 13:08
                Gość portalu: Hambut Hardbottle napisał(a):

> oczywiście, że Policja powinna zareagować, ale sam przyznasz - widok
                > kilkudziesięciu policjantów z prewencji, z tarczami i pałkami, w całym
                > oporządzeniu jest niespotykany, tym bardziej gdy chodzi o centrum
                Bialegostoku
                > i tym bardziej, że chodzi TYLKO o 'palenie gumy'.

podejrzewam, że policja zareagowała zgodnie z procedurami. Skąd oni mieli
                wiedzieć, że chhodziło wam "tylko" o palenie gumy? Do tego późnym wieczorem
                (tak a propos to lotnisko było zablokowane wieczorem czy w dzień? Bo jak w
                dzień to nie rozumiem odwetu o 23). A może mieli grzecznie zapytać się o co wam
                chodzi i dlaczego w środku miasta palicie śmierdzące opony... Już widzę jak na
                tym forum pojawiają się posty pomstujące na opieszałość policji...
                • Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 13:42
                  saunne napisała:

> podejrzewam, że policja zareagowała zgodnie z procedurami. Skąd oni mieli
                  > wiedzieć, że chhodziło wam "tylko" o palenie gumy?

po pierwsze: nie "wam", bo ja w tym procederze nie uczestniczyłem. jechałem
                  samochodem po Lipowej i Rynku, potem byłem jednym z gapiów. tyle.
                  po drugie: oczywiście, ze policja nie mogla wiedziec ze chodzi tylko o palenie
                  gumy. ale wystarczylo tam byc aby zobaczyc ze do zadnych burd nie dochodzilo i
                  nawet by nie doszlo, powiedzmy ze inna 'idea' widowisku temu przyswiecala;))
                  nawet szybkiej jazdy po ulicach nie bylo, zadnych wyscigow, ani nic w tym
                  rodzaju.

> (tak a propos to lotnisko było zablokowane wieczorem czy w dzień?

koło lotniska byłem ok. 20. SLyszalem ze towarzystwo zbeiralo sie tam w
                  granicach godziny 19.

> A może mieli grzecznie zapytać się o co wam
                  > chodzi i dlaczego w środku miasta palicie śmierdzące opony...

domyslam sie ze to byl swoisty protest przeciwko zamknieciu czesci lotniska na
                  ktorym zabawiano sie samochodami. nie uwazam ze byl to protest agresywny,
                  zreszta od poznego popolunia po centrum jezdzily sportowe samochody i corusz
                  bylo slychac klaksony, ale - uwaga - zadnych oznak niebezpieczenstwa nei
                  zauwazylem ani ja ani moi znajomi.
                  ten protest ma dwie twarze. jedna to mlodziez ktora nudzi sie na wakacjach i
                  czas umilala sobie [ bezpieczna bylo nie bylo] zabawa na lotnisku, a z drugiej
                  dziwaczną samowolkę tejże młodzieży, ktora protestuje w sposób może pokojowy,
                  ale jednak na granicy prawa.

poza tym, piekny byl widok "podrasowanego" Wartburga. nie ukrywam, ze mimo
                  tego ze z motoryzacja mam raczej malo wspolnego, to jego widok wzbudza
                  podziw:))
                • Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 13:48
                  saunne napisała:

rodzaju.

granicach godziny 19.

• Gość: Hambut Hardbottle Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 13:48
                  saunne napisała:

rodzaju.

granicach godziny 19.

• Gość: helmuth Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 29.07.02, 13:01
      bylo OK...a tyle osob to dawno nie widzialem na lipowej..taka
      impreza jak na ta polske c to cos nowego...niestety uszkodzono
      renault laguna...a wlasciwie oddzial prewencji to uczynil uderzajac
      palka w auto ..mam nadzieje ze sprawa odnajdzie final w sadzie..a
      policja zmuszona wyrokiem sadu wyplaci stosowne odszkodowanie...ofiara
      tej nieuzasadnionej interwencji padl watly chlopak w okularach..ktory
      nie stanowil zagrozenia dla bezpieczenstwa publicznego....dni
      bialegostoku i inne imprezy organizowane na ulicy lipowej przy
      wczorajszej bardzo blado wypadly....czas zmienic nam chyba wlodarzy
      naszego grodu..a przynajmniej wyslac ich do golibrody..by prezentowali
      sie okazale bez zarostu...hi,hi
    • Gość: maciek_21 Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: 212.33.82.* 29.07.02, 13:53
      zdjecia z lipowej sa na stronie www.gomusic.prv.pl
    • Gość: Andi Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 29.07.02, 20:43
      Ok, już wiem o co chodzi, dzięki za wyjaśnienia. Swoją drogą to chyba lepiej,
      żeby palili gumy i rozili różne dziwne rzeczy na Krywalnach na których i tak
      nic (chyba nic) się nie dzieje i tam wyładowywali swoją energię niż żeby
      przenosili się z tym na drogi (nie chodzi o Rynek i Lipową, ale ogólnie), może
      po wycieczce na Krywlany zwolniłby chociaż jeden i nie byłoby takich historii
      jak wczoraj po 20 na drodze Augustów - Białystok, gdzie na odcinku około 2 km
      były 2 kolizje, jeden samochód w rowie kołami do góry i jeden motocyklista
      który prawdopodobnie spotkał się ze znakiem.

Pozdrawiam
      Andrzej
      • Gość: ormond Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 30.07.02, 09:54
        Gość portalu: Andi napisał(a):

> Ok, już wiem o co chodzi, dzięki za wyjaśnienia. Swoją drogą to chyba lepiej,
        > żeby palili gumy i rozili różne dziwne rzeczy na Krywalnach na których i tak
        > nic (chyba nic) się nie dzieje i tam wyładowywali swoją energię niż żeby

To nie ma znaczenia czy sie tam cos dzieje czy nie. Ktos jest wlascicielem tego
        terenu i ponosi odpowiedzialnosc za wszystko co sie tam odbywa. Obawiam sie, ze
        nie bylbys taki tolerancyjny gdy sie to odbywalo na ternie prywatnym, a ze
        lotnisko nalezy do miasta czy aerokluby, nie oznacza to, ze jest niczyje.
    • inks Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 30.07.02, 11:10
      Gdzieś na przecięciu RMF-u, reklam Pepsi-coli, filmów nadawanych przez Polsat,
      TVN-owskeigo Big Brothera i poziomu poskich szkół rodzi się w Polsce nowa
      kultura. Umpa, umpa samochodowych radioodtwarzaczy, dziewczęta w markowych
      łaszkach o coraz pustszych spojrzeniach, coraz bardziej bezmyślni kolesie tępo
      wpatrzeni w żóltą zawartość plastikowych szklanic. Słowem w Polsce robi się
      coraz bardziej "w porzo"-jakoś trzeba się bawić,zeby zwalczyć "zmułę"... i
      coraz bardziej tak,że chce sie stąd palić gumę. Aby dalej od tego wszystkiego.
      • hess Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 30.07.02, 11:21
        Widowisko Było Zajebiste...Wiem Bo Byłem Jego uczestnikiem...i co w tam
        piszecie w wyborczej Policja do przyjazdu prewencji nie mogłqa nic zrobic hehe
        prubowali to im 2 kolesi pokazało 4 litery i se poszlo a reszta rozbujala
        radiowuz a wiecie co policjanci zrobili !!!??? zakrecali w pospiechu szyby.
        Co jak co ale bialystok w ten dzień ozył i było zajebiscie...
        • Gość: Rob27 Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.mst.gov.pl 30.07.02, 13:10
          hess napisał:

> Widowisko Było Zajebiste...Wiem Bo Byłem Jego uczestnikiem...i co w tam
          > piszecie w wyborczej Policja do przyjazdu prewencji nie mogłqa nic zrobic
          hehe
          > prubowali to im 2 kolesi pokazało 4 litery i se poszlo a reszta rozbujala
          > radiowuz a wiecie co policjanci zrobili !!!??? zakrecali w pospiechu szyby.
          > Co jak co ale bialystok w ten dzień ozył i było zajebiscie...

TAK WAS BAWI WALKA Z POLICJĄ?
          ZRÓB SOBIE MAŁY TEST:
          WJEDZ SOBIE SAMOCHODEM Z OTWARTYMI SZYBAMI NP. NA PRAGĘ PÓŁNOC W WARSZAWIE,
          ZAPARKUJ SAMOCHÓD W TAKIEJ OKOLICY, GDZIE CHODZĄ MENELE... MYŚLĘ, ŻE W
          ZAKRĘCANIU SZYBA W SAMOCHODZIE BYŁBYŚ LEPSZY NIŻ CI POLICJANCI :-)))

JA SIĘ TYM POLICJANTOM NIE DZIWIĘ... JAKBY KUPA DURNI NACIERAŁA MI NA SAMOCHÓD
          TEŻ BYM TO ZROBIŁ.
          • Gość: Rob27 ROZWIĄZANIE PROBLEMU IP: *.mst.gov.pl 30.07.02, 13:15
            A SWOJĄ DROGĄ WIDZE ROZWIĄZANIE TEGO PROBLEMU:

Z TEGO CO WIEM JEST WAS SPORA GARSTKA:

ZŁÓŻCIE SIĘ NA JAKĄŚ NIERUCHOMOŚĆ POD BIAŁYMSTOKIEM W MIEJSCU, W KTÓRYM NIE
            BĘDZIECIE NIKOMU PRZESZKADZAĆ, ZRÓBCIE OGRODZENIE, WYLEJCIE BETON, CZY TEZ
            ASFALT, NIE WPUSZCZAJCIE TAM OSÓB TRZECICH I NIKT NIE DO WAS NIE PRZYCZEPI.
            BĘDZIECIE U SIEBIE... JAK TO OKREŚLACIE ĆWICZYĆ MANEWRY :-))
          • Gość: helmuth Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: 212.33.75.* 30.07.02, 14:44
            jak jestes frajer to nawet w sokolce bedziesz zakrecal szybe a nie
            wspominajac o pradze...taka jest smutna prawda...ja nie musze
            zakrecac szyb na szmulkach..leszczu!!!!!
            • Gość: Rob27 Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.mst.gov.pl 31.07.02, 08:48
              Gość portalu: helmuth napisał(a):

> jak jestes frajer to nawet w sokolce bedziesz zakrecal szybe a
              nie
              > wspominajac o pradze...taka jest smutna prawda...ja nie musze
              > zakrecac szyb na szmulkach..leszczu!!!!!

NO JASNE :-)))))))))

A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA JE W TE SREBERKA :-))))))

GADAĆ A ROBIĆ TO DWIE RÓŻNE KWESTIE...

DOMYŚLAM SIĘ, ŻE JADĄ Z OTWARTĄ SZYBĄ MASZ NA SOBIE... PAMPERSA!?

• ralston Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 06.08.02, 15:56
                Gość portalu: Rob27 napisał(a):

> Gość portalu: helmuth napisał(a):
                >
                > > jak jestes frajer to nawet w sokolce bedziesz zakrecal szybe a
                > nie
                > > wspominajac o pradze...taka jest smutna prawda...ja nie musze
                > > zakrecac szyb na szmulkach..leszczu!!!!!
                >
                >
                > NO JASNE :-)))))))))
                >
                > A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA JE W TE SREBERKA :-))))))
                >
                > GADAĆ A ROBIĆ TO DWIE RÓŻNE KWESTIE...
                >
                > DOMYŚLAM SIĘ, ŻE JADĄ Z OTWARTĄ SZYBĄ MASZ NA SOBIE... PAMPERSA!?
                >
                Zaraz tam pampersa - raczej dobry proszek do prania spodni...
          • her1 Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 31.07.02, 13:31
            Gość portalu: Rob27 napisał(a):

> hess napisał:
            >
            > > Widowisko Było Zajebiste...Wiem Bo Byłem Jego uczestnikiem...i co w tam
            > > piszecie w wyborczej Policja do przyjazdu prewencji nie mogłqa nic zrobic
            > hehe
            > > prubowali to im 2 kolesi pokazało 4 litery i se poszlo a reszta rozbujala
            > > radiowuz a wiecie co policjanci zrobili !!!??? zakrecali w pospiechu szyby
            > .
            > > Co jak co ale bialystok w ten dzień ozył i było zajebiscie...
            >
            > TAK WAS BAWI WALKA Z POLICJĄ?
            > ZRÓB SOBIE MAŁY TEST:
            > WJEDZ SOBIE SAMOCHODEM Z OTWARTYMI SZYBAMI NP. NA PRAGĘ PÓŁNOC W WARSZAWIE,
            > ZAPARKUJ SAMOCHÓD W TAKIEJ OKOLICY, GDZIE CHODZĄ MENELE... MYŚLĘ, ŻE W
            > ZAKRĘCANIU SZYBA W SAMOCHODZIE BYŁBYŚ LEPSZY NIŻ CI POLICJANCI :-)))
            >
            > JA SIĘ TYM POLICJANTOM NIE DZIWIĘ... JAKBY KUPA DURNI NACIERAŁA MI NA
            SAMOCHÓD
            > TEŻ BYM TO ZROBIŁ.

Wyobraz sobię ze wychowałem sie na Pradze południe w wawie i nie jest tam tak
            zle
            Podpisano
            Hess
            • Gość: Jerzy Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.proxy.aol.com 01.08.02, 03:18
              Hess, to pech z tym miejscem urodzenia!! I co cale życie pod gorkę??
              • Gość: Fiona Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.duna.pl / 192.168.8.* 01.08.02, 07:42
                A co planują obie strony w najbliższą niedzielę?Czy znowu nie vędziemozna
                wjechać na teren giełdy , a może spotkać się gdzies w innym miejscu.Ale gdzie?
        • ralston Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki 06.08.02, 15:54
          hess napisał:

> Widowisko Było Zajebiste...Wiem Bo Byłem Jego uczestnikiem...i co w tam
          > piszecie w wyborczej Policja do przyjazdu prewencji nie mogłqa nic zrobic
          hehe
          > prubowali to im 2 kolesi pokazało 4 litery i se poszlo a reszta rozbujala
          > radiowuz a wiecie co policjanci zrobili !!!??? zakrecali w pospiechu szyby.
          > Co jak co ale bialystok w ten dzień ozył i było zajebiscie...

I co fajna zabawa była Rudolf? Aleś się ubawił... Następnym razem spróbuj
          rozbujać pośpieszny do Łodzi Fabrycznej. Większy jest, to i odjazd powinien być
          większy. I ile tam okien do zamykania!!!
          • Gość: zibi Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: 212.244.106.* 07.08.02, 21:09
            Dogadają się chłopaki z miastem.Będą leglanie "palić gumę" na lotnisku i tyle.
          • Gość: Rob27 Re: 'palenie gum' na Rynku Kościuszki IP: *.mst.gov.pl 08.08.02, 11:04
            ralston napisał:

> I co fajna zabawa była Rudolf? Aleś się ubawił... Następnym razem spróbuj
            > rozbujać pośpieszny do Łodzi Fabrycznej. Większy jest, to i odjazd powinien
            być
            >
            > większy. I ile tam okien do zamykania!!!

Ralston! Dobre!!!! Gratuluję :-)))))) i pozdrawiam :-)))))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka